paczula8 19.08.07, 22:01 chcę wyborów. Mogę podpisac waszą listę, no chyba, ze Wy juz nie chcecie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 10:47 paczula8 napisała: > > chcę wyborów. Mogę podpisac waszą listę, no chyba, ze Wy juz nie > chcecie ... :) A ... co cię skłoniło ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 13:33 sclavus napisał: > paczula8 napisała: > > > > > chcę wyborów. Mogę podpisac waszą listę, no chyba, ze Wy juz nie > > chcecie ... :) > > A ... co cię skłoniło ??? > :) Sytuacja. Nawet najgenialniejszy umysł nie pomoze jeśli karty słabe lub znaczone. W takiej sytuacji nalezy powiedzieć pas i poprosić o nowe rozdanie... eliminując z gry oszustów, oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 13:46 paczula8 napisała: > sclavus napisał: > > > paczula8 napisała: > > > > > > > > chcę wyborów. Mogę podpisac waszą listę, no chyba, ze Wy juz nie > > > chcecie ... :) > > > > A ... co cię skłoniło ??? > > :) > > Sytuacja. > Nawet najgenialniejszy umysł nie pomoze jeśli karty słabe lub > znaczone. W takiej sytuacji nalezy powiedzieć pas i poprosić o nowe > rozdanie... eliminując z gry oszustów, oczywiście ;) Jak to ładnie brzmi.... - jestem za! Jednakże.... nie tych samych graczy mamy na myśli, myśląc o oszustach i tych co karty znaczą.... ważne, że się zgadzamy co do meritum... :) Wejdź zatem, na stronę www.referendum2007.org, pobierz druczek, wypełnij, podpisz i wyślij, poświęcając się na to minimum, jakim jest znaczek na list zwykły.... ... adres skrzynki też jest na stronce... :) PeeS - czytałąś dzisiejszą Staniszkis na Dziennik.pl ?? Nie? - Szkoda! Gorąco polecam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 16:05 > > > A ... co cię skłoniło ??? > > > :) > > > > Sytuacja. > > Nawet najgenialniejszy umysł nie pomoze jeśli karty słabe lub > > znaczone. W takiej sytuacji nalezy powiedzieć pas i poprosić o > nowe > > rozdanie... eliminując z gry oszustów, oczywiście ;) > > Jak to ładnie brzmi.... - jestem za! > Jednakże.... nie tych samych graczy mamy na myśli, myśląc o > oszustach i tych co karty znaczą.... ważne, że się zgadzamy co do > meritum... :) Oszust, to oszust, nie wazne z jakiej opcji ... tak mi sie zawsze wydawało:) > Wejdź zatem, na stronę www.referendum2007.org, pobierz druczek, > wypełnij, podpisz i wyślij, poświęcając się na to minimum, jakim > jest znaczek na list zwykły.... > ... adres skrzynki też jest na stronce... :) Och, chętnie poswięcę nie tylko znaczek, jesli cel słuszny, tylko ... dlaczego tam jest mowa o odwołaniu parlamentu i prezydenta? To komplikuje sprawę, bo ja do Mamrotka nic nie mam, niech sobie będzie ...:) > PeeS - czytałąś dzisiejszą Staniszkis na Dziennik.pl ?? > Nie? - Szkoda! Gorąco polecam... :) Dobrze przeczytam , na razie jestem pod wrażeniem 'porażającej' konferencji min. Kaczmarka, pełnej insynuacji, sugestii i pomówień oraz komentarza Gazety, w ktorym przeoczono jedyny konkret jaki w czasie tej konferencji padł , czyli potwierdzenie informacji o szwajcarskich kontach ludzi związanych z SLD ... to w nawiazaniu do mojej rozmowy z Taziutą o manipulacjach GW :) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4402597.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 16:12 paczula8 napisała: > > Dobrze przeczytam , na razie jestem pod wrażeniem 'porażającej' > konferencji min. Kaczmarka, pełnej insynuacji, sugestii i pomówień > oraz komentarza Gazety, w ktorym przeoczono jedyny konkret jaki w > czasie tej konferencji padł , czyli potwierdzenie informacji o > szwajcarskich kontach ludzi związanych z SLD ... to w nawiazaniu do > mojej rozmowy z Taziutą o manipulacjach GW :) > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4402597.htmla Rozumiem.... konferencje Ziobry były merytoryczne i operował wyłącznie faktami... tak... aczkolwiek w jednym się zgadzam z tobą: "fakty" Kaczmarka są porażające ... jak szafa Lesiaka i jak ... "raport o WSI" i jeszcze: pełno tam było ... skrótów myślowych, znanych nam przecie skądinąd... ... Co to nam serwowali obaj Kaczyńscy, kiedy go powoływali na ministra ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 20.08.07, 16:15 paczula8 napisała: > Och, chętnie poswięcę nie tylko znaczek, jesli cel słuszny, > tylko ... dlaczego tam jest mowa o odwołaniu parlamentu i > prezydenta? To komplikuje sprawę, bo ja do Mamrotka nic nie mam, > niech sobie będzie ...:) > Cóż - nie należy się rozdrabniać na dwa referenda.... Możesz poprzeć samą ideę referendum a jeśli do niego dojdzie, przy pytaniu "czy chcesz odejścia prezydenta", wykrzykniesz NIE! :) No problem... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Mamrotek polecił Kaczmarka 20.08.07, 17:37 To wystarczająca wina. > Och, chętnie poswięcę nie tylko znaczek, jesli cel słuszny, > tylko ... dlaczego tam jest mowa o odwołaniu parlamentu i > prezydenta? To komplikuje sprawę, bo ja do Mamrotka nic nie mam, > niech sobie będzie ...:) Cieszę się, że wierzysz Kaczmarkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 artykuł pani Staniszkis... 21.08.07, 11:39 > PeeS - czytałąś dzisiejszą Staniszkis na Dziennik.pl ?? > Nie? - Szkoda! Gorąco polecam... :) przeczytałam, uchhh:) ... i z całym szacunkiem dla pani Staniszkis, którą zawsze ceniłam, mam wrazenie, ze się pogubiła... pisze bowiem: "Dowiedziałam się kilka dni temu z DZIENNIKA, że szef Kancelarii Prezydenta RP Maciej Łopiński w 1971 roku - już po masakrze robotników na Wybrzeżu - zapisał się do PZPR w Gdańsku. Zdumiałam się - dotąd słyszałam jedynie, że był kolegą Lecha Kaczyńskiego z podziemia. I nagle, przy okazji ujawniania pezetpeerowskiej przeszłości Janusza Kaczmarka, wychodzą na jaw takie rewelacje, i to o jednym z najbliższych współpracowników głowy państwa. To tylko jeden z przykładów zadziwiającej niekonsekwencji i manipulowania przeszłością, jakie stały się domeną rządzącej ekipy." - nie o to chodzi, ze Łopiński i Kaczmarek byli w partii, tylko o to, że ten drugi zataił ten fakt wpisując w ankiecie personalnej z 2001 r., w rubryce dotyczącej przynależności do PZPR , słowo "kandydat". A jeśli pani Staniszkis koniecznie chce robić badania porównawcze dwóch członków partii, to przypominam, ze pierwszy wstapił do PZPR tuz po objęciu władzy przez "prozachodniego" (jak się wtedy wydawalo Edwarda Gierka), kiedy to połowa narodu krzyczała słynne "pomożemy", a drugi po zakończeniu Stanu Wojennego (tuż po śmierci xPopiełuszki), podczas gdy przyzwoici ludzie najpóźniej w 81 roku legitymacji partyjnej się pozbyli. Gdzie tu niekonsekwencja i manipulowannie czymkolwiek? chyba u pani Staniszkis ... W tym miejscu dodam jeszce, ze Kaczmarek skłamal nie tylko w kwestii przynalezności do partii www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=56597 no ale zakładam, że pani profesor tego faktu nie zauważyła. "PiS bardzo chętnie mówi o przeszłości, o ile może ją zinstrumentalizować dla bieżących potrzeb. Po cóż bowiem te ostentacyjne uroczystości pod pomnikiem Piłsudskiego w rocznicę cudu nad Wisłą?" - kolejny bzdurny zarzut. Uroczystości z okazji świat wojskowych (uroczysta zmiana warty) odbywały się pod pomnikiem Nieznanego Żołnierza (obcnie Plac Piłsudskiego) odkąd pamietam, poza tym Pisudski jak mało kto z Bitwą Warszawska był związany, więc gdzie niby te uroczystości miałyby się odbywać? "Gdzie szukać analogii z Marszałkiem?" - jak się tak głębiej zastanowić ... tyle sprzętu sprowadzono do Warszawy i nic ... a mogła być analogia ;)) "Ale prawdziwie nieuczciwie rozgrywane są inne tematy z przeszłości, choćby sprawa majątków, o których zwrot starają się autochtoni z Mazur. O tym, że to byli obywatele polscy, którzy wyjechali stąd w latach 70. i tu musieli zostawić swoje nieruchomości, politycy PiS wolą nie wiedzieć." - kolejna bzdura, co to znaczy "wolą nie wiedzieć"? a którzy politycy cos "wiedzieli" na ten temat? A juz najlepiej byłoby, gdyby wiedzieli ci , którzy podpisywali nasz akces do Unii Europejskiej, bo to oni powinni byli przewidziec sytuacje, z którą mamy obecnie do czynienia (roszczenia niemieckie) i przed tymi roszczeniami nas zabezpieczyć. "Tak właśnie gra się historią dla doraźnych interesów politycznych. Pamiętne wyborcze hasło byłego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego "Wybierzmy przyszłość" miało podobny cel - coś ukryć, od czegoś odwrócić uwagę. W tej chwili nikt już przyszłości nie wybiera." - ale to dobre, czy źle, bo prof. Staniszkis tak namąciła, że sie pogubiłam :) "Rządzący bardzo mało robią dla rozwiązania problemów państwa, a dokonując na własny użytek analizy przeszłości, swobodnie nią manipulują. Podam przykład: byłam w kwietniu w Belwederze na dużej kolacji z okazji przyjazdu Roberta Gatesa, amerykańskiego sekretarza stanu do spraw obrony. Tematem spotkania była oczywiście tarcza antyrakietowa. Minister Aleksander Szczygło wygłosił przemówienie, w którym słusznie określił pułkownika Ryszarda Kuklińskiego mianem pierwszego polskiego oficera w NATO. Usłyszawszy to, zwróciłam się do sąsiada przy stoliku, wiceministra obrony Jacka Kotasa odpowiedzialnego za politykę historyczną w wojsku; powiedziałam, że jeżeli mówi się tak o Kuklińskim, to w jakimś stopniu wciąga się w tę paralelę również generała Jaruzelskiego. W tamtych okolicznościach - sytuacji militarnej, o której Kukliński doniósł Zachodowi, i decyzji Jaruzelskiego o stanie wojennym - te dwie postacie stanowiły w pewnym sensie parę. Więc symboliczne umieszczanie Kuklińskiego w szeregach NATO w jakimś stopniu działa również na korzyść generała Jaruzelskiego, bo pokazuje kontekst geomilitarny, w którym działał. Wiceminister Kotas odpowiedział mi na to, że jakakolwiek byłaby prawda, winni jesteśmy żołnierzom wysyłanym w latach 50. do kopalń postawienie Jaruzelskiego przed sądem. Zapomniał jednak lub nie wiedział, że historia jest o wiele bardziej skomplikowana, niż prosta dydaktyka i rewanż." - i znowu nie rozumiem o co pani Staniszkis chodzi? Co ma piernik do wiatraka? W jaki sposób zdarzenie to dowodzi tezy jakoby Kaczyńscy manipulowali przeszłością? I od kiedy to postawienie kogoś przed sadem uwazane jest za "prostą dydaktykę i rewanz"? "Może więc chodzi o to, żeby gromadzić wokół siebie ludzi z niewygodną przeszłością?" - może chodzi o to, może o tamto ... pani prof. snuje przypuszczenie, które mają udowodnić jej teze ... "Rządzenie to przede wszystkim rozwiązywanie problemów. Oddawanie w tej chwili przez PiS władzy jest ucieczką Jarosława Kaczyńskiego od odpowiedzialności." - odda władzę źle, nie odda jeszcze gorzej ... powiedzmy sobie szczerze WSZYSTKO co robi Kaczyński jest złe. "W dniu święta Wojska Polskiego prezydent Kaczyński miał wystąpienie w telewizji publicznej. I znów usłyszałam, że patriotyzm w narodzie już zanikał, ale od kiedy do władzy przyszedł on i brat - znowu rośnie. Jakaż to zdumiewająca megalomania w sytuacji, gdy blisko dwa miliony młodych ludzi wyjechało z kraju i wielu z nich deklaruje, że nigdy tu nie wróci! To wymowny dowód, że bracia Kaczyńscy nie mają poczucia rzeczywistości, ani tym bardziej odpowiedzialności za tę rzeczywistość." - i znowu co ma piernik do wiatraka? To, że ludzie wyjezdzaja nie ma nic wspólnego z patriotyzmem lub jego brakiem. Ma natomiast ścisły zwiazek z róznica poziomu zycia, która to rónica jest prostą konsekwencja 50 lat komuny oraz planu Balcerowicza. Pani Staniszkisz nie bierze jeszcze jednej rzeczy pod uwagę: ludzie wyjeżdzaja BO MOGĄ, a mogą zdecydowanie łatwiej od maja 2005 roku, czyli od dnia naszego przystapienia do UE. Mam wrazenie, ze pani Staniszkis przestaje kojarzyc fakty. Panią Staniszkis zawsze lubiłam, to ciekawa osoba o interesujacych pogladach, artykuł , który tu popelniła składam na karb przemeczenia. Tak Pani Profesor, najwyraźniej pora na urlop! Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 27.08.07, 09:38 > > chcę wyborów. Tym bardziej, że jest duze prawdopodobieństwo, ze PiS wybory wygra, bo choc sondaże pokazuja minimalna przewage PO www.rzeczpospolita.pl/pics/08/26222515.jpg to wiadomo, że w sondażach PiS zawsze był niedoszacowany. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zmieniłam zdanie 27.08.07, 10:33 paczula8 napisała: > > chcę wyborów. > > Tym bardziej, że jest duze prawdopodobieństwo, ze PiS wybory > wygra, bo choc sondaże pokazuja minimalna przewage PO > www.rzeczpospolita.pl/pics/08/26222515.jpg > to wiadomo, że w sondażach PiS zawsze był niedoszacowany. I co z tego, że PiS wygra? Z kim wówczas zawiąże koalicję?... A co do niedoszacowania, to tym razem pewnie niedoszacowany jest LiD. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 27.08.07, 11:30 taziuta napisał: > paczula8 napisała: > > > > chcę wyborów. > > > > Tym bardziej, że jest duze prawdopodobieństwo, ze PiS wybory > > wygra, bo choc sondaże pokazuja minimalna przewage PO > > www.rzeczpospolita.pl/pics/08/26222515.jpg > > to wiadomo, że w sondażach PiS zawsze był niedoszacowany. > > I co z tego, że PiS wygra? Z kim wówczas zawiąże koalicję?... To dobre pytanie. wg mnie PiS powinien zawiązac przedwyborczą koalicje z UPR. Polska scena polityczna i tak zmierza do podziału na system dwupartyjny, byłby to zatem kolejny 'ruch do przodu' ze strony Kaczyńskiego ... > A co do niedoszacowania, to tym razem pewnie niedoszacowany jest LiD. > :-) Pełna zgoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 27.08.07, 11:56 paczula8 napisała: > > To dobre pytanie. wg mnie PiS powinien zawiązac przedwyborczą > koalicje z UPR. Polska scena polityczna i tak zmierza do podziału na system dwupartyjny, byłby to zatem kolejny 'ruch do przodu' ze > strony Kaczyńskiego ... > > > > A co do niedoszacowania, to tym razem pewnie niedoszacowany jest > LiD. > > :-) > > Pełna zgoda :) Oj, paczulo... Czy ty aby nie chcesz do rządu ??... Zawiązać koalicję z UPR, to znaczy z kim?? Przecież UPR to kanapa... wyświechtana na dodatek i jeszcze... gdyby tak tylko, połowę pomysłów JKM wprowadzić w życie, Polska stanęłaby dęba... upadła na grzbiet i ... już się nie podniosła :) Paranoją było zawiązywanie koalicji z partiami o minimalnym poparciu społecznym... jakże nazwać wzięcie do koalicji kogoś, kto się mieści w sondażach... grubo poniżej błędu statystycznego ?? Gdyby tak niechcący UPR wprowadził do sejmu trzech posłów a (?) Kaczorowi brakowałoby tych trzech głosów.... - a niech sobie idzie na taki hazard... Przykro mi paczulo: JKM nigdy nie wejdzie do życia parlamentarnego... jedyne co mu pozostaje, to pisanie felietonów w Angorze... - a nuż któś przeczyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 28.08.07, 16:23 > Oj, paczulo... > Czy ty aby nie chcesz do rządu ??... Nie:) mnie interesuje tylko stanowisko pierwszej po Bogu, z mozliwościa 'przeciagnięcia pod kilem' ... ;)) > Przykro mi paczulo: JKM nigdy nie wejdzie do życia > parlamentarnego... jedyne co mu pozostaje, to pisanie felietonów w > Angorze... - a nuż któś przeczyta :) Ja bym to ujęła tak: społeczeństwo nie dorosło do Korwina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zmieniłam zdanie 28.08.07, 16:50 paczula8 napisała: > ...mnie interesuje tylko stanowisko pierwszej po Bogu, z > mozliwościa 'przeciagnięcia pod kilem' ... ;)) Nie lubimy stosować tej tortury, ale skoro Cię to rajcuje, to gotowi jesteśmy poświęcić się dla Ciebie. Jak się tylko pojawisz w Szczecinie (daj znać z wyprzedzeniem, tak abyśmy mogli znaleźć dla Ciebie jakiś przyzwoicie zapluszczony kil), przeciąganie masz jak w banku! :-) > Ja bym to ujęła tak: społeczeństwo nie dorosło do Korwina. > :) Kto to jest Korwin? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Zmieniłam zdanie 28.08.07, 17:02 taziuta napisał: > paczula8 napisała: > > > ...mnie interesuje tylko stanowisko pierwszej po Bogu, z > > mozliwościa 'przeciagnięcia pod kilem' ... ;)) > > Nie lubimy stosować tej tortury, ale skoro Cię to rajcuje, to gotowi > jesteśmy poświęcić się dla Ciebie. Taziuta, wiedziałam, że moge na Ciebie liczyc ... mam nadzieje, że bedziesz głośno krzyczał ... ;)) > > > Ja bym to ujęła tak: społeczeństwo nie dorosło do Korwina. > > :) > > Kto to jest Korwin? we wsi24 nie powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zmieniłam zdanie 28.08.07, 17:23 paczula8 napisała: > > Oj, paczulo... > > Czy ty aby nie chcesz do rządu ??... > > Nie:) mnie interesuje tylko stanowisko pierwszej po Bogu, z > mozliwościa 'przeciagnięcia pod kilem' ... ;)) "przeciągania pod kilem", zapewne chciałaś powiedzieć... ;) Staraj się - mógł elektryk wygrać z Mazowieckim.... > > > Przykro mi paczulo: JKM nigdy nie wejdzie do życia > > parlamentarnego... jedyne co mu pozostaje, to pisanie felietonów w Angorze... - a nuż któś przeczyta :) > > Ja bym to ujęła tak: społeczeństwo nie dorosło do Korwina. > :) Wow!!! Dam mu zatem radę: niech Korwin zmieni społeczeństwo... na bardziej dorosłe.... gdzieś może takie społeczeństwa są... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 ... a wywiad z Rymkiewiczem czytaliście? 27.08.07, 11:55 nie? goraco polecam :) www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070825/plus_minus_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ... a wywiad z Rymkiewiczem czytaliście? 27.08.07, 12:04 paczula8 napisała: > > nie? goraco polecam :) > > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_070825/plus_minus_a_5.html > Współczuję, temu staremu człowiekowi.... Co prawda, jest zaledwie o 9 lat starszy ode mnie, ale ja nigdy- przenigdy, nie pozwoliłbym sobie na pewne ze sformułowań, wygłoszonych przez tego pana... Podsumowując i konkludując.... teorie spiskowe, są udziałem tego pana... ... choć chciałoby się rzec: sPiSkowe.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Rymkiewicz nie? To może Michalkiewicz ... 27.08.07, 13:22 bo jak napisał jeden z moich forumowych znajomych - a z opinia tą się całkowicie zgadzam - Michalkiewicz to zawsze uczta :) www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=103 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rymkiewicz nie? To może Michalkiewicz ... 28.08.07, 17:25 paczula8 napisała: > bo jak napisał jeden z moich forumowych znajomych - a z opinia tą > się całkowicie zgadzam - Michalkiewicz to zawsze uczta :) > > www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=103 Kogo ??? Ech... Sami sie uczta.... a najbardziej Michalkiewicza - pouczta... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Rymkiewicz nie? To może Michalkiewicz ... 29.08.07, 12:38 a jakies merytoryczne argumenty bedą? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rymkiewicz nie? To może Michalkiewicz ... 29.08.07, 13:21 paczula8 napisała: > > a jakies merytoryczne argumenty bedą? już były... i tu, i ówdzie... przygarstek i pełna garść.... Według zasady, że kużden chce żyć... to i Michalkiewicz może... a niechby i z "judejczykami"... :) Odpowiedz Link Zgłoś