Dodaj do ulubionych

Żyd i Polak dwa bratanki??

04.08.07, 13:28
przewodnik.onet.pl/38,1660,1425451,artykul.html
-a ja wam powiadam jak świat światem Żyd Polakowi nigdy nie będzie bratem..
a to za niewdzięczność jaką Żydzi okazują Polakom narodowi który ich
przygarnął do siebie i przez stulecia udzielał im schronienia przed
antysemciko nastawionymi krajami Europy zach. w końcu z narażeniem włąsnego
życia wielu Poalków kryło Żydów za okupacji hitlerowiej a i co jaka
wdzięcznośc nas za to spotyka? wciąż się mówi o polskim wspólsprawstwie w
holocauście że Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki itp..piękne
podziekowanie....
Obserwuj wątek
    • kruder76 Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 13:31
      A o szmalcownikach to słyszałeś?
      • jdbad Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 13:33
        W takich momentach skin zatyka dokładnie uszy.
        kruder76 napisał:

> A o szmalcownikach to słyszałeś?

• skin.polskii Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 13:34
        a słyszałem..szmalcownikami była granatowa żydowska policja w gettach...
        • jdbad Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 13:37
          Znowu jesteś niedouczony: pl.wikipedia.org/wiki/Judenordnungsdienst
          skocz.pl/evo...lution
          • skin.polskii Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 16:09
            z tekstu nie wynika jakoby tymi policjantami mieli być Polacy..ty się lepiej
            sama doucz zamiast innych pouczać...
            • ariadna-enta Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 16:36
              skin matołku poczytaj sobie wspomnienia
              zbiegów z transportów do obozów śmierci.
              po lasach specjalnie czaili się ludzie nie Żydzi tylko właśnie Polacy,którzy
              polowali na uciekinierów i szantażowali doniesieniem na policję i bez skrupółów
              brali od nich ostatnie pieniądze.

zrozum,że żydowska policja to jedno,a polscy szmalcownicy to drugie.
              • skin.polskii Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 16:44
                ty za to bez skrupÓłów (Skrupuły sie pisze) dokonujesz gwałtu na poslkiej
                ortografii
              • antka_pustak [...] 05.08.07, 12:31
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • jdbad Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 18:08
              Facet, ty nie rozumiesz słowa pisanego???
              • skin.polskii Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 21:38
                te uwagę kieruj do koleżanki która nie wie jak się pisze słowo skrupuły
                • ariadna-enta Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 22:16
                  skin tylko tyle masz do powiedzenia,że zrobiłam jeden błąd?
                  a co powiesz na temat tych co polowali na żydowskich uciekinierów po lasach.
        • marouder + w samej tylko Warszawie od 3 do 4 tys cywilow 04.08.07, 13:38
          ...dobrze sobie zylo ze szmalcownictwa:)
          Do szkoly!

skin.polskii napisał:

> a słyszałem..szmalcownikami była granatowa żydowska policja w gettach...
          • pl_kuka [...] 04.08.07, 14:00
          • skin.polskii Re: + w samej tylko Warszawie od 3 do 4 tys cywil 04.08.07, 16:12
            Rady Judenratów istoitnie robiły na szmalcownictwie nie zły biznes
            • rydzyk_smigly Nawet więcej, bo ok. 10tys rodaków żyło w W-wie 04.08.07, 16:18
              ze szmalcownictwa. Wbrew pozorom - mętów było mało. Robotnicy, tramwajarze,
              urzędnicy, trafił się nawet jeden autentyczny hrabia.
              A propos szmalcownictwa Judenratów - masz jakiś link do źródła, w oparciu o
              które podajesz tę "rewelację"?
              • skin.polskii Re: Nawet więcej, bo ok. 10tys rodaków żyło w W-w 04.08.07, 16:30
                na filmie Romana Polańkiego Pianista było to pokazane
            • jdbad Innych pouczacs? To sprawdź pisownię słowa:nie zły 04.08.07, 18:10
              skin.polskii napisał:

> Rady Judenratów istoitnie robiły na szmalcownictwie nie zły biznes

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=66990335&a=66996141
              • jdbad Re: Innych pouczasz? To sprawdź pisownię słowa: 04.08.07, 18:11
                'nie zły'
                • 440417mz Re: Innych pouczasz? To sprawdź pisownię słowa: 04.08.07, 18:23
                  Miss Jdbad.Nie zły jest ten pies,co się łasi,czyli ma niezły emploi!
                  • jdbad Re: Innych pouczasz? To sprawdź pisownię słowa: 04.08.07, 18:25
                    Ja nie Miss, ale Ms. :)))
                    • 440417mz Re: Innych pouczasz? To sprawdź pisownię słowa: 04.08.07, 18:30
                      Ja myślałem(?)o Miss forum,czyli w innym kontekście.Pozdrawiam augustowskie noce
                      nad brzegami drzemiące za Twoim pośrednictwem,no i oczywiście Ms Jdbad.
      • prawie_magister Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 05.08.07, 07:52
        kruder76 napisał:

• antka_pustak Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 05.08.07, 12:30
        kruder76 napisał:

byli tacy żydzi z policji żydowskiej
    • 440417mz [...] 04.08.07, 13:48
    • allspice Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 13:50
      Dlaczego nie:).
    • dewot007 Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 14:10
      "Nie masz Żyda ni Greczyna, jeno brat twój" - rzekł Pan.

To, oczywiście, dotyczy tylko chrześcijan.

. . .

"Czasem zdarzają się takie sytuacje, że trzeba powiedzieć prawdę i prezydent
      bierze to na siebie. Sądzę, że historia oceni to dobrze" –
      Jarosław Kaczyński do dziennikarzy w Sejmie – 8.09.06
    • l.o.r.t.e.a Wejdźcie na forum Haaretza czy ytnews, oskarżanie 04.08.07, 15:08
      Polaków że zorganizowali Holocaust, jest tam standartem, czasem nawet pomija
      się już wogóle nazistów, słowo Niemcy nie pada tam wogóle.

Takie to "bratankowanie".

Obrywałem już wiele razy na forum za ten pogląd, ale go powtórzę. Po kilkuset
      latach Rzplitej Obojga Narodów, w której Polacy stanowili mniejszość lub
      nieznaczną większość, cieszy mnie bardzo fakt że żyję w kraju jednonarodowym i
      jednowyznaniowym.
      • 440417mz Re: Wejdźcie na forum Haaretza czy ytnews, oskarż 04.08.07, 15:11
        Przecież i W Bartoszewski nie używa słowa Niemcy.Tylko takie hybrydy
        jak:nazistowsko-hitlerowscy mordercy!Chyba dlatego w Bawarii dostał tytuł profesora.
        • ariadna-enta Re: Wejdźcie na forum Haaretza czy ytnews, oskarż 04.08.07, 15:35
          dlaczego gadasz od rzeczy
          nieraz słyszałam Bartoszewskiego i używał słowa Niemcy.

• 440417mz Re: Wejdźcie na forum Haaretza czy ytnews, oskarż 04.08.07, 15:46
            A w jakim kontekście?Bo jeżeli mówił o KL Auschwitz to zawsze używał
            sformułowania:nazistowskie,hitlerowskie,faszystowskie itp.Nigdy nie słyszałem z
            jego ust stwierdzenia:niemieckie obozy koncentracyjne!Ciekawe prawda?Ale on
            przecież dyplomata,a dyplomaci prawdy nie mówią.Ale już w kwestii terroru
            rosyjskiego nie stało mu dyplomacji i nie mówił stalinowski terror tylko
            rosyjski albo sowiecki!
            • ariadna-enta Re: Wejdźcie na forum Haaretza czy ytnews, oskarż 04.08.07, 16:30
              to,że ty nie słyszałes nie oznacza,że nie używał tego słowa.
              Lubię słuchać Bartoszewskiego i często to robię i słowo Niemcy w jego ustach
              słyszałam wielokrotnie.
              Słowa hitlerowcy też oczywiście używa,ale każdy średnio inteligentny człowiek
              wie,że nie chodzi o Chińczyków.Co do obozu Auschwitz czy innych obozów nie
              słyszałam ani jednej jego wypowiedzi,w której sugeruje,że nie były one
              niemieckie,mówi na przemian niemieckie,albo hitlerowskie.

To,że się kogoś nie lubi nie upoważnia do braku obiektywizmu.
      • absztyfikant [...] 04.08.07, 16:19
      • antka_pustak [...] 05.08.07, 12:35
    • kaczemety1 i tedomy w Jedwanem za to zabrali Polacy 04.08.07, 16:04
      i WSZEDZIE indziej, za troske o Zydow? Pomagali im odejsc, by nie bylo im
      szkoda straty domow? Szmalcowizna to polski wynalazek przeciez.
      • skin.polskii a co puste miały stać? 04.08.07, 16:08
        Niemce Żydów wytłukli i nie było komu sie tymi domami zaopiekowac
        • kaczemety1 za darmo? Co nie twoje, nie bierz! 04.08.07, 18:18
          polscy katolicy maja wytlumaczenia, ale placic odszkodowan nie lubia?
          • skin.polskii Re: za darmo? Co nie twoje, nie bierz! 04.08.07, 19:27
            ja nie jestem katolikiem tylko poganinem...
            • kaczemety1 Re: za darmo? Co nie twoje, nie bierz! 04.08.07, 19:32
              lubisz jak kaczki cie poganiaja i Leppera tez, nie? hehehe
    • socjalliberal Skinuś skinuś skinuś... 04.08.07, 18:31
      Jeszcze się w tych Niemczech nie nauczyłeś szacunku do innych jak cię w pace w
      obroty wzięli?

Zresztą, nie interesuje mnie to, po prostu idź stąd sobie, mam nadzieję, że
      niedługo takim antypolskim mendom będzie się załatwiać bilety w jedną stronę do
      Teheranu, abyście tam sobie mogli uprawiać wasz szczególny wymiar "wolności
      słowa". To właśnie taki jak ty najgorszy zawszony element musi nam kraj
      rozwalać, nic tylko wgniatać w ziemię i szorować na czymś takim buty, bo
      dyskutować to nie ma po co nawet...
      • 440417mz Re: Skinuś skinuś skinuś... 04.08.07, 18:41
        Skin i deutsche Ziege?On tam ma fusschody u nazich.Mają go tam za swojaka tego
        nieboraka(himmelkrebsa)
      • antka_pustak Re: Skinuś skinuś skinuś... 05.08.07, 13:46
        Polska nie dla Polaków? A DLA KOGO?
    • 440417mz Re: :))) 04.08.07, 18:46
      Ja nie pochodzę z polskiej konstelacji Bliżniąt.U nas ewolucji nie było bo
      stworzono nas od razu z procesorem najnowszej generacji,który w Polsce pokaże
      się dopiero za sto lat.A na ścianie wschodniej pół wieku póżniej.
    • 440417mz Re: :(((( 04.08.07, 18:56
      Pauca multis.Quod vult perdere Jupiter dementat prius.Loqueb ontur omni bus
      linquis ivit qui....Impodible mission,for execution.
    • alistair-p Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 21:55
      Czy ty masz tylko takie tematy? Czujesz się powołany do rozwiązania problemu
      żydowskiego?Nawiasem mówiąc sam ten problem wymyśliłeś.Obecna koalicja nie może
      żyć bez wroga,Żyd zawsze u skinów pod ręką.Zbadaj swoje drzewo
      genealogiczne,może tylko ci się zdaje że jesteś aryjczyk?
      • 440417mz Re: Żyd i Polak dwa bratanki?? 04.08.07, 22:29
        Rasiści już tacy są.Np nie są pewni czy istniał historycznie Chrystus,ale są
        pewni że zabili go Żydzi.Mnie się wydaje że skin chyba nie widział w życiu
        żyda,ale z zasady ich nienawidzi.Bo tak trzeba według ideologii własnego stada.
    • nomiodzio [...] 04.08.07, 23:20
      • marouder Zacytuj, moze byc nawet z pamieci, czyli jakby z.. 04.08.07, 23:24
        ..niczego.

nomiodzio napisał:

> nigdy nie bedzie niczyim bratem, bo w talmudzie ma zapisany obowiazek
        > nienawisci do wszystkich niezydow.
        • ariadna-enta Re: Zacytuj, moze byc nawet z pamieci, czyli jakb 04.08.07, 23:32
          który to już nick napłodził?
          tu widzę dwa.
          • nomiodzio talmud sie klania:-) 05.08.07, 00:33
            www.revisionisthistory.org/talmudtruth.html
            • rydzyk_smigly Majonez, mówią, że rozbierasz nieco angielski.. 05.08.07, 00:46
              Mrs. Lyrl Van Hyning, author of Key to the Mystery and editor/publisher of the
              1950s antisemitic periodical Women's Voice, also published a leaflet accusing
              the Jews of hiding their secret anti-Christianity in the Talmud. Directly or
              indirectly, Van Hyning and Nesta Webster base their claims on the Rev. IUstøin
              Bonaventura Pranaitøis (d. 1917) and his Christianus in Talmude Iudaeorum :
              sive, Rabbinicae doctrinae de Christianis secreta (The Secret Jewish Rabbinical
              Teachings Concerning Christians). Petropoli : Officina typographica Academiae
              Caesareae Scientiarum, 1892. [130 p ; 26 cm], and Wesley Swift's 1939
              translation entitled The Talmud Unmasked.

freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/van_hyning.html
              A jak przeczytasz - to wypad stąd.
            • antka_pustak Re: talmud sie klania:-) 05.08.07, 12:44
              na swiecie jest jeszcze tylko jedna kniga o takich rasistowskich tematach....
              • nomiodzio Re: talmud sie klania:-) 05.08.07, 13:06
                napisana przez AH?
                • antka_pustak Re: talmud sie klania:-) 05.08.07, 13:43
                  D O K Ł A D N I E !!!
      • 440417mz Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 04.08.07, 23:28
        A w Bibli jest zapisane:szanuj bliżniego swego lepiej niż siebie samego.Ludzie
        czytają to od 2000 lat i się jeszcze tego nie nauczyli co im prawi Handbóg,że o
        praktykowaniu tych zasad nie wspomnę.
        • antka_pustak Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 12:43
          i na co ty sie powołujesz, na słowa człowieka, którego zmasakrowaliście i żywcem
          przybiliście do krzyża?
          • 440417mz Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 13:01
            Zmasakrowaliście?!Co to znaczy my?Ja byłem(?)katolikiem,dopiero w IV klasie
            podstawówki wybyłem z tej religii Krk.I po ponad 60 latach tego nie żałuję,choć
            moja liczna rodzina pozostała.A czy Jezus był(a w ogóle był?)Żydem czy nie,to mi
            wisi jak kilo kitu u sufitu.
            • antka_pustak Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 13:40
              mnie nie wisi czy Jezus był Żydem, bo od tego zależy do kogo chrześcijanie
              powinni wysunąć pretensje finansowe w sprawie odszkodowanie za bestialskie
              zabójstwo mesjasza
        • skin.polskii Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 12:44
          Żydom nauki biblijne były w niesmak więć stworzyli sobie talmud nową blblię
          która by sankcjonowała ich wady
          • jdbad Biblię 'napisali' rzecz jasna Polacy! 05.08.07, 12:52

skin.polskii napisał:

> Żydom nauki biblijne były w niesmak więć stworzyli sobie talmud nową blblię
            > która by sankcjonowała ich wady
            • antka_pustak Re: Biblię 'napisali' rzecz jasna Polacy! 05.08.07, 13:41
              autorem Biblii jest Duch Święty
        • nomiodzio Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 13:04
          U zydow Talmud stoi ponad Biblia, a talmud to biblia rasizmu i nienawisci do
          niezydow.
          • antka_pustak Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 13:42
            mam nadzieje, ze takich rasistowskich treści nie wolno sprzedawac w księgarni
            • nomiodzio Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 14:12
              w krajach zachodnich Talmud jak najbardziej jest lub byl dostepny w
              ksiegarniach.
              • antka_pustak Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 05.08.07, 16:53
                nomiodzio napisał:

> w krajach zachodnich Talmud jak najbardziej jest lub byl dostepny w
                > ksiegarniach.

wniosek jest jeden:)

nikt am tego nie czyta, bo nie znaja widać treści:)
                • skin.polskii Re: Narod, ktory opiera swa moralnosc na talmudzi 06.08.07, 20:30
                  a szkoda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka