haen1950 08.05.07, 19:18 będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pla_cebo Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:37 haen1950 napisał: > będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w > trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił. Nie dziwie sie, ze Wildstainowi szczeka opadla. W koncu obok pomnika Gierka, Stalina zmiesci sie i Blida z mafii weglowej. Haenku nie prowokuj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Każdemu by opadła szczęka... 08.05.07, 19:39 ...słuchając takich bzdur :) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:42 ech żałosne, jak zwykle w twoim wykonaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 No jakiś park placyk wydzielić rondo wokół zrobić 08.05.07, 19:47 No jakiś park placyk wydzielić rondo wokół zrobić dla aut lub pieszych najlepiej jakiś rodzaj parku i w centrum miasta blisko ratusza Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:48 Powaznie, tak mówił. I dodał jeszcze, żeby nasi antykomuniści wybili sobie z głowy usunięcie pomnika generała Ziętka, wielce zasłużonego dla Śląska kolegi Gierka. Z tym będzie mniej problemów, bo młodszy Gierek firmował, zdaje się, Kaczorów na nasze wspólne, i Polski i Śląska, nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Rozumiem, ze zalozyciel watku na tym pomniku miej- 08.05.07, 21:44 sce tez dla siebie widzi jesli juz sie czuje kombatantem walki z siepaczami Kaczorow ? ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61888606 Moze tak pieta ? Sp. Blida z haenem na rekach ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: Rozumiem, ze zalozyciel watku na tym pomniku 08.05.07, 21:54 Ależ się uśmiałem. No tak, Pieta z Kombatantem Forumowym Haenem na rękach. A Kutz u stóp. Na kaczce. Gościu jest już artysta totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Pisiorki się śmieją 09.05.07, 00:01 Ale jak Śląsk przyjeżdża do Warszawy to kanalizacja przestaje działać. I nawet wiem, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 A jak warszawka przyjeżdża do mnie na mazury 09.05.07, 00:11 to wszystko przestaje działać... Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 21:56 a Sekuła, Baranina, Grobelny ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:01 Tym pieprznie się Panteon. W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z Jagiełą. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A z boku Jozio Brzytwa - specjalnie zmniejszony 08.05.07, 22:03 nam nim z plonacym mieczem Senyszyn wyganiajaca go z raju III RP - jako memento dla tych co nawet po pijaku godza w III RP ;) torpeda.wulkaniczna napisał: > Tym pieprznie się Panteon. > W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z > Jagiełą. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:13 torpeda.wulkaniczna napisał: > Tym pieprznie się Panteon. > W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z > Jagiełą. Jak kiedyś powtanie takie dzieło to nie omieszkam wybrać się na otwarcie z flaszką czystej /broń boze zadnej reńskiej/ i spray`em :) Czuj się zaproszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:19 Bede sie meldowac, portugalskie musujace juz nabylem w ilosci odpowiedniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:25 torpeda.wulkaniczna napisał: > Bede sie meldowac, portugalskie musujace juz nabylem w ilosci odpowiedniej:) Kusisz i to jak, ale pod pomnik szykanowego SLDowca to portugalske nie pasuje. Ale to jedna z bardzo nielicznych okazji kiedy nie pasuje. Naprawdę kupiłeś? Nie wierzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:30 Ze wzgledu na poglad bliski realnemu że mnie się ząb rusza i się płynami odżywiam zostawiłem butelki trzy portugalskiego lekko musującego w bagażniku auta. Wystarczy, że ja pociągam, a nie żeby mnie jeszcze jakieś flaszki. Jutro zaprezentuję markę i o ocenę poproszę. Dzis zostaję przy czerwonym wytrawnym, Tomson do mnie przyszedł :) Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:44 torpeda.wulkaniczna napisał: > Ze wzgledu na poglad bliski realnemu że mnie się ząb rusza i się płynami > odżywiam zostawiłem butelki trzy portugalskiego lekko musującego w bagażniku > auta. > Wystarczy, że ja pociągam, a nie żeby mnie jeszcze jakieś flaszki. > > Jutro zaprezentuję markę i o ocenę poproszę. > > Dzis zostaję przy czerwonym wytrawnym, Tomson do mnie przyszedł :) Czerwone wytrawne cieżkostrawne jest. Ja do towarzystwa wypiję Frater. Pociągasz ... zabrzmiało dwuznacznie... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:52 Frater za szybko fraternizuje. Z Tomsonem chciałem na czerwono ( no bo jak inaczej?), ale pewnie zwieje - bom przypomniał Bardowi na wątku Babilońca ( że niby jesteśmy zakałą Europy), jaki to Tomson fajny jest. Do kalibrowania własnych poglądów.W pewnej materii wzorca innego niz Tomson nie znajdziesz. Tomson-Kalibrator.No, ale on zwiał. Pociągam dwuznaczne? Eee tam, wolę takie, którym opalenizna służy, na muzykalnym facecie zależy i fajne są. Pociągam dwuznacznie? Eee tam, pijaki to wymyślajo, a potem kaca majo. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:59 Tylko czy czerwoni piją oby na pewno czerwone? Tornson ma jedną przwagę nad resztą, że to jeden z ostanich romantycznych boharetów komunizmu jest. Nie farbowaniec, ani nie kandydat do salonu. Żaden pseudoliberał i pseudodemokrata. > Pociągam dwuznaczne? Eee tam, wolę takie, którym opalenizna służy, na > muzykalnym facecie zależy i fajne są. > Pociągam dwuznacznie? Eee tam, pijaki to wymyślajo, a potem kaca majo. To może nie dwuznacznie tylko podwójnie. I czerwone wytrawne, i kobiety ... Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna O Tomsonie. 08.05.07, 23:11 Bardzie, Autor: torpeda.wulkaniczna Data: 08.05.07, 22:17 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- wybrzdąkałes nam Tomsona. A on niezbędny nam jest - to warunek istnienia rozsądku, jak biel - czerni. Z jego opowieści na FK ( chętnie czytałem i jeszcze poczytam): U dziadka esbeka słuchał wielu ciekawych historii.Naumiał się z rocznika statystycznego o potędze PRL. Studiował coś i się chwalił, jakiż to trudny kierunek. W lato smażył ryby w budzie nad morzem. Gdzieś stękał, że się schlał i panienki na bibie nie wyjął( słownictwo Tomsona Studenta). Strasznie go Marcus wyśmiewał.Później znikł, jak ktoś go sportretował z głową we własnej d.upie. Najbardziej mi sie podobało,żeby na propozycję popracowania w fabryce na linii, jak ci nad którymi się ciągle pochyla - żeby wreszcie wiedział, o czym ględzi - odpowiedział - że on jest predestynowany do przywództwa, a nie do zwykłej pracy...No, będzie wodzem. Ładne było też, jak wyśmiewał zestawem Tomsonowych epitetów szkolnictwo w Polsce. Były student... Cóż, człowiek jak inni. Może bardziej sfrustrowany, dlatego piszę to - dla pokrzepienia jego serca. Pisz, Tomson, jak nejwięcej! Jak miałbyś wyrywac nóżki muchom lub macać Biedronia - to pisz! Kapitalista Bard wypunktował bezlitośnie Tomsona. Nie wiem, co pija, bo razem nigdy nie łykniemy. Pociągam podwójnie? I czerwone wytrawne i kobiety? Ładna diagnoza. Szkoda, że tylko flaszki pytać, czy trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 08.05.07, 23:25 O ile świat byłby smutniejszy bez takich tornsonów? O ile świat byłby lepszy gdyby ludzie byli tylko idealistami? A nie sku..elami co klęczą raz przed ołtarzem, a raz przed czerwonym sztandarem - byle tylko dopchać się do stołka? Dobrze wiesz mój drogo Panie Torpeda co ja o takich poglądach jak tornsona sądzę. I o takich jak tornson. Ale dużo gorsze zdanie mam o przefarbowanych szujach. Wczoraj komuniści, dziś liberałowie... a jutro? > Pociągam podwójnie? I czerwone wytrawne i kobiety? Ładna diagnoza. Szkoda, że > tylko flaszki pytać, czy trafna. A co Ci flaszka odpowiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Re: O Tomsonie. 08.05.07, 23:56 Myślę, że konformistą Tomson nie jest. Przerażają trochę jego klapki na oczach i wulgarność, ale jest przynajmniej wyrazisty. Mamlas on nie jest na pewno też. I ma też jasno określonych swoich wrogów. Tak, wolę Tomsona od Tuska. Osiągnięcia mają podobne, ze wskazaniem na Tomsona. Flaszka zabulgoczyła,żeby kumpelkę taką samą otworzyć, a wcześniej o ametystach napisać. Po portugala nie leźć, bo ciemno, ślisko i nietoperze. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 09.05.07, 00:06 torpeda.wulkaniczna napisał: > Myślę, że konformistą Tomson nie jest. > Przerażają trochę jego klapki na oczach i wulgarność, ale jest przynajmniej > wyrazisty. > Mamlas on nie jest na pewno też. > I ma też jasno określonych swoich wrogów. > > Tak, wolę Tomsona od Tuska. Osiągnięcia mają podobne, ze wskazaniem na Tomsona. > > Flaszka zabulgoczyła,żeby kumpelkę taką samą otworzyć, a wcześniej o ametystach > > napisać. > Po portugala nie leźć, bo ciemno, ślisko i nietoperze. Nietoperze są przekonywujące. Chociaż majowa noc ma odpowiednią temperaturę dla portugalskich. No i przecowwaga dla czerwonych. Idź po portugalskie :) Tylko uważaj na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 09.05.07, 00:23 torpeda.wulkaniczna napisał: > Dobra, ide po portugala :))) Wypiłabym z Tobą, z gwinta, siedząc w bagażniku i podziwiając majowe niebo. Ale trochę daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Do portugala 09.05.07, 01:06 nie dotarłem. Strrrraszna droga.Zawóciłemżem. Ufajmy, że ani bagażnika, ani nieba, ani portugala nam nie zakorbią i - kiedyś hukniem wspólnie za tych i tamtych i za siebie. Oby sie tylko bagażnik nie zamknął :) Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Adolf Hitler był idealistą 08.05.07, 23:57 lolitka.w.trabancie napisała: > O ile świat byłby smutniejszy bez takich tornsonów? > O ile świat byłby lepszy gdyby ludzie byli tylko idealistami Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna No Lolito, 09.05.07, 00:10 sprawa poważna. W11mil to poważny człowiek. I tak należy go traktowć. A Niemcy po litrze do dziś uznają, ze Adolf był idealistą. Ino generały konserwatywne i pruskie. Ale rzadko który gada jeszcze po litrze. Widac tylko czasem ich niepohamowaną, nie dająca się zamaskować dumę, jak zwiedzają Dolny Śląsk. Odpowiesz, czy dziś odpuścisz? :) W11mil jest rycerski :) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 23:56 hehehe...:))) mało ekranu nie oplułem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Na cokole spizowa Blida strzelajaca sobie .... 08.05.07, 22:04 .. w serce. Pod pomnikiem powinni sprzedawac chusteczki do ocierania lez. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 00:14 Ja też bym zaniemówił na Wildsteina miejscu :) Takiej erupcji głupoty to jeszcze nie widziałem :) Monty Python by tego nie wymyślił :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Pomnik dla Barbary Blidy ????? 09.05.07, 10:16 wiecej postawmy dla kazdego honornego SBeka.Blide na oltarze i beatyfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j No jasne, bardziej normalna jest... 09.05.07, 11:29 ...beatyfikacja bramy do stoczni (sic!), na miejscu której to nie można nawet sklepu postawić. Kur...tka, czekam jeszcze na Skwer Św. Furtki i Aleję Zasłużonych Lufcików. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:16 Psychoterapia niewątpliwie też się Zioberkowi należy. Jak się pokaże na Śląsku na ulicy to niewątpliwie kuracja się odbędzie. Oby tylko pacjent przetrzymał. Wiecznie genkuratorem nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:25 kutz na starość oszalał, ciekawe co na to Ślązacy, wdowy po górnikach, tórzy zginęli przez "oszczędności" i przewały na sprzęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:27 niech kutz powie zeby się wdowy złożyły na pomnik dla Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 kaciapy z katoprawicy 09.05.07, 13:07 Kutz nie musi się leczyć, zna lepiej Ślask niz jakikolwiek kaciapy z Katoprawicy. Blida wcześniej czy później zostanie na Ślasku upamiętniona. czy to bedzie pomnik, czy nazwa ulicy to nieważne. Pisuary mogą sikać ze złości ale tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: kaciapy z katoprawicy 09.05.07, 13:40 Niech ślązacy sami decyduja, nie uważam jednak że stary lizodup komunistyczny jest głosem Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 można było by zrobić z boku skrzynke na złocisze 09.05.07, 14:17 można było by zrobić z boku skrzynke na złocisze a za te zebrane pieniądze co roku kupić paczke na święta dla tych z SLD co będą siedzieć i dla tych co siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 14:27 Głupi tytuł wątku,nie żartuj sobie z trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 14:35 haen1950 napisał: > będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w > trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił. Lewactwo bełkocze jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś