Dodaj do ulubionych

Jakubowska znów przed komisją

• Gość: Anders sen O złotej rybce IP: *.chello.pl 22.09.03, 21:28
      Złowił ją tedy wędkarz w Bugu, a ona: jak mnie wypuścisz spełnię twoje trzy
      życzenia. Chcę żeby sto milionów chińczyków przyszło nad Bóg i wróciło z
      powrotem. Drugie życzenie, chcę żeby sto milionów chińczyków przyszło nad Bug i
      wróciło z powrotem! Ależ już o to prosłeś - rzekła rybka. Powiedziałaś, że
      spełnisz moje trzy życzenia! No dobrze, dobrze. Trzecie życzenie; żeby sto
      milonów chińczyków przyszło nad Bug i wróciło z powrotem. No tak - odparła
      rybka. Ale nie rozumiem dlaczego masz trzy jednakowe życzenia? A bo widzisz
      rybko złota, to nie jest to samo czy sto milionów chińczyków przejdzie przez
      ZSRR jeden raz czy trzy razy!
      Tę anegdotę przytoczyłem, albowiem 99% forumowiczów wie od początku i jest
      absolutnie przekonanych łącznie z Rokitą i Ziobrą, że Rywina do Michnika
      wysłali: miller i jakubowska w dodatku z czarzastym i kwiatkowskim. W związku z
      tym, te 99% forumowiczów winno zebrać na to dowody i wnieść do prokuratury
      wniosek o ściganie. Że utrupią. Mój wniosek o ściganie (w innej sprawie)
      prokuratura oddaliła. Ja wniosłem za poradą (UWAGA!) mecenasa KALISZA skargę do
      Strasburga!
      Sądzę, że wygram.
    • kichnij Re: Jakubowska znów przed komisją 22.09.03, 21:55
      Żałosny Adaś zgotował im ten los. Najpierw się prostytuuje a potem nie chce
      płacić. Skoro Adaś wszystko wie ( bo taka jest prawda ) to niech o tym napisze
      w Gazecie.
      • lolita10 Jakubowska na prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.09.03, 22:29
        Bo to jest tak. Michnik rozdaje karty. Obiecal Oli (sa przeciez na "ty", ze jak
        sie usunie, to w wyborach prezydenckich moze wsytartowac, ale teraz sza! On juz
        sie dogadal z Kwiatkowskim, ze Czarzasty z Kwiatkowskim przejmuja trojke tV, a
        on za pol darmo dostanie TV "Maryja". Miller bedzie reprezentowal sprawy mediow
        w UE, a Kwasniewski juz jest na emeryturze - przeciez to widac - siedzi jak
        mysz pod miotla. A moze to Michnik go przymusil?
        Caluski
        lolita

p.s. Powaznie: czekam, czy znowu Michnik nie powe NIC!
    • kataryna.kataryna Kolejna modna knajpa 22.09.03, 22:24
      Jeszcze kilka przesłuchań i będziemy mieć jasność gdzie wypada bywać. Przed
      komisją zeznawano już w sprawie restauracji: Chianti, Casa Valdemar, Bristol,
      Blue Cactus, reszty nie pamiętam. Restauratorzy powinni odpalić świadkom za
      reklamę.
      • Gość: bratek4 Re: Kolejna modna knajpa IP: *.biaman.pl 22.09.03, 22:33
        a ja rozumiałem, że od teraz to są miejsca, gdzie raczej nie wypada bywać.
        • Gość: źrenica MONITORING NAM NIE GROŹNY, CHYBA, ŻE PODGÓRSKI IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 22.09.03, 23:38
          BĘDZIE MIAŁ ZLECENIE NA WYTYPOWANYCH PRZEZ SZEFOWĄ FORUMOWICZÓW -
          BBRRRRRRRRRY...
          • Gość: bratek4 Re: MONITORING NAM NIE GROŹNY, CHYBA, ŻE PODGÓRSK IP: *.biaman.pl 22.09.03, 23:59
            :)) to być może...
        • Gość: wartburg Re: Kolejna modna knajpa IP: *.arcor-ip.net 23.09.03, 09:38
          Oj, Bratku, chyba nie znasz mechanizmow gospodarki rynkowej.
          Widzialem pare lat temu reportaz z USA, w ktorym zlaknieni
          emocji Amerykanie placili ciezke pieniadze za nocleg w
          prawdziwym wiezieniu. Najdrozsza byla cela smierci, zdaje
          sie. Chociaz jesli o nasza rzeczywistosc chodzi,to pewnie
          jeszcze nie jestesmy that far.
          • Gość: bratek4 Re: Kolejna modna knajpa IP: *.biaman.pl 23.09.03, 11:45
            :)
            Stamtąd, gdzie bywa Jakubowska czy Urban, nie tak daleko do celi śmierci. A
            przynajmniej śmierć higieniczna blisko.
          • Gość: bratek4 "Stopy...". Z cyklu "Jeszcze o westernie" IP: *.biaman.pl 23.09.03, 12:05
            A ja byłem w hotelu , w którymś kiedyś nocowali Butch Cassidy i Sundenca Kid, w
            Buffalo (to już chyba Wyoming, w każdym razie Dziki Zachód) - "Occidental
            Hotel". Byłem, ale nie nocowałem, po nocleg był nie na moją kieszeń. Ale
            przeszedłem się po pokojach i starałem się podotykać przedmiotów i wyobrazić
            sobie niektóre sceny z filmu. Tak, byłem tam, gdzie kiedyś stąpnęły stopy
            Butcha i Sundance'a...
      • Gość: widz Re: Kolejna modna knajpa IP: *.dialup.telenergo.pl 22.09.03, 22:39
        Jeszcze "Pod Żubrem" na Rozbrat. Fajna knajpa, wcale tam nie biją. Goście do
        zamówionego obiadku dostają zdjęcia w prezencie. Nie pamiętam gdzie Urban pił
        wódkę z Michnikiem jedząc królika biedaka.
      • minderbinder1 Re: Kolejna modna knajpa 22.09.03, 22:44
        kataryna.kataryna napisała:

> Jeszcze kilka przesłuchań i będziemy mieć jasność gdzie wypada bywać. Przed
        > komisją zeznawano już w sprawie restauracji: Chianti, Casa Valdemar, Bristol,
        > Blue Cactus, reszty nie pamiętam. Restauratorzy powinni odpalić świadkom za
        > reklamę.

Z całą pewnością fotoreporterzy będą wiedzieli, gdzie bywać.
        • Gość: marynat Re: Kolejna modna knajpa. A w niej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 01:49
          ...uroczy brzydal konwersuje ze zrobioną na rudo cycatą brunetką:

- "Ja ci dobrze radzę, ty - Olu _zejdź z pierwszej linii, bo się źle ludziom
          kojarzysz i przynosisz wstyd państwu, rządowi, SLD, GTW i Leszkowi. A
          najlepiej to się na rok-dwa całkiem wycofaj się z życia publicznego, wróć do
          zawodu, albo napisz książkę. A potem, jak sprawa przyschnie - coś się dla
          ciebie wymyśli".

- "No to chyba żarty. Za półtora roku to tu bedzie rządzić narodowo-katolicka
          prawica i ani ty, ani ja nie będziemy mieć lotów. To trzeba rozegrać zupełnie
          inaczej. Niech Leszek weźmie z kadr obiegówkę, a sam pojeździ trochę za robotą
          po Europie. Wpadnie do Schroedera, tu i tam - Może sobie coś załatwi w
          socjalistycznej międzynarodówce a potem wskoczy na komisarza do Unii
          Europejskiej. Pod jego przewodnictwem SLD dołuje, a ja mam poparcie i byłabym
          lepsza niż Oleksy czy Szmajdziński, że o Celińskim nie wspomnę..."

- "Odbiło ci? No może w SLD byś mogła...Ale na premiera? Nie! Już lepiej
          niech Miller pociągnie do końca kadencji. Oboje macie zły image... Ja wiem, co
          jest grane. Ale z mojego punktu widzenia - on jest w porządku i poza wszelkimi
          podejrzeniami ale - zrozum i nie traktuj tego osobiście, bo ja do ciebie też
          nic nie mam - ale jeśli będzie się chciało go zaatakować, nastąpi to z twojego
          powodu. Te "lub czasopism" to jest sprawa bardzo niebezpieczna, wiem że są
          dowody, które wskazują na ciebie i pośrednio na Leszka. I pogrążycie się
          oboje, a tego bym nie chciał. Zwłaszcza, że wtedy Włodek i Robert, którzy mnie
          naprawdę irytują, by się wywinęli."

-"Ale to co? Jak się usunę z życia publicznego, to ataku na mnie nie będzie?"

- "Nie, ja niczego takiego nie obiecuję ani nie sugeruję, przecież to byłby
          szantaż. Traktuj to jako dobrą radę."

I tak sobie, pojadając i popijając szeptali, bo mieli o czym.
          • Gość: lol Re: Kolejna modna knajpa. A w niej... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 02:13
            Pani Aleksandro, szanuję Panią za charakter i zato że Pani walczy. Bo reszta
            lewicy to tchórze.
    • Gość: sledziona Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.towson01.md.comcast.net 23.09.03, 04:23
      Rokita wkracza w niebezpieczna gre, moze narobic sobie duzo wrogow, ale
      rowniez bardzo duzo zwolenikow, jest bystry, ale rowniez kawal chama.
      napewno mu to pomoze w PiSie, robi sie ciekawe
      A co do teatrzyku, zawsze bedzie trwal... szkoda
    • Gość: Majcher Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.lubzel.com.pl 23.09.03, 08:25
      Mam nieodparte wrażenie, że p. Jakubowska znalazła się w ciekawej sytuacji.
      Nie wierzę, żeby nie miała ze sprawą nic wspólnego ale chyba po prostu
      znalazła się między "wódką a zakąską" bo na grupę "trzymającą władzę" nie
      wygląda (z całym szacunkiem do p. minister). Ktoś jest na tyle silny, sprytny
      lub wpływowy, że może zmusić p. minister do robienia różnych rzeczy. Teraz to
      wygląda tak jakby p. Jakubowska bardziej bała się grupy trzymającej władzę niż
      komisji śledczej i stąd te gwałtowne ataki na wszystko i wszystkich.
      • Gość: eugienek Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.brhm.cable.ntl.com 23.09.03, 09:35
        Gość portalu: Majcher napisał(a):

> Mam nieodparte wrażenie, że p. Jakubowska znalazła się w ciekawej sytuacji.
        > Nie wierzę, żeby nie miała ze sprawą nic wspólnego ale chyba po prostu
        > znalazła się między "wódką a zakąską" bo na grupę "trzymającą władzę" nie
        > wygląda (z całym szacunkiem do p. minister). Ktoś jest na tyle silny, sprytny
        > lub wpływowy, że może zmusić p. minister do robienia różnych rzeczy. Teraz to
        > wygląda tak jakby p. Jakubowska bardziej bała się grupy trzymającej władzę
        niż
        > komisji śledczej i stąd te gwałtowne ataki na wszystko i wszystkich.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wozmozno czto eta prawil'naja toczka zrenija. No my jeszczio nie znajom.

• Gość: beat Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 08:53
      Krotko mowiac-Agora spiskowala z SLD przeciwko mediom.Michnik ustala wygodne
      mu prawa z komunistami i broni Millera(ciekawe co mu Miller obiecal?).To jest
      spisek i hanba.
    • Gość: Edyta Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:08
      No to Jakubowska znów zeznaje. Ciekawe czy dzisiaj komisja ustali jakieś
      istotne fakty w sprawie zniknięcia 2 słów. Liczę na p. Rokitę.
      • Gość: all Re: Jakubowska znów przed komisją IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 10:19
        Boże, jaki ten Rokita jest głupi! Bravo Jakubowska! Całemu rządowi życzyć
        takiej bojowości i takiej orentacji w temacie!
    • Gość: moi Ekspertka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 10:16
      P. Jakubowska przyznaje, że nie jest ekspertką w sprawie przepisów dekoncentracyjnych, ale zachowuje się jakby była i wszystko pisze samodzielnie. Poza tym w ciągu 24 godz. powstało 5 albo 6 projektów, z których 1 albo 2 nie można znaleźć. Każdy projekt jest pisany chyba dla kogo innego, żeby był zadowolony - np. pan Banasiński dostaje projekt, który wg. Jakubowskiej jest bez sensu, ale odpowiada jego propozycjom (żeby był zadowolony?). Ja już w ogóle nic nie rozumiem.
      • Gość: Edyta Re: Ekspertka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 10:36
        Faktycznie trudno się już w tym połapać. Jakubowska do końca czegoś nie wie,
        pyta o radę ekspertów, potem komuś coś zleca (ustnie!), ktoś to realizuje, ale
        nie wiadomo kto, powstaje ileś wersji tego samego projektu przy czym trudno
        ustalić która z nich jest właściwa. itp., itd.
      • Gość: miki Re: Ekspertka IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.03, 10:40
        Mysle ze Michnik broni nie millera,lecz dobrego imienia Polski.Zdaje sobie
        sprawe ze chyba nic gorszego Polski i Polakow nie moze dzisiaj spotkac,jak
        wiadomosc na pierszych stronach gazet calego swiata(a przynajmniej
        Europy)"Polacy w wolnych wyborach oddali wladze przestepcy""przestepca na czele
        Polskiego rzadu"Grupa trzymajaca wladze,to pryszcz przy takiej wiadomosci.To
        nie tylko wiadomosc na dzisiaj,lecz na zawsze.Do histori przejdzie ewentualny
        fakt usuniecia Premiera rzadu,ktory stal na czele grupy przestepczej.Miler
        predzej lub pozniej odejdzie.Zle zdanie o nas pozostanie.Tego jeszcze w histori
        cywilizowanych panstw nie bylo.Pospolity przestepca na czele rzadu.
        To powoduje takie a nie inne dzialanie Michnika.
        • Gość: xamel Re: Ekspertka IP: *.dop.krakow.pl 23.09.03, 10:48
          Gość portalu: miki napisał(a):

>Tego jeszcze w histori
          >
          > cywilizowanych panstw nie bylo.Pospolity przestepca na czele rzadu.

ciekawe bo w historii demokracji kilka razy juz sie zdarzalo, i to w poprzednim
          wieku (XX :-))
          • Gość: miki Re: Ekspertka IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.03, 11:02
            Fakty prosze.
            • xamel Re: Ekspertka 23.09.03, 11:09
              Gość portalu: miki napisał(a):

> Fakty prosze.
              hitler byl wybrany w wolnych demokratycznych wyborach a byl jak sie okazalo
              szefem ZBRODNICZEJ organizacji, wiec u nas nawet jak Miller jest szefem
              PRZESTEPCZEJ organizacji to male piwko :-)
              co czywiscie nie zmienia faktu ze to straszna kicha, jesli to prawda
              ale trzymajmy sie faktow - w historii panstw cywilizowanych byly juz takie
              przypadki i nie odkrywamy tu ameryki
    • slon2002 Nudy na pudy. Kogo to jeszcze interesuje? 23.09.03, 10:39
      • Gość: moi MNIE!!!!Szalenie!!!!!!Nie mogę się oderwać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:12
    • Gość: moi Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:09
      • Gość: Edyta Re: Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:17
        Anitka nie cierpi p. Ziobro i stąd jej zachowanie.
        • Gość: moi Re: Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:19
          Anitka już się spieniła i zaraz pobije Nałęcza:)
          • Gość: moi Re: Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:24
            Brawo, udało się już nieźle przedłużyć obrady. Jakubowska musi się przecież przygotować. A posłowi Ziobrze też miło czasem przykopać. "Musiał dokonać jeszcze różnych manipulacji" - dobre, pośle Lewandowski.
            • basia.basia Re: Lewandowski + Anita kontratakuje 23.09.03, 11:34
              Gość portalu: moi napisał(a):

> Brawo, udało się już nieźle przedłużyć obrady. Jakubowska musi się przecież
              prz
              > ygotować. A posłowi Ziobrze też miło czasem przykopać. "Musiał dokonać
              jeszcze
              > różnych manipulacji" - dobre, pośle Lewandowski.

Czy ta zaciekła obrona mająca na celu zdezawuowanie tego papieru
              i odrzucenie go nie oznacza czasem, że jest niezwykle ważny?
              Czyżbyśmy byli blisko prawdy? Czy może się okazać, że po konfrontacji
              (Rywin, Michnik, Miller) poprawiono ten projekt zgodnie z żądaniami
              Agory a potem Jakubowska, której mocodawcą jest ktoś spoza najbliższego
              otoczenia premiera robiłą z tym projektem co chciała, żeby go "up.. "
              tak jak mówił Michnikowi Rywin.
              Całkiem już zgłupiałam i zaczynam podejrzewać, że Miller jest gangsterem
              ale akurat z tym szwindlem nie ma nic wspólnego.
              Chyba, że zgłupiałam własnie.
              • Gość: moi Re: Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 11:45
                Wydaje mi się, że nam wszystkim już się trochę kręci w głowie.
                Ale może to rzeczywiście oznaczać, że weszliśmy na jakiś nowy, ciekawy trop.
                Kurcze, mam tyle do roboty, a siedzę i wgapiam się w to jak głupia.
                "Wielkim Bratem" ani niczym takim się nie splamiłam, ale to widowisko od wielu miesięcy trzyma poziom.
                • Gość: Edyta Re: Lewandowski + Anita kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:01
                  To też rodzaj Big Brother'a tyle, że występują w nim politycy, dziennikarze,
                  ludzie na świeczniku. Zeznający, to nikt inny, jak tylko uczestnik programu w
                  pokoju zwierzeń. Jedyna różnica, że Big Brotherów jest 10 i ich widać, a
                  zwierzeń słucha niemal cała Polska.
                  Pozdrawiam :))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka