dr.freud 17.06.07, 21:21 a właściwie z wywiadu o kabaretonie: miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4231725.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike.recz Cud, że się nie zabiła. ;) 17.06.07, 21:26 Dałkowska nie wiedziała na przykład, że w scenie jest dziura. Cud, że się nie zabiła. miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4231725.html Różnego typu kwiatków jest tu wiele ale najważniejsze,że... miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4231725.html Pierwsza to taka, że chyba wszyscy widzieli, że cenzury w tym kabaretonie nie było. Chociaż myślę, że by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Cud, że się nie zabiła. ;) 17.06.07, 21:29 he! eh! To jest najlepsze! Powinni kutasine zapuszkować na rok, za takie stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Cud, że się nie zabiła. ;) 17.06.07, 21:34 Dobitnie świadczy to o nim i jego współpracownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Re: Usmiałm si z kabaretonu, 17.06.07, 21:32 no tak nie zdzierżyło lewactwo tego zez nich tez można się posmiać..no bo oni woleli by się śmiać wył ze swych wrogów Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Usmiałm si z kabaretonu, 17.06.07, 21:39 Ludzie nie lubią, gdy robi się z nich idiotów. Skończyło się już za Gomułki. Potem wszyscy robili kabaret - władza udawała, że rządzi, poddani, że tej władzy słuchają. Teraz nikt nie udaje - rządy psycholi, qrwiarzy i złodziei muszą być tolerowane. Podobno demokratycznie zostały wybrane. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Jak dla mnie za mało było Rosiewicza 17.06.07, 21:49 Dlaczego nie było hitu "Z PiS-em, z PiS-em, Polska Europy tygrysem"??? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Jak dla mnie za mało było Rosiewicza 17.06.07, 21:57 buffalo_bill napisał: > Dlaczego nie było hitu "Z PiS-em, z PiS-em, Polska Europy tygrysem"??? Ciekaw jestem czy Rosiewicz robi sobie z NICH jaja, czy on tak na poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill On całe życie na poważnie 17.06.07, 22:30 Na poważnie tańczył przed Jaruzelskim w bereciku z czerwoną gwiazdką. Teraz na poważnie tańczy przed Kaczyńskim w czapeczce z napisem Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: On całe życie na poważnie 18.06.07, 10:37 buffalo_bill napisał: > Na poważnie tańczył przed Jaruzelskim w bereciku z czerwoną gwiazdką. Teraz > na poważnie tańczy przed Kaczyńskim w czapeczce z napisem Polska. i przez Gorbaczowem tez, slynna piosenka "Michail, Michail" Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: On całe życie na poważnie 18.06.07, 14:51 buffalo_bill napisał: > Na poważnie tańczył przed Jaruzelskim w bereciku z czerwoną gwiazdką. A "Chłopców radarowców" śpiewał Człowiekowi Honoru Czesławowi Kiszcaakowi ?... Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill A niby komu? 18.06.07, 17:44 Jak dzieciaku nie znasz tej piosenki to kończyła się tak: "... Jechał sobie od Dąbrowy młody śliczny dzielnicowy Na motorze w dezabilu, na wycieczkę po cywilu Też go mają chłopcy, chłopcy-radarowcy Dostrzegli go z dala, zapłacił górala A gdy już się zmierzchać miało, to się wtedy okazało Że to nie są milicjanci, że to byli przebierańcy Czas już jest na finał, pointa się zaczyna: Coraz więcej przebierańców, coraz trudniej o oryginał" Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: A niby komu? 18.06.07, 17:52 buffalo_bill napisał: > Jak dzieciaku U ciebie w rodzinie tak się zwraca do dorosłych mężczyzn ?... nie znasz tej piosenki to kończyła się tak: I co ma to dowieść ?... > Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Ma to dowieść durności Twojego przykładu 18.06.07, 18:47 gniewko_syn_ryba napisał: > A "Chłopców radarowców" śpiewał Człowiekowi Honoru Czesławowi Kiszcaakowi ?... Skoro nie wiesz dzieciaku, że "Chłopcy-radarowcy" to piosenka opowiadająca o przestępcach, udających milicjantów z drogówki, którzy ograbiają: księgowego wiozącego robotnikom wypłatę, żołnierza LWP i funkcjonariusza MO, to lepiej nie zabieraj głosu w temacie Rosiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Ma to dowieść durności Twojego przykładu 18.06.07, 19:14 buffalo_bill napisał: > Skoro nie wiesz dzieciaku Ponawiam pytanie, czy to w twojej rodzinie przyjęty grzecznościowy zwrot do dorosłego mężczyzny ?... , że "Chłopcy-radarowcy" to piosenka opowiadająca > o przestępcach, udających milicjantów z drogówki, którzy ograbiają: księgowego > wiozącego robotnikom wypłatę, żołnierza LWP i funkcjonariusza MO, to lepiej > nie zabieraj głosu w temacie Rosiewicza. Chodzi mi bardziej o mniej znane zwrotki tej piosenki, które nie przeszły przez cenzurę (pewnie dlatego, że tak bardzo podobały się Człowiekowi Honoru...), a były wykonywane na podziemnych koncertach AR w stanie wojennym... Jako "dorosły" ( w odróżnieniu ode mnie - "dzieciaka") powinieneś to doskonale pamiętać podobnie jak o charakterystycznym przywitaniu artysty z publiką w latach 70-ych ("Ja - Rosiewicz")... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill A jakie to były te "mniej znane zwrotki"? :-))) 18.06.07, 20:01 I gdzież to dzieciaku ten zacny "opozycjonista" Rosiewicz dawał te "podziemne koncerty"? :-))) Bo jako dorosły jakoś tego nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A jakie to były te "mniej znane zwrotki"? :-) 18.06.07, 20:09 pewnie chodzi mu o te wystepy przed Gorbim to dopiero bylo podziemne podziemie Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Gorby brał w tym udział ??? 18.06.07, 20:50 pl.wikipedia.org/wiki/I_Przegl%C4%85d_Piosenki_Prawdziwej scoutek napisała: > pewnie chodzi mu o te wystepy przed Gorbim > to dopiero bylo podziemne podziemie Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Gorby brał w tym udział ??? 18.06.07, 20:57 a tu tez byl: wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=44092 Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba I co z tego ? 18.06.07, 21:03 "Michaił Gorbaczow „nowego mira” nie zbudował, za to niechcący zburzył stary. Już choćby tym zbudował sobie trwałe miejsce w historii." No i z Urbanem wódki nie pił... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: I co z tego ? 18.06.07, 21:07 ale mu piosenke spiewal podczas wizyty oficjalnej, na Wawelu, jak myslisz, to bylo w podziemiu? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: I co z tego ? 18.06.07, 21:20 scoutek napisała: > ale mu piosenke spiewal podczas wizyty oficjalnej, na Wawelu, > jak myslisz, to bylo w podziemiu? > Całkiem możliwe - mógł śpiewać w krypcie katedry... ;-P '88 to nie '82... Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Masz tu dzieciaku swojego idola w 1986 r. 18.06.07, 21:24 na Allegro tanio chodzi - po "piątaku": www.allegro.pl/item197805556_andrzej_rosiewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: I co z tego ? 18.06.07, 21:28 rzeczywiscie, gniewko, odkrycie godne Nobla 1988 to nie 1982 a Rosiewicz to nie Kaczmarski choc ci sie troche myli EOT Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: I co z tego ? 18.06.07, 21:54 scoutek napisała: > rzeczywiscie, gniewko, odkrycie godne Nobla > 1988 to nie 1982 No własnie - aż dziw, że tego wcześniej nie zauważyłaś... ;-P > a Rosiewicz to nie Kaczmarski > choc ci sie troche myli Bynajmniej... Choć ani jeden ani drugi to nie moja bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro "Zakazane piosenki" to w tym przypadku hasło... 18.06.07, 21:03 ...raczej umowne; "Chłopcy-radarowcy" byli hitem "Lata z Radiem" '81 - nie w "Wolnej Europie" przecież ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: "Zakazane piosenki" to w tym przypadku hasło. 18.06.07, 21:05 pisuarro napisał: > ...raczej umowne; "Chłopcy-radarowcy" byli hitem "Lata z Radiem" '81 - nie > w "Wolnej Europie" przecież ;) Kolejny sklerotyk, który zapomniał, że w '81 mieliśmy chwilową przerwę w PRLu ?... :=P Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Re: w '81 mieliśmy chwilową przerwę w PRLu 18.06.07, 22:10 Taaaak ? Naprawdę ?... A cóż takiego się wówczas stało ? PZPR oddała władzę ? Rozwiązano SB ? Odrobinę poluzowano tylko śrubę, synku ;P Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Nie jestem twoim synkiem 18.06.07, 22:23 To był festiwal euforii, a ty piszesz "Odrobinę poluzowano tylko śrubę"... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie jestem twoim synkiem 19.06.07, 08:13 gniewko_syn_ryba napisał: > To był festiwal euforii, a ty piszesz "Odrobinę poluzowano tylko śrubę"... :-/ hahahahahahahaha i w czasie tego festiwalu euforii Ruscy poszli do domu Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Między innymi tu, sklerotyku: 18.06.07, 20:58 pl.wikipedia.org/wiki/I_Przegl%C4%85d_Piosenki_Prawdziwej Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Masz problemy z czytaniem? Jeszcze raz powtórzę 18.06.07, 21:08 Jakie to były te "mniej znane zwrotki"? I gdzie Rosiewicz dawał "podziemne koncerty"? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Masz problemy z czytaniem? Jeszcze raz powtór 18.06.07, 21:22 buffalo_bill napisał: > Jakie to były te "mniej znane zwrotki"? Na to pytanie ci nie odpowiem bo na koncerty Rosiewicza nie chodziłem (nie był moim ulubionym artystą - trochę innej muzyki wtedy słuchałem i na inne koncerty chodziłem) I gdzie Rosiewicz dawał "podziemne > koncerty"? Na to pytanie odpowiedziałem w poprzednim poście i nie zamierzam się powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill To po co kłamiesz? 18.06.07, 21:28 gniewko_syn_ryba napisał: > Chodzi mi bardziej o mniej znane zwrotki tej piosenki, które nie przeszły przez > cenzurę (pewnie dlatego, że tak bardzo podobały się Człowiekowi Honoru...), a > były wykonywane na podziemnych koncertach AR w stanie wojennym... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Ja zaś czekam na odpowiedź, czy w twojej rodzinie 18.06.07, 21:24 "dzieciaku" to zwrot grzecznościowy... ? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Nie. I dlatego tym bardziej nie wiem 18.06.07, 21:34 co upoważnia cię do używania tego zwrotu wobec obcej osoby... ? Odpowiedz Link Zgłoś
buffalo_bill Upoważnia mnie do tego Twój młody wiek 18.06.07, 21:53 "obca osobo" :-))) Gdybyś miał więcej niż dwadzieścia parę lat to, zamiast nerwowo szukać po Wikipedii, sam byś pamiętał co robił Rosiewicz w latach 80-tych. Masz tu dzieciaku ;-) powieś sobie nad łóżkiem (duże): dsw.doba.pl/dsw/userfiles/Image/rosiewicz2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Między innymi tu, sklerotyku: 18.06.07, 21:40 gniewko_syn_ryba napisał: Re: Między innymi tu, sklerotyku: W państwowej hali widowiskowej Olivia w Gdańsku "podziemny" koncert? Pudło, młody człowieku To był koncert w okresie tzw "wielkiej solidarności". Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Między innymi tu, sklerotyku: 18.06.07, 21:48 pit_44 napisał: > W państwowej hali widowiskowej Olivia w Gdańsku "podziemny" koncert? A co to ma do rzeczy ?... Czy w takim razie zjazd "Solidarności" w tej samej hali był imprezą rządową ?... > Pudło, młody człowieku Pudło (z "młodym człowiekiem")... > To był koncert w okresie tzw "wielkiej solidarności". > Co zdaniem bawolego móżdżka i jemu podobnych dowodzi niezbicie służalczości AR wobec PZPR i władz PRLu... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Między innymi tu, sklerotyku: 18.06.07, 21:50 gniewko, do tej pory myslalam, ze sie wyglupiasz teraz widze, zes glupi na slepo brniesz nie znajac sie na rzeczy idz, dzieciaku, doczytaj o podziemiu Odpowiedz Link Zgłoś
daktylek Re: Usmiałm si z kabaretonu, 17.06.07, 22:35 Co za organizacja - Wolski zapomniał zapowiedzieć, że będzie druga część :PP No i gupia ta publiczność, co z amfiteatru wychodziła, bo mikrofony realizatorzy wyłaczyli po pierwszej części :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
edgar.g Re: Usmiałm si z kabaretonu, 17.06.07, 22:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=64335360&a=64342652 Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Usmiałm si z kabaretonu, 17.06.07, 23:18 O kurczę. Ta miernota i wazeliniarz z wywiadu to ten sam Wolski z dawnej Trójki? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Dyzurni satyrycy prawicowców 17.06.07, 23:31 Ten sam Wolski, ten sam Majewski - dyżurni satyrycy(?)prawicowców. Coraz gorzej z nimi, ten "kabareton" pukał od dna! Ale otoczenie Kaczynskich mogło patrzec spokojnie: "dostał" tylko nieco,po jądrach, Lepper... Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Takiej amatorszczyzny dawno nie było 17.06.07, 23:41 I ten Wolski nie ma sobie nic do zarzucenia Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Takiej amatorszczyzny dawno nie było 17.06.07, 23:49 belkot_belkot_belkot napisał: > I ten Wolski nie ma sobie nic do zarzucenia Ależ ma : miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4231725.html Ale ma Pan jakieś refleksje po tym kabaretonie? Pierwsza to taka, że chyba wszyscy widzieli, że cenzury w tym kabaretonie nie było. Chociaż myślę, że by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Takiej amatorszczyzny dawno nie było 18.06.07, 02:11 belkot_belkot_belkot napisał: > I ten Wolski nie ma sobie nic do zarzucenia Wolski w Wolsce czuje się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Takiej amatorszczyzny dawno nie było 18.06.07, 14:54 Oglądałeś z córką ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 02:09 "A nawiązując do tekstu piosenki Marka Majewskiego, to jak Pan sądzi: co myśli Jarosław Kaczyński? O kabaretonie? Tak. Obserwowałem jego prominentów, bawili się świetnie." To oni powinni byli wyjść, a skoro nie wyszli, to kabareton był do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 10:14 Chyba dosc na ten temat. A Wolskiego to pozbywa się czy ma pozbyc z pracy nawet sam Urbański. Ciekawe,ile dostanie forsy przed zamknięciem drzwi do TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 10:32 Występ Rosiewicza w obliczu aresztowań lekarzy, zaszczucia Blidy, śmierci przesłuchiwanego na komisariacie, nawet do kpin nie nastraja. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 10:40 Dziadzio sfiksował na stare lata. Kiedyś rozśmieszał, teraz wzbudza litość. Odpowiedz Link Zgłoś
pav2 Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 10:45 Zgadza się. Jak skomlał o bis schodząc ze sceny też wzbudził u mnie to uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe pięknie naa pan to wszystko wyśpiewał 18.06.07, 10:48 ależ ja wam wszystko wyśpiewam!! takiej wazeliny nie było w Polsce od lat 80tych Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Usmiałm si z kabaretonu, 18.06.07, 11:01 Ale kabaret,pełny luz-bluzg a na scenie same dziury.Przemycili na estradę ładunek termo-jądrowy leprowy,bo silny kaczkodanem jest Wolski,syzyf opolski,robiący w tańcu św Wita. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 To nie był kabareton ale kabaretron. 18.06.07, 11:29 Na estradzie żałosne popisy geriatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta Wolski jako trener kadry pewnie powołałby ... 18.06.07, 13:46 ...(dziś!) do reprezentacji Latę, Bońka i Tomaszewskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pulchna.lapka.w.pulpit "Żenująca była tegoroczna edycja Kabaretonu... 18.06.07, 16:56 ...a uczynienie jego patronem Jana Tadeusza Stanisławskiego - dużym nietaktem wobec zmarłego. Na długo przed festiwalem spekulowano, czy mamy do czynienia z próbami politycznej cenzury. W Opolu podjęto wszystkie gorące tematy -koalicji, teczek, teletubisiów, kanonu lektur, ale w taki sposób, jakby chciano do żartów z tych kwestii zniechęcić. Skecze, które nudzą i są ostrożne, by nikogo nie urazić - to czysta perwersja, ale i wazeliniarstwo." www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070618/kultura/kultura_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Taktem, taktem. 18.06.07, 20:39 pulchna.lapka.w.pulpit napisał: > ...a uczynienie jego patronem Jana Tadeusza Stanisławskiego - dużym nietaktem profesorowi mniemanologii na starość takoż lekko odbiło Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Usmiałm si z kabaretonu, 19.06.07, 00:15 wolski o swoim sukcesie: "Kilka puent spotkało się z aplauzem." Odpowiedz Link Zgłoś