warka_strong 23.11.07, 16:20 Muszę przyznać, że dość trafnie wytyka Tuskowi niedomówienia, jakich pełno było w jego expose, głównie w sprawach socjalnych i płacowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:22 i dopiero z tego przemówienia Tusk powinien wyciągnąć jakieś wnioski. Nie lubię Olejniczaka ale trzeba przyznać, że nieźle mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:22 Przede wszystkim mówi na temat i merytorycznie. Nie jak poprzednik :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:26 Brawo. Karta Praw Podstawowych. Tego nie wolno im popuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:33 Narobił Tuskowi wstydu. I bardzo dobrze. Układanie się z Kaczorami i Rydykiem trzeba zakończyć definitywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra.j Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:36 czy tak ciężko jest zrozumieć że PiS i tak ta kartę zablokuje? Po co więc wszczynac kolejną awanturę? Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:26 Mnie też Olejniczak zaskoczył pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:35 warka_strong napisał: > Mnie też Olejniczak zaskoczył pozytywnie. > Mnie zaskoczył Olejniczak swoim brakiem wiedzy i brakiem kompetencji ale przedewszystkim cynizmem i hipokryzją.Niestety negatywnie. On nie ma zielonego pojęcia o czym było wystąpienie Tuska. I niech się nie powołuje na młodych Polaków. Żenujące wystąpienie Olejniczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:38 cassidy_i napisała: > Mylisz sie. Madrze prawi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:41 Piszę o moich odczuciach i o mojej ocenie. Olejniczak mówi od rzeczy i to jest najbardziej żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:42 cassidy_i napisała: > Mnie zaskoczył Olejniczak swoim brakiem wiedzy i brakiem > kompetencji ale przedewszystkim cynizmem i hipokryzją.(...) > On nie ma zielonego pojęcia o czym było wystąpienie Tuska. > Wystarczy, że wie czego w expose premiera nie było lub co zostało przemilczane. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:44 > Wystarczy, że wie czego w expose premiera nie było lub co zostało przemilczane. > Az mnie zdziwilo, ze tak dobrze wie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:49 pies_na_czarnych napisała: > > Wystarczy, że wie czego w expose premiera nie było lub co zostało > przemilczane. > > > > Az mnie zdziwilo, ze tak dobrze wie. > Co wie? > Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:48 Czy wy naprawdę nie widzicie że obecny rząd i obecna koalicja musi odrobić lekcję parti i prawicowej i lewicowej i to długofalową? A Olejniczch sam zapodaje przepisy zabiegów doraznych i kosmetycznych a opowiada bzdury że to Tusk proponuje zabiegi kosmetyczne.Olejniczak albo jest cynikiem albo hipokrytą. Albo faktycznie nie zrozumiał wystąpienia Tuska , bo nie jest zbyt mądry.A te powoływania się Olejniczaka na kraje europejskie jest nie na miejscu.Nie wpominając że jak sam powiedział LiD jest przeciwny obniżaniu podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 17:07 cassidy_i napisała: > Nie wpominając że jak sam powiedział LiD jest przeciwny > obniżaniu podatków. > A istnieją obecnie podstawy budżetowe, które upoważniałyby do obniżania podatków? Czy istnieją jakieklwiek założenia dla redukcji fiskalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 20:45 warka_strong napisał: > cassidy_i napisała: > > > Nie wpominając że jak sam powiedział LiD jest przeciwny > > obniżaniu podatków. > > > > A istnieją obecnie podstawy budżetowe, które upoważniałyby do obniżania podatkó > w? Czy istnieją jakieklwiek założenia dla redukcji fiskalizmu? > To nie ma nic wspólnego z faktem że nie ma na świecie LEWICY , która byłaby przeciwna obniżaniu podatków -- Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 16:52 Muszę mu to przyznać, że faktycznie te wystąpienie naprawdę mu się udało. A ten trik z podaniem premierowi karty praw naprawdę dobry i przemyślany. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 17:32 Trik? Raczej chęć przypomnienia mu jej zapisów. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 17:37 warka_strong napisał: > Trik? Raczej chęć przypomnienia mu jej zapisów. > Tak, trik. Właśnie ze względu na formę tego "przypomnienia". Tego typu teatralne podanie kopii dokumentu było bardzo wymowne, sprytne, aktorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Olejniczak punktuje Tuska-jestem zaskoczona...... 23.11.07, 17:00 celnością uwag.Tusku z nerwów żuł gumę o dobrym wychowaniu zamilknę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzonko warka-strong = Gadzinowski 23.11.07, 17:02 Kto to jest warka-strong, rozszyfrujmy go, ja myśle,że Gadzinowski, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: warka-strong = Gadzinowski 23.11.07, 17:10 Ciepło... coraz cieplej:) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak punktuje Tuska-jestem zaskoczona.. 23.11.07, 20:58 goldenwomen3 napisała: > celnością uwag.Tusku z nerwów żuł gumę o dobrym wychowaniu zamilknę. Oj goldzia jak ty chwalisz Olejniczaka, to ja zaczynam się zastanawiać co to za układzik LIDPis nam LiD przygotował. -- Ale to już nie ma znaczenia. Może PSL okaże się tą drugą solidną partią polityczną w Polsce. Bo ja w jednopartyjność na scenie politycznej nie wierzę. Potrzebne są co najmniej dwie solidne partie. Oby im się udało i również PSL-owi wzrosło w sondażach. LiD jako przyszłą lewicę należy sobie odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Ad KPP... 23.11.07, 17:42 Tusk: "O sprawie Karty rozmawiałem ze wszystkimi istotnymi politykami Europy i oni moje argumenty rozumieją. Kiedy słyszę, napomnienia pod moim adresem, że źle bronimy wolności i solidarności to nie chce mi się wierzyć. To, że jesteśmy dzisiaj wolnym narodem nie wynika z traktatów międzynarodowych, tylko wynika z tego, że to wywalczyliśmy. Nie mówcie, że podpisanie [[[tu chyba powinno być NIE podpisanie - bo to zdaje się Olejniczakowi Tusk odpowiada]]] Kart w takiej postaci zagraża wolnościom, bo to nie prawda - podkreślił premier." Sorry, ale ten argument "wyrażają zrozumienie" przypomina mi gadkę Kaczorów przez ostatnie dwa lata, kiedy to mówili, że "europejscy przywódcy" "Pan Barosso, z którym mam bardzo dobre stosunki" "wyrazili zrozumienie" dla "naszych argumentów" dotyczących "Europejskiego dnia kary śmierci" itp. wielkich upokorzeń Polski na arenie międzynarodowej. Komorowski: "Marszałek zapewnia, że Platforma nie ma zamiaru przekreślać ciągłości polskiej polityki zagranicznej. (...) - Proszę o przemyslenie, czy nie warto wspólnie budować porozumienia - Komorowski kieruje swoje słowa w stronę polityków opozycji. - Próba wywołania dzisiaj wojny o protokół brytyjski, to wywoływanie wojny nie tam gdzie trzeba. Nie warto toczyć wojny, warto współpracować. Marzy mi się, by Polska zaznaczyła swoją rolę swoją determinacją jeśli chodzi o pogłębianie integrqcji europejskiej, przez podpisanie Traktatu reformującego i ratyfikowanie go." Aha. Ok, tylko nikt chyba nie kwestionuje ratyfikacji tego Traktatu. Także PiS, który sprzeciwem ośmieszyłby się i do reszty potwierdził swoją współpracę z jakąś zagubioną komórką NKVD. A w tych słowach Komorowskiego zawiera się odrzucenie KPP. To ma być pokazanie determinacji do integracji europejskiej, przez pokazanie, że europejskie wartości ma się delikatnie mówiąc gdzieś? Mam jednak wciąż nadzieję, że będzie tak jak ktoś tu mówił - Tusk chwilowo uda przed Kaczorem kapitulację ws. KPP, a gdy zostanie ratyfikowany Traktat, to przyjmie oddzielnie KPP. Choć nie mam pojęcia czy istnieje jakakolwiek możliwość takiej procedury. Ale nieprzyjęcie KPP to wstyd na który tylko Brytyjczycy mogą sobie pozwolić, wynikający zresztą też z tego, że w ich kraju w ogóle nie ma czegoś takiego jak Konstytucja państwa, więc KPP może być dla nich abstrakcją. Ale u nas, w kolebce Solidarności, kraju drugiej konstytucji na świecie i pierwszej w Europie? Hańba i wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Ad KPP... 23.11.07, 17:57 Ale nieprzyjęcie KPP to wstyd na który tylko Brytyjczycy mogą > sobie pozwolić, wynikający zresztą też z tego, że w ich kraju w ogóle nie ma > czegoś takiego jak Konstytucja państwa, więc KPP może być dla nich abstrakcją. > Ale u nas, w kolebce Solidarności, kraju drugiej konstytucji na świecie i > pierwszej w Europie? Hańba i wstyd... A my mamy swoja Konstytucję i tam jest wszystko to co porzeba i jeszcze trochę, Socjalistyczny Manifest Postępu (ładna nazwa, kupiłam:)) nie jest nam potrzebny. Na własną Konstytucję mamy wpływ, na KPP nie! Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Ad KPP... 23.11.07, 18:17 > A my mamy swoja Konstytucję i tam jest wszystko to co porzeba i > jeszcze trochę, Socjalistyczny Manifest Postępu (ładna nazwa, > kupiłam:)) nie jest nam potrzebny. No to od razu wywalmy wszystkie międzynarodowe konwencje o prawach człowieka - na co nam one? Bądźmy jak KRLD! > Na własną Konstytucję mamy wpływ, na KPP nie! Kiedy wyszliśmy z UE? Wybacz, nie zorientowałem się nawet... podaj tylko datę. Ale w sumie argument słuszny, tyle że tylko do tych traktatów o których pisałem wyżej. Nie myślałem, że kiedykolwiek spotkam zwolenniczkę Kim Dzong Ila;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Ad KPP... 23.11.07, 18:07 > Mam jednak wciąż nadzieję, że będzie tak jak ktoś tu mówił Nie wierze, ze tak sie stanie. Po dzisiejszym exspose Tuska dalej obawiam sie, ze to bedzie jednak lizanie doop czarnym, tylko troche inaczej. :o((( Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nareszcie! Oby tylko znowu nie wzięło go na 23.11.07, 19:24 przepraszanie jak już nie raz to czynił. warka_strong napisał: > Muszę przyznać, że dość trafnie wytyka Tuskowi niedomówienia, jakich pełno było > w jego expose, głównie w sprawach socjalnych i płacowych. No i niezapominajmy o KPP, w końcu lewica ostro wypowiedziała się w jej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Olejniczak punktuje Tuska. 23.11.07, 20:10 Olejniczak drży o stanowisko szefa SLD. Niczym szczególnym się nie wykazał, raczej wyszedł z niego cienias, gdy jeszcze przed expose zapowiadał głosowanie przeciw rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
sainbois Olejniczak po prostu uczciwie przedstawił 23.11.07, 20:38 stanowisko LiD. A tak zareagował na zapowiedź LiD premier Tusk: "Można mieć taką decyzję w środku, że i tak będzie się przeciw, ale można było jednak poczekać na wysłuchanie tego expose. A może mam coś miłego im do powiedzenia - mówił szef rządu." Ale chyba nie miał. Przypomnę głosowanie nad wotum zaufania w 2005 dla rządu Marcinkiewicza - PO głosowalo przeciw (132 głosy), i dla rządu Kaczyńskiego w roku 2006 - PO głosowało przeciw 129 głosami, wraz z PSL i SLD. (mój blog: amandaie.wordpress.com/) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Olejniczak po prostu uczciwie przedstawił 23.11.07, 20:51 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Olejniczak zachował się jak chłoptaś w krótkich spodenkach który podstawia nogę bez rozsądnych argumentów. Przy takiej opozycji koalicja rządząca może spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Olejniczak po prostu uczciwie przedstawił 23.11.07, 20:55 Wynik LiD jest porażką wyborczą. I procentowo i mandatowo. A liderem partii być jest pewnie fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Tuska potrafi wypunktować przeciętny licealista 23.11.07, 20:55 warka_strong napisał: > Muszę przyznać, że dość trafnie wytyka Tuskowi niedomówienia, jakich pełno było > w jego expose, głównie w sprawach socjalnych i płacowych. > Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Tuska potrafi wypunktować przeciętny licealis 23.11.07, 20:58 racja, licealista potrafi - a Fujarek nie potrafił. Odpowiedz Link Zgłoś