patience 23.07.08, 16:02 Jeden nie moze poczekac paru godzin, bo chce zrobic cyrk poza plecami. Drudzy wyja i tupia. Wszystkim razem smoczki w paszcze i do przedszkola...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woda.woda Niestety, 23.07.08, 16:03 nie widac na horyzoncie poważnej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki jest nas garstka 23.07.08, 16:05 jest garstka ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie jak Profesor Geremek i Tadeusz Mazowiecki Odpowiedz Link Zgłoś
tornson WAS??? 23.07.08, 16:26 Nie rozśmieszaj mnie! Ty jesteś elektorat POPiSu. No chyba że się mylę, ale nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Tornson, 23.07.08, 16:28 jakby to powiedzieć... czep się kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wycierasz tutaj sobie twarz ludźmi związanymi 23.07.08, 16:31 z LiDem w ostatnich wyborach, a głosowałaś na PO. A ja po prostu mam dość twojej hipokryzji, więc ją demaskuję. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:42 Z LiDu zostali baronowie z SLD. Multimilionerzy, ktorzy kreca ta cala elita. Srodowisko, ktore sie kojarzy już nawet nie z tym, co bylo przed 89tym, ale z pozniejsza korupcja i kradzieżą. To nie jest zadna alternatywa, nawet dla lkudzi z OPZZ. W odroznieniu od ciebie, ja, Solidarnosciowiec, z nimi rozmawiam i wiem co mysla. Nie zaglosuja na SLD. Czuja sie jednakowo oszukani i upokorzeni jak ludzie z Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:44 ty solidarnosciowiec? taki w stylu Jarka Kacza? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:49 taki szaraczek, co sobie troche posiedzial za stanu wojennego, ale niespecjalnie jest o czym mowic, bo byl gowniarz, a malolatow nawet komuna traktowala ulgowo. Niemniej nie o takem polskem. Mam tak zwany wolny zawod., Do dzisiaj place skladki na Solidarnosc i tak zawsze bedzie. Rozmawiam z ludzmi z OPZZ, bo te konflikty byly 20 lat temu i baronowie z OPZZ maja tyle wspolnego z pielegniarka, co baronowie z Solidarnosci z stoczniowcem. I tyle. Ludzie nie przerzuca swoich glosow na SLD, moge sie zalozyc o butelke koniaku. Ich wlasni ludzie, ktorzy wychodzili z tamtej strony, ale dzisiaj sa zupelnie w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 17:08 patience napisała: > taki szaraczek, co sobie troche posiedzial za stanu wojennego, ale niespecjalni > e > jest o czym mowic, bo byl gowniarz, a malolatow nawet komuna traktowala ulgowo. > Niemniej nie o takem polskem. Mam tak zwany wolny zawod., Do dzisiaj place > skladki na Solidarnosc i tak zawsze bedzie. Rozmawiam z ludzmi z OPZZ, bo te > konflikty byly 20 lat temu i baronowie z OPZZ maja tyle wspolnego z > pielegniarka, co baronowie z Solidarnosci z stoczniowcem. I tyle. Ludzie nie > przerzuca swoich glosow na SLD, moge sie zalozyc o butelke koniaku. Ich wlasni > ludzie, ktorzy wychodzili z tamtej strony, ale dzisiaj sa zupelnie w innym miej > scu. > > Piszesz o sobie,pejszns? Siedzialas,szaraczku,5(piec)dni.Ile to jest "troche"?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:27 woda.woda napisała: > Za mało nas jest. (ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie > jak Profesor Geremek i Tadeusz Mazowiecki) To wygrajcie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:37 woda.woda napisała: > Chętnie, ale nie ma szans na razie. Przykro mi, że tak się męczysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:38 Nie męczę się, ale szlag mnie trafia, że muszę wybierac mniejsze zło :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:42 > Nie męczę się, ale szlag mnie trafia, że muszę wybierac mniejsze > zło :) No cóż, żyjesz w społeczeństwie... Ile wy tych procencików uzbieraliście? Razem z SLD to chyba 8, a bez Większego Brata ile? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:44 > No cóż, żyjesz w społeczeństwie... tak, dlatego dostosowuję się. w ostatnich wyborach głosowałam na PO - jako na mniejsze zło przeciwko PiSowi Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:48 A nie lepiej zgodnie z sumieniem głosować na te swoje ~2%? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:50 Pewnie, że lepiej. Ale wtedy dla mnie - po przekalkulowaniu - wyszło, że wówczas dobrem wyższego rzędu jest przegrana PiSu, a to gwarantowała tylko PO Do PE głosowałam na prof. Geremka Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 17:00 Ależ ja nie narzekam. Miałam wspaniałego europosła a z rzeczywistością nie dyskutuję. Pewnie znów wybiorę mniejsze zło. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 17:13 To wasze społeczeństwo socjalistyczne to ciekawa rzecz. Tyle osób tak się poświęca, aby do niego się dostosować i wybierać mniejsze zła. A jednak nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson W tak zacofanych społecznie krajach jak Polska czy 23.07.08, 16:36 USA wybory wygrywa masowy propagandowy bełkot medialny. A media opanowane są przez bogoojczyźnianych wypierdków oraz marnych cwaniaczków którzy w Polsce mają symulować klasę biznesową. Stąd media piszczą na nutkę POPiSu, a niedorozwinięci obywatelsko polacy ślepo wierzą w ten bełkot. zamurowany napisał: > To wygrajcie wybory. Ale nie ciesz tak ryja, bo Unia nie będzie się w nieskończoność przyglądać jak na jej wschodnich kresach jakieś barachło próbuje się rzucać i w końcu użyje swojej propagandy medialnej do pokonania radykalnej prawicy rządzącej Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski POPiS daje popis. Ale to nie koniec ... . 23.07.08, 16:11 Na samą myśl, że mógłbym być solidaruchem mam ochotę się pochlastać ... . Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć trochę 23.07.08, 16:28 wykraczające poza wieczorne wydania wiadomości TVP,TVN,Polsatu, to byście nie gadali takich głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 16:35 tornson napisał: > wykraczające poza wieczorne wydania wiadomości TVP,TVN,Polsatu, to byście nie > gadali takich głupot. Mamy głosować na multimilionerow z SLD, którzy nawet wlasny OPZZ mają w tym samym miejscu, co Solidarność? Bez jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 16:38 patience napisała: > Mamy głosować na multimilionerow z SLD, którzy nawet wlasny OPZZ mają w tym > samym miejscu, co Solidarność? Bez jaj... No właśnie o tym piszę. Twoja wiedza o scenie politycznej nie wykracza poza migawki wieczornych wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 17:14 Wykracza, i to znacznie, zapewniam Cie. Mimo ze jestem bezpartyjna, pozostyalam aktywna na swoim, przyznam, bardzo niskim poziomie (jesli chodzi o dzisiejsza hierarchie wladzy) w realnym zyciu. Ale dzieki temu mam kontakt z ludzmi z bardzo roznych stron. jakby tu rzec. Trzymam sie swojej przeszlosci i szanuje ludzi co sie ttrzymaja swojej, nawet jak sie z nimi nie zgadzam. Od 89 roku minelo 20 lat i bylo duzo czasu na rozmowy i przemyslenia. Elity polityczne traktuja zwyczajnych ludzi jak idiotow, ktorymi sie steruje propaganda. No to zobaczymy jakie bedzie uczestnictwo w nastepnych wyborach. Ludzie glosuja nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:10 o, skoro pacjentka odcina się od kaczek, to znaczy że Jarek już puszcza bańki nosem Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:12 Na samą myśl, że mógłbym być solidaruchem mam ochotę się pochlastać ... . Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:13 wiemy, ubecki pomiotku, wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
patience Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:13 W obu partiach bylo cos dobrego. Ale dzisiaj poza stylem Giertycha z Lepperem już nic nie zostalo. Na tym polega dramat. Nie ma na kogo przerzucić glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:17 patience napisała: > W obu partiach bylo cos dobrego. Ale dzisiaj poza stylem Giertycha z Lepperem > już nic nie zostalo. Na tym polega dramat. Nie ma na kogo przerzucić glosu. > > Tak. W obu partiach byli (i są ?) konfidenci. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Komuniści sie na tym nie pożywią, niedzielski 23.07.08, 16:28 Nikt im niczego nie zapomnial. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:18 poradzisz sobie, pacjentka - od czasów komuny jakiś zmysł podpowiadał ci, kiedy się odciąć od swoich idoli tak by iść z nimi do góry, ale nigdy nie pasadać z nimi na buzię Odpowiedz Link Zgłoś
patience raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 16:24 Skutek jest jeden. Doszlo do lepperyzacji parlamentu. To teraz oni wyrzucają zboże na tory za sowite pensje placone z naszych podatków. PS. Miki, w odroznieniu od ciebie, nie jestem niczyim propagandzista. Jestem bezpartyjna i widze co sie dzieje. Glosowalam na PiS bo mialam swoje poglady, ale juz nie zaglosuje, bo coraz mniej maja z tymi pogladami wspolnego. Jesli zaglosujesz na PO po tym co wyprawiaja, to znaczy ze albo jestes jakis funkcjonariusz, albo bezmozg. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 17:06 oczywiście, że już nie zagłosujesz na PiS, bo ono już nie wróci do władzy co sezon głosujesz na kogoś innego, więc nie mów mi o poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 17:14 patience napisała: > Skutek jest jeden. Doszlo do lepperyzacji parlamentu. To teraz oni wyrzucają > zboże na tory za sowite pensje placone z naszych podatków. > > PS. Miki, w odroznieniu od ciebie, nie jestem niczyim propagandzista. Jestem > bezpartyjna i widze co sie dzieje. Glosowalam na PiS bo mialam swoje poglady, > ale juz nie zaglosuje, bo coraz mniej maja z tymi pogladami wspolnego. Jesli > zaglosujesz na PO po tym co wyprawiaja, to znaczy ze albo jestes jakis > funkcjonariusz, albo bezmozg. > > Mialas swoje poglady?A co sie z nimi stalo?Poszly z ziobrami? To zostal juz tylko Benio Tejkowski,stary przyjaciel Zielonych Brygad. Wracaj do hal,pejszns.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 17:12 patience napisała: A co z PiSdzielcami? Koniec? To moze powrot do Zielonych Brygad?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 17:10 patience napisała: > Glosuj na swoja partie,PiSdowo.;) Odpowiedz Link Zgłoś
0skar Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:13 > jest garstka ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie jak Profesor Geremek i > Tadeusz Mazowiecki Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:16 owszem, ale wolno - Jadwiga Kaczyńska i jej synowie trzymaja się mocno, podobnie rodziece Gsiewskiego, Suskiego,Jasińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Ale jest 23.07.08, 16:18 jeszcze naczelny rzygacz cmentarny i jego wyznawcy-rzygacze mniejsi. 0skar napisał: > Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:18 0skar napisał: > Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają. > Sądząc po obradach komisji regulaminowej, przeżytki po PRL wlasnie tam sie zgromadziły. Jeden nadweręża autorytet Sejmu żeby dla swojej partii zrobic cyrk, bo przekladanie obran z przedppołudnia na popopludnie jest normalną praktyką i nie raz się w sejmie zdarzyło. Drudzy z chęcią w tej awanturze uczestniczą, bo to też gra na ich elektorat. Jedni i drudzy mają gdzieś jakikolwiek interes państwa i powagę sprawowanego urzędu. Surrealistyczny cyrk, a nie parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: jest nas garstka 23.07.08, 17:17 patience napisała: > Sądząc po obradach komisji regulaminowej, przeżytki po PRL wlasnie tam sie > zgromadziły. Jeden nadweręża autorytet Sejmu żeby dla swojej partii zrobic cyrk > , > bo przekladanie obran z przedppołudnia na popopludnie jest normalną praktyką i > nie raz się w sejmie zdarzyło. Drudzy z chęcią w tej awanturze uczestniczą, bo > to też gra na ich elektorat. Jedni i drudzy mają gdzieś jakikolwiek interes > państwa i powagę sprawowanego urzędu. Surrealistyczny cyrk, a nie parlament. > > > > > > > Ty tych ludzi wybieralas;powinnas sie cieszyc,ze sa jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Konkurencja jest, ale upośledzone społeczeństwo 23.07.08, 16:25 woli dalej wierzyć w tępą propagandę popisowskich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Konkurencja jest, ale upośledzone społeczeńst 23.07.08, 16:28 tornson napisał: > woli dalej wierzyć w tępą propagandę popisowskich mediów. Ojciec Tadzik R. mówi tym palantom co mają robić ... . Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 16:56 Ciekawe, ile taką, nakręcającą polskie życie polityczne, dziecinadę, da się ciągnąć. Na ten temat już niedługo chyba będzie można pisać prace naukowe. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:10 Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:29 elwer-pancerfaust44 napisał: > Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności. Sterowanego przez multimilionerow wyroslych z pnia PZPR, wypadaloby, bys dodal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:38 patience napisała: > elwer-pancerfaust44 napisał: > > > Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności. > > > Sterowanego przez multimilionerow wyroslych z pnia PZPR, wypadaloby, bys dodal > ;) > > A ja dodam,zes na PiSdziowcow glosowala,wiec i ty szambem pachniesz. Odpowiedz Link Zgłoś