Dodaj do ulubionych

Odszedł Zbigniew Romaszewski {*}

13.02.14, 18:47
O śmierci Zbigniewa Romaszewskiego poinformowała jego córka Agnieszka Romaszewska-Guzy. Jak powiedziała, przyczyną śmierci ojca był masywny udar pnia mózgu. Poinformowała też, że rodzina zgodziła się oddać jego obie nerki do przeszczepu. - Mamy nadzieję, że uratują komuś życie - podkreśliła.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15453387,Zbigniew_Romaszewski_nie_zyje__Slynny_opozycjonista_.html#BoxSlotIIMT
Niech spoczywa w pokoju.
Obserwuj wątek
    • waga_1949 Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 13.02.14, 19:11
      To dobrze,że ewentualnie jego organy na coś się przydadzą. Przynajmniej jakiś pozytywny akcent.. Bo po zażartej walce Romaszewskiego o odszkodowanie za walkę z "komuną", nabrałam do niego obrzydzenia. Myślałam,że patriotyzmu nie można przeliczać na kasę. Okazało się,że jestem naiwna, niestety.
      • jaga_22 Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 13.02.14, 19:29
        Na pewno zasłużony,ale też go zapamiętałam nienajlepiej.

• engine8 Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 13.02.14, 20:31
        "Bo po zażartej walce Romaszewskiego o odszkodowanie za walkę z "komuną", nabrałam do niego obrzydzenia."

Rzeczywiscie wstretny czlowiek za to ze chcial aby mu w jakis sposob zrekompensowano to co w zyciu prywatnym i zawodowym stracil walczac z komuna... Ci co walczyli np z niemcami to powinni cos dostac ale z komuna? przeciez za walke z "bracmi" sie szlo do pierdla...

Zwlaszcza Ci z ktorymi walczyl powinni sie czyc oburzeni...
        • ajaksiowa Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 14.02.14, 14:47
          Rzeczywiście trzeba być,, wielkim patriotą,, aby ubiegać się o odszkodowanie od swojego kraju.sad
          • ewa9717 Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 14.02.14, 16:17
            Dobrze albo wcale, więc miałam wcale, ale...
            Romaszewski zapłatę zupełnie niezłą za swoje kombatanctwo odebrał przez ćwierć wieku kręcąc się w sejmowo-senatorskich okolicach. Pewnie bym przełknęła tę wycenę za 250 000, pal diabli, ale potem te jeremiady, kiedy płakał,że nie ma już słuzbowego samochodu z kierowcą (i dostał, choć mu się nie należało), a szczególnie zaprzeczenie chyba wszystkim swoim dawnym ideałom, kiedy dla partyjniackich interesów i dla przypodobania się jarkaczowi mówił, że stadionowi bandyci to wzory patriotyzmu...
            • iryska2604 Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 14.02.14, 17:25
              Wszystko to prawda.
              • wirujacypunkt Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 14.02.14, 18:26
                Ewa uprzedziła wszystko to, co ja chciałam napisać.
                Cóż niektórzy opozycjoniści wycenili swój patriotyzm, co w moim odczuciu jest kuriozalne
                i w tym momencie straciłam dla nich cały szacunek, ale panu Romaszewskiemu, niech ziemia
                lekka będzie.
                • amityr Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 15.02.14, 17:58
                  Cud i miód. Wątek w skrócie jako epitafium :

Ja, Zbigniew, tutaj spoczywam
                  Zmilczam śmieszne sprawy
                  i po całej ziemi szkody kretów zostawiam.
                  Jeżeli ktoś uważa inaczej, niech zejdzie na dół
                  i tutaj ze mną podyskutuje.

(tł. Andrzej Wypustek)[3]
    • wikul Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 15.02.14, 20:54
      Na pożegnanie udzielił wywiadu w TV Trwam.

www.tv-trwam.pl/film/polski-punkt-widzenia-06022014

Nic nie wskazywało że odejdzie w najbliższym czasie. Wywiad z 6.02.2014.
      • anoagata Re: Odszedł Zbigniew Romaszewski {*} 15.02.14, 21:22
        Był jednym z zauważalnych polityków,kiedy zaczęłam się interesować polityką co nie co.
        Pozytywnie.
        A już na końcu... to jak powyżej napisała Ewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka