Dodaj do ulubionych

Poparcie dla Targalskiego!

13.04.07, 11:41
Nie zebym nie szanowal kobiet, zwlaszcza matek. Ale zejdzmy na ziemie.
Poprosze znaowco o takie oto dane:
Osoby do zwolnienia,
Ich miesieczne pobory,
Co to znaczy zwolnienie - moze to po prostu przejscie na odwlekana emeryture
Zakres obowiazkow (moze to 1 godzina programu miesiecznie za 5000 pln
brutto),
Przynaleznosc partyjna i dotychczasowa aktywnosc polityczna (radio powinno
byc apolityczne),
Inne, w waszej opinii, wazne informacje

I wtedy mozemy rozmawiac

Obserwuj wątek
    • rydzyk_fizyk Re: Poparcie dla Targalskiego! 13.04.07, 11:45
      Jerzy Targalski,
      Pobory nieznane ale godne członka zarządu.
      Emeryt - więc nie ma problemu ze zwolnieniem.
      Zakres obowiązków - sprawdzanie oświadczeń lustracyjnych dzwoniących do niego
      osób.
      Przynależność partyjna: PZPR
      • witek.bis Re: Poparcie dla Targalskiego! 13.04.07, 11:57
        Tyle rzeczy można zmienić - miejsce zamieszkania, przynależność partyjną,
        wyznanie, stan cywilny - a mentalności i manier Szmaciaka za cholerę zmienić nie
        można.
      • rydzyk_fizyk To jak? Nalezy zwolnić Targalskiego? 13.04.07, 11:58
        rydzyk_fizyk napisał:

> Jerzy Targalski,
        > Pobory nieznane ale godne członka zarządu.
        > Emeryt - więc nie ma problemu ze zwolnieniem.
        > Zakres obowiązków - sprawdzanie oświadczeń lustracyjnych dzwoniących do niego
        > osób.
        > Przynależność partyjna: PZPR
      • uzdek98 nooo... kolejny budowniczy 4rp rodem z prl...? 13.04.07, 12:58
        pieknie... nielugo pisiory zatrudnia kiszczaka i jaruzela... tego ostatniego
        niedawno wabili orderem, wiec pewno sie skusi... obaj znakomici fachowcy...
      • wos9 Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 20:09
        Nie emeryt,tylko rencista!!! I to dożywotnim, czyli po staremu I grupy. A więc
        z całkowitą niezdolnością do pracy. Ale on nie pracuje - on tylko piastuje
        stanowisko! Pierwszej miotły Polskiego Radia!
    • pies_na_czarnych Re: Poparcie dla Targalskiego! 13.04.07, 11:46
      prof_dr_hab napisała:

Czy to pan, panie prezydencie?
    • indris Poparcie dla chama ? 13.04.07, 11:48
      Żadne dane nie mają znaczenia wobec opisanego zachowania tego osobnika. On po
      prostu nie ma prawa być jakimkolwiek zwierzchnikiem.
      • prof_dr_hab Indrisie - 13.04.07, 11:59
        Miewasz przeblyski normalnosci. To jest chamstwo i ja tego nie popieram, ale
        znamy na razie wersje tylko jednej ze stron. I nie wiemy jak to do konca bylo.
        Ale rzeczywiscie lepiej by z ludzmi nie pracowal. Co nie znaczy, ze Pani, ktora
        juz moze byc na emeryturze powinna siedziec i ciagnac kase za nic.
        • felicia Re: Indrisie - 13.04.07, 12:15
          prof_dr_hab napisała:

Miewasz przeblyski normalnosci. To jest chamstwo i ja tego nie popieram, ale
          > znamy na razie wersje tylko jednej ze stron. I nie wiemy jak to do konca
          bylo.

Otóż znamy wersję red. Targalskiego, gdyż udzielił wywiadu:

"Zadzwoniliśmy do Targalskiego: Odzywał się Pan tak do kobiet?
          Targalski: - Ja tylko przytaczałem statystyki, z których wynika, że w radiu
          ludzie przed trzydziestką stanowią 13 proc.
          A przy okazji tej statystyki o "starych babach" Pan nie wspomniał?
          - Rozumiem, że ma mnie pani za kanalię i chama, ale że za idiotę? Takie zarzuty
          obrażają moją inteligencję. Nie mówiłem tak, bo to by było nieeleganckie.
          Ale o tym, że w radiu jest "średnia wieku jest bliska tej na cmentarzu" Pan
          powiedział?
          - No powiedziałem. A nie widzi pani różnicy między tymi wypowiedziami?
          Obie nie są zbyt eleganckie. Brak elegancji nie jest stopniowalny. A o tym, że
          słuchacze lubili głos Tadeusza Sznuka, "bo jak się puści w obozie
          koncentracyjnym miły głos, to też ludzie się z nim zżyją" Pan powiedział?
          - No powiedziałem.
          A to elegancka wypowiedź?
          - Obóz koncentracyjny to odniesienie do PRL.
          Co Pan ma na myśli?
          - To, co powiedziałem.
          A co Pan zarzuca Sznukowi? Powiedział Pan, że "skoro świetnie sprawdzał się w
          stanie wojennym, nie nadaje się do radia".
          - Niech pani sobie sprawdzi.
          A jaka jest Pańska wiedza w tej sprawie?
          - Mówię tak na podstawie znajomości historii PRL i stanu wojennego. Ja z panią
          nie rozmawiam. Do widzenia."

F.

• incognitto Co do Szabłowskiej - pełna zgoda 13.04.07, 12:47
          prof_dr_hab napisała:

> Miewasz przeblyski normalnosci. To jest chamstwo i ja tego nie popieram, ale
          > znamy na razie wersje tylko jednej ze stron. I nie wiemy jak to do konca bylo.
          > Ale rzeczywiscie lepiej by z ludzmi nie pracowal. Co nie znaczy, ze Pani, ktora
          >
          > juz moze byc na emeryturze powinna siedziec i ciagnac kase za nic.

otóż to!!
          moze jakieś komercyjne radio zatrudni Emerytkę Szabłowską - dorobi se kobieta i fani będa mogli nadal sluchać bezbrawnej, zasuszonej pani Marii,
          albo niech pisze książki dla swoich fanów.
        • wos9 Re: Indrisie - 15.04.07, 20:16
          Żebyś Pan tak nic nie robił jak Marysia Szabłowska, a także wiele innych
          dojrzałych dziennikarek Polskiego Radia...
    • porannakawa Dzieci pijaków - od momentu poczęcia do naturalnej 13.04.07, 11:53
      Wychodzi to co oni tak naprawdę myślą o dzieciach pochodzących z ciąży pijaczej
      i potem porzuconych.
      Od momentu poczecia do naturalnej śmierci.
      Tak naprawdę to interesują ich te dzieci, póki nie miną warg sromowych.
      Po urodzeniu, nawet gdy ktoś zaadoptuje to i tak nimi gardzą te pisiorki.
      Dwojga imion, bez nazwiska parlamentarzysto - co ty na to?
      Niby, póki nie otrze się o ścianki pochwy to bronisz i nakazujesz bronić? Potem
      jak już się otrze - to spada wasze pisiorkowe zainteresowanie?
      • prof_dr_hab Jako zwolennik PiS-u, ale 13.04.07, 11:56
        czlowiek rozsadny powiem Ci, ze napisales nieglupio i sam sie obawiam, czy aby
        tak nie jest. Wielu to niestety wariaci nie liczacy sie z rzeczywistoscia.
        Kobieta musi miec wsparcie od panstwa - w UK to wsparcie w roznej formie trwa
        do ukonczenia prez dziecko 16-go roku zycia!!!!
      • bubba49 Re: Dzieci pijaków - od momentu poczęcia do natur 13.04.07, 12:01
        a co ma z tym wspólnego targalski,czyżby był takim dzieckiem pijaków,i dlatego jest CHAMEM.
      • witek.bis Re: Dzieci pijaków - od momentu poczęcia do natur 13.04.07, 12:03
        Nie od dziś wiadomo, że pisowcy gardzą tym "ciemnym ludem", a on od tego jest
        "ciemny", żeby nie zdawać sobie z tego sprawy. Ale prędzej czy później jednak
        zajarzy i zrobi im z dupy "jesień średniowiecza".
      • nabucco1954 Re: Dzieci pijaków - zainteresowanie nimi 13.04.07, 12:04
        zaczyna się ponownie gdy rzeczone wargi sromowe tej nowonarodzonej nie osiągną
        zdolności do przyjęcia porcji nasienia w celu poczęcia kolejnego i tak w kółko
    • dr.krisk Poparcie dla chamstwa? 13.04.07, 13:03
      Nigdy.
      Jak lubisz - twoja sprawa.
      A co do wieku zaawansowanego, co to podobno uniemożliwia pracę twórczą....
      wielce to oryginalny, wolski pomysł. Lepszy młody bez talentu niż stary z
      talentem?
      • incognitto Re: Poparcie dla ględzenia?? 13.04.07, 13:05
        dr.krisk napisał:

. Lepszy młody bez talentu niż stary z
        > talentem?

Sądzisz, ze nie ma mlodych talentów?
        z jakiej racji zasuszona pani Szablowska ma siedziec za ciężkie pieniądze, ględzic w radiu do końca zycia??
        • dr.krisk Z tej, że ma swoje grono odborców. 13.04.07, 13:12
          incognitto napisał:

>> Sądzisz, ze nie ma mlodych talentów?
          > z jakiej racji zasuszona pani Szablowska ma siedziec za ciężkie pieniądze,
          ględ
          > zic w radiu do końca zycia??
          Mnie akurat czyjeś, jak elegancko piszesz, "zasuszenie" nie przeszkadza. Ani
          używanie poprawnej polszczyzny, czyli "ględzenie".
          Może prof. Mirosława Perza z II PR też chciałbyś wywalić? Stary jest i ględzi.
          • kotek.filemon Re: Z tej, że ma swoje grono odborców. 13.04.07, 13:14
            dr.krisk napisał:

> Może prof. Mirosława Perza z II PR też chciałbyś wywalić? Stary jest i ględzi.

Przecież już pisano o tym, że ubogaceni majstrują przy statusie II PR. To tyle o
            "misji" na dziś...
            • dr.krisk Wiem.... 13.04.07, 13:18
              Sam podpisałem list protestacyjny w tej sprawie.
              Ciekawe jak będzie wyglądał II Program PR po deubekizacji...
              Śpiew solowy w wykonaniu Bulgotka ("..z ziemi polskiej do Wolski"), oratoria
              rubikowe, gawędy Starego Giertycha?
              • kotek.filemon Re: Wiem.... 13.04.07, 13:20
                dr.krisk napisał:

> Sam podpisałem list protestacyjny w tej sprawie.

Czy ten list jest on-line i czy można się jeszcze dopisać? Nie chcę żeby Dwójka
                podzieliła smutny los Radia BIS.
                • dr.krisk Chyba można. Podaję link. 13.04.07, 13:30
                  www.sygnatariusze-radio.com/
                  Sprawa Dwójki jest wybitnie wstrętna. Jedyny porządny program dający się
                  słuchać - i już Wolacy pchają swoje łapska. jak zwykle - popsują, i będą
                  udawali że to nie oni.
                  • jdbad Re: Chyba można. Podaję link. 15.04.07, 20:21
                    Też się podpisałam. A Targalski to nie powiem kto, bo nie chcę łamac zasad.
          • incognitto Re: Z tej, że ma swoje grono odborców. 13.04.07, 13:48
            dr.krisk napisał:

> incognitto napisał:
            >
            > >> Sądzisz, ze nie ma mlodych talentów?
            > > z jakiej racji zasuszona pani Szablowska ma siedziec za ciężkie pieniądze
            > ,
            > ględ
            > > zic w radiu do końca zycia??
            > Mnie akurat czyjeś, jak elegancko piszesz, "zasuszenie" nie przeszkadza. Ani
            > używanie poprawnej polszczyzny, czyli "ględzenie".
            > Może prof. Mirosława Perza z II PR też chciałbyś wywalić? Stary jest i ględzi.

ględzenie = poprawna polszczyzna? to jakas nowośc:))

nie słucham II PR, ale jedynki owszem, a pani Szabłowskiej nie cierpię
            (mam prawo) dlatego akurat to posuniecie kadrowe mnie cieszy;)
            • dr.krisk A mnie nie cieszy. 13.04.07, 14:02
              incognitto napisał:

> nie słucham II PR, ale jedynki owszem, a pani Szabłowskiej nie cierpię
              > (mam prawo) dlatego akurat to posuniecie kadrowe mnie cieszy;)
              Bo to żadne "posunięcie kadrowe" ale widzimisię jakiegoś prymitywnego chama. A
              że przypadkiem trafia w twój smak? Ja jakoś nie potrafiłbym się cieszyć.
            • scoutek Re: Z tej, że ma swoje grono odborców. 13.04.07, 14:20
              incognitto napisał:
              > nie słucham II PR, ale jedynki owszem, a pani Szabłowskiej nie cierpię
              > (mam prawo) dlatego akurat to posuniecie kadrowe mnie cieszy;)

tez jej nie lubie, ale to nie usprawiedliwia tak chamskiego zachowania i
              wywalania w ten sposob
              to mnie nie cieszy
            • dr.krisk Jeszcze o wywalaniu nielubianych autorów.... 13.04.07, 14:28
              Pamiętam Korneliusza Pacudę - nie cierpiałem go serdecznie, ale jak odszedł z
              radia, to zrobiło mi się smutno.
              Pani Katarzyna Dobroń też przyprawia mnie o dreszcze, ale nie żądam jej krwi.
              Ma swoich wyznawców i wielbicieli, i zawsze mogę ją wyłączyć. Mam nadzieję, że
              nie zastąpi jej jakaś fertyczna samoobronianka, głosząca wyższośc polskich
              tłuczonych kartofli nad kosmopolitycznym makaronem al dente....
              • incognitto Pani Irena Dziedzic może wróci?? 14.04.07, 09:54
                dr.krisk napisał:

> Pamiętam Korneliusza Pacudę - nie cierpiałem go serdecznie, ale jak odszedł z
                > radia, to zrobiło mi się smutno.
                > Pani Katarzyna Dobroń też przyprawia mnie o dreszcze, ale nie żądam jej krwi.
                > Ma swoich wyznawców i wielbicieli, i zawsze mogę ją wyłączyć..

pania Irenę pewnie do dziś czule wspominają je wielbiciele, czy to znaczy, że do końca zycia miała czytac dziennik lub prowadzić Tele Echo?? (chyba tak to sie nazywało:)
                Pani szablowska jest nudna, nieciekawa i dlatego powinna być wuymieniona na jakąs młodszą krew, niemniej zdolnych na pewno nie brakuje.
                Szkoda, że sama nie odezla, trzyma się pazurami i nie wie kiedy 'zejśc ze sceny', zostawić posobie miłe wspomnienie u słuchaczy.
                • dr.krisk Młodsza krew.... 15.04.07, 23:57
                  incognitto napisał:

> Pani szablowska jest nudna, nieciekawa i dlatego powinna być wuymieniona na
                  jak
                  > ąs młodszą krew,
                  Ach jej, "młodsza krew"... Dlaczego uważasz, że "jakieś" młodsze to lepsze? A
                  może ja, oraz dziesiątki tysięcy innych starców po pięćdziesiątce,
                  wolimy "nudno, nieciekawie" oraz w wykonaniu podobnych nam zabytków?
                  Ty mi coś przyjacielu na pokolenie Frugo wyglądasz. Usiłujesz narzucić innym
                  swoje gusta. Nieładnie.
              • chilum Re: Jeszcze o wywalaniu nielubianych autorów.... 14.04.07, 10:37
                Heeh,Pacuda :). Trochę to trwało,ale jakos Go polubiłem.Mel Hagart i Johnny Cash juz zawsze z Nim mi się kojarzyć będą.

greetz
    • jrjrjr Re: Poparcie dla Targalskiego! 13.04.07, 13:05
      Świątobliwy, natchniony inkwizytor!
    • andrzejg Re: Poparcie dla Targalskiego! 13.04.07, 13:14
      Jak odpowiada za funkcjonowanie radia, to niech ma wolną rękę w sprawach
      personalnych, ale cham z niego wychodzi przedni i smiem wątpic , aby miał
      kwalifikacje i zdolności do kierowania zespołem ludzkim

A.
      • cr00t Re: Poparcie dla Targalskiego! 14.04.07, 10:20
        andrzejg napisał:

> Jak odpowiada za funkcjonowanie radia, to niech ma wolną rękę w sprawach
        > personalnych, ale cham z niego wychodzi przedni i smiem wątpic , aby miał
        > kwalifikacje i zdolności do kierowania zespołem ludzkim
        >
        > A.

Widziales kiedys zwolnionego pracownika ktory bylby zadowolony ?
        Co do rozmowy ktora byla prowadzona w cztery oczy trudno sie odniesc, poniewaz
        nie znajac kogos osobiscie nie mozna zajac zadnego stanowiska. Lubienie nie ma
        tu nic wspolnego. Bardzo czesto osoby publiczne mile na ekranie sa zwycajnymi
        prostakami vide zadyma na pokladzie samolotu LOT jednej ze znanych aktorek
        serialowych. kazdy by wymiekl przy jej slownictwie.
    • gorby a co z PZPR Targalskiego ? Ile on zarabia i za co? 13.04.07, 13:22
    • woda.woda dla tego chama? nigdy w zyciu! 13.04.07, 13:23
      • piotr7777 Re: Dobroń też jest przewidziana do zwolnienia 14.04.07, 12:25
        Ten łajdak zaczyna dobierać się do Trójki?

O ..., mać.
    • witek.bis Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 20:16
      Dzisiaj Targalskiego "poparła" cała Loża Prasowa. To prawdziwy cud, że tych
      rozgdakanych i wiecznie sperających się żurnalistów ktoś wreszcie potrafił
      pogodzić. Natomiast żurnaliści, kiedy mówili o Targalskim, nie potrafili ukryć
      obrzydzenia. A może wcale się nie starali.
      • wos9 Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 20:34
        Bo żurnaliści - nawet ci najbardziej prawicowi i prorządowi - musieliby być
        idiotami, gdyby ukrywali obrzydzenie! Zresztą takich typków od brudnej roboty
        się nie szanuje i broni się tylko do czasu. Czas Targalskiego minął...
        • witek.bis Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 20:36
          No, powiedzmy że mija (chyba). Szkoda tylko, że tak późno, bo przecież to nie
          jest pierwszy jego występ.
          • obseerwator Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 23:44
            dzisiaj w sniadaniu nawet Orzechowski nazywał go chamem - Szczygło i
            Bruździński i Ricardo zastrzegając, "o ile to jest prawda" również zgodnie
            twierdzili, że z posadą powinien się pożegnac.

tylko gdy Monika, głośno zapytała, czemu Kruk się do tej pory sprawą nie
            zajęła, temat nie został podjęty
            • rydzyk_fizyk Re: Poparcie dla Targalskiego! 15.04.07, 23:49
              Usprawiedliwia ich to, że Kruk i tak jest już na wylocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka