Gość: Ania Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: 165.119.175.* 18.07.03, 16:29 Michał Anioł namalował Adamowi pępek w Kaplicy Sykstyńskiej. Za tą prowokację miał w pewnych kręgach przechlapane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ale pepek to troche co innego niz genitalia IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:36 I nawet dzis ta prawda pozostaje prawdziwa.. Sadze ze dzieci nie mogly miec problemow z seksualnoscia po obejrzeniu pepka a genitaliow - przedwczesnie i w calej okazalosci - w dodatku w takiej formie- to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dodam ze Pani owej daleko chyba do M. Aniola IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:38 Ale nie jestem na biezaco - moze sie myle? Bo geniuszom wiele sie wybacza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beastieboy Re: Ale pepek to troche co innego niz genitalia IP: *.chello.pl 18.07.03, 16:57 Gość portalu: ANka napisał(a): > I nawet dzis ta prawda pozostaje prawdziwa.. > Sadze ze dzieci nie mogly miec problemow z seksualnoscia > po obejrzeniu pepka a genitaliow - przedwczesnie i w > calej okazalosci - w dodatku w takiej formie- to kto wie... BZDURA! Tak, to jest jak na jakis temat wypowiadaja sie osoby, ktore nie powinny tego robic! Porozmawiaj z jakims psychologiem. Zobaczysz co ci powie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A co mi powie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:59 I kto ´powinien´ sie wypowiadac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat GWIAZDA DAWIDA Z GENITALIAMI IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.07.03, 16:30 Wyobrazmy sobie co by się wtedy działo. Zapewne tłumok nie wiadomo dlaczego nazywany inaczej w tym artykule otrzymałby karę pół roku więzienia bez zawieszenia. Protestuję przeciwko komunistycznej filozofii równych i równiejszych. Uczucia religijne trzeba szanować niezaleznie od wyznawanej religii. Uważam że pół roku więzienia dla osoby która obraziłaby w ten sposób symbol religijny każdej religii to dobre rozwiązanie. Chamstwa które się promuje na obrażaniu uczuć religijnych innych osób wychować inaczej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: GWIAZDA DAWIDA Z GENITALIAMI 18.07.03, 16:33 Wtedy tzw elyta wysmazyła by list pełnego oburzenia a pod nim podpisało by sie 700 osób uchodzących za polską inteligencją a w rzeczywistości są tylko gwardią przyboczną Michnika tak jak to miało miejsce po sławetnym zapytaniu posła Stryjewskiego kiedy Kieres ustąpi z funkcji szefa IPN by zrobić miejsce Polakowi zatroskanemu o los ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Wszak DAWID i JEZUS mieli GENITALIA! IP: *.stenaline.com 18.07.03, 16:37 Gość portalu: tomcat napisał(a): > Wyobrazmy sobie co by się wtedy działo. Zapewne tłumok nie > wiadomo dlaczego nazywany inaczej w tym artykule otrzymałby > karę pół roku więzienia bez zawieszenia. Protestuję przeciwko > komunistycznej filozofii równych i równiejszych. Uczucia > religijne trzeba szanować niezaleznie od wyznawanej religii. > Uważam że pół roku więzienia dla osoby która obraziłaby w ten > sposób symbol religijny każdej religii to dobre rozwiązanie. > Chamstwa które się promuje na obrażaniu uczuć religijnych innych > osób wychować inaczej się nie da. ------------------------ Nie przesadzaj chłopie. Jakie to uczucia religijne zostały obrażone? Jezus miał przecież genitalia i noe również wisiały na krzyżu ;). Dlaczego nie zamknęli do tej pory Rydzyka i Jankowskiego? Mogę się zgodzić ewentualnie na obrazę dobrego smaku - ale to nie jest karalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat CHAMSTWO TRZEBA ZWALCZAĆ SIŁĄ IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.07.03, 16:53 albowiem w Polsce jest ono tolerowane i nagradzane. Nie wiem skąd piszesz ale zapraszam do Polski do porównania kultury u siebie i w Polsce. Po prostu szok dla umysłu i organizmu a inaczej niz energicznymi a bolesnymi działaniami dla motłochu kultury wprowadzić sie nie da. Mieszko I wybijał zęby tym którzy nie przestrzegali postu dzięki temu wprowadził religię i kulturę Zachodu. O ludach które tego nie zrobiły mozna tylko przeczytać w książkach historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: CHAMSTWO TRZEBA ZWALCZAĆ SIŁĄ IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:26 Tomcat - boj sie Boga - wybijania zebow tez nie chcialabym dzieciom pokazywac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Ale to było 1000 lat temu. IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 18.07.03, 17:47 O obyczajach ówczesnych Słowian kiedyś Ci napiszę kiedy nie będzie motłochu ( uprzedzam bardzo mocne ale wtedy mozna dopiero zrozumieć jak wiele dało nam chrześcijaństwo i kultura Zachodu). A gorąco polecam zasoby Muzeum Watykańskiego: www.vatican.va W tej chwili to co mozna tam zobaczyc wywołuje mój zachwyt - nigdy Wielkiej Sztuki za wiele. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Ale to było 1000 lat temu. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:50 Dzieki - chetnie poczytam.. Tez pozdrawiam..Ale musze znow czmychnac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najprawdziwszy polak. GDZIE TY NIECZŁOWIEKU ŻYJESZ!!!!! IP: *.freebsd.lublin.pl 18.07.03, 18:57 I KIM JESTEŚ BO NA PEWNO NIE POLAKIEM-GDYBYŚ NIM BYŁ WIEDZIAŁBYŚ ŻE TWOICH PRZODKÓW MORDOWANO,PALONO,MIAŻDŻONO IM GENITALIA BY PORZUCILI SWE PRAWDZIWE WIERZENIA I ZACZĘLI WIERZYĆ w jakieś g.... co to niby.....(każdy wie co się stało ale nie będę tego pisał bo jeszcze ktoś mnie oskarży za "obrażanie uczuć rel.". SŁAWA PERUNOWI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala GWIAZDA DAWIDA i PÓŁKSIĘŻYC Z PENISEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 19:21 Inne religie były by mniej tolerancyjne. Musiała by być prawdziwą artystką, żeby przeżyć po takiej wystawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Ala ma Asa. As ma penisa. IP: *.stenaline.com 18.07.03, 20:48 Gość portalu: Ala napisał(a): > Inne religie były by mniej tolerancyjne. Musiała by być prawdziwą artystką, > żeby przeżyć po takiej wystawie. ------------------ Co to za argument? Dlaczego Jankowski i Rydzyk nie zostali ukarani za obrazę uczuć religijnych? Myślisz, że w meczecie lub synagodze można robić tego typu kretyńskie instalacje jakie co roku odpierdala Jankowski na grobie pańskim lub w szopce? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I juz podpadles pod sad magistracki za "wyrazy 18.07.03, 16:31 powszechnie uznawane za obrazliwe". SKLAD sie takie chamy biora? Matki- prostytutki z nieznanego tatusia ich rodza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2SO4 Zabijcie ich wszystkich, Bóg rozpozna swoich! IP: waprx* / 172.24.102.* 18.07.03, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos I kto to mówi? IP: *.chemd.amu.edu.pl 18.07.03, 16:38 gabrielacasey napisała: > powszechnie uznawane za obrazliwe". SKLAD sie takie chamy biora? Matki- > prostytutki z nieznanego tatusia ich rodza? I kto to mówi? Pani lingwistka znana z nieskazitelnego języka. Chociaż znów - rzadko - zgadzam się z Panią, że chamski język należy zwalczać. Po obu stronach barykady. Ale proszę obiektywnie ocenić, po której jest go więcej, a naprawę zacząć od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Chemiku, ja nie uzywam wyrazow, ktore moga podpasc 18.07.03, 16:53 pod paragraf, bo na to jestem zbyt madra i doswiadczona (wspomnialam kiedys, ze publikowano mnie w wielu polskich mediach). Umiejetnosc bolesnego dopieczenia komus przy pomocy wyrazen calkowicie zgodnych z prawem to sztuka prowadzenia sporow, ktorej plebs - niestety - nie pojmuje i kazda uszczypliwosc (bo piecze) bierze za wykroczenie. Nie dostrzegasz subtelnej roznicy pomiedzy "azbesciarzem" i "kurwa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Chemiku, ja nie uzywam wyrazow, ktore moga po IP: *.chemd.amu.edu.pl 18.07.03, 17:09 gabrielacasey napisała: > pod paragraf, bo na to jestem zbyt madra i doswiadczona (wspomnialam kiedys, ze > > publikowano mnie w wielu polskich mediach). Umiejetnosc bolesnego dopieczenia > komus przy pomocy wyrazen calkowicie zgodnych z prawem to sztuka prowadzenia > sporow, ktorej plebs - niestety - nie pojmuje i kazda uszczypliwosc (bo piecze) > > bierze za wykroczenie. Nie dostrzegasz subtelnej roznicy > pomiedzy "azbesciarzem" i "kurwa"? Nie chodzi mi o konkretne wyrazy, chociaż w mojej estetyce słowo "cham", którego Pani z lubością nadużywa, też jest wyrazem niestosownym (no, może używane wyjątkowo, wzmaga ekspresję, ale nagminnie - tylko jątrzy i denerwuje). Chodzi mi o to, że Pani niszczy ludzi, nimi pomiata - i rzadko jest to subtelna aluzja, jest to na ogół język właśnie chamski, nawet, jeśli nie podpada pod paragraf. To kwestia smaku. Szkoda, że muszę się oderwać od komputera, nie wiem, czy w poniedziałek znajdę jeszcze Pani światłą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dzieki, ze docenil Pan moja "niszczycielska" moc.. 18.07.03, 21:51 SLOWA. Widzi Pan, ile polskie media i polska polityka na moim wyjezdzie stracily? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany TTY ANGLI-KOZO NIE UZYWASZ SLOW IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.07.03, 17:45 POWSZECHNIE UZNANYCH ZA OBRAZLIWE? Twoje komentarze, niejednokrotnie pochodza z rynsztoka. Czy to twoj dom? --------------------------------------------------------------------------- gabrielacasey napisała: > I juz podpadles pod sad magistracki za wyraz > powszechnie uznawane za obrazliwe". SKLAD sie takie chamy biora? Matki- > prostytutki z nieznanego tatusia ich rodza? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie, to tylko umysly male i ograniczone tak moje 18.07.03, 21:55 cenzuralne, acz wielce bolesne USZCZYPLIWOSCI odbieraja. I plebs reaguje w jedyny sposob, na jaki go stac - rzuca na mnie miesem i odwoluje sie, dokladnie tak jak ty, do argumenta ad personam. Wybacz, ale Lykos - z racji wlasnego poziomu intelektualnego - jest tu znacznie blizej prawdy. Nbv. to tylko takie cwiczenia z manipulowania via slowo - w realu ludzi nie niszcze, mnie ich po prostu szkoda: nie sa oni winni swym plebejskim genom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: I juz podpadles pod sad magistracki za IP: *.ces.clemson.edu 18.07.03, 18:19 gabrielacasey napisała: > powszechnie uznawane za obrazliwe". SKLAD sie takie chamy biora? Matki- > prostytutki z nieznanego tatusia ich rodza? Mowisz o sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie - o tobie: o tych nadajacych z darmowych 18.07.03, 21:59 serwerow edukacyjnych i udajacych kulture i wiedze. Dyplom mozna jakos ciezka orka uzyskac, ale limitowanego IQ zwyklego plebsu to nie zwiekszy. I tym sie roznimy: nam z racji samych genow wszystko latwo uzyskac, a wy musicie na to samo latami ciezko tyrac. Stad i wasza wsciekla, zielona zawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
jedruch Artyści przestają być artystami 18.07.03, 16:40 Krzysztof Kieślowski mówił, że '(...) jest granica podpatrywania, podglądania, obnażania ludzkich słabości. Granicę tę wyznacza żelazna zasada, że nie wolno żywych, istniejących ludzi używać do nawet najbardziej szlachetnych własnych celów artystycznych. Trzeba GŁĘBIEJ, a nie SZERZEJ.' Nie chodzi więc w sztuce o łamanie barier, o pokazywanie nowych, nawet najbardziej idiotycznych pomysłów, które potem kolejna banda porąbańców okrzyknie dziełem - chodzi o kreowanie świata mówiącego prawdę o człowieku. No more comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: 165.119.175.* 18.07.03, 16:40 Michał Anioł namalował Adamowi pępek w Kaplicy Sykstyńskiej. Za tą prowokację miał w pewnych kręgach przechlapane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Czemu Pani ucieka? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:44 Gość portalu: Ania napisał(a): > Michał Anioł namalował Adamowi pępek w Kaplicy > Sykstyńskiej. Za tą prowokację miał w pewnych kręgach > przechlapane :) Od odpowiedzi na moj post? Pepek to nie genitalia a ta Pani jednak to nie Michal Aniol.. Karac nie warto - to jedno z czym sie zgadzam bo prowokacja troche zalosna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 16:40 Kopernik nie mogl byc Polakiem. Przeciez taki innowierca nie mogl miec nic wspolnego z Polska krajem katolickim gdzie Slonce caly czas kreci sie wokol Ziemi. Kopernik obrazil uczucia religijne wszystkich katolikow w Polsce! LPR brac sie za Kopernika! Osadzic go w tym samym sadzie w Gdansku. Z pewnoscia zostanie uznany winnym! Nie dla jaj na krzyzach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Kopernik nie biegal po parkach z genitaliami .... IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 16:50 to tyle - jak mozna to skwitowac.. Zalosne... A widac Pani za genitalia awansowala do Kopernika.. Tez bym tak chciala...Nie wiem tylko czy moj biust moglby dorownac genitaliom tej Pani... Karanie - smieszne..Ale rodzaj sztuki - zalosny... To wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Kopernik nie biegal po parkach z genitaliami IP: *.tru.com 18.07.03, 17:03 Babka jest idiotka ale zeby ja do kica na 6 miesiecy wsadzic to jest smieszne. Niedlygo jesli powiem ze koscul jest korporacja pelna zlodzieji i pedofilow to dostane 10 lat w ciupie. Podstawowe prawo to w USA jest "right to express yourself" . Njwyrazniej Polska zamiast nasladowac demokracje USA nasladuje CCCP lub Iran. Czy naprawde tak was to obrazilo i zabolalo ze jestescie gotowi wsadzic to idiotke na 6 miesiecy do kicia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pozwole sobie odpowiedziec w swoim imieniu- IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:09 Jestem niezrzeszona... Napisalam - tracenie czasu i energii na karanie jest bzdura...Lepiej sie zajac pedofilia. Mnie by taka tworczosc nie obrazila.. Nie wiem natomiast czy gdybym weszla tam przez przypadek z corkami i nie byla o tym uprzedzona nie ´czepnelabym sie´ prawnie tej Pani....Bo takie rzeczy czasem trudno naprawic.. Czasem to nic a czasem tak.. to zalezy od wielu spraw.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey NIKT jej "nie wsadzil" - to "community order", 18.07.03, 18:11 praca spoleczna na rzecz...Usmieje sie po pachy, jesli artystka w parku miejskim - w ramach tej kary - pare nowych instalacji pro publico bono wystawi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pts Re: Kopernik nie biegal po parkach z genitaliami IP: 205.200.189.* 18.07.03, 18:33 Gość portalu: ziggy napisał(a): > Babka jest idiotka ale zeby ja do kica na 6 miesiecy wsadzic to jest smieszne. > Niedlygo jesli powiem ze koscul jest korporacja pelna zlodzieji i pedofilow to > dostane 10 lat w ciupie. Podstawowe prawo to w USA jest "right to express > yourself" . Njwyrazniej Polska zamiast nasladowac demokracje USA nasladuje CCCP > > lub Iran. Czy naprawde tak was to obrazilo i zabolalo ze jestescie gotowi > wsadzic to idiotke na 6 miesiecy do kicia? Baranku, nie do kica a do pracy spolecznej, i sprobuj w usa powiesic h..ja na gwiezdzie davida to zobaczysz jak szybko z toba skoncza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re:KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: 130.94.107.* 18.07.03, 17:27 Pani Aniu, moj tekst nie awansuje artystki do Kopernika ale ukazuje typowo polska glupote i oblude. Gratuluje biustu ale niech pani uwaza i nie wiesza lancuszka z krzyzykiem na szyi, ktory bedzie zwisal miedzy pani ksztaltnym biustem bo moga pania skazac na roboty w Caritasie. To bylyby przeciez cycki na krzyzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re:KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:37 Na mojej szyi wisialy juz rozne rzeczy - choc nie przepadam za bizuteria.. Niemniej jednak nie strasze biustem niedojrzalych chlopcow...i - biust - biustem nie opowiadam im o szczegolach swojej anatomii w nizszych partiach.. A od pracy spolecznej nikt jeszcze nie umarl- nawet w UK.. Fakt Polacy sie jej brzydza od czasow komuny i na dzialania wspolne sasiadow trudno liczyc bo wszyscy zawsze cos podejrzewaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re:KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 18:11 Po latach grawitacja robi swoje wiec nie dziwie sie ze nie chce pani starszyc swym biustem plci przeciwnej. To jest raczej praca przymusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO to sie Pan pomylil IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:16 Moj biust w niezlym stanie.. Nawet mimo karmienia.. Mam cale mnostwo sukienek pod ktore biustonosza nie zakladam- zwlaszcza w upaly.. To tak w kwestii szczegolow.. Tajemnicy jak takie cuda sie zdarzaja bez chirurgow - nie zdradze.. A za brak ostrzezen moze byc i praca przymusowa.. Wazne ze nie wiezienie w pelnym tego slowa znaczeniu...- tak mysle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Swoja droga przewidzialam ten atak IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:20 gdy mowilam o straszeniu - wiec wpadl Pan w moje sidla. Za plec przeciwna na wlasne potrzeby uznaje jednak dojrzalych mezczyzn- nie dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: Sama Pani wpadla w swoje sidla. IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 18:41 Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Sama Pani wpadla w swoje sidla. Obwisly biust to nie powod do zmartwien. Sa wieksze, takie jak ten glupi wyrok na niewinna kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A jednak mam Pana. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:49 Po pierwsze - wiedzial Pan ze odchodze wiec dodal czy grosze - na odchodnym.. Tak sie sklada ze chwilke jeszcze posiedzialam.. Po drugie o obwislym czy innym niech Pan zapyta kobiet, ktore maja z tym problemy czy to jest powod do zmartwien czy nie.. Ja nic o tym nie wiem ale umiem sluchac i wiem cos o obwislych biustach kobiet w Afryce.. Czy ta Pani jest taka niewinna- sadze ze jesli jest przy zdrowych zmyslach to prowokuje swiadomie... A teraz spadam definitywnie.. Moze mi Pan przypisac inne braki cielesne.. Na zbyt wiele nie narzekam ale to oczywiscie kwestia gustu... I niech Pan tak szybko sie nie ploszy na widok Gabrieli.. U mezczyzn wazna jest tez umiejetnosc zachowywania twarzy nawet w obliczu porazki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: A jednak Pana nie mam IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 19:05 Pani kochana to nie jest real life chat wiec to czy pani odchodzi czy nie nie ma tu znaczenia. Nie bede czekal, az Pani pojawi sie tu aby Pani odpowiedziec. Pani biust to tutaj akurat najmniej znaczy. Widze, ze Pani bardzo zalezy na tym aby mnie przekonac, ze Pani biust nie zwisa jak worki piasku. Dobrze, przekonala mnie Pani. Gabriela to inkwizytorka, ze mam sie jej bac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka TAk Gabriela to inkwizytorka.. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 19:47 Trafil Pan w samo sedno :))) Co do biustu to niech Pan zapyta tych Panow, ktorzy ogladaja zdjecia rozebranych nastolatek w internecie co oni tam takiego widza, bo sadze ze gdyby chodzilo wylacznie o osobowosc to zadowoliliby sie kontaktem internetowym..Pana zdanie w tej kwestii ani przekonania mnie raczej nie interesuja... Gorzej z tymi na temat kopernika i sztuki... Zdaje sie ze na Pana juz to nie dziala nie wie Pan ani co to biust ani dobra sztuka- rozumiem starosc duchowa..(moze zazdrosc) ale to Pan zaczal.. Dla kobiet to bywa problem stad czesto sie martwia nawet przedwczesnie a rzadko z wlasnej proznosci.. W kwestii formalnej Pani dzialala swiadomie a kara nie taka straszna bo nie wiezienie.. Stad dyskutuje Pan o czyms o czym nie ma pojecia..- ale wszystko jest dobre, aby dopiec tym katolikom czy chrzescijanom.. Widac to jasno jak na dloni - ze dzieci a tym bardziej coreczek Pan nie posiada - moze co najwyzej ekscytuje sie ogladaniem 11 i 12-latek w internecie.... Ja za karaniem za rzucanie w prezydenta jajami nie bylam bo to zaburzen w przyszlym zyciu seksualnym dzieci raczej nie powoduje.. Zegnam Pana i bez odbioru.. Niech sie Pan bawi w swoja polityczke gdzie indziej i pamieta ze ta ´biedna artystka´ to tez kobieta a moze ma np raka piersi- lub jest amazonka.. Albo nie moze urodzic dziecka i przez to jest traktowana przez mezczyzn jako mniej ´kobieca´.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 20:19 Pani czyta i nic nie potrafi zrozumiec. Tlumacze jak pastuchowi na granicy, ze nie o kare tu chodzi. KK dopieka sam sobie przez blazenade jaka prezentuja jego zacietrzewione owieczki typu Strak, Giertych, i wielu innych. Uwilebia Pani ataki ad persona. Pisze Pani bzdury o dzieciach, nagich 11-12 latkach, I nie wiadomo jeszcze o czym. Czyzby zlosc na mezczyzn? Moze maz zdradza? A moze to maz oglada nastolatki w internecine lub lubi jedrny biust i to pania tak razi. Jesli nie wie Pani dlaczego mezczyzni lubia kobiece biusty nie bede tlumaczyl. Moze dlatego w Pani tyle goryczy. A dla Pani dobra sztuka to tak ktora PANI uwaza za dobra czy ta o ktorej ktos Pani powiedzial, ze jest dobra? Gdyby Pani urodzila sie jakis czas temu to impresjonizm tez bylby gownem dla Pani za przeproszeniem i nie stanowilby zadnej sztuki. Szkoda na Pania czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Za dobra sztuke uwazam IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 20:40 kochanie sie na placu zamkowym z moim mezem ---zwlaszcza na oczach dzieci.. Wie Pan lubimy tez takie zabawy z pejczem i te rzeczy.. On lubi mleko na biuscie i maski swinek.. Czy jak mnie potem skaza na prace spoleczne to bedzie mnie Pan tez tak zaciekle bronil? NO bo to tez forma kontestacji.. Na placu zamkowym publicznie nikt chyba tego jescze nie robil.. A ja lubie seks wie Pan wiec zamierzam ten hapenning tak np codziennie.. A co do impresjonizmu to tej pani do Moneta b. daleko.. Co do genitaliow to ta forma kontestacji b. przestarzala.. Jezeli pojedzie Pan na Bali - to tam jest duzo pomnikow tej sztuki...ale w znacznie lepszej formie.. A to juz tyle lat..... Takze odkrycie zadne..impresjonisci odkryli percepcje dla swoich czasow a o tym wtedy nikt nie wiedzial..Oni ja odkryli na swoj sposob.. Percepcja tej Pani nic nie odkrywa poza jej klopotami.. To wszystko... Atakow personalnych nie cierpie - zwlaszcza na Panskim poziomie i nie bardzo sie umiem tez bronic na tym poziomie.. To inni juz wiedza.. Moze dlatego bez sensu odpowiadam na Pana posty.. I raz jeszcze jezeli nie ma Pan pojecia jaka jest szkodliwosc takich przedstawien np dla dzieci to prosze zapytac psychiatrow... Nie isc mozna - osobiscie mialabym to w nosie tylko przyszlo mi do glowy - a sztuka sie interesuje ze poszlabym tam z dziecmi i doznalyby szoku - to wszyskto.. Zwlaszcza ze jak z tego wynika nikt ostrzezen o tym ze widok niekoniecznie dla dzieci nie umiescil.... Artysta zwykle jest swiadomy tego co robi jesli jest artysta... Chyba ze jego - ´tworczosc´ to proba wymiocin na innych ludzi po to by mogli odczuc jego bol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A pastuszkow lubie... IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 20:48 podobnie jak fajnych mezczyzn.... Pan raczej nie w moim typie...z racji na maniery.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: Na sztuce to sie Pani zna...slabiutko IP: 130.94.107.* 18.07.03, 22:14 Czy chociaz Pani wie o czym ta wystawa byla? Ano nie wie Pani nic! Udaje panie tutaj znawce sztuki i sadzi innych a nawet nie raczyla Pani zorientowac sie o co chodzi w tej pracy pt. "Pasja". Postepuje Pani tak samo jak sad, ktory wydal wyrok na ta artystke. Wie Pani, ze gdzies dzwonia ale nie wie Pani gdzie. Widzi Pani tylko genitalia na krzyzu i nic poza tym. Jesli Pani ma tak plytkie spojrzenie na cala sztuke to prosze oszczedzic sobie tych komentarzy. Nie bede Pani tlumaczyl co jeszcze zawierala ta ekspozycja, szkoda czasu, dla Pani to i tak bedzie tylko kutas na krzyzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Na miejscu nie bylam przyznaje IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 22:17 Dla takich arcydziel z Magdeburga sie nie fatyguje.. I wciaz pozostaje w nadziei ze ta tworczosc nie zamiescila w sobie kwintesencji wszystkiego co sie teraz w sztuce dzieje... To wszystko.. A wspolczesnych artystow grafikow mam wsrod swoich przyjaciol, ale moze faktycznie na sztuce sie nie wyznaje..