Dodaj do ulubionych

Oby Przenajświętsza Jolanda uratowała nasz kraj

20.06.07, 20:42
przed kaczymi siepaczami...

Oj biada nam biada!!!!

Mam nadzieje, że pojawi sie również wiecznie nam panujący Rolexander, bo przecież pod kaczymi kartoflami juz nawet oddychać nie można..

co to będzie, co to będzie...

Aż 30 pielęgniarek protestuje, a te siepacze wysłały tylko 300 policjantów....

POwinni zablokowac całą Stolycę, ustawic jakiś płot i Wisłą dowieźć Bolka do sióstr, moga nawet wziąć tych samych sprawdzonych towarzyszy... Nie rozumiem! Mają gotowy, zrealizowany scenariusz, a robią to tak nieprofesjonalnie..., ech Heldbaum na taka fuszerkę w grobie sie przewraca.

Chociaż kilka pielęgniarek jest po dobrych szkołach (filmowych) te omdlenia, łzy i podobne prawie jak na "Przeminęło z wiatrem" szkoda, nauczyły sie tylko płakać, a nikt im nie powiedział jakie postulaty mają stawiać... i dziewczyny sie trochę plączą, ale jestem pewien że juz nad tym odpowiedni "reżyserzy" pracują...

Szkoda tylko, że po unijnym szczycie wszystko ucichnie, pielęgniarki (większość prawdziwych) dostanie tyle ile im obiecano juz kilka miesięcy temu, a ja patrząc na opozycje będę miał coraz większe odruchy wymiotne...
Obserwuj wątek
    • woda.woda Trenowałeś 20.06.07, 20:44
      kiedyś w "Trybunie Ludu"?
      • bard333 Nie w "Grzmocie Pisz"...:))) 20.06.07, 20:47
        a teraz na Śniardwach... a co???
        • woda.woda A to, 20.06.07, 20:49
          że zupełnie, jakbym czytała "Trybunę".
          • bard333 No to powinnaś sie cieszyć, że piszę tak znanym 20.06.07, 20:52
            i lubianym przez Ciebie stylem...;)))

Choć ja tam nie wiem, nie czytam.
            • woda.woda Wiem, że nie czytasz. 20.06.07, 20:54
              Była to bowiem czołowa gazeta PRLowskiego rezimu.
              • bard333 Czasem czytam...:))) a raczej czytałem 20.06.07, 21:00
                Czsami, jak jestem w Lesznie, rano ide sobie na śniadanie do fajnej knajpki gdzie mają wszystkie dzienniki i robie sobie prasówkę...:)))

Zawsze mnie ubawiła ta opowiastka na przed ostatniej stronie (nie pamiętam tytułu)

A wracając do pielęgniarek, ale tak szczerze... Nie widzisz manipulacji i związku z jutrzejszym szczytem? Bukiel i jego zleceniodawcy liczą na pałowanie. Szkoda tylko tych dziewczyn! Jeszcze miesiąc temu ten śmieszny lekarzyna nie chciał gadać bo były (o zgrozo) pielęgniarki na spotkaniu, a teraz wielki ich obrońca!!!

Na szczęście ludzie już nie są tacy głupi jak parę lat temu... to już odtatnie podrygi komuchów, szkoda tylko że PO w tym uczestniczy, więcej przegra niż wygra...
                • woda.woda Obawiam się, że nie zrozumiałeś. 20.06.07, 21:08
                  "Trybuna Ludu" to była gazeta PZPRu, której od dawna nie ma. Charakteryzowała
                  się tym, czym twój pierwszy post: posługiwała się insynuacją, deprecjonowaniem
                  ludzi ni ich upokarzaniem.

Co do pielęgniarek: mają pełne prawo upominac się o swoje dochody.
                  • bard333 Prosze Cię... są pewne granice hipokryzji. 20.06.07, 21:17
                    Jeśli słyszę w radio, gdy Piecha mówi (przy przewodniczącej pielęgniarek), że dostały termin w poniedziałek na spotkanie z Kaczorem, to o co chodzi????

Nikt nie neguje, że powinny zarabiać więcej. Jestem za! Im więcej społeczeństwo ma pieniędzy tym więcej sprzedam moich maszyn. A że automatyzuje produkcje, to tym lepiej dla mnie, bo ludzie są coraz mniej opłacalni, wstawi sie pare robotów za pare milionów i pokrzyku, a ja przy tym bedę miał na nowa łódkę..:)))

Ale przecież ten cały protest, to cyniczne podpuszczenie pielęgniarek, do których mam bardzo wielki szacunek, przez sld!!! Chodzi głównie o szczyt unijny, niestety kobiety dały sie podpuścić, choc pewnie wiele wśród nich robi to z premedytacją.

I żeby nie było! Nie jestem za Kaczorami, ale jutro decydują sie losy Polski na wiele lat do przodu i takie huśtanie naszym krajem jest po prostu podłe!!!

A co do TL... Przecież mieliśmy okazje juz dyskutować i czytałaś moje wpisy, w większości robię sobie jaja...:))) choć pogardę do komuchów traktuje bardzo poważnie!!!
                    • woda.woda No cóż, 20.06.07, 21:33
                      wystarczyłoby, aby premier wyszedł do strajkującym i po ludzku im to
                      wytłumaczył - że termin jest nie ten.

Po ludzku.
                      • bard333 Jaaasne... A jutro przyjda dajmy na to tramwajarze 20.06.07, 21:46
                        którzy bedą chcieli by Kaczor po ludzku, uwaga: PO LUDZKU im powiedział jacy oni są ważni i jak to on spac po nocach nie może bo ciągle mysli o tych krzywych torach tramwajowych...:))

Przecież wczoraj chciał sie spotkac w centrum dialogu, ale delegacja sie obraziła bo przecież to oni bedą decydować co i gdzie ma robić taki kurdupel!!!

Nic to, że jest premierem, kogo obchodzi jakis tam szczyt UE, to wszystko jest bez znaczenia, bo przecież to i tak tylko jego kłapanie dziobem i my wiemy lepiej że to kartofel jest, który nie powinien byc w polityce.

A jak mówi Bolek lepiej dla nas by było gdyby padł na zawał...

Przeciez nie o to chodzi by sie spotkać, tylko by praleczki mogły wzdychać, robic miny, pouczać i wieścić bliski koniec świata... I poakazywac Jolandę Bolesną z dziewięciu kamer, założę sie że jutro przybędzie Rolexander Promienny na biały koniu, rozda siostra po zegarku i sytuacje uratuje...;))
                        • woda.woda Niestety. 20.06.07, 21:59
                          Władza jest dla obywateli, nie odwrotnie.
                          • bard333 też tak twierdzę, ale do szczytu mogliby sobie 20.06.07, 22:02
                            odpuścić...
                            • woda.woda Zgadzam się. 20.06.07, 22:03
                              Dlatego właśnie premier powinien do nich wyjść i poprosić je o zwłokę -
                              tłumacząc, dlaczego.
                              • bard333 Przecież chciał się spotkać w "centrum dialogu" 20.06.07, 22:10
                                Moge sobie wyobrazić, że przed szczytem w kancelarii panuje stan wojny,
                                byc może przyjeżdżaja przedstawiciele innych rządów (o których nie wiemy)
                                trwaja negocjacje zakulisowe, o których nie tylko my ale (o zgrozo!)
                                nawet Lis nie wie...

A tu pielęgniarki na gabinety, zdziwione Madziary, Czechy, czy inne Szkopy
                                ze zrozumieniem kiwaja głowami i nie wykorzystują "silnej" pozycji
                                naszego rządu, za którym to murem stanęła w sejmie cała opozycja trzy dni temu,
                                by dzisiaj rządac wotum nieufności..

W Niemczech to sie nazywa "Polnische Wirtschaft"...
                                • woda.woda Bądźmy powazni. 20.06.07, 22:14
                                  Przycgodzi do ciebie twój zagniewany pracodawca, aby porozmawiać - bo jego
                                  zdaniem nie wywiązujesz się z zadań, a ty trzymasz go kilkanaście godzin przd
                                  domem po to, aby wyznaczyć mu spotkanie w miejscu i terminie przez ciebie
                                  wybranym?

(podkreślam: pracodawca)
                                  • bard333 Jesli chcesz na poważnie, to używaj poważnych 20.06.07, 22:27
                                    argumentów, a nie demagogii.

Równie dobrze jestem pracodawcą dla pielęgniarek, lekarzy, skarbówki, policji, wojska, przedszkolanek, nauczycieli i kogo tam jeszcze z budżetówki.

Również jestem tego zdania, że politycy mają służyc nam.. Pani, panu, mmnie, społeczeństwu...;))

Ale zgadzamy się na taki system polityczny jaki teraz istnieje prawie na całym świecie. Służba rządu nie polega na tym, że ma być na skinienie każdego kto tylko tego zachce, ale by pilnował wprowadzania porządku prawnego w kraju i żeby był tego gwarantem!

Pare razy próbowałem (jako pracodaca oczywiście) być zagniewany na policjanta drogówki. Niestety zawsze inaczej widzieli to wspaniałomyślne "dawanie" im pracy przez takiego potentata jak ja...;)))
                                    • woda.woda To było poważne. 20.06.07, 22:29
                                      Ponieważ zgodziłes się, że władza jest dla obywateli - a to obywatele poprzez
                                      swoje podatki utrzymuja rząd, rząd jest pracobiorcą, a obywatele pracodawcą
                                      rządu.
                                      • bard333 To nie jest takie jednoznaczne... 20.06.07, 22:39
                                        Poza tym chcieli sie spotkać,

Wyobraź sobie co dzieje się tam przed jutrzjszym szczytem... a tu jeszcze obrażony i zły "pracodawca" przychodzi i chce teraz i już rozmawiać, bo jak nie to siądzie i zablokuje ulice, która nota bene jest również jego, więc może...:)))

A czemu, skoro Kaczor wyznaczył termin na poniedziałek i obiecał rozmawiac o konkretach dalej protestują.

Już niech ten pracodawca da troche odetchnąć temu pracownikowi, bo może jutro załatwi coś dobrego i pracodawca w efekcie dostanie więcej pieniędzy unijnych...

Chodzi o to by jeden pracodawca, nie dawał sie manipulować innemu pracodawcy, a żeby zupełnie nie dał sie manipulować innemu pracownikowi, czychającemu na stołek...;))
                                        • woda.woda To jest bardzo proste. 20.06.07, 22:41
                                          > A czemu, skoro Kaczor wyznaczył termin na poniedziałek i obiecał rozmawiac o
                                          ko
                                          > nkretach dalej protestują.

Dlatego, że je zlekceważył. Dlatego, że została uzyta przemoc.
                                          • bard333 jaka przemoc??? 20.06.07, 22:46
                                            Słuchałem w trójce o akcji policji w "za a nawet przeciw", żadna z pielęgniarek nie ucierpiała.

Wyobraź sobie co by sie działo gdyby Warszawiaki, śpieszący sie do pracy natrafili na dziewczyny sidzące na jezdni...

Parę razy wjeżdżałem w niedziele do Stolycy, albo wyjeżdżałem w piątek, uwierz mi, polała by sie krew...
                                            • woda.woda Re: jaka przemoc??? 20.06.07, 22:56
                                              Obejrzyj wideo
                                              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4237718.html
                                              • bard333 Re: jaka przemoc??? 20.06.07, 23:11
                                                Jak juz wspomniałem, mam bardzo dużo szacunku do kobiet wogóle, a pielęgniarek w szcególności, ale nic nie upoważnia ich do blokowania dróg!!!

Policja, wg mnie zachowała sie najlepiej jak mogła, nie wybierała ich pojedyńczo, nie tarmosiła, tylko ścisnęła i przeniosła w inne miejsce,

po prostu odblokowała jedną z głównych tras w Warszawie...

Przenosili je jak jajka...;)))

Na prawdę jestem za pielęgniarkami, moja mama jest w szpitalu (nic poważnego) i to co tam zobaczyłem to skandal!!!!

Ale to nie jest wina Kaczorów i mimo że nie są z mojej bajki, widzę autentyczną chęć zmiany naszego kraju na lepsze. Przecież te szpitale - ruiny powstawały przez ostatnie 20 lat i jakoś (uwaga bulzg... albo dobra, sie powstrzymam... ech te kobiety, nic tylko by mężczyzn zmieniały...;))) żaden polityk z sld czy uw nic w tym kierunku nie zrobił!!!!

Rzucili raz do roku Owsiaka i mysleli, że sprawa jest załatwiona! Przecież nie jesteśmy idiotami!!!

Niestety płacę normalne podatki i dwie stawki zusu, a 2 lata temu miałem wypadek i w normalnym szpitalu wyobraź sobie, ze chcieli mi uciąć nogę, a prywatnie mi ją odratowali i moge nadal fikać w tańcu...:)))

Jestem wychowany na Mickiewiczu (romantyzm) ale i na Prusie (pozytywizm) więc praca od podstaw z lekkim bujaniem w obłokach...;))) dlatego zmaiany należy zaczynac od siebie, pracować i cieszyć sie dniem... a nie tylko wyciągac po wszsytko ręce (nie o pielęgniarkach, żeby nie było...)
                                                • woda.woda Re: jaka przemoc??? 20.06.07, 23:13
                                                  To jest tez wina Kaczyńskich - ponieważ nie zagospodarowują wzrostu
                                                  gospodarczego dla reformy służby zdrowia i dla podniesienia pensji
                                                  pilelęgniarkom z 800 złotych.
                                                  • bard333 Nie wierze w te 800 zł, sory... 20.06.07, 23:29
                                                    I w zagospodarowaniu wzrostu gospodarczego równiez sie nie zgodze. Łatwo jest wszystko przejeść, podnieść pensje na rok, dwa, a co później?

Teraz należy wykorzystac dobrą koniunkturę na inwetsycje! Od dróg poczynając, poprzez stadiony, lotniska, hotele, na obniżce podatków kończąc.

Zyta za mało tnie koszty. Obniżenie skaładki na zus jest dobrym krokiem, ale jeszcze zbyt małym. No i nie od razu Rzym zbudowano...

Czekamy juz prawie 20 lat, dlaczego nie chcecie dac Kaczorom jeszcze dwóch? Przecież za chwilę będą wybory i będzie można zmienic rzeczywistośc i "pacowników"...;)) bądźmy demokratami i szanujmy wyniki wyborów.

Poza tym z tego co wiem, w tym roku podnieśli pensje o 30 %!!!! Ciekawe gdzie jeszcze tak jest? Rozumiem, że nadal mało, ale może troche cierpliwości..

Spójrzmy w ta przyszłość (tak popularną wśród komuchów) i zostawmy jakieś pieniądze na później, dokonajmy skoku technologicznego, choćby w czym kolwiek, a nie przejedzmy, przepijmy i chulaj dusza, jakos to będzie...

Tak jak górnicy, dostali po 50 tysi, przepili, a potem z kilofami do Warszawy...
                                  • dori_wawa Re: Bądźmy powazni. 20.06.07, 23:44
                                    Przychodzi do ciebie twój zagniewany pracodawca???To nie jest prywatna firma.
                                    To jest państwo, które przez lata miało w d...e wszystkich. Teraz
                                    przedstawiciele dawnych racji(np jolka)dbają o godziwe wynagrodzenie.
                                    Podwyżki już były, pytanie ile za rządów olka wywalczyła jolka.
                                    • woda.woda Re: Bądźmy powazni. 21.06.07, 00:12
                                      Tak, pracodawca. Obywatele płacą pensję rządowi - są więc jego pracodawcą.

Co do reszty - co mnie obchodzi jakaś Jolka?
                                      • bard333 a... tak apropos.. dobranoc:)) 21.06.07, 00:21
                                        • woda.woda Re: a... tak apropos.. dobranoc:)) 21.06.07, 00:25
                                          Dobranoc, ja będę pracować ........
                  • ritzy woda.woda, cóś marudzisz, jakby... /nt 20.06.07, 22:20
                    • woda.woda No marudzę :) 20.06.07, 22:22
                      A gdzie nie mam racji?
                      • ritzy Re: No marudzę :) 20.06.07, 22:56
                        Racja, racją. Ale chodzi o to, aby bylo ciekawie.
                        • bard333 Re: No marudzę :) 20.06.07, 22:57
                          no... bo to forum nudne ostatnio jakieś jest...
    • capitalissimus Milionerka Jola, prawdziwy człowiek lewicy 20.06.07, 20:49
      Świetnie zna los szarego człowieka.
      • off_nick Re: Milionerka Jola, prawdziwy człowiek lewicy 20.06.07, 20:53
        capitalissimus napisał:

> Świetnie zna los szarego człowieka.

wszystko prawda,ale sygnaturka taka jakby znajoma.
    • hanckock.g wyjechać 20.06.07, 20:55
      wyjechać , najlepsze co mogą zrobić.
      • bard333 a może wziąć sie do pracy i budować razem 20.06.07, 21:06
        nasz kraj...

Najlepiej jest wszystko rozwalić, przejeść, a jak juz niczego nie ma to "ostatni gasi światło"...
        • cassidy_i Re: a może wziąć sie do pracy i budować razem 20.06.07, 21:12
          bard333 napisał:

> nasz kraj...
          >
          > Najlepiej jest wszystko rozwalić, przejeść, a jak juz niczego nie ma
          to "ostatn
          > i gasi światło"...

To budujcie a nie rozwalacie.
          Co rządzący i opozycja wiedzą o budowaniu i ciązkiej pracy?
          G...wno.

Na zachodzie zawód lekarza jest najlepiej opłacanym zawodem.
          Pielęgniarki też niezle tam zarabiają.
          A przedewszystkim warunki pracy są normalne.
          • bard333 Oczywiście to Kaczory przez ostatnie 2 lata 20.06.07, 21:21
            rozwaliły służbe zdrowia i to oczywiście oni sa winni
            zapaści gospodarczej lat 90 tych.

A w naszym kraj wszystko idzie źle
            ciągle pada deszcz i nawet bociany przestały przelatywać.

Gdyby nie Kalisz, Rolexander i Olejniczak
            to wogóle już ta Polska pdała by na ryj...

No i na zachodzie tylko pielęgniarki dobrze zarabiają
            bo np urzędnicy to juz pewnie gorzej niż u nas...
            • capitalissimus Re: Oczywiście to Kaczory przez ostatnie 2 lata 20.06.07, 21:23
              Bo przecież za rządów SLD pielęgniarki zarabiały przynajmniej tyle co
              Kwaśniewscy...
              • bard333 tak. Ale zarabiały rocznie tyle co oni wydawali 20.06.07, 21:25
                w tygodniu...

Socjaliści ich mać!!!
          • dori_wawa Re: a może wziąć sie do pracy i budować razem 20.06.07, 23:50
            cassidy_i napisała:

> bard333 napisał:
            >
            > > nasz kraj...
            > >
            > > Najlepiej jest wszystko rozwalić, przejeść, a jak juz niczego nie ma
            > to "ostatn
            > > i gasi światło"...
            >
            > To budujcie a nie rozwalacie.
            > Co rządzący i opozycja wiedzą o budowaniu i ciązkiej pracy?
            > G...wno.
            >
            > Na zachodzie zawód lekarza jest najlepiej opłacanym zawodem.
            > Pielęgniarki też niezle tam zarabiają.
            > A przedewszystkim warunki pracy są normalne.
            Tak , a jak powiedział dzisiaj niesiołowski w Polsce pielęgniarki od 20 lat
            zarabiają 800 zł. Czyja to wina?
    • czapka-nie-widka Czy Jolanta przyniosla bezy dla pielegniarek ? 20.06.07, 21:02
      Tak pytam, bo zapewne glodne sa bez czekoladek od rodzin pacjentow.
      • bard333 przywiozła... oczywiście na szybko zorganizowała 20.06.07, 21:04
        szybki kurs jedzenia beza połączony z wykrzykiwaniem wyzwisk w strone policji, ale tak by okruszki nie leciały na dywan...;))
    • lepszejutro [...] 20.06.07, 22:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • capitalissimus Re: Oby Przenajświętsza Jolanda uratowała nasz kr 20.06.07, 22:03
        Lubię ten lewicowy, postępowy język.
      • bard333 :))) coś nowego....;))) 20.06.07, 22:06
        rozumiem, że powyższa konstatacja po wnikliwym studiowaniu odbicia lustrzanego....

Może to byc dziwne dla ciebie, ba! Nawet szok! Ale nie każdy tak ma po spojrzeniu w zwierciadełko...;)))

" przedstawieniu jakie pisdziacka mendo odstawiasz. oby
        > cie szlag razem z tym całym kaczym gównem trafił. Amen."

PO kulturze i elokwencji wnoszę, że Tusk twym przewodnikiem
        drogowskazem i drogą w jednym...;)))
        • woda.woda Nie był fortunny 20.06.07, 22:07
          twój pierwszy post. Nie diw się, że zbierasz takie recenzje.
          • bard333 recenzje...:))) prosze Cię... 20.06.07, 22:18
            Rozumiem, że aby zbierać te pochlebne to musze ślepo wierzyc w mądrość drogich Bronków, byc takim bezpłciowcem jak Napieralski i cynikiem jak mały krętacz.

Wtedy będę mógł liczyc, że intelygencja, kwiat narodu naszego, jutrzenka i nadzieja Europy poklepie mnie po plecach...

Mnie... póki co pisdzziacką mendę, ośmielającą sie miec te komusze brednie tam gdzie ich miejsce....

Proponuje otwarcie kilku obozów przejściowych i wysłanie mnie i takich jak ja na jakieś kursy doszkalające, bo nie dość głośno krzyczę peany i niezbyt głebokie pokłony robię tym debilom z PO...

Macie przecież dobre wzorce... np otwarcie biura podróży syberia travel, albo kursy przetrwania w lasku katyńskim...
            • woda.woda Hmm 20.06.07, 22:21
              jeśli dwie osoby ci mówią, że coś jest na rzeczy - to może jest?

Jak cię lubię, Bard - jest.
              • bard333 I wzajemnie...:))) 20.06.07, 22:32
                Ale to jest forum i jest wielu, którzy brak argumentów lub swoją głupotę obaracają w stek wyzwisk...

Każdy głupi potrafi napisać innemu bez uzasadnienia, że tamten jest "gupi"...;)))

Na żywo mi tego nikt nie mówi...:)))
                • woda.woda Żartujesz. 20.06.07, 22:42
                  Nie przeklinam. Nie ubliżam ludziom, choc zdarzyło mi się nazwać chama chamem.
                  • bard333 Możesz się sama przekonać...:)) 20.06.07, 22:47
                    A że mam gorącą krew, to i czasem komus bluzne... szybko myśle, szybko działam...;))
                    • woda.woda Re: Możesz się sama przekonać...:)) 20.06.07, 22:58
                      Pewnie dlatego cię lubię :)
                      Porządny z ciebie chłop. choc język i myśli niewyparzone.
                      • bard333 myśli.... zawsze nieuczesane...;))) 20.06.07, 23:19
                        Zwłaszcza na dwie noce przed "Nocą Kupały"....:)))

obchodzisz równonoc? W tym roku chce znaleźć kwiat paproci...;))
                        • woda.woda Re: myśli.... zawsze nieuczesane...;))) 20.06.07, 23:21
                          w tym roku obchodzę dwukrotnie: 22 i 23 :)
                          • bard333 to tak jak ja...:))) 20.06.07, 23:32
                            nie będę co prawda puszczał wianków, ale może zasadzę sie jak pająk na te co puszczają... wianki oczywiście...:)))

A... no i najważniesze jest hasanie nago o świcie po rosie...;)))

• os-roj piardquś, nieźle zasuwasz:-)))) 20.06.07, 23:34

• bard333 napisałem ci Heniuś, że ci nie odpiszę więc nie 20.06.07, 23:36
                                odpisuje...
                                • os-roj :-))))))))))))))))))))))) 20.06.07, 23:51
                                  ...wianuszki...
                                  • ave.duce Re: :-))))))))))))))))))))))) TYLKO?! :PPP 21.06.07, 00:28

• webaholic lepszejutro zgłosilem ten obraźliwy post do kasac 20.06.07, 22:20
        kasacji.
        Co by Jola powiedziała na takie ordynarne zachowanie?
        Ona królowa serangett! Oplules sie pewnie jak wieprz !!!
        J

lepszejutro napisała:

> Przeczytaj sobie raz jeszcze coś napisał i spójrz później w lustro. Zobaczysz w
        > nim typowego kaczego, pisdziackiego chama, potomka komucha, który jest takim
        > samym gównem jak jego prezio i premier. Może jak bedziesz zdychać z głodu i
        > bólu, ktoś też napisze o przedstawieniu jakie pisdziacka mendo odstawiasz. oby
        > cie szlag razem z tym całym kaczym gównem trafił. Amen.
        • bard333 zupełnie niepotrzebnie:))) 20.06.07, 22:29
          każdy ma okazje przeczytać co za "lepsze jutro" proponuje nam posld...;))
          • woda.woda Re: zupełnie niepotrzebnie:))) 20.06.07, 22:31
            Sam przecież niekiedy uzywasz podobnego języka :)
            • bard333 jakis link.... 20.06.07, 22:41
              może rzucę hasło o komuszych ścierwach...:)) at personan nie robię tego nigdy, póki ktoś mnie w ten sposób nie zaatakuje...

Ale nawet teraz, nie chce mi sie w ten sposób odpowiadać...

Rozumiem frustracje komuchów, robią co mogą, a koniec ich bliski...:)))
              • woda.woda Ciii :) 20.06.07, 22:43
                Niech to pozostanie między nami :)
                • bard333 Ech....:))) 20.06.07, 22:54
                  co ja biedny winien, że taki charakter mam...;)))
                  • ave.duce Re: Ech....:))) Harakter - ziobro. 21.06.07, 00:29

• dori_wawa Re: Oby Przenajświętsza Jolanda uratowała nasz kr 20.06.07, 23:55
        lepszejutro napisała:

> Przeczytaj sobie raz jeszcze coś napisał i spójrz później w lustro. Zobaczysz
        w
        > nim typowego kaczego, pisdziackiego chama, potomka komucha, który jest takim
        > samym gównem jak jego prezio i premier. Może jak bedziesz zdychać z głodu i
        > bólu, ktoś też napisze o przedstawieniu jakie pisdziacka mendo odstawiasz. oby
        > cie szlag razem z tym całym kaczym gównem trafił. Amen.
        Ależ poezja rodem z kwaśniewskich i tvn24. Ale po co te amen, przecież to znak
        ciemnogrodu itd
    • pisdemokracja Kaczynska brzydzi sie kobiet pracujacych? 20.06.07, 22:19
      Kraj IAR/PAP/TVN24, MFi /21:33

Kaczyńska nie przyjedzie do pielęgniarek
      Maria Kaczyńska nie przyjedzie do protestujących pielęgniarek. Pikietujący
      Kancelarię Premiera pracownicy służby zdrowia - za pośrednictwem mediów
      zaprosili rano żonę prezydenta na rozmowy.
      - Wydaje się, że nie ma teraz przestrzeni do mediacji - odpowiedział sekretarz
      stanu w Kancelarii Prezydenta Maciej Łopiński pytany przez dziennikarzy, czy
      prezydentowa Maria Kaczyńska zgodziłaby się spotkać ze strajkującymi
      pielęgniarkami.

Do protestujących od wtorku przed kancelarią premiera pielęgniarek przyjechała
      natomiast żona byłego prezydenta RP Jolanta Kwaśniewska. Przekazała im wyrazy
      poparcia oraz czerwoną różę, rozmawiała z uczestniczkami protestu pytając o
      samopoczucie.REKLAMA Czytaj dalej

We wtorek ulicami Warszawy przeszła kilkutysięczna manifestacja pracowników
      służby zdrowia. Po jej zakończeniu, kilkadziesiąt pielęgniarek rozpoczęło
      pikietę na jezdni przed kancelarią premiera. W środę rano policja usunęła
      pielęgniarki z jezdni. Kilka z nich trafiło do szpitala. Kobiety nie
      zaprzestały protestu i kontynuują go na chodniku i trawniku. Przyłączają się do
      nich kolejni pracownicy służby zdrowia.

• os-roj Pani Marysia w 'szambie' kaczym woli się kryć? 20.06.07, 22:24
        pisdemokracja napisała:

> Kaczyńska nie przyjedzie do pielęgniarek
        • dori_wawa Re: Pani Marysia w 'szambie' kaczym woli się kryć 21.06.07, 00:00
          Do kogo ma przychodzić? Do bandy która nie szanuje prawa, bandy którą miała w
          dupie kwaśniewska a teraz dobrodusznie wspiera?
          • os-roj coooo? 21.06.07, 00:02
            dori_wawa napisała
            • dori_wawa Re: coooo? 21.06.07, 00:10
              wiadomosci.onet.pl/1557429,11,1,0,120,686,item.html
              Dobre dobie,,ja przez 10 lat bywałam w tych szpitalach, dosyć , basta,,
              Czyli os-roj co zrobił szanowny małżonek miłościwie nam panującej obrończyni?
              Ile było podwyżek za panującej nam bezy? Ile jest teraz?
              • os-roj oooo? 21.06.07, 00:11
                dori_wawa napisała:
      • webaholic pielegniarki tam na impry pojechały? 21.06.07, 00:06
        wszyscy sie mają z nimi spotykac o zdrowie pytać, róze dawać...

pisdemokracja napisała:

>
        > Kaczyńska nie przyjedzie do pielęgniarek
        > Maria Kaczyńska nie przyjedzie do protestujących pielęgniarek. Pikietujący
        > Kancelarię Premiera pracownicy służby zdrowia - za pośrednictwem mediów
        > zaprosili rano żonę prezydenta na rozmowy.
        >
        • starowier_wojujacy Prosimy o większe zainteresowanie pielegniarkami 21.06.07, 00:14
          Pani Maria nie okazuje należnego zainteresowania pielęgniarkom. Nie wspiera
          dobrym słowem, czułym gestem, malutki komplement by nie zaszkodził. Uścisk dłoni
          potrafi zdziałac cuda, usmiech to uniwersalny język wszystkich narodów.

webaholic napisał:

> wszyscy sie mają z nimi spotykac o zdrowie pytać, róze dawać...
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka