kecawa 02.03.08, 19:41 Kto tak określił zwolenników mojej opcji politycznej.Kto lansuje nowe określenie ? ciekawy jestem cóż o za wzór cnót obywatelskich autorytet moralny posługuje się takimi inwektywami? kecaw ze smutnym kaczystowskim kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:16 to ten: "Refleksje świadka stulecia": www.youtube.com/watch?v=OQGrgRvHm7s www.youtube.com/watch?v=CXyOXcOujFQ www.youtube.com/watch?v=e4hkK0zPqSU www.youtube.com/watch?v=_ycFc7VwBFs www.youtube.com/watch?v=EWp7QFPJW0E www.youtube.com/watch?v=B-4kFmI1nz0 www.youtube.com/watch?v=I7Su01Je8CY Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:27 Nie możliwe- to na pewno PiSowska prowokacja! Zapewne odszukali zaginionego brata bliźniaka owego dżentelmena i go przekupili! kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
ayran bez przesady... 02.03.08, 20:30 w oryginale było tak: "Są jednak granice milczenia. Są sytuacje, w których milczeć po prostu nie wolno. W kraju za rządów braci Kaczyńskich działo się coraz gorzej. Koszmarna koalicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną i Ligą Polskich Rodzin przynosiła skandal za skandalem. Polityczne wiarołomstwo stało się normą. Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. Stało się dla mnie jasne, że jego wizja budowy lepszej Polski, której zaufały miliony Polaków, okazała się jednym wielkim oszustwem. Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i - jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków - 'przestać uważać bydło za niebydło'. Bo nie mogłem już dłużej tolerować ciągłego politycznego kłamstwa. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom, kiedy widziałem, jak miejsce Kazimierza Marcinkiewicza, który miał być premierem przez cztery lata, zajmuje Jarosław Kaczyński, który przecież wcześniej zapowiedział stanowczo, że w sytuacji, kiedy jego brat jest prezydentem państwa, oszczędzi Polakom dwóch bliźniaków na najwyższych stanowiskach w Polsce. Nie mogę również dotąd pojąć, dlaczego Kaczyński zdecydował się na wciągnięcie do rządu najbardziej skompromitowanej grupy w historii polskiego parlamentaryzmu - czyli Samoobrony. Kiedy zaś patrzyłem na coraz większy udział tajnych służb i organów wymiaru sprawiedliwości w polityce państwa, przypominały mi się mroczne czasy PRL. Jako byłego ministra spraw zagranicznych najbardziej chyba przerażała mnie nieprawdopodobna niekompetencja prezentowana przez członków tego rządu w zakresie polityki międzynarodowej. Jest to bowiem dziedzina, w której za sprawą braci Kaczyńskich Polska ucierpiała najdotkliwiej. Nasza pozycja na arenie międzynarodowej znalazła się w tej chwili w najgorszym od 1989 roku punkcie. Polska Jarosława Kaczyńskiego każdemu pokazuje język i pręży muskuły. Szkoda tylko, że tę pozorną siłę widać jedynie w lustrze... Ci zaś, którzy patrzą na nas z boku, nie mogą zrozumieć, o co właściwie chodzi. Zagraniczni politycy i komentatorzy, coraz częściej słysząc o naszym kraju, pukają się w głowę. Dlatego trudno mi było wytrzymać sytuacje, w których musiałem im tłumaczyć, co takiego się stało z naszym społeczeństwem, że Polacy poparli Prawo i Sprawiedliwość." Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: bez przesady...słowo tetryk nie jest niestosow 02.03.08, 20:34 Jet w języku polskim słowo tetryk.Czy owe słowo wypowiedziane w kontekście tego dzentelmena jest słowem prawdy czy tylko sybiektywnym odczuciem piszącego nie obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: bez przesady...słowo tetryk nie jest niestoso 02.03.08, 21:04 kecawa napisał: > Jet w języku polskim słowo tetryk.Czy owe słowo wypowiedziane w kontekście tego > dzentelmena jest słowem prawdy czy tylko sybiektywnym odczuciem piszącego > > > nie obrażać A wiesy, pisowy łgarzu, potwarco i oszczerco, co to słowo oznacza? Tak choćby z grubsza? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Udawał,bo teraz z bydłem współpracuje dobrze 02.03.08, 21:57 ayran napisał: > Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i - jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków - 'przestać uważać bydło za niebydło'. ---> Sądzę, że tak mówiąc pokazał wyraźnie, że on i ci, których popiera, są najgorszym bydłem, bo karmiącym się kłamstwem i obłudą. > Nie mogę również dotąd pojąć, dlaczego Kaczyński zdecydował się na wciągnięcie do rządu najbardziej skompromitowanej grupy w historii polskiego parlamentaryzmu - czyli Samoobrony. ---> Tu staruszek kłamie bezczelnie jak bura suka. Doskonale wiedział, że nie był to wybór, lecz trudna decyzja polityczna spowodowana fałszywą postawą jego i całego PO. > Kiedy zaś patrzyłem na coraz większy udział tajnych służb i organów wymiaru sprawiedliwości w politych państwa, przypominały mi się mroczne czasy PRL. ---> A teraz ten gnojek to nie widzi udziału tajnych służb!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:35 określenie dokładnie odzwierciedlające rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:36 To troszkę tego ,,PiSobydła " jest 5 milionów ? kecaw ,który nigdy by nie ośmielił się nazwać Waczpana durniem z miłym kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:41 Przesada.Pistrzoda.To bardziej oddaje sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:42 Czyli tych 5 milionów tak określasz? zaciekawiony tym ,iż tak wiele autorytetów na PO kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:45 kecawa napisał: > Czyli tych 5 milionów tak określasz? z księgi gus to bierzesz ? tyle krów jest w Polsce:))))))) > > zaciekawiony tym ,iż tak wiele autorytetów na PO > > kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Co z Twoim frakie ? 02.03.08, 20:47 serdecznie pozdrawiam i klaniam się po same paździsko kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c [...] 02.03.08, 20:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa nobles oblige 02.03.08, 20:45 A frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu. POnadtto w tym trzecim POkoleniu dociera dopiero iż szlachectwo zobowiązu8je kecaw nie hrabia tylko kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: nobles oblige 02.03.08, 20:46 kecawa napisał: > A frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu. POnadtto w tym trzecim POkoleni > u > dociera dopiero iż szlachectwo zobowiązu8je > > kecaw nie hrabia tylko kaczysta musisz poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: nobles oblige 02.03.08, 20:48 Tak już lepiej mniej niestosowności więcej finezji pozdrawiam kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 niekoncząca się agresja polatformiastych 02.03.08, 21:06 od czasów kampanii wyborczej gdy nie podpisywali swoich bilboardów z oszczerstwami typu PIS - agresja =rzadzi PIS a Polakom wstyd ,a szczytem chamstwa były słowa -dobijemy watahę, po prostu bydło -tak o swoich rodakach powiedział przedwojenny tzw. inteligent ktory wysluchiwal do siebie w czasie okupacji -polnische schweine, polske bidlo .. od hitlerowców . Pod koniec zycia sam zszedł do ich poziomu. PO dobrze w tym szambie.. PIs jak brudna ścierka -to ostatni szczeniacki wybryk jednego z posłow PO , -prawda jakie dowcipne i kulturalne.A cały czas wytyka sie PIsowi jako najwiekszą obrazę słowo wykształciuchy. Hipokryzja jakiej nie było od czasów ubowskich,Borejszy, Wandy Odolskiej czy Martyki. TEGO CI POLSKA NIE ZAPOMNI herr Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: PiSobydło ? 02.03.08, 20:57 kecawa napisał: > Kto tak określił zwolenników mojej opcji politycznej.Kto lansuje nowe określenie ? Pewno co sami którzy mówia na Tuska "cudak", "ryży", oraz ze jest "leń", ma "wilcze oczy". Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c kecawku zacznij prawnuki przyuczać do fraka. 02.03.08, 21:02 może 6 pokolenie załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija [...] 02.03.08, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Bardzo trafne okreslenie!;-)))) 03.03.08, 05:27 Zakompleksieni, zawistni, bez kwalifikacji albo z miernymi bardzo, bez skrupulów ciągnący z Polski co się da gdy mają okazjęi niszczący wszystko i wszystkich, którzy im w tym przeszkadzają, z gębą pelną frazesów o jej uzdrawaianiu... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek To dokladnie:Nowak,Karpiniuk,Kopacz, Ś-K,Halicki... 03.03.08, 11:49 danuta49 napisała: Bardzo trafne okreslenie!;-)))) > Zakompleksieni, zawistni, bez kwalifikacji albo z miernymi bardzo, > bez skrupulów ciągnący z Polski co się da gdy mają okazjęi niszczący > wszystko i wszystkich, którzy im w tym przeszkadzają, z gębą pelną > frazesów o jej uzdrawaianiu... ---> Reszta głupTusków niewiele odbiega od tego obrazu ... Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka :-)) Bardzo trafne okreslenie!;-)))) 03.03.08, 23:58 danuta49 napisała: > Zakompleksieni, zawistni, bez kwalifikacji albo z miernymi bardzo, > bez skrupulów ciągnący z Polski co się da gdy mają okazjęi niszczący > wszystko i wszystkich, którzy im w tym przeszkadzają, z gębą pelną > frazesów o jej uzdrawaianiu... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: PiSobydło ? 03.03.08, 06:59 proszę nie obrażać zwierząt!!nie zasłużyły na porównanie do pisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: PiSobydło ? 03.03.08, 10:25 venus99 napisał: > proszę nie obrażać zwierząt!!nie zasłużyły na porównanie do pisuaru. Biedne zwierzątka ! Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: PiSobydło ? 03.03.08, 10:48 nie, pisobydło to przesada. Wolę określenie „kaczogłowi” Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Bardzo trafne określenie!;-) 03.03.08, 11:35 Zakompleksieni nieudacznicy,niszczący wszystko co od nich lepsze bez wzgledu na skutki, bez skrupulów dojący Polskę przy wtórze okrzyków o swoim dla niej umilowaniu i poswięceniu;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka [...] 04.03.08, 00:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia "uderz w stół..." 03.03.08, 11:38 Na zasadzie "uderz w stół a nożyce się odezwą" pisowcy sami jęli się samobiczować i obrażać wszystkich swoich zwolenników:) I twórczo rozwinęli myśl Bartoszewskiego, który mówił tylko o metodach JarKacza i jego zakłamaniu (rewolucja moralna na ustach z Lepperem u boku), bo uznali natychmiast, że wszyscy są oszustami i osobami niemoralnymi. A na "pisbydło" patent posiada albo Cymański, albo prezydencki Kamiński - jeden z nich użył tego określenia w "Kawie na ławę". Cel wydaje się jasny - odgrywamy ofiary:) Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie inwektywa, to eufemizm. n/t 03.03.08, 21:04 Chyba nie bardzo wiesz co to jest owe słowo którym raczyłeś się posłużyć z miłym kwa kwa kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To nie inwektywa, to eufemizm. n/t 03.03.08, 21:23 O co ci chodzi,stajenko betlejemska?Zadnego bledu w okresleniu "pisobydlo" nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie inwektywa, to eufemizm. n/t 03.03.08, 21:26 Pięć milionów Polaków tak nazwać? POmyśł,iż i w tej masie może być i Twój ojciec matka lub brat serdecznie pozdrawiam kecaw( jak tam frak leży ) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To nie inwektywa, to eufemizm. n/t 03.03.08, 22:05 Badz spokojny.W mojej rodzinie bylo trzech Legionistow Pilsudskiego,Byli powstancy,zolnierze wrzwsnia,lecz nigdy nie bylo wspolpracownikow cara,bolszewikow,sowietow, faszystow i kaczystow. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: To nie inwektywa, to eufemizm. n/t 03.03.08, 22:07 kecawa napisał: > Pięć milionów Polaków tak nazwać? POmyśł,iż i w tej masie może być i Twój ojcie > c > matka lub brat L. Ciekawe, ze nigdy nie slyszalem rownie wulgarnego slowa pod adresem zgrai z SB, PZPR i temu podobnych.... Zastanawiajace..... J.C. > > > serdecznie pozdrawiam kecaw( jak tam frak leży ) Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Dla Bartoszewskiego Kaczyński,bydło-Jaruzelski,nie 03.03.08, 23:33 lauriane napisał: Zastanawiajace..... ---> Ciekawe gdzie on nauki pobierał? Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka Re: Dla każdego Polaka Kaczyński - bydło 04.03.08, 00:04 1normalnyczlowiek napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Gdybyś był Polakiem,to byś wiedział,że żaden Polak 04.03.08, 00:13 tomirybka napisał: Dla każdego Polaka Kaczyński - bydło ---> ... o innych Polakach tak by nigdy nie powiedział >:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka [...] 04.03.08, 00:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: Nie rozumiesz? Przetłumaczyć na wolski? n/t 03.03.08, 23:48 L. Ty Kaziutek sie nie pytaj na jaki przetlumaczyc, Ty mnie lepiej wytlumacz jaki tytulem on zezwala sobie na takie okreslenia w stosunku do rodakow...... J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka tak, PiS'to bydło, wacek 03.03.08, 23:46 i żadne niebo gwiaździste i qwa, qwa twoje bekliwe tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
lauriane Re: tak, PiS'to bydło, wacek 03.03.08, 23:53 tomirybka napisał: > i żadne niebo gwiaździste i qwa, qwa twoje bekliwe tego nie zmienią. L. Hehe, niebo gwiazdziste powiadasz....Night shift ? Na taksowce robisz ? Nie ma to jak opinie taksiarzy.....Psiakrew ! J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Które z was to napisało!!!? 03.03.08, 23:56 tomirybka napisał: i żadne niebo gwiaździste i qwa, qwa twoje bekliwe tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
tomirybka Re: tak, PiS'to bydło, wacek 04.03.08, 01:07 i żadne niebo gwiaździste i qwa, qwa twoje bekliwe tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Te ostatnie podrygi,w niczym wam nie pomogą... 04.03.08, 01:11 tomirybka napisał: tak, PiS'to bydło, wacek i żadne niebo gwiaździste i qwa, qwa twoje bekliwe tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa To nie świadczy dobrze o waszych liderach- owe sło 04.03.08, 17:11 Niestosowności a wręcz chamstwo niektórych tzw autorytetów moralnych pozostaje trwałym pęknięciem w PO które to pęknięcie będzie się pogłębiać i doprowadzi do dekompozycji tej partii smutno mi gdy tzw autorytet epatuje chamstwem kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 17:42 To wlasnie dalo 16%. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 19:45 x2468 napisał: > To wlasnie dalo 16%. na razie 16 % ;) , ksiunc juz nie agituje Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 19:50 Nie zmienia to jednak faktu,iż takie słownictwo deprecjonuje nie tych których się tak określa lecz tych co się nim POsługują z ukłonami kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 20:00 kecawa napisał: > Nie zmienia to jednak faktu,iż takie słownictwo deprecjonuje nie tych których > się tak określa lecz tych co się nim POsługują > > z ukłonami kecaw kaczysta Powiedz to swojemu guru Jarkaczowi, któremu udało się obrazić wiele środowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 20:03 Czy to usprawiedliwia Twoich ulubieńców? POnawiam pytanie czy chamstwo jednych zasługuje na chamstwo do kwadratu ? z milym kwa kwa kecaw kaczysta Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 20:22 kecawa napisał: > Czy to usprawiedliwia Twoich ulubieńców? POnawiam pytanie czy chamstwo jednych > zasługuje na chamstwo do kwadratu ? > > z milym kwa kwa kecaw kaczysta > Nie. Ale też nie możesz oczekiwać, że wielokrotnie obrażani przez twojego idola pokornie nadstawiali drugi policzek! > Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 20:27 Ja słyszę i pamiętam następujące miłe okreśłenia dobić gadzinę wyrżnąć watachę sekuritate faszyści bydło totalitaryzm itd itd zasmucony kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 20:51 kecawa napisał: > Ja słyszę i pamiętam następujące miłe okreśłenia > dobić gadzinę > wyrżnąć watachę > sekuritate > faszyści > bydło > totalitaryzm > itd itd > > > zasmucony kecaw > > A mnie dźwięczą w uszach teksty o tym, że przeciwnicy PiS stoją tam, gdzie stało ZOMO, o wykształciuchach, o małpie w czerwonym, "spieprzaj dziadu", o ścierwojadach, o niemieckich rzekomo mediach, które były jak najbardziej polskie, kiedy kaczystów chwaliły, itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 21:10 To co mi dźwięczy w uszach zostało wypowiedziane publicznie!Małpa w czerwonym i spieprzaj ...zostało wypowiedziane prywatnie choć nie było to eleganckie! Wykształciuch to niestety opis wielu naszych rodaków co zdobyli wykształcenie i nic więcej.Pamiętaj iż wykształciuchy są i w PO jak i w PiSie! Ostatnie pięikne określenie o PiSie = brudna ściera Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 22:03 kecawa napisał: > To co mi dźwięczy w uszach zostało wypowiedziane publicznie!Małpa w czerwonym i > spieprzaj ...zostało wypowiedziane prywatnie choć nie było to eleganckie! > Wykształciuch to niestety opis wielu naszych rodaków co zdobyli wykształcenie > i > nic więcej.Pamiętaj iż wykształciuchy są i w PO jak i w PiSie! > > Ostatnie pięikne określenie o PiSie = brudna ściera A to o ZOMO nie zostało wypowiedziane publicznie??? Cieszę się, że przynajmniej przyznajesz, że wykształciuchy znajdują się także w PiS-ie!!! To jakaś nowość u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Być a stać tam gdzie ZOMO,to różnica. 04.03.08, 23:31 wos9 napisała: Cieszę się, że przynajmniej przyznajesz, że wykształciuchy znajdują się także w PiS-ie!!! To jakaś nowość u ciebie. ---> Z definicji, wykształciuch to osoba pogardzająca innymi ludźmi z racji wykształcenia i poglądów. Tacy ludzie są wszędzie, ale faktem jest, że najwięcej ich skupiło się wokół guru wykształciuchów, czyli koło Bartoszewskiego i Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To nie świadczy dobrze o waszych liderach- ow 04.03.08, 23:23 Zgodnie z zaleceniem wodzusia tryknales sciane i dzwoni ci w uszach?To zglos sie z pretensjami do Rydzyka. Swoja droga jak mozna tak doslownie wziac belkot Kakusia? Odpowiedz Link Zgłoś
zakladanie.konta [...] 09.03.08, 09:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re prwda, tyż prawda i g...prawda 09.03.08, 10:09 Mieszasz prawdę z kłamstwem ! Wypada mi więc odpowiedzieć ci słowami jednego z większych i prawdziwych autorytetów naszego narodu! prawda, tyż prawda i g... prawda piszesz o teczce Kaczyńskiego a nawet dziecko wie iż została zafałszowana- oj marny z ciebie pisofob oj marny Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Plusy dodatnie, plusy ujemne 09.03.08, 09:59 Polscy bohaterowie walki z komunizmem Telewizaja Polska S.A. Oddział we Wrocławiu oraz "Cinemaster" dla TVP3-Regionalnej przedstawiają reportaż historyczny "Plusy dodatnie, plusy ujemne".W filmie wykorzystano muzykę Jean Michel Jarre'a z płyty "2000 collection".Specjlane podziękowania dla Jacka Kurskiego za udostępnienie fragmentów filmu "Nocna Zmiana". CINEMASTER 47 min 54 s - 07-06-2006 Video plik: video.google.pl/videoplay?docid=-5146871331576782926 Artykuły na temat filmu: www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1103 www.glos.com.pl/strona/Agent_Bolek.html Odpowiedz Link Zgłoś