Dodaj do ulubionych

Aktyw rusza na al Ujazdowskie, nie na spacer

20.06.07, 21:07
do parku Paderewskiego, czy Łazienek czy na kawe do kawiarni gdzie
przesiadywał Kisiel ale pod gmach URM, gdzie strajkuja "biedne pielęgniarki".

To tu pojawiła sie HGW w osobie prezydenta stolicy, to tu pojawia sie
rubaszny R.Kalisz to tu pojawia się była prezydentowa J.Kwaśniewska.

A ja się do k.. nędzy pytam co Ci ostatni zrobili podczas swoich rządów lub
rezydowania przez 10 lat w Pałacu Namiestnikowskim w zreformowaniu Służby
Zdrowia, Oświaty, spraw fiskalnych państwa i wielu wielu innych nabrzmiałych
problemów kraju , który jest na dorobku ?

Co te hieny ( bo już inaczej tego nazwać po prostu nie można ) robią w al.
Ujazdowskich poza próbą odbudowania swojego mocno nadwyrężonego
autorytetu ????
Obserwuj wątek
    • mike.recz Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wprost 20.06.07, 21:12
      że SLD bierze na siebie odpowiedzialność za stan polskiej służby zdrowia.
      • woda.woda Nie zapominajmy też, 20.06.07, 21:13
        że opozycja spotyka się ze strajkującymi, poniewaz premier spotkać sie nie chce.
        • czapka-nie-widka Pamietajmy też, 20.06.07, 21:16
          ze pielgniarki nie chcialy sie spotykac z Goleniami przez 10 lat, a teraz
          jakiegos cudownego przebudzenia doznaly:)
        • kubala11 Re: Nie zapominajmy też, 20.06.07, 21:18
          woda.woda napisała:

> że opozycja spotyka się ze strajkującymi, poniewaz premier spotkać sie nie
          chce
          > .
          >
          Nie kłam Woda. Wczoraj sie spotkał. Fakt, związki pielefniarek i lekarzy nie
          zechcieli z nim porozmawiac.
          • woda.woda Co ty powiesz? 20.06.07, 21:36
            xzyżby premier wyszedł do strajkujących kobiet i z nimi rozmawiał?
            • kubala11 Re: Co ty powiesz? 20.06.07, 21:38
              Nie, zaprosił wszystkie strony konfliktu na rozmowę w centrum Dialogu
              Społecznego. Nie wiedziałas o tym? Biedne pielegniarki i przymierający głodem
              lekarze piszac kolokwialnie olali go.
              • woda.woda Otóż to. 20.06.07, 21:40
                Przykro mi, ale w takiej sytuacji władza wychodzi do obywateli.
                • kubala11 Re: Otóż to. 20.06.07, 21:42
                  No to przeciez wyszedł. Zaprosił i porozmawiał z tymi którzy chcieli. Niestety
                  biedne pielęgniarki i przymierajacy głodem lekarze nie zechcieli pogadac.
                  • woda.woda Re: Otóż to. 20.06.07, 21:52
                    Nie. Przykro mi.

"W przeddzień manifestacji pielęgniarek zarząd ich związku zawodowego obliczył,
                    że w 60 proc. szpitali ich organizacja prowadzi spory zbiorowe z dyrekcją. O
                    tym, czy rozpoczną strajk, miały zdecydować po spotkaniu z premierem,
                    zaplanowanym na koniec manifestacji. Do spotkania doszło po całym dniu
                    upokarzającego dla manifestantów czekania, dopiero wtedy, gdy zdesperowane
                    pielęgniarki zapowiedziały, że nie ruszą się spod Kancelarii Premiera. Razem z
                    nimi zostały inne związki: "Solidarność", OPZZ i w końcu prowadzący strajk w
                    szpitalach Ogólnopolski Związek Zawodowy Lekarzy

Jedynym politykiem, który do tego czasu przyszedł do demonstrantów, był Marek
                    Borowski z LiD (...)

O godzinie 17 do dziewięcioosobowa delegacji przyszedł wicepremier Przemysław
                    Gosiewski. Zaproponował związkowcom, że spotka się z nimi w przyszły wtorek i
                    przedstawi im propozycje przepisów dotyczących wynagrodzeń w ochronie zdrowia.
                    (...)

Około godz. 20 rząd zmienił front. Premier zapowiedział spotkanie z
                    protestującymi. W chwili zamykania tego wydania "Gazety" pielęgniarki i lekarze
                    szykowali się do niego."
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4237308.html
                    "Premier postawił jednak ultimatum: spotkanie będzie na "neutralnym gruncie". I
                    ze wszystkimi związkami. Pielęgniarki odmówiły wyjścia z budynku kancelarii."
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4237581.html
                    Przykro mi, ale nie byłoby całego zamieszania, gdyby premier nie gardził ludxmi
                    i wtszedł do strajkujących bez zbędnej zwłoki.
                • camille_pissarro gdzie to jest napisane , ze to władza ma wychodzić 20.06.07, 21:46
                  do obywateli? I tak dobrze , ze władza zaprasza na salony, czy pamiętasz jak
                  Margaret Thacher rozprawiła sie z górnikami i ich zwiazkiem ???
                  • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 21:48
                    camille_pissarro napisał:

czy pamiętasz jak
                    > Margaret Thacher rozprawiła sie z górnikami i ich zwiazkiem ???

Ktos taki jak Pani Margaret to skarb.
                    • camille_pissarro Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 21:51
                      O czym chce dyskutować woda skoro nie jest "up to date" w bieżących sprawach i
                      nawet nie wie , że Kaczyński, późno bo późno ale wyszedł do strajkujących
                      pielęgniarek ...
                      • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 21:55
                        Zajmij się może tym, co ty wiesz.
                      • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 21:56
                        Woda po prostu nienawidzi Kaczyńskich i choćby nie wiadomo co dobrego zrobili
                        dla tego Kraju i tak bedzie źle.:)
                        • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 21:57
                          Mylisz się. Nie nienawidzę Kaczyńskich.
                          Nikogo nie nienawidzę.
                          Z niecierpliwością czekam, az coś dobrego dla kraju zrobią.
                          • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:00
                            Do tej pory nic dobrego nie zrobili??
                            • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:01
                              Być może zrobił. Rozumiem, że wymienisz to dobre.
                              • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:07
                                Wzrost gospodarczy, likwidacja WSI, powstanie CBA, mniejsze bezrobocie, unijny
                                budżet, mam nadzieje że również pierwiatek to pierwsze z brzegu.
                                • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:09
                                  Bądźmy poważni: sprawy gospodarki nie są w najmniejszym stopniu zasługą rządu :)
                                  (chyba, że udowodnisz, iz jest inaczej)

CBA - przeliczysz nakłady na sukcesy?
                                  • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:13
                                    No to udowodnij, że nie są.
                                    CBA działa około roku, sukcesów za wiele nie ma, ale pierwsze spektakularne
                                    sa. Na ten przykład doktorek G., czy ten ostatni ortopeda. Podejrzewam, że jest
                                    jeszcze kilka innych nie nagłosnionych przez media.
                                    • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:17
                                      > No to udowodnij, że nie są.

Że co, przepraszam? Doeód leży po stronie tego, który twierdzi, że cos jest.

> CBA działa około roku, sukcesów za wiele nie ma

No właśnie. Nie ma.
                                      • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:22
                                        Woda, za czyich rządów jest znaczacy wzrost gospodarczy?
                                        Jesli twierdzisz, że to nie ich zasługa to udowodnij to.
                                        Przypominam, rządzą juz drugi rok.
                                        Przykto mi, ze jestes taka zaslepiona. Mnie stac na przyznanie ich błedów,
                                        ciebie nie stac na przyznanie ich niewatpliwych dobrych posuniec. jak kazdy
                                        człowiek idealni nie sa, ale jak do tej pory pozytywnie odrózniaja sie od
                                        dotychczasowych rzadzących.
                                        • woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:24

• woda.woda Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:25
                                          To jakieś nieporozumienie - to ty przeciez twierdzisz, że gospodarka jest
                                          zasługą PiSu - udowodnij to, proszę. Chętnie się zgodzę, gdy mnie przekonasz do
                                          tego.
                                          • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:31
                                            Choćby to, ze przy niej nie majstrują, że ukrucaja wszechobecna korupcje i
                                            inwestorzy zamiast rezerwować kase na łapówki mogą je przeznaczyc na inwestycje.
                                            Wzrost jest faktem i temu nie zaprzeczysz Słoneczko. Mozesz ich nie znosić, ale
                                            przynajmniej niech Cie będzie stac na troche obiektywizmu.
                                            • woda.woda Konkrety 20.06.07, 22:33
                                              poproszę.

Konkrety, czyli ustawy gospodarcze.

Bo to, że ktoś niczego nie robi, nie jest zasługą.
                                              • kubala11 Re: Konkrety 20.06.07, 22:46
                                                A co ma robic, skoro wszystko hula? Chłodzic jak Lesio B.?

Wiem, że dla Ciebie całe zło tego świata to Kaczynscy. Cóż tak masz podane,
                                                klapki nie pozwalają Ci dostrzec nic innego. Moze kiedys zrozumiesz, ze opinię
                                                wyrabia sie na podstawie wielorakich spojrzeń a nie tylko poprzez perspektywę
                                                jednej gazety. Czytając Twoje posty człowiek czuje sie jakby czytał gw lub
                                                słuchał toka. I nie jest to komplement z mojej strony, wrecz przeciwnie, nie
                                                darzę zbyt wielka estymą ludzi ograniczajacych swoje poglady do tych "jedynie
                                                słusznych".
                                                • woda.woda Re: Konkrety 20.06.07, 22:49
                                                  Mój drogi :)
                                                  Nie ma obowiązku sympatyzować z żadnym rządem.

Ja z rządem, w którym jest Lepper i Giertych nie sympatyzuję. Nie sympatyzuję
                                                  również z premierem.

Ale i tak wolałabym, aby ten nielubiany przeze mnie rząd działał na dobro
                                                  Polski. szkoda, że nie potradisz konkretnie tego wykazać - że tak własnie
                                                  działa :)

Ale rozumiem - twoja miłość do władzy jest ślepa :)
                                                  • kubala11 Re: Konkrety 20.06.07, 22:54
                                                    No dobra, ja nie potrafię wykazać, że ten rząd działa dobrze dla dobra Polski.
                                                    W takim razie Ty wykaż, że nie działa. Przeciez jestes taka elokwentna.
                                                  • woda.woda Re: Konkrety 20.06.07, 23:00
                                                    Nie, nie wykaże :)
                                                    Z zasady nie wykazuję czegoś, czego nie ma :)

Bardzo żałuję, że nie potrafisz mnie przekonać.
                                                  • kubala11 Re: Konkrety 20.06.07, 23:06
                                                    Woda, nie mam nawet takiego zamiaru. Dojdziesz do tego sama, chyba ze myle sie
                                                    w osadzie Twojej osoby (wtedy nie dojdziesz).
                                                  • woda.woda Re: Konkrety 20.06.07, 23:09
                                                    Ależ chętnie dojdę, jeśli tylko będe miała powody. Na rzie nie mam. Nie ma
                                                    takiej siły, która kazałaby mi przyznać, że Lepper i Giertych są OK - poza tym.
                                                  • kubala11 Re: Konkrety 20.06.07, 23:10
                                                    A myslisz, że dla mnie są?
                                                  • woda.woda Re: Konkrety 20.06.07, 23:11
                                                    Nie, dla ciebie też nie są.
                                                    Ale rząd to też oni.
                                                  • kubala11 Re: Konkrety 20.06.07, 23:12
                                                    Ktos musi podnosic raczki, niestety.
                                                  • woda.woda Re: Konkrety 20.06.07, 23:16
                                                    Wiem. Ale pewnych rzeczy się nie robi i z pewnymi ludźmi w alianse nie wchodzi.
                                                    Po prosyu.
                                              • camille_pissarro Jedno pytanie , czy Ty miałas na studiach ekonomię 20.06.07, 22:49
                                                Bo ja za komuny miałem , tzw. ekonomię polityczną socjalizmu - ale omawiany był
                                                i pokrótce kapitalizm ( ja akurat miałem Sadowskiego, kumpla Jaruzela wówczas
                                                na topie ). Gospodarka kapitalistyczna była zdecydownie prostsza od
                                                socjalistycznej - WOG'i i temu podobne twory ) i charakteryzuje sie cyklami
                                                koniukturalnymi - sa okresy koniunktury i dekoniunktury, a poniewaz aktualnie
                                                gospodarka nasza wprzęgnieta jest w globalny układ to się kręci praktycznie ( i
                                                na szczęscie niezlaeżnie od poczynań rodzimych polityków ).
                                                Owszem mozna jeszcze użyc pewnych "dopalaczy: np. przeprowadzić sensowne
                                                reformy fiskalne państwa, w ubezpieczeniach, w prawie pracy etc. ale generalnie
                                                ntak jak powiedziałem wcześńie toczy sie niezależnie - no chyba , ze ma sie
                                                takiego guru jak Hugo Chavez - ale do tego idola Ameryki Łacińskiej na
                                                szczęście "Kaczyńskim" daleko ....
                                                • woda.woda Ano, miałam 20.06.07, 22:50
                                                  Socjalizmu - jak i ty. Jaki ma to związek z moim pytaniem o to, jakie ustawy
                                                  gospodarcze przyjął ten sejm?
                                                  • camille_pissarro Re: Ano, miałam 21.06.07, 08:13
                                                    jesteś niereformowalna, przeczytaj mój poprzedni post - wyłożyłem w nim
                                                    explicite w czym rzecz.
                                    • ross128 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:25
                                      kubala11 napisał:

> No to udowodnij, że nie są.

Banalne. Ile ustaw dotyczacych gospodarki uchwalil pis z przystawkami? Bo
                                      przeciez jakies musial uchwalic, skoro "ma sukcesy" - w innym wypadku oznacza to
                                      ze gospodarka dziala w ramach ustaw uchwalonych jeszcze za czerwonych i to im
                                      sie należy pochwała. No wiec ile jest tych pisowych ustaw?

> CBA działa około roku, sukcesów za wiele nie ma, ale pierwsze spektakularne
                                      > sa. Na ten przykład doktorek G., czy ten ostatni ortopeda. Podejrzewam, że jest
                                      >
                                      > jeszcze kilka innych nie nagłosnionych przez media.

ROTFL!!! Zwlaszcza ten G. ktorego sąd wypuścił przy okazji nie zostawiając
                                      suchej nitki na "porażających dowodach" zi0bry jest oszałamiającym wprost
                                      sukcesem:))) I ortopeda ktory rzekomo wziął 150 zlotych łapówki w szpitalu w
                                      którym nigdy w życiu nawet nogi nie postawił - drugi sukce! Wymień moze jeszcze
                                      jakieś? :)))
                                      • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:28
                                        Gościu, sąd go wypuscił za pierońska kaucją. Znaczy to, że moze juz wyjść bo
                                        nic nie zamataczy przy dowodach.
                                        • ross128 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:40
                                          bysiu, doucz sie troche KPK:) Skoro juz maja dowody w 100% skompletowane, to
                                          prokurator musi w przeciagu 30 dni przedstawic akt oskarżenia pod rygorem
                                          oddalenia sprawy przez sąd. Jesli nie maja, czyli dalej je kompletuja to
                                          istnieje groźba matactwa. W tym wypadku wypuszczenie podejrzanego za kaucją jest
                                          przestępstwem - ma siedziec w areszcie. Na dodatek wedlug zi0bry doktorek jest
                                          podejrzewany o zabojstwo - a takich polski KPK w ogole zwalniania za kaucja nie
                                          dopuszcza:) wiec jak to jest z tym G i sukcesem pisu? :)
                                          I co z tymi ustawami dotyczacymi gospodarki? To sa one w koncu czy ich nie ma?:)
                                          • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:52
                                            Mędrku, nie jestem prawnikiem dlatego wala mnie sprawy kodeksowe. Jak
                                            słyszałem, Ziobro przyznał ze sie zagalopował w oskarżeniach.
                                            Co do ustaw, to po co kombinowac skoro wszystko hula? Lepiej nic nie schładzać,
                                            czyz nie?
                                            • ross128 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 22:58
                                              kubala11 napisał:

> Mędrku, nie jestem prawnikiem dlatego wala mnie sprawy kodeksowe. Jak
                                              > słyszałem, Ziobro przyznał ze sie zagalopował w oskarżeniach.

No więc jest to w koncu sukces czy nie? Oskarżenia zera poszly w - nomen omen -
                                              pisdu, ten rzekomy starszny zbrodzień chadza po wolnosci, sąd wyśmiał zarzuty
                                              które mu przedstawiono w stosunku do doktorka G i wypuscil go za kaucja jak
                                              złodzieja kwiatków z rabatki w parku, prokuratura jakos nie moze sklecic z tych
                                              "porażających dowodów" nawet aktu oskarżenia :)

> Co do ustaw, to po co kombinowac skoro wszystko hula? Lepiej nic nie schładzać,
                                              >
                                              > czyz nie?

Czyli wszystko działa dzięki temu co zrobiło SLD, bo PiS nie zrobił NIC?:)))
                                              Więc gdzie te sukcesy gospodarcze PiSu? Nic w sprawie gospodarki polskiej nie
                                              zrobiły też ludy tubylcze Wysp Polinezji Środkowej - czy one także mogą być
                                              chwalone za sukcesy? :)
                                              • kubala11 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 23:02
                                                Masz racje, wszystkie sukesy gospodarcze to zasługa SLD i wczesnej UW kiedy to
                                                prezesował owej Leszek.
                                                • ross128 Re: gdzie to jest napisane , ze to władza ma wych 20.06.07, 23:20
                                                  kubala11 napisał:

> Masz racje, wszystkie sukesy gospodarcze to zasługa SLD i wczesnej UW kiedy to
                                                  > prezesował owej Leszek.

Bysiu, jak na razie - posługując sie elementarną logika, ktorej ucza w szkole
                                                  średniej - Z TWOICH wynurzeń to właśnie wynika. Nie jest to wniosek ktory by
                                                  mnie bardzo cieszył, ale - pardon my french - poza bełkotaniem o sukcesach pisu
                                                  nie jestes w stanie przytoczyc choćby jednego argumentu na poparcie swoich tez:)
                  • woda.woda Władza dla obywateli, czy obywatele dla władzy, 20.06.07, 21:53
                    twoim zdaniem?

Przypominam, że obywatele sa pracodawcami władzy.
      • hercule_poirot Re: Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wpr 20.06.07, 21:13
        I dlatego W.Olejniczak o północy skoczył po BIG MAc'i dla starjkujących
        pielęgniarek ;-)))
        • camille_pissarro ;-))) dobre n/t 20.06.07, 21:14

• mike.recz Re: Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wpr 20.06.07, 21:18
          hercule_poirot napisała:

> I dlatego W.Olejniczak o północy skoczył po BIG MAc'i dla starjkujących
          > pielęgniarek ;-)))

A ja słyszałem, że po kubełek z KFC;)
        • rewers10 Re: Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wpr 20.06.07, 21:19
          hercule_poirot napisała:

> I dlatego W.Olejniczak o północy skoczył po BIG MAc'i dla starjkujących
          > pielęgniarek ;-)))

lepiej,że skoczył sam, a nie gonił policjantów
      • czapka-nie-widka Re: Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wpr 20.06.07, 21:14
        A czy biora tez odpowiedzialnosc za reszte resortow , czy tylko tak wybiorczo ?
        • mike.recz Re: Pani Katarzyna Piekarska powiedziała dziś wpr 20.06.07, 21:17
          czapka-nie-widka napisała:

> A czy biora tez odpowiedzialnosc za reszte resortow , czy tylko tak
          wybiorczo ?

Sam ją sapytaj francuska mycko.
    • tomek_bg Ciekawe, że "bunt" podnoszą lekarze, którzy w 20.06.07, 21:14
      sumie najlepiej zarabiają. Czyli pracujący w szpitalach.
    • socjalliberal To samo co Piecha gdy był w opozycji 20.06.07, 21:18
      Pokazywali archiwalne zdjęcia, gdy grzmiał z trybuny na rząd.

Śmieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka