wraczek 09.11.07, 17:39 Jeśli przedstawiciele opozycji aresztuje się podczas rządów PiS jest rozdzieranie szat. A o aresztowanie opozycji podczas rządów PO wręcz błagacie. Jak to jest? Naszym wybaczamy o wiele więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nautilus.pompilius Re: PiS linczujemy, PO wybaczamy. 09.11.07, 17:41 Kaczyzm należy wyplenić do cna. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: PiS linczujemy, PO wybaczamy. 09.11.07, 17:41 Brzmi jak III RP należy wyplenieć do cna. Dlaczego tamto było złe a to jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: PiS linczujemy, PO wybaczamy. 09.11.07, 17:48 Bo tamto opierało się na Rydzyku, Macierewiczu, kaczym paranoiku. Tamto firmowali Pingwin Hetmański, zi0br0, Kryże. Mało? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: PiS linczujemy, PO wybaczamy. 09.11.07, 17:50 A to na Bonim i spółce. A retoryka ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Został ktoś aresztowany? Zresztą jeszcze jest 09.11.07, 17:47 kaczor premierem. A różnymi wypowiedziami forumowiczów nie warto się przejmować, tutaj jest zlew frustratów i nienawistników całego spectrum od prawa do lewa. Ale to nie oni będą rządzić, ani tym bardziej aresztować. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Ale takie postawy są niebezpieczne. 09.11.07, 17:51 Tłumna podwójna moralność zawsze się źle kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak chodzi o metody i standardy misiu... 09.11.07, 18:12 chodzi o ministrow wydajacych wyroki przed wyrokiem sadu. Chodzi o upublicznanie materialow przez organy scigania w ramach walki politycznej tylko i wylacznie. Chodzi o przecieki do prasy ktorymi sie wladza poslugiwala, gdy pokazanie czegos na konferencji ziobry smierdzialoby zbytnio. Chodzi o zamykanie za prawdziwe przestepstwa, a nie przestepstwa zmajstrowane przez bande amatorow spod roznych abecadel. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Ale własnie tego oczekujecie od PO. 09.11.07, 18:14 Krzyczycie: Ziobro do ciupy! Przed jakimkolwiek wyrokiem lub śledztwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Ale własnie tego oczekujecie od PO. 09.11.07, 18:26 A jeśli nawet, to co z tego? Żaden z nas nie jest ministrem sprawiedliwości i prokuratorem generalnym. Niczyja opinia nie zostanie potraktowana jako polecenie dla podległych służb lub próba nacisku na sąd. Oczywiście, że nic nie mamy przeciwko aresztowi wydobywczemu dla ministra Ziobry. Ciężko sobie na to zapracował, więc niech ma. A na razie chcemy tylko komisji i śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek O właśnie! 09.11.07, 18:27 Zbywasz wzruszeniem ramion to, że oczekujecie czegoś, co wczesniej potepialiście. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak czy ty z j. polskim masz takie same problemy 09.11.07, 18:39 jak prezio nasz obecny? To jeszcze raz, najprosciej jak moge: nie mielismy NIGDY do PISu pretensji o chec walki z przestepstwami DOWOLNEGO rodzaju. Z PiSem byl ten problem, ze stawiajac czesto dobra diagnoze problemu zabierali sie za jego realizacje w sposob haniebnie niekompetentny i nie przystajacy do standardow demokratycznych 38 milionowego kraju. W dzialaniu PiSu potepialismy METODY, nie walke z korupcja. Metody takie jak: * konstruowanie prowokacji tak, ze praktycznie to CBA tworzylo przestepstwo do ktorego mozolnie namawialo taka Sawicka przez pare miesiecy) * puszczanie CBA za ludzmi krecacymi sie wokol Leppera i planowanie zamkniecia go przed kamerami w momecie pokazania sie tam Ryby, mimo ze decyzje o odrolnieniu podpisal PISOWSKI wiceminister * polityczne sterowanie prokuratura ("zaknie sie blide na 3-mce to cos nam sypnie, moze bedzie wyjscie na Millera, bo teraz nie mamy zadnego"). * zatrzymanie goscia jadacego z kasa z lapowki przed jego wejsciem do gabinetu Lipca (zeby nie bylo powiazania), bo Lipiec to PiS, nie to co Lepper. itd. Od PO oczekujemy dzialalnosci zgodnie ze standardami. A jezeli Kaminski, Ziobro czy Kaczynscy zlamali konstytucje/prawo to Trybunal Stanu i tyle. Temida ma byc slepa i bezwzgledna dla kazdego. Albo sprawy typu otwarcie zawodow prawniczych. Pewnie, trzeba to zrobic, klika notariuszy to przegiecie paly. Ale trzeba to zrobic DOBRZE, a nie napisac spieprzona ustawe a potem plakac ze TK broni kolegow (podczas gdy w uzasadnieniu wyroku TK wyraznie powiedzial JAK NALEZY PRZEPROWADZIC OPERACJE OTWARCIA tych zawodow BEZ naruszenia porzadku konstytucyjnego). Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Uzywasz słowa "jeżeli". 09.11.07, 18:42 To nie jest zbyt powszechne na tym forum. Oczywiście masz prawo być krytyczny wobec PiS. Ja jednak raczej zwracam się do tych, którzy już wsadzają Ziobrę za kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak używam "jeżeli" bom nie prawnik 09.11.07, 19:07 - na moj chlopski rozum i to co wiem dotąd to TS im się należy. Ale zdecydują o tym prawnicy. Jako nienawidzący tej kliki wyborca mam nadzieje, że sobie nagrabili i ich posadzą :] Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A ja nienawidzę kliki prawników. 09.11.07, 19:09 Ale ta jest niestety niezależna od wyborców i nietykalna. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak g... prawda. 09.11.07, 19:11 Korporacje prawnicze mozna przyciac, tylko trzeba to chciec i umiec zrobic. PIS nie umial. Nie wiem czy wynikalo to tylko z ociezalosci umyslowej, czy to byla tylko sciema i specjalnie przygotowali zrypana ustawe (wiedzac ze TK ja uwali) aby koledzy prawnicy (Gosiu, Giertych) mogli spac spokjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: g... prawda. 09.11.07, 19:18 Wybacz, ale ja to zwalę na cynizm Safjana i TK. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak przeciez Safjan w uzasadnieniu wyroku 09.11.07, 19:22 DOKLADNIE wylozyl JAK nalezy przeprowadzic ta operacje NIE NARUSZAJAC przy tym konstytucji! Ale tak sie konczy, jak ktos z calej sprawy zrozumial tylko wciskane przez PiS "TK nie chcial uwolnienia zawodow i to zablokowal". Potem pisza takie wraczki jak ty - nie majace pojecia o prawie, porzadku konstytucyjnym, roli TK itd... Nie wystarczy, aby pomysl byl sluszny - TK ocenia jego zgodnosc z polskim systemem prawnym, nie slusznosc/nieslusznosc. Ten projekt byl zwalony - wprowadzal sprzecznosc w polskim systemie prawnym, TK wskazal jaka ustawe i w ktorym miejscu nalezy zmodyfikowac, aby dalo sie to przeprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Jakakolwiek kontrola NRA nad egzaminami 09.11.07, 19:24 skończy się dokładnie tym co było. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak akurat egzaminy na aplikacje adwokacka 09.11.07, 19:38 sa juz w postaci anonimowych testow, bez np. rozmowy. W przeciwienstwie do egzaminow na aplikacje prokuratorska (podopieczni pana zioberka), gdzie ciagle jest rozmowa sam na sam kandydat-komisja. I tam sie dostal mlody wasserman. poza tym ustawodawca moze dopuscic do wykonywania zawodu prawnika ludzi BEZ aplikacji. Da sie to zrobic (dlatego tak darly ryja korporacje, bo wiedzialy ze to mozliwe) - ale trzeba CHCIEC. Mozna wykorzystac przepisy antytrustowe zeby ukrocic istnienie przepisow wewn. korporacji notarialnej, ze nie moga ze soba konkurowac cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek A pytania z wiedzy ogólnej? 09.11.07, 19:40 Na których padali nawet ci, którzy napisali test na maksimum? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak jakis przyklad takiego pytania? 09.11.07, 19:43 bo rozumiem, ze gdyby pytali kandydata na prawnika o odleglosc ziemi od slonca to mogloby to byc przegiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: jakis przyklad takiego pytania? 09.11.07, 19:46 Nie jestem prawnikiem i nie zdawałam na aplikację. Wiem tylko, że bywały nawet pytania o OTW. Tak czy owak była to metoda utrącania nie swoich kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: jakis przyklad takiego pytania? 09.11.07, 19:48 > Nie jestem prawnikiem i nie zdawałam na aplikację. Wiem tylko, że > bywały nawet pytania o OTW. o co? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: jakis przyklad takiego pytania? 09.11.07, 19:50 www.google.pl/search?hl=pl&q=otw&lr= Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak te, madrala :D 09.11.07, 20:01 uzyles skrotu, ktory moze wiele znaczyc. Nie kazdy uzywa polskiego google'a (www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=otw&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8). A kiedy byly takie pytania? Masz jakis dowod na to, czy tylko "slyszales ze byly"? Bo nie wiem czy w tym czy w zeszlym weszla nowa forma egzaminow adwokackich... Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak tu masz pytania testowe... 09.11.07, 19:45 bip.adwokatura.pl/pl/bip/aplikacja/pytania_testowe_2007 Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Ale własnie tego oczekujecie od PO. 09.11.07, 18:32 wraczek napisał: > Krzyczycie: Ziobro do ciupy! Przed jakimkolwiek wyrokiem lub > śledztwem. A co? Może ma byc na wolności zeby mataczył, utrudniał sledztwo? i Pati-Koti ogłosił Królewna Polski? - Do pierdla z nim i daleko od niszczarek! Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: Ale własnie tego oczekujecie od PO. 09.11.07, 18:34 Ale aresztowanie Mirosława Garlickiego było już be. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Nie wiem co sad powiedzial nt. aresztowania 09.11.07, 18:40 Garlickiego. Moze aresztowanie bylo OK - natomiast konferencja z "ten pan juz nigdy WIECEJ nikogo zycia nie pozbawi" zabila ponad setke osob (liczac spadek w ilosci przeszczepow). Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Ale Ziobrę tak samo już osądziłeś jak Ziobro 09.11.07, 18:42 Garlickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak tylko ze ja nie jestem szefem prokuratorow 09.11.07, 19:05 w kraju, tylko zwyklym sierzantem. A odrobine czegos innego oczekuje sie od sedziego czy prokuratora niz od szarego czlowieka. Ale to jest kwestia chyba wymykajaca sie waszym mozliwosciom kognitywnym, towarzyszu... Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Daje sobie, więc przywolenie na coś na co 09.11.07, 19:06 pisiorom nie daję. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak pierniczycie coraz bardziej towarzyszu... 09.11.07, 19:09 wyborcy forum mogli sobie drzec co chcieli, mogli domagac sie kary smierci dla Garlickiego i dozywocia dla Sawickiej. Natomiast NIE DAJE tego prawa premierowi, prokuratorowi generalnemu i innym przedstawicielom panstwa, w tym organow scigania, ktore sa przeznaczone do wykrywania przestepstw i kierowania spraw do sadow, nie organizowania politycznych konferencji. Rozumiesz roznice wraczek? Nie mieszaj postaw (i wymagan co do postaw) szarych obywateli i przedstawicieli PANSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Nie tu jest problem. 09.11.07, 19:14 Problem jest w tym, że kiedy zaczyna się wymagać choćby od Boniego jako polityka zaraz pada pytanie: Ciekawe czy ty jesteś taki czysty? A jak widać nie stosuje się to w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak dalej nie rozumiesz... 09.11.07, 19:19 ja od wszystkich politykow wymagam tego samego i te same rzeczy bede u nich krytykowal. A ty mieszasz pojecia, mieszasz postawy urzednikow panstwowych z postawami forumowiczow itd... Nie jest obluda to, ze pisowczyki na forum dra pape w sprawie boniego, a kryze i jasinski im nie przeszkadzali? I ta oblude pietnujemy. Te wybory wygralismy MY - ludzie urodzeni po 80tym roku. Dla nas g... warty jest papier podpisany przez kogos zlamanego 30 lat temu. Mamy to (w swojej wiekszosci) gdzies - interesuje nas to, aby u wladzy byli ludzie, jakich widzimy (albo chcielibysmy widziec) jako naszych szefow, szefow firm w ktorych pracujemy i szefow firm swiadczacych nam uslugi. A dno pokroju gosiewskiego czy kuchcinskiego dla pokolenia 80+ jest po prostu zjawiskiem z innej planety. Jak moje problemy z prowadzeniem firmy ma rozwiazac baran, nie umiejacy mowic po polsku, nie majacy konta, nie umiejacy sluchawki na ucho wlozyc, cale zycie wozony i obslugiwany? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Zgadzam się, że to Ty wymagasz. 09.11.07, 19:21 Ale jesteś niestety wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:23 domaga sie od PO tego, za co potepial PiS? Ale konkretnie, z linkiem? Bo poki co to jest taka kaczkowata "oczywista oczywistosc", bez zadnego poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:27 Nie będę teraz szukał linków, ale był tutaj np. wątek pod tytułem: "Czy Ziobro już siedzi?". Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:40 U was to się nazywa "wzmożenie moralne". Oczywiscie jeżeli wy to robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:41 Nie kolego. To Wy podniesliście raban, ze PiS niszczy demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:43 To nie był "raban", lecz stwierdzenie faktu. Natomiast oczekiwanie, żeby przestępcy ponieśli odpowiedzialność to nie jest żaden "rewanżyzm", lecz zdrowy odruch przyzwooitego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 19:47 No tak. My szczekamy a Wy stwierdzacie fakty obiektywne. To się nazywa miec klapki na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: to pokaz mi wypowiedz kogos, kto 09.11.07, 20:15 Tak się składa, że nie ma symetrii między tym, co wy robicie i co robią wasi krytycy. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak rany, ale nie ma czegos takiego jak 09.11.07, 19:40 gremialny wyborca PO. Nie mozesz podawac jako sprzecznosci roznych wypowiedzi ROZNYCH ludzi popierajacych dana partie. Znaczy jak wsrod platformersow Kowalski rok temu protestowal przeciwko ziobrze a dzisiaj Nowak chce ziobre za kratkami, to wcale nie znaczy, ze jest jakas sprzecznosc. Sprzecznosc by byla, jakbys pokazal mi wypowiedz TEJ SAMEJ osoby domagajacej sie czegos, przed czym przedtem protestowala. Ale tego nie bedziesz potrafil zrobic zaslaniajac sie lenistwem albo brakiem czasu :] Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Tak jak nie ma gremialnego wyborcy PiS. 09.11.07, 19:43 Ale było przyjęte, że moherowy beret i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak ale jestem na tym forum od dawna 09.11.07, 19:47 i widze gosci, ktorzy darli ryja teraz a propos "zbroni" Boniego, natomiast nie wypowiedzieli sie NIGDY w ZADEN sposob nt. Jasinskiego czy Kryzego. Tym samym moge oblude pokazac w konkretnych przypadkach obecnych tutaj wyborcow PiSu :] Oni o tym z reszta wiedza - stad notoryczne zmiany nickow dla ukrycia tych bzdur. Ja od 3 lat na jednym nicku (jak i wiekszosc antypisowcow) Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Nie próbuję udowodnić, że PiS to samo dobro. 09.11.07, 19:48 Chce pokazać, że histeria jaka wybuchła była bezzasadna. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak nie krec misiek ;-) 09.11.07, 20:03 bo temat postu otwierajacego ewidentnie pokazuje, ze chciales pokazac sprzecznosc w ocenach, a nie bezzasadnosc jakiejs histerii... (Btw ja zadnej histerii nie widze, moze poza pisowska sraczka z watkami "gdzie cud" gdy Tusk jeszcze nie objal urzedu). Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Daje sobie, więc przywolenie na coś na co 09.11.07, 19:12 No to wyduś z siebie wreszcie, który to z nas zamknął Ziobrę! Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: PiS linczujemy, PO wybaczamy. 09.11.07, 18:29 wraczek napisał: > Jeśli przedstawiciele opozycji aresztuje się podczas rządów PiS jest rozdzieranie szat. A o aresztowanie opozycji podczas rządów PO wręcz błagacie. Jak to jest? Naszym wybaczamy o wiele więcej? Jakbyscie poczekali z tym wyciem iszczekaniem aż PO faktycznie zacznie rządzić, przynajmniej 2 - 3 dni, to byście nie wyszli na takich głupich ciuli! Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek I znowu obrażanie. 09.11.07, 18:36 Ja mówię jedynie o waszych oczekiwaniach. Daj Boże żeby było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnailiberalna Re: I znowu obrażanie. 09.11.07, 19:10 jareczek obrazal, teraz ty jatrzysz glupawo, jak jareczek. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: I znowu obrażanie. 09.11.07, 19:17 Dyskusja może Ci się nie podobać, ale granic dobrego smaku nie przekracza. Odpowiedz Link Zgłoś
biegly.rewident Re: I znowu obrażanie. 09.11.07, 19:18 wraczek napisał: > Dyskusja może Ci się nie podobać, ale granic dobrego smaku nie > przekracza. Lemmingi PO tego nie rozumieja, nie wymagaj zbyt wiele, Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: I znowu obrażanie. 09.11.07, 19:47 Daj Boże, żeby przestępcy uniknęli odpowiedzialności ??????? To i jakieś małe bluźnierstwo.... Wszechstronny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś