pozarski 06.07.07, 13:58 www.forum-znak.org.pl/index.php?t=ludzie&id=97 Moze sie przydac niektorym PPP.;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buffalo_bill Lichy ten wywiad 06.07.07, 14:13 "Wiele razy odwiedzałeś Izrael. Kiedy lądujesz w Izraelu, czy masz wrażenie, że to twoja druga ojczyzna? Polska jest moją jedyną ojczyzną. Przyglądam się sprawom Izraela jako przyjaciel - Polak, Europejczyk." www.forum-znak.org.pl/index.php?t=ludzie&id=97 Michnikożercom zda się psu na budę. Nie masz jakiego wywiadu, w którym Michnik przyznaje się do przerabiania chrześcijańskich niemowląt na macę? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Lichy ten wywiad 06.07.07, 14:15 Niestety.Moze w IPNie sie cos znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Lichy ten wywiad 07.07.07, 10:47 pozarski napisał: > Niestety.Moze w IPNie sie cos znajdzie? a jak nie znajdzie to Kurtyka "znajdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Lichy ten wywiad..to wez buffalo i udziel lepszego 06.07.07, 14:21 ..kto ciebie broni udzielac? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Lichy ten wywiad..to wez buffalo i udziel lep 06.07.07, 14:25 W jakim sensie - lichy?Mnie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Lichy ten wywiad..to wez buffalo i udziel lep 06.07.07, 14:34 No wiesz, szczyty to to nie sa. Wysoki poziom ogolnosci przekazu sprawia, ze tekst zaczyna pelnic funkcje ekranu na ktory kazdy moze rzutowac to, co mu odpowiada. Hasla (tezy) przewazaja nad argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Lichy ten wywiad..to wez buffalo i udziel lep 06.07.07, 14:40 Ile trwal ten wywiad?Kwadrans,moze.To jest taka okolicznosciowa rozmowka,a ty bys pewnie chcial,zeby Michnik zadeklarowal swoje zyciowe credo.Mnie,choc jestem daleki od opcji Michnika,zupelnie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 14:25 "Ostatnio wróciłeś z serii wykładów w USA. Spotkałeś się tam z wrogością w stosunku do Izraela? Zetknąłem się z ogromną wrogością w stosunku do Georga Busha. Amerykańska lewica traktuje prezydenta jak nowego Hitlera. Nie dostrzega największego zagrożenia, jakim jest fanatyczny islam. Nienawiść do Busha przytępia ostrość widzenia elit społeczeństwa, przekonanych, że wszystkim problemom winne są Stany Zjednoczone i Izrael. Z wielu wypowiedzi, które słyszałem, unosił się znajomy zapach antysemityzmu. To jest coś, co wyczuwa się od razu. Niektóre wypowiedzi dotyczące Izraela miały wyraźny wydźwięk antysemicki, którego nie można pomylić z niczym innym." Hmm, czyżby pochodzenie czyniło człowieka ślepym?... Michnik dostrzega (tylko) islamski fanatyzm, a nie dostrzega problemu podsycania, karmienia tego fanatyzmu przez izraelski terroryzm państwowy, czy takie akcje USA jak napaść na Irak (pod fałszywymi pretekstami...). Jestem rozczarowany tą wypowiedzią Michnika! Myślałem że to niezależny intelektualista, a tu wychodzi z niego fanatyk, tyle że z drugiej strony barykady? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 14:28 taziuta napisal: >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bredzisz jak skrajnie lewicowy amerykanski fanatyk.O takich wlasnie mowi Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 14:37 pozarski napisał: > Bredzisz jak skrajnie lewicowy amerykanski fanatyk.O takich wlasnie mowi > Michnik. Nie widzisz problemu podsycania tego fanatyzmu, zamiast usiłowania neutralizowania jego wpływów?! Toś taki sam terrorysta jak Izraelczycy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie zgadzasz się 06.07.07, 14:43 z teza Michnika, że największym zagrożeniem dla świata jest fanatyczny islam? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie zgadzasz się 06.07.07, 14:57 woda.woda napisała: > z teza Michnika, że największym zagrożeniem dla świata jest fanatyczny islam? Uważam, że w takim samym stopniu jak debilizm administracji Busha... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Nie zgadzasz się 06.07.07, 14:59 Porównywałes terrozryzm islamski do terroryzmu izraelskiego - uważasz, że oba sa równie groźne dla świata? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Nie w tym rzecz, moim zdaniem. 06.07.07, 15:04 Michnik glupstwa prawi o Izraelu silnym, budujacym nowa jakosc etc. Kazdy glupi widzi kryzys tego panstwa na plaszczyznie politycznej i wojskowej a Michnik glupi nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Nie ma takiego mądrego na świecie, 06.07.07, 15:08 który wiedziałby, jak rozwiązać kryzys izraelsko-palestyński. Moim zdaniem w tej małej rozmowie chodziło o zagrożenie dla świata przez islamski terroryzm. A pochwałę Izraela rozumiem jako kurtuazję wobec gospodarza, który własnie przyznał nagrodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie w tym rzecz, moim zdaniem. 06.07.07, 15:14 Izrael jest w skomplikowanej sytuacji,ale nie jest slaby.To,co wiemy o Izraelu, wiemy czesto z mediow,ktore wykrzywiaja obraz sytuacji tego kraju.Dla mnie np wazne jest to,ze mimo stalego zagrozenia ze strony nie tylko islamskich fanatykow,ale i politycznie korektnej Europy,Izrael nie stoczyl sie na pozycje autorytarne,lecz pozostaje demokracja.Jasne,ze istnieje ryzyko zmiany sytuacji i wina bedzie lezala wlasnie w niezrozumieniu tego faktu,ktory Michnik w wywiadzie podkresla:islamski fanatyzm nie jest lokalnym niebezpieczenstwem a ogolnoswiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Nie w tym rzecz, moim zdaniem. 06.07.07, 15:21 Ma racje, co do zagrozen zewnetrznych, ale juz nie mowi o Liebermannach, Gaydamakach etc., ktorzy, gdyby dorwali sie byli do wladzy, staliby sie wiekszym, bo wewnetrznym zagrozeniem dla bytu Izraela..pisze za to o Amosie Oz, jako o swoim idolu...no matkoboskajerozolimska, no:(( Facet ma rozrzut. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie w tym rzecz, moim zdaniem. 06.07.07, 15:27 Eeee,przesadzasz.On przeciez mowi,ze jest Polakiem,nie Izraelczykiem.Ruska emigracja w Izraelu ma swoje dobre i zle strony.A w ogole swięci i nieskazitelni zyja jedynie w glowach wspolczesnie nam panujacych wladcow pisPolski. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wodo, skup się! 06.07.07, 15:18 woda.woda napisała: Re: Nie zgadzasz się > Porównywałes terrozryzm islamski do terroryzmu izraelskiego - uważasz, że oba > sa równie groźne dla świata? Skup się proszę i postaraj zrozumieć! Pozwól, że powtórzę :-) "Michnik dostrzega (tylko) islamski fanatyzm, a nie dostrzega problemu podsycania, karmienia tego fanatyzmu przez izraelski terroryzm państwowy, czy takie akcje USA jak..." Gdzie tu jest napisane, że są równie groźne? Twierdzę, że fanatyzm islamski był swego czasu tak samo groźny jak każdy inny fanatyzm, np. katolicki czy protestancki (patrz irlandzki terroryzm). Natomiast USA porusza się w świecie jak słoń w składzie porcelany, a w ich ślady idzie Izrael. Ich akcje przyczyniają się do popularyzacji fanatycznego islamu (jako jedynego, który potrafi się przeciwstawić "zbrodniom" Izraela czy USA), a co za tym idzie, do wzrostu zagrożenia islamskim terroryzmem na świecie. Nie widzisz tego związku przyczynowo-skutkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat P. pożarski przeczytaj uważnie wywiad z Michnikiem 06.07.07, 14:40 Nic nie wskórasz, taziuta trafnie określił postawę Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:26 taziuta napisał: >> > Hmm, czyżby pochodzenie czyniło człowieka ślepym?... > Michnik dostrzega (tylko) islamski fanatyzm, a nie dostrzega problemu > podsycania, karmienia tego fanatyzmu przez izraelski terroryzm państwowy, czy > takie akcje USA jak napaść na Irak (pod fałszywymi pretekstami...). Boj sie Boga Taziuta, co Ty wypisujesz!! Jakbym czytala gazety w latach siedziemdziesiatych :-)). > > Jestem rozczarowany tą wypowiedzią Michnika! > Myślałem że to niezależny intelektualista, a tu wychodzi z niego fanatyk, > tyle że z drugiej strony barykady? > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:34 ginusia napisała: > taziuta napisał: > > >> > > Hmm, czyżby pochodzenie czyniło człowieka ślepym?... > > Michnik dostrzega (tylko) islamski fanatyzm, a nie dostrzega problemu > > podsycania, karmienia tego fanatyzmu przez izraelski terroryzm państwowy, > czy > > takie akcje USA jak napaść na Irak (pod fałszywymi pretekstami...). > > Boj sie Boga Taziuta, co Ty wypisujesz!! Jakbym czytala gazety w latach > siedziemdziesiatych :-)). Nie rób takich ócz! Znasz moje poglądy nie od dziś! :-) 1. Izraelski terroryzm państwowy jest faktem. Niektórzy twierdzą, że jest usprawiedliwiony, ale dla mnie strzelanie rakietami w tłum, żeby zabić jednego terrorystę, jest nie do obrony. Każda taka rakieta, która zabija kilka niewinnych osób powoduje postęp fanatyzmum islamskiego... 2. USA napadły na Irak, pod dwoma fałszywymi pretekstami. Raz, że Husajn ma program budowy broni masowego rażenia (a nie miał), dwa, że Irak jest współodpowiedzialny za atak na WTC z 11/09/2001, a nie był. Za Husajna w Iraku ginęli ludzie (mniej niż za czasów okupacji USA), ale nie było tam fanatyzmu islamskiego. Dzisiaj jest. I tyle. Michnik tego nie widzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:47 taziuta napisał: > Michnik tego nie widzi?! Te argumenty juz znam. Nie ma tutaj miejsca na wypisanie historii stosunkow izraelsko-arabskich, no i arabsko-arabskich tez, bo przeciez Arabowie wyrzynaja sie miedzy soba bez pomocy Zydow ale wyjaca lewica amerykanska - europejska oczywiscie tez - tego nie chce slyszec. Michnik to widzi, on wszystko widzi i przewiduje ;-). Dlatego tez wypowiada sie w taki sposob. No masz, w swojej "lewackosci" posuwasz sie tak bardzo na lewo,ze bedziesz teraz wygadywal na redaktora Michnika - tak jak Twoi ulubiency kaszysci :-). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 17:03 ginusia napisała: ... > No masz, w swojej "lewackosci" posuwasz sie tak bardzo na lewo,ze bedziesz > teraz wygadywal na redaktora Michnika - tak jak Twoi ulubiency kaszysci :-). Jak zasłuży, to czemu nie?! Nie jestem politykiem, i nie muszę dbać o poprawność polityczną. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Nie ma???? Hm...........praktycznie????? 06.07.07, 14:32 Mimo, że kongregacja żydowska w Polsce liczy tylko 3500 osób, nie przestaje się tu mówić o Żydach i ich wpływach. To prawda. Mimo że Żydów w Polsce praktycznie nie ma, ich cień jest cały czas tu obecny. Zniknięcie Żydów dokucza jak brak ręki, którą amputowano. Ala ja właśnie widzę w ostatnich latach zmianę w stosunku Polaków do Żydów, jakby część rozrachunku narodu polskiego z przeszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Gołdzia, idzcie se pospluwajcie gdzie indziej 06.07.07, 14:42 Marouderze,to przeciez z mysla o nich puscilem ten wywiad.Dla PPP.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Nie ma???? Hm...........praktycznie????? 07.07.07, 09:18 goldenwomen3 napisała: raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=266 Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:18 Wywiad ma ponad rok. Po co go przywołujesz? Ja mam to na dysku od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:21 Moze po to,zeby i inni sobie poczytali,nie tylko ty. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 15:58 "Moja rodzina zginęła w Holokauście." A parę linijek niżej: "Mama zmarła w 1969 roku, kiedy miałem być zwolniony z więzienia. Ojciec zmarł w 1982 roku" Raz, że cosik długo ten "Holokaust" trwał, a dwa, że teraz wiadomo, kto odpowiadał za tenże Holokaust w 1982 roku ! ;))) A Ojciec Nadredaktor uważa go za "Człowieka Honoru" !!! :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 16:39 gniewko_syn_ryba napisał: > "Moja rodzina zginęła w Holokauście." > > A parę linijek niżej: > > "Mama zmarła w 1969 roku, kiedy miałem być zwolniony z więzienia. Ojciec > zmarł w 1982 roku" > > Raz, że cosik długo ten "Holokaust" trwał, a dwa, że teraz wiadomo, kto > odpowiadał za tenże Holokaust w 1982 roku !... U rybów rodzina sprowadza się do mamy i taty, ale u normalnych ludzi również liczy się do niej dziadków, kuzynów, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 18:39 taziuta napisał: > U rybów rodzina sprowadza się do mamy i taty U ciebie do taty i taty ?... ;-P , ale u normalnych ludzi również > liczy się do niej dziadków, kuzynów, itd... Dziadkowie to chyba nie dożyli II WS, a co do kuzynów, to do jakiego stopnia pokrewieństwa zalicza się ich do rodziny ?... Dodam jeszcze (co zresztą wszystkim zainteresowanym wiadomo), że starszy brat AM żyje sobie w Szwecyji i ma się całkiem dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 21:46 gniewko_syn_ryba napisał: > taziuta napisał: > > > U rybów rodzina sprowadza się do mamy i taty > > U ciebie do taty i taty ?... ;-P O! Homofob?! Nie Gniewaj się, nie wiedziałem żeś taki drażliwy!... :-) > , ale u normalnych ludzi również > > liczy się do niej dziadków, kuzynów, itd... > > Dziadkowie to chyba nie dożyli II WS, a co do kuzynów, to do jakiego stopnia > pokrewieństwa zalicza się ich do rodziny ?... Dodam jeszcze (co zresztą > wszystkim zainteresowanym wiadomo), że starszy brat AM żyje sobie w Szwecyji i > ma się całkiem dobrze... Widzę, że nie tylko homofob z ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Wywiad z Michnikiem 06.07.07, 22:43 taziuta napisał: > O! Homofob?! > Widzę, że nie tylko homofob z ciebie... > I antysemita... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wywiad z Michnikiem 07.07.07, 09:44 gniewko_syn_ryba napisał: > taziuta napisał: > > > O! Homofob?! > > > Widzę, że nie tylko homofob z ciebie... > > > I antysemita... ;-PPP Nie wiem, nie znam Cię... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chavezita Michnik i wolnosc slowa to najwieksze szyderstwo 06.07.07, 16:51 lub humor Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Michnik i wolnosc slowa to najwieksze szyders 06.07.07, 17:00 To zdradz mi,jak Michnik ogranicza zakres twojej wolnosci slowa.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Ano w tytule swoje postu.Bo niby jak Michnik ogra- 06.07.07, 18:53 nicza czyjakolwiek wolnosc slowa?Tzn jej,twoja i kazdego innego obywatela tego globu? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Jakoś nie widzę tam słowa "moją", 06.07.07, 19:32 które sugerowałoby, że chodzi o jej wolność słowa.... Moją ?... Np. poprzez wycinanie moich postów na tym forum i ban na zakładanie wątków za rzekome "naruszanie regulaminu", chociaż nie mogę się doprosić ich wykazu... Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Moze idz do doktora? 06.07.07, 19:52 Nie mędz,tylko naucz sie czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Sądząc po twojej pisowni, to raczej ty masz 06.07.07, 20:04 problemy z j. polskim, nie ucz więc ojca robić dzieci :-P Odpowiedz Link Zgłoś