skiin.pl 16.01.08, 13:59 www.radiomaryja.pl/ - kliknijcie w inknę słuchaj w lewym górnym rogu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiin.pl Re: Radia Maryja najwięcej słuchają czytelnicy GW 16.01.08, 14:04 no to się własnie dowiedzieli szoikujacej rzeczy że polska wersja strachu Grossa została ocenzurowana... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Radia Maryja najwięcej słuchają czytelnicy GW 16.01.08, 14:05 skiin.pl napisał: > no to się własnie dowiedzieli szoikujacej rzeczy że polska wersja > strachu Grossa została ocenzurowana... Amerykańska i polska wersja to dwie różne książki. Czy już może jest gdzieś porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 [...] 16.01.08, 14:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Co to za korzyść z mądrej głowy, 16.01.08, 14:57 jeśli nogi nie potrafią jej udźwignąć. Żydowskie Pis24 coś tam mądrze napisał... Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 Re: Co to za korzyść z mądrej głowy, 16.01.08, 15:26 publiczne grożby i szantaż "szalonym międzynarodowym skandalem" w stosunku do polskiej prokuratury tylko za wypełnianie jej ustawowego obowiązku jest chyba naruszeniem jakiegoś artykułu kodeksu karnego co nie rydzyku ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Kliknij ty się chłopie w głowę.... 16.01.08, 14:06 Słuchać bzdurzeń "profesora" Nowaka w "radio" Maryja? Taki on profesor jakie radio :) Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl boisz się prawdy? 16.01.08, 14:13 prof Nowak niczego nie zmyslił i nikt mu żadnego kłamstwa nie zarzucił ba! nikt go nawet do sądu nie śmiał podać.. to o czymś świadczy tymczasem od Grossa odweraca się część jego niedawnych chwalców (Agnieszka Arnold, cześć środowiska Tygodnika Powszechnego) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Ja, smutny Żyd. 16.01.08, 14:18 (list czytelnika TP do redakcji) Byłem na wykładzie prof. Jerzego Roberta Nowaka, który przyjechał do parafii na zaproszenie naszego proboszcza. Gdy znajomi pytają mnie, o czym było spotkanie, odpowiadam, że o Żydach. Dowiedziałem się, że oni są odpowiedzialni za nasze niepowodzenia, także przyszłe. Chyba że zrobimy z nimi porządek (może wywieziemy na Madagaskar, jak głosiły napisy na murach w moim mieście dwadzieścia parę lat temu?). Profesor stwierdził, że w Polsce nie ma antysemityzmu tylko antypolonizm. Tak wielki, że sięga korzeniami całego świata, o czym świadczą liczne przykłady dostarczane mu przez słuchaczy i czytelników. Szerzą go wszędzie obecni Żydzi. Każdemu narodowi dostało się po trochu, poza Prawdziwymi Polakami-Katolikami (prof. Nowak osobiście decyduje, kto do tej grupy należy). Siedziałem w kącie i przygotowywałem kontrargumenty, gdy do głosu doszła publiczność. Zdrętwiałem: tezy Nowaka są akceptowane nie w 100, ale w 200 proc.! Ludzie urządzili słowną krucjatę przeciwko Żydom, wykupującym nas Niemcom, szkodnikom Polski... przeciwko całemu światu, który nic innego nie robi, tylko szkodzi Polsce. Próbując trzeźwo ocenić sytuację, doszedłem do wniosku, że jestem Żydem-antypolonistą! W sali wrzało. Prof. Nowak prosił, aby nie mówić, że za wszystko odpowiedzialni są Żydzi, tylko wskazywać, który konkretny Żyd. Posypały się nazwiska, tytuły gazet, nazwy partii politycznych, fundacji i organizacji. Większość tytułów można znaleźć w moim domu, są moimi ulubionymi albo przynajmniej takimi, po które sięgam, słucham ich, z którymi sympatyzuję. Okazało się, że należy czytać jedynie „Niedzielę”, „Nasz Dziennik” i słuchać Radia Maryja. Reszty plugastwa nawet nie dotykać. Po wyjściu z sali byłem przerażająco smutnym Żydem. Proszę Was o pomoc! Tylko takie środowiska jak „TP”, Znak, Więź – ludzie, którzy są Kościołem i są otwarci, życzliwi światu, tworzą wspólnoty intelektualne i mają zaplecze organizacyjne, mogą coś zrobić. Jeżeli prof. Nowak twierdzi, że jego słowa są zgodne z nauczaniem Papieża, nie jest antysemitą, chce raczej łączyć niż dzielić, a potem mimochodem mówi, że „im głupszy Żyd, tym więcej antysemityzmu widzi wokół siebie”, wiem, że ten człowiek rozmija się sam ze sobą! Ludzie, do których mówi, chłoną to jednak bezkrytycznie i dokładają swoje fobie. Zostawienie takich zjawisk w spokoju i udawanie, że wszystko jest OK., spowoduje, iż pod naszym nosem wyrośnie potężna siła walcząca o rząd dusz! Tylko delikatna, ale stanowcza praca u podstaw może dać efekty. Do ludzi w parafii trzeba mówić językiem dialogu, miłości i nadziei. Może wtedy język wojny, nienawiści i upraszczania ustąpi albo zmieni tonację. Jestem prawie pewny, że zwykli parafianie nie mają możliwości zetknięcia się z inną, być może trudniejszą, ale prawdziwą mową. To nie są żarty. Chodzi przecież o Kościół – nasz Dom Powszechny. Pozdrawiam i dziękuję za to, że jesteście. MIROSŁAW CHMIEL (Gliwice) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Potwierdzam. 16.01.08, 14:23 Byłam na spotkaniu z Nowakiem i tak właśnie ono wygladało. Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl [...] 16.01.08, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 Re: Ja, smutny Żyd. 16.01.08, 14:24 rydzyku, fałszerz GroSS musiał odszczek jak opluł zasłuzone dla Polski nazwisko Laudańskich. Tego hucpiarza trzeba za to rozliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ja, smutny Żyd. 16.01.08, 19:14 Laudańscy?ta rodzina mieszkająca w Piszu, która brała udziałw mordowaniu żydów w Jedwabnem? Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 Re: Ja, smutny Żyd. 17.01.08, 14:03 bredzisz podobnie jak Gross co to musiał odszczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic [...] 16.01.08, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 Re: Ja, smutny Żyd. 17.01.08, 14:58 aj waj : Legendarny kurier Polski Podziemnej Jan Karski raportował władzom o postawie Żydów pod okupacją sowiecką: "...denuncjują oni Polaków, polskich narodowych studentów, polskich działaczy politycznych, gdy kierują pracą milicji bolszewickich zza biurek lub są członkami tej milicji, gdy niezgodnie z prawdą szkalują stosunki w dawnej Polsce, trzeba stwierdzić, że wypadki te są bardzo częste dużo częstsze, niż wypadki, wskazujące na ich lojalność wobec Polaków, czy sentyment wobec Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Boję się upaprać w wytworach mentalnych.... 16.01.08, 14:29 .. "profesora" (profesor, he, he...) Nowaka. A ty lubisz się wytarzać w szambie? Pewnie tak... Skiny tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
pis24 Re: tylko kto tu się wszambie nurza.? 16.01.08, 14:45 szantaż, groźby i hucpa niejakiego Grossa w stosunku do polskiej prokuratury . Kto na to pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl Re: tylko kto tu się wszambie nurza.? 16.01.08, 14:47 tak pewnie czuje się ten śmieć pod rządami PO..za kaczyzmu nawet by nie było polskiej wersji tego gniota... kaczory wracac! Odpowiedz Link Zgłoś
naturat Słuchajcie ja nie słucham RM i nie czytam tego ale 16.01.08, 15:31 Gross pieprzy ile w lezie chocby jak on coś mówi że polacy mieli z żydów żyłe złota to nieprawda ponieważ niemcy nie dopuszczali polaków do żydów nawet gdyby ci chcieli im coś zabrać niemcy pilnowali swego jak wilki ofiary i wszystkie łupy brali dla siebie. Też skolei nawet za przechowywanie żyda gdyby brali jakieś pieniądze to też bzdura bo wtedy żywność była droga i na kartki to się po prostu nie opłacało dla złego człowieka nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Niech skin przeczyta obie wersje, amerykanska i po 16.01.08, 15:40 Niech skin przeczyta obie wersje, amerykanska i polska. Zda nam po przeczytaniu relacje. Tak bedzie sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl tylko gdzie ja nabęde te obce wersje? 16.01.08, 15:59 na wyspy jechać mi się nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tylko gdzie ja nabęde te obce wersje? 16.01.08, 16:13 skiin.pl napisał: > na wyspy jechać mi się nie chce a pa anglickomu jazyku, ty gawarisz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl Re: tylko gdzie ja nabęde te obce wersje? 16.01.08, 16:15 Na Białorusi takich podrzędnych śmieci sie nie wydaje i to pomimo napietych stosunków między Łukaszenką a Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: tylko gdzie ja nabęde te obce wersje? 16.01.08, 16:19 skiin.pl napisał: > na wyspy jechać mi się nie chce Skin, od compa dupska ruszac nie musisz. Prosze bardzo www.amazon.co.uk/Fear-Anti-Semitism-Auschwitz-Historical-Interpretation/dp/0812967461/ref=pd_bbs_sr_2? ie=UTF8&s=books&qid=1200496653&sr=8-2 Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl Re: prof J.R.Nowak teraz w radiu Maryja o Grossie 16.01.08, 18:49 w nocy powtórka a potem wersja do odsłuchania a może i do przeczytania na str radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
polobolo1 [...] 16.01.08, 19:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skiin-pl no przecież nie Bartoszewski.. 20.01.08, 18:58 który nie ma nawet magistra... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 skinie ty lysy drelichu jaki z niego profesor ? 17.01.08, 15:07 pogielo cie juz calkowicie ? zaluzylbys drelichu beretke rydzyka i przestal chodzic z gola glaca po ulicy gdzy wali ci juz w czache.. Z tego nowaka taki prof jak z koziej dupy traba , pies mu morde lizal. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly tu go nie ma ...to jakiś hohsztapler 20.01.08, 19:09 nauka-polska.pl/shtml/raporty/raporty_ludzie.shtml albo zakonspirowany Żyd, bo "mądry żyd to zakonspirowany żyd " - poz.118 (podobnie jak poz.7. Ryszard Bender - Fajwisch Berenstein oraz poz.68 i 104) www.wirtualnapolonia.com/opinie.asp?opinia=6293 Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: tu go nie ma ...to jakiś hohsztapler 20.01.08, 19:28 Sluchac Nowaka? Przeciez jedynie w dniu Bozego Narodzenia zwierzeta mowia ludzkimi glosami.Wiec dzisiaj nie mam szans zrozumiec tego Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
skiin.pl a moze to ty jesteś tym zwierzakiem? 20.01.08, 20:07 nie przyszło ci to do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś