Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSL IP: *.echostar.pl 20.06.03, 03:27 A JAK URODZI TO PO WSI PALCEM WYTKNA, A I KSIADZ BEZSLUBNEGO NIE OCHRZCI. TAKA TO TA MORALNOSC KATOLICKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.dsl.mindspring.com 20.06.03, 03:56 Tylko mozna sie smiac z tych obroncow zycia, boze, ludzie, do jakiej wy sie ciemnoty sprowadzacie. Pamietajcie, ze czesc obecnych dzialaczy, typu Maciarewicz, w LPR, to sa ludzie, ktorzy siedzieli latami w wiezieniach, za poprzedniej wladzy. Nic dziwnego, ze nie moga teraz normalnie zyc, sa zniszczeni, przez to co ich spotkalo. Ja np. usuwalam ciaze, a jestem wegetarianka i nie popieram zabijania zwierzat. Opiekuje sie kotami i zabilabym kogos kto koty morduje.Wystarczy, mam podac adres zebyscie mi wybili szyby?? A moze pozwolicie jeszcze troche pociagnac, bo popieram tez eutanazje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut KATOLICY MUSZA ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 20.06.03, 04:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec NA MADAGASKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 20.06.03, 04:25 Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: KATOLICY MUSZA ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.03, 04:26 Statek Smierci - Powiedz: nie dla Nietolerancji - dziecko ma prawo do życia! Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: KATOLICY MUSZA ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.03, 04:29 Dzieci zabite przez "przerywanie ciąży": www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec POMIMO ZDOBYCZY NAUKI, ROZWOJU ONA TRWA IP: *.echostar.pl 20.06.03, 05:02 KONSERWA, TEZ TRWA IM DLUZEJ TYM PO OTWARCIU BARDZIEJ SMIERDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LONGERgierT(w)YCHkoniec KOBIETA MA PRAWO DECYDOWAC O ZYGOCIE IP: *.echostar.pl 20.06.03, 04:33 A ZYGOTA TO NIE DZIECKO NIEDOUCZONA FANATYCZKO TV TRWAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camrut Re: KATOLICY MUSZA ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 20.06.03, 04:59 onatutrwa napisała: > Statek Smierci - Powiedz: nie dla Nietolerancji - dziecko ma prawo do życia! Jasne.Pisze nie dla nietolerancji!!!!! Nikt nie neguje prawa dziecka do zycia. Ja jestem dorosla osoba, nikt zatem nie powinen negowac mojego prawa do decydowania o wlasnym losie i posiadania wlasnego zdania, nawet jezeli jest ono inne od twojego.Na tym polega tolerancja. Problem w tym, ze kilku komorkowy zarodek nie jest dzieckiem. Jest tym czym jest, czyli zlepkiem komorek. Nie czujacym, nie cierpiacym, mowienie /pisanie o przyznaniu decydowania kilku komorkom, przy pomijaniu prawa do decydowania dojrzalej swiadomej kobiecie jest wiecej niz pomylka. Nikt nie pisze o zabijaniu dzieci. 12 tyg. zarodek nie ma nic wspolnego z dzieckiem, nawet jesli na 'popularnych' stronach pisuja czy pokazuja co innego. Na szczescie nie czujemy, myslimy, podejmujemy decyzje noga, czy nawet dwiema - czego dowodza osoby z amputowanymi konczynami - takie skroty myslowe sa wiecej niz absurdalne.Zatem... prosze bardzo, masz wielkie pole do popisu; zbierz sily, znajdz sobie podobnych i zamiast wykrzykiwac 'jedynie sluszna prawde' na forum zajmij sie organizowaniem zabezpieczenia pomocy dla kobiet,tak aby nie stawaly przed trudnym wyborem, ale czuly sie bezpieczne, mialy swaidomosc wsparcia i pomocy, kiedy zdecyduja sie na urodzenie dziecka a nie oznaczalo to dla nich sytuacji bez wyjscia, w ktorej zdane beda tylko na siebie, majac u boku dziecko, dla ktorego nie bedzie miejsca na milosc. A no i oczywiscie, dziecko, ktore sie urodzi CZUJE Z PEWNOSCIA I MA SWAIDOMOSC o czym zapominaja katolicy. Jakos nie widac osrodkow katolickich udzielajacych pomocy samotnym matkom czy 'niechcianym' dzieciom. Czyzby problem byl warty uwagi tylko wtedy, kiedy latwo zwalic wine na bogu - ducha winne kobiety???? Aborcja to nie czas karnawalu,to wiekla tragedia. Odrobina katolickiego milosierdzia i milosci blizniego - nie potencjalnego, ale tego juz istniejacego - mogla by byc tu pomocna. Chyba,ze chodzi tu tylko o pielegnowanie katolickiej hipokryzji. No to wtedy nie pozostaje nic innego jak Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: KATOLICY MUSZA ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.53.203.62.dial.bluewin.ch 20.06.03, 08:36 A idioci jak carmuzek musza pozostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Pływający Aushwitz w Polsce IP: *.sympatico.ca 20.06.03, 07:01 Do redaktorow GW, a dlaczego nie napisaliscie "Plywajacy Aushwitz w Polsce", tylko tak ladnie klinika aborcyjna? Czyzby wedlug GW snierc smierci nie byla rowna? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To w Auschwitz GAZOWANO ZYGOTY?I jaka aborcja? 20.06.03, 07:32 Przy pomocy tabletki poronnej? Zadnego PLODU tym sie nie usunie, ale usunie sie paru tygodniowe zlepki komorek - wiele kobiet naturalnie i niezauwazalnie roni w bardzo podobny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: To w Auschwitz GAZOWANO ZYGOTY?I jaka aborcja IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 09:47 gabrielacasey napisała: > Przy pomocy tabletki poronnej? Zadnego PLODU tym sie nie usunie, ale usunie sie > > paru tygodniowe zlepki komorek - wiele kobiet naturalnie i Sama Pani jest zlepek komorek i do tego z duuuuuuzym niedostatkiem tych szarych ;-))))))))))))) > niezauwazalnie roni w bardzo podobny sposob. Nad Pani glupota nikt nawet lzy nie uroni ;-) Ciekawe czy jest Pani tez tak nachalnie upierdliwa dla Pana Casey? Jesli tak, zwazywszy ze mieszka pani w UK, to facet mogl tego nie wytrzymac psychicznie i zainteresowal sie innymi nosnikami chromosomu Y ;-) Zycze milego dnia Serdeczne Pozdrowienia i troche refleksji nad soba Papa razzi ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To w Auschwitz GAZOWANO ZYGOTY?I jaka aborcja IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:04 NIestety jak ktos uzywa konkretnych argumentow to ataki odbiera na siebie. To typowe dla meskiej logiki.. Cieszcie sie Panowie ze mozecie asystowac przynajmniej przy porodach bo moj maz przy przecinaniu pepowiny omal nie zemdlal. Nie dlatego ze to cos co laczylo zycia mnie i dziecka tylko dlatego ze byla taka twarda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Uwaga - kury na statku IP: *.53.203.62.dial.bluewin.ch 20.06.03, 08:29 Do Polski ma zawinac statek z kurami. Kazda taka kura ma jeden albo poltora zwoju mozgowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tos ty juz wywalczyl ustawe antyaborcyjna w 20.06.03, 08:51 Szwajcarii? No, to najwyzsza pora powalczyc tam i z prawem do eutanazji - tez macie ja u siebie legalna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Uwaga - kury na statku IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:08 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Do Polski ma zawinac statek z kurami. Kazda taka kura ma jeden > albo poltora zwoju mozgowego. Moze tak - dopoki mili Panowie nie beda napadac zbrojnie swoich kochanek i takimi lub innymi srodkami przymusu rowniez spolecznego naciskac na nie aby usuwaly dzieci w klinikach aborcyjnych to ja uwazam ze moralnosc duzej jednak czesci kobiet jest bezpieczna niezaleznie od tego czy kliniki przyplywaja czy nie- wiec moze nie robic od razu trepanacji kurom - w koncu to tez zycie- czy to aby chrzescijanskie? Czy wy nie widzicie ze to rozgrywki polityczne.. Niech sobie statek przyplywa w ciszy i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.stegny.2a.pl 20.06.03, 08:33 Ja mam pytanie: czy, żeby wejść na ten statek i wypłynąć na wody międzynarodowe nie trzeba przypadkiem przejść odprawy paszportowej? Czy ktoś wie coś na ten temat? Bo jeśli tak faktycznie jest to państwo ma prawo nie wypuścić obywatela poza granice (pod jakimś błahym powodem) i nikt nie będzie mógł wypłynąć. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NA Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: 213.25.31.* 20.06.03, 11:40 Gość portalu: kamil napisał(a): > Bo jeśli tak > faktycznie jest to państwo ma prawo nie wypuścić obywatela poza > granice (pod jakimś błahym powodem) i nikt nie będzie mógł > wypłynąć. O proszę, już się znaleźli chętni do ograniczenia pod błahym pozorem - oczywiście wyłącznie dla "wyższych celów" - praw obywateli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:22 Gość portalu: NA napisał(a): > Gość portalu: kamil napisał(a): > > Bo jeśli tak > > faktycznie jest to państwo ma prawo nie wypuścić obywatela poza > > granice (pod jakimś błahym powodem) i nikt nie będzie mógł > > wypłynąć. > O proszę, już się znaleźli chętni do ograniczenia pod błahym pozorem - > oczywiście wyłącznie dla "wyższych celów" - praw obywateli MOze Ci sami ktorzy najpierw poderwa jakas nastolatke a potem ucza ja moralnosci - ale alimentow zapewne nie placa.. NO najwazniejsze zeby wiedziala co ma robic.. Doszly mnie tez sluchy - nie wiem czy to prawda bo lozkiem innych polakow sie jednak za bardzo nie interesuje ze w Polsce prezerwatywy sa mniej popularne od pigulek. No wiec cala odpowiedzialnosc spoczywa na Paniach. No w koncu taka prezerwatywa niewygodna jest itd.. MOze jednak te statki sie przydaja - a jak do nich tacy przeciwnicy aborcji nie beda z armat strzelac to prawo jakie jest takie zostanie a SLD nie bedzie sie mialo z czego cieszyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil JAK WEJŚĆ NA TEN STATEK IP: *.stegny.2a.pl 20.06.03, 08:34 Ja mam pytanie: czy, żeby wejść na ten statek i wypłynąć na wody międzynarodowe nie trzeba przypadkiem przejść odprawy paszportowej? Czy ktoś wie coś na ten temat? Bo jeśli tak faktycznie jest to państwo ma prawo nie wypuścić obywatela poza granice (pod jakimś błahym powodem) i nikt nie będzie mógł wypłynąć. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Niech zabroni jak radzisz. I wybuli za to po 20.06.03, 08:50 procesie w Strasburgu - urodzone niechciane dzieci bedzie przynajmniej z czego utrzymac. Ogolnie mowiac - pomysl korzystny. Z tym niewypuszczeniem pod byle pretekstem. Ale panstwo tego nie zrobi, bo ono tu WYBULI (nic sie nie martw; ludzie z tego statku wiedza, co niewypuszczonym doradzic, by do tego procesu doprowadzic). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Ghostship II IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 09:04 Beda krecic sequel... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman To kill two birds with one stone ;) IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 09:12 Prosty sposob na pozbycie sie aborcji i eutanazji za jednym zamachem? Simple: Przeprowadzic eutanazje na zwolennikach aborcji. Za takim wydaniem eutanazji moglbym sie tymczasowo opowiedziec ;) Ciekawe dlaczego jeszcze nikt na to nie wpadl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gżdacz Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 20.06.03, 09:51 Gość portalu: Jack Ferriman napisał(a): > Prosty sposob na pozbycie sie aborcji i eutanazji za jednym > zamachem? Simple: > > Przeprowadzic eutanazje na zwolennikach aborcji. Za takim > wydaniem eutanazji moglbym sie tymczasowo opowiedziec ;) > > Ciekawe dlaczego jeszcze nikt na to nie wpadl? Wpadł, nie bój się. Sięgnij trochę do historii, może na początek do roku 1589, kiedy to w Quedlinburgu spalono jednego tylko dnia 133 czarownice. CIEKAWE MASZ POGLĄDY, JAK NA OBROŃCĘ ŻYCIA. Niestety, wsród radykalnych obrońców życia hipokryzja zdaje się stać ponad przykazaniem "Nie zabijaj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 10:10 Gość portalu: Gżdacz napisał(a): > Wpadł, nie bój się. > Sięgnij trochę do historii, może na początek do roku 1589, kiedy to w > Quedlinburgu spalono jednego tylko dnia 133 czarownice. > > CIEKAWE MASZ POGLĄDY, JAK NA OBROŃCĘ ŻYCIA. > Niestety, wsród radykalnych obrońców życia hipokryzja zdaje się stać ponad > przykazaniem "Nie zabijaj". Nie wyczul Pan ironii? Aj to szkoda ;-) Oops Czarownice. Czy te czarownice byly zwolenniczkami aborcji? A dlaczego 133. Czy to nie jakas magiczna liczba. Chodzilo mi o to aby zwolennicy eutanazji przeprowdzili ja na zwolennikach aborcji a nie ja. Ja nikogo nie chce zabijac w sposob bezwarunkowy i bez powodu (tylko w obronie wlasnej i to z wielkim bolem ;-)). A wracajac do tematu: Dla zwolennikow aborcji: aborcja to nie morderstwo, Dla zwolennikow eutanatji: eutanazja to nie morderstwo. Trzymajmy sie wiec, chorej jak chorej, ale ICH, a nie mojej wzglednej moralnosci... Wiec o co takie wielkie halo??? Jedni z nich zrobiliby drugim tylko to o co i tak walcza i do czego daza... Serdeczne pozdrowienia P.S. A te czarownice to na pewno sobie na to zasluzyly... sam znam pare takich osobiscie. Nawet z kolegami chcielismy wyslac jedna taka pania profesor do Luksemburga, bo tam jeszcze pare lat temu bylo prawo o paleniu na stosie wiedzmy i czarownice... Niestety tambylczy parlament uchylil to prawo, ze wzgledu na jego "znikoma niestosowalnosc" od paruset lat... No coz algorytm LRU znaja nawet politycy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek czarownice IP: *.pjwstk.edu.pl 20.06.03, 11:01 > Oops Czarownice. Czy te czarownice byly zwolenniczkami aborcji? Otoz niedouczony matole, glownym zajeciem tych tzw. czarownic byly praktyki antykoncepcyjne i aborcyjne, rozne ziolka itd. Za to scigal je kosciol a nie za jakies debilne czary. Kosciol hierarchiczny to bezwzgledna banda ale nie debile (zeby w jakies czary wierzyc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman O! Jaki ladny kundelek i jak zaszczekal ;-) IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 11:52 Oops... No i znow sie poplules dareczku ;-))) Chyba jednak bezwarunkowy zakaz aborcji nie jest 100% dobry. Twoj przyklad wskazuje, ze w pewnych wjatkowych wypadkach, aborcja powinna byc nie tylko dopuszczona, ale takze wskazana ;-) Pozdrawiam Ciebie, wspolczujac jednoczesnie Twoim rodzicom. Nie wydaje sie prawdopodobnym aby mieli kiedykolwiek zaznac radosci ojcostwa i macierzynstwa z tak potluczonego dziecka jak Ty, dariuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: czarownice IP: *.net195-132-237.noos.fr 20.06.03, 19:49 Gość portalu: darek napisał(a): > > Oops Czarownice. Czy te czarownice byly zwolenniczkami aborcji? > > Otoz niedouczony matole, glownym zajeciem tych tzw. czarownic byly praktyki > antykoncepcyjne i aborcyjne, rozne ziolka itd. Za to scigal je kosciol a nie > za jakies debilne czary. Kosciol hierarchiczny to bezwzgledna banda > ale nie debile (zeby w jakies czary wierzyc). ------------------------------ Znam jedna czarownice,wspaniale ciagnie druta. Chyba nawet o.rydzyk by jej nie spalil na stosie, w kazdym razie nie odrazu! Odpowiedz Link Zgłoś
13kisiel lewaczki tworza sztuczny tłum czy... 27.08.15, 16:49 bez kolejki można zabić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 13:07 A co z czarodziejami? Czyzby byli wolniejsi w mysleniu i dlatego mniej niebezpieczni? Ja tez niedaleko mam do Quedlinburga - ba nawet do miejsca gdzie byly zloty.. Musze to rozwazyc - moze zostane czarownica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gżdacz Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 21.06.03, 07:52 > Nie wyczul Pan ironii? Aj to szkoda ;-) Umknęła mi Twoja ironia. A to dlatego, że faszyści mieniący się "prawdziwymi Polakami", "obrońcami życia" itp. swoją zjadliwą, bezkompromisową, iście wręcz inkwizycyjną walką o SWOJĄ moralność uniemożliwiają dostrzeżenie ironii, każąc postrzegać w tym miejscu kolejnego nawiedzonego szowinistę. Podobnie jest z reakcją alergiczną. Jeśli poczułeś się dotknięty, przepraszam. > Oops Czarownice. Czy te czarownice byly zwolenniczkami aborcji? Z kolejnych odpowiedzi już wiesz, że tak. Niektóre poddawały się aborcji (wtedy mówiło się o "spędzaniu" płodu), niektóre im "pomagały". Choć znakomita większość kobiet ginęła z innych powodów (np: za Deschnerem - "pewien moguncki ksiądz dziekan kazał spalić ponad 300 osób z dwóch wsi, chciał bowim połączyć ich ziemie ze swoją posiadłością"), to "aborcjonistki" były ściagane niejako z urządu". Samo słowo "zwolenniczka" nie jest TYM słowem. Sądzę, że na świecie niewiele jest kobiet, które są zwolenniczkami aborcji. Tym, czego kobiety chcą nie jest aborcja sama w sobie a prawo wyboru. Różnica jest zasadnicza. > dlaczego 133. Czy to nie jakas magiczna liczba. Akurat tyle spalili. A swoją drogą, jakie musiało być przygotowanie organizacyjne do takiej pracochłonnej rzezi. Drewno w zasadzie było darmo, bo za noszenie go na stosy kościół dawał odpust ZUPEŁNY ale dalsza logistyka - tylko pogratulować. > Dla zwolennikow aborcji: aborcja to nie morderstwo, > Dla zwolennikow eutanatji: eutanazja to nie morderstwo. Twierdzenie powyższe nie jest prawdziwe, bowiem nie o zwolenników chodzi a o prawo wyboru, o czym wyżej. Poza tym to zbyt daleko idące uproszczenie. Niewiele z tego co nas otacza jest czarne albo białe. > Trzymajmy sie wiec, chorej jak chorej, ale ICH, a nie mojej > wzglednej moralnosci... Ja się ICH chorej moralności nie będę trzymał, bo od tego oparszywieć można. > P.S. > A te czarownice to na pewno sobie na to zasluzyly... sam znam > pare takich osobiscie. Nawet z kolegami chcielismy wyslac jedna > taka pania profesor do Luksemburga, bo tam jeszcze pare lat temu > bylo prawo o paleniu na stosie wiedzmy i czarownice... Niestety > tambylczy parlament uchylil to prawo, ze wzgledu na jego "znikoma > niestosowalnosc" od paruset lat... No coz algorytm LRU znaja > nawet politycy ;-))) "Ostatnią rzekomą czarownicę w Europie spalono w roku 1782 w szwedzkim mieście Glarus, i jeszcze w 1823 roku poddano w Delden (Holandia) pewną "czarownicę" próbie wodnej" - K. H. Deschner - "I znów zapiał kur". Znaczy się, nie tak znowu dawne te czasy. Ja również pozdrawiam, Ciebie i innych, którzy rozumieją, że aborcja jest złem, ale dotykającym tę właśnie kobietę, która się jej poddaje. Pozdrawiam również tych, którzy miast strzępić jęzor w krytykanckim pustosłowiu swoim prawym zyciem dają dowód moralności. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinia Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.4web.pl 20.06.03, 10:01 > > Przeprowadzic eutanazje na zwolennikach aborcji. Za takim > wydaniem eutanazji moglbym sie tymczasowo opowiedziec ;) > To może niech głodujący zjedzą bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 10:13 No wlasnie chyba taka polityke stosuje nasz rzad ;-) Cos jak w filmie Death Wish 4, gdzie niesmiertelny Charles Bronson napuscil na siebie dwa gangi, a ci sie po prostu unicestwili... co prawda tuz przed koncem sie skapowali, ze to byl wielki setup, ale bylo juz za pozno Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:15 Gość portalu: Jack Ferriman napisał(a): > Prosty sposob na pozbycie sie aborcji i eutanazji za jednym > zamachem? Simple: > > Przeprowadzic eutanazje na zwolennikach aborcji. Za takim > wydaniem eutanazji moglbym sie tymczasowo opowiedziec ;) > > Ciekawe dlaczego jeszcze nikt na to nie wpadl? Pisze Pan z Niemiec - czy na pewno wie Pan na kogo tak naprawde Pan napada? Kazdy moze miec wlasne zdanie w tej sprawie. To jest kwestia moralna i baaaardzo indywidualna.. Pana wypowiedzi przypominaja niestety wypowiedzi ksiezy na temat pozycia erotycznego w malzenstwie..Ja slucham roznych rzeczy mam swoje zasady moralne - ciazy nie usuwalam - mam dwojke kochanych dzieci ale mam tez swiadomosc ze jestem szczesciara. Niech Pan da spokoj kobietom i ojcom tych niechcianych dzieci. Niech oni w swoich sprawach decyduja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ferriman Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.asco.de / 192.168.1.* 20.06.03, 12:43 Gość portalu: ANka napisał(a): > Pisze Pan z Niemiec - czy na pewno wie Pan na kogo tak > naprawde Pan napada? > Kazdy moze miec wlasne zdanie w tej sprawie. To jest > kwestia moralna i baaaardzo indywidualna.. > Pana wypowiedzi przypominaja niestety wypowiedzi ksiezy > na temat pozycia erotycznego w malzenstwie..Ja slucham > roznych rzeczy mam swoje zasady moralne - ciazy nie > usuwalam - mam dwojke kochanych dzieci ale mam tez > swiadomosc ze jestem szczesciara. Niech Pan da spokoj > kobietom i ojcom tych niechcianych dzieci. Niech oni w > swoich sprawach decyduja.. Na nikogo nie napadam. Staram sie tylko pietnowac hipokryzje politycznej poprawnosci, socjalistyczno-lewicowych rzadow. Dla mnie aborcja i eutanazja nie roznia sie od zwyklego morderstwa i koniec nie zmienie sie i nie chce sie zmienic. Taki jestem. Cokolwiek sie stanie miec odwage nazywac rzeczy po imieniu, nawet jesli bede musial za to zaplacic. Dobro jest dobrem jest dobrem. Zlo jest zlem jest zlem. A najgorsze w tym wszystkim jest swiadomosc, ze na moich oczach gwalci sie prawde, zaciemnia rzeczywisty obraz swiata. Porazajaca hipokryzja: ------------------------ kara smierci - zakazac, niehumanitarne aborcja, eutanazja - spoko pedofilia - zakazac, nieetyczne pederastia - spoko (podczas gdy wiekszosc pedofilow to pedofile uranisci) 1000 lat chrzescijanstwa w Europie - niewarto wspominac, wiele przelanej krwi i cierpien rewolucja francuska - spoko (podczas gdy w ciagu kilku lat tej rewolucji przelano wiecej krwi niz podczas wszystkich wojen religijnych) Ach nie chce mi sie wymieniac... Serdecznie Pania pozdrawiam. P.S. Ja nie walcze z ludzmi tylko z chorymi ideami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:55 NO coz ja tez walcze z hipokryzja ale nasze opinie sie bardzo roznia. Nie umialabym spojrzec ´lubieznie´ na inna kobiete i troche mi sie to nie miesci w glowie. A jednak widzie roznice miedzy homoseksualizmem a napastowaniem nieletnich.. TAk samo wiem ze jest roznica miedzy trzema komorkami a czlowiekiem. Ja staram sie nie zabijac nawet tych trzech komorek - i nawet wiecej w postaci muchy gdy nie mam takiej wyraznej potrzeby. Niemniej jednak cos jest nie tak skoro takim statkom oplaca sie do nas przybijac - nie uwaza Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simplex Re: To kill two birds with one stone ;) IP: *.cisn.pl 20.06.03, 14:00 Gość portalu: Jack Ferriman napisał(a): > Porazajaca hipokryzja: > ------------------------ > kara smierci - zakazac, niehumanitarne > aborcja, eutanazja - spoko > Taka sama hipokryzje wykazuja konserwatywni prawicowcy (np. Republikanie), tyle tylko, ze dokladnie w druga strone: kara smierci - spoko aborcja - niehumanitarne W stanach (i nie tylko tam) zdarzaly sie morderstwa dokonane na lekarzach przeprowadzajacych aborcje, lub wysadzano w powietrze kliniki abortcyjne (z ludzmi w srodku). Morderstwo w obronie zycia? Tego juz nawet hipokryzja nazwac nie mozna. A ja nie ma nic przeciwko ani karze smierci ani aborcji... Simplex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Prędzej czy później rozsądek zatriumfuje ... IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 20.06.03, 09:58 .. i każda kobieta będzie mogła decydować o swoim życiu bez oglądania sie na poglądy róznego maści nawiedzonych buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Re: Prędzej czy później rozsądek zatriumfuje ... IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 11:13 Gość portalu: Robi napisał(a): > .. i każda kobieta będzie mogła decydować o swoim życiu bez > oglądania sie na poglądy róznego maści nawiedzonych buraków. Odnoszę wrażenie, że pomylił Pan wątek. Tu mowa jest o tym, czy jeden człowiek może decydować o życiu i śmierci drugiego człowieka. Dlatego proszę założyć swój odrębny wątek albo trzymać się tematu. Sądząc z wypowiedzi innych postmanów - pański przypadek jest nieodosobniony, niestety. Jednak pański przypadek zasługuje na wyróżnienie - jest klasyczny i bardzo czytelny. Stąd moja reakcja w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ordynarny Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: 126.17.57.* 20.06.03, 10:23 Kurwica mnie bierze jak slysze o tej LPR. Jak nie preambula do konstytucji to statek. Czy wy nie macie lepszych zajec w zyciu? Posadza taka przed komputerem, zeby TRWALA i pisala bzdury. Oby Pan Bog kiedys Was nie rozliczyl za Wasz brak tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smoke|a|Lot Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 10:41 onatutrwa napisała: > Uwaga statek Smierci... Uwaga czuje gowno zamiast mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICVS Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 20.06.03, 11:01 Przypłynie odpłynie a czarni zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joza Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 12:05 Oj, widać, ze Ciemnogród sklada doniesienia do prokuratury.Czyżby nasza prokuratura nie miala pilniejszych spraw do rozwikłania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.waw-smy.sint.pl 20.06.03, 12:27 Jestem katoliczką, i przeraża mnie to że musiał byś "stworzony stwór) w postaci statku aby robic abircje.Ludzie żyjemy w XXI i każdy ma świadomość tego że aborcje były są i będą. Czy wszyscy Ci którzy walczą o to żeby nie było ich zastanowili się że to jest walka z wiatrakami, niech się wezmą za robotę stworzą warunki do odpowiedniego bytu rodzinom, matką samotnie wychowującym dzieci, domom dziecka ( gdzie jest bida bo władza rzuci pare zł i myśłi że dziecko samo wyroście) Ja wiem że aborcja jest aktem którego nie należy pochwalać, ale to że nie jacyś panowie nie pozwolą na aborcję czy też religja nasza na to nie pozwala będzie ich mniej. Tak jak wcześniej juz o tym wspomniano wystarczy wziaść pierwszą lepsza gazetę i można znaleść " wywoływanie bezbolesne miesiaczki" czy tego mu nie widzimy a czepijamy sie statku ... po co aby zrobić aferę i zamieszanie....że jesteśmy takim wspaniałym narodem króry nie pozwala na aborcję ... żeby świat widział że my nie pozwalamy a w zaciszu własnego podwórka skrobiemy że aż sie dymi .. i biedni lekaże bija kabze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.ifn-magdeburg.de 20.06.03, 12:33 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Jestem katoliczką, i przeraża mnie to że musiał byś "stworzony > stwór) w postaci statku aby robic abircje.Ludzie żyjemy w XXI i > każdy ma świadomość tego że aborcje były są i będą. Czy wszyscy > Ci którzy walczą o to żeby nie było ich zastanowili się że to > jest walka z wiatrakami, niech się wezmą za robotę stworzą > warunki do odpowiedniego bytu rodzinom, matką samotnie > wychowującym dzieci, domom dziecka ( gdzie jest bida bo władza > rzuci pare zł i myśłi że dziecko samo wyroście) Ja wiem że > aborcja jest aktem którego nie należy pochwalać, ale to że nie > jacyś panowie nie pozwolą na aborcję czy też religja nasza na to > nie pozwala będzie ich mniej. Tak jak wcześniej juz o tym > wspomniano wystarczy wziaść pierwszą lepsza gazetę i można > znaleść " wywoływanie bezbolesne miesiaczki" czy tego mu nie > widzimy a czepijamy sie statku ... po co aby zrobić aferę i > zamieszanie....że jesteśmy takim wspaniałym narodem króry nie > pozwala na aborcję ... żeby świat widział że my nie pozwalamy a > w zaciszu własnego podwórka skrobiemy że aż sie dymi .. i biedni > lekaże bija kabze... Dokladnie tak - widzi Pani to jest wlasnie polityka klamstwo na klamstwie a mowi sie o moralnosci.. A z ta miesiaczka to nie czytalam ale swoja droga chyba ma Pani racje bo nie wiem jak mozna ja wywolywac bolesnie. Chyba sama miesiaczka jest bolesna dla niektorych kobiet. No ale lekarze mezczyzni w Polsce jeszcze niedawno usmiechali sie pod wasem gdy im kobiety sie na bole miesiaczkowe skarzyly. Fakt to juz nie problem ludzi tylko kobiet.. Pozdrawiam serdecznie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JWZ Współczucie IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 12:06 Gość portalu: ANka napisał(a): > Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > > > Jestem katoliczką, i przeraża mnie to że musiał byś > "stworzony > > stwór) w postaci statku aby robic abircje.Ludzie żyjemy > w XXI i > > każdy ma świadomość tego że aborcje były są i będą. > Czy wszyscy > > Ci którzy walczą o to żeby nie było ich zastanowili się > że to > > jest walka z wiatrakami, niech się wezmą za robotę > stworzą > > warunki do odpowiedniego bytu rodzinom, matką samotnie > > wychowującym dzieci, domom dziecka ( gdzie jest bida bo > władza > > rzuci pare zł i myśłi że dziecko samo wyroście) Ja wiem że > > aborcja jest aktem którego nie należy pochwalać, ale to > że nie > > jacyś panowie nie pozwolą na aborcję czy też religja > nasza na to > > nie pozwala będzie ich mniej. Tak jak wcześniej juz o tym > > wspomniano wystarczy wziaść pierwszą lepsza gazetę i można > > znaleść " wywoływanie bezbolesne miesiaczki" czy tego > mu nie > > widzimy a czepijamy sie statku ... po co aby zrobić > aferę i > > zamieszanie....że jesteśmy takim wspaniałym narodem > króry nie > > pozwala na aborcję ... żeby świat widział że my nie > pozwalamy a > > w zaciszu własnego podwórka skrobiemy że aż sie dymi .. > i biedni > > lekaże bija kabze... > > Dokladnie tak - widzi Pani to jest wlasnie polityka > klamstwo na klamstwie a mowi sie o moralnosci.. > A z ta miesiaczka to nie czytalam ale swoja droga chyba > ma Pani racje bo nie wiem jak mozna ja wywolywac > bolesnie. Chyba sama miesiaczka jest bolesna dla > niektorych kobiet. > No ale lekarze mezczyzni w Polsce jeszcze niedawno > usmiechali sie pod wasem gdy im kobiety sie na bole > miesiaczkowe skarzyly. Fakt to juz nie problem ludzi > tylko kobiet.. > Pozdrawiam serdecznie.. Czytając powyższe posty pozostaje tylko wyrazić głębokie współczucie. Brak rozumienia podstawowych pojęć jest porażający. Traktowanie faktów innymi niż są w rzeczywistości i nadawanie im znaczenia, jakiego nie posiadają świadczy z jednej strony o złej woli, a z drugiej o próbie przeniesienia istniejącego konfliktu na całkiem inne boisko. Nikt z walecznych obrońców aborcji nie zająknie się, co w tej sprawie ma do powiedzenia obowiązujący porządek prawny RP. Jest to dość typowe dla tej "kategorii" - powołującej się na porządek prawny jedynie wówczas, gdy jest to dla niej korzystne. Wybiórczość to cecha bardzo już powszechna, posiadająca negatywne konotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Nie słowa, tylko czyny! 20.06.03, 13:28 Od dnia w którym się dowiem, że Kościół katolicki już prowadzi domy opieki dla samotnych kobiet i wspaniałe Rodzinne, Katolickie Domy Dzieci porzuconych, niechcianych, maltretowanych przez (przeważnie) katolickich rodziców - od tego dnia zacznę walczyć o prawo nawet kilkudniowej zapłodnionej komórki do życia! Ale ani dnia wcześniej! Czy ten statek przypłynie, czy nie i ile kobiet skorzysta z jego usług - to drobiazg. Ważne żeby przestać gadać na temat aborcji i opieki nad matką i dzieckiem a POKAZAĆ, że ta opieka istnieje. SZCZEGÓLNIE zaś że taką opiekę zapewnia walczący o życie zapłodnionych komórek - KOŚCIÓŁ katolicki, nie tylko jako organizacja religijna, ale jako SPOŁECZNOŚĆ gromadząca ludzi wyznających religię katolicką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a A swistak czyta te bzdury... IP: *.net195-132-237.noos.fr 20.06.03, 19:42 ...i dalej zawija swoje sreberka! Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Statek Smierci.... 20.06.03, 15:44 Płód nie jest osobą. Czy rzeczywiście płód nie jest osobą? Jeśli, jak twierdzą niektórzy, dziecko jest tylko "wrzodem" w ciele kobiety, dlaczego temu "wrzodowi" bije serce, a jego fale mózgowe mają własną charakterystykę, odmienną niż fale matki? "Wrzód" posiada także własną grupę krwi i płeć. Dokonuje się na nim transfuzji krwi i operacji chirurgicznych. Wreszcie, czy nie jest osobą ktoś, kto ma charakterystyczny tylko dla siebie kod genetyczny? Okres płodowy jest po prostu fazą rozwoju człowieka, tak samo jak dzieciństwo, młodość i w końcu wiek dojrzały . Typ myślenia, który pewną fazę życia nie uznaje za w pełni ludzką (czas z niewykształconym mózgiem) wywodzi się chyba pośrednio ze sposobu widzenia świata przez Kartezjusza, który mawiał - "myślę więc jestem". Dziecko w łonie matki nie myśli - więc go nie ma?! Dla kogoś, kto przyjmuje ten punkt widzenia, przedmiot może w konsekwencji być ważniejszy od dziecka. Komputer przecież myśli - więc jest?! -------------------------------------------------------------------------------- Zwolennicy wolności wyboru opowiadają się za aborcją. Slogan oparty na kłamstwie, że zabójstwo jest formą wyrażania wolności. Zabójstwo nazwane "aborcją" ma zmylić słuchacza. Gdyby proaborcyjny propagandzista powiedział, że zwolennicy wolności wyboru są za morderstwem, nie uzyskałby spodziewanego "efektu marketingowego". Jedno małe słówko skojarzone z wolnością potrafi zmienić cały sens zdania i zadziałać na emocje słuchacza, otępiając jego myślenie. Racjonalnie myślący człowiek, nie dający się zbyt łatwo zmanipulować, od razu zauważy sprzeczność. Przecież właśnie tam, gdzie odbiera się życie drugiemu człowiekowi - nie może być mowy o wolności! Warto zwrócić uwagę na ponadczasowy charakter tego chwytu. Stosowane obecnie w propagandzie skojarzenie wolności z inaczej nazwanym zabójstwem, dawniej propaganda komunistyczna kojarzyła z inaczej nazwaną kradzieżą. Dlatego też przed laty zwolennicy kradzieży własności prywatnej (komuniści) nazywali się obrońcami "wolności" ludu, a przeciwnicy tejże wolności kradzieży - "wściekłymi karłami reakcji". Cel inny - metoda ta sama. -------------------------------------------------------------------------------- Kobieta ma prawo do własnego brzucha(ewentualnie rozporządzać własnym ciałem). Dlaczego kobieta dwudziesto- czy trzydziestoletnia ma prawo rozporządzać własnym ciałem, a kobieta kilkutygodniowa nie ma takiego prawa? Z drugiej strony: dlaczego mężczyzna kilkutygodniowy, nie może rozporządzać własnym ciałem, a kobieta dwudziestokilkuletnia może? Czyżby - wbrew temu co mówią feministki - zwolennicy tego hasła dążyli do prześladowania mężczyzn przez kobiety? Każdy ma prawo rozporządzać własnym ciałem w granicach nie sprzeciwiających się nakazom prawa naturalnego i Bożego. Nikt przecież nie przyzna prawa do rozporządzania własnym ciałem chuliganowi bijącemu przechodniów. W praktyce prawo do "wpuszczenia" nowej osoby na świat, nie dotyczy jedynie kobiet, ale powoli rozszerzane jest na lekarza i psychologa. Tworzy się zaczątki "elity", "rasy panów", która będzie miała prawo decydować o tym kto jest godny żyć, a kto ma być uśmiercony. Można całkiem logicznie przypuszczać, że przywilej decydowania o zabijaniu dzieci może być z czasem rozszerzony na ludzi starych, chorych … może nawet przeciwników politycznych? -------------------------------------------------------------------------------- Lepiej usunąć, jak ma się urodzić dziecko niedorozwinięte lub kalekie. Życie takiego dziecka nie ma sensu. Dla poganina człowiek ułomny zawsze zasługiwał na śmierć (vide zrzucanie ze skał chorych dzieci w starożytnej Sparcie). Dlatego i dzisiaj, gdy powróciła do łask pogańska etyka, osoba o uszkodzonym mózgu traci status człowieka. Humanizm pogański najwyższą wartością obdarza nie osobę, lecz rozum. Rozum mniej rozwinięty zmniejsza wartość człowieka. Ustosunkowując się do twierdzenia, że życie dziecka niedorozwiniętego nie ma sensu, ks. Stanisław Olejnik słusznie zauważył, że nie życie chorego dziecka traci sens, ale "traci sens" życie opiekunów, którzy nie chcą poświęcić swych karier dla opieki nad dzieckiem . -------------------------------------------------------------------------------- Dziecko niechciane nie będzie kochane. Trudno by każdy człowiek spotykany przez nas w szkole, w pracy, czy na ulicy, miałby być przez nas "chciany". W życiu spotykamy mnóstwo "niechcianych ludzi". Ale miłość chrześcijańska polega właśnie na przezwyciężaniu niechęci do nich. Przykładowo: nie chcemy by naszym sąsiadem był ktoś kłótliwy i hałaśliwy, nie mając jednak możliwości zmiany miejsca zamieszkania musimy próbować się z nim dogadywać, a jeśli to nie pomoże - cierpliwie znosić kłopoty związane z sąsiedztwem. Postulat natychmiastowego zabijania wszystkich ludzi przez nas niechcianych, wydaje się aż nazbyt znany z nieodległej historii! -------------------------------------------------------------------------------- Dziecko przeszkadza w zrobieniu kariery, odpowiednim komforcie życia. Nie stać nas na dziecko. Na ołtarzu pogańskich plemion, by zaspokoić krwiożerczych bożków, składano w ofiarze tysiące ludzi, oczekując w zamian np. słonecznej pogody. Współczesne neopogaństwo w praktyce niczym nie różni się od tamtego. Zmieniły się tylko postulaty. W dalszym ciągu na ołtarzu - tym razem bożka wygodnictwa, kariery, świętego spokoju - składa się niewinne osoby. -------------------------------------------------------------------------------- Jeśli Polska jest katolicka, to i tak nikt nie będzie dokonywał aborcji. Po co więc specjalne zakazy? Jeśli nawet większość katolicka teoretycznie podporządkowałaby się prawu katolickiemu, co z mniejszością niewierzącą? Tak postawiony argument sugeruje, że niekatolicy mogliby swobodnie zabijać dzieci, bo mają takie a nie inne poglądy w kwestii aborcji. Na podobnej zasadzie można zapytać: dlaczego zabraniać złodziejowi kraść? Niech ci co mają liberalne poglądy w kwestii kradzieży grabią kogo chcą, a ci co myślą tradycyjnie niech zrezygnują z tego "przywileju". Doskonałość i świętość jest celem do którego powinni dążyć katolicy. Jednak człowiek, będąc grzesznym, niejednokrotnie sprzeciwia się przykazaniom Bożym i prawu naturalnemu. Dlatego przestępstwa szczególnie groźne, w celu zachowania porządku społecznego, są karane przez wyznaczone ku temu instytucje państwowe (sądy, prokuratura, policja). Do takich przestępstw kwalifikuje się zabójstwo - w tym dzieci nienarodzonych. Przy tym, kodeks karny spełnia funkcje wychowawcze. Człowiek jest skłonny obowiązujące prawo uznawać za normę moralną. Skoro ta norma dopuszcza zabójstwo, wówczas i ludzie dopuszczają je w spaczonym sumieniu. -------------------------------------------------------------------------------- Kościół chce by czternastoletnie dziewczynki rodziły dzieci. Fałszuje się kwestię ciąż młodocianych dziewcząt by przekonać publikę, że niby Kościół domaga się rodzenia dzieci przez dzieci. Nikt nie kazał czternastoletnim dziewczynkom zachodzić w ciąże, gdyby w społeczeństwie przestrzegano wskazań Kościoła problemu by nie było! Ten pozorny "argument nie do zbicia" pada, gdy postawi się problem inaczej: czy lepiej, by czternastoletnia dziewczyna urodziła dziecko, czy by zginął człowiek? -------------------------------------------------------------------------------- Zakaz aborcji powoduje, że coraz więcej dzieci jest skrycie mordowanych tuż po urodzeniu. Autor sloganu, jak widać, jest nadzwyczaj "humanitarny". Woli by małe dzieci ginęły poprzez powolne wyrywanie im nóżek, rączek, miażdżenie główek, a niżeli miałyby marznąć w lesie czy na śmietniku. Argument kryjący się w podtekście: dzięki aborcji przynajmniej zaoszczędzimy ludzkiego cierpienia - zgodnie z powyższym - upada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Statek Smierci.... IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 20.06.03, 19:00 onatutrwa napisała: ) Płód nie jest osobą. ) Czy rzeczywiście płód nie jest osobą? Jeśli, jak twierdzą niektórzy, dziecko ) jest tylko "wrzodem" w ciele kobiety, dlaczego temu "wrzodowi" bije serce, a ) jego fale mózgowe mają własną charakterystykę, odmienną niż fale matki? "Wrzód" ) ) posiada także własną grupę krwi i płeć. Dokonuje się na nim transfuzji krwi i ) operacji chirurgicznych. Wreszcie, czy nie jest osobą ktoś, kto ma ) charakterystyczny tylko dla siebie kod genetyczny? Okres płodowy jest po prostu ) ) fazą rozwoju człowieka, tak samo jak dzieciństwo, młodość i w końcu wiek ) dojrzały . Typ myślenia, który pewną fazę życia nie uznaje za w pełni ludzką ) (czas z niewykształconym mózgiem) wywodzi się chyba pośrednio ze sposobu ) widzenia świata przez Kartezjusza, który mawiał - "myślę więc jestem". Dziecko ) w łonie matki nie myśli - więc go nie ma?! Dla kogoś, kto przyjmuje ten punkt ) widzenia, przedmiot może w konsekwencji być ważniejszy od dziecka. Komputer ) przecież myśli - więc jest?! ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Zwolennicy wolności wyboru opowiadają się za aborcją. ) Slogan oparty na kłamstwie, że zabójstwo jest formą wyrażania wolności. ) Zabójstwo nazwane "aborcją" ma zmylić słuchacza. Gdyby proaborcyjny ) propagandzista powiedział, że zwolennicy wolności wyboru są za morderstwem, nie ) ) uzyskałby spodziewanego "efektu marketingowego". Jedno małe słówko skojarzone z ) ) wolnością potrafi zmienić cały sens zdania i zadziałać na emocje słuchacza, ) otępiając jego myślenie. Racjonalnie myślący człowiek, nie dający się zbyt ) łatwo zmanipulować, od razu zauważy sprzeczność. Przecież właśnie tam, gdzie ) odbiera się życie drugiemu człowiekowi - nie może być mowy o wolności! Warto ) zwrócić uwagę na ponadczasowy charakter tego chwytu. Stosowane obecnie w ) propagandzie skojarzenie wolności z inaczej nazwanym zabójstwem, dawniej ) propaganda komunistyczna kojarzyła z inaczej nazwaną kradzieżą. Dlatego też ) przed laty zwolennicy kradzieży własności prywatnej (komuniści) nazywali się ) obrońcami "wolności" ludu, a przeciwnicy tejże wolności kradzieży - "wściekłymi ) ) karłami reakcji". Cel inny - metoda ta sama. ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Kobieta ma prawo do własnego brzucha(ewentualnie rozporządzać własnym ciałem). ) ) Dlaczego kobieta dwudziesto- czy trzydziestoletnia ma prawo rozporządzać ) własnym ciałem, a kobieta kilkutygodniowa nie ma takiego prawa? Z drugiej ) strony: dlaczego mężczyzna kilkutygodniowy, nie może rozporządzać własnym ) ciałem, a kobieta dwudziestokilkuletnia może? Czyżby - wbrew temu co mówią ) feministki - zwolennicy tego hasła dążyli do prześladowania mężczyzn przez ) kobiety? Każdy ma prawo rozporządzać własnym ciałem w granicach nie ) sprzeciwiających się nakazom prawa naturalnego i Bożego. Nikt przecież nie ) przyzna prawa do rozporządzania własnym ciałem chuliganowi bijącemu ) przechodniów. W praktyce prawo do "wpuszczenia" nowej osoby na świat, nie ) dotyczy jedynie kobiet, ale powoli rozszerzane jest na lekarza i psychologa. ) Tworzy się zaczątki "elity", "rasy panów", która będzie miała prawo decydować o ) ) tym kto jest godny żyć, a kto ma być uśmiercony. Można całkiem logicznie ) przypuszczać, że przywilej decydowania o zabijaniu dzieci może być z czasem ) rozszerzony na ludzi starych, chorych … może nawet przeciwników polityczn ) ych? ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Lepiej usunąć, jak ma się urodzić dziecko niedorozwinięte lub kalekie. Życie ) takiego dziecka nie ma sensu. Dla poganina człowiek ułomny zawsze zasługiwał na ) ) śmierć (vide zrzucanie ze skał chorych dzieci w starożytnej Sparcie). Dlatego i ) ) dzisiaj, gdy powróciła do łask pogańska etyka, osoba o uszkodzonym mózgu traci ) status człowieka. Humanizm pogański najwyższą wartością obdarza nie osobę, lecz ) ) rozum. Rozum mniej rozwinięty zmniejsza wartość człowieka. Ustosunkowując się ) do twierdzenia, że życie dziecka niedorozwiniętego nie ma sensu, ks. Stanisław ) Olejnik słusznie zauważył, że nie życie chorego dziecka traci sens, ale "traci ) sens" życie opiekunów, którzy nie chcą poświęcić swych karier dla opieki nad ) dzieckiem . ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Dziecko niechciane nie będzie kochane. Trudno by każdy człowiek spotykany ) przez nas w szkole, w pracy, czy na ulicy, miałby być przez nas "chciany". W ) życiu spotykamy mnóstwo "niechcianych ludzi". Ale miłość chrześcijańska polega ) właśnie na przezwyciężaniu niechęci do nich. Przykładowo: nie chcemy by naszym ) sąsiadem był ktoś kłótliwy i hałaśliwy, nie mając jednak możliwości zmiany ) miejsca zamieszkania musimy próbować się z nim dogadywać, a jeśli to nie ) pomoże - cierpliwie znosić kłopoty związane z sąsiedztwem. Postulat ) natychmiastowego zabijania wszystkich ludzi przez nas niechcianych, wydaje się ) aż nazbyt znany z nieodległej historii! ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Dziecko przeszkadza w zrobieniu kariery, odpowiednim komforcie życia. Nie stać ) ) nas na dziecko. Na ołtarzu pogańskich plemion, by zaspokoić krwiożerczych ) bożków, składano w ofiarze tysiące ludzi, oczekując w zamian np. słonecznej ) pogody. Współczesne neopogaństwo w praktyce niczym nie różni się od tamtego. ) Zmieniły się tylko postulaty. W dalszym ciągu na ołtarzu - tym razem bożka ) wygodnictwa, kariery, świętego spokoju - składa się niewinne osoby. ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Jeśli Polska jest katolicka, to i tak nikt nie będzie dokonywał aborcji. Po co ) ) więc specjalne zakazy? Jeśli nawet większość katolicka teoretycznie ) podporządkowałaby się prawu katolickiemu, co z mniejszością niewierzącą? Tak ) postawiony argument sugeruje, że niekatolicy mogliby swobodnie zabijać dzieci, ) bo mają takie a nie inne poglądy w kwestii aborcji. Na podobnej zasadzie można ) zapytać: dlaczego zabraniać złodziejowi kraść? Niech ci co mają liberalne ) poglądy w kwestii kradzieży grabią kogo chcą, a ci co myślą tradycyjnie niech ) zrezygnują z tego "przywileju". Doskonałość i świętość jest celem do którego ) powinni dążyć katolicy. Jednak człowiek, będąc grzesznym, niejednokrotnie ) sprzeciwia się przykazaniom Bożym i prawu naturalnemu. Dlatego przestępstwa ) szczególnie groźne, w celu zachowania porządku społecznego, są karane przez ) wyznaczone ku temu instytucje państwowe (sądy, prokuratura, policja). Do takich ) ) przestępstw kwalifikuje się zabójstwo - w tym dzieci nienarodzonych. Przy tym, ) kodeks karny spełnia funkcje wychowawcze. Człowiek jest skłonny obowiązujące ) prawo uznawać za normę moralną. Skoro ta norma dopuszcza zabójstwo, wówczas i ) ludzie dopuszczają je w spaczonym sumieniu. ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Kościół chce by czternastoletnie dziewczynki rodziły dzieci. Fałszuje się ) kwestię ciąż młodocianych dziewcząt by przekonać publikę, że niby Kościół ) domaga się rodzenia dzieci przez dzieci. Nikt nie kazał czternastoletnim ) dziewczynkom zachodzić w ciąże, gdyby w społeczeństwie przestrzegano wskazań ) Kościoła problemu by nie było! Ten pozorny "argument nie do zbicia" pada, gdy ) postawi się problem inaczej: czy lepiej, by czternastoletnia dziewczyna ) urodziła dziecko, czy by zginął człowiek? ) ------------------------------------------------------------------------------ - ) - ) Zakaz aborcji powoduje, że coraz więcej dzieci jest skrycie mordowanych tuż po ) ) urodzeniu. Autor slog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gżdacz Re: Statek Smierci.... IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 21.06.03, 08:06 Twoje wypowiedzi są podręcznikowym przykladem demagogii i sofizmatyki. Zamiast powtarzać - myśl samodzielnie. Wielokrotnie mijasz sie z prawdą a logika zdaje się być pojęciem zupełnie Ci nie znanym. Można z Tobą polemizować i łatwo wdeptywać po kolei wszystkie Twoje (?) argumenty. Ale nie warto, bo chyba już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.net195-132-237.noos.fr 20.06.03, 19:35 onatutrwa napisała: > Uwaga statek Smierci... -------------------- Brrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce 21.06.03, 08:28 Mój boże... tak się złożyło, że newsów na temat "Aurory"(czy jak sie ta wszawa łajba nazywa) słuchałem w radiu trzymając na rękach mojego 3- dniowego synka. A teraz przeczytałem sobie te sto siedemdziesiąt parę komentarzy... Cholera, nie wiem kto ma obiektywnie rację w sporze gdzie się zaczyna człowieczeństwo. Wiem natomiast gdzie się kończy, a raczej gdzie go nie ma. Nie ma go na tej parszywej łajbie i niech ją piekło (jeżeli jest- jestem ateistą) pochłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 10:49 "Cholera, nie wiem kto ma obiektywnie rację w sporze gdzie się zaczyna człowieczeństwo. Wiem natomiast gdzie się kończy, a raczej gdzie go nie ma. Nie ma go na tej parszywej łajbie i niech ją piekło (jeżeli jest- jestem ateistą) pochłonie." Niech fioletowi uślinią się do pasa, niech wszechdurna młódź zedrze glany w porcie a prawiczki-polityczki zasypią prokuratorów tonami donosów. Właśnie w tym tkwi sukces Aurory. Poruszyła temat tabu, a tym tematem są prawa kobiet, aborcja to sprawa drugoplanowa. PS Czy podejście do praw kobiet ma związek z ateizm? Ma natomiast związek z poziomem rozwoju umysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 21.06.03, 21:52 Tak jest w Polsce...... Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce 22.06.03, 02:56 Ale im dali - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KPzA Precz z pływającą kliniką aborcyjną w Polsce! IP: *.its.unimelb.edu.au 22.06.03, 06:17 Zadam kary smierci za zabicie jajeczka badz plemnika, bo to przeciez tez sa, byli i beda tacy mali ludzie, bezbronni i najbardziej narazeni na aborcje! Katolik Prawdziwy z Antypodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron Re: Precz z pływającą kliniką aborcyjną w Polsce! IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 22.06.03, 13:11 Gość portalu: KPzA napisał(a): > Zadam kary smierci za zabicie jajeczka badz plemnika, bo to przeciez tez sa, > byli i beda tacy mali ludzie, bezbronni i najbardziej narazeni na aborcje! > Katolik Prawdziwy z Antypodow IDIOTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Szczerba Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 13:29 Z pewnością za kilka dni, o ile nie godzin do portu we Władysławowie wpłynie statek aborcyjny. Z całą pewnością za kilka dni, o ile nie godzin moja żona urodzi moją piękną, zdrową córeczkę, na którą niby czekamy dziewięć miesięcy, a tak naprawdę wiele lat. Bardzo już za nią tęsknię. Jestem katolikiem, ale tylko dlatego, że rodzice mnie ochrzcili. Taki statystyczny katolik. Do kościoła trafiam z okazji ślubów, chrzcin i pogrzebów. Nie jestem prawicowy, centrowy, ani lewicowy. Jedyny pogląd polityczny jaki posiadam to taki, że nie uznaję ekstremizmu, czyli faszyzmu, komunizmu, socjalizmu, nacjonalizmu itp.. Nie nawidzę głupoty i ekshibicjonizmu. Coraz bardziej brzydzę się jednak kraju i mieszkańców kraju, w którym się urodziłem. Ucząc się historii od szkoły podstawowej byłem coraz bardziej zdziwiony. Dzisiaj jestem dorosłym człowiekiem i wiem, że historia tego kraju i obraz jego mieszkańców dalej są i zawsze będą naznaczone obrzydliwą głupotą, nieznośnym brakiem przyzwoitości, umiaru i rozsądku. Nie ma możliwości, aby życie tego narodu było racjonalne i budziło szacunek, chociażby mój i ludzi mi podobnych, którzy tu żyją. Jest ich niewielu. Temat aborcji, statku aborcyjnego, szalejących feministek, rozhisteryzowanych katolików stał się bardzo poważnym tematem medialnym. Wypowiadają się na ten temat partie polityczne, ministrowie, prezydent, premier, prokurator, biskup itd.. Jedni z zapałem schizofrenicznego seryjnego mordercy dążą do tego, aby zabić jak najwięcej płodów, kobiety biegają po plaży i wypatrują statku, który przyniesie śmierć ich dzieciom, a im chorobę psychiczną, minister nie widzi nic zdrożnego w statku, bo „przecież obowiązuje wolność słowa”. Cóż za kretynizm. Władze tańczą wokół tematu, bo nie wiadomo kto w przyszłych wyborach da więcej głosów: rozhisteryzowane feministki, czy klepiący pacierze zwolennicy PZPR. Kościół i partia sympatyzująca tylko z polskimi rodzinami używają argumentów typowych dla siebie. W normalnym kraju wystarczyłoby po prostu egzekwować obowiązujące prawo. Wpuścić statek, bo dlaczego nie. Przeszukać, znaleźć truciznę, skonfiskować ją i zamknąć w więzieniu załogę. W naszej ojczyźnie jest to jednak niemożliwe. Dlatego, że zbyt proste, rozsądne i zgodne z prawem. W normalnych krajach matka, która „wpadła” w okresie ciąży może podpisać kontrakt z rodziną, która będzie ją utrzymywać w okresie ciąży, a po urodzeniu dziecka adoptuje je i zapewni mu dobre, mądre i szczęśliwe życie. W Polsce lepiej zabić dziecko na statku, w garażu, w Czechach, albo zamknąć w beczce. Społeczeństwo się starzeje. Co piąta para nie może mieć naturalnie dzieci. Niepłodność jest już chorobą o znaczeniu społecznym. Jeden zabieg in vitro wraz z leczeniem kosztuje 10 tys. zł.. Kościół stawia ten zabieg na równi z aborcją w kategorii grzechu. Rodzice angażujący wszystko, co posiadają, aby mieć upragnione dziecko stawiani są na równi ze skrobiącymi się panienkami. Żaden rząd, żadna partia nie dostrzega tego, że w krajach UE starania o dziecko są dofinansowywane przez Państwo. U nas para z dochodami 2 tys. zł. musi brać na ten cel kredyty konsumpcyjne. Kretyn, doradca ministra zdrowia, główny konsultant w dziedzinie ginekologii pisze opinie, że niepłodność związana jest z rozwiązłością seksualną. Politycy angażują się w temat statku, redaktorzy z wypiekami na twarzy pokazują beczki z dziećmi. Ksiądz i przyjaciele tylko polskich rodzin potępiają mnie i moją żonę i nigdy nie uznają mojej kochanej córeczki jako pełnowartościowego człowieka, bo nie została poczęta naturalnie podczas stosunku odbytego pod świętym obrazkiem, między półitrem wódki, a mordobiciem, bo zupa była za słona. Moim zdaniem największy błąd nastąpił w bardzo dalekiej przeszłości. Mityczny pierwszy Polak Lech powinien wsadzić swoją kobietę na taki statek, statek powinien utonąć. Lech następnie powinien się uchlać i paść na zawał. Wtedy może urodziłbym się w przyzwoitszym miejscu świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 22.06.03, 13:40 Czy ty naprawde jestes z Polski - bowiem jak na Polaka to bardzo rzeczowa wypowiedz, gratulacje, moze Polska jednak nie zginie? Odpowiedz Link Zgłoś
onatutrwa Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce 22.06.03, 22:09 onatutrwa napisała: > Uwaga statek Smierci...smierc czeka........ Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce 04.10.15, 19:50 ..ZATOPIC !!! ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
alka7777 Re: Pływająca klinika aborcyjna w Polsce 04.10.15, 20:16 nie zatapiać. Kobiety nie muszą na siłę rodzidz dzieci jeśli tego nie chcą. A panom wara od naszej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Zgwałcić xystosa, jego żonę, córkę, siostrę i matk 04.04.16, 16:09 ę. Niech rodzą dzieci meneli. Odpowiedz Link Zgłoś