Dodaj do ulubionych

TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 proc...

IP: *.telia.com 08.06.03, 20:08
Ufffffffffffffff
Obserwuj wątek
    • Gość: MM TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 proc... IP: *.rsmas.miami.edu 08.06.03, 20:08
      Hurra! Ja się do tego przyczyniłem, głosując przy polskim
      kościele w Pompano Beach, Floryda.

Ciekawe tylko jeszcze ile procent za?
      • Gość: ox Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.nwk-nj.xod.concentric.net 08.06.03, 20:15
        Fajnie ze polskie umysly sie otworzyly i weszli do Europy
        • Gość: joder DZIEKI IP: *.Red-81-40-116.pooles.rima-tde.net 08.06.03, 21:26
          Wielkie dzieki!!!!!
          • Gość: Kiki GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 21:41
            Będziemy Wam zrzucać ze śmigłowców suchy chleb i wodę!
            • Gość: fritz Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.solnet.ch 08.06.03, 21:47
              Gość portalu: Kiki napisał(a):

> Będziemy Wam zrzucać ze śmigłowców suchy chleb i wodę!

Kochana, chcialbym abys miala rajce, naprawde, ale widze czarno,
              tzn, sie gilotyna.
              serdecznie pozdrawiam.
              fritz
              • gabrielacasey Pozdrawiam, fritz! A Kiki zachowuje sie malo 08.06.03, 21:57
                elegancko: trzeba potrafic nie tylko przegrywac, ale i WYGRYWAC.
                • Gość: fritz Re: Pozdrawiam, fritz! A Kiki zachowuje sie malo IP: *.solnet.ch 08.06.03, 22:03
                  gabrielacasey napisała:

> elegancko: trzeba potrafic nie tylko przegrywac, ale i
                  WYGRYWAC.
                  Czesc Gabi, zobaczymy co przyniesie przyszlosc
                  serdeczne pozdrowienia
                  fritz
                  • gabrielacasey Jak sie powiedzialo A, to trzeba i B: zabrac sie 08.06.03, 22:12
                    teraz bracia-Polacy za PORZADNA DEMOKRATYCZNA KONSTYTUCJE, dajaca spoleczenstwu
                    NARZEDZIA KONTROLI WLADZY i RZECZYWISTEGO JEJ WYBORU(wiesz, o czym mowie: ja po
                    swojemu obstaje przy tzw. systemie westminsterskim). By ze zlodziejami u zlobu
                    nie bylo jak np. we Wloszech, ale - w najgorszym przypadku - jak w Wlk.
                    Brytanii.
                    • Gość: facet Re: Jak sie powiedzialo A, to trzeba i B: zabrac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 13:46
                      gabrielacasey napisała:

> teraz bracia-Polacy za PORZADNA DEMOKRATYCZNA KONSTYTUCJE, dajaca spoleczenstwu
                      >
                      > NARZEDZIA KONTROLI WLADZY i RZECZYWISTEGO JEJ WYBORU(wiesz, o czym mowie: ja po
                      >
                      > swojemu obstaje przy tzw. systemie westminsterskim). By ze zlodziejami u zlobu
                      > nie bylo jak np. we Wloszech, ale - w najgorszym przypadku - jak w Wlk.
                      > Brytanii.

To już nie jesteśmy głupimi Polakami???? Tak do tej pory o nas pisałaś.
                  • Gość: Obserwator Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.. IP: *.sgh.waw.pl 08.06.03, 23:20
                  • Gość: Obserwator Ocenią wnuki. IP: *.sgh.waw.pl 08.06.03, 23:22
                    Jak był Hołd Pruski to też się wszyscy cieszyli ;)
                    • svetomir Słusznie się cieszyli 09.06.03, 07:27
                      Bo Hołd Pruski był bardzo dobrym rozwiazaniem. Zgubiło nas odstępstwo od jego
                      warunków. Zapoznaj sie z warunkami hołdu. Tam interes Polski był zabezpieczony,
                      a że niecałe 100 lat później jeden z najgorszych królów Polski Zygmunt III Waza
                      zdecydował sie te warunki zmienic, to już całkiem inna sprawa i nijak z hołdem
                      nie zwiazana. jakie rozwiazanie byłoby lepsze niz hołd? Permanentna wojna z
                      Zakonem, wspieranym perzez Habsburgów? Wtedy mielibysmy rozbiory 200 lat
                      wcześniej.
                  • Gość: Kiki Fritz i Gabrycha podajcie sobie prawe dłonie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 00:14
                    Śmieci które chciały zgotować nam los izolacji europejskiej
                    proponuję zwalniać z pracy,wawalać na zbity ryj gdzie się da.
                    Pewnie! Gdyby referendum było na NIE stworzono by nam świat
                    według eurosceptyków...Wiadome było że wygrają zwolennicy UE a te
                    gnidy będą korzystać z wszelkich dobrodziejstw wspólnoty.W
                    związku z tym pragnę by zamknąć ich w ich własnym świecie za
                    wielkim murem "dobrobytu",wyjętym spod prawa.Że to
                    nierealne-proszę o zastanowienie się nad pierwszym moim zdaniem..
                    .

A Ty Gabrycha o ile pamiętam miałaś stąd spadać,bo większość
                    "forumowiczów" ma cię po prostu gdzieś...Ale widzę że dalej
                    zamęczasz tu wszystkich frazesami,niczym politycy LPR-u i ich
                    fanki-stare babcie nad trumnami...
                    • gabrielacasey Kika, ty niedouczona idiotko!Moja prounijnosc jest 09.06.03, 00:24
                      na tym forum swietnie znana i to nie od dzisiaj. Podobnie jak twoja glupota
                      blondynki, UCZACEJ OBYWATELI BRYTYJSKICH BRYTANII. I jesli chodzi o scislosc,
                      to wole madremu eurosceptykowi, jak fritz, reke podac - znajac od miesiecy jego
                      punkt widzenia i jego motywacje (choc lekko nierealne z powodu jego punktu
                      siedzenia w bogatej Szwajcarii - jego bledem bylo proponowanie Polakomj
                      szwajcarskiej drogi: korzysci z Unii bez kontrybucji), nizli takiemu
                      aroganckiemu zeru jak ty dac moje szpilki do wyczyszczenia. Brak ci, mala,
                      klasy i sexapealu (vide: moja dyskusja z Kika-blondynka nt. wywiadu z Daviesem).
                      PS: sa na tym forum swiadkowie, ze admin GW dosc szybko reaguje na moje apele,
                      a wiec nie tobie, zarozumiala gasko, decydowac, czy mam prawo, czy nie
                      wypowiadac sie na forum Wyborczej.
                      • Gość: Kiki Re: Kika, ty niedouczona idiotko!Moja prounijnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 00:29
                        Kiki i Kika to wg mnie dwa różne słowa...
                        Po drugie mówiłam o twoim zamęczaniu ludzi jak politycy LPR-u a
                        nie o antyunijności,widzę że nie załapałaś o co idzie...

Naprawdę więcej szkoda mi słów na ciebie...
                        • gabrielacasey Mnie tez, z FASZYSTKA i kretynka bez klasy nie 09.06.03, 00:32
                          gadam. A zabralam glos nie dla ciebie, a dla tych NORMALNYCH i z KLASA na tymze
                          forum. Wymyj zeby i do lozka, dziecino.
                    • Gość: xhe Re: Fritz i Gabrycha podajcie sobie prawe dłonie. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 09.06.03, 05:43
                      Ty jestes jakims kretynem to TY jestes smieciem menda gnida i
                      chcialbym cie poznac to bym ci naplul w twarz
                      smieciu.aczkolwiek wolalbym cie mendo torturowac, bo byc moze
                      integracja z unia da nam jakies korzysci ale tylko dlatego ze
                      polski narod umie dzialac tylko w niewoli,ale bronic kraju i
                      swojej ojczyzny ma smieciu prawie kazdy, a tobie to zwisa za
                      euro zamordowal bys wlasnych rodzicow zone i dzieci
                      scierwojadzie,i tak samo zrobila by polowa smieci ktorzy w tym
                      kraju nazywani sa obywatelami.
                      • gabrielacasey To ty juz dawno zamieniles Polske na "dulary" 09.06.03, 10:42
                      • Gość: łehehehehehe xhe ty hoojoo IP: aga:* / 192.168.2.* 09.06.03, 12:40
                        nie rozumiem twego rozjuszenia, czy uwazasz, ze obywatele,
                        ktorzy byli za, to mendy i mordercy, ktorzy za euro sa w stanie
                        zrobic wszystko ??
                        mylisz sie fajfusiku
                • Gość: Lykos Getto... IP: 150.254.84.* 09.06.03, 16:26

Takie getta już istnieją. To są rejony permanentnego bezrobocia
                  lub pracy za minimalną stawkę, która jest wypłacana z
                  opóźnieniem albo wcale. To są też rodziny wielodzietne, których
                  nie stać na wykształcenie dzieci powyżej zawodówki, rodziny ,
                  których status dziedzicznie się utrwala. To są gospodarstwa
                  karłowate, które nie zapewniają swoim właścicielom godziwego
                  utrzymania - jak była praca, chłopi-robotnicy dorabiali sobie
                  poza gospodarstwem, teraz jest to trudne. Ich gospodarstwa w
                  Unii prawdopodobnie skazane są na likwidację. Zgoda, że są
                  ekonomicznym absurdem, ale - gdzie się podzieją ludzie, którzy
                  mogą wyżyć z zagonka kartofli i kilku kurek? Wzrost cen po
                  przyjęciu do Unii (niech euroentuzjaści nie krzyczą, że tego
                  nie będzie - doświadczenie uczy, że ceny wyrównują się znacznie
                  szybciej niż płace)spowoduje pogorszenie warunków ich bytu.

Być może kiedyś koniunktura się poprawi i gospodarka tych ludzi
                  powoli zatrudni, ale czeka ich kilka, a może kilkanaście lat
                  chudych.

Z tą wodą to przesada, fundusze unijne przyczyniają się do
                  poprawy w tej dziedzinie i ja to doceniam. Ale chleb może
                  rzeczywiście być potrzebny. Niekoniecznie z helikoptera, to
                  podraża koszty.

Być może stało się dobrze, że zagłosowaliśmy w sumie za UE, być
                  może - nie. Nie będziemy tego mogli sprawdzić, chyba że
                  istnieją światy równoległe i w którymś z nich Polska
                  opowiedziała się przeciw ( w co osobiście wątpię).

Znaczna część ludzi nie poszła zagłosować. Część ludzi
                  głosowała za pod wpływem moralnego terroru, zgodnie z
                  poprawnością polityczną. Że taki terror istniał i istnieje
                  nadal, najlepszym dowodem jest niniejsze forum, na którym
                  zapewne za chwilę ktoś mnie wyzwie od oszołoma albo półgłówka,
                  albo jeszcze bardziej "europejskimi" epitetami. Dlatego ok. 7%
                  uprawnionych do głosowania, a więc 12% głosujących bało się lub
                  wstydziło przyznać ankieterom, że głosowało przeciw, chociaż
                  mieli do tego prawo.

To ci ludzie przy pierwszych niepowodzeniach o wszystko będą
                  winić Unię.

Teraz dyskusja na temat, czy należało wejść do UE, nie ma
                  sensu. Klamka zapadła i trzeba myśleć o tym, co zrobić, żeby
                  maksymalnie wykorzystać możliwości, jakie UE daje i ograniczyć
                  skutki ujemne.

Trzeba by, moim zdaniem, zacząć od dwóch grup zagadnień:

Trzeba zdiagnozować wszystkie zagrożenia i nie chować głowy w
                  piasek, że ich nie ma, ale zrobić wszystko, żeby im
                  przeciwdzaiałać.

Ale jeszcze ważniejsze jest, i trzeba to było zrobić
                  dwadzieścia kilka lat temu, albo 14 lat temu, ale także teraz
                  dyskusja jest wskazana, trzeba mianowicie sformułować

POLSKĄ RACJĘ STANU,

na którą powinna zgodzić się większość społeczeństwa. Wejście
                  do Unii nie jest celem, jest tylko środkiem realizacji polskiej
                  racji stanu. Jest to temat rzeka, a mój post i tak już się
                  niebezpiecznie rozrósł. Myśląca mniejszość głosowała odmiennie
                  być może z powodu różnie rozumianej racji stanu.
                  Na razie na tym skończę, ale wzywam do dyskusji na ten temat.

• Gość: obcy Nikt nam nie zrobi nic .... IP: 24.114.146.* 09.06.03, 00:31
                Jak sie masz drogi przyjacielu.
                Nie upadaj na duchu, miales nadzieje, ja nie to cala miedzy nami roznica.
                Zapomnij o tych czarnych wizjach z gilotynami prosze, zycie jest jedno
                a polacy sobie i w unii dadza rade, byle chcieli dawac a nie tylko marudzic.
                Mamy mnostwo do roboty, najpierw trzeba bedzie cos zrobic z ta francuska
                konstytucja, no i w domu trzeba zaczac sprzatac nareszcie, lepiej pozno
                jak wcale.
                Pozdro.
                Piotrek.

Gość portalu: fritz napisał(a):
                > Kochana, chcialbym abys miala rajce, naprawde, ale widze czarno,
                > tzn, sie gilotyna.
                > serdecznie pozdrawiam.
                > fritz
                • gabrielacasey Panie Piotrze, jakos to sprzatanie nie budzi 09.06.03, 00:35
                  entuzjazmu braci-Polakow (vide moj post o A i B): moze dlatego, ze upojeni dzis
                  euforia. A moze dlatego, ze juz tak "spanieli", ze do tego sprzatania pragna -
                  powiedzmy - Ukraincow zatrudnic: przyszlosc pokaze.
                  • Gość: mk Ukraincom pomoc a nie traktowac ich z 'panska'! IP: *.twcny.rr.com 09.06.03, 05:02
                    Trzeba Ukraincom pomoc zeby tez sie dostali do NATO i UE - to
                    lepsze dla nich i dla nas niz jakies tam ich uklady z Rosja i
                    Bialorusia. Czy kots wie jakie sa wymogi na obywatelstwo
                    ukrainskie? Przeciez tylu Polakow ma korzenia na Ukrainie; moze
                    da sie jakos im pomoc w tej ich demokracji?
                • Gość: mk Racja! W domu 'posprzatac' trzeba bo 57% bylo za NIE! IP: *.twcny.rr.com 09.06.03, 04:42
                  To jest kleska dla sldupow ze po miesiacach, ba, latach
                  propagandy i wydaniu milardow zlotych na kampanie, 57% Polakow
                  albo nie poszlo do referendum albo glosowalo za NIE! Czas
                  oczyscic ten dom zeby pozniej mozna bylo zwiekszysc
                  zaangazowanie obywatelskie. Dopoki obowiazuje 'gruba kreska' i
                  lustracja jest gorsza niz w Serbii, a ofiary komunizmu nie moga
                  doczekac sie zadoscuczynienia a ich rodziny odszkodowan, doputy
                  w panstwie polskim dobrze sie nie bedzie dzialo i odbije sie to
                  na nas (tj., brak spolecznego poparcia) w Unii. Przede
                  wszystkim rzad Mila musi odejsc - premier z 6% poparciem to
                  kpina. Nawet we Wloszech rzad by sie dawno zmienil! Czas
                  doszlusowac do Europy w zwyczajach politycznych! I prosze mi tu
                  nie podsuwac zadnego Olina, Oleksego i innych na premierow
                  dopoki sie nie wyjasni sprawy funduszu PZPR, pozyczki KPZR i
                  roznych watpliwych spotkan miedzy oficjelami PRL i Sojuza. Nie
                  podoba mi sie tez ze PL reprezentuja teraz ludzie z
                  przeszloscia ubecka. To hanba to wielu uczciwych Polakow!
                  • gabrielacasey GDZIE nie poszlo na referendum? W JACKOWIE? 09.06.03, 10:45
                    Alez to ani nie cala Polska, ani caly swiata - w kazdej gminie moze sie zdarzyc
                    nadprodukcja tumanow, bo tak juz jakos z ta genetyka jest: po durnych rodzicach
                    dzieci durnote dziedzucza.
            • Gość: OOO Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:28
              a po co ?
            • Gość: Krzychu Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 22:30
              He, he ... Wal się na ryj, ty europejczyku od siedmiu boleści.
              Między inymi nze względu na to, że takie nkieokrzesane palanty
              jak ty głosują za, to ja zagłosowałem przeciw.
              • Gość: Tysia Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: 206.66.93.* 09.06.03, 16:12
                Gość portalu: Krzychu napisał(a):

> He, he ... Wal się na ryj, ty europejczyku od siedmiu boleści.
                > Między inymi nze względu na to, że takie nkieokrzesane palanty
                > jak ty głosują za, to ja zagłosowałem przeciw.

Glownie ludzie z nizszym wyksztalceniem glosowali przeciw, bo
                nie docieralo do nich ze oni i ich dzieci beda zmuszeni
                pertraktowac z prezydentem Lukaszenka i jemu podobnymi, jesli
                Polska nie wejdzie do Unii. Chcieli miec Polske jako oaze
                zasciankowosci i patrzec jak Bulgaria przesciga nas w biegu o
                lepsze jutro. No ale coz, patrzac na ilosc bledow i jezyk jakim
                posluguje sie Krzychu, mamy najlepszy dowod kto glosowal na NIE.
                Wspolczuje.
            • Gość: Aaron Szechter Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 08.06.03, 23:01
              Aj waj! mam nadzieję, że chociaż koszerne!

• Gość: niezalezny Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.pool.mediaWays.net 08.06.03, 23:18
              Mam propozycje abys wyjechal na Bialorus, a tak w ogole czy Ty
              byles w ogole w jakimkolwiek kraju z Unii Europejskiej?, czy
              tam zyles, pracowales?
            • Gość: Maya Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.chello.pl 09.06.03, 00:32
              Ja uwazam ze pomysl z gettem jest zajebisty no bo trudno byloby
              tym ludziom zabronic korzystania z zyskow w wyniesionych z
              Unii... Mozna tez bylo zrobic wybory jawnymi i nie wiem czy
              wtedy ludzie by tak chetnie popisywali by sie swoja glupota i
              krotkowzrocznoscia!!! Ewentualnie mozna by ich teraz wyslac na
              Madagaskar - byly juz kiedys pomysly by tam niektorych wyslac :)
            • Gość: eurosceptyk Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.visp.energis.pl 09.06.03, 01:06
              spadaj komunistyczna zdziro
            • Gość: Lykos Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.chemd.amu.edu.pl 09.06.03, 08:40

Takie getta już istnieją. To są rejony permanentnego bezrobocia
              lub pracy za minimalną stawkę, która jest wypłacana z
              opóźnieniem albo wcale. To są też rodziny wielodzietne, których
              nie stać na wykształcenie dzieci powyżej zawodówki, rodziny ,
              których status dziedzicznie się utrwala. To są gospodarstwa
              karłowate, które nie zapewniają swoim właścicielom godziwego
              utrzymania - jak była praca, chłopi-robotnicy dorabiali sobie
              poza gospodarstwem, teraz jest to trudne. Ich gospodarstwa w
              Unii prawdopodobnie skazane są na likwidację. Zgoda, że są
              ekonomicznym absurdem, ale - gdzie się podzieją ludzie, którzy
              mogą wyżyć z zagonka kartofli i kilku kurek? Wzrost cen po
              przyjęciu do Unii (niech euroentuzjaści nie krzyczą, że tego
              nie będzie - doświadczenie uczy, że ceny wyrównują się znacznie
              szybciej niż płace)spowoduje pogorszenie warunków ich bytu.

Być może kiedyś koniunktura się poprawi i gospodarka tych ludzi
              powoli zatrudni, ale czeka ich kilka, a może kilkanaście lat
              chudych.

Z tą wodą to przesada, fundusze unijne przyczyniają się do
              poprawy w tej dziedzinie i ja to doceniam. Ale chleb może
              rzeczywiście być potrzebny. Niekoniecznie z helikoptera, to
              podraża koszty.

Być może stało się dobrze, że zagłosowaliśmy w sumie za UE, być
              może - nie. Nie będziemy tego mogli sprawdzić, chyba że
              istnieją światy równoległe i w którymś z nich Polska
              opowiedziała się przeciw ( w co osobiście wątpię).

Znaczna część ludzi nie poszła zagłosować. Część ludzi
              głosowała za pod wpływem moralnego terroru, zgodnie z
              poprawnością polityczną. Że taki terror istniał i istnieje
              nadal, najlepszym dowodem jest niniejsze forum, na którym
              zapewne za chwilę ktoś mnie wyzwie od oszołoma albo półgłówka,
              albo jeszcze bardziej "europejskimi" epitetami. Dlatego ok. 7%
              uprawnionych do głosowania, a więc 12% głosujących bało się lub
              wstydziło przyznać ankieterom, że głosowało przeciw, chociaż
              mieli do tego prawo.

To ci ludzie przy pierwszych niepowodzeniach o wszystko będą
              winić Unię.

Teraz dyskusja na temat, czy należało wejść do UE, nie ma
              sensu. Klamka zapadła i trzeba myśleć o tym, co zrobić, żeby
              maksymalnie wykorzystać możliwości, jakie UE daje i ograniczyć
              skutki ujemne.

Trzeba by, moim zdaniem, zacząć od dwóch grup zagadnień:

Trzeba zdiagnozować wszystkie zagrożenia i nie chować głowy w
              piasek, że ich nie ma, ale zrobić wszystko, żeby im
              przeciwdzaiałać.

Ale jeszcze ważniejsze jest, i trzeba to było zrobić
              dwadzieścia kilka lat temu, albo 14 lat temu, ale także teraz
              dyskusja jest wskazana, trzeba mianowicie sformułować

POLSKĄ RACJĘ STANU,

na którą powinna zgodzić się większość społeczeństwa. Wejście
              do Unii nie jest celem, jest tylko środkiem realizacji polskiej
              racji stanu. Jest to temat rzeka, a mój post i tak już się
              niebezpiecznie rozrósł. Myśląca mniejszość głosowała odmiennie
              być może z powodu różnie rozumianej racji stanu.
              Na razie na tym skończę, ale wzywam do dyskusji na ten temat.
            • Gość: Adlof Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 10:19
              do gazu z nimi
            • Gość: falafel Re: GETTO DLA EUROSCEPTYKÓW !!! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 13:42
              to nie mozliwe, bo na NIE było ok. 22% czyli ok. 3 mln 400 tyś
              Nie mamy tylu smigłowców żeby szybko i skutecznie ich powyrzucać.
              Natomiast getto dla eurosceptyków to dobry pomysł. Takim gettem
              jest białoruś. Jeżeli nie chcą być w unii to znaczy że chcą byc
              w czymś jak białoruś. Łukaszenko powinien ich przyjąć, przecież
              ich poglądy są zbieżne.
            • Gość: pralinka Re: I CZEKOLADKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 13:54

Ja bym im zrzucała i czekoladki, bo dzięki tym eurosceptykom, którzy poszli głosować, referendum jest ważne.
        • Gość: Edek UNIA WASZA - POLSKA NASZA! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 21:41
          Kiepsko wypadło to Wasze, UW-oli sobotnie, głosowanie! To dzięki
          naszemu socjal-demokratycznemu, niedzielnemu głosowaniu POLSKA
          WCHODZI DO UNII EUROPEJSKIEJ!!!!
          • gabrielacasey A ja myslalam, ze w niedziele to po chrzescijansku 08.06.03, 22:01
            a nie po "socjal-demokratycznemu". W sobote to by bylo po talmudycznemu, a w
            piatek - po mahometansku.
          • Gość: Jaro Re: UNIA WASZA - POLSKA NASZA! !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:56
            No sory, Edziu, ja jestem socjaldemokratyczny, a głosowałem w
            sobotę :D
          • Gość: Ignacy W.(iwundi@wp.pl) Re: UNIA WASZA - POLSKA NASZA! !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.a-inter.net 09.06.03, 14:42
            Gość portalu: Edek napisał(a):

> Kiepsko wypadło to Wasze, UW-oli sobotnie, głosowanie! To
            dzięki
            > naszemu socjal-demokratycznemu, niedzielnemu głosowaniu POLSKA
            > WCHODZI DO UNII EUROPEJSKIEJ!!!!
            Czy rozumiesz co to socjaldemokracja?W Polsce socjaldemokracjHi
            hi hi hi
            Pamiętamy ostatni zjazd PZPR. Stół prezydialny.Za nim ponury
            Mieczysław F. Ostatni Pierwszy.Nagle zakomenderował: Sztandar
            PZPR wyprowadzić.Potem przerwa.Zrobili siusiu i stali się
            socjaldemokratami.Na świecie socjaldemokracja powstawała w
            długoletnim procesie i w opozycji do komunizmu.
            Ignacy W. sympatyk UW
        • Gość: zander Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.radymno.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 22:40
          Dwudniowe referendum wpełni nie spełniło oczekiwań.Głosowanie
          pierszego dnia(frekwencja ok.17%) wskazuje na to że sobota nie
          jest odpowiednim dniem na głosowanie. Zgodnie z tradycją
          tzw.chrześcijańską (uczestnictwo we mszy) w niedziele sytuacja
          się zmieniła,do urn poszła wybitna większość uprawnionych. W
          sobote natomiast głosowali sami zwolenicy uni, uważam że w
          jednoniowym referendum frekwecja również osiągnełaby 50%,
          dlatego pomysł dwudniowego referendum można uznać za
          nadgorliwy!!
        • Gość: EU-geniusz Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.06.03, 23:35
          Gość portalu: ox napisał(a):

> Fajnie ze polskie umysly sie otworzyly i weszli do Europy

Oni juz byli w Europie 1000 lat teraz weszli w gowno
          • gabrielacasey To wytlumacz DLACZEGO jest to wdepniecie w g.? 09.06.03, 00:48
      • Gość: Jan z Kilonii Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 20:17
        A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać ewentualną akcesję.
        Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!

Gość portalu: MM napisał(a):

> Hurra! Ja się do tego przyczyniłem, głosując przy polskim
        > kościele w Pompano Beach, Floryda.
        >
        > Ciekawe tylko jeszcze ile procent za?
        • Gość: MM Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.rsmas.miami.edu 08.06.03, 20:24
          Gość portalu: Jan z Kilonii napisał(a):

> A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać
          ewentualną akcesję.
          > Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!

Nie zgadłeś dwa razy:

1) Niedługo wracam do Polski
          2) Głosowałem na TAK!!!
          • Gość: MKr Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.vdi.pl 08.06.03, 20:42
            MM - Tato Najdrozszy, milo Cie spotkac na stronach wyborczej. Ale
            ulga z ta frewkwncja!
            Corka MM w Polsce
          • Gość: Toni Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.telia.com 08.06.03, 21:37

> Gość portalu: Jan z Kilonii napisał(a):
            >
            > > A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać
            > ewentualną akcesję.
            > > Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!
            >
            > Nie zgadłeś dwa razy:
            >
            > 1) Niedługo wracam do Polski
            > 2) Głosowałem na TAK!!!
            ---------------------

MM !! Nie przejmuj się stary, Łukaszenko udziela azyli
            politycznych, uratujesz sie !
          • Gość: fritz Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.solnet.ch 08.06.03, 21:49

> Gość portalu: Jan z Kilonii napisał(a):
            >
            > > A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać
            > ewentualną akcesję.
            > > Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!
            >
            To nie znaczy, ze nie bedziesz przeklinac.

> Nie zgadłeś dwa razy:
            >
            > 1) Niedługo wracam do Polski
            > 2) Głosowałem na TAK!!!
            • Gość: fritz Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.solnet.ch 08.06.03, 22:21
              Gość portalu: fritz napisał(a):

> Gość portalu: MM napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Jan z Kilonii napisał(a):
              > >
              > > > A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać
              > > ewentualną akcesję.

To nie jest moja odpowiedz na tym forum. To jest znowu
              manipulacja GW, ktora przenosi dyskusje z jednego forum na
              drugie.
              Niedziela, 08.06.03 22.22

> > > Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!
              > >
              > To nie znaczy, ze nie bedziesz przeklinac.
              >
              > > Nie zgadłeś dwa razy:
              > >
              > > 1) Niedługo wracam do Polski
              > > 2) Głosowałem na TAK!!!
              • gabrielacasey Ja ci wierze: moderator do de...ADMIN!!! Nie robic 08.06.03, 22:36
                sztusznie tloku na linii! Nie z nami te numery, Bruner.
              • Gość: ooo Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:56
                WYBORCZA MANIPULUJE!!!!
                MICHNIK Z RAPACZYŃSKI (CYT. Z LWA) SPECJALNIE WYNIEŚLI
                TWOJĄ FUNDAMENTALNĄ OPINIĘ W DIABŁY. W INNYM WYPADKU
                ZMIENIŁABY LOSY ŚWIATA A TAK ....
                • gabrielacasey Nie chodzi o manipulacje, chodzi o koncentracje 09.06.03, 00:28
                  dyskusji pod pewnymi tematami, tj. ich przenoszenie z miejsca na miejsce w
                  zaleznosci od zmiany headlines. Sprawy redakcyjne, planowania kolumn on-line,
                  ale czasem wychodzi z tego qui pro quo.
        • Gość: savo Re: Ty zostaniesz na Florydzie IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.03, 21:37
          A ja zaglosowalem TAK w konsulacie w Nowym Jorku. nawet nie
          macie pojecia jak bardzo sie ciesze ze Moi rodacy podjeli
          wlasciwa decyzje.
        • Gość: Krzysiek A Ty zostaniesz w Kilonii IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.03, 00:07

> A w Polsce za kilka miesięcy większość będzie przeklinać
          ewentualną akcesję.
          > Mam nadzieję, że postawiłeś krzyżyk na "NIE" !!!
          >
          >
          > Gość portalu: MM napisał(a):
          >
          > > Hurra! Ja się do tego przyczyniłem, głosując przy polskim
          > > kościele w Pompano Beach, Floryda.
          > >
          > > Ciekawe tylko jeszcze ile procent za?

A Ty zostaniesz w Kilonii, bo w Unii jest lepiej niz w Polsce,
          nieprawdaz?
      • Gość: tom my lee osąd historii IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.03, 20:21
        ja byłem za - ale tak naprawde ocenią nas nasze wnuki
      • Gość: dr Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 20:21
        HURRRRRRRRRAAAAAA!!!
      • Gość: mar WITAJCIE W EUROPIE !!!!!!!! DLUGO NA WAS CZEKALEM . IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 21:33
        SUUUUUPPPPPEEEERRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mar londyn
        • Gość: Patriota SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 08.06.03, 21:38
          Tak się z gówna 59% zrobiło, towariszcze nie próżnowali
          • Gość: blurb Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.03, 22:14
            Gość portalu: Patriota napisał(a):

> Tak się z gówna 59% zrobiło, towariszcze nie próżnowali
            Ucz sie ciemniaku teraz angielskiego bo ruski to mozesz
            zapomniec.YOU STUPID MOTHERFUCKER DON'T CALL YOURSELF PATRIOT.
            • Gość: ooo Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: vorax:* / 192.168.1.* 08.06.03, 22:26
              idiot
            • Gość: fritz Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.solnet.ch 08.06.03, 22:33
              Gość portalu: blurb napisał(a):
              YOU STUPID MOTHERFUCKER DON'T CALL YOURSELF PATRIOT.
              Brawo blurb. To jest charakter, bydlaku, jestem ciekawy jak
              bedziesz za rok spiewac. Zakladam, ze w sopranie (normalny ton
              po wykastrowaniu )
            • gabrielacasey Wybacz, ale w Anglii po wygranej swej opcji tak 08.06.03, 22:42
              mowi WYLACZNIE najbardziej pokrecony soccer hooligan. I to "out of his head" od
              kiepskiego piwska. Ty do Europy to sie jeszcze kiepsciutko nadajesz.
            • Gość: Aaron Szechter [...] IP: *.opole.dialup.inetia.pl 08.06.03, 23:05
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Jaro Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:58
            Naucz się przegrywać, patrioto od siedmiu boleści
            • gabrielacasey Jaro, znacznie gorzej jest nie umiec WYGRYWAC!!! 09.06.03, 00:42
              Przypomniec ci reakcje dyplomacji amerykanskiej i Bialego Domu, gdy jakis
              soldat amerykanski, azjatyckiego pochodzenia, wywiesil flage amerykanska na
              pomniku Hysseina? On tez nie potrafil wygrywac i zmusil tych w USA i z glowa, i
              z klasa, do pospiesznej naprawy jego azjatyckiego stylu bucia. Pozdrawiam.
          • Gość: jj Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 23:45

jestes idiota
          • cv10 Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ 09.06.03, 00:12

No tak metody pozostaly te same. Juz w to wierze. Tak nagle z
            18% hehe na 56%. To tylko w Polsce mozliwe. Czy nie wyglada to
            na manipulacje? Czy wszystkie chwyty dozwolone?
            • gabrielacasey Nie zartuj: wlasnie takie wasze reakcje, euro- 09.06.03, 00:45
              sceptycy mysmy tu juz dawno przewidzieli - bedzie na "tak" pojawi sie odwieczny
              giertychowsko-lepperowski argument o zafalszowaniu referendum.
          • Gość: Krzysiek Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.03, 00:12

Te Patriota, tak sie ciesze, ze nawet mi sie nie chce z Toba
            dyskutowac!!!! Za pare lat moze zmienisz zdanie a na razie
            sobie gorzkniej> Powodzenia!
          • Gość: Andy Re: SZWINDEL WYBORCZY NAD WISŁĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 01:19

Coś ci się chyba popieprzyło: nie "patriota" tylko "idiota"!
      • Gość: Aaron Szechter Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.opole.dialup.inetia.pl 08.06.03, 22:59
        ha ha ha! już było jedno takie referendum - 3X
        TAK!!! "informujcie" dalej!!!
      • Gość: SMIERC SLD [...] IP: *.proxy.aol.com 09.06.03, 03:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kokabura Czas dzialac... 09.06.03, 03:18
          Moze skonczymy biadolic i w koncu osadzimy sami zdrajcow
          narodu!!! W polsce tepi sie z urzedu organizacje narodowosciowe
          (nie mam namysli nacjonalistycznych) - wychodzi nato ze
          opowiadanie sie za polskoscia na polkich ziemiach jest
          przestepstwem sciganym przez policje polityczna ktora nadal jest
          ABW mimo kolejnego przemalowania - juz w raporcie o stanie
          bezpieczenstwa panstwa ujawnionym przypadkowo przez UOP za rzadu
          buzka bylo napisane ze wstapienie polski do UE bylo priorytetem
          dla zadan UOP i kazdy kto mial inne zdanie byl nekany przez
          policje polityczna.. mamy duzo latarn.. kul tez nam nie
          zabraknie. Zdrajcy musza odejsc..
        • Gość: mk 57% bylo za NIE [ SLD = PZPR ZDRAJCY POLSKI IP: *.twcny.rr.com 09.06.03, 04:49
          To co piszesz widac zuwazyli niektorzy wyborcy bo do godz. 18.
          dnia 2., frekwencja byla ok. 40%. Poza tym jak latwo zauwazyc
          realny % zwolennikow EU jest 43.6% tj. reszta, ok. 57% albo nie
          przyszla do referendum albo glosowala za NIE.To chyba mowi samo
          za siebie Ja uwazam ze jest to slaby wynik i wina 'sldupow',
          okraglego stolu i 'grubej kreski'. Trzeba rozliczyc 60 lat
          komunizmu w PL i ludzi za to winnych, dac zadoscuczynienie
          (sady) dla poszkodowanych i odszkodowania dla nich i ich
          rodzin. Inaczej poparcie spoleczne i zaangazowanie obywatelskie
          dla Polski w Unii bedzie mizerne. Najpierw trzeba wyprac brudy
          i to jak najszybciej!
          • Gość: Magister Stolzmann Re: 57% bylo za NIE [ SLD = PZPR ZDRAJCY POLSK IP: 213.25.164.* 09.06.03, 08:07
            Szalom!

Aj, waj, Pan to byś się tylko rozliczał, a ja mówię tak - zastanówmy się,
            dlaczego nam się to będzie opłacać, w końcu i Polacy może narodem wybranym
            będą. Pan się jakieś gupie szczegóły czepiasz a to ludzie nie poszli w sobotę
            głosować bo to szabas i głosy by były niekoszerne! A my, europejsczycy zawsze
            wiemy, co dla ten kraj jest dobre - wiedział Rywin, wie Szechter wie i
            Stolzmann!

Gość portalu: mk napisał(a):

> To co piszesz widac zuwazyli niektorzy wyborcy bo do godz. 18.
            > dnia 2., frekwencja byla ok. 40%. Poza tym jak latwo zauwazyc
            > realny % zwolennikow EU jest 43.6% tj. reszta, ok. 57% albo nie
            > przyszla do referendum albo glosowala za NIE.To chyba mowi samo
            > za siebie Ja uwazam ze jest to slaby wynik i wina 'sldupow',
            > okraglego stolu i 'grubej kreski'. Trzeba rozliczyc 60 lat
            > komunizmu w PL i ludzi za to winnych, dac zadoscuczynienie
            > (sady) dla poszkodowanych i odszkodowania dla nich i ich
            > rodzin. Inaczej poparcie spoleczne i zaangazowanie obywatelskie
            > dla Polski w Unii bedzie mizerne. Najpierw trzeba wyprac brudy
            > i to jak najszybciej!
          • Gość: Master11 Re: 57% bylo za NIE [ SLD = PZPR ZDRAJCY POLSK IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 09:43

> realny % zwolennikow EU jest 43.6% tj. reszta, ok. 57% albo
            nie
            > przyszla do referendum albo glosowala za NIE.To chyba mowi
            samo
            > za siebie.

od kiedy brak głosu oznacza sprzeciw???????
            zawsze o braku głosu mówiło się że to brak sprzeciwu!!!!!
            więc sumowanie tych co głosowali na nie i tych co nie poszli
            jest mocno naciągane i śmierdzi mi głosem tych co zawsze mówili
            że coś (głosowanie) nie jest ważne bo np. głosowało 55% na tak z
            30% uprawnionych co daje w sumie ca 17 % uprawnionych (to tylko
            przykład).
            to że się tak dzieje to problem tych co nie chcieli głosować i
            nie interpretujcie sobie wyników jak wam wygodnie bo tylko
            przegrani się drą że 78% z 59% to nie jest nawet 50%
            społeczeństwa uprawnionego - może spowrotem wprowadzimy liberum
            veto ??????
          • Gość: Tysia Re: 57% bylo za NIE [ SLD = PZPR ZDRAJCY POLSK IP: 206.66.93.* 09.06.03, 16:18
            A moze juz najwyzszy czas pojsc do przodu, a nie ciagle wracac
            do komuny i duchow przeszlosci. Zauwazylam, ze najwiekszym
            problem naszego spoleczenstwa jest walkowanie tego samego tematu
            przez 10 lat na okraglo zamiast patrzec realnie na przyszlosc.
            Jak widzisz wszystkie partie prawicowe, ktore nie mialy innego
            tematu jak komuna dostaly dobrze po "d" bo nie sie w pore ocknac
            i zauwazyc, ze polskie spoleczenstwo ma juz dosyc gadania ciagle
            o tym samym. Temacik sie wypalil.

> realny % zwolennikow EU jest 43.6% tj. reszta, ok. 57% albo
            nie
            > przyszla do referendum albo glosowala za NIE.To chyba mowi
            samo
            > za siebie Ja uwazam ze jest to slaby wynik i wina 'sldupow',
            > okraglego stolu i 'grubej kreski'. Trzeba rozliczyc 60 lat
            > komunizmu w PL i ludzi za to winnych, dac zadoscuczynienie
            > (sady) dla poszkodowanych i odszkodowania dla nich i ich
            > rodzin. Inaczej poparcie spoleczne i zaangazowanie
            obywatelskie
            > dla Polski w Unii bedzie mizerne. Najpierw trzeba wyprac brudy
            > i to jak najszybciej!
      • Gość: Matt Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.06.03, 03:12

>

Ja tez!

W Sydnejskim konsulacie w Australii.

Jednak sprawa polaczenia z unia jest czyms co wszystkich
        Polakow dobrej woli laczy niezaleznie od ich roznic na sprawy
        biezacej polityki zagranicznej.

Te wybory mialy cos z meczu pilki noznej kiedy napiecie rosnie
        i wszyscy czekaja na strzelenie zwycieskiego gola,ale nikt nie
        jest pewny.
        I nagle okrzyk : GOOOOAL, GOOOAL!!!
        Co za odprezenie!.

Skoncze na tym zeby nie byc za bardzo patetyczny.

Gratulacje, gratulacje, gratulacje i dzieki za uczestniczenie w
        tak niezapomnianym historycznym wydarzeniu.
      • Gość: xhe Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 09.06.03, 05:08

>
        ja glosowalem w chicago,swiadony tego co robie powiedzialem
        Nie chodz wiekszosc tu glosujacych mowila Nie ,nie wiedzac
        czemu.Obym sie mylil chcialbym pierwszy raz w zyuciu sie
        pomylic.chic dzisiaj oprocz Mojej ukochanej Polski stracilem
        tez dziewczyne i chec do zycia. wracam do kraju by chociaz
        przez te 11 miesiecy byc u siebie.
    • Gość: ptychu Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.ds.pg.gda.pl 08.06.03, 20:08
      ufff oby to byla prawda !!!!
      • Gość: kacper O k... wa jeszcze komisje nie zaczęly liczyć głosy a j IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 20:16
        O k... wa jeszcze komisje nie zaczęly liczyć głosy a juz sa
        wyniki !! Jak za komuny !!!
        • Gość: ama Re: O k... wa jeszcze komisje nie zaczęly liczyć IP: 212.160.148.* 08.06.03, 20:22
          Dziwisz się?? Herr kwaśniewski [Schtoltzman] ma dużo doświadczeń poczynając od
          referendum w 1946
          • gabrielacasey W 1946 to "Herr Sztolcmana" na swiecie nie bylo!!! 08.06.03, 22:14
            Eurosceptycy nadal NIELOGICZNI.
          • Gość: IGA Re: O k... wa jeszcze komisje nie zaczęly liczyć IP: 200.77.246.* 08.06.03, 22:16
            A nie slyszeliscie, drodzy, o badaniach przeprowadzanych wsrod wychodzacych z
            lokali wyborczych? Albo o liczeniu tych, ktorzy ida glosowac? Naprawde dziwie
            sie, ze w dobie tak rozwinietych badan ststystycznych jest jeszcze miejsce na
            spiskowa teorie dziejow w tym temacie.
    • Gość: WB Szkoda IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.06.03, 20:08
      Niestety eurofilskie oszołomy dopięły swego.
      • Gość: Gedymin Re: Szkoda IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 08.06.03, 20:12
        Gość portalu: WB napisał(a):

> Niestety eurofilskie oszołomy dopięły swego.

POPAPRAŃCY DO ZBIRA! HURA!!!!!!!
        • Gość: Jan z Kilonii Re: Szkoda IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 20:20
          I tak będziecie tylko korytarzykiem na drodze do ZBIRA !!!!

Gość portalu: Gedymin napisał(a):

> Gość portalu: WB napisał(a):
          >
          > > Niestety eurofilskie oszołomy dopięły swego.
          >
          > ____________________________________________
          >
          > POPAPRAŃCY DO ZBIRA! HURA!!!!!!!
          • Gość: Gedymin Re: Szkoda IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 08.06.03, 20:28

> I tak będziecie tylko korytarzykiem na drodze do ZBIRA !!!!
            >

--------------------------------------------------

SPADAJ PALANCIE! MYŚLENIE NIE JEST TWOJĄ MOCNĄ STRONĄ
            • Gość: savo Re: Szkoda IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.03, 21:41
              Janku z Kilonii ty siedz sobie w tych smerdzacych niemczech i
              zamknij sie
          • gladykov Re: Szkoda 08.06.03, 20:37
            NAWET JESLI TAK MA BYC, TO MI TO NIE PRZESZKADZA - ILE KASY Z
            TEGO BEDZIE :P

• Gość: lleo Re: Szkoda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 20:54
            siedzisz popaprancu zagranica to pyska nie otwieraj
            pogadaj sobie z kolezkami z niemiec, jak tak sie juz przywiazales do swojego
            vaterlandu volksdeutschu - o czym swiadcza chociazby slowa "I tak będziecie "
            (co to za pogarda - a ty sie skad wziales? pewnie urodziles sie juz od razu
            aryjczykiem buahahaha
            a kim to w ogole w tych niemczech jestes?
            sadzac po twojej wypowiedzi pewnie czyscisz kible u swoich niemieckich panow
            a Polski pewnie sie mendo wstydzisz
            nie wracaj tutaj nigdy parszywa gnido

>
            >
            >
            > Gość portalu: Gedymin napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: WB napisał(a):
            > >
            > > > Niestety eurofilskie oszołomy dopięły swego.
            > >
            > > ____________________________________________
            > >
            > > POPAPRAŃCY DO ZBIRA! HURA!!!!!!!
            • Gość: Toni Re: Szkoda IP: *.telia.com 08.06.03, 21:42
              Ileo ! Nie przejmuj się stary, Łukaszenko udziela azyli
              politycznych, uratujesz się !
              • Gość: lleo Re: Szkoda IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 22:14
                a przed czym mam sie ratowac? glosowalem za unia jestem happy i dupy z kraju
                nie ruszam, jak cos to na zachod

chyba mnie z tym glabem z kilonii pomyliles

Gość portalu: Toni napisał(a):

> Ileo ! Nie przejmuj się stary, Łukaszenko udziela azyli
                > politycznych, uratujesz się !
            • Gość: aze-kobieta Re: Szkoda IP: *.5-200-80.adsl.skynet.be 09.06.03, 04:21
              Gość portalu: lleo napisał(a):

> siedzisz popaprancu zagranica to pyska nie otwieraj
              > pogadaj sobie z kolezkami z niemiec, jak tak sie juz przywiazales do swojego
              > vaterlandu volksdeutschu - o czym swiadcza chociazby slowa "I tak będziecie "
              > (co to za pogarda - a ty sie skad wziales? pewnie urodziles sie juz od razu
              > aryjczykiem buahahaha
              > a kim to w ogole w tych niemczech jestes?
              > sadzac po twojej wypowiedzi pewnie czyscisz kible u swoich niemieckich panow
              > a Polski pewnie sie mendo wstydzisz
              > nie wracaj tutaj nigdy parszywa gnido

cywilizowany czlowiek czysci kibel po sobie....mam nadzieje ze polscy panowie
              tez to robia, tak samo jak panowie i panie na zachodzie.
              A gdyby to byla prawda ze pl panowie to prymitywne chlopy ktore nie tylko ze
              nie czyszcza po sobie kiblow, ale do tego pogardzaja czystoscia i praca, to
              moze rzeczywiscie lepiej zeby polska patryjotycznie zostala w swoim
              przyslowiowym sraczu...
          • Gość: Kriz Re: Szkoda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 21:35
            ale w Kilonii sie dobrze siedzi?
            • gabrielacasey Juz kiedys Janowi mowilam,ze on tam chyba istotnie 08.06.03, 22:22
              SIEDZI - i Unia spoza krat nie wyglada dlan zachecajaco. I to mimo dostepu do
              internetu. Ale dzisiaj dajmy mu spokoj - otwierajcie, ludzie, lepiej szampany!
          • Gość: Jaro Re: Szkoda IP: *.fnet.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 23:01
            I co, Janie z Kilonii, tak ci źle w tej Unii, że tam siedzisz?
            Jak tak (bo prawdopodobnie tak), to wracaj do nas! Tu będziesz
            miał jeszcze rok życia, a potem przepłyniesz sobie przez Bug na
            Białoruś i tam w szczęściu i w biedzie dożyjesz swoich dni.
      • Gość: MM Re: Szkoda IP: *.rsmas.miami.edu 08.06.03, 20:13

A ja raczej myślę, że to Duch Święty oświecił w swoje święto nasz
        naród aby poszedł zagłosować w tak ważnej dla jego przyszłości
        sprawie.

I wierzę w to zupełnie poważnie. A głosowałem na TAK!!!
      • mbarszcz Re: Szkoda 08.06.03, 20:13
        Ez, ty dziku...

Marcin
      • Gość: Toni Re: Szkoda IP: *.telia.com 08.06.03, 20:18

+++++++++
        Nie przejmuj się stary, Łukaszenko udziela azyli politycznych,
        uratujesz sie !
      • Gość: neo Re: Szkoda IP: *.utaonline.at 08.06.03, 20:24
        a popaprancy wszelkiej masci moga teraz wystapic o azyl do
        Lukaszenki - TV SRAM i Radio Ma Ryja da sie w koncu i tam
        odbierac przez satelite (oczywiscie tylko tak dlugo jak
        Lukaszenko zezwala jeszcze na anteny satelitarne)

• Gość: WS Re: Szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 20:26
        możesz gościu poprosić o azyl na Białorusi z kołchoźnikiem
        (i twoim idolem kretynie) Łukaszenką
      • Gość: Toni Re: Szkoda IP: *.telia.com 08.06.03, 21:40

++++++++++++++++++

Nie przejmuj się stary, Łukaszenko udziela azyli politycznych,
        uratujesz się !
      • Gość: artur Re: Szkoda IP: *.acn.waw.pl 08.06.03, 21:59
        Na znak rozżalenia zmień obywatelstwo na bialoruskie i
        przeprowadź się do Mińska.
      • Gość: OOO DOPIĘŁY IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:33
        dopięły,dopięły, dopięły, dopięły! A ty i twój przyjaciel Roman
        G. jest mile widzianym gościem P. Prez. Łukaszenki
      • Gość: Krzysiek Re: Szkoda IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.03, 00:15

I jestem z tego dumny, ciesze sie niesamowicie i wierze, ze
        podjelismy sluszna decyzje.
    • Gość: adi+rad Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.sgh.waw.pl 08.06.03, 20:09
      to zajebiscie !!!
    • Gość: rfx Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.pl / 172.17.0.* 08.06.03, 20:09
      Jezu, oby tak było...
    • Gość: pagore Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: 62.89.73.* 08.06.03, 20:09
      Bogu dzięki ... odetchnąłem z ulgą - wielka radość
      • gabrielacasey Ale horror to nam bracia-Polacy wczoraj 08.06.03, 22:26
        zafundowali!!! Czy w tym kraje naprawde nie moze byc i normalnie, i
        przewidywalnie???
        • sowa_lesna Podobno dwa osrodki, to przewidzialy 09.06.03, 01:28
          W sobote, nie wiecej niz 20%.
          A co z naszym ulubiencem, OBW?
          • gabrielacasey Juz kiedys wyjasnialam, ze prawybory to nie wybory 09.06.03, 03:44
            Z metodyka tego osrodka to juz sobie pare razy dyskutowalam - nie miejsce na to
            na necie, bo za fachowe. Niemniej z OBW w jednym chyba sie zgadzamy: prawybory
            to ciekawa, "laboratoryjna" metoda badania reakcji spolecznych na okreslone
            socjotechniki, w tym i z kampanii wyborczych czy przedreferendalnych, nie zas
            prognozowanie wynikow. A poza tym obu miasteczek nikt nie uzna za polska
            srednia-przecietna: przecietna swiadomosci nie jest wypadkowa przecietnej
            zamoznosci i zaludnienia. I mysle, ze OBW wie o tym rownie dobrze, jak i ja.
            Ale wczorajsze dane narobily mi strachu - ze to, co wlasciwie nie powinno sie
            sprawdzic (bo z tymi pra- to j.w.: czemu innemu sluza), zaczyna sie sprawdzac!!!
          • Gość: realny Unia to stara IP: 130.94.106.* 09.06.03, 09:24

Tak, UE to juz stara i zwyrodniala wspolnota;
            Bo,ktoz tam jest najwazniejszy?
            Francja (to stara kurwa),Niemcy (powinni sie nam
            Polakom klaniac i chodzic po ulicy,a nie chodnikiem).
            Reszta to szmaty,a wiec po co tam wchodzic do tego
            gnoju? Chyba tylko po to aby sie wiecej upaprac?

Niech zyje Unia Europejska i Polska z Nia zjednoczona;
            tak nam dopomoz panie boze zeslerowacialy,i wszystkie
            swiete.

:(
    • Gość: Iza Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.08-79-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 08.06.03, 20:09
      UFF!!!!!! Mysle ze nam dzieci podziekuja, a i my nie musimy sie
      wstydzic przed cala Europa!
      • Gość: dr Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 23:36
        Gość portalu: Iza napisał(a):

> UFF!!!!!! Mysle ze nam dzieci podziekuja, a i my nie
        musimy sie
        > wstydzic przed cala Europa!

pewno jesteś blondynką ?
    • absurd Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr 08.06.03, 20:09
      No, to jest szansa, że będziemy normalnym krajem.
      • Gość: dachowiec Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.tnt25.chi15.da.uu.net 08.06.03, 20:16
        chicago tez powiedzialo...tak
      • Gość: CF Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.ds.ae.wroc.pl / 192.168.4.* 08.06.03, 22:15
        absurd napisał:

> No, to jest szansa, że będziemy normalnym krajem.

Normalnym chyba nigdy nie będziemy, ale może normalniejszym.
      • gabrielacasey Nie spoczywaj na laurach! I ciag dalszy powinien 08.06.03, 22:31
        nastapic - vide: moj drugi od gory post. Bo - niestety - Europa Europie nie
        jest rowna. Nie z winy Brukseli, ale roznych wewnatrzpanstwowych mechanizmow
        KONTROLI WLADZY. To wyjasnia (te odmienne mechanizmy) nie tylko Brytanie i
        Wlochy, o czym wyzej, ale chocby fenomen Irlandii i Grecji. A Polska nie
        startuje z gorszego poziomu, nizli Irlandia sprzed Maastricht. I nie warto by
        bylo zmarnowac szanse na "Slowianskiego Tygrysa".
    • Gość: Również antykomuch Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: cache1:* 08.06.03, 20:10
      Ulga!
    • Gość: andy Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: 81.15.212.* 08.06.03, 20:10
      gratulacje jesteście pierwsi z tą informacją
      a tak poza tym głosowałem na nie
    • Gość: Zo Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.acn.waw.pl 08.06.03, 20:10
      Boze,oby to byla prawda!!!
      • Gość: Boz Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.proxy.aol.com 08.06.03, 20:14
        Super, chociaz lepiej byloby poczekac z tym entuzjazmem do jutra
    • Gość: omamiony JESTESMY W UNII !!! IP: 193.0.118.* 08.06.03, 20:11
      W koncu. Teraz mozna swietowac!
      • Gość: john_galt Re: JESTESMY W UNII !!! IP: *.phil.east.verizon.net 08.06.03, 20:15
        Uffffffffffffffff.....
      • Gość: Jan z Kilonii Tylko dzisiaj ... IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 20:22
        Jutro trzeba będzie opróżnić portfele !!!

Gość portalu: omamiony napisał(a):

> W koncu. Teraz mozna swietowac!
        • Gość: Krzysiek Re: Tylko dzisiaj ... IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.03, 00:28

> Jutro trzeba będzie opróżnić portfele !!!
          >
          >
          > Gość portalu: omamiony napisał(a):
          >
          > > W koncu. Teraz mozna swietowac!

Jasiu,
          przestan pieprzyc, kup sobie flaszke, siadz przed lustrem i
          zalej robala.
          A swoja droga, jak Ci sie ta Unia nie podoba, to wracaj do
          Polski. Tu jest kraj miodem i mlekiem plynacy, po co nam jakas
          Unia.
      • gabrielacasey A ja mysle, ze czas zabrac sie DO ROBOTY !!!! 09.06.03, 00:49
    • Gość: optymista Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 08.06.03, 20:12
      Moze to głupie... ale aż łezka mi umknała! Ciesze sie!!!
      • Gość: savo Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.ny325.east.verizon.net 08.06.03, 21:45
        optymisto wcale to nie jest glupie. Mni9e rowniez lezka
        poleciala. Ja przez pieprzone cale zycie czekalem na to.
    • Gość: adawie Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 20:12
      Nie mozna jeszcze byc do konca pewnym, choc dobrze by bylo.
      Spokojnie na razie!
    • Gość: Maciek - NYC Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.si.rr.com 08.06.03, 20:13
      Jest to wspanialy dzien dla Polski - Jestem dumny bedac Polakiem
    • Gość: rocky Ale te zblizenia IP: *.chello.pl 08.06.03, 20:14
      to daje do myslenia: u premiera całujaca sie trojka-
      miller,jakubowska, nikolski
      u prezydenta: michnik z kwachem i szymczycha
    • Gość: polita Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.crowley.pl 08.06.03, 20:14
      Kamień spadł mi z serca. Bo muszę przyznać, że miałam obawy do
      końca. Mam nadzieję, ze ta DOBRA wiadomość się potwierdzi. Ale
      tak na marginesie to jednak do społeczeństwa obywatelskiego jest
      nam jeszcze daleko... :)))))))))))) BARDZO SIĘ CIESZĘ
    • Gość: scandic@gazeta.pl Brawo, teraz jestem spokojny... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 20:15
      bałem się tylko niskiej frekwencji. Teraz jestem przekonany, że
      jesteśmy w UE. A kto głosował przeciw, niech się rozbiegnie i w
      drzewo... uderzy.
    • Gość: LOHENGRIN VICTORY !!! IP: *.future-net.pl 08.06.03, 20:16
      A już podejrzewałem populację o mentalne dziadostwo... :) Jak
      widzę, zupełnie niesłusznie. :)Wznoszę toast - kto się dołącza?
      • Gość: ooo Re: VICTORY !!! IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 23:05
        Gość portalu: LOHENGRIN napisał(a):

> A już podejrzewałem populację o mentalne dziadostwo...
        :) Jak
        > widzę, zupełnie niesłusznie. :)Wznoszę toast - kto się
        dołącza?
        Ja już się urżnąłem (z radości i włoskim winem - polskich
        nie piję sorry)
    • bund TAAAAAK!!! 08.06.03, 20:17
      TAK!
      Jeżeli ta informacja sie potwierdzi i wynik będzie na tak, to stawiam sobie
      jutro duże piwo za głosowanie :))) Dzisiaj nie, bo mam jutro egzamin :)))

Z tego miejsca chciałem podziękować wszystkim, którzy poszli głosować
      (nieważne czy na tak czy na nie, choć wielkie dzięki dla zwolenników
      przystąpienia do UE:))). A wy, którzy nie oddali głosu - przykro mi, ale nie
      dorośliście do miana obywateli Rzeczpospolitej Polskiej...

Bund
    • Gość: Rodrig von Falkenstein w Polsce jest 10% prawdziwych polaków-patriotów IP: *.it-net.pl 08.06.03, 20:18
      20% przeciw i 50% frekwencji = 10% prawdziwych polaków
      pragnących niepodległości...

I co wy na to Oszołomie z RM, dyszel2, PolishAM i inne klony
      tych osób?
      • Gość: Polak Re: w Polsce jest 10% prawdziwych polaków-patriot IP: *.visp.energis.pl 08.06.03, 22:20
        Czy patriotami nazywasz tych, którzy chcą by Polska była
        biedna, jej obywatele wstydzili sie Jej, żeby Krajem
        rządzili debile jak Miller, Kołodko, Lepper, Giertych.
        Ja chcę Polski bogatej, szybko rozwijającej sie
        gospodarczo, z małym bezrobociem, chce widzieć Polskę we
        wspólnocie narodów, gdzie tradycje są szanowane.
        Chce by Jej obywatele byli wykształceni (znajomość
        gramatyki nie jest widze Pana/Pani mocną stroną),
        uśmiechnięci i dumni, że mieszkają w kraju takim jak Polska.
        Miłego życia
        Marek
        • Gość: fritz Re: w Polsce jest 10% prawdziwych polaków-patriot IP: *.solnet.ch 08.06.03, 22:25
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Czy patriotami nazywasz tych, którzy chcą by Polska była
          > biedna, jej obywatele wstydzili sie Jej, żeby Krajem
          > rządzili debile jak Miller, Kołodko, Lepper, Giertych.
          > Ja chcę Polski bogatej, szybko rozwijającej sie
          > gospodarczo, z małym bezrobociem, chce widzieć Polskę we
          > wspólnocie narodów, gdzie tradycje są szanowane.
          > Chce by Jej obywatele byli wykształceni (znajomość
          > gramatyki nie jest widze Pana/Pani mocną stroną),
          > uśmiechnięci i dumni, że mieszkają w kraju takim jak Polska.
          > Miłego życia
          > Marek
          Mamy takie same rzyczenia. Marek, mam nadzieje, ze teraz wybrana
          droga jest dobra droga, ale naprawde w to nie wierze. Za rok
          zobaczymy.
          • gabrielacasey Rok to za malo, fritz. Po roku i Irlandczycy, choc 09.06.03, 00:53
            z lepszym niz polski systemem wladzy i administracji (abstrahuje od minimalnej
            wielkosci populacji), zdrowo na Maastricht kleli. Ruszylo sie na wyrazny plus
            po 4-5 latach.
      • Gość: ooo Re: w Polsce jest 10% prawdziwych polaków-patriot IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.1.* 08.06.03, 22:47
        Jestem z Tobą! Jutro odbierzmy Lwów i Wilno, pojutrze Kowno i
        Tarnopol, w środę ....... oj, w środę nie mam czasu, to może w
        czwartek napoimy nasze konie w Wołdze Jedziemy?
      • Gość: Krzysiek Re: w Polsce jest 10% prawdziwych polaków-patriot IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.06.03, 00:34
        Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):

> 20% przeciw i 50% frekwencji = 10% prawdziwych polaków
        > pragnących niepodległości...
        >
        > I co wy na to Oszołomie z RM, dyszel2, PolishAM i inne klony
        > tych osób?

te RvF, to jakby te pozostale 90 procent wyemigrowalo, to
        bylbys chyna szczesliwy. Swoja droga ta reszta to kto? Zydy,
        Komuchy, Masony, Cyklisci, Marsjanie i inne kundle, ani chybi.
        Cholera, skad my sie wzielismy?!?! I ciekawe, jak to dziala, ze
        mimo wszystko uwazam sie za Polaka, moze nie prawdziwego, ale
        szczerego i otwartego na swiat> Ciekawe...
    • Gość: Bogdan Re: TAK!!! W referendum wzięło udział ponad 50 pr IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.03, 20:18
      No cale szczescie , nie musze juz isc glosowac -nie chce mi sie.
      Pozdrowienia dla pozytecznego idioty
      Michnika
      od Bogdana z Bogdanca
    • Gość: luz_marija to wyniki sondazowe, ale oby sie potwierdzily IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 20:18
      witamy unio. w koncu. i tyle.
    • Gość: Tytus Gratulacje premierze Miller IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 20:19
      Potwierdziles, ze te wszystkie bubki co cie teraz krytykija do
      piet ci nie siegaja! Wprowadziles Polske do Unii - i twoi
      krytycy niech teraz morde zamkna! Masz gwarantowane kolejne 2
      lata przy korycie - a jest jeszcze co nagrabic!
      • Gość: Bogdan Re: Gratulacje premierze Miller IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.03, 20:25
        Bolszewicy na Sibir
        • Gość: TYTUS Re: Gratulacje premierze Miller IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 20:33
          TY BUCU NA SYBIR - CZY JESZCZE DALEJ NA SAHALIN!!! A POLSKA Z
          MILLEREM ZWAWYM KROKIEM DO EUROPY! UKLONY W PAN MILLEROWI I
          INNYM POLSKIK KORUPTOM!!!

Gość portalu: Bogdan napisał(a):

> Bolszewicy na Sibir
          • gabrielacasey Czy ty z nienawisci do jednego bys milionom 09.06.03, 00:57
            innych zaszkodzil? Na wszelkie "millery" najlepsza jest NOWA KONSTYTUCJA (i
            dlatego TERAZ maja szanse rozne petycje adresowane do prezydenta). Oduczcie
            sie, ludzie, dziecinnych emocji i nauczcie sie dojrzalego pragmatyzmu. Bo tak
            wlasnie jest w tej Europie - dzieciaki to w przedszkolu, nie zas przy
            podejmowaniu wyborow o ksztalcie panstwa.
        • Gość: TYTUS Re: Gratulacje premierze Miller IP: *.ipt.aol.com 08.06.03, 22:15
          TY BUCU NA SYBIR - CZY JESZCZE DALEJ NA SAHALIN!!! A POLSKA Z
          MILLEREM ZWAWYM KROKIEM DO EUROPY! UKLONY PANU MILLEROWI I INNYM
          POLSKIM KORUPTOM!!!

Gość portalu: Bogdan napisał(a):

> Bolszewicy na Sibir

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka