Dodaj do ulubionych

Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wystarczy

23.07.08, 16:02
Jeden nie moze poczekac paru godzin, bo chce zrobic cyrk poza plecami. Drudzy
wyja i tupia. Wszystkim razem smoczki w paszcze i do przedszkola...;)
Obserwuj wątek
    • woda.woda Niestety, 23.07.08, 16:03
      nie widac na horyzoncie poważnej konkurencji.
      • mmikki jest nas garstka 23.07.08, 16:05
        jest garstka ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie jak Profesor Geremek i
        Tadeusz Mazowiecki
        • woda.woda Za mało 23.07.08, 16:06
          nas jest.
          • tornson WAS??? 23.07.08, 16:26
            Nie rozśmieszaj mnie! Ty jesteś elektorat POPiSu. No chyba że się mylę, ale nie
            sądzę.
            • woda.woda Tornson, 23.07.08, 16:28
              jakby to powiedzieć... czep się kogos innego.
              • tornson Wycierasz tutaj sobie twarz ludźmi związanymi 23.07.08, 16:31
                z LiDem w ostatnich wyborach, a głosowałaś na PO. A ja po prostu mam dość twojej
                hipokryzji, więc ją demaskuję.
                • patience Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:42
                  Z LiDu zostali baronowie z SLD. Multimilionerzy, ktorzy kreca ta cala elita.
                  Srodowisko, ktore sie kojarzy już nawet nie z tym, co bylo przed 89tym, ale z
                  pozniejsza korupcja i kradzieżą. To nie jest zadna alternatywa, nawet dla lkudzi
                  z OPZZ. W odroznieniu od ciebie, ja, Solidarnosciowiec, z nimi rozmawiam i wiem
                  co mysla. Nie zaglosuja na SLD. Czuja sie jednakowo oszukani i upokorzeni jak
                  ludzie z Solidarnosci.
                  • mmikki Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:44
                    ty solidarnosciowiec? taki w stylu Jarka Kacza?
                    • patience Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 16:49
                      taki szaraczek, co sobie troche posiedzial za stanu wojennego, ale niespecjalnie
                      jest o czym mowic, bo byl gowniarz, a malolatow nawet komuna traktowala ulgowo.
                      Niemniej nie o takem polskem. Mam tak zwany wolny zawod., Do dzisiaj place
                      skladki na Solidarnosc i tak zawsze bedzie. Rozmawiam z ludzmi z OPZZ, bo te
                      konflikty byly 20 lat temu i baronowie z OPZZ maja tyle wspolnego z
                      pielegniarka, co baronowie z Solidarnosci z stoczniowcem. I tyle. Ludzie nie
                      przerzuca swoich glosow na SLD, moge sie zalozyc o butelke koniaku. Ich wlasni
                      ludzie, ktorzy wychodzili z tamtej strony, ale dzisiaj sa zupelnie w innym miejscu.
                      • pozarski Re: Tornson, popatrz sobie uczciwie w twarz 23.07.08, 17:08
                        patience napisała:

> taki szaraczek, co sobie troche posiedzial za stanu wojennego, ale niespecjalni
                        > e
                        > jest o czym mowic, bo byl gowniarz, a malolatow nawet komuna traktowala ulgowo.
                        > Niemniej nie o takem polskem. Mam tak zwany wolny zawod., Do dzisiaj place
                        > skladki na Solidarnosc i tak zawsze bedzie. Rozmawiam z ludzmi z OPZZ, bo te
                        > konflikty byly 20 lat temu i baronowie z OPZZ maja tyle wspolnego z
                        > pielegniarka, co baronowie z Solidarnosci z stoczniowcem. I tyle. Ludzie nie
                        > przerzuca swoich glosow na SLD, moge sie zalozyc o butelke koniaku. Ich wlasni
                        > ludzie, ktorzy wychodzili z tamtej strony, ale dzisiaj sa zupelnie w innym miej
                        > scu.
                        >
                        >
                        Piszesz o sobie,pejszns? Siedzialas,szaraczku,5(piec)dni.Ile to jest "troche"?;)))
          • zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:27
            woda.woda napisała:

> Za mało nas jest. (ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie
            > jak Profesor Geremek i Tadeusz Mazowiecki)

To wygrajcie wybory.
            • woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:28
              Chętnie, ale nie ma szans na razie.
              • zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:37
                woda.woda napisała:

> Chętnie, ale nie ma szans na razie.

Przykro mi, że tak się męczysz :)
                • woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:38
                  Nie męczę się, ale szlag mnie trafia, że muszę wybierac mniejsze
                  zło :)
                  • zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:42
                    > Nie męczę się, ale szlag mnie trafia, że muszę wybierac mniejsze
                    > zło :)

No cóż, żyjesz w społeczeństwie...

Ile wy tych procencików uzbieraliście? Razem z SLD to chyba 8, a bez Większego
                    Brata ile?
                    • woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:44
                      > No cóż, żyjesz w społeczeństwie...

tak, dlatego dostosowuję się.

w ostatnich wyborach głosowałam na PO - jako na mniejsze zło
                      przeciwko PiSowi
                      • zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:48
                        A nie lepiej zgodnie z sumieniem głosować na te swoje ~2%?
                        • woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 16:50
                          Pewnie, że lepiej.
                          Ale wtedy dla mnie - po przekalkulowaniu - wyszło, że wówczas
                          dobrem wyższego rzędu jest przegrana PiSu, a to gwarantowała tylko
                          PO

Do PE głosowałam na prof. Geremka
                          • zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 16:59
                            No to możesz sobie tylko ponarzekać.
                            • woda.woda Re: Za mało 23.07.08, 17:00
                              Ależ ja nie narzekam.

Miałam wspaniałego europosła a z rzeczywistością nie dyskutuję.
                              Pewnie znów wybiorę mniejsze zło. Trudno.

• zamurowany Re: Za mało 23.07.08, 17:13
                                To wasze społeczeństwo socjalistyczne to ciekawa rzecz. Tyle osób tak się
                                poświęca, aby do niego się dostosować i wybierać mniejsze zła. A jednak nie
                                narzekają.
            • tornson W tak zacofanych społecznie krajach jak Polska czy 23.07.08, 16:36
              USA wybory wygrywa masowy propagandowy bełkot medialny. A media opanowane są
              przez bogoojczyźnianych wypierdków oraz marnych cwaniaczków którzy w Polsce mają
              symulować klasę biznesową. Stąd media piszczą na nutkę POPiSu, a niedorozwinięci
              obywatelsko polacy ślepo wierzą w ten bełkot.

zamurowany napisał:

> To wygrajcie wybory.
              Ale nie ciesz tak ryja, bo Unia nie będzie się w nieskończoność przyglądać jak
              na jej wschodnich kresach jakieś barachło próbuje się rzucać i w końcu użyje
              swojej propagandy medialnej do pokonania radykalnej prawicy rządzącej Polską.
        • patience Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:08

• woda.woda Ano, trafia. 23.07.08, 16:09
            • lech.niedzielski POPiS daje popis. Ale to nie koniec ... . 23.07.08, 16:11
              Na samą myśl, że mógłbym być solidaruchem mam ochotę się
              pochlastać ... .
              • woda.woda Mógłbyś 23.07.08, 16:12
                nie dopisywać się do moich postów?
                • jola_iza Re: Podwójna?? 23.07.08, 16:50
                  Serio mówisz??
                  A tolerancja gdzie??
                  • woda.woda Re: Podwójna?? 23.07.08, 16:51
                    Toleransja dla czego? :)
            • tornson Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć trochę 23.07.08, 16:28
              wykraczające poza wieczorne wydania wiadomości TVP,TVN,Polsatu, to byście nie
              gadali takich głupot.
              • patience Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 16:35
                tornson napisał:

> wykraczające poza wieczorne wydania wiadomości TVP,TVN,Polsatu, to byście nie
                > gadali takich głupot.

Mamy głosować na multimilionerow z SLD, którzy nawet wlasny OPZZ mają w tym
                samym miejscu, co Solidarność? Bez jaj...
                • tornson Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 16:38
                  patience napisała:

> Mamy głosować na multimilionerow z SLD, którzy nawet wlasny OPZZ mają w tym
                  > samym miejscu, co Solidarność? Bez jaj...
                  No właśnie o tym piszę. Twoja wiedza o scenie politycznej nie wykracza poza
                  migawki wieczornych wiadomości.
                  • patience Re: Gdybyście mieli rozeznanie o polityce choć tr 23.07.08, 17:14
                    Wykracza, i to znacznie, zapewniam Cie. Mimo ze jestem bezpartyjna, pozostyalam
                    aktywna na swoim, przyznam, bardzo niskim poziomie (jesli chodzi o dzisiejsza
                    hierarchie wladzy) w realnym zyciu. Ale dzieki temu mam kontakt z ludzmi z
                    bardzo roznych stron. jakby tu rzec. Trzymam sie swojej przeszlosci i szanuje
                    ludzi co sie ttrzymaja swojej, nawet jak sie z nimi nie zgadzam. Od 89 roku
                    minelo 20 lat i bylo duzo czasu na rozmowy i przemyslenia. Elity polityczne
                    traktuja zwyczajnych ludzi jak idiotow, ktorymi sie steruje propaganda. No to
                    zobaczymy jakie bedzie uczestnictwo w nastepnych wyborach. Ludzie glosuja nogami.
          • mmikki Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:10
            o, skoro pacjentka odcina się od kaczek, to znaczy że Jarek już puszcza bańki nosem
            • lech.niedzielski Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:12
              Na samą myśl, że mógłbym być solidaruchem mam ochotę się
              pochlastać ... .
              • mmikki Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 16:13
                wiemy, ubecki pomiotku, wiemy
            • patience Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:13
              W obu partiach bylo cos dobrego. Ale dzisiaj poza stylem Giertycha z Lepperem
              już nic nie zostalo. Na tym polega dramat. Nie ma na kogo przerzucić glosu.
              • lech.niedzielski Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:17
                patience napisała:

> W obu partiach bylo cos dobrego. Ale dzisiaj poza stylem Giertycha
                z Lepperem
                > już nic nie zostalo. Na tym polega dramat. Nie ma na kogo
                przerzucić glosu.
                >
                >
                Tak. W obu partiach byli (i są ?) konfidenci.
                • patience Komuniści sie na tym nie pożywią, niedzielski 23.07.08, 16:28
                  Nikt im niczego nie zapomnial.
              • mmikki Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 16:18
                poradzisz sobie, pacjentka - od czasów komuny jakiś zmysł podpowiadał ci, kiedy
                się odciąć od swoich idoli tak by iść z nimi do góry, ale nigdy nie pasadać z
                nimi na buzię
                • patience raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 16:24
                  Skutek jest jeden. Doszlo do lepperyzacji parlamentu. To teraz oni wyrzucają
                  zboże na tory za sowite pensje placone z naszych podatków.

PS. Miki, w odroznieniu od ciebie, nie jestem niczyim propagandzista. Jestem
                  bezpartyjna i widze co sie dzieje. Glosowalam na PiS bo mialam swoje poglady,
                  ale juz nie zaglosuje, bo coraz mniej maja z tymi pogladami wspolnego. Jesli
                  zaglosujesz na PO po tym co wyprawiaja, to znaczy ze albo jestes jakis
                  funkcjonariusz, albo bezmozg.
                  • mmikki Re: raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 17:06
                    oczywiście, że już nie zagłosujesz na PiS, bo ono już nie wróci do władzy

co sezon głosujesz na kogoś innego, więc nie mów mi o poglądach
                  • pozarski Re: raz prowokuje Niesiol, drugim razem Ziobro. 23.07.08, 17:14
                    patience napisała:

> Skutek jest jeden. Doszlo do lepperyzacji parlamentu. To teraz oni wyrzucają
                    > zboże na tory za sowite pensje placone z naszych podatków.
                    >
                    > PS. Miki, w odroznieniu od ciebie, nie jestem niczyim propagandzista. Jestem
                    > bezpartyjna i widze co sie dzieje. Glosowalam na PiS bo mialam swoje poglady,
                    > ale juz nie zaglosuje, bo coraz mniej maja z tymi pogladami wspolnego. Jesli
                    > zaglosujesz na PO po tym co wyprawiaja, to znaczy ze albo jestes jakis
                    > funkcjonariusz, albo bezmozg.
                    >
                    >
                    Mialas swoje poglady?A co sie z nimi stalo?Poszly z ziobrami? To zostal juz
                    tylko Benio Tejkowski,stary przyjaciel Zielonych Brygad. Wracaj do hal,pejszns.;)))
              • pozarski Re: Puszcza banki nie mniej niż PO 23.07.08, 17:12
                patience napisała:

A co z PiSdzielcami? Koniec? To moze powrot do Zielonych Brygad?;)))
          • pozarski Re: Szlag trafia, że nie ma na kogo glosować/nt 23.07.08, 17:10
            patience napisała:

>
            Glosuj na swoja partie,PiSdowo.;)
        • 0skar Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:13
          > jest garstka ludzi, dla których wzorcem są tacy ludzie jak
          Profesor Geremek i
          > Tadeusz Mazowiecki

Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają.
          • mmikki Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:16
            owszem, ale wolno - Jadwiga Kaczyńska i jej synowie trzymaja się mocno, podobnie
            rodziece Gsiewskiego, Suskiego,Jasińskiego
          • off_nick Ale jest 23.07.08, 16:18
            jeszcze naczelny rzygacz cmentarny i jego wyznawcy-rzygacze mniejsi.

0skar napisał:

> Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają.
          • patience Re: jest nas garstka 23.07.08, 16:18
            0skar napisał:

> Coraz mniejsza ta garstka - stalinowcy wymierają.
            >

Sądząc po obradach komisji regulaminowej, przeżytki po PRL wlasnie tam sie
            zgromadziły. Jeden nadweręża autorytet Sejmu żeby dla swojej partii zrobic cyrk,
            bo przekladanie obran z przedppołudnia na popopludnie jest normalną praktyką i
            nie raz się w sejmie zdarzyło. Drudzy z chęcią w tej awanturze uczestniczą, bo
            to też gra na ich elektorat. Jedni i drudzy mają gdzieś jakikolwiek interes
            państwa i powagę sprawowanego urzędu. Surrealistyczny cyrk, a nie parlament.
            • pozarski Re: jest nas garstka 23.07.08, 17:17
              patience napisała:
              > Sądząc po obradach komisji regulaminowej, przeżytki po PRL wlasnie tam sie
              > zgromadziły. Jeden nadweręża autorytet Sejmu żeby dla swojej partii zrobic cyrk
              > ,
              > bo przekladanie obran z przedppołudnia na popopludnie jest normalną praktyką i
              > nie raz się w sejmie zdarzyło. Drudzy z chęcią w tej awanturze uczestniczą, bo
              > to też gra na ich elektorat. Jedni i drudzy mają gdzieś jakikolwiek interes
              > państwa i powagę sprawowanego urzędu. Surrealistyczny cyrk, a nie parlament.
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              Ty tych ludzi wybieralas;powinnas sie cieszyc,ze sa jak ty.
      • tornson Konkurencja jest, ale upośledzone społeczeństwo 23.07.08, 16:25
        woli dalej wierzyć w tępą propagandę popisowskich mediów.
        • lech.niedzielski Re: Konkurencja jest, ale upośledzone społeczeńst 23.07.08, 16:28
          tornson napisał:

> woli dalej wierzyć w tępą propagandę popisowskich mediów.
          Ojciec Tadzik R. mówi tym palantom co mają robić ... .
    • goniacy.pielegniarz Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 16:56
      Ciekawe, ile taką, nakręcającą polskie życie polityczne, dziecinadę, da się
      ciągnąć. Na ten temat już niedługo chyba będzie można pisać prace naukowe.
    • elwer-pancerfaust44 Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:10
      Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności.
      • patience Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:29
        elwer-pancerfaust44 napisał:

> Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności.

Sterowanego przez multimilionerow wyroslych z pnia PZPR, wypadaloby, bys dodal ;)
        • pozarski Re: Nie trzeba Giertycha ani Leppera, POPiS wysta 23.07.08, 17:38
          patience napisała:

> elwer-pancerfaust44 napisał:
          >
          > > Popis POPiSu wyrosłego z pnia Solidarności.
          >
          >
          > Sterowanego przez multimilionerow wyroslych z pnia PZPR, wypadaloby, bys dodal
          > ;)
          >
          >
          A ja dodam,zes na PiSdziowcow glosowala,wiec i ty szambem pachniesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka