haen1950 06.10.07, 10:09 Do samodzielnej większośći brakuje tylko 3 posłów. LiD - 16%, platforma 32%. Reszta pod kreską. Wcale mnie ten sondaż nie martwi. Zmusi ludzi do pójścia na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panzerpapst2 Bzdurny sondaż Wprost :) 06.10.07, 10:11 PSL jak zwykle się przeczołga nad kreskę, Samoobrona i LPR tradycyjnie niedoszacowane, kto bedzie się teraz chwalił, że głosuje na mulatów !? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Bzdurny sondaż Wprost :) 06.10.07, 10:12 Każdy sondaż bez PSL jest guzik warty. Przynajmniej 10% wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst2 Re: Bzdurny sondaż Wprost :) 06.10.07, 10:15 10 raczej nie osiągna, obstawiam te 7-8% Odpowiedz Link Zgłoś
kiko.o Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:11 Mnie też ten sondaż cieszy! Niech żyje PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:12 Kurczę, żeby w telefonicznych sondażach PiS tak dobrze wypadał. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:14 Bezydura. A gdzie niezdecydowani? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:14 www.wprost.pl/ar/115184/PiS-moze-rzadzic-samodzielnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:15 haen1950 napisał: > Do samodzielnej większośći brakuje tylko 3 posłów. LiD - 16%, > platforma 32%. Reszta pod kreską. nie brakuje, to w granicach błedu statystycznego > Wcale mnie ten sondaż nie martwi. Zmusi ludzi do pójścia na wybory. i zagłosują na PiS, za 4 lata Polska będzie jak putinowska Rosja... Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:19 Niestety, to wcale nie musi być taka bzdura - wygląda na to, że już jest pozamiatane. Trzeba się w końcu pogodzić z tym, że żyjemy w kraju zakompleksionych kretynów, a tak silne poparcie dla Kaczorów, mimo dwóch lat ich bezustannych kompromitacji, nie jest jakimś ewenementem, ale rzeczywistym odzwierciedleniem świadomości politycznej ludzi w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:26 Takie same były sondaże przed wyborami w Warszawie. I był uwielbiany Kaziulek, żeden tam Kaczor. I były bęcki. Ludziom cos się może dzisiaj podobać, ale przed wrzuceniem kartki się zastanowią, czego własciwie chcą. A chlebuś coraz to drożeje. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:39 Wierzysz w to? Przecież ludzie dość dobrze wiedzą, czego chcą - te pohukiwania Kaczorka i obrzucanie wszystkich błotem idealnie współgrają z mentalnością ludzi w tym kraju. PiSiory większości pewnie nie zdobędą, ale wygrają te wybory w cuglach. A w Warszawie, jeśli dobrze pamiętam, Kazio miał raptem punkt przewagi nad Gronkiewicz-Waltz. Poza tym, Polska to niestety nie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiko.o [...] 06.10.07, 10:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 11:14 zalogowany.franek napisał: > Niestety, to wcale nie musi być taka bzdura - wygląda na to, że już > jest pozamiatane. ja jednego nie rozumiem: zdajesz sobie znakomicie sprawe ze pis uzywa wszelkich mozliwych srodkow zeby budowac propagande sukcesu. obecnie - taktyka jest taka zeby wystraszyc sztab i wyborcow po. to jasne jak slonce. i ty - wiedzac to - wierzysz we wszsytko co ci serwuja pisowskie przekaziory i propagandowki w rodzaju wprost. wstyd panie kolego! > Trzeba się w końcu pogodzić z tym, że żyjemy w kraju > zakompleksionych kretynów, a tak silne poparcie dla Kaczorów, mimo > dwóch lat ich bezustannych kompromitacji, nie jest jakimś ewenementem, > ale rzeczywistym odzwierciedleniem świadomości politycznej ludzi w tym > kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 11:25 bush_w_wodzie napisał: > ja jednego nie rozumiem: zdajesz sobie znakomicie sprawe ze pis > uzywa wszelkich mozliwych srodkow zeby budowac propagande sukcesu. > obecnie - taktyka jest taka zeby wystraszyc sztab i wyborcow po. to > jasne jak slonce. i ty - wiedzac to - wierzysz we wszsytko co ci > serwuja pisowskie przekaziory i propagandowki w rodzaju wprost. > wstyd panie kolego! Radziłbym spojrzeć na wynik PiS w tym sondażu nieco trzeźwiejszym wzrokiem. W dzisiejszym sondażu Gazety PiS ma 38%. To jest raptem 3% mniej, niż we Wproście - różnica w granicach błędu statystycznego. Mnie mało obchodzi, co Wprost wypisuje o możliwym samodzielnym rządzeniu PiSiorów po wyborach, bo to pewnie rzeczywiście bzdura. Mało mnie też obchodzi, czy PiS rzeczywiście dostanie 40%, czy może 35%. Dla mnie zwyczajnie załąmujące jest to, że po 2 latach rządów (i to jakich!) ciągle popiera ich tyle ludzi. Swoją drogą, mogę się założyć, że PiS te wybory wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 11:31 zalogowany.franek napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > ja jednego nie rozumiem: zdajesz sobie znakomicie sprawe ze pis > > uzywa wszelkich mozliwych srodkow zeby budowac propagande sukcesu. > > obecnie - taktyka jest taka zeby wystraszyc sztab i wyborcow po. > to > > jasne jak slonce. i ty - wiedzac to - wierzysz we wszsytko co ci > > serwuja pisowskie przekaziory i propagandowki w rodzaju wprost. > > wstyd panie kolego! > > Radziłbym spojrzeć na wynik PiS w tym sondażu nieco trzeźwiejszym > wzrokiem. W dzisiejszym sondażu Gazety PiS ma 38%. To jest raptem 3% > mniej, niż we Wproście - różnica w granicach błędu statystycznego. a ja uwazam ze pis nie przekroczy 30%. > > Mnie mało obchodzi, co Wprost wypisuje o możliwym samodzielnym > rządzeniu PiSiorów po wyborach, bo to pewnie rzeczywiście bzdura. > Mało mnie też obchodzi, czy PiS rzeczywiście dostanie 40%, czy może > 35%. Dla mnie zwyczajnie załąmujące jest to, że po 2 latach rządów > (i to jakich!) ciągle popiera ich tyle ludzi. > mnie to nie dziwi - jesli bezobocie spada w szybkim tempie a place rosna - to wiekszosc ludzi jest zadowolona i to wplywa na percepcje wladzy. wiekszosc ocenia politykow po zawartosci zoladka po prostu > > Swoją drogą, mogę się założyć, że PiS te wybory wygra. > w to jestem w stanie uwierzyc. ze moze wygrac z niewielka przewaga. ale raczej nie bedzie rzadzic Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowany.franek Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 11:58 bush_w_wodzie napisał: > > > > Swoją drogą, mogę się założyć, że PiS te wybory wygra. > > > > w to jestem w stanie uwierzyc. ze moze wygrac z niewielka przewaga. > ale raczej nie bedzie rzadzic Nie? Jest jeszcze jedna rzecz, o której się często zapomina - nieszczęsny Prezio, który może zawetować każdą ustawę ewentualnej koalicji PO-LiD. A 3/5, żeby odrzucić weto prezydenckie, raczej mieć nie będą. Moim zdaniem będzie inaczej - wygra PiS, PO się rozpadnie, premierem może zostanie Rokita (to w zależności od tego, jak dużo posłów z PO PiSiory będą potrzebowały). Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 12:19 Myślę że scenariusz z Rokitą jako premierem jest planowany przez Kaczyńskiego. Cześć platfusów poprze taki rząd i przejdzie do PiS. Po jakimś czasie Rokitę zastąpi Kaczyński i wróci nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 16:35 zalogowany.franek napisał: > Nie? Jest jeszcze jedna rzecz, o której się często zapomina - > nieszczęsny Prezio, który może zawetować każdą ustawę ewentualnej > koalicji PO-LiD. A 3/5, żeby odrzucić weto prezydenckie, raczej mieć > nie będą. to jest prawda. wyglada na to ze pis bedzie mial sile by podtrzymac weto. ale ciagle wetowanie ma oczywiste i wysokie koszta polityczne. nowe wybory za rok z winy prezia... to by moglo sporo pis kosztowac > > Moim zdaniem będzie inaczej - wygra PiS, PO się rozpadnie, premierem > może zostanie Rokita (to w zależności od tego, jak dużo posłów z PO > PiSiory będą potrzebowały). nie sadze zeby rokita mogl by premierem. premier w polsce ma ogromna wladze i bardzo silna pozycje. mam jednak obawy ze on by przyjal fotel marionetkowego wicepremiera w zamian za rozbicie po. jego wplywy sa jednak mocno ograniczone.... oczywiscie sytuacja tuska bedzie taka-sobie jesli po nie wygra wyborow. widac juz ze kwasniewski z kaczynskm beda z calkowitym cynizmem i duza wprawa dazyli do rozwalenia po. lid bedzie stawial coraz trudniejsze warunki a pis bedzie szerzyl swoja czarna propagande i rzucal swoje specsluzby na dzialaczy po oczywiscie donald ma pewne bardzo dobre wyjscie. nie napisze jakie zeby nie spalic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 12:15 ta wy jesteście genialni 41% ludzi w Polsce to półgłówki i niewiedzą co czynią. Jedyna i rzeczywista partia rozwoju to POLID kto na nią nie głosuje to jest idiota bo nie wie co traci. Ja sie mogę zgodzić z tym że w TVP i RM jest Propaganda ale nie mniejsza niż w Polsacie , TVN i innych radiach , a na pewno mniejsza niż za czasów LSD wtedy jakoś o tym było cicho bo to byli nasi. przyszły kaczory i teraz "nasi" twierdzą że typ jest zła ludzie głupi a w kraju zaraz będzie kryzys ekonomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:23 Tak mało ? W sondażu dla tej gadzinówki Wprost, PiS powinien osiągać 99 %... Tym sondażem, robionym zapewne wśród znajomych redakcji, człowiek mający gram szacunku dla własnej doopy - nawet sie nie podetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 15:28 Przecież to sondaż eseldowskiego Pentora. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma No WPROST porażające :-))) 06.10.07, 10:33 Dobrze, dobrze, he he Przebudzenie będzie straszne:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Heniu a może tak bojkot wyborów ? 06.10.07, 10:36 www.transduction.com/stanpdf/bojkot.pdf Przeczytaj ten link do końca i zastanów się czy nie ma w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Czyli nie glosujesz Goldziu?/nt 06.10.07, 13:54 chyba nie! na kogo tu zreszta glosowac kiedy znow pchaja sie te same mordy co byly? co oni zmienia na lepsze? mam dosc publicznych pyskowek zwanych debatami kiedy ŻADNA partia nie mowi nic a nic o programie naprawy Polski. Zawsze brałam udzial w wyborach ale tym razem odpuszczam.Zaczne glosowac od nowa kiedy zobacze nowe twarze. Polskie twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekwojtek44 Re: Heniu a może tak bojkot wyborów ? 06.10.07, 14:25 to ten pan już przestał bić żonę? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 wymierzał sprawiedliwośc w domu sam? 06.10.07, 17:54 wojtekwojtek44 napisał: > to ten pan już przestał bić żonę? he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:37 PeOwiaki obrażają mohery,proletów i ludzi którym się nie powiodło w transformacji.To kto poprze PO,tych 20 % zadowolonych Polaków?Na szczęście jest jeszcze demokracja i to nie saloon będzie wybierał dla biednych,ich przedstawicieli.Np liberałów-aferałów z KLD(PO) i kawiorowych lewicowców z LiD. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:41 Nigdy tego nie słyszałem. Ale bezmózgowie sekty Rydzyka jest zjawiskiem powszechnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Głosuj na PiSię - będziesz miał dom z ogrodem 06.10.07, 10:43 chcesz lepiej mieszkać? dzierzynski.wrzuta.pl/audio/8EWZUTNjLO/parareklama_-_pozbywamy_sie Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Gierek mial 98.7% Budował drogi dbał o lekarzy, 06.10.07, 10:50 rozbudował tajna policję. Przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 10:53 Przekroczy 50% ? W tym tempie jest to możliwe, jarKacz da radę jeszcze jest na czym urosnąć, przecież Tusk czeka w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie eeee... to tylko gadzinowka 06.10.07, 11:10 kto by wierzyl ziobrowej wycieraczce haen1950 napisał: > Do samodzielnej większośći brakuje tylko 3 posłów. LiD - 16%, > platforma 32%. Reszta pod kreską. > > Wcale mnie ten sondaż nie martwi. Zmusi ludzi do pójścia na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n.pl Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 11:18 te trzy głosy PiS wyciagnie z PO.. napewno kilku rokitowców z PO do sejmu się dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Żadne 41 procent 06.10.07, 12:21 Co najwyżej 41 zdecydowanych że pójdą do wyborów i zdecydowani na kogo zagłosują. Wprost nie podał ile % respondentów powiedziało że nie wie na kogo odda głos. Takich ludzi jest od 10-15%. Zważmy także iż sondaż ten nie jest papierowym sondażem na próbie losowa, a tylko sondażem telefonicznym na próbie kwotowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 12:36 No i jeszcze jedna dobra wiadomosc: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4553297.html Z tym, ze taka koalicja moglaby byc w swietle ostatnich sondazty koalicja opozycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 13:03 No i będziemy mieli śliczne jednopartyjne państwo policyjne. Wynajmie się u Łukaszenki Berezę Kartuską i będzie się tam zsyłać niezadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 13:09 Jak czytam niektore posty to sie zastanawiam jak daleko trzeba odleciec od rzeczywistosci? Wyjdz troche z domu i pogadaj z ludzmi:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 13:36 Placebo - głupiutkie kaczątko, dziąciatko Kaczorow. Straszy formumowiczów CBA i Brigadefuhrerem Kamińskim. Mordka ty moja! Dzióbek własciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 13:47 Haenek ty masz juz omamy wzrokowe od tych sondazy, albo wicepremier JMR sni ci sie po nocach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 13:45 Tak, uczciwi i ci którzy się nie wychylają nie muszą się niczego obawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Pentor ? 06.10.07, 13:51 Hihi sama wypełniałam ankietę za cztery różne osoby. Coby nie było, że zmyślam: z laptopem przychodzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pentor ? 06.10.07, 14:11 Czyta, słyszy taki klient, jak to platfusów po komendach policji ciągają. I co ma odpowiedzieć, ja się pytam?! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Pentor ? 06.10.07, 14:15 jorge.martinez napisał: > Teraz raczej dzwonili. Żadna różnica, dzwonią po znajomych. Ludzie niechętnie odpowiadają, a dla pytającego każdy zakończony sondaż to kasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor ? 06.10.07, 14:19 Ankieterzy dzwonią na numery, które zostały wylosowane względnie wytypowane z bazy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Pentor ? 06.10.07, 14:24 jorge.martinez napisał: > Ankieterzy dzwonią na numery, które zostały wylosowane względnie wytypowane z bazy. Tia?? a ja wiem, że najpierw trzeba się załapać na ankietę. Tu już jest pole do przekrętów. A potem tylko metoda jest określana a nie konkretne numery.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Pentor ? 06.10.07, 14:26 Co to znaczy załapać się na ankietę? Jeśli pod danym numerem znajduje się osoba spełniające określone cechy społeczno-demograficzne: wiek, płeć, miejsce zamieszkania, wykształcenie, czasem dochód, to przeprowadzany jest z nim wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Pentor ? 06.10.07, 14:54 jorge.martinez napisał: > Co to znaczy załapać się na ankietę? To znaczy tylko tyle, że chętnych ankieterówe jest więcej niż potrzeba. Każda zakończona ankieta to konkretne pieniądze. Teoretycznie kto pierwszy ten lepszy, ale tylko teoretycznie: Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Pentor - 41% dla PiS. 06.10.07, 15:21 Im więcej ludzi pójdzie do głosowania, tym lepszy wynik PiS. Dziś publiczne przyznanie się do popierania PiS-u to nie lada wyczyn. Trzeba się wykazywać niezwykłą odwagą cywilną. A przy urnie nie będzie tego typu problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ognia cos w tym jest 06.10.07, 16:09 dzisiaj na zajęciach słyszałem takie mniej więcej rozmowy "Trzeba isc i głosowac na kogokolwiek byle tylko tych psycholi od koryta oderwać" Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: cos w tym jest 06.10.07, 18:35 Za Matka Kurka zadaje pytanie dlaczego ???? Czy w tym kraju jest az 41 % ludzi ktorzy NIE POTRAFIA MYSLEC ??!!: Jest takie powiedzenie, poseł Cymański zapewne przytoczyłby je dokładnie, ale i ja się postaram. Uczyć ojca dzieci robić. Zauważyliście, że Jarosław uczy ojców dzieci robić? Macie zaufanie do dentysty, który chodzi ze sztuczną szczęką? Wierzycie seksuologowi, który ma problemy z erekcją? Ufacie bosemu szewcowi? Nie? To dlaczego 42% Polaków przychodzi do głowy, że facet bez prawa jazdy wybuduje w Polsce drogi, stary kawaler zadba o polskie rodziny, dekownik stanu wojennego zdekomunizuje Polskę, pchający drobne w skarpetę, zapewni Polakom dobrobyt. Tak trudno zauważyć, że ten człowiek nie ma żadnych aspiracji, życiowych, zawodowych, materialnych, osobistych. jak można powierzać losy 40 milionowego narodu, człowiekowi, który całym swoim życiem udowadnia, że jest absolutnym nieudacznikiem. Tak zupełnie na marginesie, pytanie poza konkursem. Jak sobie wyobrażacie stanowczą politykę, człowieka który mając 60 lat mieszka z mamą i jest całkowicie uzależniony od kaprysów zbłąkanego zakonnika. Przecież to jest polityk specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś