Dodaj do ulubionych

Romaszewski

27.06.08, 21:41
kulturka, nie ma co.
Obserwuj wątek
    • crotalus1 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:44
      Dziadowi miesza się we łbie na starość.
      • taziuta Re: Romaszewski 27.06.08, 21:45
        crotalus1 napisał:

> Dziadowi miesza się we łbie na starość.

Kulturny jak cały PiS...
        • crotalus1 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:46
          I równie zrównoważony emocjonalnie...
    • venus99 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:46
      jakie szczegóły?nie ogladam tv.
      • crotalus1 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:47
        Do Wenderlicha powiedział - Kochany komuchu... i darł się.
        • jdbad Re: Romaszewski 27.06.08, 21:50
          Dno i wodorosty:( Dlaczego ludzie krzyczą? Bo brak im argumentów.
          crotalus1 napisał:

> Do Wenderlicha powiedział - Kochany komuchu... i darł się.
        • venus99 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:51
          może był pod wpływem.on wygląda nie tylko na niezrównoważnego ale i
          na narkomana.
      • kon.by.sie.usrnial Re: Romaszewski 27.06.08, 21:48
        powiem tylko, że Wenderlich ucieszył się, że ten go nie pobił.
    • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski 27.06.08, 21:49
      Wot i kulturnyj czeławiek!Przecież ten;opozycjonista;(?)doktoryzował się w
      latach 70 w Dubnej pod Moskwą w Ośrodku Fizyki Jądrowej pod czujnym okiem KGB i
      GRU.Opozycjonista,hehehe!
    • hrabia.m.c Re: Romaszewski 27.06.08, 21:50
      kon.by.sie.usrnial napisał:

> kulturka, nie ma co.

jeśli sklerozę nazwać kulturą:) to jest "kultura"
    • palnick Przecież Wunderliht :-) to komuch. 27.06.08, 22:06

Czy wzrusza kogoś nazwanie koguta drobiem? Wyluzujcie.
      • kon.by.sie.usrnial Re: Przecież Wunderliht :-) to komuch. 27.06.08, 22:13
        a Kaczyński to psychol. Czy wobec tego należy się do niego zwracać
        per psycholu?
      • doc.torov To dlaczego Romaszewski zachowuje się jakby to on 27.06.08, 22:15
        był komuch?
        • venus99 Re: To dlaczego Romaszewski zachowuje się jakby t 27.06.08, 22:17
          bo to jest komuch.innych do Moskwy nie wysyłali
          • etta2 Re: To dlaczego Romaszewski zachowuje się jakby t 27.06.08, 23:13
            Jasne, że komuch. Cały PiS to komuchy, mam wymieniać członków tego
            (nie)rząda? Od Kryżego poczynając....na kaczkach kończąc. Mają to we
            krwi. Mając do wyboru "solidarnościowca" i LSDowca" na prezesa TK,
            kaczor wybiera komucha. Stara miłość nie rdzewieje, haha.
            • elwer-pancerfaust44 Re: To dlaczego Romaszewski zachowuje się jakby t 27.06.08, 23:15
              Na prezesa TK wybrał swego człowieka i b członka Porozumienia Centrum a nie komucha.
    • masuma Re: Romaszewski? C H A M po prostu...n/t 28.06.08, 01:31
      • paczula8 a na czymże to chamstwo Romaszewskiego polegało? 28.06.08, 08:48
        na tym, ze komuchowi powiedział , ze jest bezczelnym kłamcą???
        Przeciez Wenderlich BEZCZELNIE KŁAMAŁ obciążając Romaszewskiego za
        polityke gospodarczą Balcerowicza. Nie przypadkiem w 93 roku
        Romaszewski maszerował w antyrzadowej manifestacji ...!

Wenderlich napluł na Romaszewskiego, a potem krzyczał, ze jego
        opluli ... takiego pokazu tupetu i bezczelnosci jaki w tej rozmowie
        zaprezentował Wenderlich dawno nie widziałam.
        www.tvn24.pl/-1,1555340,wiadomosc.html
        • etta2 Re: a na czymże to chamstwo Romaszewskiego polega 28.06.08, 08:59
          A skąd taka pewność, że Wenderlich kłamał? Ja nie pamiętam
          stanowiska Romaszewskiego w sprawie likwidacji PGR, a ty pamiętasz?
          Nie lubię, nawet BARDZO nie lubię Wenderlicha, ale...jeszcze
          bardziej nie cierpię, gdy ocenia się człowieka w/g kryterium nasz-
          nie_nasz. Jak nasz, to mówi prawdę, jak nie_nasz, to kłamie.
          Romaszewski już wystarczająco odkrył swoje credo życiowe: słuzbowy
          samochód i kasa, należne mu jak psu zupa. Więc nie truj, że to okaz
          prawdomówności i moralności. Ponadto występując publicznie w TV
          nalezy trzymać emocje na wodzy, a nie popisywać się chamstwem.
          • paczula8 Wenderlich kłamał 28.06.08, 10:22
            bez najmniejszego problemu odnalazłam wczoraj dwie (mam podstwy
            sadzic, że było ich dużo więcej) publikacje Romaszewskiego,
            krytyczne wobec polityki gospodarczej Balcerowicza.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=81448403&a=81454579
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=81454348&a=81455681

> Ponadto występując publicznie w TV
            > nalezy trzymać emocje na wodzy, a nie popisywać się chamstwem.

Droga Etto, te same zasady obowiązują na forum dyskusyjnym ...
            proszę , weź sobie swoje własne słowa do serca - to raz,
            a dwa - co nazywasz chamstwem? Romaszewski, słysząc insynuacje
            Wenderlicha miał pełne prawo zdenerwować się i wykrzyczeć mu, ze
            jest bezczelnym kłamcą. To Wenderlich zachował sie jak cham.
            • taziuta W czym kłamał Wenderlich? 28.06.08, 11:38
              paczula8 napisała:

...
              > a dwa - co nazywasz chamstwem? Romaszewski, słysząc insynuacje
              > Wenderlicha miał pełne prawo zdenerwować się i wykrzyczeć mu, ze
              > jest bezczelnym kłamcą. To Wenderlich zachował sie jak cham.

Jeśli nawet kłamał, to powiedzcie mi, który polityk nie kłamie,
              co go oczywiście nie usprawiedliwia, ale kłamstwo należy wykazać,
              a nie rzucać się w chamski sposób, tak jak to zrobił Romaszewski...
              • paczula8 juz to gdzies wyżej wyjasniałam 28.06.08, 11:45
                Romaszewski bronił się ... niepotrzebnie tak nerwowo, ale jednak nie
                nalezy zapominać, że ON BRONIŁ SIĘ przed insynuacjami (chamstwem)
                Wenderlicha.
                • taziuta Każdy insynuator chamem? :) 28.06.08, 11:51
                  paczula8 napisała:

> Romaszewski bronił się ... niepotrzebnie tak nerwowo, ale jednak
                  > nie nalezy zapominać, że ON BRONIŁ SIĘ przed insynuacjami
                  > (chamstwem) Wenderlicha.

Ależ Paczulo, jeśli nazywać chamami wszystkich tych, którzy (zbyt)
                  łatwo sięgają po insynuację, to w PiS-sie wszyscy są chamami,
                  że o wielu internautach nie wspomnę...
                  • paczula8 Taziuto 28.06.08, 12:00
                    kiedy ze mna rozmawisz operuj konkretami, dobrze? :)

Wenderlich zachował sie po chamsku, poniewaz nie dość , że zarzucał
                    Romaszewskiemu nieprawdę, to jeszcze robił to w sposób wyjatkowo
                    bezczelny -> pluł i krzyczał , ze na niego plują. Winą
                    Romaszewskiego jest to, ze dał sie sprowokowac i podniósł głos, ale
                    przeciez żadnych inwektyw nie używał ... powiedziałabym nawet , ze
                    zwrócił sie do Wenderlicha w sposób nadmiernie pieszczotliwy ...:)
                    • taziuta Paczulo 28.06.08, 12:11
                      paczula8 napisała:

> kiedy ze mna rozmawisz operuj konkretami, dobrze? :)

Obawiam się (z doświadczenia), że moje konkrety i tak Cię nie
                      przekonają, bo zawsze i tak "wiesz swoje"... :)

> ... Winą Romaszewskiego jest to, ze dał sie sprowokowac i podniósł
                      > głos, ale przeciez żadnych inwektyw nie używał ...
                      > powiedziałabym nawet , ze zwrócił sie do Wenderlicha w sposób
                      > nadmiernie pieszczotliwy ...:)

"Kłamiesz, ty komuchu...", to rzeczywiście pieszczotliwe określenie,
                      które mówi wszystko nie tylko o Romaszewskim, ale również wiele
                      o tych, którym się ono podoba... :(

P.S.
                      To spisiałe chamidło zapomniało, że komuna padła 19 lat temu,
                      i że dzisiejsi posłowie (w tym Wenderlich) zostali wybrani już w
                      demokratycznych wyborach. Obrażając Wenderlicha, Romaszewski
                      obraża ludzi, którzy na Wenderlicha głosowali...
                      • paczula8 kochany lewaczku :) 28.06.08, 12:16
                        > "Kłamiesz, ty komuchu...", to rzeczywiście pieszczotliwe
                        określenie,

Romaszewski zwrócił sie do Wenderlicha 'kochany komuchu' ... czy
                        słowo 'kochany' dla komucha Wenderlicha jest obraźliwe?
                        a dla Ciebie? :)
                        • elwer-pancerfaust44 Re: kochany lewaczku :) 28.06.08, 12:21
                          Łżesz kochany solidaruchu!
                          • paczula8 Re: kochany lewaczku :) 28.06.08, 12:28
                            Elwer, spadaj, z Tobą nie gadam :)
                        • taziuta "Kochany komuchu!", a nie "lewaczku"... 28.06.08, 12:29
                          paczula8 napisała:

> > "Kłamiesz, ty komuchu...", to rzeczywiście pieszczotliwe
                          > określenie,
                          >
                          > Romaszewski zwrócił sie do Wenderlicha 'kochany komuchu' ... czy
                          > słowo 'kochany' dla komucha Wenderlicha jest obraźliwe?
                          > a dla Ciebie? :)

Tak się składa, i dobrze o tym wiesz, że słowo "komuch" jest dzisiaj
                          używane jako epitet, z intencją obrażenia przeciwnika politycznego.
                          Uważam, że tych którzy go używają, w stosunku do polityków wybranych
                          w wyniku demokratycznych wyborów, równie dobrze można
                          nazywać "swołoczą".

Tyle, że nie świadczy to dobrze o kulturze osób tego epitetu
                          używających. Tak samo jak używanie epitetu "komuch" nie świadczy
                          dobrze o kulturze osób go używających...

P.S.
                          "Kochana swołoczy" ciągle dla mnie jest określeniem obraźliwym,
                          a nie pieszczotliwym...
                          • paczula8 Re: "Kochany komuchu!", a nie "lewaczku"... 28.06.08, 12:38
                            > Tak się składa, i dobrze o tym wiesz, że słowo "komuch" jest
                            dzisiaj
                            > używane jako epitet, z intencją obrażenia przeciwnika politycznego.

pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Wenderlich
                            Jerzy Wenderlich należał do PZPR. Wstapił do niej w 80 roku, czyli
                            wtedy, kiedy pezetpeerowskie legitymacje rzucali ostatni uczciwi
                            (optymistycznie zakładając, ze w ogóle tacy w niej byli :)) ...

Słowo 'złodziej' tez bywa uzywane jako epitet, ale czy nazywając
                            złodzieja złodziejem obrażamy go?
                            • taziuta PZPR nie była partią komunistyczną, nie w 1980... 28.06.08, 12:52
                              paczula8 napisała:

...
                              > Jerzy Wenderlich należał do PZPR. Wstapił do niej w 80 roku, czyli
                              > wtedy, kiedy pezetpeerowskie legitymacje rzucali ostatni uczciwi
                              > (optymistycznie zakładając, ze w ogóle tacy w niej byli :)) ...

Byli, byli. Wiem, bo sam też należałem! :)
                              W 1981 (na jesieni, czyli przed wprowadzeniem Stanu Wojennego)
                              rzuciłem legitymację, ale Solidarności nie PZPR, po tym, jak NSZZ
                              Solidarność zaczął przeć do konfrontacji...

> Słowo 'złodziej' tez bywa uzywane jako epitet, ale czy nazywając
                              > złodzieja złodziejem obrażamy go?

No nie wiem, nawet jeśli uznać, że przynależność do PZPR to coś
                              nagannego (ja tak nie uważam :), to ciągle, PZPR już od dawna nie
                              istnieje, i Wenderlich jest posłem SLD, czyli partii, która działa
                              legalnie, i których posłowie są wybierani w demokratycznych
                              wyborach. Wypominanie Wenderlichowi ewentualnego "błędu"
                              młodości jest nie fair...

P.S.
                              PZPR nie była partią komunistyczną, nie w 1980 roku, w każdym razie.
                              Nazywanie jej członków komuchami jest więc nieuprawnione! :)
                              • paczula8 PZPR 28.06.08, 13:01
                                "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza (PZPR) – partia KOMUNISTYCZNA
                                (podkreślenie moje) założona w grudniu 1948, na skutek połączenia
                                Polskiej Partii Robotniczej i Polskiej Partii Socjalistycznej, po
                                przeprowadzeniu czystek w ich szeregach. Określana również jako
                                realno-socjalistyczna, sprawująca rządy w Polsce Ludowej, w latach
                                1948-1989 na drodze dyktatury proletariatu. Realizowała program
                                marksizmu-leninizmu."
                                pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Zjednoczona_Partia_Robotnicza

W którym roku wstapiłes do PZPR? jeśli nie chcesz nie odpowiadaj,
                                zrozumiem.
                                • taziuta Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 13:16
                                  paczula8 napisała:

> "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza (PZPR) – partia komunistyczna
                                  ...

Pamiętaj, że Wikipedię redagują ludzie, a ludzką rzeczą jest się
                                  mylić. Nie zakładam tu złej intencji, oczywiście... :)

> W którym roku wstapiłes do PZPR? jeśli nie chcesz nie odpowiadaj,
                                  > zrozumiem.

Ja z tym nie mam problemu, :)
                                  wstąpiłem na studiach w 1978.

Pracę podjąłem w sierpniu 1980, i zacząłem ją od strajku w porcie
                                  (trafiłem na statek, który stał w porcie w Szczecinie :).
                                  Do Solidarności wstąpiłem zaraz po tym jak powstała,
                                  i byłem w niej ponad rok...
                                  • paczula8 Re: Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 13:40
                                    taziuta napisał:

> paczula8 napisała:
                                    >
                                    > > "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza (PZPR) – partia
                                    komunistyczna
                                    > ...
                                    >
                                    > Pamiętaj, że Wikipedię redagują ludzie, a ludzką rzeczą jest się
                                    > mylić. Nie zakładam tu złej intencji, oczywiście... :)

Encyklpedia PWN mówi to samo ...
                                    encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3959795

> > W którym roku wstapiłes do PZPR? jeśli nie chcesz nie
                                    odpowiadaj,
                                    > > zrozumiem.
                                    >
                                    > Ja z tym nie mam problemu, :)
                                    > wstąpiłem na studiach w 1978.

Dlaczego?
                                    • taziuta Re: Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 13:46
                                      paczula8 napisała:

> taziuta napisał:
                                      >
                                      > > Ja z tym nie mam problemu, :)
                                      > > wstąpiłem na studiach w 1978.
                                      >
                                      > Dlaczego?

Jak powiem, że z przyczyn ideowych, to i tak nie uwierzysz...
                                      Może Ci więc wystarczy info, że nie byłem tak mądry jak Ramirez,
                                      i nie wiedziałem o tym wszystkim, o czym wiem dziś... :)
                                      • elwer-pancerfaust44 Re: Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 13:50
                                        W Solidarności było ok 10 milionów członków,ilu jest dzisiaj,300 tys?Dlaczego
                                        ludzie wstępowali a póżniej odeszli?
                                      • paczula8 Re: Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 15:11
                                        taziuta napisał:

> paczula8 napisała:
                                        >
                                        > > taziuta napisał:
                                        > >
                                        > > > Ja z tym nie mam problemu, :)
                                        > > > wstąpiłem na studiach w 1978.
                                        > >
                                        > > Dlaczego?
                                        >
                                        > Jak powiem, że z przyczyn ideowych, to i tak nie uwierzysz...
                                        > Może Ci więc wystarczy info, że nie byłem tak mądry jak Ramirez,
                                        > i nie wiedziałem o tym wszystkim, o czym wiem dziś... :)

dziś wiesz to co Ramirez wiedział wtedy ... posłuchaj co Ramirez
                                        mówi dziś, jest nadzieja, że za kilka lat nie napiszesz
                                        ponownie 'nie wiedziałem' ... :)
                                        • paczula8 Re: Wikipedia nie zawsze jest ścisła... 28.06.08, 15:13
                                          z braku Ramireza, możesz posłuchać mnie ... ja też wiedziałam :)
                          • woda.woda Re: "Kochany komuchu!", a nie "lewaczku"... 28.06.08, 12:42
                            > Tak się składa, i dobrze o tym wiesz, że słowo "komuch" jest
                            dzisiaj
                            > używane jako epitet,

... na który życie wymyśliło inny epitet: "solidaruch".

Jeden wart drugiego.

• elwer-pancerfaust44 Re: juz to gdzies wyżej wyjasniałam 28.06.08, 12:03
                  Chamstwem był zarzut(?) posła że Romaszewski,tak chwalący się swoją komisją
                  interwencji społecznych Solidarności zapomniał o biedzie dzieci na terenach
                  popegeerowskich?Bo że zapomniał albo wręcz olał te dzieci to jest pewne.Ta
                  prawda go zabolała(?) i wnerwiła,bo to poszło w Polskę i potwierdza że jemu
                  biega wyłącznie o gabinet marszałkowski i auto służbowe(należy mi się to jak psu
                  zupa-ZR).
                  • paczula8 chamstwem było obarczanie Romaszewskiego winą za 28.06.08, 12:06
                    politykę Balcerowicza.

EOT
                    • elwer-pancerfaust44 Re: chamstwem było obarczanie Romaszewskiego winą 28.06.08, 12:14
                      Przecież Balcerowicz to wymysł Wałęsy(Solidarności)i jego(Solidarności)parasol
                      ochronny.Bez poparcia ;S;(Romaszewskiego)to Balcerowicz mógłby sobie grzebać w
                      nosie a nie w gospodarce.Ekipa Solidarności wzięła na siebie odpowiedzialność za
                      skutki transformacji gospodarczej.A te skutki były dla setek tysięcy ludzi
                      tragiczne.
            • elwer-pancerfaust44 Re: Wenderlich kłamał 28.06.08, 11:43
              Fizyk jądrowy powinien się cieszyć że komuch przyznał mu zasługę zlikwidowania
              PGR,bo nie powiecie że były to kwitnące byty gospodarcze.Likwiduje się przecież
              nierentowne zakłady pracy czyż nie?Biega o to by póżniej dać ludziom inne szanse
              a o tym solidaruchy zapomniały i o to chodziło Wenderlichowi który nawiązał do
              praw człowieka(dzieci z popegeerowskich terenów) których ;niby;bronił dr
              fizyki.To go zabolało i wprowadziło we wściekłość,bo zrzuciło z niego mit-kit
              obrońcy praw człowieka ze służbowym autem i gabinetem.
              • paczula8 chrzanisz n/t 28.06.08, 11:46

• taziuta Dokładnie tak! :) 28.06.08, 11:48
                elwer-pancerfaust44 napisał:

> ... i o to chodziło Wenderlichowi który nawiązał do praw człowieka
                > (dzieci z popegeerowskich terenów) których ;niby; bronił dr
                > fizyki. To go zabolało i wprowadziło we wściekłość, bo zrzuciło
                > z niego mit-kit obrońcy praw człowieka ze służbowym autem
                > i gabinetem.

I spadła z Romaszewskiego politura, i ujrzeliśmy chama...
        • masuma To Romaszewski zaczął 28.06.08, 12:50
          Zaczęło się niewinnie. PIerwszy zaatakował Romaszewski:

"Wasze przywiązanie do praw człowieka mnie wzrusza i zaraz się rozpłaczę. Dwa
          miliony ludzi z PGR-ów pozbawiono zajęcia, wyeliminowano ich i ich dzieci i
          nasza lewica ani słowa. Fajnie jest. Koszty transformacji" - kpił z Wenderlicha
          Romaszewski.

"Takiej niepamięci to ja dawno nie widziałem. Otóż gdy w 1993 roku SLD
          obejmowało władzę, pan przez cztery lata będąc już senatorem, dokładał rękę do
          likwidacji PGR-ów, do tego, że bezrobocie osiągnęło poziom trzech milionów.
          Wstydziłby się pan teraz..." - odpowiadał Wenderlich.

"To pan by się wstydził kłamać! Bo to już przechodzi ludzkie pojęcie, co pan
          mówi! To kłamstwa wszystko, wszystko bezczelne insynuacje!" - krzyczał Romaszewski.

Jerzy Wenderlich:
          Krzyczeć pan może w PiS-ie
          Zbigniew Romaszewski:
          Tak, jeśli ktoś jest atakowany insynuacjami. Kochany komuchu, jesteś po prostu
          bezczelny
          Jerzy Wenderlich:
          Oto poziom senatora Romaszewskiego. Słuchajcie państwo. Oto senator Romaszewski
          i poziom całego Prawa i Sprawiedliwości.
          Zbigniew Romaszewski:
          Oto poziom posła SLD, który jest w stanie w oczy kłamać ludziom

Jerzy Wenderlich:
          Ciesze się, że mnie pan jeszcze nie uderzył. Cieszę się, że mnie pan jeszcze nie
          oblał wodą.
          • taziuta No tak, prawiczki mają filtry na uszach... :) 28.06.08, 12:58
            masuma napisał:
            Re: To Romaszewski zaczął

> Zaczęło się niewinnie. PIerwszy zaatakował Romaszewski:
            ...

No tak, prawiczki często są tak uprzedzone, że każde słowo
            prawicowego polityka to dla nich "słowo objawione", żaś słowa
            polityka z lewicy, to "obraza boska". :)
            • paczula8 Romaszewski zaczął 28.06.08, 13:04
              temat ... ale Romaszewski powiedział prawdę. Wenderlich bezczelnie
              kłamał.
              • taziuta Re: Romaszewski zaczął 28.06.08, 13:25
                paczula8 napisała:

> temat ... ale Romaszewski powiedział prawdę. Wenderlich bezczelnie
                > kłamał.

No widzisz, Ty ciągle swoje...

Przecież wyżej już Ci wyjaśniono historię upadku PGR-ów...
                Zlikwidował je rząd tego mądrali Bieleckiego (KLD - protoplasta PO).
                Romaszewski był wówczas senatorem. Nic nam nie wiadomo żeby wtedy
                protestował, tak więc uprawnionym było stwierdzenie, że przyłożył
                rękę do likwidacji PGR (co akurat było ok.) bez programu
                "spadochronowego" dla pracowników PGR...

A przecież o walce o prawa człowieka tam była mowa, prawda?!
                Prawda zabolała chamusia Romaszewskiego, stąd jego wybuch...
                • paczula8 Re: Romaszewski zaczął 28.06.08, 15:04
                  taziuta napisał:

> paczula8 napisała:
                  >
                  > > temat ... ale Romaszewski powiedział prawdę. Wenderlich
                  bezczelnie
                  > > kłamał.
                  >
                  > No widzisz, Ty ciągle swoje...
                  >
                  > Przecież wyżej już Ci wyjaśniono historię upadku PGR-ów...
                  > Zlikwidował je rząd tego mądrali Bieleckiego (KLD - protoplasta
                  PO).
                  > Romaszewski był wówczas senatorem. Nic nam nie wiadomo żeby wtedy
                  > protestował, tak więc uprawnionym było stwierdzenie, że przyłożył
                  > rękę do likwidacji PGR (co akurat było ok.) bez programu
                  > "spadochronowego" dla pracowników PGR...

W Wyborczej nie napisali? Biedactwo ... w takim razie polecam stronę
                  z jego publikacjami ...
                  www.romaszewski.pl/podstrony/index_publikacje.html
                  Romaszewski juz w 90 roku wiedział to, do czego wielu dochodzi
                  dopiero teraz.

> A przecież o walce o prawa człowieka tam była mowa, prawda?!
                  > Prawda zabolała chamusia Romaszewskiego, stąd jego wybuch...

Romaszewski jest chamem, ale Maleszki mendą nazwać nie mozna ...
                  Taziuto, Ty jestes hipokrytą ... stwierdzam to ze smutkiem:(
    • woda.woda Ano, 28.06.08, 10:33
      panu senatorowi puściły nerwy i wyszło szydło z worka...
      "ty komuchu bezczelny" - wstyd, ale wpisuje sie w pisowską retoryke
      przecież

ale nie czepaiajmy się pana senatora...
      • kubala11 Re: Ano, 28.06.08, 10:58
        Nie puściłyby Ci nerwy gdyby ktoś wmawiał Ci, że jesteś dziwką, a to nieprawda,
        bo dziwką jest sąsiadka z X piętra a Ty mieszkasz na V?

Taki przykład mi przyszedł do głowy, gdyż klikajac do funkcjonalnych... trzeba
        uzywać drastyczne przykłady. Wtedy coś dojdzie do tych pustaków.
        • woda.woda Re: Ano, 28.06.08, 11:00
          Nie wiem, czy by mi puściły.

Czasem mi puszczają, ale nawet wtedy nie nazywam nikogo w ten
          sposób. Szczególnie publicznie.
          • kubala11 Re: Ano, 28.06.08, 11:01
            W jaki sposób?
            • woda.woda Re: Ano, 28.06.08, 11:03
              Publicznie? Per "ty"

• woda.woda "Wersalu nie będzie" 28.06.08, 11:05
                mówił Lepper - i, jak widać, wielu w to graj.

Ale nie mnie.

• elwer-pancerfaust44 Re: "Wersalu nie będzie" 28.06.08, 13:59
                  woda.woda napisała:

> mówił Lepper - i, jak widać, wielu w to graj.
                  >
                  > Ale nie mnie.
                  >
                  Romaszewski to raczej z Kremla ma nawyki a nie z Wersalu.Nic dziwnego,przesiąkł
                  bolszewizmem w czasie studiowania w CCCP.
                  • taziuta Dzisiaj to chyba zasługa?! ;) 28.06.08, 14:05
                    elwer-pancerfaust44 napisał:

> Romaszewski to raczej z Kremla ma nawyki a nie z Wersalu.
                    > Nic dziwnego,przesiąkł bolszewizmem w czasie studiowania w CCCP.

To akurat należy mu zaliczyć na plus (wg PiS) jak mniemam), tak jak
                    prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu sięganie w pracy doktorskiej po
                    takie autorytety jak LENIN! :)))
              • kubala11 Re: Ano, 28.06.08, 11:05
                Nazwanie komucha bezczelnym jest jakieś naganne skoro komuch bezczelny jest?
                • woda.woda Re: Ano, 28.06.08, 11:07
                  Nie wiem, czy naganne, ale świadczy o niskiej kulturze mówiącego.
                  • kubala11 Re: Ano, 28.06.08, 11:10
                    Cofam to pytanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=81454348&a=81461951
                    Teraz juz wiem...:(
                    • woda.woda Re: Ano, 28.06.08, 11:11
                      Kwestia smaku, mój drogi :)
                      • kubala11 Re: Ano, 28.06.08, 11:13
                        Tak, tak, ryba to piękny... ptak.:)
                        • woda.woda :) 28.06.08, 11:14
                          Wiem, że wiesz, co mam na myśli :)

Miłego dnia.

• pla_cebo Re: :) 28.06.08, 11:55
                            woda.woda tez ma stalinowskich przodkow...
                • elwer-pancerfaust44 Re: Ano, 28.06.08, 14:03
                  kubala11 napisał:

> Nazwanie komucha bezczelnym jest jakieś naganne skoro komuch bezczelny jest?
                  Biega ci o to że Wenderlich powinien nazwać Romaszewskiego bezczelnym solidaruchem?
    • pla_cebo Re: Romaszewski 28.06.08, 11:47
      W Norwegii powiesili by twoj nick za totalitaryzm i za twoich
      przodkow stalinowskich...
      • zdybex Re: Romaszewski 28.06.08, 13:22
        Tak szybko zwiewał, że nawet kożuch zrzucił aby szybciej spieprzać przed
        milicją. Teraz za ten kożuch jako odszkodowanie ma ćorkę w telewizji (to taka
        najbrzydsza, rzucili ją z litości na Bialoruś) i wiceszefostwo w Senacie. A
        kultury to chyba się uczył na Zabkowskiej albo na bazarze Rózyckiego ( "do pyzów")
        • zdybex Re: Romaszewski 28.06.08, 13:24
          Pewnie go w Dubnej naswietlili bo jakiś taki wyczyszczony z intelektu.
      • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski 28.06.08, 14:07
        Tja,powiesili by go ,bo Norwedzy coś tam słyszeli o staliniżmie.To powinni
        wieszać rzymskich katolików bo słyszeli o zbrodniach św Inkwizycji.W końcu z
        tego powodu Norwedzy są protestantami.
    • inna57 A mnie zaskoczyło zupełnie co innego 28.06.08, 13:38
      Ten pożal się Boże "opozycjonista" z moskiewskim doktoratem, powiedział coś na
      temat tego że demokracja i prawa człowieka są nie ważne. Co prawda nie
      powiedział co jest ważne ale po ostatnich wypowiedziach gajowego można być
      pewnym że chodzi o WŁADZĘ.
      A pamiętacie jak skamlał że jak nie zostanie marszałkiem to nie będzie miał
      służbowego auta. A tramwajem albo autobusem nie łaska, a autka własnego nie
      można z senackiej synekurki kupić. Najlepiej się żeruje na cudzej krwawicy.
      Niestety swoim obecnym zachowaniem pan Romaszewski wymazał wszystko to co robił
      w czasach słusznie minionych.
      • chilly Re: A mnie zaskoczyło zupełnie co innego 28.06.08, 13:41
        Zgoda, inna57. Kiedyś miałem tego pana za inteligentnego i
        rozsądnego. teraz jednak, gdy widzę te skrzywioną i nadeta twarz, to
        przełączam telewizor na inny kanał.
        • zdybex Re: A mnie zaskoczyło zupełnie co innego 28.06.08, 13:47
          oGóLNY SYF.
    • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski solidaruch po kaczej lini? 28.06.08, 14:11
      Żałosny jest doktorek-senatorek kształcony w CCCP i nazywający znacznie
      młodszego posła komuchem!Chyba ta Dubna porobiła mu większe szkody w mózgu niż
      innym Czarnobyl.
    • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski solidaruch po kaczej lini? 28.06.08, 15:31
      Odpowiedział bym tylko słowami polobolo disco polo albo moimi:Na pohybel im!
    • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski solidaruch po kaczej lini? 28.06.08, 18:13
      Mogą mi skoczyć na pukiel!
    • z-l-y heniek tu przylazles trolowac? 28.06.08, 18:21
      wypijerdalaj z tego forum kapusto
    • elwer-pancerfaust44 Re: Romaszewski solidaruch po kaczej lini? 28.06.08, 18:23
      A gdyby nawet,to zawołam:Vici victis!Moje będzie i tak na wierzchu.
      • z-l-y nie karm trola dziadku 28.06.08, 18:24
        • elwer-pancerfaust44 Re: nie karm trola dziadku 28.06.08, 18:27
          Jak mówi Pismo Święte,głodnych trzeba nakarmić.......
    • z-l-y giwi tnij chama 28.06.08, 18:23

• paczula8 Interesuje cię senator Romaszewski? 29.06.08, 09:31
      proszę czytaj ...
      www.romaszewski.pl/podstrony/index_sylwetka.html
      • hollogram Romaszewski 29.06.08, 09:37
        Człowiek pozbawiony honoru. Żebrał, żebrał i w końcu wybrali go
        wicemarszałkiem:( Bo przeciez musiał miec limuzynę:(

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4646119.html
        • paczula8 Re: Romaszewski 29.06.08, 10:18
          hollogram napisał:

> Człowiek pozbawiony honoru. Żebrał, żebrał i w końcu wybrali go
          > wicemarszałkiem:( Bo przeciez musiał miec limuzynę:(
          >
          >
          > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4646119.htmla

"Wcześniej Donald Tusk powiedział, że Platforma nie będzie wpływać
          na decyzję senatorów tej partii w czasie głosowania nad kandydaturą
          Zbigniewa Romaszewskiego (PiS) na wicemarszałka Senatu. I dodał że
          Romaszewski jest "człowiekiem konfliktowym"

Romaszewski jest człowiekiem konfliktowym i dlatego PO wysuneła
          kandydaturę Niesiołowskiego ... obłuda do kwadratu.
      • hollogram Re: Interesuje cię paczulo Romaszewski? 29.06.08, 09:55
        Proszę poczytaj:'A co na to sam zainteresowany? Jest mu źle, czuje
        się skrzywdzony. Wzruszające są jego słowa o tym, że będzie więcej
        pracował i mniej zarabiał, a także, że nie będzie miał samochodu!
        Nie wiem, jak Was, ale mnie to chwyciło za serce... Wprawdzie wielu
        dałoby się pokroić za taką małą pensyjkę senatorską, a przejazdy
        dowolną komunikacją senator ma za darmo, ale ten argument o pracy -
        perełka. Niewyobrażalne - trzeba będzie zabrać się za robotę!'
        wywrotowiec.blox.pl/2007/11/Skandal-z-Romaszewskim.html
        • hollogram Re: Interesuje cię paczulo Romaszewski? 29.06.08, 09:57
          Proszę poczytaj:
          azraelk.wordpress.com/2007/11/06/maly-wielki-czlowiek/
        • paczula8 Re: Interesuje cię paczulo Romaszewski? 29.06.08, 10:32
          hollogram napisał:

> Proszę poczytaj:'A co na to sam zainteresowany? Jest mu źle,
          czuje
          > się skrzywdzony. Wzruszające są jego słowa o tym, że będzie więcej
          > pracował i mniej zarabiał, a także, że nie będzie miał samochodu!

Wypowiedzią Romaszewskiego ekscytujecie się, jak nie przymierzając
          Julka Pitera dorszem kupionym przez jakiegos posła z PiSu.
          Romaszewski w swojej prostolinijności wspomniał o samochodzie, inni
          o przekretach kosztujących nas (podatników) miliony złotych -
          milczą ...

Jedno głupie zdanie Romaszewskiego ... jak sie ma do setek takich
          zdań wypowiedzianych przez Wałęsę ... mędrca Wałęsę?
          • z-l-y paczula 29.06.08, 10:52
            @
            • paczula8 Re: paczula 29.06.08, 10:59
              wiedziałam :)))

z-l-y napisał:

> @
    • paczula8 Re: senator Romaszewski po doktoracie w CCCP? 29.06.08, 09:47
      Romaszewski to fantastyczny człowiek, zupełnie inny niz ty :)
    • albisia Re: Romaszewski 29.06.08, 09:59
      Ten najpaskudniejszy z ludzi nareszcie pokazał swoje prawdziwe
      oblicze. Cieszę się, że zobaczyła to cała Polska. Ale w Szkle
      Kontaktowym niby pokazali fragment tej dyskusji Romaszewskiego z
      Wenderliochem ale ukryli najpiękniejszy moment: wykrzywioną gębę
      wrzeszczącego Romaszewskiego. Ciekawe dlaczego?
    • hollogram Re: Interesuje cię paczulo Romaszewski? 29.06.08, 10:05
      'Dama' nie zauważa ; jest ponad... Do koncepcji jej nie pasuje.
      przeczytaj.regulamin.lub.pobie napisała:

> paczula przeczyta żale zasłużonego dla CCCP doktorka?;)
      >
      > > Proszę poczytaj:'A co na to sam zainteresowany? Jest mu źle,
      czuje
      > > się skrzywdzony. Wzruszające są jego słowa o tym, że będzie
      więcej
      > > pracował i mniej zarabiał, a także, że nie będzie miał
      samochodu!
      > > Nie wiem, jak Was, ale mnie to chwyciło za serce... Wprawdzie
      wielu
      > > dałoby się pokroić za taką małą pensyjkę senatorską, a przejazdy
      > > dowolną komunikacją senator ma za darmo, ale ten argument o
      pracy -
      > > perełka. Niewyobrażalne - trzeba będzie zabrać się za robotę!'
      > > wywrotowiec.blox.pl/2007/11/Skandal-z-Romaszewskim.html
      >
    • paczula8 Re: senator Romaszewski po doktoracie w CCCP? 29.06.08, 10:12
      przeczytaj.regulamin.lub.pobie napisała:
      >
    • paczula8 Re: senator Romaszewski po doktoracie w CCCP? 29.06.08, 10:23
      jestem za odpowiedzialnością, czytaj ze zrozumieniem.

I oczywiście za wolnością, w tym wolnością słowa i prawem do
      posiadania broni. Fakt, ze na swiecie (na forum) zdarzaja sie
      psychopaci, nie jest powodem, żeby wolność ograniczać normalnym
      ludziom.
    • paczula8 kończę Henryku 29.06.08, 10:34
      pomimo wszystko, życzę Ci miłego dnia.
    • paczula8 też uważam, 29.06.08, 10:52
      że juz wystarczająco sie skompromitowałeś.

a Asieńkę32 serdecznie pozdrawiam:)))
    • henio56 Romaszewski- nie lubię takich klarnetów 29.06.08, 21:45
      wstrętny narcyz samochwała, słownictwo i zachowanie prostackie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka