Dodaj do ulubionych

Komentarz do słów Kopacz

31.12.07, 14:32
www.ret.pl/motylek/
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4800085.html
Mam to centralnie w dupie. Chciałem napisać coś więcej, ale odechciało mi się.
Obserwuj wątek
    • socjalliberal Re: Komentarz do słów Kopacz 31.12.07, 14:33
      No, może poza tym:

*
      o

* Nie, no to nie do wiary. Nie, to być nie może. Osiem lat podstawówki,
      cztery liceum. Potem pięć, bite, studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat
      praktyki, i oto mi płacą, jak by ktoś dał mi w mordę. Ja pie.., ku..! O
      bracia poloniści, siostry polonistki, stu trzydzieścioro było nas na pierwszym
      roku. Myśleliśmy, że nogi Boga złapaliśmy, że oto nas przyjęto do szkoły poetów.
      Szkoła poetów, Jesus, ku.., ja pie..! Przez pięć lat stron tysiące, młodość
      w bibliotekach. A potem bida, bida i rozczarowanie! A potem beznadzieja i
      starość pariasa i wszechporażająca nas wszystkich pogarda, władzy od dyktatury,
      aż po demokrację, która nas, kałamarzy, ma za mniej niż zero. Dlaczego władza
      każdej maści ma mnie za nic? Czy czerwona, czy biała, jestem dla niej śmieciem,
      ku..! Pod każdą władzą czuję się jak kundel! Czemu nie jestem chamem ze
      sztachetą w ręku? Ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą! A przecież
      stanowimy sól ziemi. Tej ziemi! Mimo że nie jesteśmy prymitywną siłą,
      dyktaturami zawsze wstrząsają poeci! Wtedy nas potrzebują, zrozpaczone masy,
      które nie widzą dalej niż kawał kiełbasy! Które nie widzą dalej...
    • socjalliberal Sku..syny 31.12.07, 14:37
      www.tvn24.pl/-1,1533794,wiadomosc.html
      • jdbad Re: Sku..syny 31.12.07, 14:39
        Nie denerwuj się. Nihil novi sub sole:) Mnie już nic nie dziwi.
        • socjalliberal Re: Sku..syny 31.12.07, 14:45
          Mam to w dupie. Życzę wszystkim na nowy rok, by rządy objął UPR. Jak spadnie ta
          plaga, to może się obudzą.
          • palnick Re: Sku..syny 31.12.07, 14:47
            nczas.com/polska/rzad-dolozy-30-mln-do-swiatyni-opatrznosci/
            • jack20 Re: Sku..syny 31.12.07, 15:06
              to jest skandal, ktory byc moze otrzezwi tuskowa holote co do swego
              fuehrera
    • jack20 Re: Komentarz do słów Kopacz 31.12.07, 14:46
      nie wiem czy wogole tego jarajacego fejtuchamozna powaznie traktowac?
      Niedawno obiecala lek. specj za 3 lata pensje ca 12 tys zl. a dzis
      pierd..., ze wzrost pensji lek. do 8 tys pociagnalby 2% wzrost
      skladki na ubezpieczenie.
      Czy ta krowa wogole szkole srednia skonczyla?
      • doc.holliday Pani Gilowska tworząc budżet powinna zabezpieczyć 31.12.07, 15:01
        6 miliardów.
        • socjalliberal Re: Pani Gilowska tworząc budżet powinna zabezpie 31.12.07, 15:04
          Już za rządów PO można było uwalić II etap obniżki składki rentowej (12 czy
          16mld zł). Więc PiSbolszewia nie ma tu nic do rzeczy.
    • cassidy_i Re: Komentarz do słów Kopacz 31.12.07, 14:46
      No popatrz, rządziło SLD i d. mieli służbę zdrowia i lekarzy.
      A teraz lekarze chcą cudu w dwa miesiące od pani Kopacz i PO.
      • socjalliberal Pie.. SLD 31.12.07, 14:50
        za SLD też protesty były, więc nie gadaj głupot. A twoja Kopacz OBIECAŁA! Miała
        całe dwa miesiące, a teraz nagle mówi coś o "z dnia na dzień" - od dawna było
        wiadomo co się stanie po nowym roku, czy to takie ku.. trudne było się
        przygotować? Zmniejszyć obniżenie składki rentowej o 50% i mieć te NĘDZNE 6mld
        zł? A teraz pie.. jak Religa o koszyku świadczeń, poprzedni wyrzucając - i
        co, też ku.. dwa lata zajmie zanim go zrobi, a do tego czasu podwyżki niet?

I NIECH NIKT NIE PIE.. O REFORMIE - z pustego i Salomon nie naleje, jakiej
        byście ku.. reformy nie zrobili, to przy poziomie wydatków na służbę zdrowia na
        poziomie Albanii NIE OTRZYMACIE nic więcej niż w Albanii - do tej pory było
        inaczej, ob można było lekarzom płacic 5zł za godzinę i wymagać pracy na wiele
        etatów - ale teraz KONIEC
        • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 14:54
          No cóż reformy trzeba umieć przeprowadzać.Hiszpańskiej lewicy się to
          udało to dlaczego Polskiej prawicy ma się nie udać?
          • socjalliberal Re: Pie.. SLD 31.12.07, 14:56
            NO TO NIECH PRZEPROWADZĄ. Jak były protesty za PiSu, to Kopacz mówiła że już
            wszystko wie, że już wszystko będzie gotowe, a co teraz ku..? PIENIĄDZE BYŁY -
            wydano je na obniżenie składki rentowej, na świątynie pie..ości glempiej, na
            podwyżki dla posłów - więc co to za gadanie o braku pieniędzy? I jeszcze to
            podłe, jak za PiSbolszewii, nastawianie pacjentów przeciwko lekarzom?

I tekst o "ciężkiej pracy dyrektorów", no ku.. ja pie.., to niech pani
            Kopacz przesunie dyrektorów na sale operacyjne, będą mieli "lżej".
            • stary_peowiec Re: Tusk i PO to oszusci!!!!!!!!! 31.12.07, 14:58
              Banda,która powinna dostac bilet na Syberie w jedna stronę.
              Kopacz powinna jechac w bydlęcycm wagonie razem ze szczurzyca tuskowa
              • doc.holliday Potwierdza się że PiS to NeoKomuna: 31.12.07, 15:04

> Banda,która powinna dostac bilet na Syberie w jedna stronę.
                > Kopacz powinna jechac w bydlęcycm wagonie razem ze szczurzyca
                > tuskowa
            • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:03
              Za rządów PiSu podobno były podwyżki 20% w służbie zdrowia.Wystarczy
              je włączć do podstawy odpowiednią ustawą w sejmie.
              A do przeprowadzenia reform potrzeba kilku lat.
              • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:04
                ps.Studia nie są jeszcze płatne a każdy kto studiuje ten kierunek
                wie ile będzie zarabiał.
                • socjalliberal Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:06
                  A ja słyszałem, że to "wyjątkowy zawód, z powołania". Cóż, to zawsze taki
                  kameleon w rzadowych złodziejach jest, kiedy trzeba coś uzasadnić - albo że to
                  "praca jak każda inna" gdy pensje na poziomie sprzątaczki, albo że "powołanie"
                  gdy trzeba uzasadnić pracę w wymiarze czasowym gorszym niż w Biedronkach.

Zabawne, co nie?
                  • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:12
                    Zawód jak każdy inny , że mało płatny w Polsce to prawda.Ale żeby
                    był bardziej płatny potrzebne są reformy nie tylko w służbie zdrowia.
                    A to wymaga czasu.Nic innego się nie zdarzy po za tym że lewactwo
                    pokwiczy jak zwykle.
                    • socjalliberal Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:16
                      Ci pacjenci stojący pod szpitalami to będzie kwiczące lewactwo? Gratuluję
                      obywatelskiej, i czysto ludzkiej troski. Kopacz miała dwa lata. Reformy nie
                      zaczyna się opracowywać w momencie dojścia do władzy, wtedy się ją wprowadza
                      już, żeby zdążyć 4 lata. Dobranoc.
                      • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:20
                        Nie bredz.Reform nie wprowadza się po miesięcznej tylko obecności w
                        ministerstwie.
                        A lewactwo to ci co chcą cudu zaraz po wyborach.
              • socjalliberal Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:05
                30%.

Ogromne sumy.
                1200zł-->1560zł.
                • cassidy_i Re: Pie.. SLD 31.12.07, 15:09
                  Zawze można zostać dziennikarzem i zarabiać sto razy więcej , jak
                  się komuś śpieszy.

Co proponuje lewica?Szybką prywatyzację?
                  Otóż prywatyzacji nie będzie.Będzie zreformowanie służby zdrowia ,
                  które nie odbyło się jeszcze nigdzie w dwa miesiące po kilkunastu
                  latach zaniedbań.
                  • socjalliberal I zatrudnimy dziennikarzy na salach operacyjnych 31.12.07, 15:10
                    brawo.

Ch.. mnie co proponuje lewica - tu chodzi o pieniądze - nie da się za 4% PKB -
                    Albania dostawać tego co na 6-10% zachodzie.
                    • cassidy_i Re: I zatrudnimy dziennikarzy na salach operacyjn 31.12.07, 15:15
                      A o co tobie właściwie chodzi?Jak lekarze nie mogą poczekać na
                      podwyżki i nie chcą pracować za pieniądze za które do tej pory
                      pracowali to miej pretensje do nich.
                      Chyba nikt normalny nie liczy na podwyżki bez wcześniejszych reform.
                      • socjalliberal Ręce opadają nad głupotą ludzką nt 31.12.07, 15:17

• cassidy_i Re: Ręce opadają nad głupotą ludzką nt 31.12.07, 15:20
                          Dokladnie to samo ci chciałam napisać.
                        • of.woman.born wygaą ją 31.12.07, 15:20
                          socjalliberal napisał:

>
                          wszyscy się nad nią litują bo glosowała na PO, a nie na PiS.
    • ossey Re: Wreszcie rozsadne podejscie PO 31.12.07, 15:33
      do problemu socjalistycznej sluzby zdrowia. Niech konowaly zaczna pracowac i
      inwestowac swoje pieniadze jak chca zarabiac dobrze.
      majac swoja wlasna klinike wybudowana za soje wlasne pieniadze moga zadac za
      kazad operacje i 100 tys zl...jesli znajda frajerow.

Szczytem bezczelnosci konowalow jest to ze chca pieniedzy wg socjalistycznej
      zasady. Nie umiejetnosci i wyksztalcenie a sam dyplom ma gwarantowac
      zarobki...jak sie nie podoba kazdy konowal moze zmienic prace i dosc cackania
      sie leniuchami i lapowkarzami.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka