paczula8 13.03.08, 10:59 Historia kołem się toczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Albo ten kawalek.. 13.03.08, 11:04 ..."Zegarmistrz swiatla"; byl zaraz za Kaczmarskim, co o nim sadzisz drogi forumowiczu, czy PiS zda egzamin zegarmistrzowski? pilsudczyk.wrzuta.pl/audio/m6MqBx4UvQ/jacek_zwozniak_-_zegarmistrz_swiatla Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Albo ten kawalek.. 13.03.08, 11:08 świetna parodia. Dzięki za linka. Szkoda Jacka... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Witaj Marouderze, 13.03.08, 11:14 czy w Krakowie dzis świeci słońce?:) czy Sejm VI kadencji przejdzie do historii jako kolejny Sejm Rozbiorowy, jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Na druga czesc postu nie odpowiadam, gdyz.. 13.03.08, 11:17 ..z reguly nie odpowiadam na urojenia. No, chyba, ze wskazesz, kto Polske "rozbiera" oraz jakie terytoria sobie przywlaszca? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 nie rozbiera, tylko przyłącza. 13.03.08, 11:25 marouder.eu napisał: > ..z reguly nie odpowiadam na urojenia. > No, chyba, ze wskazesz, kto Polske "rozbiera" oraz jakie terytoria sobie > przywlaszca? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Juz leje w Krakowie:( 13.03.08, 11:30 Polske przylaczaja tak samo przylaczani Paczulo? Odpowiedz Link Zgłoś
jn24 Re: Juz leje w Krakowie:( 13.03.08, 11:33 Niemiecki rząd przyjął rozwiązania prawne potrzebne do ratyfikowania w tym kraju traktatu reformującego Unię Europejską. Przyjęcie Traktatu Lizbońskiego uchodzi w Niemczech za pewne, ale trzeba w tym celu zmienić konstytucję. Dlatego gabinet Angeli Merkel przyjął dwie poprawki do konstytucji, które mają wzmocnić rolę narodowego parlamentu po wejściu w życie nowego traktatu. Obie izby parlamentu mają w przyszłości mieć prawo do występowania do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości. Bundestag i Bundesrat będą mogły tak postąpić, jeśli uznają, że instytucje unijne przekraczają swoje kompetencje i nie trzymają się zasady subsydiarności. Mówi ona, że każdy szczebel władzy powinien realizować tylko te zadania, które nie mogą być skutecznie zrealizowane przez szczebel niższy. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 a po deszcze zaswieci słońce, mozesz juz zaczać 13.03.08, 11:42 sie cieszyć:) marouder.eu napisał: > Polske przylaczaja tak samo przylaczani Paczulo? argument, ze inni są głupi, do mnie nie przemawia:) ci inni, nie zyli w PRL-u, wiec mają prawo nie wiedzieć o co chodzi. UE jest socjalistyczna i inna nie bedzie. Chcesz zyc w socjalizmie, Marouderze? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: a po deszcze zaswieci słońce, mozesz juz zacz 13.03.08, 11:47 paczula8 napisała: > sie cieszyć:) > > marouder.eu napisał: > > > Polske przylaczaja tak samo przylaczani Paczulo? > > argument, ze inni są głupi, do mnie nie przemawia:) > > ci inni, nie zyli w PRL-u, wiec mają prawo nie wiedzieć o co chodzi. > UE jest socjalistyczna i inna nie bedzie. Chcesz zyc w socjalizmie, > Marouderze? > Gadasz JKM Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Witaj Marouderze, 13.03.08, 11:17 Cześć paczula Pogodnego dnia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 cześć Kiciorze:) 13.03.08, 11:23 miło Cię widzieć:) jak zawsze:) kicior99 napisał: > Cześć paczula > Pogodnego dnia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Rejtan, czyli raport ambasadora 13.03.08, 12:05 "Wasze wieliczestwo", na wstępie śpieszę donieść: (...) W tym zamieszaniu spadły pisma i układy. "Zdrajcy!" krzyczano, lecz do kogo, trudno rzec. Polityk przecież w ogóle nie zna słowa "zdrada", A politycznych obyczajów trzeba strzec. Skłócony naród, król niepewny, szlachta dzika Sympatie zmienia wraz z nastrojem raz po raz. Rozgrywka z nimi to nie żadna polityka, To wychowanie dzieci, biorąc rzecz en masse. Dlatego radzę: nim ochłoną ze zdumienia Tą drogą dalej iść, nie grozi niczym to; Wygrać, co da się wygrać! Rzecz nie bez znaczenia, Zanim nastąpi europejskie qui pro quo! Jacek Kaczmarski 1980 Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek przyszlo mi do glowy 13.03.08, 12:13 ze ten caly szum w sejmie to pokazowka Jarka dla ojca dyr, natomiast "naprawia" sytuacje prez..ent w razie czego Jarek bedzie mogl zwalic na brata, ze on chcial a prezydent zdecydowal inaczej (ktory jak wiadomo ma na pienku z ojcem dyr) a chwala w sprawie naprawy sytuacji spadnie na LK i wreszcie bedzie mial jakis sukces Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: przyszlo mi do glowy 13.03.08, 12:18 scoutek napisała: > ze ten caly szum w sejmie to pokazowka Jarka dla ojca dyr, Co jest powodem działania Kaczyńskiego, nie wiem ... wiem natomiat, że bardzo liczyłam na to, że TR nie podpisze - dlatego oddałam na niego głos. Jeśli podpisze ... na mój głos juz nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Mnie dawno przyszło do głowy i pisałam już o tym, 13.03.08, 12:40 scoutek napisała: > ze ten caly szum w sejmie to pokazowka Jarka dla ojca dyr, natomiast "naprawia" > sytuacje prez..ent > w razie czego Jarek bedzie mogl zwalic na brata, ze on chcial a prezydent > zdecydowal inaczej (ktory jak wiadomo ma na pienku z ojcem dyr) > a chwala w sprawie naprawy sytuacji spadnie na LK i wreszcie bedzie mial jakis > sukces że Jarek nawet braciszka (przepraszam - drugą połowę zjawiska biologicznego) gotów poświęcić dla własnych celów. Domyślasz się, że jego podstawowym celem jest powrót do waaadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Mnie dawno przyszło do głowy i pisałam już o 13.03.08, 12:43 wos9 napisała: > że Jarek nawet braciszka (przepraszam - drugą połowę zjawiska > biologicznego) gotów poświęcić dla własnych celów. Domyślasz się, że > jego podstawowym celem jest powrót do waaadzy. tak, bo jemu sie wydaje, ze tylko ON ma recepte na cale zlo i tylko ON wie co dla Polski najlepsze i jak to zrobic on naprawde w to wierzy wiekszego zakompleksionego egocentryka nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Mnie dawno przyszło do głowy i pisałam już o 13.03.08, 13:13 scoutek napisała: > wos9 napisała: > > że Jarek nawet braciszka (przepraszam - drugą połowę zjawiska > > biologicznego) gotów poświęcić dla własnych celów. Domyślasz się, że > > jego podstawowym celem jest powrót do waaadzy. > > tak, bo jemu sie wydaje, ze tylko ON ma recepte na cale zlo i tylko ON wie co > dla Polski najlepsze i jak to zrobic > on naprawde w to wierzy > wiekszego zakompleksionego egocentryka nie widzialam No i zastanawiające jest, dlaczego braciszek tego nie widzi. Od dzieciństwa przyzwyczaił się do meldowania wykonania zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Mnie dawno przyszło do głowy i pisałam już o 13.03.08, 13:21 wos9 napisała: > No i zastanawiające jest, dlaczego braciszek tego nie widzi. > Od dzieciństwa przyzwyczaił się do meldowania wykonania zadania? on juz tak ma, od zawsze byl ktos kto go do czegos popychal pewnie dlatego on sie wlasnie ozenil a z tym, ze bedzie to gra na prezydenta to dobrze myslalam, Edgar to juz powiedzial: "...To bardzo cenna inicjatywa pana prezydenta: zachęcenie stronnictw do rozmowy - dodał Gosiewski. Jest hasło: Zróbmy wszystko dla dobra Polski..." Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 12:30 A kryteria egzaminacyjne możesz podać przed, czy poczekamy na po. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 iczywiście :) 13.03.08, 13:24 odrzucenie TR w kształcie, ktory umozliwia dominację unijnego prawa nad polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: iczywiście :) 13.03.08, 13:51 Czyli w kształcie podpisanym przez Prezydenta Kaczyńskiego w Lizbonie? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: iczywiście :) 13.03.08, 14:20 A, o to Ci chodzi, że ze względów proceduralnych traktat podpisali Tusk i Sikorski, a nie przewodniczący delegacji Lech Kaczyński, który był "ojcem" porozumienia. wiadomosci.wp.pl/kat,1356,statp,d2lhZG9tb3NjaURuaWE=,wid,9484146,wiadomosc.html?ticaid=1585f Wiesz co paczulo, Ty chyba masz rację oczywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: iczywiście :) 13.03.08, 18:29 wariant_b napisał: > A, o to Ci chodzi, Nie, nie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: iczywiście :) 13.03.08, 19:03 A więc, pełnymi zdaniami, o co Ci chodzi z tym Tuskiem podpisującym Traktat Lizboński? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: iczywiście :) 13.03.08, 21:23 wariant_b napisał: > A więc, pełnymi zdaniami, o co Ci chodzi z tym Tuskiem > podpisującym Traktat Lizboński? Chodzi o Traktat, nie o Tuska. O Tusku napisałam gwoli ścisłości, w końcu to jego (i Sikorskiego) podpis widnieje pod Traktatem, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: iczywiście :) 13.03.08, 21:56 paczula8 napisała, wariant_b zacytował: Nie, nie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: iczywiście :) 13.03.08, 22:31 Chodzi o TR. W kształcie podpisanym. Przez Tuska, dodałam gwoli scisłości. Czy teraz juz wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 14:22 PiS własnie stracił wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario_t Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 14:27 rosario_t napisała: > PiS własnie stracił wiarygodność. Jedyne o co wam chodzi , to robienie zadym i niszczenie własnego kraju to widać słychac i czuć.Trudno uwierzyć , żebyście potrafili coś innego niż niszczyć. I zostaw w spoju piosenki.Wątpie zeby ci sie udało udowodnić że czynienie zła jest szlachetne. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 14:35 PiS próbuje teraz dopisać preambułę do uchwały o ratyfikacji, zrobić z tego "paczkę" i głosować przeciw całości, ponieważ reszta nie przyjęła preambuły. Jeśli się nie uda, będą wymyślać jakiś powód do zwłoki w ratyfikowaniu Traktatu. Może w międzyczasie uda się coś lepszego wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 zaczęłam od Kaczmarskiego ... 13.03.08, 18:40 I Kaczmarskim skończę ... Wróżba. Kary nie będzie dla przeciętnych drani, I lud ofiary złoży nadaremnie. Morderców będą grzebać z honorami Na bruku ulic nędza się wylęgnie. Pomimo wszystko świat trwać będzie nadal - W Słońce i Kłamstwo wierzą ludzie prości. Niedostrzegalna szerzy się zagłada, A wszystkie ręce aż lśnią od czystości. Handel, jakich nie było, z chciwością się zmaga, Na gorycz popytu, na zdradę cen nie ma. Uczynków złych i dobrych kołysze się waga Z pełnymi krwi szalami obiema. Nieistniejące w milczeniu narasta, Aż prezydenci i gwiazd korce bledną, Coś się na pewno wydarzy - to jasne, Ale nam wtedy będzie wszystko jedno. Jacek Kaczmarski 28.2.1982 Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 19:58 Rozumiem, że egzaminatorem ma być K.J. W takiej sytuacji PiS już zdał egzamin wiarygodności, gorzej naród. Może PiS zechce sobie zmienić naród? Ten... nie chce... Nie zasługuje na PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Twój komentarz 13.03.08, 22:34 ma głębię nocnika, gratuluję głębi ;-) dystans4 > Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Czy PiS zda egzamin wiarygodności? 13.03.08, 22:38 dystans4 napisał: > Rozumiem, że egzaminatorem ma być K.J. Egzaminatorem będą wyborcy. Do Parlamentu dostały sie cztery partie, tak? Pod wzgledem stosunku do gospodarki te partie niewiele się róznią. Róznią sie stosunkiem do niepodległosci ... a przynajmniej tak sie wydawało. Nadeszła chwila próby. Stąd tytuł watku. > Może PiS zechce sobie zmienić naród? > Ten... nie chce... > > Nie zasługuje na PiS :) Kazdy otrzymuje to, na co sobie zasłuży ... Odpowiedz Link Zgłoś