Dodaj do ulubionych

Zasugerowałem sąsiadowi - żydowi - wycieczkę do PL

11.07.07, 17:43
Peter - angielski żyd, jego rodzina znalazła się na wyspie pare setek lat temu
- jest jednym z moich kontrahentów; opowiadał mi niedawno o swojej wycieczce
do Lake District (takie angielskie miniMazury połączone z miniBiesczadami,
liczba turystów 10x wyższa) - marudził, że pogoda kiepska, a tłumy straszne.
No to mu zasugerowałem, żeby może w polskie góry sobie pojechał na weekend -
góry wyższe, a ludzi mniej.

Na to Peter się zmieszał i coś tam wykręcał kota ogonem; powiedziałem mu, żeby
się nie krygował, tylko szczerze powiedział, o co chodzi, w końcu w dodatku do
wspólnych interesów niejedną szkocką razem wypiliśmy.
No i się dowiedziałem, że chodzi o antysemityzm. Zapytałem, o co konkretnie -
oczywiście tylko coś tam słyszał piąte przez dziesiąte, ale zapamiętał, że
Polacy się słuchają jakiegoś księdza w radiu, który o żydach i Żydach wygaduje
niestworzone rzeczy.
Uświadomiłem go, że większość wcale go nie słucha, ale chyba nie czuł się
zbytnio przekonany. Mówi, że na razie się do Polski nie wybierze.

Trzeba podziękować Ojcu KGBiście za stracone funty potencjalnego turysty.
Obserwuj wątek
    • piotrgdansk10 [...] 11.07.07, 17:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • w11mil podziwiam Twoją kiepełe do geszeftów 11.07.07, 18:13
      oszolompolski napisał:

> stracone funty potencjalnego turysty.
      • oszolompolski Ty byś nie chciał, żeby Polska zarabiała krocie na 11.07.07, 18:39
        turystach?
        • w11mil to moze zaproponuj wizyte znajomym faszystom 11.07.07, 18:46
          btw. ciekawe czy oni tez tak nienawidzą Polakow jak Żydzi

oszolompolski napisał:
          >No i się dowiedziałem, że chodzi o antysemityzm. Zapytałem, o co konkretnie -
          >oczywiście tylko coś tam słyszał piąte przez dziesiąte, ale zapamiętał, że
          >Polacy się słuchają jakiegoś księdza w radiu, który o żydach i Żydach wygaduje
          • oszolompolski Na szczęście nie mam znajomych faszystów. 11.07.07, 18:51

• create to w11mil powinien zaproponować faszystom 11.07.07, 19:41
              wizytę w Polsce, racja
    • webaholic powiedz mu,z ęby sie ksiedzem nie martwił. Polska 11.07.07, 18:15
      to jedyny kraj poza Izraelem e którym żydzi rzucają klątwy a jak maja msze to
      aresztuje sie Polaków niosacych polskie flagi. Wiec będzie tu miał jak u malmy
    • webaholic [...] 11.07.07, 18:19
      • socjalliberal Re: i jedyny kraj poza Izraleme, gdzie rządzą Żyd 11.07.07, 18:23
        Pomogę ci, napisz kto wg ciebie nie jest Żydem;)
        • webaholic ambiwalenty socjaldemokrato, ty mi to zdradz!!! 11.07.07, 18:30
          najpierw jak godzisz socjal z liberalem, a potem poucz sie i napisz kto nie jest
          żydem
    • off_nick Naciągane 11.07.07, 18:20
      nie masz talentu do snucia opowieści.
      To co piszesz jest ad usum delphini.
      Niewiarygodne to jakieś,ale to jest tylko moje zdanie.

oszolompolski napisał:
      • absztyfikant Re: Naciągane 11.07.07, 18:22
        Niewiarygodne owszem, ale o dziwo calkiem zabawne.
        • off_nick Re: Naciągane 11.07.07, 18:32
          Masz rację,zabawne ale czy to było celem autora wątku?

absztyfikant napisał:

> Niewiarygodne owszem, ale o dziwo calkiem zabawne.
          • oszolompolski Cel był prosty 11.07.07, 18:50
            Pogadać o tym, jak idiotyczne zachowanie mściwie nam panujących negatywnie
            wpływa na wizerunek Polski na świecie. W tym celu podałem przykład z życia
            wzięty. Prawda, że proste?
            • jef_f Re: Cel był prosty 11.07.07, 18:53
              oszolompolski napisał:

> Pogadać o tym, jak idiotyczne zachowanie mściwie nam panujących negatywnie
              > wpływa na wizerunek Polski na świecie. W tym celu podałem przykład z życia
              > wzięty. Prawda, że proste

Z zycia, czy z Twoich bujnych fantazji?
              • oszolompolski Re: Cel był prosty 11.07.07, 18:58
                Przecież napisałem, że z życia. Masz problemy z polskim?
                • jef_f Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:17
                  oszolompolski napisał:

> Przecież napisałem, że z życia. Masz problemy z polskim?

Z polskim, nie, ale z zaufaniem do tego typu opowiesci zamieszczanych przez
                  anonimowych autorow, to jak najbardziej tak.

Zreszta, ta Twoja agresywna reakcja na moj post, potwierdza slusznosc moich
                  podejrzen.
                  Polak tak by nie zareagowal:)
                  • oszolompolski Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:29
                    Agresywna? Spokojnie Ci tłumaczę, co i jak, w nadziei - może płonnej - że coś
                    zrozumiesz.
                    • jef_f Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:41
                      oszolompolski napisał:

> Agresywna? Spokojnie Ci tłumaczę, co i jak, w nadziei - może płonnej - że coś
                      > zrozumiesz.

No, spokojna na pewno nie byla.
                      Co mam rozumiec? Twoje anonimowe opowiesci na forum? A jakie mam podstawy aby Ci
                      wierzyc?
                      Ten kolejny Twoj post, dobrze o Twoich intencjach nie swiadczy.
                      Usilujesz mnie ponizyc, bo nie chce w Twoje wymylone opowiesci wierzyc.
                      A to jest dosc symptomatyczy sposob argumentacji charakterystyczny dla rzekomych
                      "Polakow", dbajacych podobno o polskie intersey....tyle, ze na opak:)

Nie wierze Ci rowniez dlatego, ze znam wielu Zydow, ktorzy mieszkali kiedys w
                      Polsce, ale zupelnie inaczej wypowiadaja sie na temat problemow Polski: z
                      sympatia i zyczliwie.

• oszolompolski Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:46
                        No właśnie spokojnie sobie siedzę, popijam Famous Grouse i sobie gadam.
                        I czemu nie wierzyć? Przecież jestem normalnym, uczciwym facetem, a nie jakimś
                        Kaczyńskim.
                        • jef_f [...] 11.07.07, 19:54
                          • oszolompolski Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:56
                            > No tak, teraz rozumiem Twoje opowiesci. Czesto popijasz i potem piszesz?:)
                            "Usilujesz mnie ponizyc, bo nie chce w Twoje wymylone opowiesci wierzyc."

Cura te ipsum!
                            • jef_f Re: Cel był prosty 11.07.07, 20:02
                              oszolompolski napisał:

> > No tak, teraz rozumiem Twoje opowiesci. Czesto popijasz i potem piszesz?:
                              > )
                              > "Usilujesz mnie ponizyc, bo nie chce w Twoje wymylone opowiesci wierzyc."

> Cura te ipsum!

Jak widac u ciebie jednak nie dzial:)
            • gniewko_syn_ryba Re: Cel był prosty 11.07.07, 19:11
              oszolompolski napisał:

> Pogadać o tym, jak idiotyczne zachowanie mściwie nam panujących negatywnie
              > wpływa na wizerunek Polski na świecie.

To se lepiej poczytaj parę postów niżej jak kulturalne i cywilizowane zachowanie
              krajanów twojego sąsiada wpływa na wizerunek ich kraju w Polsce... :-P
              • oszolompolski Ale rozmawiamy o Polsce, robaczku. O wizerunku UK 11.07.07, 19:13
                na świecie to ja sobie mogę porozmawiać gdzie indziej.
                • gniewko_syn_ryba No przeca piszę o Angolach w Polsce - nigdzie 11.07.07, 19:29
                  indziej...
                  • oszolompolski No dobrze, to jak dla dzieci: o wizerunku Polski,a 11.07.07, 19:31
                    nie innego kraju. Poniał?
        • gniewko_syn_ryba Raczej głupie... 11.07.07, 18:48
          No chyba, że masz poczucie humoru przedszkolaka...
      • webaholic wstyd nie wiedziec takich rzeczy, mieszkasz w tym 11.07.07, 18:24
        kraju i nie wiesz nawet kto tu rzadzi?

www.grupy.egospodarka.pl/Lista-zakonspirowanych-Zydow,p,701320,9.html
        www.radioislam.net/thetruth/polishnames.htm
        www.polonica.net/Lista_zydow_w_zniewalanej_Polsce.htm#U
        • jef_f Re: wstyd nie wiedziec takich rzeczy, mieszkasz w 11.07.07, 18:44
          webaholic napisał:

> kraju i nie wiesz nawet kto tu rzadzi?
          >
          > www.grupy.egospodarka.pl/Lista-zakonspirowanych-Zydow,p,701320,9.html
          > www.radioislam.net/thetruth/polishnames.htm

Trudno dociec kto te listy ukladal. Jaka masz pewnosc, ze to zrobili Polacy?
          Sprawdz moze jakiej narodowosci sa bardzo wplywowe osobistosci w USA, Kandzie.
          Oni w tamtych krajach nie sa zakonspiowani, a nawet tego nie usiluja robic.
      • oszolompolski Pożyj trochę tylko na zagranicznych mediach, też 11.07.07, 18:42
        będziesz miał takie zdanie, jak Peter.

Wiadomości o Polsce pojawiają się zasadniczo w trzech przypadkach:
        - grubsza katastrofa (Katowice w zeszłym roku na przykład)
        - sport
        - idiotyzmy wolskiego rządu (tych wiadomości jest najwięcej).

W ten sposób pojęcie o Polsce statystycznego obcokrajowca sprowadza się do
        cyrku odstawianego przez kaczki et consortes. A wokół nich niechybnie pojawia
        się pan Rydzyk.
    • frau.pranajtis Niech przekona ziomkow z Izraela, co by sie tak po 11.07.07, 18:28
      paszporty nie starali. Widac oni ciemni z Azji i w paszcze antysemitow sie pchaja.
      • oszolompolski Jakich znowu ziomków? Przecież to Anglik. Anglików 11.07.07, 18:44
        z Izraela ma przekonywać, żeby się nie starali o polskie paszporty? Co Ty
        pijesz?
        • frau.pranajtis Przeczytaj caly post. Tytul naglowka rowniez! 11.07.07, 18:56

• oszolompolski Przecież o tym właśnie mówię. Anglików z Izraela 11.07.07, 18:59
            ma przekonywać? To jakaś paranoja.
            • frau.pranajtis Ziomek to czlonek tego samego narodu, klanu 11.07.07, 19:00
              a nie taki co ma paszport i obywatelstwo obcego kraju.
              • oszolompolski Toteż słusznie wnioskuję, że miałby Anglików 11.07.07, 19:03
                przekonywać. Przecież wspomniany na początku sąsiad to Anglik; co z tego, że
                wyznaje judaizm?
                • frau.pranajtis No sie zapultales. Antysemityzm to nie wrogosc 11.07.07, 19:08
                  wobec religii.On jest zydem angielskim czy Anglikiem? Moze podrzuc mu slownik
                  wyrazow obcych.
                  A jesli jest ortodoksem, to uwaga na temat ziomkow z Izraela jest sluszna.
                  • oszolompolski Korepetycje z polskiego: 11.07.07, 19:12
                    antysemityzm «wrogość wobec Żydów jako grupy WYZNANIOWEJ LUB etnicznej; też:
                    teoria uzasadniająca taką postawę» - za PWN, podkreślenie moje.
                    • frau.pranajtis Co za brednie! Nie cytuj tego 11.07.07, 19:27
                      Antysemityzm to wrogosc wobec semitow, a nie samych Zydow. Z tym wybranstwem to
                      juz wszyscy przesadzaja. Oprocz Zydow semitami sa tez Arabowie, ktorzy jak
                      wiadomo sa muzulmanami.
                      Antysemityzm nie oznacza wrogosci wobec religii.

Antysemita to czlowiek, ktorego nie lubi zyd. Ta definicja jest prostsza. Nie
                      wiem jak sobie z nia radza zydzi w Palestynie, ale to juz ich problem. Semita
                      semicie oka nie wykole.
                      • oszolompolski Jeśli uważasz SJP PWN za "brednie", to obawiam się 11.07.07, 19:32
                        że nie ma sensu z Tobą dłużej rozmawiać na ten temat.
                        • frau.pranajtis Nie czytali ks.Bonieckiego 11.07.07, 19:33
                          Nie przejmuj sie tam tez moga sie trafic pomylki. A ten Angol to wzial definicje
                          z polskiego slownika?
                          • oszolompolski ks. Boniecki miałby pisać słowniki? To nowość... 11.07.07, 19:42
                            Definicja angielska (wg Cambridge Advanced Learner's Dictionary):

anti-Semitism noun [U] the strong dislike or cruel and unfair treatment of
                            Jewish people

Od razu uprzedzę, że chodzi o religię, nie narodowość:
                            Jew noun [C] a member of a race of people whose traditional religion is Judaism
                            • frau.pranajtis To tez pisal jakis idiota. Ta definicja sie kupy n 11.07.07, 19:55
                              nie trzyma. Idioci sa wsrod nas po prostu a niektorzy pisza slowniki. A zobacz
                              haslo semita.

A co do ks.Bonieckiego, to doskonale opisal definicje antysemityzmu i bredni na
                              ten temat.
                              • oszolompolski Czyli w PWN są "idioci" i w Cambridge też? 11.07.07, 19:58
                                Proszę, nie ośmieszaj się.
                                • frau.pranajtis To oni sie osmieszaja.Pisza definicje ideologiczne 11.07.07, 20:17
                                  a nie rozumne.
                                  To ich problem a nie moj.
                                  Nie rozumiesz, ze nie mozna byc antysemita wobec jednej tylko semickiej grupy
                                  etnicznej? Semitami sa tez Arabowie. Antysemita to ktos, kto jest wrogi wobec
                                  semitow.Moze w Cambridge tez maja problem z budowaniem i rozumieniem slow.
                                  Pa kotku, bo juz mnie zmierzil ten watek semicki.
                                  • oszolompolski Nie dziw się, że mając z jednej strony zdanie 11.07.07, 20:22
                                    poważnych naukowców, a z drugiej anonima na tyle nierozgarniętego, żeby obrać
                                    sobie przezwisko równie nierozgarniętego klechy-pseudoeksperta od Talmudu,
                                    wierzę tym pierwszym.
                                    • frau.pranajtis Tu nietrzeba wiary a rozumu. Myslec trzeba 11.07.07, 20:30

• oszolompolski Toteż właśnie rozum mi podpowiada, że UoC jest 11.07.07, 20:34
                                        bardziej wiarygodny od Ciebie. Rozumiemy już?
                                        • frau.pranajtis Oczywiscie, ze tak 11.07.07, 20:39
                                          W koncu to oni przez wieki ideologicznie tlumaczyli ludziom, ze ziemia jest
                                          plaska. I tluki z wiara przyjmowaly brednie profesorow.
                                          Zawsze trzeba uzywac rozumu. A jak sie nie mysli, to jest sie wiernym i miernym
                                          tlukiem.
                                          Pa, bo widze, ze nie rozumiesz ze antysemityzm jako wrogosc nie moze sie odnosic
                                          do jednej grupy etnicznej, gdy jest wiecej niz jedna grupa semitow.
                                          • oszolompolski Słownik ma? Ma. Zajrzała? Zajrzała. Rozumie? Nie. 11.07.07, 20:47
                                            I o czym tu gadać?
                                            • frau.pranajtis Ja nie czytam ideologicznych slownikow 11.07.07, 20:51
                                              Zawsze sie znajdzie w zespole nieuk i durna definicje napisze.
                                              Od tego mam rozum, zeby nie wierzyc kazdemu, co sobie stworzy definicje. A ze
                                              definicja jest do niczego widac z daleka.
                                              • oszolompolski Nie "ideologiczny", tylko "języka polskiego". 11.07.07, 20:55
                                                W podanej definicji nie ma ideologii, tylko znaczenie. Pdobnie 2 + 2 = 4, a
                                                nie, kto kogo lubi i z jakich środowisk się wywodzi.
                            • webaholic żydzi nienawidzą katolików czy takie zjawisko ma 11.07.07, 20:18
                              swoja nazwe?
                        • jef_f Re: Jeśli uważasz SJP PWN za "brednie", to obawia 11.07.07, 19:49

oszolompolski napisał:

> że nie ma sensu z Tobą dłużej rozmawiać na ten temat.

Wrzuciles jakas wymyslona historyjke, ktora ma Ci pomoc przeprowadzic
                          udowodnienie z gory zalozonej tezy.

Ale poniewaz ten wyjatkowo infantylny pomysl nie "lapie", wiec teraz twierdzisz,
                          ze nie warto "dyskutowac".
                          Moj drogi to z Toba nie warto dyskutowac, bo po prostu zupelnie nie potrafisz
                          dyskutowac i chyba jest to oczywiste z jakiego powodu:)
                          • oszolompolski Ty byś dyskutował z kimś, kto zacne wydawnictwo 11.07.07, 19:54
                            naukowe uważa za "brednie"? Daruj...
    • remekk czy oprócz bydlęcego zachownia ta "turytyka" koszt 11.07.07, 18:30
      ...uje nas więcej niz wpływy pozostawiane przez żydowskich turystów .
      A propos zniewagi :
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html
      wczesniej ta sam gazeta opisywała jak to jeden z uczestników TEJ imprezy marzy
      o pogromach na Polakach .
      Czy oprócz tego to właśnie MY mamy za tę "wyjątkową" edukacje płacić ?
      Do tej pory wymuszono mienie warte - w/g róznych szacunków od klku do 10 mld
      $ (mienie gmin) , to nie zaspokoiło ich apetytów - chcą teraz kilkadziesiąt
      mld $ jako haracz za ...
      wojne , w której my ponieslismy największe straty a nie dostalismy ani grosza
      (wszystkie odszkodowania - równeiz te nam należne zagraneli ci ,którzy dzis
      chcą okraśc nas) . Do tego koszt licznych imprezek , muzeum (100 mln plus
      teren wart wiecej) , teatr , instytut , liczne organizacje , czasopisma etc .
    • gniewko_syn_ryba Z pewnością spotka 11.07.07, 18:34
      swoich krajanów niosących do tego zacofanego ciemnogrodu kulturę i cywilizację:

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=45847
      www.eastnews.pl/news/biuletyn.php?idPozycji=8934
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3498189.html
      galant.blox.pl/2007/02/Pijani-Anglicy-w-Krakowie.html
      www.tur-info.pl/p/ak_id,23941,,anglicy,krakowskie_kluby,krakow,w_krakowie,rozruby,pijani,nic_nowego,wieczory.html
    • skin.polskii Re: Zasugerowałem sąsiadowi - żydowi - wycieczkę 11.07.07, 18:35
      Żydzi obcym kase nie wydają...jak jeżdżą do nas do Polski to biorą swe koszerne
      żarcie ze sobą a spią przy synagogach ktore sie jakoś uratowały i zostały za
      rządów okrągłostołowców rozbudowane..z Żydów w Polsce Polak nie ma złamanego
      grosza więc nie ma po kim płakac
    • gniewko_syn_ryba Może też, wzorem swoich młodszych kolegów 11.07.07, 18:35
      z Izraela, rozładować frustrację demolując jakiś hotel.
    • l.o.r.t.e.a Będzie o jednego pijanego, zażyganego Angola mniej 11.07.07, 18:43
      w Krakowie, i kilku zniesmaczonych japońskich turystów też mniej, dzięki czemu
      wrócą tu z kiesą pełną jenów.
      • oszolompolski Hmm, czytając Twoją "wypowiedź" zastanawiam się, 11.07.07, 18:49
        czy aby takie wyobrażenie Polski jako niespecjalnie gościnnego kraju nie ma w
        sobie ziarna prawdy.
        • jef_f Re: Hmm, czytając Twoją "wypowiedź" zastanawiam s 11.07.07, 18:52
          oszolompolski napisał:

> czy aby takie wyobrażenie Polski jako niespecjalnie gościnnego kraju nie ma w
          > sobie ziarna prawdy.

Masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego? Gdyby Polska nie byla goscinnym
          krajem dla Zydow, to by tak o nia nie walczyli.
          • l.o.r.t.e.a Ach ta "antysemicka" Polska. Tylko gdzie to 11.07.07, 18:55
            uciekali Żydzi z całej Europy przez kilkaset lat? Gdzie mieli ochronę królów i
            własny sejm - Waad? Przypomnijecie mi bo zapomniałem.
            • oszolompolski Owszem, wiadomo - ale w Polsce. A za granicą 11.07.07, 19:02
              otworzy sobie taki jeden z drugim gazetę, a tam stoi o polskim antysemicie
              Rydzyku, wspieranym przez polski rząd. I co sobie ma pomyśleć?
              • frau.pranajtis Co za bzdety! Szybciej zobaczy, ze Bush to idiota 11.07.07, 19:04
                Kto sie interesuje Polska? Lewackie media?
                • oszolompolski Napisałem przecież wyżej, że o Polsce mówi się 11.07.07, 19:10
                  bardzo rzadko.
                  A jeśli się już mówi, to często tak:
                  www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article725521.ece
                  The Times to "lewactwo"?
                  • jdbad Re: Napisałem przecież wyżej, że o Polsce mówi si 11.07.07, 19:13
                    No przeceiż Times też jest w układzie. Nie wiedziałeś?!!!
                  • frau.pranajtis Smierdzi lewizna na kilometr 11.07.07, 19:17
                    Tekst napisal zaprzyjazniony kolega z GW? Nawet bidule z Midrasza znalezli a z
                    ND nie. Co za rzetelnosc! He, he, he
                    Nie rozsmieszaj mnie, ze ktorykolwiek Anglik czyta te bzdety z przejeciem. Ich
                    tak samo interesuje Rydzyk, jak nas glowa angielskiego kosciola.
                    • oszolompolski Tobie może to śmierdzieć nawet ohydniej, np.wiedzą 11.07.07, 19:23
                      Nie zmienia to faktu, że Times jest tu medium opiniotwórczym.
                      • jef_f Re: Tobie może to śmierdzieć nawet ohydniej, np.w 11.07.07, 19:26
                        oszolompolski napisał:

> Nie zmienia to faktu, że Times jest tu medium opiniotwórczym.

A ilu Polakow w nim pracuje?
                      • frau.pranajtis Co Ty nie powiesz? Jedna z wielu gazet 11.07.07, 19:31
                        A przecietny Angol czyta Daily Mirror, Evening Standard, The Sun. Tam tez o
                        Rydzyku pisza?
                        • oszolompolski Nie "jedna z wielu", tylko jeden z najbardziej 11.07.07, 19:36
                          szanowanych dzienników na świecie. Jeśli większym szacunkiem darzysz The Sun,
                          to obawiam się, że ponownie muszę stwierdzić, że nie ma o czym z Tobą
                          rozmawiać.
                          • frau.pranajtis Odwracanie kota ogonem idzie Ci swietnie 11.07.07, 19:39
                            Powodzenia!
                            • oszolompolski Kto odwraca? Stwierdziłem, że w opiniotwórczych 11.07.07, 19:45
                              mediach można o polskiej ksenofobii sobie poczytać i podałem przykład, a Ty na
                              to, że w brukowcach nie można. OK, nie można, bo brukowce się z definicji
                              takimi rzeczami nie zajmują. Tylko czego chcesz w ten sposób dowieść?
                              • frau.pranajtis A ja Ci pisze, ze tych bredni nikt nie czyta 11.07.07, 20:00
                                Bo Angole maja gdzies Rydzyka. Nie wciskaj mi kitu.
                                • oszolompolski The Times "nikt nie czyta"?Coraz bardziej oderwane 11.07.07, 20:05
                                  od rzeczywistości są Twoje posty...
                                  • jef_f [...] 11.07.07, 20:07
                                    • oszolompolski Koteczku, to nie ja twierdzę, że University of 11.07.07, 20:10
                                      Cambridge to "idioci", a The Times to lewactwo, którego nikt nie czyta...
                                      • frau.pranajtis Boszzz... jakis Ty uparty 11.07.07, 20:14
                                        Independent napisal o Rydzyku 2 razy w ciagu kilku lat. Telegraph wcale. A Times
                                        - lewizna medialna wysmarowal artykul i Ty chcesz mi wmowic, ze to jest temat,
                                        ktory porusza Angoli?

A idiotami saludzie, ktorzy pisza definicje nie rozumiejac znaczenia slowa
                                        semita, semityzm. Nic nie poradze, ze PL, UK i innych miejscach slowniki czasem
                                        pisza idioci.
                                        • oszolompolski Jaka znów lewizna? Times jest lekko prawicowy. 11.07.07, 20:20
                                          Poza tym potwierdzasz to, od czego zacząłem: o Polsce mówi się mało, a jeśli
                                          już, to zazwyczaj źle - w kontekście wyczynów idiotów, którzy są u władzy.

Co do upartości - nie oczekuj, że się to zmieni; podobnie jeśli zaczniesz
                                          (zamiast nazywania PWN idiotami) dowodzić, że Ziemia jest płaska, też będę
                                          uparcie twierdził, że bredzisz.
                                          • frau.pranajtis Dziwne. Ty chyba tylko lewizne czytasz 11.07.07, 20:49
                                            Dopiero co FT pisal, ze dobrze, ze Polska jest twarda w negocjacjach z UE.
                                            • oszolompolski Jaką lewiznę? Przecież Times jest prawicowy. 11.07.07, 20:57

• jdbad Proszę, wypowiedź człowieka przeciętnego: 11.07.07, 19:57
                          skocz.pl/deber
                          • jdbad Re: Proszę, wypowiedź człowieka przeciętnego: 11.07.07, 19:58
                            wejdź sobie do wypowiedzi pod ' missile dilemma"
    • jef_f [...] 11.07.07, 18:50
      • frau.pranajtis Re: Zasugerowałem sąsiadowi - żydowi - wycieczkę 11.07.07, 18:57
        Jesli juz, to sie podszywaja pod polskich oszolomow, czego wlasnie doswiadczamy
        na FK.
    • jama314 Dobrze byłoby jeszcze wiedzieć... 11.07.07, 19:12
      co angielski żyd myśli o zabiegach niektórych organizacji żydowskich mających na
      celu złupienie nas na kwotę 65 mld. USD. No i tu nieco prawdy o ostatnich
      wydarzeniach
      www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5558
      Mimo wszystko wiemy, że kolejka Żydów chętnych do zainstalowania się w naszym
      "antysemickim" kraju gwałtownie rośnie. Chyba jednak uważają, że tutaj jest dużo
      bezpieczniej niż w Palestynie. Nie daj się ogłupić człowieku do końca.
      • oszolompolski Spodziewam się, że nie wie o nich nic 11.07.07, 19:17
        W walce z zagrożeniem jakimiś żydowskimi żądaniami specjalizują się ci, którzy
        je wymyślają, żeby usprawiedliwić swój antysemityzm. Jak Ojciec KGBista na
        przykład.
        • off_nick Serdeczne wyrazy 11.07.07, 19:28
          współczucia.
          Przeciętny Polak antysemitą nie jest.
          Rydzyka nie trawię z powodu jego prostactwa ale nazwanie go przez Ciebie "Ojcem
          KGBistą" jest nadużyciem.
          BTW wiesz kto zacz z KGB ?
          Miarkuj się Waść i zachowaj proporcje.

oszolompolski napisał:
          • oszolompolski Serdecznie dziękuję, nie trzeba. 11.07.07, 19:49
            Oczywiście, że przeciętny Polak nie jest. Tylko skąd obcokrajowiec ma o tym
            wiedzieć, skoro w gazecie przeczytał, że wybrany demokratycznie polski rząd
            włazi w tyłek największemu antysemicie w okolicy?

Co do KGBisty - uważam, że ta teoria ma ręce i nogi.
        • jama314 [...] 11.07.07, 19:38
    • azp11 Re: Zasugerowałem sąsiadowi - żydowi - wycieczkę 11.07.07, 20:02

O straszliwym antysemityźmie wśród Plaków może świadczyć choćby to, że we
      władzach naszego państwa nie ma żadnego Żyda.
      • jef_f Re: Zasugerowałem sąsiadowi - żydowi - wycieczkę 11.07.07, 20:05
        azp11 napisał:

> O straszliwym antysemityźmie wśród Plaków może świadczyć choćby to, że we
        > władzach naszego państwa nie ma żadnego Żyda.

...ale za to sa badzo zdolni literaci, tacy jak oszolomski, ktorzy po wypiciu
        paru drinkow, potrafia pisac infantylne bajeczki, dla naiwnych:)
    • sodoma4 Antysemici finansują Muzeum Historii Żydów Polskic 11.07.07, 20:13
      Budowa budynku, finansowana w większości z polskich środków publicznych,
      rozpocznie się w 2007, koszt 58 - 60 mln USD.
      • oszolompolski Jest strasznie smutne, że takie piękne inicjatywy 11.07.07, 20:16
        nie są nagłaśniane, a najgłośniej słychać oszołomstwo pokroju Rydzyka.
        • webaholic piekne inicjatywy? tworzenie Judeopoloni jest piek 11.07.07, 20:28
          próby, wynarodowienia, wyśmiewanie polskiej kultury i religii przez żydowskich
          separatystów, którzy w Polsce nielegalnie dorobili sie fortun jest piękne? moze
          dla tegoż Żyda, ale nie dla Polaka
          • sodoma4 Re: piekne inicjatywy? tworzenie Judeopoloni jest 11.07.07, 20:36
            Jest wielce prawdopodobne ze finansujemy muzeum antypolonizmu.
    • oszolompolski A co z nie mniej słynnym Kalksteinem, antypolakiem 11.07.07, 20:35
      straszliwym? :D
      • azp11 Re: A co z nie mniej słynnym Kalksteinem, antypol 11.07.07, 20:46
        Kalksteina z pewnością juz nie ma w Polsce - taki tu antysemityzm.
      • webaholic [...] 11.07.07, 21:21
    • nowytor7 [...] 11.07.07, 21:15
    • adalberto3 Peter nie pamieta juz o antysemityzmie .... 11.07.07, 21:28
      .. angielskim ? Zostali wypedzeni z Anglii dekretem krola Edwarda I w 1290 roku,
      na powrot zezwolil im dopiero Cromwell w polowie XVII wieku. Z Polski Zydow
      nikt nigdy nie wypedzal.
      • oszolompolski Peter ma ok. 45 lat, więc co tam ma pamiętać ;) 11.07.07, 22:01

• off_nick Re: Peter ma ok. 45 lat, więc co tam ma pamiętać 11.07.07, 22:05
          A historii nie zna?
          Dziwny jakiś ten Peter,może wymyślony?

oszolompolski napisał:
          • oszolompolski Kurde,czy z powodu 1410 nie pojedziesz do Niemiec? 11.07.07, 22:13
            Typowo polackie myślenie: niesnaski sprzed stuleci projektować na
            teraźniejszość.
            • adalberto3 Re: Kurde,czy z powodu 1410 ... tym bardziej ... 11.07.07, 23:10
              ..pojade, aby poprawic.
    • goldenwomen3 Szyta grubymi nićmi tania prowokacja 12.07.07, 09:51
      sfrustrowanego ubeka-komucha siłą oderwanego od koryta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka