ambl Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:00 jak Adasiek mówi otworzyć to otworzyć.Kto jak kto ale on wie co tam jest bo buszował w tych archiwach jakimś cudem(bez odpowiedniej zgody) przez kilka miesięcy w 89 czy 90 r. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Bolszewik J.Kaczyński, czeka na swoją taczkę ! 13.05.07, 20:07 wywieziemy dziada, jak każdego bolszewickiego łajze.. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Komisja Michnika #4 13.05.07, 20:19 Jerzy Holzer: byłem naiwny serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62267,2766858.html Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:05 Żeby Michnik śmiał się jeszcze wypowiadać? No tak TACY nie mają wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:06 jkmjkm napisała: > Żeby Michnik śmiał się jeszcze wypowiadać? No tak TACY nie mają wstydu. Czekaj, troche nie rozumie. Wg ciebie na ten temat ma wypowiadac sie na ten przyklad Lepper?? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:09 No i ładnie Lepper chce otwarcia też archiwów - tylko że to akurat tylko pod publiczkę, wszak same Kaczory się przed wyborami chwaliły że mają mocne na SBooronę teczki Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:12 ginusia napisała: > jkmjkm napisała: > > > Żeby Michnik śmiał się jeszcze wypowiadać? No tak TACY nie mają wstydu. > > Czekaj, troche nie rozumie. Wg ciebie na ten temat ma wypowiadac sie na ten > przyklad Lepper?? . . Nie najlepiej niech wypowie sie bojownik o wolna Polske romus z domu giertych Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:15 kolter napisał: > . > . Nie najlepiej niech wypowie sie bojownik o wolna Polske romus > z domu giertych Nie tylko wolna ale i rasowo czysta ;)). ps. hej, tyle czasu, jak leci? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Mam w d... to co mysli michnik 13.05.07, 20:17 Nie tylko wolna ale i rasowo czysta ;)). > ps. hej, tyle czasu, jak leci? . . Jak to na wojence stale w okopach !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Niedługo wszyscy będziemy rejestrowani 13.05.07, 20:30 tak na wszelki wypadek, jakby się układ zmienił. Na wzór esbecji swoich nie zarejestruja tak jak i towarzyszy z PZPR, a inni niech się w razie czego tłumaczą. Ciekawie będzie, w PRL-u wpis, w PRL bis wpis i komu tu wierzyc? To się nazywa patriotyzm prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:18 HAhahahahahahahahaa Redaktor naczelny wariatem nie jest, dobrze wie że kolejna ustawe o pełnym otwarciu TK tak samo może uwalić. Ale pomysł wszyscy zapamiętają, bardziej niż to że przez lat 18 było się przeciw. Ważne że teraz jest się za. Tyle że trzeba to delikatnie wykształciuchom wytłumaczyć. Bo mogą nie zrozumieć. Poczuć się zdradzeni, i przestać ekonomicznie wspierać GW. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r I po co to wycie, kacze zbuki? 13.05.07, 20:25 Chcieliście pełnej dostępności? Proszę bardzo. Nie chować teraz głowy w dupę. Zobaczymy lojalki Kaczyńskich i na kogo donosił Dorn. Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek Adas dosc dlugo bezprawnie buszowal w teczkach 13.05.07, 20:26 wiec pewnie wie co stalo sie z teczkami jego i kolesiow...? Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:27 Oto jaja jak berety,Michnik zmienil front o 180 stopni,po kilkunastu latach antylustracyjnej hucpy Wyborczej i powiązanego z nimi środowiska żydowsko- komunistycznego. Tylko idiota może uwierzyć w dobrą wolę naczelnego oberobłudnika Michnika po tak korzystnym i oczekiwanym wyroku TK,to musiało być coś co uderzyło go mocno i boleśnie,np.wiadomość,że są materiały na wielu towarzyszy Michnika,a może i jego samego i woli aby wszystko wyszłó teraz,niż przed wyborami za dwa lata we "wprost" i innych przekaziorach.Taka chłodna kalkulacja,lepiej teraz,za dwa lata ludzie zapomną. Przecież taki Macierewicz,Wasserman muszą mięć już tony nakserowanych akt kapusiów,donosicieli i innej dziennikarsko-naukowej swołoczy. Niedawno pisałem,że radość jest przedwczesna,że wyrok to pyrrusowe zwycięstwo antylustratorów,czyżbym byl prorokiem. Teraz dopiero będą ciekawe czasy,obserwować te wygibasy różnych "autorytetów",aby wytłumaczyć wolte naczelnego deprawatora polskich złajdaczonych pseudo elit.Trzeba przyznać,że Adam Szachraj potrafi zaskoczyć. Zostawił wszystkich akolitów,gazecianych janczarów,rzesze szmaciaków trzeciej RP z ręką w nocniku,według kryteriów mafii różowej i czerwonej to zdrada. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Michnik czołowym lustratorem, oczywiście że tak... 13.05.07, 20:31 Michnik z kolesiami był w archiwach już w 1990 roku i jako pierwszy w nich buszował. Nikt zatem nie był ta bardzo za lustracją jak on. To Kaczyńscy chcą ukryć wszystko i to zupełnie jasne dla każdego. Dziwi mnie tylko że Michnik twierdzi że każdego będzie można opluć dzięki powszechnemu dostępowi do zasobów archiwalnych. Mnie się wydaje, że tylko tych co się świnili... A jak ktoś się świnił, to teraz wypada się za to choć trochę powstydzić i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczyński zastępuje swego nauczyciela, Kiszczaka! 13.05.07, 20:35 Kiszczak go kochał..w stanie wojennym dbał o Jareczka, nie dał mu krzywdy zrobic pozwolił na panstwowej posadce pracowac, i dobra pensyjka była.... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 A teraz by to wszystko chciał ukryć... 13.05.07, 20:41 i zwalić w dodatku na Michnika że nie chce lustracji, a ten zawsze przecież był za. Czy to sprawiedliwe i uczciwe tak mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Nareszcie dowiemy się, kto jest czyim tatusiem 13.05.07, 20:54 jama314 napisał: > Michnik z kolesiami był w archiwach już w 1990 roku i jako pierwszy w nich > buszował. Nikt zatem nie był ta bardzo za lustracją jak on. To Kaczyńscy chcą > ukryć wszystko i to zupełnie jasne dla każdego. Dziwi mnie tylko że Michnik > twierdzi że każdego będzie można opluć dzięki powszechnemu dostępowi do zasobów > archiwalnych. Mnie się wydaje, że tylko tych co się świnili... Źle ci się wydaje. Donosiciele byli niezbędni do zbierania informacji nie o samych sobie, a o ludziach porządnych. Nareszcie dowiemy się kto z kim sypiał i czyja mamusia "zapomniała się z sąsiadem". Chory umysł może to proponować! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Michnik czołowym lustratorem, oczywiście że t 13.05.07, 21:06 Jestem historykiem, od 40 lat archiwistą i więźniem SB z roku 1968 (to tak na wszelki wypadek, gdybyś mnie pospiesznie chciał nazwać ubekiem). Jako fachowiec wiem jedno: istnieje coś takiego, jak wiarygodność źródeł i kwestia ich interpretacji. Oczywiście, jest szereg źródeł historycznych, których interpretacja jest bezproblemowa. Ale wystarczy zajrzeć choćby do rozważań ks. Zaleskiego nad rzekomym zwerbowaniem przez SB obecnego biskupa rzeszowskiego, czy emerytowanego proboszcza z Wadowic. Ubecy planowali sobie rożne cele operacyjne, ale co z tego wykonali? Prawie nic. A ks. Zaleski epatuje się owymi spisanymi przez uboli planami, ale wykonawstwa tych planów nie widać jakoś... Skoro więc historyk, jakim podobno jest ks. Zaleski, ma problemy z interpretacją źródeł, to cóż dopiero szary człowiek z ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ja szary człowiek z ulicy sobie poradzę... 14.05.07, 07:32 z tymi informacjami zebranymi na mój temat i ocenię kto się ześwinił i na ile, bo dotyczą mnie i mojej działalności. No i nie mam zwyczaju nikogo nazywać ubekiem a już szczególnie pośpiesznie. Pełno tu takich więc wybierz sobie kogoś sprawdzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:36 prima aprilis jest 1 kwietnia Michnik powinien najpierw zwrócić do akt to co z nich wyciągnął na poczatku lat 90-tych Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Niech lepiej Kaczor zwroci autentyki a zachowa 13.05.07, 20:48 falszywki. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanoid Michnik zdradzil was komuchy bo wie ze to koniec.. 13.05.07, 20:36 ..UBekistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Michnik zdradzil was komuchy bo wie ze to kon 13.05.07, 20:43 urbanoid napisał: > ..UBekistanu. No co ty Kaczor podal sie do dymisji ??? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
teos22 Re: Michnik zdradzil was komuchy bo wie ze to kon 14.05.07, 12:54 A moze po prostu chce byc w grze..., zeby niektorych chronic ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bambooko Michnik jak kameleon......................... ..... 13.05.07, 20:38 wczoraj przeciw dzisiaj za Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Michnik jak kameleon......................... 13.05.07, 20:40 Michnik ma poprostu we lbie poukladane tylko krowa nie zmienia pogladow i romus giertych oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Michnik jak kameleon......................... 13.05.07, 20:46 bambooko napisał: > wczoraj przeciw dzisiaj za To jak zwykle brak zrozumienia czytanego tekstu:)) Do tej pory przecieki robili archiwiści z IPN ale od parunastu miesięcy robi to rząd dlatego kto wie niech se otwierają co chcą będzie dużo bólu i sądów ale to lepiej niż te donosy ubecki w wykonaniu władzy:)) Więc może trzeba odebrać zabawki i basta Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: Michnik jak kameleon......................... 13.05.07, 21:32 bambooko napisał: > wczoraj przeciw dzisiaj za Nowe Wcielenie Geniusza Karpat jak kameleon: wczoraj za, dzisiaj przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1963 Michnik ma racje-teraz Kaczynscy beda 13.05.07, 20:41 trzasc portkami , he he - kolo fortuny sie odwraca he he Odpowiedz Link Zgłoś
ziemianin_pl Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:41 No proszę Policja Pamięci Na Czerskiej (Gazeta) straciła monopol na trzymanie nasz wszystkich za gardło teczkami skopiowanymi przez komisję Michnika to teraz pierwsza bedzie krzyczeć Łapać Złodzieja, jak każdy wytrawny złodziej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Pora umierać !!!!!!! 13.05.07, 20:41 ADAM MICHNIK zdradził tym tekstem wszystkich swoich wyznawców,a ja wierząc mu > bezkrytycznie zastanawiam się nad okaleczeniem samego siebie,wierzyłem ,że > ujawnienie teczek to bolszewicka > zemsta,faszyzm,fanatyzm,jakobinizm,nienawiść ... > Że nie ma nic gorszego niż dzika lustracja!!! > Że lustracja wywoła falę samobójstw,czytałem przed snem wiersz > noblistki "Nienawiść",uwielbiałem wybitne komentarze > Żakowskiego,Mazowieckiego,Kozłowskiego,Milewicz,Stasińskiego,Pacewicza,Paradows > k > iej,Łuczywo,Najsztuba,Szczypiorskiego i innych. > Moją jedyna partią było zawsze SLD...(tylko oni byli gwarantem polityki > Adasia)... > Nie wiem co mam począć z cudownym Geremkiem,który tak ładnie opisywał szowinizm > > i ksenofobię naszego kraju... > Pora umierać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:43 Kaczory nigdy nie wypuszczą z rąk teczek, mimo że będą dużo gadali o powszechnej lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
teos22 Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 14.05.07, 12:44 Komu niby maja oddac te teczki - Millerowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:44 mariuszdd napisał: > Co jest w tych smieciach ze tak zydow lubia ?? tak naprawde to 99% z > nich zyda widzialo tylko w telewizji !! Wsrod tych resztek krysztalowych naczyn plywaja tacy, ktorzy nie kieruja sie uczuciami tylko zdrowym rozsadkiem i wiedza, ze Zydzi nie roznia sie absolutnie niczym od innych nacji - no moze tylko wiekszym przecietnym IQ :)). Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:47 ginusia napisała: > mariuszdd napisał: > > > Co jest w tych smieciach ze tak zydow lubia ?? tak naprawde to 99% z > > nich zyda widzialo tylko w telewizji !! > > Wsrod tych resztek krysztalowych naczyn plywaja tacy, ktorzy nie kieruja sie > uczuciami tylko zdrowym rozsadkiem i wiedza, ze Zydzi nie roznia sie absolutnie > > niczym od innych nacji - no moze tylko wiekszym przecietnym IQ :)). . . Katolik zyda nie lubi bo zyd to czlowiek przedsiebiorczy zyd dba o edukacje dzieci , zyd mial jedna maszyne do szycia , jego syn mial juz trzech krawcow ,a wnuk fabryke wlokienicza , za to katolik zylz osmio osobowa rodzina na 2 morgach przez 30 pokolen bide klepiac Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:50 ginusia napisała: > mariuszdd napisał: > > > Co jest w tych smieciach ze tak zydow lubia ?? tak naprawde to 99% z > > nich zyda widzialo tylko w telewizji !! > > Wsrod tych resztek krysztalowych naczyn plywaja tacy, ktorzy nie kieruja sie > uczuciami tylko zdrowym rozsadkiem i wiedza, ze Zydzi nie roznia sie absolutnie > > niczym od innych nacji - no moze tylko wiekszym przecietnym IQ :)). Tym i owym to się jednak różnią ,pewnej części ,fragmentu to oni nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:55 mariuszdd napisał: > > Tym i owym to się jednak różnią ,pewnej części ,fragmentu to oni nie maja.> Nie tylko oni, miliony braci muzulmanskich tez. Poza tym nie zapominaj, ze jest mnostwo zydow niewierzacych...wiec maja wszystko na miejscu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Michnik chce otworzyć archiwa IPN! 13.05.07, 20:58 ginusia napisała: > mariuszdd napisał: > > > > > > Tym i owym to się jednak różnią ,pewnej części ,fragmentu to oni nie > maja.> > > Nie tylko oni, miliony braci muzulmanskich tez. Poza tym nie zapominaj, ze jest > > mnostwo zydow niewierzacych...wiec maja wszystko na miejscu;) . ,Jego to nie obchodzi jemu na religi powiedzieli ze zydzi boga zabili wiec za to powino sie zydow nienawidziec Odpowiedz Link Zgłoś
agat_d Panie Adamie, ma Pan rację! 13.05.07, 20:50 Tak dłużej nie mogło być. A Pan zawsze miał odwagę, by mówić rzeczy niepopularne, by iść pod prąd, by bronić niezależności myślenia. Więc, mimo, że dla mnie Pana słowa są wyrazem bólu człowieka w wolnym państwie, którego to państwo usiłuje zniszczyć, zgadzam się z Panem. Archiwa trzeba otworzyć, bo gdzieś musi być kres zła i ktoś to musiał głośno i stanowczo wyartykułować. Mówimy te straszne słowa "otworzyć teczki" przeciw naszemu państwu, o którego "naszość" wspólnie walczyliśmy, a które teraz nas nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Re: Panie Adamie, ma Pan rację! 13.05.07, 21:06 agat_d napisała: > Archiwa trzeba otworzyć, bo > gdzieś musi być kres zła i ktoś to musiał głośno i stanowczo wyartykułować. Skąd wiesz, że w archiwach jest zło? Ja spodziewam się, że są tam historie miłosne i listy płac donosicieli. Gdzie w tym zło? Odpowiedz Link Zgłoś
w.groch Re: U-m-O-c-Z-y-Ł-a-Ś S-i-Ę w T-y-M 13.05.07, 20:50 aż po piersi. Teraz i na Ciebie znajdzie się teczka! Będzie bolało... Odpowiedz Link Zgłoś
petroniusz0015 To się guru obudził po 18 latach! 13.05.07, 20:52 A niech go! Ale kogo dzić obchodzi zdanie jakiegoś Michnika na jakikolwiek temat?! Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Zdanie Michnika obchodzi wielu, wasze zdanie TW 13.05.07, 20:53 petroniusz - nikogo. Nawet was samych. Bo wasze zdanie to zdanie PiS-partii. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus on sie smial ze mnie to ja z niego - wtedy gdy zro 13.05.07, 20:53 bil okragly stol, ze wszystkich sobie zakpil, z calego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Też myślę, że trzeba otworzyć archiwa IPN 13.05.07, 21:15 Moim zdaniem obecny rząd nadużywa kontroli nad archiwami IPN dla swoich osobistych korzyści. Nie ma więc innego wyjścia jak tylko dać wszystkim równy dostęp do tych archiwów. Sądzę, że Kaczyńscy temu się sprzeciwią, bo wytrąci im to z rąk jedną z metod manipulacji społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Też myślę, że trzeba otworzyć archiwa IPN 13.05.07, 21:20 wydaje ci sie tylko. zapomniales o niszczarkach? pokaza na konferencji prasowej i udowadniaj, ze nie byles agentem, bo nie ma na ciebie ani pol swistka akt. Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 panowie K raczej nie otworzą 13.05.07, 20:55 Nasz Prezydent groził otwarciem teczek tworząc wrażenie że trudno ale musi, a teraz będą kluczyć albo znowu wydadzą gniota prawnego gdzie ustalą że tylko komitet trzech będzie decydował (kto o to lista: Jarosław K., Lech K., Ludwik D. ) jak interpretować materiały z teczkach i kto winien a kto nie i jak TK zakwestionuje ustawę to znowu burza w szklance wody że nie dali że ubekistan itd.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Język nienawiści naczelnego Gazety. 13.05.07, 20:57 Odkrył swoją maskę trockistowski komunista ze stalinowskimi korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Język nienawiści naczelnego Gazety. 13.05.07, 21:00 Skoro jego jezyk jest nienawistny to co stoi na przeszkodzie zebys doniosl na niego do prokuratury ?? jak wiem szezenie nienawisci jest karane !! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Język nienawiści naczelnego Gazety. 13.05.07, 21:26 Bardzo mądre zdanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Tak, Adam Michnik poniósł klęskę! 13.05.07, 20:58 Masz racje jego kleska to to ze ty tu bywasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Tak, Adam Michnik poniósł klęskę! 13.05.07, 21:00 abba15 napisał: > Adam Michnik ...samego. abba zlituj się z tym kopiowaniem cudzych wypocin:)) No ile razy mam Ci przypominać że myśleć trzeba samemu. Ciebie już nic nie wyzwoli może tylko śmierć jak wszystkich pozdrawiam Cie przyjacielu:) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx MIchnik napisał,sprawa skończona 13.05.07, 21:00 Teraz TK ani pomyśli, że prawa człowieka mogą być zagrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Michnik masz rację.Mam nadzieję szczerą... 13.05.07, 21:01 Tylko żeby po tem nie było psioczenia na pisiorów, oni nie są autorami tych teczek tylko chcą z przeszłości wyciągać konsekwencje.Autorami tych teczek byli ludzie pana Adama bohaterów czyli Jaruzelskiego i Kiszczaka. Ale wreszcie mogę się z Michnikiem zgodzić. Otworzyć akta bez żadnego wymazywania. A wróbel niech się nie wstydzi (co powiedział w loży tvn24) bo często ma rację. Zresztą co on by na kogoś w towarzystwie nie powiedział to i tak do obecnych polityków mu daleko. Oj nie doścignie... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś