Dodaj do ulubionych

Pomnik dla Barbary Blidy

08.05.07, 19:18
będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w
trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił.
Obserwuj wątek
    • pla_cebo Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:37
      haen1950 napisał:

> będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w
      > trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił.
      Nie dziwie sie, ze Wildstainowi szczeka opadla. W koncu obok pomnika Gierka,
      Stalina zmiesci sie i Blida z mafii weglowej. Haenku nie prowokuj:)))
    • ab_extra Każdemu by opadła szczęka... 08.05.07, 19:39
      ...słuchając takich bzdur :)
    • bard333 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:42
      ech żałosne, jak zwykle w twoim wykonaniu...
    • surykatka333 No jakiś park placyk wydzielić rondo wokół zrobić 08.05.07, 19:47
      No jakiś park placyk wydzielić rondo wokół zrobić dla aut lub pieszych najlepiej jakiś rodzaj parku i w centrum miasta blisko ratusza
    • haen1950 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 08.05.07, 19:48
      Powaznie, tak mówił.
      I dodał jeszcze, żeby nasi antykomuniści wybili sobie z głowy usunięcie pomnika
      generała Ziętka, wielce zasłużonego dla Śląska kolegi Gierka. Z tym będzie
      mniej problemów, bo młodszy Gierek firmował, zdaje się, Kaczorów na nasze
      wspólne, i Polski i Śląska, nieszczęście.
    • frank_drebin Rozumiem, ze zalozyciel watku na tym pomniku miej- 08.05.07, 21:44
      sce tez dla siebie widzi jesli juz sie czuje kombatantem walki z siepaczami
      Kaczorow ? ;)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61888606
      Moze tak pieta ? Sp. Blida z haenem na rekach ? ;)
      • torpeda.wulkaniczna Re: Rozumiem, ze zalozyciel watku na tym pomniku 08.05.07, 21:54
        Ależ się uśmiałem.

No tak, Pieta z Kombatantem Forumowym Haenem na rękach.
        A Kutz u stóp.
        Na kaczce.

Gościu jest już artysta totalny.
      • haen1950 Pisiorki się śmieją 09.05.07, 00:01
        Ale jak Śląsk przyjeżdża do Warszawy to kanalizacja przestaje działać. I nawet
        wiem, dlaczego?
        • bard333 A jak warszawka przyjeżdża do mnie na mazury 09.05.07, 00:11
          to wszystko przestaje działać...
    • lolitka.w.trabancie "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 21:56
      a Sekuła, Baranina, Grobelny ... ?
      • torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:01
        Tym pieprznie się Panteon.
        W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z
        Jagiełą.
        • frank_drebin A z boku Jozio Brzytwa - specjalnie zmniejszony 08.05.07, 22:03
          nam nim z plonacym mieczem Senyszyn wyganiajaca go z raju III RP - jako memento
          dla tych co nawet po pijaku godza w III RP ;)
          torpeda.wulkaniczna napisał:

> Tym pieprznie się Panteon.
          > W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z
          > Jagiełą.
          • lolitka.w.trabancie Tylko jak wyrzeźbić lateks? 08.05.07, 22:09
        • lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:13

> Tym pieprznie się Panteon.
          > W środku Olo z Jolo (Jablonex) i czerwono aureolo. Sobotka obok, w uścisku z
          > Jagiełą.

Jak kiedyś powtanie takie dzieło to nie omieszkam wybrać się na otwarcie z
          flaszką czystej /broń boze zadnej reńskiej/ i spray`em :)
          Czuj się zaproszony :)
          • torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:19
            Bede sie meldowac, portugalskie musujace juz nabylem w ilosci odpowiedniej:)
            • lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:25

> Bede sie meldowac, portugalskie musujace juz nabylem w ilosci odpowiedniej:)

Kusisz i to jak, ale pod pomnik szykanowego SLDowca to portugalske nie pasuje.
              Ale to jedna z bardzo nielicznych okazji kiedy nie pasuje.

Naprawdę kupiłeś? Nie wierzę :)
              • torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:30
                Ze wzgledu na poglad bliski realnemu że mnie się ząb rusza i się płynami
                odżywiam zostawiłem butelki trzy portugalskiego lekko musującego w bagażniku
                auta.
                Wystarczy, że ja pociągam, a nie żeby mnie jeszcze jakieś flaszki.

Jutro zaprezentuję markę i o ocenę poproszę.

Dzis zostaję przy czerwonym wytrawnym, Tomson do mnie przyszedł :)
                • lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:44

> Ze wzgledu na poglad bliski realnemu że mnie się ząb rusza i się płynami
                  > odżywiam zostawiłem butelki trzy portugalskiego lekko musującego w bagażniku
                  > auta.
                  > Wystarczy, że ja pociągam, a nie żeby mnie jeszcze jakieś flaszki.
                  >
                  > Jutro zaprezentuję markę i o ocenę poproszę.
                  >
                  > Dzis zostaję przy czerwonym wytrawnym, Tomson do mnie przyszedł :)

Czerwone wytrawne cieżkostrawne jest. Ja do towarzystwa wypiję Frater.

Pociągasz ... zabrzmiało dwuznacznie...

• torpeda.wulkaniczna Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:52
                    Frater za szybko fraternizuje.

Z Tomsonem chciałem na czerwono ( no bo jak inaczej?), ale pewnie zwieje - bom
                    przypomniał Bardowi na wątku Babilońca ( że niby jesteśmy zakałą Europy), jaki
                    to Tomson fajny jest.
                    Do kalibrowania własnych poglądów.W pewnej materii wzorca innego niz Tomson nie
                    znajdziesz.
                    Tomson-Kalibrator.No, ale on zwiał.

Pociągam dwuznaczne? Eee tam, wolę takie, którym opalenizna służy, na
                    muzykalnym facecie zależy i fajne są.
                    Pociągam dwuznacznie? Eee tam, pijaki to wymyślajo, a potem kaca majo.
                    • lolitka.w.trabancie Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 22:59
                      Tylko czy czerwoni piją oby na pewno czerwone?

Tornson ma jedną przwagę nad resztą, że to jeden z ostanich romantycznych
                      boharetów komunizmu jest. Nie farbowaniec, ani nie kandydat do salonu. Żaden
                      pseudoliberał i pseudodemokrata.

> Pociągam dwuznaczne? Eee tam, wolę takie, którym opalenizna służy, na
                      > muzykalnym facecie zależy i fajne są.
                      > Pociągam dwuznacznie? Eee tam, pijaki to wymyślajo, a potem kaca majo.

To może nie dwuznacznie tylko podwójnie. I czerwone wytrawne, i kobiety ...
                      • torpeda.wulkaniczna O Tomsonie. 08.05.07, 23:11
                        Bardzie,
                        Autor: torpeda.wulkaniczna
                        Data: 08.05.07, 22:17 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                        wybrzdąkałes nam Tomsona. A on niezbędny nam jest - to warunek istnienia
                        rozsądku, jak biel - czerni.
                        Z jego opowieści na FK ( chętnie czytałem i jeszcze poczytam):
                        U dziadka esbeka słuchał wielu ciekawych historii.Naumiał się z rocznika
                        statystycznego o potędze PRL. Studiował coś i się chwalił, jakiż to trudny
                        kierunek. W lato smażył ryby w budzie nad morzem. Gdzieś stękał, że się schlał
                        i panienki na bibie nie wyjął( słownictwo Tomsona Studenta). Strasznie go
                        Marcus wyśmiewał.Później znikł, jak ktoś go sportretował z głową we własnej
                        d.upie.
                        Najbardziej mi sie podobało,żeby na propozycję popracowania w fabryce na linii,
                        jak ci nad którymi się ciągle pochyla - żeby wreszcie wiedział, o czym ględzi -
                        odpowiedział - że on jest predestynowany do przywództwa, a nie do zwykłej
                        pracy...No, będzie wodzem.
                        Ładne było też, jak wyśmiewał zestawem Tomsonowych epitetów szkolnictwo w
                        Polsce. Były student...
                        Cóż, człowiek jak inni. Może bardziej sfrustrowany, dlatego piszę to - dla
                        pokrzepienia jego serca. Pisz, Tomson, jak nejwięcej! Jak miałbyś wyrywac nóżki
                        muchom lub macać Biedronia - to pisz!

Kapitalista Bard wypunktował bezlitośnie Tomsona.
                        Nie wiem, co pija, bo razem nigdy nie łykniemy.

Pociągam podwójnie? I czerwone wytrawne i kobiety? Ładna diagnoza. Szkoda, że
                        tylko flaszki pytać, czy trafna.
                        • lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 08.05.07, 23:25
                          O ile świat byłby smutniejszy bez takich tornsonów?
                          O ile świat byłby lepszy gdyby ludzie byli tylko idealistami? A nie sku..elami
                          co klęczą raz przed ołtarzem, a raz przed czerwonym sztandarem - byle tylko
                          dopchać się do stołka?

Dobrze wiesz mój drogo Panie Torpeda co ja o takich poglądach jak tornsona
                          sądzę. I o takich jak tornson.
                          Ale dużo gorsze zdanie mam o przefarbowanych szujach. Wczoraj komuniści, dziś
                          liberałowie... a jutro?

> Pociągam podwójnie? I czerwone wytrawne i kobiety? Ładna diagnoza. Szkoda, że
                          > tylko flaszki pytać, czy trafna.

A co Ci flaszka odpowiedziała?
                          • torpeda.wulkaniczna Re: O Tomsonie. 08.05.07, 23:56
                            Myślę, że konformistą Tomson nie jest.
                            Przerażają trochę jego klapki na oczach i wulgarność, ale jest przynajmniej
                            wyrazisty.
                            Mamlas on nie jest na pewno też.
                            I ma też jasno określonych swoich wrogów.

Tak, wolę Tomsona od Tuska. Osiągnięcia mają podobne, ze wskazaniem na Tomsona.

Flaszka zabulgoczyła,żeby kumpelkę taką samą otworzyć, a wcześniej o ametystach
                            napisać.
                            Po portugala nie leźć, bo ciemno, ślisko i nietoperze.
                            • lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 09.05.07, 00:06

> Myślę, że konformistą Tomson nie jest.
                              > Przerażają trochę jego klapki na oczach i wulgarność, ale jest przynajmniej
                              > wyrazisty.
                              > Mamlas on nie jest na pewno też.
                              > I ma też jasno określonych swoich wrogów.
                              >
                              > Tak, wolę Tomsona od Tuska. Osiągnięcia mają podobne, ze wskazaniem na
                              Tomsona.
                              >
                              > Flaszka zabulgoczyła,żeby kumpelkę taką samą otworzyć, a wcześniej o
                              ametystach
                              >
                              > napisać.
                              > Po portugala nie leźć, bo ciemno, ślisko i nietoperze.

Nietoperze są przekonywujące. Chociaż majowa noc ma odpowiednią temperaturę dla
                              portugalskich. No i przecowwaga dla czerwonych.
                              Idź po portugalskie :)
                              Tylko uważaj na siebie.

• torpeda.wulkaniczna Re: O Tomsonie. 09.05.07, 00:19
                                Dobra, ide po portugala
                                • lolitka.w.trabancie Re: O Tomsonie. 09.05.07, 00:23

> Dobra, ide po portugala

:)))

Wypiłabym z Tobą, z gwinta, siedząc w bagażniku i podziwiając majowe niebo. Ale
                                  trochę daleko :)
                                  • torpeda.wulkaniczna Do portugala 09.05.07, 01:06
                                    nie dotarłem. Strrrraszna droga.Zawóciłemżem.

Ufajmy, że ani bagażnika, ani nieba, ani portugala nam nie zakorbią i - kiedyś
                                    hukniem wspólnie za tych i tamtych i za siebie.

Oby sie tylko bagażnik nie zamknął :)

• w11mil Adolf Hitler był idealistą 08.05.07, 23:57
                            lolitka.w.trabancie napisała:

> O ile świat byłby smutniejszy bez takich tornsonów?
                            > O ile świat byłby lepszy gdyby ludzie byli tylko idealistami
                            • torpeda.wulkaniczna No Lolito, 09.05.07, 00:10
                              sprawa poważna.

W11mil to poważny człowiek. I tak należy go traktowć.
                              A Niemcy po litrze do dziś uznają, ze Adolf był idealistą.
                              Ino generały konserwatywne i pruskie.
                              Ale rzadko który gada jeszcze po litrze. Widac tylko czasem ich niepohamowaną,
                              nie dająca się zamaskować dumę, jak zwiedzają Dolny Śląsk.

Odpowiesz, czy dziś odpuścisz? :) W11mil jest rycerski :)
                              • lolitka.w.trabancie Nie wierzę, ze idealisci dochodzą do wladzy 09.05.07, 00:17
        • bard333 Re: "Poległym w walce o III RP" 08.05.07, 23:56
          hehehe...:))) mało ekranu nie oplułem:)))
    • adalberto3 Na cokole spizowa Blida strzelajaca sobie .... 08.05.07, 22:04
      .. w serce. Pod pomnikiem powinni sprzedawac chusteczki do ocierania lez.
    • andrzejzb Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 00:12

• andrzejzb Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 00:14
      Ja też bym zaniemówił na Wildsteina miejscu :) Takiej erupcji głupoty to jeszcze
      nie widziałem :) Monty Python by tego nie wymyślił :)
    • goldenwomen Pomnik dla Barbary Blidy ????? 09.05.07, 10:16
      wiecej postawmy dla kazdego honornego SBeka.Blide na oltarze i beatyfikacja.
      • p.s.j No jasne, bardziej normalna jest... 09.05.07, 11:29
        ...beatyfikacja bramy do stoczni (sic!), na miejscu której to nie można nawet
        sklepu postawić.

Kur...tka, czekam jeszcze na Skwer Św. Furtki i Aleję Zasłużonych Lufcików.
    • leszab Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeniu!!!! 09.05.07, 11:45

• haen1950 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:16
        Psychoterapia niewątpliwie też się Zioberkowi należy. Jak się pokaże na Śląsku
        na ulicy to niewątpliwie kuracja się odbędzie. Oby tylko pacjent przetrzymał.
        Wiecznie genkuratorem nie będzie.
        • kika113 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:25
          kutz na starość oszalał, ciekawe co na to Ślązacy, wdowy po górnikach, tórzy
          zginęli przez "oszczędności" i przewały na sprzęcie.
          • kika113 Re: Kutz powinien się poddać intensywnemu leczeni 09.05.07, 12:27
            niech kutz powie zeby się wdowy złożyły na pomnik dla Blidy.
            • zoro333 kaciapy z katoprawicy 09.05.07, 13:07
              Kutz nie musi się leczyć, zna lepiej Ślask niz jakikolwiek kaciapy z
              Katoprawicy.
              Blida wcześniej czy później zostanie na Ślasku upamiętniona. czy to bedzie
              pomnik, czy nazwa ulicy to nieważne.
              Pisuary mogą sikać ze złości ale tak będzie.
              • kika113 Re: kaciapy z katoprawicy 09.05.07, 13:40
                Niech ślązacy sami decyduja, nie uważam jednak że stary lizodup komunistyczny
                jest głosem Śląska
    • surykatka333 można było by zrobić z boku skrzynke na złocisze 09.05.07, 14:17
      można było by zrobić z boku skrzynke na złocisze a za te zebrane pieniądze co
      roku kupić paczke na święta dla tych z SLD co będą siedzieć i dla tych co siedzą.
    • andrzej.sawa Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 14:27
      Głupi tytuł wątku,nie żartuj sobie z trupa.
    • read1 Re: Pomnik dla Barbary Blidy 09.05.07, 14:35
      haen1950 napisał:

> będzie problemem na Śląsku, nie usuwanie tych z gwiazdą - powiedział Kutz w
      > trakcie dyskusji w TVN24. Wildsteinowi szczęka opadła i zaniemówił.

Lewactwo bełkocze jak zwykle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka