Gość: CB IP: *.run.pl 16.05.03, 10:44 Co prof. Strelau dostał w zamian za donosy na swoich kolegów i przyjaciół? Profesurę? Czym się więc różni od studenta, który kupił pracę magisterską? Nikczemność! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Patrzyk Re: Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 11:19 Pewnie nic wielkiego nie dostał... Wszystko to było dla socjalistycznej ojczyzny. Jak wielu Tow. Szmaciaków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.05.03, 21:22 takie tam pieprzenie-jakbysmy niewiedzieli, ze POLITYKA TO NIC INNEGO JAK TARZANIE SIE W BLOCIE I KAZDY MUSI SIE UBRUDZIC!!! k.staszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student psychologii Re: Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.03, 11:28 Chodziłem do Strelaua na wykłady i zdawałem u niego egzamin. To były kapitalne zajęcia, a jego samego uważałem za wzór psychologa-naukowca. Uważałem. Jestem w głębokim szoku, w głowie mi się ta wiadomość nie mieści. Mniej by mnie zdruzgotała wiadomość, że kapusiem SB był jakiś minister czy nawet prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student psychologii nr 2 Re: Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 21:01 Znam prof. Strelaua z zajec, które prowadził i mogę szczerze powiedzieć, że bardziej zasługiwał na swój tytuł niz wilu innych. Martwi, choc moze bardziej zastanawia, mnie jedno - nie opada mi szczeka jak mojemu szczeremu koledze. Coraz wiecej jest ludzi na których wyznanie PRL'owskiej przeszłości nie robi już wrażenia. Sam ciekaw jestem natomiast jak na tą informację zareaguje środowisko akademickie, ludzie którzy współpracowali z prof. gdy ten pełnił swóją podwójną rolę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponton Keidy sie rozliczymy z SLD IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 11:45 Nastepny kolega Millera na uslugach Moskwy.Kiedy Polska sie rozliczy ze zdrajcami narodu-inne kraje juz zrobily dawno.W polsce nie bedzie dobrze az zdrajcy odadza to co nakradli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski Patriota Rozliczyć komuchy, przepadek mienia rodzin! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.05.03, 12:18 ORWELLOWSKA DOBRANOCKA Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole, grupa równych z równiejszych zwolala zebranie by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole - to co kazdy ma robic i to co dostanie... kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod góre, krowa szaflik - by bylo do czego ja doic, koszem - jajka by skladac - obdarzono kure calej reszcie - policje - by nie mogla broic... Na fotelach zloconych posadzono swinie dajac berlo do reki i pelne koryto, traby dano - by trabic o swoim wyczynie, swinski gnój za fotelem flagami przykryto... By rozdzielic wyraznie i funkcje i role wiekszosc zwierzat zamknieto w oborze, w stodole, tlusta mniejszosc, w fotelach, ze wspólnego placu przeniesiono do Sejmu i innych palaców... Cóz - w oborach od dawna nikt slomy nie zmienia, w pozlacanych fotelach usnely sumienia, a dobrobyt folwarku, o którym tlum marzyl, maja równi. Z folwarku ciaglej wyprzedazy.... Plyna dni i miesiace, uplywaja lata, sloma, wciaz nie zmieniana - to krowom zaplata, kurom, co juz nie gdacza, za ich jajka - plewy, swinie zyja w palacach - wiec sprzedaly chlewy, kon nie ciagnie juz wozu - bo i wóz sprzedany... Tylko kundle, te w mediach, spiewaja peany na czesc swin, ich sukcesów i zaslug ogromu... Krowy zuja. A myslec sie nie chce nikomu.... Folwark wciaz sie rozpada, z dachu gonty leca, co niektórzy, zbudzeni, trzesa sie ze strachu, ziarn ostatnich w spichlerzu szukac trza ze swieca, gnój spod zlotych foteli dzis juz siega dachu... W koncu równym z równiejszych robi sie nieswojo, o zlocone fotele w folwarku sie boja... Bo choc wszyscy pokorni, karmieni pokora - moze zarznac nie zarzna - ale nie wybiora... No a jak nie wybiora - jak tu rzadzic dalej, jesli wiekszosc sprzedana, a reszta sie wali... Czesc równiejszych w pospiechu, skrycie tunel kopie by, po przejsciu tunelem, sprzedac Europie byla ziemie folwarku co dzis juz ruina... By ze swin z Magdalenki stac sie Euroswinia... Aby rzadzic ta resztka co sie w gruzy wali z Bonn, Brukseli, Paryza... Bezpiecznie - z oddali, marzac w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach ze sprzedani, bezsilni, zapomna o kantach... Tak wiec Lesie i Wladki, Zbyszki i Adasie, majac w sercach nadzieje, a lapowki w kasie za to co juz zrobili i za to co zrobia, dzis do nowych, tych euro, stolków sie sposobia... Gdy ktos wskaze ten szwindel i szwindle poprzednie strach im dusze ogarnia i lico im blednie. Czasem nerwy puszczaja, napiete do granic - wiec zapluja, zastrasza, znów zaczna tumanic, by nie stracic nagrody co za Odra czeka... Bo gdy straca - nie bedzie juz dokad uciekac... * * * Wiem ze spac Wam wygodnie na slomie co gnije, nie czujecie lancucha, co uwiera szyje... Ze wiatr rozwial sprzed lat juz dwudziestu nadzieje i ze Was nie obchodzi ze rzadza zlodzieje... Ja tak tylko niesmialo... Wiem ze nic nie zmienie... - Ale chetnie bym ujrzal Wasze przebudzenie... Copyright Miroslaw Krupinski, Albany, Australia, luty 2003 roku. members.iinet.net.au/~miroslaw/Pegaz5.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/archKU.htm ffdgfd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawery Ten sie chociaz przyznal; ilu (i na jakich stanowi- IP: *.sympatico.ca 16.05.03, 13:53 skach) nie; i to tych wlasnie latwo jest zaszantazowac komus kto dysponuje dowodami ich dzialalnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micia Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 14:28 Miller po tych nominacjach będzie jeszcze bardziej popularny. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza SB werbowało konfidentów wśród opozycji !!! 16.05.03, 14:37 Nie wolno było im werbować członków PZPR (ZSL i SD tak). Ilu z Was nieprzejednanych prawicowców (dziś) kapowało na swoich kolegów (wtedy) ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawery Prawdziwy problem to nie ten, co sie przyznal, IP: *.sympatico.ca 16.05.03, 14:46 atak.spawacza napisał: > Nie wolno było im werbować członków PZPR (ZSL i SD tak). > > Ilu z Was nieprzejednanych prawicowców (dziś) kapowało na swoich kolegów > (wtedy) ?! ale ten, kto tego nie robi, bedac wciaz podatnym na szantaz ze strony tych, ktorzy maja odpowiednie teczki... Msci sie brak dekomunizacji w 90 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: SB werbowało konfidentów wśród opozycji !!! IP: *.rsmas.miami.edu 16.05.03, 15:48 atak.spawacza napisał: > Nie wolno było im werbować członków PZPR (ZSL i SD tak). > > Ilu z Was nieprzejednanych prawicowców (dziś) kapowało na swoich kolegów > (wtedy) ?! Wy, prawdziwi lewicowcy mieliscie obowiązek kapowania wpisany w statut waszej komunistycznej partii. Bezpartyjnych trzeba było werbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Re: SB werbowało konfidentów wśród opozycji !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 16:01 Każdy solidaruch to konfident i rura !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Towarzysz Szmaciak Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. IP: 195.205.230.* 16.05.03, 16:38 My, członkowie PZPR, ZSL, SD i ORMO zwalczaliśmy jawnie elementy antysocjalistyczne, inni zwani tajnymi współpracownikami robili to z ukrycia. Wszyscy gralismy swoje role z największym zaangażowaniem, co prawda do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Wiceprezes PAN przyznał, że był agentem IP: *.netlandia.pl 16.05.03, 21:23 Miller nie mial to nic do gadania. Prof. Strelau zostal wybrany przez czlonkow Akademii, ktorzy oczywiscie nic nie wiedzieli o jego wspolpracy z sluzbami specjalnymi PRLu. Podpis Millera to tylko formalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student psychologii - raz jesz BZDURA i POTWARZ IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.05.03, 09:11 Polecam wszystkim dyskutantom poniższy link: www1.gazeta.pl/kraj/1,34314,1486985.html Taka jest prawda o Profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portwajn Pan Prof. Strelau IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 23.05.03, 13:48 Podle sformułowany tytuł i wymowa tego artykuliku ściągnęły szumowiny, gotowe pluć na wszystkich i wszystko. Wstyd, gawiedzi i wstyd, redaktorzyno! Odpowiedz Link Zgłoś