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A znawcy nie udaje IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 22:29 Wydaje mi sie ze kazdy powinien miec przynajmniej umiejetnosc oceny tego czy cos mu sie podoba czy nie obojetne czy sie to sztuka nazywa i kto ja nazywa.. Nie mam najmniejszego zamiaru byc znawca - wole byc odbiorca..Ale wolalabym tez aby ´sztuka´ mnie nie gwalcila.. To jednak oczywiscie juz moje prywatne zdanie.. I w tej kwestii zupelnie nie musi mnie Pan rozumiec.. A jezeli juz Pan zapomnial to moje pierwsze zdanie na tym forum bylo ´szkoda czasu i za takie cos sie nie karze- oraz forma ekspresji zalosna... W zadnym miejscu tego zdania nie zmienilam.. Mam zastrzezenia do uprzedzen bo przy tego typu ekspresji powinno sie pisac.. Na wystawy nie chodza tylko dorosli... Jezeli nadal daje to Panu podstawe do atakow na moja prywatnosc i intymnosc to niestety pozostawie to juz Panu.. Ja niestety zmykam, bo szkoda mi na to czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 21:43 Zyjemy w swiecie iluzji. Pani na placu zamkowym haha z biczem. Prosze dac spokoj. W pokoju po ciemku i pod kolderka z wibratorkiem to moze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Podnieca Pana takie myslenie? IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 22:11 Jak mowia seksuolodzy jedno drugiego nie wyklucza..Ja tam im wierze..A czy przypadkiem nie ponawia Pan atakow na mnie? Bo nie wyglada to na rozsadna dyskusje..Co moze Pan wiedziec o mnie? Bo z argumentami, ktore podaje na temat raczej Pan nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: I jeszcze jak. IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 22:26 Tak bardzo. Juz, zadowolona? A teraz poduskutujmy o tym co sie stalo. Niech Pani chociaz poda jakis argument, na milosc boska, bo jak tu z Pania dyskutowac. Na razie tylko same ataki ad persona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: I jeszcze jak. IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 22:39 MOj argument podaje na gorze - pod znawca.. Nie chce sie powtarzac pewno Pan przeczyta.. Nic takiego sie znowu nie stalo poza tym co tu i inni pisali.. Gdyby nie ta Pani to LPR i rydzykowo nie mialoby satysfakcji... Artysta jednak powinien troche myslec..A tak popracuje spoleczne a to sztuce raczej nie szkodzi...Cierpienie uszlachetnia - a nie jest to cierpienie wiezienne wiec nie ma o czym mowic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Poza tym zdaje sie IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 22:42 ze ta Pani wlasnie zyskala to co chciala.. Jest cierpietnica - uzyskala rozglos a wiec moim zdaniem osiagnela to co bylo zamierzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re: Poza tym zdaje sie IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 23:19 Mozna nad tym debatowac. Ja osobiscie uwazam, ze ona chyba jednak nie chciala byc ta meczennica. Nie wydaje mi sie, ze ona chciala kogos urazic naumyslnie. Kazdy ma prawo do swojej oceny ale uwazam ze LPR przekroczylo linie. Jestem przeciwko jakiejkolwiek cenzurze. To co robi LPR pachnie mi tu starymi komunistycznymi chwytami i dlatego tego nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To jest "community order" - tu ANka miala racje, 18.07.03, 18:20 wspominajac o UK: tutejsze sady dosc czesto wymierzaja taka kare np. gdy dwie baby nawrzucaja sobie od "ka" na pelnej ludzi ulicy i w obecnosci nieletnich. To moze byc ganianie z miotla, sadzenie kwiatkow na skwerach, ale takze wykonanie w czynie spolecznym jakiejs rzezby na centralny plac miasta czy miasteczka - tu sie kwalifikacji, nawet "defendanta" jakos nie marnuje... Co do grawitacji to kobieta ma i biustonosze, i chirurgiczne "podniesienie piersi" (jesli chce czy musi skorzystac), niestety podciagacze i podpieracze dla panow nie sa w tak powszechnym uzyciu. Nie pozdrawiam, bo gentlemanem pan nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dzieki Gabrielo IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:23 Zostawiam was samych na placu boju - po obu stronach.. NIestety zmykam.. Pan faktycznie chyba bardziej z szacunku do genitaliow te Pania broni niz wlasnych przekonan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re:'community order i Mlodziez Wszechpolska IP: 130.94.123.* 18.07.03, 18:56 Roznica jest taka, ze ona nie wystawila tego na ulicy ale w galerii. Nie chcesz Pan tego widziec to nie idz. Panska sprawa. Nie zabraniaj innym. A czy Mlodziez Wszechpolska zostala skazana na community service kiedy rzucala jajami i oblewala farba we Wladyslawowie? To juz nie kwalifikowalo sie na community order tak? Slyszal Pan o double standard? To jest to co Pan reprezentuje. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie "pan" tylko "pani". I to ja wymyslilam tu 18.07.03, 22:39 wlasciwa nazwe na "Wsze-polska". Nb. w UK za te jaja bylyby z 3 miesiace z wyroku sadu grodzkiego (magistrackiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re:KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.bphpbk.pl 18.07.03, 17:52 Gość portalu: nuncjusz napisał(a): > Pani Aniu, moj tekst nie awansuje artystki do Kopernika > ale ukazuje typowo polska glupote i oblude. Gratuluje > biustu ale niech pani uwaza i nie wiesza lancuszka z > krzyzykiem na szyi, ktory bedzie zwisal miedzy pani > ksztaltnym biustem bo moga pania skazac na roboty w > Caritasie. To bylyby przeciez cycki na krzyzu. A właśnie Pan awansuje! -Kopernik szukał wiedzy -A ta Pani taniej popularności Okazuje się różni mogą być Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuncjusz Re:KOPERNIK obrazil uczucia religijne POLAKOW!!! IP: *.gen.twtelecom.net 18.07.03, 18:32 Panie kochany, wez Pan troche na wstrzymanie. Moze to i subtelny i ironiczny argument i nie wszyscy sa w stanie to wychwycic – no wiec klade Panu i Pani Ani kawe na lawe bo widze, ze inaczej nie da rady. To co zrobil Kopernik (nie tylko on zreszta) to bylo w pewnym sensie podeptanie tego o czym nauczal KK, pewnego sacrum, ta Pani tez to zrobila, podeptala sacrum z punktu widzenia KK, LPR i innych oszolomow, ktorzy wiare traktuja jako instrument walki politycznej potrzebny w utrzymaniu status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ta Pani podeptala MOJ DOBRY SMAK ATEISTKI ! 18.07.03, 22:42 KAZDA ze swoich histerycznych instalacji, poczynajac od swej pracy dyplomowej. Nb. nasz osrodek kulturalny dwoil sie i troil, ale Londyn pania Dorote i jej sztuke koncertowo OLAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolszewik Re: Artystka -chora IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:42 Gość portalu: zerocin napisał(a): > LPR pokazuje swoją prawdziwą twarz ...,,ARTYSKA"JAKICH DZIESIĄTKI TYSIĘCY,którzy malują na płocie i nie wiedzą ,że są ,,artystami".Rysują podobne motywy,ale bez krzyża.Ona jest chora na ambicję lecz talent nie idzie z tym w parze.Próbuje bocznymi drzwiami wejść na scenę.Kiedy byłem niewierzący incydent taki nie miałby dla mnie aż takiego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagończyk A jednak skazana za sztukę IP: *.icpnet.pl 18.07.03, 19:25 Artystkę "zgubił" realizm. Gdyby swoje dzieło stworzyła w przestarzałym już może stylu abstrakcyjnym, nie byłoby żadnej sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkretny DOROTA,DO STRASBURGA ! NIE DAJ SIE TEJ BANDZIE! IP: 130.94.106.* 18.07.03, 16:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Strasburg piekne miasto z pieknymi katedrami IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:21 Ja tam nie wiem czy lubia tam ekshibicjonistow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Strasburg piekne miasto z pieknymi katedrami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 04:27 Gość portalu: ANka napisał(a): > Ja tam nie wiem czy lubia tam ekshibicjonistow.. Za to lubią na pewno ekspresjonistów. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Londyn takoz - nie chce docenic tej "sztuki". I 18.07.03, 22:47 pani Doroty, i niemieckiego nekrofila od "plastikowania" zwlok. Mowi sie o epatowaniu niesmaczna forma i braku jakiejkolwioek innej tresci, nizli chec zaistnienia (i zarobienia!!!) przez takich tfuu-tfuu-tworcow. Mowi sie i pisze. Chocby Waldek Januszczak z Timesa. "Kity" zamiast sztuki najlatwiej wciskac tym, co za "Europe" by sie uwazac chcieli, ale ktorzy Europejczykami nie sa. Inna sprawa, ze zla sztuke bym karala zjadliwa recenzja, nie zas przed sadem, ale to dalszy ciag tego samego polskiego obledu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.parkowe.pol 18.07.03, 16:54 Dorotko trzymaj się,naprawdę wylazła z Ciebie Boża podszewka, gdy Ty patrzac na krzyż widzisz ginetalia meskie.Wydaje mi się że jesteś niezaspokojona seksualnie, próbowałaś czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna wolnosc slowa! IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 18.07.03, 16:56 a gdzie wolnosc slowa? sztuka to w koncu wypowiedz! nie ladny obrazek! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: wolnosc slowa! 18.07.03, 17:02 Gość portalu: karolajna napisał(a): > a gdzie wolnosc slowa? sztuka to w koncu wypowiedz! nie ladny > obrazek! - no właśnie! a dlaczego nikt nie chce wystawić gwiazdy Dawida wpisanej między swastykę a siero p młot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierny chora katolicka mentalnosc IP: *.crowley.pl 18.07.03, 16:58 A wszystko sie bierze z chorej katolickiej mentalnosci. Religia , ktora mozna obrazic jest jest tylko stekiem zabobonow. Rowniez podejscie do seksualnosci najwyrazniej jest chore skoro zrodlo przyjemnosci dla kobiet obraza religie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna ratunku w jakim kraju ja zyje!!!!! IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 18.07.03, 17:13 Gość portalu: niewierny napisał(a): > A wszystko sie bierze z chorej katolickiej mentalnosci. > Religia , ktora mozna obrazic jest jest tylko stekiem zabobonow. > Rowniez podejscie do seksualnosci najwyrazniej jest chore skoro > zrodlo przyjemnosci dla kobiet obraza religie. no wlasnie, poza tym Jezus w koncu byl czlowiekiem,zatem mial tez i przyrodzenie, obrazanie sie na fakt swiadczy o zaburzeniach emocjonalnych, a ze w dodtaku skazuje sie za to wyrokiem sadowym zakrawa o jakas paranoje..ratunku w jakim kraju ja zyje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: ratunku w jakim kraju ja zyje!!!!! 18.07.03, 17:39 Gość portalu: karolajna napisał(a): > Gość portalu: niewierny napisał(a): > > > A wszystko sie bierze z chorej katolickiej mentalnosci. > > Religia , ktora mozna obrazic jest jest tylko stekiem > zabobonow. > > Rowniez podejscie do seksualnosci najwyrazniej jest chore > skoro > > zrodlo przyjemnosci dla kobiet obraza religie. > > no wlasnie, poza tym Jezus w koncu byl czlowiekiem,zatem mial > tez i przyrodzenie, obrazanie sie na fakt swiadczy o > zaburzeniach emocjonalnych, a ze w dodtaku skazuje sie za to > wyrokiem sadowym zakrawa o jakas paranoje..ratunku w jakim > kraju ja zyje!!!!! - tłumaczenie na poziomie sześciolatka więc nie będę sie zniżał do tego żenującego poziomu i nie będę dalej z tobą polemizował..nie rzuca sie bowiem perły przed wieprze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: ratunku w jakim kraju ja zyje!!!!! IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 18.07.03, 17:47 auchan.z.r.m napisał: > Gość portalu: karolajna napisał(a): > > > Gość portalu: niewierny napisał(a): > > > > > A wszystko sie bierze z chorej katolickiej mentalnosci. > > > Religia , ktora mozna obrazic jest jest tylko stekiem > > zabobonow. > > > Rowniez podejscie do seksualnosci najwyrazniej jest chore > > skoro > > > zrodlo przyjemnosci dla kobiet obraza religie. > > > > no wlasnie, poza tym Jezus w koncu byl czlowiekiem,zatem mial > > tez i przyrodzenie, obrazanie sie na fakt swiadczy o > > zaburzeniach emocjonalnych, a ze w dodtaku skazuje sie za to > > wyrokiem sadowym zakrawa o jakas paranoje..ratunku w jakim > > kraju ja zyje!!!!! > > - tłumaczenie na poziomie sześciolatka więc nie będę sie zniżał do tego > żenującego poziomu i nie będę dalej z tobą polemizował..nie rzuca sie bowiem > perły przed wieprze! masz racje wieprzu koniec dyskusji z toba, zadna z twoich wypowiedzi nie swiadczy o odpowiednim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dziecko, ty musisz byc bardzo sfrustrowana... 18.07.03, 22:53 LPR nie wymaga komentowania - kupa glupcow! Sad staral sie o rozwiazanie salomonowe, by zadnej ze stron nie skrzywdzic, ale nie sadze, by mu sie to udalo - Dorota N. sie odwola do wyzszej instancji, o co zaklad? Niemniej my tu rozmawiamy o sztuce. A mam obawy z zaliczeniem do niej wszelkich instalacji tej artystki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: Dziecko, ty musisz byc bardzo sfrustrowana... IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 19.07.03, 15:20 gabrielacasey napisała: > LPR nie wymaga komentowania - kupa glupcow! Sad staral sie o rozwiazanie > salomonowe, by zadnej ze stron nie skrzywdzic, ale nie sadze, by mu sie to > udalo - Dorota N. sie odwola do wyzszej instancji, o co zaklad? Niemniej my tu > rozmawiamy o sztuce. A mam obawy z zaliczeniem do niej wszelkich instalacji tej > > artystki. no i jasne, ma pani do tego swiete prawo, podobnie jak ja mam prawo oglodac na wystawie co mi sie podoba,i cale szczescie ze tak jest, jednomyslny poklask jest zawsze podejrzany:) mam wiec nadzieje ze artystka sie odwola i wygra, chociarz nic to w naszym kraju nie zmieni i tym razem ja jestem w satne zalozyc ze za jakis czas sytuacja sie powtorzy. obie strony maja niewotpliwy rozglos, i sadze ze jest to rowniez obustronnie kuszace to wlasnie boli najbardzeiej bo jest to moim zdaniem grozne rowniez dla sztuki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Masz racje, karolajna. Potrafisz mowic z sensem. 19.07.03, 16:26 GFdy tego choc troszeczke chcesz... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jako ateistka uwazam, ze cierpisz na RELIGIJNA 18.07.03, 22:49 MANIE. Ba, religijna obsesje... Z ta mala roznica, ze przewrocona. Satanista? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Dlaczego prace spoleczna okresla sie jako kare? 18.07.03, 17:02 Uwazam ze to jest dewaluacja idei tej pracy a spolecznikow zawsze porzeba. Czy maja sie czuc zrownani statusem ze tymi uznanymi za przstepcow? Moze nalezalo by uzyc innej definicjii dla prac wykonywanych jako kara (np. prace przymusowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Dlaczego prace spoleczna okresla sie jako kar 18.07.03, 17:03 adam.xx napisał: > Uwazam ze to jest dewaluacja idei tej pracy a spolecznikow > zawsze porzeba. Czy maja sie czuc zrownani statusem ze tymi > uznanymi za przstepcow? Moze nalezalo by uzyc innej definicjii > dla prac wykonywanych jako kara (np. prace przymusowe?) - hm...jest nad czym się zastanawiać..ja tą babe bym wysłał do kopalni Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bo przymusowa. W UK interpretuje sie to tak: za 18.07.03, 22:57 zrobienie jakiegos kuku spoleczenstwu nawiazka w postaci jakiejs pracy dla tego spoleczenstwa. Nb. ciekawe, o jaka prace dla naszej tworczyni tu chodzi? W UK to bylyby raczej zajecia w kolku plastycznym (na wszelki wypadek - DLA DOROSLYCH), nizli zamiatanie rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamerykon Re: Artystka skazana za co ? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.07.03, 17:03 Krzyz jest symbolem znieslawienia Symbolem chrzescijanstwa jest ryba Oco chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: sztuka moze prowokowac, ale nie obrazac!/nt IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 17:27 wiec kto ma prawo powiedziec co moze sztuka a czego nie ? gdzie granice dobrego smaku a gdzie przekroczenie , ze sztuka tak jak z pieknem Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Deprawatorka się poryczała !!! ha ha! 18.07.03, 17:25 "Podczas ogłaszania wyroku artystka miała łzy w oczach. Brawami orzeczenie sądu przyjęli sympatycy Ligi Polskich Rodzin. Na sali obecni byli posłowie z tej partii Gertruda Szumska i Robert Strąk." info.onet.pl/768525,11,item.html - Jezus powiedział...a tam będzie płacz i zgrzytanie zębów... naprawdę Bogu niech będą dzięki że mamy w Polsce jeszcze takich sędziów i prokuratorów..a więc są jeszcze szanse na naprawę Rzeczypospolitej...warunkiem tego jest bezpardonowa walka z wszelkimi przejawami zła niezależnie od tego czy jakaś opcja zgadza czy niezgadza się ze skazującymi wyrokami w kwestiach obyczajowych czy moralnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Deprawatorka się poryczała !!! ha ha! IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:30 Sluchaj siewco rydzykowa.. ty sie modl o to by Ci Bozia rozumem poblogoslawila... Jak widac w naszym kraju wszyscy maja duzo czasu - prawnicy, pracownicy, ktorzy tu sie zajmuja dyskusjami w necie. A najwiecej czasu ma LPR!!!!!! Nic dodac - nic ujac.... Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Deprawatorka się poryczała !!! ha ha! 18.07.03, 17:33 Gość portalu: ANka napisał(a): > Sluchaj siewco rydzykowa.. ty sie modl o to by Ci Bozia > rozumem poblogoslawila... > Jak widac w naszym kraju wszyscy maja duzo czasu - > prawnicy, pracownicy, ktorzy tu sie zajmuja dyskusjami w > necie. A najwiecej czasu ma LPR!!!!!! > Nic dodac - nic ujac.... - mnie za występowanie tu płacą więc łączę przyjemne z pożytecznym a co do rozumu a gdzie ty go masz? bo mam wrazenie żęś została stworzona jako wybryk natury bez mózgu jesteś więc wybrakowanym egzeplarzem..poza tym pierwsza byś pisała słowa oburzenia gdyby te jajca zostałyby wrysowane w obreb Gwiazdy Dawida hipokrytko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka NO to ja sie teraz zasmieje.... IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:39 Z gwiazdami to mam tyle wspolnego ze slyszalam o astronomii. A co do mozgu to oceny tak zaslepionych rydzykowcow raczej mnie nie martwia.... To co z tym faktem zrobimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Nie uwazasz ANka,ze ona powinna dostac.. IP: *.utc.com 18.07.03, 17:36 ..nastepne 6 miesiecy za zniewazenie genitaliow?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Nie uwazasz ANka,ze ona powinna dostac.. IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 17:39 jstescie bardziej swieci od swietych- GENITALIA, tez mi a co wy w zyciu genitali nie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Bello to z szacunku IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:41 dla genitaliow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Bello to z szacunku IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 18:03 szacunek dla genitaliow?-Zgoda probuje rozumiec, jesli spotykam sie ze jakakolwiek forma sztuki, staram sie dowiedziec czegos wiecej, typu; dotychczasowe osiagniecia, krotka biografia; tu analizujac Dorote , latwiej mi zrozumiec , to co zrobila, jka i ti ze sztuka w wielu przypadkach jest forma odreagowania to chyba lepsze niz spaczenia psychiki, ona tak odreagowuje ojca, ktory byl tyranem, ktoremu podporzadkowana byla cala rodzina, jestem w stanie zrozumiec taka forme przekazu przez osobe, ktora na sam dzwiek krokow OJCA na schodach czula PRZERAZENIE... inne wystawy Doroty, tez sa "niczego sobie", mocne w formie- "MOdus operandi"-na temat gwaltu.., "Dominacja"..i choc do mnie osobiscie jej sztuka nie przemawia, rozumiem ze moze podobac sie innym i mysle ze w 90° nie FACETOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To moge zrozumiec ale szkodliwosc spoleczna IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:07 Przekazywania takich szkodliwych przykladow jest duza.. Stad mowilam o ostrzezeniach... A nie mowie sobie tak ot bo mi sie podoba - ale sa badania psychiatrow, ktore popieraja moja teze.. Dlatego uwazam ze jesli Pani owa w ten sposob sie ´wypowiada´ powinna o tym jasno i otwarcie uprzedzac.. Niestety wszyscy odpowiadamy za to co robimy.. Ja malym dzieciom nie pokazuje zdjec dzieci polskich wieszanych przez bandy UPA na slupach choc uwazam ze prawda powinna byc znana a sprawcy osadzeni... Niestety zmykam..Radzcie dalej sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A z facetami to sadze duza przesada... IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 18:11 Wybacz ale faceci tez czasem podchodza krytycznie do swojej urody w tych okolicach i np wola ogladac biusty niz siebie nawzajem.. Jasne ze nie wszyscy.. Niemniej nie uogolnialabym tak bo to ten rodzaj slepego feminizmu, ktorego nie cierpie... Mam nadzieje ze sie pod nim nie podpisujesz Bello - mowilas cos o tym prawdziwym- nowoczesnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek przecietny odbiorca nie zna Doroty... IP: *.utc.com 18.07.03, 18:24 ..i jej problemow rodzinnych.Jezeli jej ojciec byl tyranem to raczej do tego krzyza bylo mu daleko a nie blisko i te genitalia (jezeli symbolizuja ojca) powinny wisiec na jakims symbolu przemocy.Nie mysle aby cierpienie Doroty bylo porownywalne do tego jakie mial Chrystus na krzyzu wiec efekt jaki osiagnela jest jaki jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Zrobić porządek z kurwą IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 17:32 Jest to oczywista sprawa , katolików można sobie dowolnie obrażać a muzułmanów to już może być niebezpiecznie czy ktoś słyszał o naszczaniu na włos Mahometa , tak tak to może kosztować życie i na cholerę ci wtedy sława. A więc czy ktoś zna adres tej baby. Niech pokosztuje goryczy taniej sławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zrobić porządek z kurwą IP: *.speed.planet.nl 18.07.03, 19:17 Obrazony czy nie pozostaniesz tylko nedznym Polaczkiem ktorych miliony beda teraz utrzymywane przez europejskich podatnikow? A propo's: nie sraj tak smierdzaco! I co obraziles sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 To Pan Jezus bez Jaj wisial na Krzyzu? IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 17:33 To artystce nie wolno juz siegac po alegoryczny redukcjonizm? . Z jednej strony wkracza cenzura a z drugiej wielebne pedofilstwo podlega zupelnie innemu prawu. Nawet w Iranie rtego nie bylo. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Sztuka to nie piekno! IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ho, ho. To duza czesc sztuki musimy anihilowac/nt IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella tak, sztuka to nie zawsze piekno, bo czy IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 17:51 np. ryciny "Sny i kłamstwa Franco" Picassa z 1937 r., które dzisiaj można zobaczyć na wystawie w Muzeum Narodowym i które pokazują Franco jako obleśnego mordercę, są pełne kurtuazji? I kto jak kto - Picasso to artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Bello ja odrozniam Picassa od genitaliow IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 17:58 Na jego wystawie i wystawie rysunkow bylam tu z moimi dziecmi..Nie uwierzysz jak wiele takie dzieciaki widza i jak wiele rozumieja...Mozna powiedziec - instynktem.. Powiem Ci raz jeszcze... Geniuszom wiele sie wybacza i sa ku temu podstawy.. Ta Pani to zaden geniusz...to wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella geniuszem, z pewnoscia nie IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 18:25 jest, ale w sztuce jak i w zyciu potrzeba troche innosci..., nie samego geniuszu, tak mi sie wydaje- moge obejrzec i wystawe Warhola, Daliego, Nowosielskiego ale i Uklanskiego( wystawa gdzie to Olbrychski wymachiwal szabelka bo zrozumial ja inaczej, ..) i czasem Nieznalska, tylko tego nie rozumiem dlaczego karac , karac za sztuke , zla - dobra.. sztuke geniusza -czy po prostu artystki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Schizofrenicy postrzegają rzeczywistość IP: *.elknet.pl 18.07.03, 18:35 faktycznie inaczej.Interpretacja ich "dzieł" należy do psychiatrów, psychologów itd.Pani Dorota to biedny człowiek.Może sprawdzi się w pracy fizycznej na cele społeczne czego jej z całego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Schizofrenicy postrzegają rzeczywistość IP: *.swcp.com 18.07.03, 18:38 Gość portalu: Gosia napisał(a): > faktycznie inaczej.Interpretacja ich "dzieł" należy do psychiatrów, psychologów > > itd.Pani Dorota to biedny człowiek.Może sprawdzi się w pracy fizycznej na cele > społeczne czego jej z całego serca życzę. A moze ona tylko sugeruje jak karac klechy-pedofile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: Bello ja odrozniam Picassa od genitaliow IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 18.07.03, 19:45 Gość portalu: ANka napisał(a): > Na jego wystawie i wystawie rysunkow bylam tu z moimi > dziecmi..Nie uwierzysz jak wiele takie dzieciaki widza i > jak wiele rozumieja...Mozna powiedziec - instynktem.. > Powiem Ci raz jeszcze... > Geniuszom wiele sie wybacza i sa ku temu podstawy.. > > Ta Pani to zaden geniusz...to wszystko.. jesli pani uwaza ze kubizm nalezy "wybaczac" bo picasso "wielkim artysta byl" i dalej uwaza pani ze sztuka jest po to by byla ladna, pozwalam sobie zauwazyc ze jest pani mniej wiecej 100 lat w plecy, albo i lepiej, bo nawet impresjonistom nie chodzilo tylko i wylocznie o owo piekno:) szkoda ze w tym kraju nie dyskutuje sie o sztuce, tylko sie na nia obraza...to z pewnoscia byloby bardziej konstruktywne! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O tym co ja uwazam na temat sztuki IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 20:18 Opowiedza Pani moje dzieci jak dorosna.. Szkolnictwo francuskie pewno im nie zaszkodzi- poki co pomaga... Na razie oszczedzam im widoku meskich genitaliow jako formy wyrazu.. Dobra sztuka powstaje tylko tam gdzie sa dobrzy krytycy.. O tym zdaje sie Pani nie ma pojecia.. U wymienionego artysty erotyzm i atrybuty plci zarowno w przedstawieniach zwierzat czy ludzi jako kompozycji byly wyrazne. I nie tylko u niego -niemniej sa z racji na geniusz dostosowane do poziomu odbiorcy.. Torra- moga rozpracowac nawet dzieci - zupelnie bezpiecznie dla siebie.. A rzeczone genitalia niewiele tu maja wspolnego z buntem i kontestacja bo wystepuja znacznie powszechniej w miediach i brukowej prasie niz to drzewiej bywalo.... Jezeli Pani tak zalezy na doslownosci w tej kontestacji to prosze zorganizowac spektakl - pt jak kochamy sie z mezem (partnerem) na placu glownym miasta.. Poziom ten sam... I dla wiekszosci jednak spoleczenstwa obdarzonego dobrym smakiem moze byc lekko szokujacy.. NO ale zapewne jestem lata swietlne.....Bo obecnie kazdy wyksztalcony erudyta odwiedza regularnie nocne kluby - w ktorych to takie scenki maja miejsce.. Oczywiscie aby byc na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A impresjonistom chodzilo wylacznie o piekno IP: *.ifn-magdeburg.de 18.07.03, 20:21 percepcji.. Tyle ze nie kazdy zrozumial o co im chodzi... to przykre...nawet dla starcow...Prosze ewoluowac bo rewolucja zmysly przytepia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: A impresjonistom chodzilo wylacznie o piekno IP: *.dhcp212-198-174.noos.fr 19.07.03, 15:10 Gość portalu: ANka napisał(a): > percepcji.. Tyle ze nie kazdy zrozumial o co im chodzi... > to przykre...nawet dla starcow...Prosze ewoluowac bo > rewolucja zmysly przytepia.. przed pania wielka i wspaniala przygoda zglebiania sie w "tajemnice" historii sztuki. dla zachety troche faktow: od impresjonistow wywodzi sie wiekszosc nowoczesnych nortow w sztuce min.takich wlasnie jak owy "wybaczalny tylko geniuszowi" kubizm wlasnie. zazdroszcze, to naprawde fascynujace:) poza tym nie widze niczego rewolucyjnego w stwierdzeniu ze nasze spoleczenstwo nie umie dyskutowac o sztuce. to przykre i tylko dlatego uwazam ze lepiej jak w tym kraju zajma sie tym krytycy, a nie dyletanci, ktorzy autorytatywnie uznaja ze nikt zatem nie ma prawa owej sztuki oglodac. to juz jest cenzura a nie krytyka. poza tym kazdy ma prawo miec swoje zdanie na jej temat, wiec bynajmniej nie potepiam pani za brak aprobaty do instalacji nieznalskiej. niew tym lezy nasz problem. jednak jesli nie podoba sie pani jakas wystawa po prostu prosze nie brac na nia dzieci, podobnie jak na film dozwolony od lat 18, gdzie czesto pomimo wysokiego poziomu artystycznego, nie wszystkie sceny nadaja sie dla mlodego odbiorcy. zrownywanie sztuki do poziomu dziesieciolatka to dopiero bylaby rewolucja, az boje sie myslec:) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Masz racje: piekno nie jest obowiazkiem sztuki. 19.07.03, 16:53 Ale celem sztuki nie jest takze ...PUBLICZNA psychoterapia. I dlatego nie podzielam punktu widzenia belli, interpretujacej instalacje Doroty poprzez jej biografie. Chcialam byc szczera w ocenie Nieznalskiej, jak kiedys bylam w przypadku Kozyry (obu dziewczyn nie lubie, i wiem czemu - jakaz roznica chocby w stosunku do Abakanowicz, ktorej sztuka tez nie zawsze jest piekna), bo mam pojecie o sztuce, jakby zawodowe. I dlatego wymagam od dziela czegokolwiek wiecej, nizli ekspresji skowytu duszy jego autora - sztuka rodzi sie na skrzyzowaniu "kodu" tworcy z "kodem" jego odbiorcy i tu akurat zazgrzytalo!!! Przy calej mojej wiedzy i tolerancji "Pasja" wzbudzila we mnie wylacznie NIESMAK. Ale - sadzac po mowie obrony - przeslanie Nieznalskiej bylo zupelnie inne. Widzisz, jestem "za fachowa", by dac sie oglupic modom czy ocena zakompleksionej polskiej krytyki (bo taka jest - ona musi miec to niby-nowe, byc niby ta "europejska"). Nie odebralam przeslania"Pasji" tak, jak Dorota ponoc zamierzala. I nie zamierzam za to siebie winic. Bo to Dorota do mnie PRZEMAWIALA, nie zas ja do niej. I powinna pomyslec takze o swej "komunikatywnosci" (nawet w plaszczyznie czysto emocjonalnej), o moim "kodzie odbioru". Ach ci "niezrozumiani" artysci, ktorzy nie pomysleli o tym, by ich zrozumiano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: Masz racje: piekno nie jest obowiazkiem sztuk IP: *.dhcp212-198-173.noos.fr 20.07.03, 02:21 z calym szacunkiem dla Abakanowicz, nie mozna jej juz raczej zaliczyc do grona mlodych tworcow, a to oni wzbudzaja emocje o jakich mowimy. fakt ze obrona autorki odbiega od pani interpretacji nie jest powodem do krytyki. sztuka jest subiektywna wypowiedzia autora wiec to zupelnie zrozumiale ze staje sie rowniez bardzo wieloznaczna. i chwala jej za to. Nieznalska z pewnoscia zdawala sobie sprawa w jakim kraju zyje i ze operowanie takimi srodkami musi byc kontrowersyjene. uzyla ich jednak w swojej wypowiedzi i ma do tego moim zdaniem prawo. fakt ze zostalo to uznane za obraze uczuc religijnych wydaje mi sie smieszny. posiadajac swoj wlasny „kod odbiorcy” mam prawo np znalezc tu zupelnie inne przeslanie, chociarzby jako ukazanie czlowieczenstwa w postaci boskiej, o czym kosciol przez wieki konsekwentnie zapomina itd itp. nie rozumiem natomiast czemu pani mowi o publicznej psychoterapi, wspominajac jednoczesnie ze nie uznaje pani odbioru instalacji przez biografie autorki? i apropo komunikatywnosci sztuki... owszem widac wyraznie w dziejach sztuki ze byla ona kiedys istotnym srodkiem przekazu. dzis natomiast swietnie daja sobie z tym rade rozne media, reklama, tudziez i propaganda, sztuka moze byc wiec wreszcie wolna od sluzeniu czemukolwiek, latwej komuniakacji rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: To Pan Jezus bez Jaj wisial na Krzyzu? 18.07.03, 17:37 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > To artystce nie wolno juz siegac po alegoryczny redukcjonizm? > . > Z jednej strony wkracza cenzura a z drugiej wielebne pedofilstwo podlega > zupelnie innemu prawu. Nawet w Iranie rtego nie bylo. > . > K.P. -ona zredukowała Jezusa, zostawiła same jajca ciekawe jakbyś sięczuł gdyby to ciebie wykastrowała jakaś pseudoartystka? Nie może być tak ze byle beztalenice zostaje artystą tylko dlatego że namalował jakoś sprośną rzecz na kawałku pomielontonego płótna. To ma być sztuka? a gdyby tak zrobić to samo z Gwiadą Dawida? pewnie pierwszy byś mordę darł że antysemityzm ze faszyzm że to czy siamto hipokryto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella odrazu prawo karne? IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 17:46 W latach 1887-88 wielki belgijski malarz James Ensor namalował obraz "Wjazd Chrystusa do Brukseli": partie polityczne, które chcą się nowemu królowi przypodobać, wystawiają na transparentach swoje hasła. Ludzie wiwatujący na jego cześć mają twarze odrażające, lubieżne, fałszywe. Ensor został oskarżony o obrazę religii. Satyra na współczesne społeczeństwo została odebrana jako nowe naigrawanie się z Chrystusa. W jego bezwzględnej, okrutnej satyrze mają swój początek prowokacyjne, działające mocno jeszcze dzisiaj karykatury niemieckiego ekspresjonisty i dadaisty George'a Grosza. W roku 1928 on i jego wydawca Wieland Herzfelde oskarżeni zostali o naruszenie czci religijnej - powodem była opublikowana w tym samym roku teka grafik Grosza "Hintergrund" o antymilitarnej wymowie. Na jednej z rycin jest wyobrażony Chrystus na krzyżu w masce gazowej podpisany "Maul halten und weiter dienen" ("Stulić pysk i dalej służyć")... ograniczenie wypowiedzi i tyle (jaka by ona nie byla..) wiec od razu Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: odrazu prawo karne? 18.07.03, 18:01 Tak! łatwiej zwałczyć gdy tego typu przypadki są odosobnione niż w sytuacji gdyby stały sie onae nie daj Boże regułą.wtedy juz tylko kwestią czasu były by dzieła przestawiające Żydów w esesemańskich mudnurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: odrazu prawo karne? IP: *.81-201-80.adsl.skynet.be 18.07.03, 18:06 brniesz daleko, wiec proponuje -lepiej zostan przed komputerem bo idac za Twa logika wychodzac z domu, np; mozesz ryzykowac szalenczy atak niepoczytalnego a tacy tez istnieja .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: To Pan Jezus bez Jaj wisial na Krzyzu? IP: *.proxy.aol.com 18.07.03, 19:06 auchan.z.r.m napisał: > Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > > > To artystce nie wolno juz siegac po alegoryczny redukcjonizm? > > . > > Z jednej strony wkracza cenzura a z drugiej wielebne pedofilstwo podlega > > zupelnie innemu prawu. Nawet w Iranie rtego nie bylo. > > . > > K.P. > -ona zredukowała Jezusa, zostawiła same jajca ciekawe jakbyś sięczuł gdyby to ciebie wykastrowała jakaś pseudoartystka? Nie może być tak ze byle beztalenice zostaje artystą tylko dlatego że namalował jakoś sprośną rzecz na kawałku pomielontonego płótna. To ma być sztuka? a gdyby tak zrobić to samo z Gwiadą Dawida? pewnie pierwszy byś mordę darł że antysemityzm ze faszyzm że to czy siamto hipokryto! . ::: Posluchaj Koscielny Koltunku, nie ja jestem obiektem dyskusji lecz odnosny wyrok sadu, oraz, ewentualnie samo dzielo Nieznalskiej. Co by bylo gdyby nie ma wiec tu zadnego znaczenia, koscielny debilu - wychowanku swych pedofilnych kaplonow. Mnie jej dzielo nie obrazilo. Mnie obraza istnienie takich glupcow jak ty - nie dziela i nie slowa. Bo ty jestes obraza rodzaju ludzkiego katolicki neandertalczyku. . K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Doroto tam są również dobrzy psychiatrzy IP: *.elknet.pl 18.07.03, 17:36 na pewno pomogą tobie wyzwolić się tak przykrych wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyma Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 17:40 Z tego oszalałego na tle WC kraju trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie. Jeśli karze się kogoś za kompilację znaku"+"i męskich genitalji to znak że kler ogłupił już niemal wszystkich. Jeśli to był krzyż w potocznym tego słowa znaczeniu z zachowaniem przyjętych proporcji,to ja jestem "latającym holendrem".Kto to widział i chciał"widzieć" to wie że tak właśnie to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża 18.07.03, 17:57 Gość portalu: szyma napisał(a): > Z tego oszalałego na tle WC kraju trzeba uciekać gdzie pieprz > rośnie. Jeśli karze się kogoś za kompilację znaku"+"i męskich > genitalji to znak że kler ogłupił już niemal wszystkich. Jeśli > to był krzyż w potocznym tego słowa znaczeniu z zachowaniem > przyjętych proporcji,to ja jestem "latającym holendrem".Kto to > widział i chciał"widzieć" to wie że tak właśnie to wyglądało. - sp[akowałeś już walizki? to na co czekasz? wsiadaj do samolotu i wylatuj mi stąd! i żeby więcej twoja stopa nie stąpała po tej krwią bohaterów narodowych ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OD NOWA Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.net.uta.at 18.07.03, 17:42 jako zywo przypomina mi to SBeckie wyroki z lat 80ych (prawdopodobie ten sam , tylko "nawrocony" sad) , znowu triumf ideologii 8nawet jesli tym razem innej - ale Orwell sie klania) a moze wroca jeszcze procesy czarownic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 05:47 Niech wracaja stosy, inkwizycja i inne wybryki czarnych. Im więcej knebla tyym większy będzie pęd do wolności. Nieznalska przetrzyma ten haniebny wyrok. Pamiętajcie ,ż e jutro kazdy z nas moze być skazany- takie sa prawa inkwizycji. Moze za to,ze nie zdjał bereta 50 m od procesji. Nie padł na kolana prze4d czarnym. Orwell. Obrzydliwy kraj, obrzydliwy głupi ciemny naród. Skansen Europy., Pamiętam ryk czarnych na Apocalipsis cum figuris Grotowskiego, na Białe małżeństwo Rożewicza.. Dziś podniecamy się jajami na krzyzaku- ot symbol dzisiejszej ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moriss Do czego prowadzą męskie genitalia... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 17:46 Do pierdla! Odpowiedz Link Zgłoś
auchan.z.r.m Do czego prowadzą męskie genitalia...ustawione nie 18.07.03, 17:58 tam gdzie trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi Re: Zrobić porządek z kurwą IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 18.07.03, 18:18 Gość portalu: islam napisał(a): > Czy ktos ma może adres tej kurwy? po treści twojej inteligentnej wypowiedzi widać, że jesteś z LPR....,żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rasz Opinie? IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 18.07.03, 18:31 Większość tych opinii to śmieci i trzeba to sprzątnąć bo wystawiamy sobie sami opinię o braku nie tylko wiedzy o twórcach i historii kultury i sztuki ale sądzę że mamy ogromne problemy w rozpoznaniu co jest świętym obrazkiem a co dziełem sztuki nawet kontrowersyjnym. I twórca i jego dzieło jeżeli nie zabija, nie kradnie, ma prawo do wypowiedzi wolnej od jakiejkolwiek kary sądowej ponieważ występuje jako wolny człowiek. Sędzia fundamentalista mimo że niezawisły jest tylko narzędziem w ręku grupy wpływowych oszołomów wywierających ideologiczne naciski na wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Opinie? IP: *.bphpbk.pl 18.07.03, 18:37 A jakie to wartości miałaby sztuka tej Pani prezentować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus2 Re: Artystka skazana za znieważenie krzyża IP: *.localdomain / 192.168.0.* 18.07.03, 18:38 taki sędzia nadaje się jedynie na babkę klozetową. Sędziowie umieją jedynie ferować wyroki w stosunku do bezbronnych, prostych i niedouczonych ludzi. Gdy mają wydać wyrok w kontrowersyjnej sprawie to zachowują się jak cioty. Nie dziwię się starej prostej kobiecie po praniu mózgu zastosowanym przez Radio Maryja, ale sędzia!!!. Gdy mamy takich sędziów to jedynie modlić się o świętą inkwizycję i szybki koniec bez stosowania tortur. Amen Odpowiedz Link Zgłoś