yyysi 03.03.07, 08:12 Oszolomy, bigoci i pieniacze. Kobiety - nie dajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba15 jeśli zabijanie jest "kul" to czemu UB twierdzi że 03.03.07, 10:27 Holokaust był zły? Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 Odezwa do Giertycha 03.03.07, 11:21 Panie ministrze, czy nie lepiej chronić życie od momentu poczynania? Małżonkowie przed rozpoczęciem poczynania powinni zgłosić taką potrzebę swojemu księdzu proboszczowi, który "zamiar" musiałby zatwierdzić. Dla pełnego spełnienia aktu i uniemożliwienia jego przerwania, przy stosunku mógłby asystować wyznaczony wikary. W razie "potrzeby" mógłby trochę pomóc! Panie tzw. "ministrze", niech pan przemyśli moją propozycję. Przy odrobinie współpracy z Kościołem katolickim miałby pan również możliwość planowania przyrostu w narodzie. Od uzyskania akceptacji proboszcza można zwolnić sprawdzonych w "boju" słuchaczy Radia Maryja. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Skąd się bierze przeświadzczenie, że sprzeciw 05.03.07, 12:13 wobec aborcji ma związek wyłącznie z religijnoscią? Jestem antyklerykałką, nie słucham Rydzyka i uważam obecną ustawę za dobrą, bo chroni bezbronnego i jednoznacznie nakłada na ludzi odpowiedzialność za własne czyny. Chcesz kobieto korzystać z seksu, przewiduj jego konsekwencje. A jeśli już się przytrafi ciąża to urodź i oddaj do adopcji. Na niemowlęta czeka spory ogonek ludzi gotowych dać miłość i godziwe warunki życia dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Aborcja w Polsce to absolutnie żaden problem. 05.03.07, 18:44 Aborcja w Polsce to absolutnie żaden problem. I wasza obłuda i zakłamanie tego nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
veritas Cóż, niedługo prymat zarodka nad kobietą 03.03.07, 15:00 stanie się w Polsce absolutny. Jurek zresztą już powiedział w "Rzeczpospolitej", że prawo do życia dotyczy tylko życia "niewinnego", czyli - jak rozumiem - m.in. nie kobiet, które "zgrzeszyły nieczystością" (np. 'dały' się zgwałcić). Na szczęście granice są otwarte. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Walka o godność poczętego 03.03.07, 15:19 Jesli nic w tej sprawie nei zrobi społeczństwo - tzn. nei ruszy dupy i nie pójdzie pod sejm, to za chwilę będziemy pierwszym w Europie przypadkiem kraju, w którym zmuszane do rodzenia dzieci swojego ojcaq , z gwaltu, bedą 14 latki . Czy my jesteśmy chorzy? O czym ci ludzie w ogóle mówia! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Walka o godność poczętego 03.03.07, 15:28 Parlamentarzysci, a moze odwrotnie: Walczcie o godnosc ludzkiego zycia, a o godnosc poczetego nie trzeba bedzie walczyc. Godnosc poczetego jest zalezna od godnosci czlowieka zyjacego. Tak jest nie od dzis, ze czlowiek zawsze postepuje odwrotnie. Najgorsze w tym wszystkim, ze malo kto o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Walka o godność poczętego 03.03.07, 18:24 Najbardziej mnie glos Premiera rozbawil: Przeciwko, ale za... Premier nie pomylil sie mowiac z mownicy sejmowej: Czarne to biale, a biale to czarne. Tak to wlasnie rozumie. Kaczynski w tym wszystkim juz dawno sie pogubil, chyba powinien zajac sie kotem, a nie Narodem polskim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Walka o godność poczętego 03.03.07, 18:43 Z ta zgraja katoli ciezko rozmawiac wiec trzeba walczyc na wszystkich frontach. Jesli ideologicznie istnieja KOBIETONY,to jak moga miec prawa? Godnosc,szacunek wrazliwosc spoleczna,obywatelska a PIS+LPR+SO+Rydzyk,obluda,klamstwo,WLADZA! Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 Kiedy Bozia daje duszę? 03.03.07, 23:28 Mam ponad pół wieku życia i kilkoro wnuków. Nie wiem tylko w którym momencie poczynania Bozia daje nieśmiertelną duszę. Wierzcie mi, że poczynanie jest aktem bardzo przyjemnym, ale nadal nie wiem czy nieśmiertelna dusza była dołączona w momencie szczytowania, czy też po doznanym orgaźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Kiedy Bozia daje duszę? 03.03.07, 23:39 To jest pytanie wybitnie teologiczne,moze jakis moher-kat-echeta zechce podac prawde i tylko prawde.Poczynanie-akt bardzo przyjemny,oczywiscie,tylko to szczy- towanie i orgazm powinny trwac ze dwie godziny,szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kiedy Bozia daje duszę? 04.03.07, 23:11 wroclawianka2 napisała: > Mam ponad pół wieku życia i kilkoro wnuków. Nie wiem tylko w którym momencie > poczynania Bozia daje nieśmiertelną duszę. Wierzcie mi, że poczynanie jest akte > m > bardzo przyjemnym, ale nadal nie wiem czy nieśmiertelna dusza była dołączona w > momencie szczytowania, czy też po doznanym orgaźmie. **************************************** Więc dla wyjaśnienia wątpliwości do nowelizacji Konstytucji będzie wpisany zakaz posiadania orgazmu przez kobiety. Co do wyższości zarodka nad kobietą, to Szwecja otwiera swoje kliniki. Sejm będzie uchwalał, bardziej zamożne niewiasty będą jeździć do Szwecji, a te mniej zamożne porzucać na śmietnikach. I wszyscy narodowi-katolicy będą bardzo zadowoleni. Nie wdając się w dyskusję nad sprawą zasadniczą, pojawia się pewien problem, którego żniwo obserwujemy w gazetowych relacjach ze śmietników - potencjalna młoda matka, która nie podjęła jeszcze ostatecznej decyzji, zrezygnuje ze wszelkiej pomocy lekarskiej z obawy przed donosem i zapłaci za to całym życiem - psychicznie lub fizycznie. Wszystkim nawiedzonym dedykuję dylemat: kogo skazać na śmierć, gdy nie ma trzeciego wyjścia? Może marszałek Judasz będzie o tym decydował? Starczy mu odwagi? Jeżeli przeanalizujemy wszelkie za i przeciw, to dojdziemy do wniosku, że opisane w artykule działania PiS-u i LPR-u należy traktować, jako unikanie dyskusji w sprawach bardzo trudnych. Jako dawanie sobie przyzwolenia na obojętność, wzruszanie ramionami i udawanie, że wszystko się załatwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Polskie szczęście kobiet 05.03.07, 09:12 Wielkim szczęściem polskich kobiet jest tępota i zacofanie działaczy Ligi Polskich Rodzin. Gdyby któryś z tych kretynów miał światowe rozeznanie, to niebawem wicepremier Giertych z marszałkiem Jurkiem i wiceministrem edukacji Orzechowskim zgłosiliby wycinanie kobietom łechtaczek, wzorem Somalijek. Polskie kobiety! Cieszcie się z głupoty Giertycha i swojej łechtaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Polskie szczęście kobiet 05.03.07, 09:26 niewir napisał: > Wielkim szczęściem polskich kobiet jest tępota i zacofanie działaczy Ligi > Polskich Rodzin. Gdyby któryś z tych kretynów miał światowe rozeznanie, to > niebawem wicepremier Giertych z marszałkiem Jurkiem i wiceministrem edukacji > Orzechowskim zgłosiliby wycinanie kobietom łechtaczek, wzorem Somalijek. Inwencja gleboko religijnych mezczyzn nie zna granic. Ofiara padaja nie tylko lechtaczki, ale czasami i wargi sromowe. Operacje przeprowadza sie nozem, zyletka czy kawalkiem szkla, a potem pozostalosci zaszywa nitka. Moze to i brutalna ingerencja, ale przynajmniej moralnosc ocalona. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Polskie szczęście kobiet 05.03.07, 13:53 Zaszywanie nitka to karygodna rozrzutnosc; w warunkach naturalnych (Somalia i inne panstwa posiadajace "prawa autorskie" zalatwiaja problem glownie przy uzyciu kolcow miejscowego gatunku akacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gwardzista.szwajcarski Re: Walka o godność poczętego 05.03.07, 11:32 DOBRA MAMA Kiedy nadchodzi wieczór już, Mówi mam kochana:. "Śpij ma dziecinko, oczki zmruż, Śpij smacznie aż do rana. Sukieneczki złóż Na krzesełku tuż I wdziej koszulkę nocną; Już na ciebie czas, Więc ostatni raz Uściskaj mamę mocno. Dobranoc, kotku, bywaj zdrów, Nie płacz mi, że jest ciemno; Paciorek jeszcze ładnie zmów, Powtarzaj razem ze mną: Aniele, stróżu mój, Ty ciągle przy mnie stój, Jak we dnie, tak i w nocy; I w przygodzie złej Ty koło mnie chciej Być zawsze ku pomocy." Zaledwie mama przeszła próg, Już jej dziewczynce grzecznej Z radosnym śmiechem legł u nóg Braciszek jej... cioteczny; Ręce chłopcu drżą, Tuli siostrę swą I gryzie w samo uszko; Tu zuchwały smyk, Tak jak zawsze zwykł, Schowany był pod łóżko! Za chwilę już dzieciaki dwa W pieszczotach słodkich toną, Niewinny uścisk długo trwa, Oczęta żarem płoną; Coś skrzypnęło... ach! Co za straszny strach, Serduszko bije mocno; Już się robi świt - "Adasiu... mnie jest wstyd... Oddaj koszulkę nocną..." Różane ciałko drży jak liść - "...Adasiu, tak nie można... Ja muszę przecież zamąż iść, Ja muszę być... ostrożna! Przecież dobrze wiesz, Że bym chciała też, Oddałabym ci wszystko... Ale potem... cóż?.. Chyba umrzeć już - Albo... zostać... artystką..." Niedługo słychać ranny gwar, Dzieweczka śpi już sama; Knejpowskiej kawy niosąc war, W drzwiach staje dobra mama. Wlepia tkliwy wzrok: Dziś szesnasty rok Zaczyna drogie dziecię! "Co by tu?.. Ach, wiem! Waniliowy krem! Nic tak nie lubi na świecie..." www.smieszny.net/teksty/pokaz.php?tryb=ocena&id=367&glos=5 Odpowiedz Link Zgłoś
marttaa123 Walka o godność poczętego 05.03.07, 17:55 a godnośc kobiety?z tej ustawy wynika ze kobieta nie ma zadnych praw, ze panowie z pis i lpr chcac zagwarantowc sobie emerytury (ktos musi przeciez na nie pracowac) postanowili ze zgwalcone nastolatki, ofiary wykorzystywania seksualnego (tak, jest cos takiego prosze panow parlamentarzystow) i przede wszystkim kobiety, ktore maja powikłania, grozace smiercia maja rodzic.skandal.jedno tylkopytanie. kto bedzie placic na te dzieci?bo w tej chwili zasilek dla samotnej matki wynosi 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Walka o godność poczętego 05.03.07, 18:19 marttaa123 napisała: > a godnośc kobiety?z tej ustawy wynika ze kobieta nie ma zadnych praw, ze panowi > e > z pis i lpr chcac zagwarantowc sobie emerytury (ktos musi przeciez na nie > pracowac) postanowili ze zgwalcone nastolatki, ofiary wykorzystywania > seksualnego (tak, jest cos takiego prosze panow parlamentarzystow) i przede > wszystkim kobiety, ktore maja powikłania, grozace smiercia maja > rodzic.skandal.jedno tylkopytanie. kto bedzie placic na te dzieci?bo w tej > chwili zasilek dla samotnej matki wynosi 300 zł. Jdno pytanie. Kto kazal sie tym samotnym matkom walic? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Walka o godność poczętego 05.03.07, 18:18 yyysi napisała: > Oszolomy, bigoci i pieniacze. Kobiety - nie dajcie sie! Szkoda, ze cie nie wyskrobali. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re:bądźmy jednak ostrożni 05.03.07, 19:16 Z zapisu o godności ludzkiej "od poczęcia" nie wynika załkowity zakaz aborcji, choć na pewno nie można wykluczyć takich rozwiązań w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
g_chochlik Mam głupie pytania... 15.03.07, 12:35 Czy "ochrona" oznacza również -możliwość ukarania (i jak?) kobiety w ciąży, palacej papierosy i spożywajacej alkohol(?dawka dozwolona); -czy w [przypadku braku środków finansowych) na wykupienia leków niezbędnych dla zdrowia płodu(grypa matki np.), nowozapłodnona matka bedzie otrzymywać leki gratis z jakich śrtodków i na jakiej podstawie, czy bedzie limit; -obecnie wiele kobiet w ciąży korzysta z gabinetów prywatnych, a co będzie jeśli zmądzrzeją(!!) i każda będzie chciała-musiała(!!!) zachować się zgodnie z prawem i korzystać bedzie z gabinetów służby zdrowia, czy wystarczy ginekologów położników, i jak wówczas będą wyglądały "teminarze przyjęć" w państwowej służbie zdrowia?; - na dzień dzisiejszy wiele rodzin nie ma środków na DZIENNE zabezpieczenie wyżywienia, a kobieta w ciąży powinna otrzymywać dawkę zwiększoną dla zabezpiezczenia płodu, określonego MINIMUM,- gdzie i do kogo będzie mogła zwrócić się NIE PO POMOC(!!!) ale z ŻĄDANIERM O DODATKOWE DOŻYWIENIE siebie i płodu ...chronionego Konstytucją(???); -są kobiety maltretowane przez mężów, czy jeśli w okresie ciąży "damski bokser" posunie sie do rękoczynów, będzie odpowiadał z tych samych partagrafów jak dotychczas czy inne zostana dopisane; ...pytań jest wiele...może mniej głupich i naiwnych... Odpowiedz Link Zgłoś