Dodaj do ulubionych

Co sądzicie

05.06.07, 15:16
na temat wolności słowa na Onecie? Wielokrotnie kasowane sa komentarze jeśli
ktokolwiek skrytykuje działanośc onetu a bywa, że antykatolickie i
antyrządowe - anty PiS-owe komentarze są kasowane. Na listy redakcja wtedy
nie odpowiada. Czy ktos sie z tym juz spotkał?
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Co sądzicie 05.06.07, 17:39
      jagga-baba napisała:

> na temat wolności słowa na Onecie? Wielokrotnie kasowane sa komentarze jeśli
      > ktokolwiek skrytykuje działanośc onetu a bywa, że antykatolickie i
      > antyrządowe - anty PiS-owe komentarze są kasowane. Na listy redakcja wtedy
      > nie odpowiada. Czy ktos sie z tym juz spotkał?

... przestałem pisać na Onecie... :)
      Zaczęło się od jednego postu skasowanego na dziesięć aż doszło do ośmiu
      skasowanych na dziesięć...
      Niech się bawią sami :))
      • taziuta Onet to cenzura... :-( 05.06.07, 20:30
        sclavus napisał:

> ... przestałem pisać na Onecie... :)
        > Zaczęło się od jednego postu skasowanego na dziesięć aż doszło do ośmiu
        > skasowanych na dziesięć...
        > Niech się bawią sami :))

Też przestałem tam pisać, już 2 lata temu. Powód ten sam... :-)
    • do.ki Re: Co sądzicie 05.06.07, 20:34
      Czy ja sie myle, czy Onet to firma prywatna? Jesli ktos pisze na mojej prywatnej
      stronie, to mam pelne prawo wywalac, zmieniac i redagowac co mi sie podoba,
      chyba ze wczesniej zrezygnuje z tego prawa.
      • stefan4 Re: Co sądzicie 05.06.07, 22:09
        do.ki:
        > Jesli ktos pisze na mojej prywatnej stronie, to mam pelne prawo wywalac,
        > zmieniac i redagowac co mi sie podoba, chyba ze wczesniej zrezygnuje z tego
        > prawa.

No, z pewnymi ograniczeniami. Jeśli ja napiszę, że Giertych jest cymbał a Ty mi
        zmienisz Giertycha na, powiedzmy, Geremka, ale pozostawiając pod tekstem mój
        podpis, to wmontowujesz mnie w nie ten proces sądowy, na którym mi zależało.
        Myślę, że mógłbym po jego przegraniu skutecznie pozwać Ciebie o te zmiany.

Ale na razie nikt nie zarzucał Onetowi, że łamie prawo. Ludzie zastanawiają się
        tylko, czy WARTO pisać na forum, na którym ponoć szaleje cenzura. Wolno się
        zastanawiać i wolno to czynić zbiorowo.

Mam nadzieję, że właściwie zrozumiałem istotę problemu. Nie znam go z własnej
        skóry, bo nigdy nie pisałem ani nie czytałem na Onecie.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html
        • do.ki Re: Co sądzicie 06.06.07, 09:23
          > zmienisz Giertycha na, powiedzmy, Geremka,

No nie, zmienianie to nie to samo co usuwanie.

> tylko, czy WARTO pisać na forum, na którym ponoć szaleje cenzura. Wolno się
          > zastanawiać i wolno to czynić zbiorowo.

Powiem wiecej. Takie zastanawianie sie jest bardzo sluszne. Nie tylko wolno, ale trzeba, i trzeba zaglosowac nogami, a onet przeksztalci sie w kolko wzajemnej adoracji. Ja tez dalem sobie spokoj z onetem, i to bardzo dawno, gdy pisalem na raczkujacym wowczas forum "Polityki", ladne pare lat temu. Juz wtedy dochodzilo do wycinania postow.
          • taziuta ONET jednoczy! :-) 06.06.07, 10:36
            do.ki napisał:

> ... Ja tez dalem sobie spokoj z onetem, i to bardzo dawno, gdy pisalem n
            > a raczkujacym wowczas forum "Polityki", ladne pare lat temu. Juz wtedy
            > dochodzilo do wycinania postow.

Dzięki onetowi nareszcie możemy pogodzić się co do jednego - onet jest do d...
            :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka