Dodaj do ulubionych

Owsiak pod przykrywką dobroczynności ......

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 18:24
..deprawuje polską młodzież!
reklamuje ruchy sekciarskie okultyzm i satanizm.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Przestań pier...lić ! Nie przeginaj ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 19:07
      Prookacje prowokacjami, ale nie przesadzaj.
      Ten facet Owsiak może i jest pokrecony, ale dzięki niemu trochę dzieciaków żyje
      I TO SIĘ LICZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Sam Michał tak się nadął, że w pory nakichał IP: 217.153.50.* 11.01.02, 10:57
    • Gość: Don Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.uc.nombres.ttd.es 10.01.02, 20:04
      Gość portalu: OzRM napisał(a):

> ..deprawuje polską młodzież!
      > reklamuje ruchy sekciarskie okultyzm i satanizm.

I do tego jaka sie przy tym.
    • Gość: Nowy Re: Owsiak na ministra zdrowia.. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.01.02, 21:51
      I wszystkie problemy rozwiązane, łącznie z supełkami
      zwojów mózgowych
    • Gość: ar Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.01.02, 23:06
      Jest człowiekiem wolnym i wolno mu robić co chce. A jak sie Pan boi o swoje
      dzieci, to wystarczy zaangażować się w ich wychowywanie, okazywać miłość,
      zapewnić bezpieczeństwo we własnym domu a wtedy nie dadzą się ani zdeprawować,
      ani wciągnąć do sekt.
      • Gość: Sam I dlatego ważna jest edukacja IP: 217.153.50.* 11.01.02, 11:01
        Mówić dzieciom: Owsiak to prywatna, rodzinna fundacja pochłaniająca znaczny
        odsetek zebranych środków. Fundacja ta nigdy nie opublikowała pełnego raportu
        zebranych i rozdysponowanych pieniędzy. Ma zapewnioną darmową reklamę telewizji
        publicznej. Za taką reeklamę każdy inny musiałby nieźle zapłacić. To jest
        właśnie edukacja. A złośliwie to mam pytanie: aby kupić i zużyć prezerwatywę,
        narkootyki, gorzałę to muszę koniecznie jechać na przystanek woodstock ? Po co
        zadawać sobie tyle trudu ?
        • Gość: ar Re: I dlatego ważna jest edukacja IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.01.02, 15:36
          Jeżeli takie jest pańskie zdanie, to oczywiste, że jako dobry ojciec powinien
          Pan je przekazać własnym dzieciom. Jeżeli ma Pan u nich autorytet uwierzą i
          napewno nie dadzą Panu Owsiakowi ani grosza, żeby nie bogacić przypadkiem Jego
          rodziny. Jeśli chodzi o druga sprawę, to ma Pan rację. Nie trzeba jechać do
          Jarocina. Wystarczy wyjść z domu, gdziekolwiek byłby zbudowany, żeby się z tym
          spotkać. I nie potrzebny jest do tego Owsiak. Chociaż wolałbym żeby dzieciaki
          miały z tym styczność 2 razy w roku w czasie Jego imprez a nie 24 godziny na
          dobę w każdy dzień.
          • Gość: Sam Zgadzam się IP: 217.153.50.* 11.01.02, 16:24
            Z dwojga złego lepsze jest to, że dzieciaki mają z nim kontakt 2 razy w roku a
            nie 24 godziny na dobę - jak pan napisał w swoim ostatnim zdaniu. Tak trzymać.
            Mam równiez nadzieję, że nie przymusu posiadania pozytywnego o Owsiaku zdania ?
    • Gość: karol3 Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: 212.160.238.* 11.01.02, 09:45

---------------------------------------------------
      Podaj konkretne przykłady, wypowiedzi, gdzie to było. Wyczytałeś pewnie w Naszym
      Dzienniku albo z oswiadczeń przedstawicieli Kościoła. Wszyscy mają racje.
      Moje zdanie w tej sprawie jest takie: To nie Owsiak powinien zabiegać o aparature
      dla szpitali. To PSI OBOWIĄZEK każdego państwa dbac o zdrowie obywateli. Nie
      znęcaj się na Owsiaku, kiedy bandyckie państwo razem z ministrem zdrowia ma
      dosłownie w dupie zdrowie przeciętnego obywatela. Dzisiaj minister zdrowia
      oswiadczył w Radiu Zet że za szczepienia przeciw żółtaczce (przed operacją)
      ludzie muszą sobie sami zapłacić ponad 200 złotych. Tylko bandyta w takiej formie
      się wyraża. SZkoda, że widzi się tylko Owsiaka a zapomina o reszcie.
      • koala8 Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... 11.01.02, 10:36
        Gość portalu: karol3 napisał(a):

> Gość portalu: OzRM napisał(a):
        >
        > > ..deprawuje polską młodzież!
        > > reklamuje ruchy sekciarskie okultyzm i satanizm.
        >
        > ---------------------------------------------------
        > Moje zdanie w tej sprawie jest takie: To nie Owsiak
        powinien zabiegać o aparatu
        > re
        > dla szpitali. To PSI OBOWIĄZEK każdego państwa dbac o
        zdrowie obywateli. Nie
        > znęcaj się na Owsiaku, kiedy bandyckie państwo razem z
        ministrem zdrowia ma
        > dosłownie w dupie zdrowie przeciętnego obywatela.
        Dzisiaj minister zdrowia
        > oswiadczył w Radiu Zet że za szczepienia przeciw
        żółtaczce (przed operacją)
        > ludzie muszą sobie sami zapłacić ponad 200 złotych.
        Tylko bandyta w takiej form
        > ie
        > się wyraża. SZkoda, że widzi się tylko Owsiaka a
        zapomina o reszcie.

Jedyne rozwiazanie to prywatne szpitale i prywatny system
        ubezpieczen zdrowotnych. Ja tez mam juz dosc potrzenia
        jak marnuje sie moje pieniadze. Gdybym skladke ktora mi
        sciagaja wplacal na ubezpieczenie w USA stac by mnie bylo
        na najlepsze szpitale. Tu i tak jak zachoruje musze isc
        do prywatnego gabinetu (w trosce o wlasne
        bezpieczenstwo). Panstwo zabiera mi pieniazki i nie daje
        w zamian nic.
        A to jest zwykly rabunek.

• Gość: Maras Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 10:46
          Solidaruchy gdyby mogli to by Jurka Owsiaka w łyżce wody utopili !
          Ale są za krótcy, bo Naród jest za nim !!!
      • Gość: Sam Mamy ministra zdrowia z ukochanego przez naród SLD IP: 217.153.50.* 11.01.02, 11:02
        • Gość: Paw44 Re: Mamy ministra zdrowia z ukochanego przez naród SLD IP: 150.254.174.* 11.01.02, 11:10
          Słyszałem kiedyś zdenerwowanego Owsiaka. Jak Boga kocham przestał się wtedy
          jąkać. To blagier i cwaniak. NIE PŁAĆCIE NA ORKIESTRE.
      • Gość: Zon Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.chello.pl 14.01.02, 10:26
        Idioto! co ty dales dobroczynnie komukolwiek?Ty tepoto! ciesz sie,ze sa jeszcze
        ludzie lepsi od cciebie psycholu.Mysla o dobru bliznich.Niech sie swieci i gra
        orkiestra do skonczenia Swiata i jeden dzien dluzej!
        Spekulowac to kazdy potrafi ten co sam jest nie wporzadku.Jak mmowi
        pozekadlo:"kazdy sadzi wg.siebie!
    • Gość: GMR Wośp a Caritas IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 13:11
      Sama idea jest piękna. Dobrze że ona jest ale samymi akcjami charytatywnymi nie
      załatamy dziury w służbie zdrowia. Owsiak jest jaki jest każdy to widzi Robi
      dużo szumu i hałasu wokół siebie. Caritas bez rozgłosu potrafi zebrać podabną
      co orkiestra sumę na szlachetny cel i o tym mało się mówi. Szkoda że U nas
      nawet organizowanie akcji charytatywnych stało się jeszcze jednym polem walki
      ideologicznej między tradycjonalistami religijnymi a socliberałami...
      • Gość: anty Re: Wośp a Caritas - pytanie o koszty IP: *.slupsk.tpnet.pl 11.01.02, 15:42
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Sama idea jest piękna. Dobrze że ona jest ale samymi akcjami charytatywnymi nie
        >
        > załatamy dziury w służbie zdrowia. Owsiak jest jaki jest każdy to widzi Robi
        > dużo szumu i hałasu wokół siebie. Caritas bez rozgłosu potrafi zebrać podabną
        > co orkiestra sumę na szlachetny cel i o tym mało się mówi. Szkoda że U nas
        > nawet organizowanie akcji charytatywnych stało się jeszcze jednym polem walki
        > ideologicznej między tradycjonalistami religijnymi a socliberałami...
        Ile z zebranej kwoty przeje na koszty własne Caritas a ile Wośp? Und hier ist der
        Hund begraben - jak mawiali starzy Polacy
        Pozdr anty
        • Gość: Sam Spieszę z informacją IP: 217.153.50.* 11.01.02, 15:59
          Owsiak bierze na utrzymanie fundacji rodzinnej 17%. Pozdrawiam.
          • Gość: Michał JESTEŚ WSTRĘTNY ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 16:05
            Jszcze raz mówię : może i Owsiak jest pokręcony, ale dzięki niemu żyją
            dzieciaki uratowane za kupiony przez fundację sprzęt !
            Sam prymas popiera Owsiaka i miliony wierzących. Tylko takie gnidy jak ty, są
            przeciw !!!
            I Owsiak i Caritas są potrzebni. Jeżeli panstwo nie troszczy się o zdrowie
            obywateli, oni SĄ POŻYTECZNI I RATUJĄ ŻYCIE.
            • Gość: Sam A ty jesteś tępy IP: 217.153.50.* 11.01.02, 16:20
              Odpowiadam na pytanie a ty mnie obrzucasz obelgą. Uważasz, że to jest OK ?
              Jak mamy demokrację i tolerancję i cos tam jeszcze to nie muszę chyba bić
              czołem przed Jurasem, co ? A to co podaję to fakt. Bynajmniej nie medialny.
              • Gość: Michał KIM TY JESTEŚ ?! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 17:22
                Dlaczego mam być tępy ?
                Czy nie możesz zrozumieć, że dla lewicy sprowokowanie ataku na Owsiaka jest
                najlepszym wyjściem ???
                W ten sposób prawica się kompromituje !

TO TY JESTEŚ ALBO TĘPY, ALBO PROWOKATOR-SK...SYN !!!
          • Gość: ar Re: Spieszę z informacją IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.01.02, 23:54
            To i tak mało w porównaniu z innymi fundacjami. Chociaż 83% zostaje na sprzęt.
          • Gość: stern Re: Spieszę z informacją IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 12:05
            Gość portalu: Sam napisał(a):

> Owsiak bierze na utrzymanie fundacji rodzinnej 17%.

10 %.
            I imho to nie jest dużo
            (policz pensje pracowników, podatki, koszty utrzymania biura i inne koszty administracyjne etc etc).

też pozdrawiam
            • Gość: Rebe Re: Spieszę z informacją IP: 217.153.50.* 14.01.02, 12:45
              Jak łatwo wyliczyć 20.000 na miesiąc. Całkiem nieźle.
              Ja uważam, że jak jest tolerancja to jedni mogą dać a drudzy nie.
              I nie jest konieczne uważanie tych drugich za gorszą kategorię.
              Prywatnie nie lubię Owsiaka, jego hasła róbta co chceta czy denerwującego sie
              ma. Nie lubię narkomańsko-alkoholowo-burdelskiego przystanku woodstock i nie
              chcę finansowania go z zebranych przez WOŚP pieniędzy. Mogę tak uważać ?
              • Gość: snajper Re: Spieszę z informacją IP: *.waw.cdp.pl 15.01.02, 14:32
                Gość portalu: Rebe napisał(a):

> Jak łatwo wyliczyć 20.000 na miesiąc. Całkiem nieźle.
                > Ja uważam, że jak jest tolerancja to jedni mogą dać a drudzy nie.
                > I nie jest konieczne uważanie tych drugich za gorszą kategorię.
                > Prywatnie nie lubię Owsiaka, jego hasła róbta co chceta czy denerwującego sie
                > ma. Nie lubię narkomańsko-alkoholowo-burdelskiego przystanku woodstock i nie
                > chcę finansowania go z zebranych przez WOŚP pieniędzy. Mogę tak uważać ?

Nie 20 000zł na miesiąc. Koszty fundacji to nie tylo płace. Cztyałem kiedyś
                materiały innej fundacji, w której koszty płacowe stanowiły 40 % kosztów
                całkowitych. Przyjmując, że u Owsiaka jest podobnie, mamy rachunek następujący. Z
                24 000 000 zł 10% to 2 400 000 zł. Z tego 40% to 960 000. Po podzieleniu na 12
                miesięcy i 10 osób otrzymujemy 8 000. Pamiętając o tym, że koszty płacy to w 50%
                składki na ZUS i inne opłaty, otrzymujemy średnią płacę BRUTTO pracownika
                fundacji w wysokości 4 000 zł. Czyli ok. 2 000 na rękę. Dużo ? Chyba nie.
                Niewiele więcej niż średnia
                krajowa.
                Pozdrawiam.

• Gość: GMR Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 20:27
      Panie Marszałku! Wysoka Izbo! 13 stycznia już po raz dziesiąty Jerzy Owsiak
      organizuje publiczną zbiórkę pieniężną na terenie całej Polski. Jako
      kwestujących zobaczymy w dużej mierze niepełnoletnią młodzież z czerwonymi
      serduszkami z napisem: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Serduszka te jak
      lawina znowu rozleją się po tramwajach, w sklepach, w szkołach i innych
      miejscach publicznych. Jakże wiele osób będzie je nosić, błędnie sądząc, że w
      ten sposób angażuje się w szczytne dzieło charytatywne. Tymczasem trzeba zdać
      sobie sprawę z tego, komu i czemu ma służyć to przedsięwzięcie. Jerzy Owsiak
      zabłysnął jako reżyser programu o nazwie ˝Róbta co chceta˝. Tworzył go ­ jak to
      sam obwieszcza w swojej książce ­ będąc pod wpływem upojenia alkoholowego. Jak
      podała w zeszłym roku jedna z agencji prasowych, z zebranej podczas finału sumy
      fundacja ma prawo określoną kwotę wydać na realizację swoich celów
      strategicznych, za które uznano, jako formę gratyfikacji dla młodzieży,
      doroczny koncert rockowy pod nazwą ˝Przystanek Woodstock˝. A impreza ta znana
      jest jako zakrojona na szeroką skalę deprawacja młodego pokolenia poprzez
      lansowanie libertyńskich antywzorców wychowawczych.
      Wydaje się więc, że pierwszorzędnym celem organizatorów ˝orkiestry˝ jest
      nie tyle akcja dobroczynna, ile ­ poprzez propagowanie wolności bez granic i
      muzycznego łomotu ­ socjotechniczna praca nad zmianą oblicza polskiego
      społeczeństwa, przywiązanego do Kościoła i tradycji, na liberalne,
      antyreligijne i konsumpcyjne. Brak świadomości rzeczywistych mechanizmów,
      wzmacniany przez lokalne liberalne media, dotyczy szczególnie młodych.
      Anarchiczna ideologia streszczająca się w haśle ˝Róbta co chceta˝ niszczy
      strukturę osobową młodego człowieka, nawet wówczas gdy działa pod pozorami
      dobra.
      Profesor Feliks Koneczny powiedział kiedyś: ˝Bezsilne jest zło w życiu
      publicznym, dopóki nie uczyni z siebie imitacji dobra, żeby móc wyłudzić
      współpracę ludzi pragnących dobra˝. Niech te słowa profesora Feliksa Konecznego
      będą przestrogą, szczególnie dla polskiej młodzieży. Dziękuję bardzo.

• Gość: adrjan Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.mc.tenbit.pl 14.01.02, 11:37

> Anarchiczna ideologia streszczająca się w haśle ˝Róbta co chceta˝ niszczy
        > strukturę osobową młodego człowieka, nawet wówczas gdy działa pod pozorami
        > dobra.

Ojej
        • Gość: Gern Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: 62.233.135.* 16.01.02, 09:08
          A czy dającwolną wolę cżłowiekowi nie powiedział, że może robić co chce? Czy
          wg. tych "uczonych w piśmie" Bóg też zachęca do anarchii?

p.s. celem moim było pokazanie, że jeśli cos pozbawi się kontekstu traci to
          swoje prawdziw znaczenie
      • Gość: radyjko Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.isk.net.pl 14.01.02, 13:47
        Nie wytrzymam.
        Zasadnicze pytanie powinno więc brzmieć: ile zużyto prezerwatyw podczas Finału
        WOŚP?
        Chyba dopiero po ustaleniu (dokładnym) tego arcyważnego faktu, można będzie,
        Drogi Panie, pokusić się o jakieś autorytatywne opinie, nieprawdaż?
    • asaneczek Owsiak jest okej jest lepszy na mózg niż klej..... 12.01.02, 20:28
      A butapren przy nim siada i super jest ta cała biesiada.
    • Gość: Hania Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: 195.217.253.* 14.01.02, 12:52

Jakies konkrety? Czy tak sobie rzuciles watek do dyskusji?
      • Gość: stern Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 13:00
        Gość portalu: Hania napisał(a):

> Jakies konkrety? Czy tak sobie rzuciles watek do
        > dyskusji?

ależ Haniu,
        przecież to fakty tak oczywiste, że przedpiśca nie chciał nas obrażac powołujac fakty powszechnie znane i akceptowane :-).

pozdrowienia
        marcin
        • Gość: a.j. Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.pl 14.01.02, 17:50
          No wiec dzis w TVP-1 facet z fundacji Owsiaka potwierdzil ze na utrzymanie
          swoje fundacja nie bierze nic z kwoty darowanej przez ludzi - wystarcza im
          oprocentowanie.A ile to jest z ponad 20mln. w czasie 1/2 roku to chyba cos
          okolo 800 tys $. Kto chce niech liczy ale to cos kolo tego co pisal
          SAM.Komentujcie sobie sami...
          • Gość: snajper Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.waw.cdp.pl 15.01.02, 14:31
            Gość portalu: a.j. napisał(a):

> No wiec dzis w TVP-1 facet z fundacji Owsiaka potwierdzil ze na utrzymanie
            > swoje fundacja nie bierze nic z kwoty darowanej przez ludzi - wystarcza im
            > oprocentowanie.A ile to jest z ponad 20mln. w czasie 1/2 roku to chyba cos
            > okolo 800 tys $. Kto chce niech liczy ale to cos kolo tego co pisal
            > SAM.Komentujcie sobie sami...

Stoipa oprocentowania nie przekracza 10%. Tak więc nie 800 tys tylko 1 milion.
            Tylko nie USD a zł. Liczymy od 20 mln ZŁ.

Zkładając, że cała ta suma idzie na płace (a nie idzie bo są np biura, za które
            trzeba zapłacić), mamy rachunek: Po podzieleniu na 12 miesięcy i 10 osób
            otrzymujemy 8 333. Pamiętając o tym, że koszty płacy to w 50% składki na ZUS i
            inne opłaty, otrzymujemy średnią płacę BRUTTO pracownika fundacji w wysokości 4
            167 zł. Czyli ok. 2 084 na rękę. Dużo ? Chyba nie. Niewiele więcej niż średnia
            krajowa.
            Pozdrawiam.

• Gość: a.j. Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.pl 16.01.02, 19:53
              No więc jeśli ma już być dokładnie to niech będzie...
              - stopa % na lokatach 1/2 rocznych to nie 10% ale dużo więcej.Przy kwotach
              milionowych jest negocjowalna i przekroczyć 15% nie problem.Mam konto 1/2
              roczne i ponad 10% naliczane obecnie bez problemów.Tak że liczmy 15%!
              - 20mln.zł to 5mln.$ x15%=750tys$/ale w skali rocznej/
              -za 1/2 roku to rzeczywiście 375 000$.
              -czy to na benzynę, czy na inne cele wydane to nie o to chodzi.Podobnie z ZUS-
              em.Prowadzący działalność gospodarczą muszą ZUS opłacać ze swoich dochodów.
              - podobnie nie jest istotnym ile osób zatrudnia fundacja.Może tyle co mówisz,
              może to za dużo a może za mało.Może akurat tyle ile potrzeba.Chodzi o przejętej
              kwocie przez fundację."podróże Owsiaka", marka samochodu którym jeżdzi i tym
              podobne sprawy nie były przeze mnie poruszane.Pozostawmy więc bez komentarza i
              tym razem
              • Gość: snajper Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.waw.cdp.pl 17.01.02, 13:36
                Gość portalu: a.j. napisał(a):

> No więc jeśli ma już być dokładnie to niech będzie...
                > - stopa % na lokatach 1/2 rocznych to nie 10% ale dużo więcej.Przy kwotach
                > milionowych jest negocjowalna i przekroczyć 15% nie problem.Mam konto 1/2
                > roczne i ponad 10% naliczane obecnie bez problemów.Tak że liczmy 15%!

Sprawdziłem oprocentowanie lokat w bankach
                (money.pl/Banki/Lokaty/pln.html). Maksymalne oprocentowanie rachunku 1/2
                rocznego, to 10.15% (Lukas Bank oraz Nordea Bank). Ale rzeczywiście, przy
                większych kwotach można negocjować, więc 15% jest prawdopodobne, choć według mnie
                mało prawdopodobne. Choć z drugiej strony Owsiak ma >serduszkowe< argumenty, więc
                może ?

> - 20mln.zł to 5mln.$ x15%=750tys$/ale w skali rocznej/
                > -za 1/2 roku to rzeczywiście 375 000$.

OK. Tylko dlaczego liczysz w dolarach ?

> -czy to na benzynę, czy na inne cele wydane to nie o to chodzi.Podobnie z ZUS-
                > em.Prowadzący działalność gospodarczą muszą ZUS opłacać ze swoich dochodów.

Rozumiem, że sugerowałeś, że pracownicy Fundacji dużo zarabiają. Stąd
                przypomniałem o kosztach pozapłacowych i oczywiście wzięłem je pod uwagę przy
                obliczaniu średnich zarobków w Fundacji.
                A prowadzący firmę płacą ZUS nie tylko od swoich dochodów. Przede wszystkim płacą
                ZUS od dochodów wszystkich swoich pracowników.

> - podobnie nie jest istotnym ile osób zatrudnia fundacja.Może tyle co mówisz,
                > może to za dużo a może za mało.Może akurat tyle ile potrzeba.

To chyba Owsiak mówił, że tyle zatrudnia. Albo któryś z forumowiczów (Sam ?).

> Chodzi o przejętej kwocie przez fundację."podróże Owsiaka", marka samochodu
                > którym jeżdzi i tym podobne sprawy nie były przeze mnie poruszane.Pozostawmy
                > więc bez komentarza i tym razem

Powołujesz się na Sam'a, który napisał bzdurę o >rodzinnej fundacji< Owsiaka, że
                pracownicy zarabiają w niej po 20 000zł miesięcznie. Stąd moje wyliczenia ich
                zarobków.

Pozdrawiam.
    • Gość: Lucifer Re: Owsiak pod przykrywką dobroczynności ...... IP: *.arts.monash.edu.au 18.01.02, 09:02

Popatrzcie tylko na mywebpage.netscape.com/debruce01/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka