Gość: gosc IP: 217.96.23.* 09.05.03, 13:02 Na zlodziej czapka gorze! SLD w opalach, wiec chce za wszelka cene skompromitowac swego glownego przeciwnika. Ciekaw jestem do czego jeszcze zdolny jest ten twor poradziecki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bbb Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.pool80206.interbusiness.it 09.05.03, 13:06 A ja niniejszym proponuje, by Sejm zajmowal sie od teraz tylko sledztwami a odciazona w ten sposob prokuratura niech zajmie sie ustawodawstwem - przynajmniej pracuja tam prawnicy wiec moze bedzie mniej bubli prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sito Re: Kaczyn´ski: jedna duz˙a komisja s´ledcza zamia IP: *.edipresse.pl 09.05.03, 13:53 SLD chyba kompletnie przestalo myslec!!! Komisja na temat FOZZ-u???? Super!!!!!! Wreszcie wyjdzie prawda, tylko dla post-PZPR naprawde niefajna, ale dziwnie wydaje mi sie ze sie z tego wycofaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota CZAS NA IV RZECZPOSPOLITĄ ! PZPR won! IP: *.chello.pl 09.05.03, 15:32 Potrzebni są teraz Polsce ludzie ODWAŻNI i SILNI MORALNIE żeby znów NIE ZMARNOWAĆ SZANSY DZIEJOWEJ jaką teraz daje WYJĄTKOWO korzystna sytuacja międzyanrodowa. USA chcą teraz Polsce POMÓC GOSPODARCZO I POLITYCZNIE, ale polską gospodarkę trzeba na to przygotować - NA PEWNO NIE PRZEZ KOŁODKĘ! Trzeba byłych PZPR-wców a obecnych AFERZYSTÓW z SLD pozamykać, żeby dalej nie okradali POLSKICH DZIECI i (jak zawsze) nie szykanowali ludzi wartościowych - MAJĄCYCH IDEAŁY - w przeciwieństwie do PSYCHOPATYCZNYCH EGOISTYCZNYCH KRYMINALISTÓW spod znaku SOWIECKIEJ SZUJI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota NASTĘPNA "GRUBA KRESKA": & #35 & #35 & #35 IP: *.chello.pl 09.05.03, 15:38 No i co panie Mazowiecki? Mówiłeś "gruba kreska" żeby nie było "polowania na czarownice". To teraz CZAROWNICE POLUJĄ NA NAS!!! A właściwie nie "czarownice" ale WAMPIRY które z nas wszystkich, z naszych dzieci, wypijają krew, żeby zapewnić sobie "NIEŚMIERTELNOŚĆ". O to chodziło? Widzisz coś pan narobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados [...] IP: *.smstv.pl / 192.168.10.* 09.05.03, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados CEnzura IP: *.smstv.pl / 192.168.10.* 10.05.03, 09:41 Co wy się w komunistów bawicie,cenzury wam się zachciewa.To może wszystkie niepochlebne opinie będziecie od razu kasować??Co,zdenerwować się nie wolno??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast p... IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:10 Kaczory mają rację. Te szczwane farbowane lisy chwytają ostatniej deski ratunku : Chcą koniecznie i jak najszybciej odwrócić od siebie odium poważnych afer , w których niewątpliwie brali i biorą czynny udział. Kolejne komisje obstawią swoimi fachowcami od krętactw i całemu Narodowi będą beszczelnie pluć "swoją jedynie słuszną" rację. JUŻ DOŚĆ TYCH BESZCZELNYCH POKRĘTNYCH POPISÓW I KPIN Z CAŁEGO NARODU !!!!!! Skoro ONI swoją arytmetyczną sejmową większością nie chcą dopuszczać do powstania NORMALNEJ komisji, możeby PiS lub inny klub zorganizował obywatelski projekt wyłonienia Komisji bez partyjnych parytetów z ludźmi mającymi jeszcze autorytet w społeczeństwie. Bez narzuconych nabzyczonych Nałęczów z trzy dniowym kursem prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:26 Gość portalu: toja napisał(a): > Kaczory mają rację. > Te szczwane farbowane lisy chwytają ostatniej deski ratunku : > Chcą koniecznie i jak najszybciej odwrócić od siebie odium > poważnych afer , w których niewątpliwie brali i biorą czynny > udział. > Kolejne komisje obstawią swoimi fachowcami od krętactw i całemu > Narodowi będą beszczelnie pluć "swoją jedynie słuszną" rację. Osobiście chętnie posłucham co nowego SLD ma do powiedzenia w sprawie FOZZ. Jeśli Kaczyński ośmieszy komisję to chyba nie będziesz się martwił? > > JUŻ DOŚĆ TYCH BESZCZELNYCH POKRĘTNYCH POPISÓW I KPIN Z CAŁEGO > NARODU !!!!!! > Skoro ONI swoją arytmetyczną sejmową większością nie chcą > dopuszczać do powstania NORMALNEJ komisji, możeby PiS lub inny > klub zorganizował obywatelski projekt wyłonienia Komisji bez > partyjnych parytetów z ludźmi mającymi jeszcze autorytet w > społeczeństwie. > Bez narzuconych nabzyczonych Nałęczów z trzy dniowym kursem > prawa. A poco Ci więcej członków prawicy w komisji. Czy Ziobro przesłuchując cały dzień Millera nie miał możliwości postawienia wszystkich pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: 150.254.84.* 09.05.03, 16:28 Postawienia - tak, choć może nie wszystkich. Ale uzyskania odpowiedzi - nie. A swoją drogą, dlaczego komuchy tak się boją przedstawiciela LPR w komisji? I tak mają większość. Chyba dlatego, że już nie mogą sobie poradzić z dwoma dociekliwymi, przybyłby trzeci. Horrendum! Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 13:14 No i jak to brzmi? Poniważ SLD jest w trudnej sytuacji to PiS proponuje żeby wszystkie partie opozycyjne zjednoczyły siły i stworzyły komisję która SLD "dokopie". Cóż za szlachetność intencji! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 13:20 inaww napisała: > No i jak to brzmi? Poniważ SLD jest w trudnej sytuacji to PiS proponuje żeby > wszystkie partie opozycyjne zjednoczyły siły i stworzyły komisję która > SLD "dokopie". Cóż za szlachetność intencji! Dlaczego dokopią? Zakładasz, że ta komisja by wyciągnęła SLD jakieś brudy? Przecież jeśli SLD nie ma nic na sumieniu to takie wyjaśnienie sytuacji raz na zawsze pozwoli oczyścić atmosferę i uniknąć w przyszłości wzajemnych oskarżeń. Poza tym jednoczenie się opozycji jest chyba raczej motywowane tym, że przy tak ogromnej większości, SLD jest w stanie skutecznie utrudniać wyjaśnianie spraw - co widać po aferze Rywina, gdzie SLD-owscy członkowie komisji w liczbie czterech pełnią rolę obrońców kryjących. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 13:45 Przeczytaj jeszcze raz jakie są intencje p. Kaczyńskiego - przecież nie chodzi o wyjaśnienie czegokolwiek, tylko o pomysł utworzenia komisji o charakterze swego rodzaju trybunału ludowego którego jedynym zadaniem będzie postawić w stan oskarżenia SLD. W tym względzie PiS jest konsekwentny: próby sprowadzenia całej działalności sejmowej Komisji Śledczej (powołanej o ile pamiętam do zbadania afery korupcyjnej?) do udowodnienia winy SLD i i Premierowi - ogranicza udział posłów innych ugrupowań, więc nowa komisja, w skład której weszło by kilku posłow typu Ziobro - nie mieliby takich przeszkód. Propozycja powołania tej nowej komisji - jednym tchem wygłoszona z oskarżeniem SLD, że jest "organizacją przestępczą" - nie pozostawia żadnych wątpliwości co do intencji p. Kaczyńskiego. A przy okazji - śmierć p. Sekuły - czy to nie było w czasie gdy p. Kaczyński nadzorował śledztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 14:53 I - Kataryno - jak rozumieć Twoje twierdzenie: "...SLD-owscy członkowie komisji... pełnią rolę obrońców kryjących"? Czy uniemożliwiają pozostałym posłom zadawanie pytań? Czy zmuszają świadków do milczenia, albo do mówienia nieprawdy? Czy komentują odpowiedzi świadków? Jak to jest z tym "kryciem" na oczach widowni siedzącej przed telewizorami i śledzących na żywo przebieg przesłuchań? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 15:13 inaww napisała: > I - Kataryno - jak rozumieć Twoje twierdzenie: "...SLD-owscy członkowie > komisji... pełnią rolę obrońców kryjących"? Czy uniemożliwiają pozostałym > posłom zadawanie pytań? Czy zmuszają świadków do milczenia, albo do mówienia > nieprawdy? Czy komentują odpowiedzi świadków? Jak to jest z tym "kryciem" na > oczach widowni siedzącej przed telewizorami i śledzących na żywo przebieg > przesłuchań? Chodzi mi głównie o głosowania, na przykład nad billingami i książkami wejść/wyjść i przejazdów. Dopuszczenie tych dowodów niewątpliwie mogłoby wiele wyjaśnić - na korzyść lub niekorzyść SLD, to że się tak przed tymi dowodami bronią każe mi podejrzewać, że boją się tego co by wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 15:24 inaww napisała: > Przeczytaj jeszcze raz jakie są intencje p. Kaczyńskiego - przecież nie chodzi > o wyjaśnienie czegokolwiek, tylko o pomysł utworzenia komisji o charakterze > swego rodzaju trybunału ludowego którego jedynym zadaniem będzie postawić w > stan oskarżenia SLD. SLD zaczęło, to oni zaproponowali komisję do wyjasnienia sprawy FOZZ i Kaczyńskich po to, żeby odwrócić uwagę od komisji Rywina i tego jak się przed tą komisją zaprezentował ich lider. PiS odpowiedział - owszem, niech będzie komisja ale do wyjaśnienia także innych spraw. W tym względzie PiS jest konsekwentny: próby sprowadzenia > całej działalności sejmowej Komisji Śledczej (powołanej o ile pamiętam do > zbadania afery korupcyjnej?) do udowodnienia winy SLD i i Premierowi - > ogranicza udział posłów innych ugrupowań, więc nowa komisja, w skład której > weszło by kilku posłow typu Ziobro - nie mieliby takich przeszkód. To nie PiS utrudnia pracę specrywinkomisji. Poza tym ta komisja oprócz zbadania afery korupcyjnej bada też wątek prawidłowości reakcji organów państwa, jeśli więc reakcja premiera była niewłaściwa (niezgłoszenie przestępstwa) a jego zachowanie budzi także inne wątpliwości trudno, żeby opozycyjni członkowie komisji to zbywali milczeniem. To Rywin wciągnął Millera w tę aferę wymieniając jego nazwisko, nie ma w tym winy ani Ziobro ani Rokity. A oni jeśli mają to wyjaśnić muszą zadawać niewygodne pytania. Premier sam sobie najbardziej szkodzi, tu akurat żadna pomoc nie jest potrzebna bo sam skutecznie podważa zaufanie do siebie, on i reszta zeznających do tej pory ludzi SLD. Propozycja > powołania tej nowej komisji - jednym tchem wygłoszona z oskarżeniem SLD, że > jest "organizacją przestępczą" - nie pozostawia żadnych wątpliwości co do > intencji p. Kaczyńskiego. Jeśli SLD jest czyste - żadna komisja mu krzywdy nie zrobi. Jeśli zaś jest umoczone w jakiejś aferze a Kaczyński o tym wie i uważa, że jedynym sposobem na wyjaśnienie tej afery jest mocne uderzenie w SLD to ja nie mam nic przeciwko temu bo czystość polityki jest ważniejsza niż interes jakiejkolwiek partii. A jeśli Kaczyński bezpodstawnie pomówił SLD to powinnien za to oberwać i tyle bo odpowiedzialność za słowo obowiązuje także polityków. Tyle, że tego czy SLD jest czyste się od samego SLD nie dowiemy a jest coraz więcej powodów podejrzewać, że tak nie jest. A przy okazji - śmierć p. Sekuły - czy to nie było w > czasie gdy p. Kaczyński nadzorował śledztwo? Możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 17:02 Kataryno! "Jeśli SLD jest czyste..." ok, ale co w tej chwili SLD zrobiło takiego, żeby je stawiać przed jakąkolwiek komisją? "Watek prawidłowości reakcji rządu" - Czy nie Trybunał Stanu jest do kontrolowania prawidłowości reakcji rządu? "...reakcja premiera była niewłaściwa (niezgłoszenie przestępstwa)..." - Czy Premier miał zgłosić Prokuraturze: Jeden pan pokazał mi odręczną notatkę jednej pani, że jeden pan zażądał od niej łapówki wzamian za protekcję, ale ta pani nie dała łapówki. Ten pan powiedział, że łapówka ma być dla SLD i że ja go rzekomo przysłałem. W czasie zorganozowanej przeze mnie konfrontacji ten pan wpadł w histerię i odwołał to, że to ja go przysłałem. .... Wyobrażmy sobie, że Prokurator zapytał o dowody. Premier, zgodnie z prawdą musiałby powiedzieć, że nie ma żadnych. Prokurator musiałby wobec tego odpowiedzieć, że nie ma podstaw do interwencji. Co innego gdyby to Autorka notatki poszła do Prokuratury... Ale nie poszła. Tak jak i red. Michnik który dowody posiadał. Co do bilingów: chodzi o bilingi rządu? Czy Komisja Sejmowa powinna znać wszystkie działania rządu? Czy rząd jakiegokolwiek kraju powinien być aż tak dalece kontrolowany przez komisję która nie zawsze potrafi "trzymać język za zębami"? Czy jakikolwiek rząd nie ma prawa do działań nieprzeznaczonych do publikacji? A jeśli bilingi telefonów Premiera - czy Premier nie jest szefem rządu? Czy nie ma prawa do swoistej "ochrony danych osobowych"? Gdyby był oskarżonym - zgoda, ale nie jest! Pozatem bilingów domaga się nie Komisja, tylko indywidualnie poseł Ziobro! Ani bilingów "służbowych", ani prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 17:34 inaww napisała: > Kataryno! "Jeśli SLD jest czyste..." ok, ale co w tej chwili SLD zrobiło > takiego, żeby je stawiać przed jakąkolwiek komisją? Dla jasności - ja nie mówię, że te sejmowe komisje do wszystkiego to super pomysł (od tego jest prokuratura, nie należy przyzwyczajać się do mieszania władzy ustawodawczej z sądowniczą, zwłaszcza, że Sejm ma dużo pracy i mógłby skupić się na tym, żeby procent bubli w tym co wypuszcza był ciut mniejszy). Komisja Rywina jest wyjątkowa bo i sprawa dotyczy wątku tworzenia prawa przez Sejm, nie sądzę jednak, żeby komisje były lekiem na wszystko (chociaż jeśli prokuratura sobie nie radzi?). Ja tylko trochę broniłam Kaczyńskiego, że wojnę na komisje zaczęło SLD gadaniem o komisji ds. FOZZ-u. > "Watek prawidłowości reakcji rządu" - Czy nie Trybunał Stanu jest do > kontrolowania prawidłowości reakcji rządu? Trybunał Stanu jest od wyrokowania ale ktoś musi złożyć wniosek (prezydent, 115 posłów lub komisja śledcza). > "...reakcja premiera była niewłaściwa (niezgłoszenie przestępstwa)..." - Czy > Premier miał zgłosić Prokuraturze: Jeden pan pokazał mi odręczną notatkę jednej > > pani, że jeden pan zażądał od niej łapówki wzamian za protekcję, ale ta pani > nie dała łapówki. Ten pan powiedział, że łapówka ma być dla SLD i że ja go > rzekomo przysłałem. W czasie zorganozowanej przeze mnie konfrontacji ten pan > wpadł w histerię i odwołał to, że to ja go przysłałem. .... Wyobrażmy sobie, że > > Prokurator zapytał o dowody. Premier, zgodnie z prawdą musiałby powiedzieć, że > nie ma żadnych. Prokurator musiałby wobec tego odpowiedzieć, że nie ma podstaw > do interwencji. Co innego gdyby to Autorka notatki poszła do Prokuratury... Ale > > nie poszła. Tak jak i red. Michnik który dowody posiadał. To nie do końca tak. Przecież Rywin się Millerowi przyznał, że był w Agorze, że wysłał go tam Kwiatkowski i Zarębski. Premier usłyszał o przestępstwie od najlepiej poinformowanej osoby - przestępcy, usłyszał to przy wiarygodnym świadku (Michnik), wiedział też, że jest trzeci świadek, również wiarygodny (Rapaczyńska) oraz nagranie. To, że Rywin zaprzeczył Millerowi, że ten go wysłał nie ma tu nic do rzeczy bowiem wskazał (po nazwisku) innych mocodawców. Nawet jeśli Rywin kłamał, trudno zaprzeczyć, że potwierdził premierowi własnej roboty przestępstwo płatnej protekcji. A o różnicy między społecznym obowiązkiem zgłoszenia jaki ciążył na Michniku, a obowiązkiem prawnym jaki na Millerze już napisano i powiedziano wystarczająco dużo. > Co do bilingów: chodzi o bilingi rządu? Czy Komisja Sejmowa powinna znać > wszystkie działania rządu? Czy rząd jakiegokolwiek kraju powinien być aż tak > dalece kontrolowany przez komisję która nie zawsze potrafi "trzymać język za > zębami"? Czy jakikolwiek rząd nie ma prawa do działań nieprzeznaczonych do > publikacji? A jeśli bilingi telefonów Premiera - czy Premier nie jest szefem > rządu? Czy nie ma prawa do swoistej "ochrony danych osobowych"? Gdyby był > oskarżonym - zgoda, ale nie jest! Rząd jako władza wykonawcza podlega ustawodawczej. Ja nie mówię, żeby te dokumenty dać do ręki wszystkim członkom komisji i je cytować do woli przed kamerami. Gdyby była wola, byłoby też wiele sposobów, żeby nie naruszyć przy tej okazji bezpieczeństwa państwa. Nawiasem mówiąc, Miller sam deklarował, że chętnie ujawni billingi, więc albo jest nieodpowiedzialny i obiecuje coś co godzi w bezpieczeństwo państwa albo po prostu to była czcza deklaracja pod publiczkę. Poza tym to nie tylko o Millera chodzi, ale także np. o Jakubowską, a co takiego ważnego dla państwa może mieć ówczesny wiceminister kultury w swoich billingach? Pozatem bilingów domaga się nie Komisja, > tylko indywidualnie poseł Ziobro! Ani bilingów "służbowych", ani prywatnych. Ziobro składa wniosek a komisja go odrzuca, to właśnie miałam na myśli pisząc o obrońcach kryjących. Każdy wniosek komisji zaczyna się od wniosku jednego posła. Poza tym, dam głowę, że przy wnioskach o billingi nie był jedynym, który za nimi głosował. Prawda jest taka, że ta komisja jest w stanie uwalić każdy wniosek, który się nie podoba SLD bo ma 4 swoje głosy i 1 Nałęcza, który na dodatek przy remisie jest głosem decydującym. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 18:38 A nie sądzisz, Kataryno, że członkowie Komisji po prostu nie uważają bilingów czy to rządowych, czy to prywatnych Premiera za na tyle istotne i niezastąpione żródło informacji, żeby ryzykować prawdopodobne naruszenie tajemnic państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast 09.05.03, 18:45 inaww napisała: > A nie sądzisz, Kataryno, że członkowie Komisji po prostu nie uważają bilingów > czy to rządowych, czy to prywatnych Premiera za na tyle istotne i niezastąpione > > żródło informacji, żeby ryzykować prawdopodobne naruszenie tajemnic państwowych > ? Pewnie, że może być i tak. Każdy członek komisji ma inna wizję śledztwa i inną hipotezę (polecam ciekawy artykuł w ostatnim Newsweeku o tym jak każdy z członków komisji widzi aferę Rywina), chociaż wydaje mi się, że sprawdzenie billingów premiera (którego nazwisko padło z ust Rywina) byłoby uzasadnione, choćby po to, żeby upewnić się o jego niewinności. Jeśli zaś chodzi o ujawnianie tajemnic, to przecież sam Miller deklarował, że może te billingi pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ-WAJ!!! Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 23:28 inaww napisała: > A nie sądzisz, Kataryno, że członkowie Komisji po prostu nie uważają bilingów > czy to rządowych, czy to prywatnych Premiera za na tyle istotne i niezastąpione > > żródło informacji, żeby ryzykować prawdopodobne naruszenie tajemnic państwowych > ? inaww - z przykrością stwierdzam że brakuje Ci którejś klepki. Z bilingów nie wynika treść rozmów lecz tylko adres. W tym nie ma tajemnicy państwowej jest tylko tajemnica poliszynela, że adresy tego kręta są dla niego niekorzystne a może nawet ośmieszające gdyby założyć, że ten maniak seksualny cięgiem wydzwaniał do dziewczynek na bodajże 0700..... Po jego popisach "seksualnych" jak i panicznej reakcji na hasło billingi można taką wersję również brać pod uwagę. Ale byłaby hecaaaaaaaa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stancki Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.limes.com.pl 09.05.03, 13:21 Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. LSD chce następnych komisji aby odwrócić uwagę społeczeństwa od ważnych spraw państwowych. Stu komisji mało aby wyjaśnić wszystkie przekręty "wiodocej siły narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: SLD = KGB... IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 13:17 ..KARZDE DZIECKO W PRZECZKOLU O TYM WIE...CZAS NAJWYSZY DOBRAC SIE ZBRODNIARZOM Z KC PZPR/KC SLD DO TYLKA.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: SLD = KGB... IP: *.tvk-gaj.pl 09.05.03, 13:22 Mrówa - w twoim "przeczkolu" średniaki mają prawo uyżywania komputera? "Karzdy" za grzeczne zjedzenie szpinaku może pisać co chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stancki Re: SLD = KGB... IP: *.limes.com.pl 09.05.03, 13:25 Baba, chyba ty uczęszczasz do przedszkola bo nikt inne nie zrobiłby tyle byków ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: SLD = KGB... IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 13:26 Gość portalu: Baba napisał(a): > Mrówa - w twoim "przeczkolu" średniaki mają prawo uyżywania komputera? "Karzdy" > > za grzeczne zjedzenie szpinaku może pisać co chce? - czego jasia za mlodu nie nauczyli ...to jan nie bedzie wiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: SLD = KGB... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 13:34 Gość portalu: mrowa napisał(a): > Gość portalu: Baba napisał(a): > > > Mrówa - w twoim "przeczkolu" średniaki mają prawo uyżywania > komputera? "Karzdy" > > > > za grzeczne zjedzenie szpinaku może pisać co chce? > > - czego jasia za mlodu nie nauczyli ...to jan nie bedzie wiedzial... No to Jasiu naucz się, że imiona piszemy z dużej litery :-) Pięknie połączyłeś dwa przysłowia. "Czego Jaś się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał" i "Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci". Dwa w jednym. Słowa uznania geniuszu. Apropos SLD=KGB. Znasz jeszcze jakieś inne równania matematyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: SLD = KGB... IP: *.cbk.waw.pl 09.05.03, 13:45 > No to Jasiu naucz się, że imiona piszemy z dużej litery :-) > > jednym. Słowa uznania geniuszu. Apropos SLD=KGB. Znasz jeszcze jakieś inne > równania matematyczne? purysto językowy: po pierwsze: po polsku można coś pisać 'wielką literą' a nie 'z dużej'. po drugie: dziś rano Jarosław Kaczyński ujawnił, że SDRP zostało założone przez KGB, więc równanie mniej więcej się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń "0" Re: SLD = KGB... IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 09.05.03, 15:13 Gość portalu: miro napisał(a): > > No to Jasiu naucz się, że imiona piszemy z dużej litery :-) > > > > jednym. Słowa uznania geniuszu. Apropos SLD=KGB. Znasz > jeszcze jakieś inne > > równania matematyczne? > > purysto językowy: > > po pierwsze: po polsku można coś pisać 'wielką literą' a nie 'z > dużej'. > > po drugie: dziś rano Jarosław Kaczyński ujawnił, że SDRP > zostało założone przez KGB, więc równanie mniej więcej się > zgadza. a dokladnie po oddaniu stolca a przed oddaniem moczu- czyli zgadza się mniej niż więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig von Falkenstein PiS = Mossad, czyli niech każdy coś ujawni IP: *.it-net.pl 09.05.03, 16:10 > po drugie: dziś rano Jarosław Kaczyński ujawnił, że SDRP > zostało założone przez KGB, więc równanie mniej więcej się > zgadza. ujawnił nie oznacza udowodnił, Skoro on zaczał tę zabawę, to ja ujawniam ,że PiS został założony przez agenta Mossadu Jarmuła Kaczowera by nie dopuścić do wyjaśnienia sprawy FOZZ Jeśli ktoś też chce coś ujawnić to zapraszam do kontynuowania zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: MARSJANIE = Mossad, ... każdy coś ujawni IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:15 ..."janie" z sld ...moze jakies szczegoliki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig von Falkenstein PiS = Mossad = Marsjanie IP: *.it-net.pl 09.05.03, 16:27 Skoro PiS = Mossad a Mossad = marsjanie więc... PiS = Marsjanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: sld= Mossad = Marsjanie IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:44 Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a): > Skoro PiS = Mossad > a Mossad = marsjanie > > więc... > > PiS = Marsjanie - fanatyk z sld = marsjanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig von Falkenstein PiS = Mossad = Marsjanie = SLD = KGB IP: *.it-net.pl 09.05.03, 16:53 Taak. Czyli mamy: PiS = Mossad Mossad = marsjanie SLD = Mossad SLD = marsjanie czyli PiS = SLD A skoro SLD = KGB to PiS = KGB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń "0" Re: SLD = KGB... IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 09.05.03, 15:08 Gość portalu: mrowa napisał(a): > ..KARZDE DZIECKO W PRZECZKOLU O TYM WIE...CZAS NAJWYSZY DOBRAC > SIE ZBRODNIARZOM Z KC PZPR/KC SLD DO TYLKA.... chyba wie lecz ja nie wiem co to "przeczkole " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: SLD = KGB... IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 15:55 Gość portalu: uczeń "0" napisał(a): > Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > ..KARZDE DZIECKO W PRZECZKOLU O TYM WIE...CZAS NAJWYSZY DOBRAC > > SIE ZBRODNIARZOM Z KC PZPR/KC SLD DO TYLKA.... > chyba wie lecz ja nie wiem co to "przeczkole " - ale ja wiem ...ze ty z sld... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń "0" Re: SLD = KGB... IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 09.05.03, 16:13 narazie w mojej szkole nie przyjmują do SLD !!!---ale kombinuj dalej. Może : "Balcerowicz musi odejść " ,może..."zabronić polskim patriotycznym chłopom sprzedaży ziemi " ,może ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: SLD = KGB... IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:20 Gość portalu: uczeń "0" napisał(a): > narazie w mojej szkole nie przyjmują do SLD !!!---ale kombinuj dalej. > Może : "Balcerowicz musi odejść " ,może..."zabronić polskim patriotycznym > chłopom sprzedaży ziemi " ,może .....moze ty po prostu...nie wiesz co sie dzieje dookola....a tu wiosna....i powietrze faluje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek M. Re: SLD = KGB... IP: 150.254.84.* 09.05.03, 16:43 Gość portalu: uczeń "0" napisał(a): > Gość portalu: mrowa napisał(a): > > > ..KARZDE DZIECKO W PRZECZKOLU O TYM WIE...CZAS NAJWYSZY DOBRAC > > SIE ZBRODNIARZOM Z KC PZPR/KC SLD DO TYLKA.... > chyba wie lecz ja nie wiem co to "przeczkole " Jest pan zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobel Re: KACZORY DO ROSOŁU...CI PROFESOROWIE ???? IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:01 sioban napisał: > I TO OBA - mlot i sierp wyrombal spustoszenie w kapuscianych glowach...wola glosowac na kacykow z kc sld.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIMBEK Anatol Lawina - niewygodny człowiek Solidarności IP: 213.146.57.* 09.05.03, 14:32 Pan Anatol Lawina był w 1980 roku współzałożycielem Solidarności w Przemysłowym Instytucie Maszyn Budowlanych Bumar w Kobyłce k/ Warszawy. Znany był współpracownikom jako lojalny, uczynny i bezinteresowny kolega. Można było zawsze na nim polegać. Do NIK- u został powołany gdy premierem był Tadeusz Mazowiecki. Mam zasadnicze pytanie - co jest powodem, że ten uczciwy człowiek braciom Kaczyńskich tak bardzo zalazł za skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ-WAJ !!! Re: Anatol Lawina - ODDAJE DŁUG ! IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 00:03 Gość portalu: PIMBEK napisał(a): > Pan Anatol Lawina był w 1980 roku współzałożycielem Solidarności > w Przemysłowym Instytucie Maszyn Budowlanych Bumar w Kobyłce k/ > Warszawy. Znany był współpracownikom jako lojalny, uczynny i > bezinteresowny kolega. Można było zawsze na nim polegać. Do NIK- > u został powołany gdy premierem był Tadeusz Mazowiecki. Mam > zasadnicze pytanie - co jest powodem, że ten uczciwy człowiek > braciom Kaczyńskich tak bardzo zalazł za skórę? Bardzo dziwne jest, że ten uczciwy człowiek nie wyjawił tego wcześniej,tylko akurat teraz kiedy tym aparatczykom wali się grunt pod nogami i uciekając krzyczą w niebogłosy "łapać złodzieja". Oddaje IM jakiś dług i tyle. Wychodząc z założenia , że całe ówczesne WSI, SB i co tam jeszcze było TYLKO dla sprawdzonych aparatczyków trudno jest uwierzyć, żeby od razu zapałali dobrodziejstwem względem PC. A, że nieraz potrafili COŚ spreparować na zamówienie więc niby dlaczego teraz należy to od razu przyjmować te sensacje jako pewnik. Znamienne dla każdego winno być przerwanie procesu FOZZ przez te pokrętne komusze łotry natychmiast po "wzięciu" władzy. Piwnikową wykpili dokumentnie / i dobrze Jej tak, po co szła na ten komuszy lep/ po to aby sprawę formalnie przerwać, zdusić i mieć sznurki w swoich rękach. A czy gen. prokurator Jaskiernia nie wycofał sprawy brudnych ruskich pieniędzy na działalność tej kryształowej postępowej SdRP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimo Re: Anatol Lawina - niewygodny człowiek Solidarno IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.03, 09:27 Gość portalu: PIMBEK napisał(a): > Pan Anatol Lawina był w 1980 roku współzałożycielem Solidarności > w Przemysłowym Instytucie Maszyn Budowlanych Bumar w Kobyłce k/ > Warszawy. Znany był współpracownikom jako lojalny, uczynny i > bezinteresowny kolega. Można było zawsze na nim polegać. Do NIK- > u został powołany gdy premierem był Tadeusz Mazowiecki. Mam > zasadnicze pytanie - co jest powodem, że ten uczciwy człowiek > braciom Kaczyńskich tak bardzo zalazł za skórę? No coz - ludzie sie zmieniaja, taki byl przeszlo 20 lat temu. Fakt, ze dopiero teraz sobie przypomnial jakies sprawy i w dodatku podaje je w formie nieoficjalnej wiedzy, jest bardzo dziwny. Jakies interesiki sie zalatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ols Kaczyński ma rację!!! IP: ASK:* / 192.168.1.* 09.05.03, 14:53 Już samo powstanie SDRP było przestępstwem. Nie ma tygodnia bez jakiejś afery z udziałem SLD. Dopóki będą rządzić nami skorumpowani ludzie- nic dobrego z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Kaczyński ma rację!!! IP: *.tvk-gaj.pl 09.05.03, 14:57 Jasne! Członkowie innych partii NIGDY nie byli uwikłani w żadne afery! Kiepską masz pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Kaczyński ma rację!!! IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:28 Gość portalu: Baba napisał(a): > Jasne! Członkowie innych partii NIGDY nie byli uwikłani w żadne afery! Kiepską > masz pamięć! - moze i byli uwiklani...po okraglym stole...ale zapewniam ...nigdy nie zabijali...jak kc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłop Re: Kaczyński ma rację!!! IP: 150.254.84.* 09.05.03, 16:49 Gość portalu: Baba napisał(a): > Jasne! Członkowie innych partii NIGDY nie byli uwikłani w żadne afery! Kiepską > masz pamięć! Masz Babo placek! A pamięć dziurawą. Znaj proporcję mocium panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministka a rebus Re: Kaczyński ma rację!!! IP: *.interserv.net.pl / 192.168.3.* 09.05.03, 15:24 Gość portalu: ols napisał(a): > Już samo powstanie SDRP było przestępstwem. > Nie ma tygodnia bez jakiejś afery z udziałem SLD. > Dopóki będą rządzić nami skorumpowani ludzie- nic dobrego z tego > nie będzie. nie ma tygodnia bez jakieś afery z udziałem kobiety >rodzenie kobiet było przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Kaczyński ma rację!!! IP: *.proxy.aol.com 09.05.03, 16:27 Gość portalu: feministka a rebus napisał(a): > Gość portalu: ols napisał(a): > > > Już samo powstanie SDRP było przestępstwem. > > Nie ma tygodnia bez jakiejś afery z udziałem SLD. > > Dopóki będą rządzić nami skorumpowani ludzie- nic dobrego z tego > > nie będzie. > nie ma tygodnia bez jakieś afery z udziałem kobiety > >rodzenie kobiet było przestępstwem. - przestepstwem jest sadzic kapusty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi hi Re: Kaczyński ma rację!!! IP: 150.254.84.* 09.05.03, 16:53 Gość portalu: mee napisał(a): > Gość portalu: feministka a rebus napisał(a): > > > Gość portalu: ols napisał(a): > > > > > Już samo powstanie SDRP było przestępstwem. > > > Nie ma tygodnia bez jakiejś afery z udziałem SLD. > > > Dopóki będą rządzić nami skorumpowani ludzie- nic dobrego z tego > > > nie będzie. > > nie ma tygodnia bez jakieś afery z udziałem kobiety > > >rodzenie kobiet było przestępstwem. > > - przestepstwem jest sadzic kapusty... Hi? A czym się żywi mee? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: 63.148.20.* 09.05.03, 17:10 Nieoficjalna wiedza... Kaczynski. Zanim cos powiesz pomysl trzy razy - nigdy odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.tvk-gaj.pl 09.05.03, 18:30 Jeśli nie wiesz co to jest "nieoficjalna wiedza" to służę informacją: to są mianowicie doniesienia Agencji JPP. Co znaczy skrót JPP? "Jedna Pani Powiedziała"... Na podstawie doniesień tej Agencji Kaczyński twierdzi to co twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.clubnet.pl 09.05.03, 21:38 Gość portalu: Baba napisał(a): > Jeśli nie wiesz co to jest "nieoficjalna wiedza" to służę informacją: to są > mianowicie doniesienia Agencji JPP. Co znaczy skrót JPP? "Jedna Pani > Powiedziała"... Na podstawie doniesień tej Agencji Kaczyński twierdzi to co > twierdzi. No ale przecież na tym samym opiera się w zeznaniach Lawina oskarżając Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wals Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 22:42 Popieram, to świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Kaczyński: jedna duża komisja śledcza zamiast IP: 213.76.134.* 12.05.03, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś