scoutek 16.04.08, 12:17 ale ma racje Palikot jest zaniepokojony ostatnimi tekstami Fotygi dotyczacymi zdrowia prezydenta i znaowu prosi o raport o stanie zdrowia glowy panstwa: www.gazeta.pl/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:23 > Palikot jest zaniepokojony ostatnimi tekstami Fotygi ;-)))))))))) Podobnie jak my jesteśmy zaniepokojeni kredytem Lisa, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:26 dziecko_specjalnej_troski napisało jak zwykle na temat Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:26 0skar napisał: > Podobnie jak my jesteśmy zaniepokojeni kredytem Lisa, hehe. mowcie za siebie tow. Oskar bo ja nie jestem ps. chyba mnie lubisz? tak lazisz za mna..... Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:28 A pewnie, że lubię. Dlaczego zwracasz się do mnie per tow.? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:33 bo mowisz "my" o sobie chyba, ze o jakiejs grupie ludzi, ktorych tu reprezentujesz wtedy za tow. przeprosze Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:34 Mówię 'my' o tobie i o mnie bo Palikot 'niepokoi' się zdrowiem prezia podobnie jak my 'niepokoimy' się portfelem Lisa. ps. przepraszać nie musisz, możesz wysłać wirtualnego buziaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:36 0skar napisał: > Mówię 'my' o tobie i o mnie bo Palikot 'niepokoi' się zdrowiem > prezia podobnie jak my 'niepokoimy' się portfelem Lisa. nie mow w moim imieniu, bo ja mowilam wyraznie, ze JA sie nie niepokoje kredytem Lisow dlatego forme "my" odebralam jak zwrot bylego tow. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:39 O matko, przecież to była ironia! Palikot ma w de zdrowie kaczora a my mamy w de kredyt Lisa. "My", czyli ja i ty! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:32 Tylko na podstawie jakiego prawa? Przecież informacje o stanie zdrowia pacjenta nie są jawne, tak samo informacje dotyczące jego schorzeń. Skoro nikt nie ma obowiązku przyznawania się do tego, że leczył się na syfilis, przyjmował psychotropy, ma hemoroidy, grzybicę stóp i wrośnięty paznokieć, dlaczego miałby się z tego spowiadać prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:34 mietowe_loczki napisała: > Tylko na podstawie jakiego prawa? Przecież informacje o stanie > zdrowia pacjenta nie są jawne, tak samo informacje dotyczące jego > schorzeń. Skoro nikt nie ma obowiązku przyznawania się do tego, że > leczył się na syfilis, przyjmował psychotropy, ma hemoroidy, > grzybicę stóp i wrośnięty paznokieć, dlaczego miałby się z tego > spowiadać prezydent? IMHO powinien jak przyjmuja ce do pracy to musisz dac zaswiadczenie, ze sie zdrowotnie nadajesz i badania okresowe musisz robic a prezydent nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:39 Jak wyglądają badania okresowe, wie każdy. Szkoda czasu, żeby o tym pisać. Później i tak jest tak, że świstki, który stwierdzają, że "wszystko jest w porzo", lądują w szarych kopertach. O twoich ewentualnych dolegliwościach nie dowiaduje się cały zakład pracy. Zresztą, trudno mi uwierzyć, że prezydent nie przechodzi takich rutynowych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:40 A do wyników twoich badań ma wgląd każdy? Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:40 mietowe_loczki napisała: > Tylko na podstawie jakiego prawa? Przecież informacje o stanie > zdrowia pacjenta nie są jawne, masz racje. Prawnie. Ale niestety patrząc na pana Prezydenta można nabrać podejrzeń co do stanu jego zdrowia i mieć podstawy do niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:43 zoro_wieczorowo_poro napisał: dokladnie i dlatego dobrze, ze Palikot dreczy prez..enta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:47 Dobrze niedobrze. Właściwie na tej samej podstawie o zdrowie psychiczne, lub raczej jego brak, można by zapytać co drugiego polskiego polityka, lub raczej co półtora. Czy to by oznaczało, że trzeba by było przed pytającym stawać na baczność i meldować się na każde zawołanie? Nie przepadam za Kaczyńskim jako prezydentem, ale czy to pierwsza nasza głowa państwa, która zdaje się mieć nierówno pod sufitem? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:52 mietowe_loczki napisała: > Dobrze niedobrze. Właściwie na tej samej podstawie o zdrowie > psychiczne, lub raczej jego brak, można by zapytać co drugiego > polskiego polityka, lub raczej co półtora. Czy to by oznaczało, że > trzeba by było przed pytającym stawać na baczność i meldować się na > każde zawołanie? Nie przepadam za Kaczyńskim jako prezydentem, ale > czy to pierwsza nasza głowa państwa, która zdaje się mieć nierówno > pod sufitem? nierowno jak nierowno poprzednik cierpial na zupelnie inna chorobe chyba, ze sie myle? ale o to tez pytal Palikot Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:53 Nie przepadam za Kaczyńskim jako prezydentem, ale > czy to pierwsza nasza głowa państwa, która zdaje się mieć nierówno > pod sufitem? Jeśli sugerujesz tutaj Wałęsę to pozwolę sobie jak najenergiczniej zaprotestować! To Europejski Mędrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:55 0skar napisał: >Jeśli sugerujesz tutaj Wałęsę to pozwolę sobie jak najenergiczniej > zaprotestować! To Europejski Mędrzec. jesli porownujesz go z obecnie panujacym to owszem, masz racje ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 12:53 Ok, sam pomysł wprowadzenia obowiązku dokładnych badań kandydatów na tak wysokie urzędy może nie jest zły, ale Palikot mieli już to w nieskończoność. Niech zajmie się raczej przygotowaniem przyszłej ustawy, która by to dokładnie uregulowała i określiła: np badania ogólne owszem, ale upublicznianie wyników tylko i wyłącznie wtedy, kiedy choroba nie pozwalałaby na wykonywanie pracy - psychoza maniakalno-depresyjna, alkoholizm, inne ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: pozwólcie że dodam swoje 3 grosze 16.04.08, 14:40 jedynie co do zdrowia prezydenta istnieje dokładny i precyzyjny zapis w Konstytucji. jeżeli prezydent niedomaga na zdrowiu to traci swój urząd. tak więc zarówno badanie zdrowia prezydenta jak i upublicznianie informacji na ten temat jest wymogiem konstytucyjnym. wypowiedzi pani Fotygi świadczą o tym że ze zdrowotnością głowy państwa coś jes nie halo, co zresztą większość obywateli nawet bez wykształcenia medycznego widzi gołum okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 14:28 idotyczne troche. Prezydent moze zapasc na chorobe w trakcie kadencji. Partie nie wybieraja z reguly "chorych" jako swych kandydatow na urzad. Kto ma stwierdzic czy prezydent moze czy nie pelnic swoj urzad? Wlasc iwe ew. pytanie byloby: Jakie choroby moga wykluczac ubieganie o urzad? napady "sraczki", alkoholzm? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Kłamczucha 16.04.08, 18:09 Hłe, hłe! Ja rozumiem, że to wszystko wynika z dbałości o mnie, ale chyba troszeczkę przesadza" - żartował prezydent. To chodzi o dbałość o Rzeczpospolitą. Gdy zarządzana przez kogoś kto swiadomie Nią zarządza. Lub zarzadza w amoku wynikłym z zaniedbanej cukrzycy(?) która wali w mózg i tłumi sprawne działanie. Zaniedbywanej bo w ciągu tych dwóch lat wyraźnie widać przyrost wagi pana prezydenta. Wolimy mieć pewność, że nasze życie zależy od człowieka, który jest w pełni zdrowy - i psychicznie i fizycznie. Pana kłopoty z prostatą nas nie obchodzą. Nie wpływa to bowiem na sprawny proces zarządzania krajem. Panie Prezydencie - to jak tam zdrówko? Pytam w moim interesie i proszę nie odbierać tego jako pytanie dotyczące Pana prywatności. To chodzi o nasze życie! Te dotychczasowe problemy i gafy to z czego wynikły? Nie daj Boże zarządzania takiego podczas...... Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: a ten znowu swoje 16.04.08, 17:58 eee,nie znowu swoje:); wyraża swoją troskę o najważniejszego obywatela w panstwie i jego zdrowie w całokształcie:))) Odpowiedz Link Zgłoś