Dodaj do ulubionych

mega hipokryzja

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 11:37
moze jakis intelektualista wyjasni mi dlaczego jak palestynczycy zabijaja
zydow widze w TV oburzonych dziennikarzy Rzeczypospolitej i GW, natomiast
gdy wojsko izraelskie zabija palestynczykow ( bronia za amerykanskie dolary)
to panuje cisza ????
ciekawe czy w podrecznikach historii polscy terrorysci walczacy z caratem
zostana wreszcie potepieni w ramach obowiazujacej "etyki"
i zydowskiej poprawnosci politycznej.
Obserwuj wątek
    • Gość: jajacek Rownowaga :) IP: *.kabel.telenet.be 02.12.01, 11:41
      Przez 45 lat pisano jak Zydzi zabijaja Palestynczykow,teraz 45 lat odwrotnie !
      Jest etyka i sprawiedliwosc ,czy nie ?
      Raz ci raz tamci :)))
    • Gość: Romek Re: mega hipokryzja IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 02.12.01, 11:59
      Gość portalu: DEVIL napisał(a):

> moze jakis intelektualista wyjasni mi dlaczego jak palestynczycy zabijaja
      > zydow widze w TV oburzonych dziennikarzy Rzeczypospolitej i GW, natomiast
      > gdy wojsko izraelskie zabija palestynczykow ( bronia za amerykanskie dolary)
      > to panuje cisza ????
      > ciekawe czy w podrecznikach historii polscy terrorysci walczacy z caratem
      > zostana wreszcie potepieni w ramach obowiazujacej "etyki"
      > i zydowskiej poprawnosci politycznej.

Odpowiem tak: zastanów się, dlaczego nie potępiasz Polaków, których zbrodnie na
      Ukrainie pod koniec wojny przekroczyły dalece liczbę ofiar wszystkich ofiar
      Palestyńczyków od chwili powstania państwa Izrael? Dlaczego nie potępiasz
      Polaków, którzy przyczynili się w czasie wojny do śmierci kilka razy więcej
      Niemców niż wszystkich arabów w wojnach izraelsko arabskich? Jeżeli nadal nie
      czujesz sprawy, to ci odpowiem - dlatego, że w obu tych przypadkach mieliśmy do
      czynienia z wojną prowadzoną w samoobronie. Jak powiedział ostatnio jeden z
      mądrych szefów koalicji afgańskiej w wywiadzie dla CNN, ktoś kto chce wojny, musi
      pamiętać, że wojna jest wojną, i że na wojnie ludzie giną, i że będą ginąć także
      ludzie, którym przewodzi. Czyniąc wojnę taką podejmuje odpowiedzialność.
      Wojny na Bliskim Wschodzie, wszystkie po kolei, były prowokowane przez Arabów, nb
      wspieranych przez dziesiątki lat przez komunistyczną Polskę.
      I na koniec. Polscy rewolucjoniści za Caratu nigdy nie atakowali cywilów.
      Postudiuj trochę tej "żydowskiej poprawności politycznej", może zdołasz się
      czegoś nauczyć.
      • Gość: devil Re: mega hipokryzja IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 22:08
        Gość portalu: Romek napisał(a):

> Gość portalu: DEVIL napisał(a):
        >
        > > moze jakis intelektualista wyjasni mi dlaczego jak palestynczycy zabijaja
        > > zydow widze w TV oburzonych dziennikarzy Rzeczypospolitej i GW, natomiast
        > > gdy wojsko izraelskie zabija palestynczykow ( bronia za amerykanskie dolar
        > y)
        > > to panuje cisza ????
        > > ciekawe czy w podrecznikach historii polscy terrorysci walczacy z caratem
        > > zostana wreszcie potepieni w ramach obowiazujacej "etyki"
        > > i zydowskiej poprawnosci politycznej.
        >
        > Odpowiem tak: zastanów się, dlaczego nie potępiasz Polaków, których zbrodnie na
        >
        > Ukrainie pod koniec wojny przekroczyły dalece liczbę ofiar wszystkich ofiar
        > Palestyńczyków od chwili powstania państwa Izrael? Dlaczego nie potępiasz
        > Polaków, którzy przyczynili się w czasie wojny do śmierci kilka razy więcej
        > Niemców niż wszystkich arabów w wojnach izraelsko arabskich? Jeżeli nadal nie
        > czujesz sprawy, to ci odpowiem - dlatego, że w obu tych przypadkach mieliśmy do
        >
        > czynienia z wojną prowadzoną w samoobronie. Jak powiedział ostatnio jeden z
        > mądrych szefów koalicji afgańskiej w wywiadzie dla CNN, ktoś kto chce wojny, mu
        > si
        > pamiętać, że wojna jest wojną, i że na wojnie ludzie giną, i że będą ginąć takż
        > e
        > ludzie, którym przewodzi. Czyniąc wojnę taką podejmuje odpowiedzialność.
        > Wojny na Bliskim Wschodzie, wszystkie po kolei, były prowokowane przez Arabów,
        > nb
        > wspieranych przez dziesiątki lat przez komunistyczną Polskę.
        > I na koniec. Polscy rewolucjoniści za Caratu nigdy nie atakowali cywilów.
        > Postudiuj trochę tej "żydowskiej poprawności politycznej", może zdołasz się
        > czegoś nauczyć.

Otoz potepiam tak samo panstwowy terror Izraela jak i terror palestynski. Obydwie
        strony postepuja identycznie stosujac caly czas odwet i zemste. Czyli sa tak samo
        prymitywne. Moje pytanie dotyczylo tego, ze sytuacja ta jest relacjonowana
        stronniczo. Palestynczycy jak gina obywa sie bez szczegolow, gina Zydzi : mamy
        godzinami relacje w TV i wszyscy sa oburzeni. To smierdzi rasizmem i ksenofobia.
        Nie jestem ani Palestynczykiem ani Zydem, ale prosze mi wyjasnic z jakiej racji
        w moim kraju ma miejsce tego typu propaganda???????

• Gość: Joanelle analogia IP: *.g1.pl 02.12.01, 19:02
      Ja spróbuję przez analogię: podobnie reżim serbski tępił patriotów z Kosowa, a
      w Anglii terroryści z IRA podkładają bomby (to ostatnie jest akurat trochę
      dziwne, gdyż są to również działania katolików wbrew anglikańskim heretykom, co
      w Polsce powinno być docenione).
      To kwestia rachunku, co się bardziej opłaca. No i pewnej konsekwencji: jak już
      widzieliśmy Arabiszonów cieszących się z tragedii WTC (nie da się ukryć -
      było), trudno teraz pokazywać ich jako niewinne ofiary.
      • Gość: devil Re: analogia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 22:19
        Gość portalu: Joanelle napisał(a):

> Ja spróbuję przez analogię: podobnie reżim serbski tępił patriotów z Kosowa, a
        > w Anglii terroryści z IRA podkładają bomby (to ostatnie jest akurat trochę
        > dziwne, gdyż są to również działania katolików wbrew anglikańskim heretykom, co
        >
        > w Polsce powinno być docenione).

rezim serbski dyskryminowal "mniejszosc" etniczna, bedaca zdecydowana wiekszoscia
        w Kosowie i wszystko bylo w miare OK. dopoki nie zaczal ich mordowac na wieksza
        skale. Ulster jest okupywany przez anglikow i irlandczycy od wielu lat walcza z
        nimi.

> To kwestia rachunku, co się bardziej opłaca. No i pewnej konsekwencji: jak już
        > widzieliśmy Arabiszonów cieszących się z tragedii WTC (nie da się ukryć -
        > było)

Tak samo Polacy mogli cieszyc sie, ze zrzucenia bomby atomowej na wroga Japonie.
        (mam na mysli Hiroszime)
        Prosze zauwazyc, ze Izrael jest wspierany przez USA. Finansowo i technicznie.
        Jesli dzieki tej pomocy moze zabic 1000 Palestynczykow, a PAlestynczycy slabo
        uzbrojeni musza podkladac bomby , to chyba nie jest to samo ?

, trudno teraz pokazywać ich jako niewinne ofiary.

Niewinne ofiary sa zawsze niewinne. Nie przypominam sobie przypadkow rozpetywania
        nienawisci do Slowian czy Gruzinow po zbrodniach w ZSSR.

• Gość: Joanelle Re: analogia IP: *.g1.pl 03.12.01, 22:07
          Devil, moja odpowiedź była (przynajmniej w założeniu) ironiczna. Miałam na
          myśli, że w międzynarodowej polityce nieważne, co się robi, ważne za to, komu
          się to podoba, a komu nie.
          A co do "mniejszości" w Kosowie, to chyba trochę uprościłeś.
          • Gość: devil Re: analogia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 22:37
            Gość portalu: Joanelle napisał(a):

> Devil, moja odpowiedź była (przynajmniej w założeniu) ironiczna. Miałam na
            > myśli, że w międzynarodowej polityce nieważne, co się robi, ważne za to, komu
            > się to podoba, a komu nie.
            > A co do "mniejszości" w Kosowie, to chyba trochę uprościłeś.

Ok. Czyli to co sie podoba U.S.A. jest sluszne i sprawiedliwe tez dla nas
            jako czlonkow NATO. Czyli zwykla mega hipokryzja w amerykanskiej wersji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka