paczula8 19.12.07, 23:56 ... za profesjonalizm, promowanie światowych standardów pracy i przestrzeganie etycznych kanonów zawodu... etycznych kanonów zawodu? pl.youtube.com/watch?v=qSmfvLaW9ZM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajdija Re: Lis Dziennikarzem Roku 2007 ... 20.12.07, 00:15 szczególnie w stosuku do prawicowo zorientowanych kolegów po fachu, no i ten powalający liso-obiektywizm... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek A lispublika to szczyt ... obiektywizmu/chamstwa 20.12.07, 21:55 ajdija napisała: > szczególnie w stosuku do prawicowo zorientowanych > kolegów po fachu, no i ten powalający > liso-obiektywizm... ---> U nich te słowa należą do bliskoznacznych. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Lis Dziennikarzem Roku 2007 ... 20.12.07, 00:17 paczula8 napisała: > ... za profesjonalizm, promowanie światowych standardów pracy i > przestrzeganie etycznych kanonów zawodu... > > etycznych kanonów zawodu? > pl.youtube.com/watch?v=qSmfvLaW9ZM Anie jednego z tej 20 która protestowała nie wyróżniono. To chyba o czymś świadczy. Lichocką Lis przeprosił. Lichocka nie przeprosiła Kąckiego, choc po opisaniu sexafery w parti rządzącej IV Rzeczpopsolitą, szczekała na niego głośniej niz przysłowiowa bura suka Dorna. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm A kto to jest Lis ??? 20.12.07, 00:23 Szukam w TVP żadnego programu nie ma.. Szukam w Polsacie żadnego programu nie ma.. Szukam w TVN żadnego programu nie ma... Szukam w TV Trwam żadnego programu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: A kto to jest Lis ??? 20.12.07, 00:32 splkm napisał: > Szukam w TVP żadnego programu nie ma.. > Szukam w Polsacie żadnego programu nie ma.. > Szukam w TVN żadnego programu nie ma... > Szukam w TV Trwam żadnego programu nie ma... Dziwne! Nie ma programów w TV???!!!! Czyzby to już był ten zamach stanu, przed którym przestrzegała Wałęsa? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 To taki facet, o którym kiedyś myslałam, że mógłby 20.12.07, 00:52 byc prezydentem Polski. Dziwne nie? :) splkm napisał: > Szukam w TVP żadnego programu nie ma.. > Szukam w Polsacie żadnego programu nie ma.. > Szukam w TVN żadnego programu nie ma... > Szukam w TV Trwam żadnego programu nie ma... > > Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: myslałam, że mógłby byc prezydentem 20.12.07, 09:47 Dasz głowę, że nigdy nie będzie ?... Bo ja nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: myslałam, że mógłby byc prezydentem 20.12.07, 10:07 głowy nie dam, ale kto miałby go wybrać? przecież ludzie oburzający sie na 'małpę w czerwonym' nie zagłosują na człowieka, który zwraca sie do swoich pracowników per 'baranie' ... ;))) www.wrzuta.pl/audio/75JjsDNUEf/tomasz_lis_bez_cenzury Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: myslałam, że mógłby byc prezydentem 20.12.07, 10:38 dr_schab napisał: > > Dasz głowę, że nigdy nie będzie ?... > > > Aby cos dac,nalezy to miec.dot. paczuli. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 [...] 20.12.07, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
graycat Za sex afere to ok , ale 20.12.07, 09:48 Lis to jest nagroda za lizanie dupy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: A kto nim powinien zosatć 20.12.07, 10:20 nie wiem, nie zastanawiałam się, ale na pewno nie powinna nim zostac osoba, której teksty mogłyby posłuzyc jako przykład dziennikarskiej nierzetelności i manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: A kto nim powinien zosatć 20.12.07, 10:24 której teksty mogłyby posłuzyc jako przykład dziennikarskiej > nierzetelności i manipulacji. Jaki tekst na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: A kto nim powinien zosatć 20.12.07, 10:26 woda.woda napisała: > której teksty mogłyby posłuzyc jako przykład dziennikarskiej > > nierzetelności i manipulacji. > > Jaki tekst na przykład? > www.sefer.pl/literatura/46098-tomasz-lis-pis-neyland Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dzięki. 20.12.07, 10:28 Książki nie czytałam, ale wyimek z niej to opinia Lisa, z jaką zgadza się ogromna ilość ludzi. Gdzie więc ta manipulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Wyimek? 20.12.07, 10:42 Przeciez ten wyimek jest jednym z przykładów erystycznych manipulacji Lisa. Odłóż na bok swoje polityczne sympatie i pochyl sie nad wyimkiem krytycznym okiem, na pewno zauważysz to o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Pytam więc, 20.12.07, 11:57 woda.woda napisała: > na czym polega ta manipulacja. Mam dokonac rozbioru teksu? dobrze,ale zanim to zrobię powrócę jeszcze do Twojego poprzedniego postu, napisałas w nim: 'Książki nie czytałam, ale wyimek z niej to opinia Lisa, z jaką zgadza się ogromna ilość ludzi.' No to ja sie pytam - i co z tego, że sie zgadza? Czyżby powszechność jakiegos poglądu była wg Ciebie dowodem na to, że ten pogląd jest słuszny? Sugerowanie, że tak jest jest jedna z metod robienia ludziom wody z mózgu. Nie mówiąc o tym, że tzw. 'opinia ludzi' tez nie bierze sie znikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Pytam więc, 20.12.07, 12:59 Czyżby powszechność > jakiegos poglądu była wg Ciebie dowodem na to, że ten pogląd jest > słuszny? A gdzie ja piszę,że jest słuszny? Piszę, że to opinia Lisa na temat rządów PiSu. Taka sama, jak ogromnej ilości Polaków. Nie wolno mu mieć takiej opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Pytam więc, 20.12.07, 13:05 Wodo, pozwól , że spytam, co to jest opinia wg Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Pytam więc, 20.12.07, 13:19 Lubię używać słów w ich pierwotnym znaczeniu opinia 1. «przekonanie o czymś, pogląd na jakąś sprawę» 2. «sposób, w jaki oceniają kogoś inni» sjp.pwn.pl/lista.php?begin=opinia Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 ok 20.12.07, 16:24 a to przekonanie, czy pogląd bierze się z informacji, które na interesujący nas temat uzyskujemy, tak? a informacje skąd czerpiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: ok 20.12.07, 16:28 > a informacje skąd czerpiemy? Mogę mówić tylko o sobie, skąd biorę informacje. Otóż - z prasy, radia, telewizji i kontaktów osobistych. Czyli - jeśli widzę Dorna, który mówi na dziennikarzy "ścierwojady" wiem, że to prosty cham. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: ok 20.12.07, 21:44 woda.woda napisała: > > a informacje skąd czerpiemy? > > Mogę mówić tylko o sobie, skąd biorę informacje. > Otóż - z prasy, radia, telewizji i kontaktów osobistych. Czyli od 'Lisa', przy czym nie rozmawiamy tu o poglądach tylko o mechanizmie. I śmialo możemy założyć, że reszta społeczeństwa czerpie informacje z tego samego źródła co Ty. Napisałaś wyżej, że opinia Lisa jest taka sama, jak ogromnej ilości Polaków. A ja pytam, czy aby na pewno nie jest odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: ok 21.12.07, 13:33 > Napisałaś wyżej, że opinia Lisa jest taka sama, jak ogromnej ilości > Polaków. A ja pytam, czy aby na pewno nie jest odwrotnie? Nie, nie jest odwrotnie. Dowodem na to jest odsunięcie Kaczyńskiego od władzy wolą wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: ok 22.12.07, 17:09 woda.woda napisała: > > Napisałaś wyżej, że opinia Lisa jest taka sama, jak ogromnej > ilości > > Polaków. A ja pytam, czy aby na pewno nie jest odwrotnie? > > Nie, nie jest odwrotnie. Dowodem na to jest odsunięcie > Kaczyńskiego od władzy wolą wyborców. Nie Wodo, to nie dowód tylko skutek. Sama napisałas, ze informacje czerpiesz z mediów, podobnie czyni zdecydowana większość społeczeństwa. Juz bodajże Schpenhauer napisał, że opinia społeczna, to jest zdanie kilku ludzi, którzy znaleźli przełożenie na resztę społeczeństwa. Czyżbyś miała wątpliwości co do tego, że media kreują rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Skoro Schopenhauera 22.12.07, 17:26 przywołujesz to ja pozwolę sobie przytoczyć Nietzschego,który powiada: to,że każdemu wolno nauczyć się czytać,szkodzi z czasem nie tylko pisaniu,ale i myśleniu. Człowiek myślący wie,że to media kreują rzeczywistość a , że jest myślący nie poddaje się tej kreacji. PS Czy wiesz już kto to jest emo?:-) paczula8 > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Skoro Schopenhauera 22.12.07, 17:39 off_nick napisała: > przywołujesz to ja pozwolę sobie przytoczyć Nietzschego,który > powiada: to,że każdemu wolno nauczyć się czytać,szkodzi z czasem nie > tylko pisaniu,ale i myśleniu. > Człowiek myślący wie,że to media kreują rzeczywistość a , że jest > myślący nie poddaje się tej kreacji. Wiesz, czasami wydaje mi się, ze ludzie zasłaniaja sie rekami i nogami przed poznaniem prawdy... :) > PS > Czy wiesz już kto to jest emo?:-) Tak wiem, emocjonalny(a) inaczej;) ale przeczytałam to juz na Oślej:) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 odpowiadam 20.12.07, 12:53 woda.woda napisała: > na czym polega ta manipulacja. Tomasz Lis, w omawianym wyimku, napisał: "Ostatnie dwa lata w Polsce to rządy propagandy, które przyniosły wielkie spustoszenie w naszej polityce, w życiu publicznym i w świadomości wielu Polaków." - jest teza, nie ma dowodu! "Spustoszenia w gospodarce na szczęście nie było, bo tę wzięli w ręce sami obywatele." - co "obywatele wzięli w ręce"? gospodarkę? sami wzięli, czy ktoś im na to pozwolił? jeśli sami, to co stało na przeszkodzie, żeby ją wzięli wcześniej? Tego już Lis nie napisał, zmieniłoby sens wypowiedzi. "Miała być lepsza Polska, miało być lepsze państwo, miały być lepsze rządy, miało być więcej solidarności, miała być wzmocniona pozycja Polski, miały być prawdziwie publiczne media, mieli rządzić fachowcy.A jak jest? To wiemy." - "To wiemy" ... co wiemy? Lis swoją tezę stawia jako pewnik, a gdzie argumenty merytoryczne? I dlaczego Lis pisze w liczbie mnogiej? Gdzie są pozostali autorzy tej ksiązki? "Mieliśmy więc do czynienia nie z wielkim przełomem i nie z wielkim "wzmożeniem moralnym", ale z wielkim oszustwem." - tu, od tezy niepopartej żadnym merytorycznym argumentem, przychodzi gładko do oceny. "Oszustwo" to mocne słowo, brak przełomu w żadym razie nie uzasadnia jego użycia. "Jak długo Polacy, a przynajmniej część z nas, dadzą się oszukiwać? Nie wiem. Nie znam odpowiedzi na to pytanie. I nie ja jestem jego adresatem. Adresatami są wyborcy, obywatele. POLACY." - tu stawia pytania, które są pochodna jego własnej oceny (znowu nie popartej żadnym dowodem). Jego pytania mają działac na czytelników na takiej samej zasadzie jak działa reklamowe hasło "MediaMarkt - Nie dla idiotów" ... ludzie idiotami być nie chcą, naiwniakami dającymi sie oszukiwać tez nie ... dzięki Lisowi WIEDZĄ co mają myśleć. A co najlepsze, wiedzą, chociaż w tekscie nie było ANI JEDNEGO argumentu merytorycznego. Na tym polega sztuka manipulacji. Az sie prosi, żebym swój wywód zakończyła słowami Lisa: "Jak długo Polacy, a przynajmniej część z nas, dadzą się oszukiwać?" ... nierzetelnym dziennikarzom? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: odpowiadam 20.12.07, 13:01 > A co najlepsze, wiedzą, chociaż w tekscie nie było ANI JEDNEGO > argumentu merytorycznego. Na tym polega sztuka manipulacji. trudno mi z tym polemizować, mamy bowiem pod ręką tylko fragment większej całości i nie wiemy, co zawiera całość. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: odpowiadam 20.12.07, 13:10 woda.woda napisała: > > A co najlepsze, wiedzą, chociaż w tekscie nie było ANI JEDNEGO > > argumentu merytorycznego. Na tym polega sztuka manipulacji. > > > trudno mi z tym polemizować, mamy bowiem pod ręką tylko fragment > większej całości i nie wiemy, co zawiera całość. Prosiłaś o wykazanie manipulacji w tym własnie tekście, więc Ci wykazałam, zresztą, zwróc uwage na ten post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=73524325&a=73533995 widzisz? ludzie za ten własnie tekst gotowi sa przyznac Lisowi nagrodę. Za tekst będący manipulacją w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: odpowiadam 20.12.07, 13:22 > Prosiłaś o wykazanie manipulacji w tym własnie tekście, więc Ci > wykazałam, Teraz ty manipulujesz: to nie jest tekst, tylko jeden jego fragment. Aby wyrokować o tekście, trzeba znać go w całości. > widzisz? ludzie za ten własnie tekst gotowi sa przyznac Lisowi > nagrodę A za to to ja już nie odpowiadam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Uważasz, że Popsieszalski byłby lepszy ? :) 20.12.07, 10:26 paczula8 napisała: > nie wiem, nie zastanawiałam się, ale na pewno nie powinna nim zostac > osoba, której teksty mogłyby posłuzyc jako przykład dziennikarskiej > nierzetelności i manipulacji. > > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 za mało o Pospieszalskim wiem, żeby sie wypowiadać 20.12.07, 10:35 I rzeby była jasność ... nie wierze w obiektywizm dziennikarzy, każdy myslacy człowiek ma jakies poglady. Nie z powodu pogladów Lisa, nie podoba mi się jego wybór na Dziennikarza Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
graycat Re: A kto nim powinien zosatć 20.12.07, 13:12 woda.woda napisała: > według ciebie? Kacki. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: opozycyjnych dziennikazy 20.12.07, 09:50 Jak powszechnie wiadomo najlepiej uprawia się tę swoją opozycyjność na posadce w państwowej TV i jedynej rządowej gazecie, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Lis Dziennikarzem Roku 2007 ... 20.12.07, 10:13 paczula8 napisała: > ... za profesjonalizm, promowanie światowych standardów pracy i > przestrzeganie etycznych kanonów zawodu... > > etycznych kanonów zawodu? > pl.youtube.com/watch?v=qSmfvLaW9ZM > Wszystko prawda plus urzekający śmiech alla p.Lichocka:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrgd26 Czy w związku z tym możliwym 20.12.07, 10:25 jest znalezienie w tym kraju grupy zawodowej bardziej zidiociałej/zeszmaconej/żałosnej niż "dziennikarze" właśnie (a konkretnie "dziennikarze" z "wolnych mediów")? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czy w związku z tym możliwym 20.12.07, 10:44 Nalezyalo sie LIsowi chocby za ten tekst: "Ostatnie dwa lata w Polsce to rządy propagandy, które przyniosły wielkie spustoszenie w naszej polityce, w życiu publicznym i w świadomości wielu Polaków. Spustoszenia w gospodarce na szczęście nie było, bo tę wzięli w ręce sami obywatele. Miała być lepsza Polska, miało być lepsze państwo, miały być lepsze rządy, miało być więcej solidarności, miała być wzmocniona pozycja Polski, miały być prawdziwie publiczne media, mieli rządzić fachowcy.A jak jest? To wiemy. Mieliśmy więc do czynienia nie z wielkim przełomem i nie z wielkim "wzmożeniem moralnym", ale z wielkim oszustwem. Jak długo Polacy, a przynajmniej część z nas, dadzą się oszukiwać? Nie wiem. Nie znam odpowiedzi na to pytanie. I nie " Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Ta gnida dworska teraz dostanie za szczekanie 22.12.07, 17:29 jakaś intratna posadkę, bo jak widać każdy ujadajacy sie załapał na zyski ze szczekania, czas na Lisa i Żakowskiego i trzeba ich nagrodzić za kibolskie wrzaski Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Lis Dziennikarzem Roku 2007 ... 22.12.07, 18:00 A Monisi jak się podobało. Taka uśmiechnięta. Odpowiedz Link Zgłoś