Gość: bobo IP: *.osk.pl / 192.168.0.* 06.08.03, 19:36 nie chce być uwazany za nietolerancyjnego ale wydaje mi sie ze chyba jest to oczywista decyzja; przeciez awf powstal po to zeby szkolic przyszlych mistrzow olimpijskich a nie paraoplimpijskich... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3city Tak.. a do szkoły lotnictwa nie przyjmują niewidomych. 06.08.03, 20:09 To jest dopiero dyskrymianacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrCzeslaw Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 20:12 mysle, ze to kolejny krok - dzisiaj nie przyjmujmy niepelnosprawnych, jutro kolorowych, potem Cyganow, itd. To jakich jeebany faszyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: 24.244.144.* 06.08.03, 20:23 Wszystko pieknie i szlachetnie, ale prawda jest taka, ze przy ograniczonej liczbie miejsc kazdy przywilej jest dyskryminacja innych. Zawsze bylem ze likwidacja przywilejow, punktow za pochodzenie itp. Jedynym kryterium musi byc spelnianie wymagan uczelni, czy to sprawnosciowych , czy to intelektualnych, Jesli niepelnosprawni je spelniaja, to nie powinni byc ani faworyzowani, ani dyskryminowani. Jesli nie spelniaja, sorry! Uczelnia ma prawo ustalac kryteria, koniec, kropka. reakcje na ta wiadowosc troche mnie zaniepokoily. To znaczy, ze uczelnie ma sie zmusic do przyjecia kogos? To znaczy, ze zwolni sie "normalnych", by przyjac niepelnosprawnych? Jesli sa lepsi- oczywiscie: TAK, jesli sa gorsi- VETO! Zdaja sie, ze amerykanska "political correctness" zbliza sie do Polski. "Political correctness" to koszmar, ktory niszczy ten kraj od lat. To, co mialo zapewnic wyrownanie szans uposledzonym, kolorowym itp, w istocie rzeczy wyrodzilo sie w dykryminacje wszystkich pozostalych. Bialy moze byc o wiele lepszy zawodowo, ale to bez znaczenia- miejsce w pracy czy na uczelni nalezy sie czarnemu. Albo gayowi, albo kalece (sorry, sprawnemu inaczej). W istocie, jesli jestes czarna , samotna matka albo czarnym gayem, jestes nie do ruszenia. Kolorowi uczniowie maja extra punkty za pochodzenie- biali musza sie lepiej uczyc. A i tak, na przyklad kolorowi w stanie Floryda oblali masowo egzaminy, m.in z czytania. teraz organizacje afroamerykanskie walcza ( miedzy innymi poprzez bojkot pomaranczy z Florydy) o zwolnienie kolorowych z egzaminow. Niby nie na temat, ale to samo w wydaniu polskim moze nam wkrotce grozic. Nie mamy kolorowych, za to mozemy miec przywileje dla kobiet, niepelnosprawnych, rudych, zamieszkalych tu , czy tam itp. Pamietam pomysl z 30% miejsc w Sejmie dla kobiet- a kto im broni kandydowac i wygrac wybory? Generalnie- przywileje dla brunetow sa dyskryminacja blondynow i vice versa. Wiem po sobie- musialem byc o wiele lepszy od Angoli, Wlochow, czy Norwegow, by uzyskac swoja pozycje. Oni mogli byc pol- analfabetami, ale mieli "punkty za pochodzenie", czyli lepszy paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYTUS Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.sbs.man.ac.uk 06.08.03, 20:30 Musze sie zgodzic z wypowiedzia poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andora Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.chello.pl 06.08.03, 20:36 Gość portalu: Tom napisał(a): > Wszystko pieknie i szlachetnie, ale prawda jest taka, ze przy > ograniczonej liczbie miejsc kazdy przywilej jest dyskryminacja > innych. Zawsze bylem ze likwidacja przywilejow, punktow za > pochodzenie itp. Jedynym kryterium musi byc spelnianie wymagan > uczelni, czy to sprawnosciowych , czy to intelektualnych, Jesli > niepelnosprawni je spelniaja, to nie powinni byc ani > faworyzowani, ani dyskryminowani. Jesli nie spelniaja, sorry! > Uczelnia ma prawo ustalac kryteria, koniec, kropka. > reakcje na ta wiadowosc troche mnie zaniepokoily. To znaczy, ze > uczelnie ma sie zmusic do przyjecia kogos? To znaczy, ze zwolni > sie "normalnych", by przyjac niepelnosprawnych? Jesli sa lepsi- > oczywiscie: TAK, jesli sa gorsi- VETO! Nic nie rozumiesz. Nie chodzi o przyjmowanie na siłę, tylko dopuszczenie takiej możliwości. Jeżeli uczelnia ogłasza, że życzy sobie wyłacznie kandydatów ze 100% sprawnością fizyczną, jest to dyskryminacja. Oczywiście, że jeżeli ktoś nie chodzi, to nie zostanie instruktorem aerobiku i nikt sie nie będzie domagał przyjęcia go na takie studia. Ale wykluczając osoby z jakąkolwiek niesprawnością zamykasz drogę także takim, którym ona wcale nie przeszkadza w osiąganiu bardzo dobrych wyników. Z zaświadczeniem o dysgrafii można zdawać egzaminy pisemne i komisja nie może zwracać uwagi na błędy w pisowni. To też ci sie nie podoba? > > Zdaja sie, ze amerykanska "political correctness" zbliza sie do > Polski. "Political correctness" to koszmar, ktory niszczy ten > kraj od lat. To, co mialo zapewnic wyrownanie szans > uposledzonym, kolorowym itp, w istocie rzeczy wyrodzilo sie w > dykryminacje wszystkich pozostalych. Bialy moze byc o wiele > lepszy zawodowo, ale to bez znaczenia- miejsce w pracy czy na > uczelni nalezy sie czarnemu. Albo gayowi, albo kalece (sorry, > sprawnemu inaczej). W istocie, jesli jestes czarna , samotna > matka albo czarnym gayem, jestes nie do ruszenia. Kolorowi > uczniowie maja extra punkty za pochodzenie- biali musza sie > lepiej uczyc. A i tak, na przyklad kolorowi w stanie Floryda > oblali masowo egzaminy, m.in z czytania. teraz organizacje > afroamerykanskie walcza ( miedzy innymi poprzez bojkot > pomaranczy z Florydy) o zwolnienie kolorowych z egzaminow. To, że można w czyms przesadzić (w czym Amerykanie zresztą przodują) nie znaczy, że sama idea nie jest dobra. Nie histeryzuj. A może czujesz się dyskryminowany? > > Niby nie na temat, ale to samo w wydaniu polskim moze nam > wkrotce grozic. Nie mamy kolorowych, za to mozemy miec > przywileje dla kobiet, niepelnosprawnych, rudych, zamieszkalych > tu , czy tam itp. Pamietam pomysl z 30% miejsc w Sejmie dla > kobiet- a kto im broni kandydowac i wygrac wybory? Chyba raczej chodziło o miejsca na listach wyborczych. Bo to właśnie broni kobietom kandydowac i wygrywac wybory. > > Wiem po sobie - musialem byc o wiele lepszy od Angoli, Wlochow, > czy Norwegow, by uzyskac swoja pozycje. Oni mogli byc pol- > analfabetami, ale mieli "punkty za pochodzenie", czyli lepszy > paszport. W czym musiałes być lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rugi Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.ci.uw.edu.pl 06.08.03, 20:37 Chyba umkną ci jeden malutki szczegol - tam nikt nie mowil o tym, ze ta dziewczyna ma byc przyjeta, ale chodzilo o to, ze uczelnia nie dopuscila jej do egzaminow - to tak jak kiedys czarni w USA nie mogli studiowac. Jezeli tak byc powinmno twoim zdaniem, to cos ci sie chyba pomieszalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.sympatico.ca 06.08.03, 23:29 Gość portalu: Tom napisał(a): > > Uczelnia ma prawo ustalac kryteria, koniec, kropka. > >Tylko te kryteria niech beda realne.Bo mozna sobie ustalic ze na uczelnie moga byc przyjeci tylko i wylacznie osoby ze 100%sluchem, wzrokiem bez zadnej skazy( okularnicy niestety nie moga byc przyjeci), ci ktorzy maja min 170cm wzrostu i mozna tu mnozyc.Gluchota dziewczyny nie przeszkadza w studiowaniu.Nie przeszkadzalo jej w wygraniu olimpiady.Bezdusznosc wladz uczelni dobija.I tak osoby niepelnosprawne cierpia z powodu swego kalectwa i jeszcze musza toczyc walke o normalna swa egzystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajobongo Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.03, 23:47 Gość portalu: Tom napisał(a): Jedynym kryterium musi byc spelnianie wymagan > uczelni, czy to sprawnosciowych , czy to intelektualnych, Jesli > niepelnosprawni je spelniaja, to nie powinni byc ani > faworyzowani, ani dyskryminowani. No i właśnie. Dajmy szanse każdemu.I dopiero kiedy nie spełni wymagań DLA WSZYSTKICH to powiedzmy sorry!!! A nie od razu, na przedbiegach , mówimy NIE. Karygodne. Jest tu mowa o kształceniu olimpijczyków. Czy mamy ich aż tylu? Czasem należy zapłakać nad naszymymi sportowcami. I pomimo to, właśnie wśród niepełnosprawnych uczestniczących w olimpiadach mamy najwięcej osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafy Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.ipt.aol.com 07.08.03, 00:04 Kolo, troszke chyba w tej ameryce sie we lbie poprzewracalo. AWF to nie tylko kierunek nauczycielski. Widze ze gowno wiesz o tym co sie dzieje na takich uczelniach. Jesli ktos jest zdolny do studiowania na kierunku nauczycielskim i moze temu podolac to dlaczego nie. Jest tez kierunek fizjoterapia (dla laikow rehabilitacja), ktory ja tez ukonczylem, gdzie niepelnosprawni moga sobie bardzo dobrze poradzic i dam sobie reke odciac ze sie lepiej sprawdza niz zdrowi (niesprawni inaczej). Szkoda ze swoja frustracje przelewasz w taki sposob. Sam choruje na Dystrofie miesniowa (dla laikow postapujacy zanik miesni) i czesto na zajeciach nawet wykladowcy mowili mi (nam bylem w grupie integracyjnej na AWF Katowice) ze mamy najlepsze podejscie do pacjenta, gdyz sami wiemy jka to jest cierpiec. A jesli ktos sie nie nadaje to sa odpowiednie srodki selekcji jak kolokwia czy egzaminy, wuec nie myslcie sobie ze niepelnosprawny jak juz dostanie sie to ma wszedzie ulgi, bo wcale tak nie jest trzeba sie merytorycznie wykazac i nie ma taryfy ulgowej. Z wyrazami szcunku mgr Rafal Boron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.03, 07:26 Jedynym kryterium musi byc spelnianie wymagan uczelni, czy to sprawnosciowych , czy to intelektualnych swieta slowa. miesniaki na awf! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lichy Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: 217.30.159.* 07.08.03, 09:01 I właśnie Ty masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.arcor-ip.net 07.08.03, 10:12 Wooow!Piszesz misiek tak: "To znaczy, ze uczelnia ma zmusic sie do przyjecia kogos?" . A reakcja uczelni, ze nie bede przyjmowac ( nie rozwazajac czy lepszy czy gorszy) juz cie nie denerwuje?Moze powinny byc na tarcie rowne szanse? Na Uniwerku Warszawskim nie robia testow na inteligencje przed egzaminami wstepnymi. Malo tego. Czy uwazasz, ze paraolimpiada jest gorsza bo mniej widowiskowa? Uczelnia panstwowa, jak jest AWf ma ksztalcic zawodnikow, tylko po to zebys mogl sobie w z radoscia,w telewizji olimpiade ogladac? A niepelnosprawni nie placa podatkow? Panstwowa uczelnia nie moze ich uczyc gry na wozkach? Pomijam fakt, ze niepelnosprawny to rowniez osoba nieslyszaca lub nie mowiaca...Roumiem, ze taka nie moze uprawiac szermierki?Moze trudniejszy trening, ale co? Oszczedzamy niepelnosprawnych? Szkoda na nich forsy? Co do glupiego argument, ze do lotnictwa nie przyjmuja niewidomych...Widzisz ożnice miedzy uprawianem sportu a lataniem?Jesli tak to sie ciesze, bo znaczy , ze nie jestes do konca uposledzony umyslowo. Teraz pomysl, czy niepelonsprawny moze uprawiac sport? Podpowiadam, ze moze. To, ze nigdy nie bedzie zarabial na tym milionow a wyborcza nigdy nie umiesci na pierwszej stronie jego zdjecia nie jest powodem, ze mamy mu odbierac prawo ksztalcenia sie pod tym kontem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pełnosprawny Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 06.08.03, 20:55 Gość portalu: bobo napisał(a): > nie chce być uwazany za nietolerancyjnego ale wydaje mi sie ze > chyba jest to oczywista decyzja; przeciez awf powstal po to zeby > szkolic przyszlych mistrzow olimpijskich a nie > paraoplimpijskich... BOBO, cyba tobie coś sie pomyliło. Od kiedy AWF szkolić ma przyszłych mistrzów olimpijskich? Cel nauki na tej uczelni jest inny .... Powinieneś to zrozumieć i dać sobie odpowiedź, a jak nie rozumiesz to poczytaj odpowiednie książki. A jak chcesz być mistrzem olimpijskim to nie musisz studiować na AWF. Możesz rozpocząć trenowanie obojętnie jaką dyscyplinę sportową w klubie osiedlowym i w zależności od robionych postępów przenosić się do klubów gdzie jest prowadzony trening o wyższym stopniu wtajemniczenia. Nazw chyba nie muszę podawać? Poczytaj sobie jakie kluby reprezentowali nasi olimpijczycy. Powodzenia w ciekawej lekturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cn nie jestes nietolerancyjny, jestes po prostu idiota. IP: *.canadalife.com 06.08.03, 21:41 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia MICHNIK HIPOKRYTA SAM DYSKRYMINUJE IP: *.mad.east.verizon.net 06.08.03, 21:55 Michnik i chrabjina Rapfaczynky nie przyjmuja dziennikarzy ponad 40 do pracy. Oficjalne ogloszenia. Za takie cus, to Wandzia dostalaby niezly wyrok w USA, ktorego obywatelstow posiada. tajnedokumenty.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.parkowe.pol 06.08.03, 22:16 Niepełnosprawnych i pedałów nie przyjmujemy.,do policji tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: 12.152.7.* 06.08.03, 22:22 Jak zwykle prawda lezy gdzies po srodku. Powinni ja dopuscic do egzaminow, ale zadnych ulatwien ani dodatkowych punktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytek Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 23:00 Jestem lekarzem weterynarii, pracuje na jedne z uczelni w Polsce. Kilka lat temu byl u nas podobny przypadek, chlopak na wozku inwalidzkim przyszedl na egzamin. Mial BARDZO wplywowa i pyskata mamusie. Nie trafily nasze argumnety - weterynaria to ciezki,fizyczny zawod. Jest duzo praktycznych cwiczen ze zwierzetami, ktore kazdy musi przejsc. Naprawde, nic do nich nie trafialo - straszyla nas caly czas telewizja i Gazeta. Skonczylo sie na tym, ze chlopak nie zdal egzaminu. Ale wiem, ze to nie byl ostatni taki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grunch Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: 129.81.192.* 06.08.03, 23:16 Gość portalu: woytek napisał(a): > Jestem lekarzem weterynarii, pracuje na jedne z uczelni w > Polsce. Kilka lat temu byl u nas podobny przypadek, chlopak na > wozku inwalidzkim przyszedl na egzamin. Mial BARDZO wplywowa i > pyskata mamusie. Nie trafily nasze argumnety - weterynaria to > ciezki,fizyczny zawod. Jest duzo praktycznych cwiczen ze > zwierzetami, ktore kazdy musi przejsc. Naprawde, nic do nich nie > trafialo - straszyla nas caly czas telewizja i Gazeta. Skonczylo > sie na tym, ze chlopak nie zdal egzaminu. Ale wiem, ze to nie > byl ostatni taki przypadek. ============================================================== A czy gluchy moze byc weterynarzem (w Polsce)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.sympatico.ca 06.08.03, 23:32 Gość portalu: Gość napisał(a): > Jak zwykle prawda lezy gdzies po srodku. Powinni ja dopuscic do > egzaminow, ale zadnych ulatwien ani dodatkowych punktow. No wlasnie - ona nawet nie miala szansy sie wykazac na egzaminach.Nie sadze aby prosila o jakiekolwiek ulgi.Nauczona wczesniejszym doswiadczeniem ze musi wiecej cwiczyc i pracowac aby osiagnac swoj cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: AWF. Wstyd, chamstwo IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.03, 23:36 Narodzie Katolicki gdzie Wasze Chrzescjanskie serca, spojrzcie na Europe tam nie ma dyskusji przyjac czy nie przyjac, jezeli osoba niepelnosprawna chce studiowac to ma prawo bez wzgledu na kierunek, Panie Profesorze Starewicz niech Pan idzie na emeryture i z daleka od osob niepelnosprawnych Pan jest chyba uczulony i chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.ists.pl / 192.168.2.* 06.08.03, 23:38 No, ale jak jest niesłysząca, to chyba jej to tak strasznie nie przeszkadza, skoro sama tak twierdzi. Mysle, ze powinna dostac szanse. To nie jest takie kalectwo, jak slepota, czy np. paraliz. Tu przeciez licza sie oczy, refleks i miesnie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 23:53 Wiecie co ?! mam 50 % niedosłuch, ukonczylem dzienne studia, zabieram sie za doktorat z zarzadzania, mam firme, prosperuje niezle. Mam w dupie takich palantow, ktorzy nie zrozumieja innych dopoki sami nie beda miec problemow ze zdrowiem. dziewczyna nie chce preferencji, chce, zeby zwyczajnie pozwolic jej wykazac sie, a durnie z ciasnymi mozdzkami zamykaja jej droge. BOBO, od kiedy AWF jest wylegarnia olimpijczyków i gdzie, moze na turystyce ??? Chlopie, wybitnym sportowcem moze byc kazdy, bez AWF. A warszawska AWF to slynna zbieranina. Ponadto, dopoki jest to panstwowa uczelnia, to zwyczajnie musi kazdemu chetnemu zapewnic rowne warunki i kryteria wspolne dla wszystkich. A tak w ogole, to na moim wydziale, na UAM w Poznaniu, nikt nie zwracal uwagi na niedosluch, po prostu musialem sie starac, przywilej jedyny to miejsce blisko wykladowcy, to wszystko. Nic wiecej nie chcialem i niczego nie oczekiwalem jak rownego traktowania. tak tez bylem traktowany, jak kazdy student. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy 07.08.03, 00:30 A ja mam lekką wadę wzroku i dwie plomby - i nie przyjęli mnie do Dęblina. Gdzie mam składać pozew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czostor Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.acn.pl 07.08.03, 00:59 A moze Lew Starowicz, ma jakies seksualne kompleksy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iteligentny inaczej NIESPRAWIEDLIWOSC!!! IP: *.gc.perm.onthenet.net 07.08.03, 05:22 Mnie tez nie chcieli przyjac do szkoly muzycznej! Powod: Brak sluchu... Cholera dosc z ta dyskryminacja! Zaskarzmy wszyskich o wszystko do trybunalu europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAMERYKON Re: AWF. Niepełnosprawnych nie CHCEMY IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 07.08.03, 05:52 TO SKANDAL. PRZECIEZ BEZNOGI MOZE BYC TRENEREM BOKSEROW A BEZREKI MOZE TRENOWAC ZAPASNIKOW TAK JAK BEZGLOWY MOZE BYC PREMIEREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.03, 07:22 miesniaki zajeb... pewnie sni im sie narod bez niepelnosprawnych, zydow, niemcow, ukraincow itd. cos takiego mielismy juz w europie. tylko te palanty maja egzaminy z podnoszenia ciezarow, a nie z historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKANDAL Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: 213.76.187.* 07.08.03, 07:25 SKANDAL!!! Niepełnosprawni Przywożą więcej medali z OLIMPIAD i MISTRZOSTW świata niż pełnosprawni.. SKANDAL... Może władze uczelmi boją się konkurencji.... Albo ich poziom dydaktyczny jest taki, że nie potrafia prowadzić zajęć z niepełnosprawnymi.. SKANDAL !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Urzędasy niepełnosprawne umysłowo IP: *.hipernet.com.pl 07.08.03, 07:46 Największym bólem w naszym zaściankowym kraju są pokrzywdzone na umyśle urzędasy...Urzędasy to pewien podgatunek do którego, jak widać, zaliczyć się mogą szanowani eksperci z czterema literkami :prof." przed nazwiskiem. zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.introl.pl 07.08.03, 08:19 Gość portalu: bobo napisał(a): > nie chce być uwazany za nietolerancyjnego ale wydaje mi sie ze > chyba jest to oczywista decyzja; przeciez awf powstal po to zeby > szkolic przyszlych mistrzow olimpijskich a nie > paraoplimpijskich... a to powiedz może, w jaki sposób brak słuchu może przeszkadzać w uprawianiu szermierki?.. i co masz przeciwko sportowcom występującym w paraolimpiadach? to ludzie, którzy aby zapracować na sukces muszą w treningi włożyć dużo więcej wysiłku. a jeszcze uczelnia rzuca im kłody pod nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joAnna Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.lublin.mm.pl 07.08.03, 08:26 A ja myślałam,żełew-Starowicz jest człowiekiem myślącym.Wydawało mi się,że jest autorytetem wiedzy i moralności.A tymczasem okazał się zwykłym karłem.Już nigdy nie wypowiem się pozytywnie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.kalisz.mm.pl 07.08.03, 08:46 to, że w Polsce dyskryminuje sie osoby niepełnosprawne, to nie nowość. Moja koleżanka będąc w szkole podstawawej należała do sekcji siatkówki do czasu, aż trener sie nie dwiedział, że ma cukrzycę. I nagle wszystkim zaczęło to przeszkadzać! Przepraszam bardzo, ale to akurat tylko jej by życie utrudniło, tzn. treningi, a nie komukolwiek innemu, ale nie mogła, bo była chora. Paranoja! To, że ktoś do końca zdrowy nie jest nie oznacza, że nie może normalnie funkcjonować. A niestety w naszym kraju tak są niedokońca zdrowi postrzegani. Wszystko jest dobrze, dopóki udają, że są zdrowi. I nikt do niech, do ich pracy nie ma zastrzeże, do czasu, aż ukrywają swój faktyczny stan zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.ichf.edu.pl 07.08.03, 09:07 Gość portalu: Anka napisał(a): > to, że w Polsce dyskryminuje sie osoby niepełnosprawne, to nie > nowość. Moja koleżanka będąc w szkole podstawawej należała do > sekcji siatkówki do czasu, aż trener sie nie dwiedział, że ma > cukrzycę. I nagle wszystkim zaczęło to przeszkadzać! Przepraszam > bardzo, ale to akurat tylko jej by życie utrudniło, tzn. > treningi, a nie komukolwiek innemu, ale nie mogła, bo była > chora. Paranoja! To, że ktoś do końca zdrowy nie jest nie > oznacza, że nie może normalnie funkcjonować. A niestety w naszym > kraju tak są niedokońca zdrowi postrzegani. Wszystko jest > dobrze, dopóki udają, że są zdrowi. I nikt do niech, do ich > pracy nie ma zastrzeże, do czasu, aż ukrywają swój faktyczny > stan zdrowia. Zgadza sie. Dyskryminacja jest, ale w przypadku tego trenera dochodzi sprawa jego odpowiedzialnosci za zdrowie zawodniczki. Jesli w czasie treningow cos by sie stalo tej dziewczynie, odpowiedzialnlosc, w swietle wiedzy jaka posiadal o jej chorobie, spadla by na niego. A ile gazety, rodzice i pedagodzy by sobie na nim uzywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *<:o\ Niestety,tego co reprezentujesz nie można nawet IP: *.acn.pl 07.08.03, 09:20 NAZWAĆ PARAMYŚLENIEM. Gość portalu: bobo napisał(a): > nie chce być uwazany za nietolerancyjnego ale wydaje mi sie ze > chyba jest to oczywista decyzja; przeciez awf powstal po to zeby > szkolic przyszlych mistrzow olimpijskich a nie > paraoplimpijskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: AWF. Niepełnosprawnych nie przyjmujemy IP: *.usc.gov.pl 07.08.03, 09:30 Gość portalu: bobo napisał(a): > nie chce być uwazany za nietolerancyjnego ale wydaje mi sie ze > chyba jest to oczywista decyzja; przeciez awf powstal po to zeby > szkolic przyszlych mistrzow olimpijskich a nie > paraoplimpijskich... Jak slusznie zauwazyles "ksztalcic" w takim razie niepelnosprawnych umyslowo nie powinno sie przyjmowac na studia, a jednak Nastule przyjeto bez egzaminu (bo jest mistrzem) a mozg ma zapewne wielkosci orzeszka laskowego, i kto taki bedzie mial potem wyzsze wyksztalcenie??? na jakiej podstawie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piort Niepełnosprawni IP: *.com.pl 07.08.03, 09:53 Dom wariatów! Każdy uszczerbek na zdrowiu ogranicza jakieś możliwości, fizyczny - fizyczne, umysłowy - umysłowe i żadne prawo tego nie zmieni. Jeżeli za moich młodych lat błąd ortograficzny dyskwalifikował na maturze, to wiem że maturzysta z mojego pokolenia pisze poprawnie. A przecież było wielu bardzo zdolnych dysgrafików, którzy nie mając matury jednak się wybili. Można być najszybszym biegaczem na świecie bez dyplomu AWF, mozna być świetnym pisarzem bez ukończenia jakiejkolwiek szkoły, można byc wynalazcą bez formalnego wykształcenia. Dyplom powinien świadczyć, że jego posiadacz spełnił określone wymagania zarówno fizyczne, jak i psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Niepełnosprawni IP: *.arcor-ip.net 07.08.03, 10:28 Szanowny Panie! Na szczeście mamy już "moje czasy" i mozna zdac mature robiac kilka bledow ortograficznych...Pan to nazwie "domem wariatow". Szkoda, ze w "Pana czasach" nie mierzono IQ.Jak by sie Pan czul bez matury?Nie moze Pan studiowac, bo ma za niska inteligencje?Mozna to nadrobic pracowitoscia...itd.itp.No ale przynajmniej bylo wiadomo na czym stoimy..."Jak ktos mial mature to wiadomo bylo, ze nie robi bloedow ortograficznych...Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudymaster Prof. Zbigniew Lew-Starowicz IP: 213.17.236.* 07.08.03, 10:08 to znany sexuolog m.in popisywał się swoja znajomością erotyki w popularnym niegdyś dwutygodniku dla koniobijców (twój weekend) i takiego klienta zrobili rektorem na uczelni?? o chryste a mówili że w polsce będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś