Dodaj do ulubionych

prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie RM

07.10.03, 13:52
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20031007&id=po21.txt
- Skończylismy się juz z wami patyczkować oszczercy. Ci z was którzy
notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też mogą niebawem
znaleźć sie na sali rozpraw
Obserwuj wątek
    • elojka Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 13:55
      szkoda, że bohaterowie rozmów w RM nie podają do sądu o.Rydzyka i pozostałych
      za każdym razem kiedy oni głupoty gadają na antenie... ale cóż, szkoda czasu i
      sił na takie bzdury...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 14:59
        elojka napisała:

> szkoda, że bohaterowie rozmów w RM nie podają do sądu o.Rydzyka i pozostałych
        > za każdym razem kiedy oni głupoty gadają na antenie... ale cóż, szkoda czasu
        i
        > sił na takie bzdury...

- w pierszej kolejnosci podadzą oni ciebie za wypisywanie bezpodstawnych
        oskarżeń pod adrresem RM i jej dyrektora
        • elojka Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 15:05
          musiałbyś najpierw wskazać te moje bezpodstawne oskarżenia... więc pokaż mi coś
          konkretnego - za co byś mnie oskarżył? poinformuję cię tylko, że za niechęć
          wobec RM i ND na razie jeszcze sądzić nie można...
          • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 16:35
            elojka napisała:

> musiałbyś najpierw wskazać te moje bezpodstawne oskarżenia... więc pokaż mi
            coś
            >
            > konkretnego - za co byś mnie oskarżył? poinformuję cię tylko, że za niechęć
            > wobec RM i ND na razie jeszcze sądzić nie można...

- wszystkie oskarzenia o toże niezwrócił pieniedzy tym co na stocznie dawali.
            Kasa była zwrócona komunikaty były podawane wielokrotnie i dwukrotnie
            przedłużano termin zwrotów
            • elojka Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 16:59
              pokaż mi chociaż jeden mój post na temat rozliczeń finansowych o.Rydzyka...
              pokaż co potrafisz...

staram się nie wypowiadać w kwestiach o których za dużo nie wiem... polecam,
              warto...
              • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 17:46
                elojka napisała:

> pokaż mi chociaż jeden mój post na temat rozliczeń finansowych o.Rydzyka...
                > pokaż co potrafisz...
                >
                > staram się nie wypowiadać w kwestiach o których za dużo nie wiem... polecam,
                > warto...

-twój post? czyżbyś odpowiadała za finanse radia Maryja? kiedy to było jesli
                tak? bo zaczynam coś kojarzyć i zapewniam że nie będzie to miłe dla ciebie
                skojarzenie
                • elojka wal śmiało! 07.10.03, 18:05
                  pokaż mi chociaż jeden post, w którym wypowiadam się na temat nieprawidłowości
                  w rozliczeniu pieniędzy zbieranych przez RM dla stoczni... jeżeli go znajdziesz
                  (podasz linka) to rzeczywiście nie będzie to dla mnie miłe bo będzie znaczyło,
                  że mam mega sklerozę... w przeciwnym razie wyjdziesz na mega kretyna...
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: wal śmiało! 07.10.03, 18:07
                    czeka mnie bardzo długie szukanie...trzeba bowiem przeszperać całe archiwum
                    forum..conajmniej od 2001 roku
                    • elojka Re: wal śmiało! 07.10.03, 18:13
                      ułatwię ci zadanie - zalogowałam się w zeszłym roku więc zostaje ci rok...
                      owocnego szukania...
    • Gość: Ciekawy A czy rydzyk zaplaci sadowi za tracony czas ? IP: 130.94.107.* 07.10.03, 14:18
      Pani Waniek nie bedzie miala najmniejszych problemow z
      oddaleniem zarzutow Bendera, znanego bezczelnego i
      prymitywnego antysemity. Dowodow na antysemickie
      dzialanie radyja adwokat pani Waniek znajdzie tysiace.
      Skandalem jest jednak, ze podatnicy beda musieli oplacac
      jeszcze jedna LPRacka hucpe.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A czy rydzyk zaplaci sadowi za tracony czas ? 07.10.03, 14:43
        Gość portalu: Ciekawy napisał(a):

> Pani Waniek nie bedzie miala najmniejszych problemow z
        > oddaleniem zarzutow Bendera, znanego bezczelnego i
        > prymitywnego antysemity. Dowodow na antysemickie
        > dzialanie radyja adwokat pani Waniek znajdzie tysiace.
        > Skandalem jest jednak, ze podatnicy beda musieli oplacac
        > jeszcze jedna LPRacka hucpe.

-Urban też tak myślał i przegrał
    • Gość: Aardvaark Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.era.pl 07.10.03, 14:21
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20031007&id=po21.txt
      > - Skończylismy się juz z wami patyczkować oszczercy. Ci z was którzy
      > notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też mogą niebawem
      > znaleźć sie na sali rozpraw

Hej, bo zaczynam mieć wątpliwości: Ty to piszesz poważnie czy nabijasz się z
      Bendera i Radio Maryja? Bo jeśli się nabijasz to rób to lepiej - jak posłuchać
      RM to można znaleźć takie wypowiedzi, że cytowanie ich powoduje u mnie ból
      brzucha ze śmiechu... Poszukaj takich i umieść na forum - śmiech dobrze robi na
      zdrowie.

Aa
      • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 14:43
        Gość portalu: Aardvaark napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
        >
        > > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20031007&id=po21.txt
        > > - Skończylismy się juz z wami patyczkować oszczercy. Ci z was którzy
        > > notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też mogą niebawem
        > > znaleźć sie na sali rozpraw
        >
        > Hej, bo zaczynam mieć wątpliwości: Ty to piszesz poważnie czy nabijasz się z
        > Bendera i Radio Maryja? Bo jeśli się nabijasz to rób to lepiej - jak
        posłuchać
        > RM to można znaleźć takie wypowiedzi, że cytowanie ich powoduje u mnie ból
        > brzucha ze śmiechu... Poszukaj takich i umieść na forum - śmiech dobrze robi
        na
        >
        > zdrowie.
        >
        > Aa
        -ażebyś skonał z tego smiechu!
        • Gość: Aardvaark Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.era.pl 07.10.03, 15:04
          > -ażebyś skonał z tego smiechu!

Znaczy Ty tak na poważnie? Niesamowite...

No i jaki jasny przykład miłosierdzia w ujęciu RM: "żebyś skonał".

Tak_czy_owak_Zenon_Nowak: dziękuję za dostarczenie zabawy, panie
          oszolom.z.radia.maryja

Aa
        • elojka Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 15:12
          o, i to jest prawdziwie katolickie podejście! brawo!
          • oszolom.z.radia.maryja poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczowego 07.10.03, 16:58
            Ciekawego...on wychowywał się na Tischnerze
            • elojka Re: poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczow 07.10.03, 17:07
              a co to za argument??! na każdym kroku pokazujesz, że o dyskusji nie wiesz nic
              a argumenty, które stosujesz są jeszcze gorsze o tych 'a u was biją murzynów'...
              • oszolom.z.radia.maryja Re: poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczow 07.10.03, 17:23
                elojka napisała:

> a co to za argument??! na każdym kroku pokazujesz, że o dyskusji nie wiesz
                nic
                > a argumenty, które stosujesz są jeszcze gorsze o tych 'a u was biją
                murzynów'..
                > .
                > - no wypisz wymaluj ..dokładnie jak bym ciebie czytał mój skarbie drogi
                • elojka Re: poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczow 07.10.03, 18:11
                  po pierwsze to daruj sobie wymuszone czułości bo ci nie wychodzi a jeszcze ktoś
                  cię o cudzołóstwo posądzi...

po drugie - znowu się nie odnosisz do tego co napisane w poprzednim poscie
                  tylko stosujesz atak personalny... i znowu zaraz napiszesz, że to tak jak ktoś
                  tam i jeszcze ktoś...

i właśnie z tego powodu wszyscy się z ciebie śmieją - zamiast dykutować
                  zaperzasz się tylko i obrażasz... nikogo z nas to nie rusza a ty się śmiesznie
                  denerwujesz i pokazujesz swoją wielką miłość bliźniego i szacunek dla drugiego
                  człowieka...
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczow 07.10.03, 18:14
                    elojka napisała:

> po pierwsze to daruj sobie wymuszone czułości bo ci nie wychodzi a jeszcze
                    ktoś
                    >
                    > cię o cudzołóstwo posądzi...
                    > - niby kto?
                    > po drugie - znowu się nie odnosisz do tego co napisane w poprzednim poscie
                    > tylko stosujesz atak personalny... i znowu zaraz napiszesz, że to tak jak
                    ktoś
                    > tam i jeszcze ktoś...
                    > - trudno dyskutować z tak ewidentnymi bzdurami jakie tu wypisujesz ty i twoi
                    poplecznicy
                    > i właśnie z tego powodu wszyscy się z ciebie śmieją - zamiast dykutować
                    > zaperzasz się tylko i obrażasz... nikogo z nas to nie rusza a ty się
                    śmiesznie
                    > denerwujesz i pokazujesz swoją wielką miłość bliźniego i szacunek dla
                    drugiego
                    > człowieka...
                    - w gębie jesteś mocna ..ciekawe jak to wygląda u ciebie w praktyce...
                    • elojka Re: poczytaj sobie wypowiedzi Ubogaconego Rzeczow 07.10.03, 18:24
                      wydaje mi się, że praktykę pokazuję za każdym razem kiedy piszę posta w
                      odpowiedzi na twojego... mimo wszystko jeszcze nie powyzywałam cię od
                      najgorszych chociaż zasłużyłeś sobie na to już kilka razy...

widzisz, i znowu stosujesz odbicie piłeczki - post do ciebie a ty mówisz, że ja
                      jeszcze gorsza... naucz ty się dzieciaku rozmawiać a potem dopiero na forach
                      się udzielaj...
    • Gość: Strzelec Raz chory niedzwiedz Bender IP: 209.234.157.* 07.10.03, 15:24
      Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie
      A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie.
      Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia.
      Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia.

• Gość: ich1 oszołom, przecież Bender to kolejny represjonowany IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 17:22
      endek z twoich badań o których pisałeś w innym wątku. Władze prl skazały go na
      cztery lata w Sejmie. Poświęcisz jego męczeństwu osobny rozdział, nie?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 17:28
        Gość portalu: ich1 napisał(a):

> endek z twoich badań o których pisałeś w innym wątku. Władze prl skazały go
        na
        > cztery lata w Sejmie. Poświęcisz jego męczeństwu osobny rozdział, nie?

- on mocno oberwał od sowietów za czasów ich I okupacji (1939-41). przez okres
        stalinizmu autentycznie był represjonowany. potem wstąpił do PAX w czasie
        gomułkowskiej odwilży. w sejmie znalazł się z ramienia PAX a potem występował
        jako bezpartyjny...nic mu nie można złego zarzuci ć w przeciwieństwie do
        rodziców i Brata Adama Michnika a także do jego samego (w mniejszy,m stopniu
        oraz do Jacka Kuronia (walterowskie druzyny) Balcerowicza (do 1981 szefa
        Instytutu Problemów Podstawowch Marksizmu Leninizmu) czy Szymborkiej (poetki
        sławiącej wielkość Stalina)
        • Gość: ich1 Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 17:41
          Masz zabawną przypadłość: nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie o przeszłość
          swoich idoli bez odnoszenia się do rodziny Michnika. Powiedz mi, czy
          postawa "a inni to jeszcze gorsi byli" nie nazywa się czasem relatywizmem
          moralnym? Swoją drogą zwrot "odwilż gomułkowska" jest bardzo interesujący.
          Apogeum tej odwilży był zapewne Marzec 1968. A poza tym zapomniałeś wspomnieć
          jak prof. Bender wcielał w życie narodowe standardy antykorupcyjne będąc
          przewodniczącym KRRiT. Jak się będziesz z nim widział to poproś go żeby ci
          pokazał zdjęcia z wycieczki do Afryki.
          PS. Bo mi nie odpowiedziałeś ostatnio - a propos martyrologii endeków: jak to
          było z tą karierą dyplomatyczną Jerzego Roberta Nowaka? Dalej mu tak leży
          tematyka węgierska?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 17:45

> Masz zabawną przypadłość: nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie o przeszłość
            > swoich idoli bez odnoszenia się do rodziny Michnika. Powiedz mi, czy
            > postawa "a inni to jeszcze gorsi byli" nie nazywa się czasem relatywizmem
            > moralnym? Swoją drogą zwrot "odwilż gomułkowska" jest bardzo interesujący.
            > Apogeum tej odwilży był zapewne Marzec 1968. A poza tym zapomniałeś wspomnieć
            > jak prof. Bender wcielał w życie narodowe standardy antykorupcyjne będąc
            > przewodniczącym KRRiT.
            - przyznał koncesję Radiu Maryja które nie było stać (i nadal nie stać tej
            stacji)na łąpówki
            Jak się będziesz z nim widział to poproś go żeby ci
            > pokazał zdjęcia z wycieczki do Afryki.
            - nic mi nie wiadomo by prof. Bender kiedykolwiek był w Afryce
            > PS. Bo mi nie odpowiedziałeś ostatnio - a propos martyrologii endeków: jak to
            > było z tą karierą dyplomatyczną Jerzego Roberta Nowaka? Dalej mu tak leży
            > tematyka węgierska?
            - Nowak akurat endekiem nie jest inaczej nie było by konfliktu na linii Nowak
            Giertych (ostatnio na szczęście załagodzonego). a co do tematyki
            węgierskiej..nadal jest zafascynowany tym krajem
            • Gość: ich1 Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 17:55
              Poszukaj sobie w archiwach relacji na temat wycieczki, jaką Bender odbył na
              koszt jednej z telewizji, która jak raz ubiegała się o koncesję za kandencji
              profesora. Możesz się kilku ciekawych rzeczy dowiedzieć.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 17:57

> Poszukaj sobie w archiwach relacji na temat wycieczki, jaką Bender odbył na
                > koszt jednej z telewizji, która jak raz ubiegała się o koncesję za kandencji
                > profesora. Możesz się kilku ciekawych rzeczy dowiedzieć.

- to nie Bender był uczestnikiem tej wycieczki tylko Jego następcy: Markiewicz
                Sulik Braun
                • Gość: ich1 Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 18:16
                  Tak, to druga technika: jak nie wiesz co napisać, to kłamiesz. Założymy się,
                  że to był Bender? Jak przegrasz to wrzucisz wątek (zalogowany) o prlowskich
                  karierach lprowskich luminarzy. Jak ja przegram, wrzucę wątek o partjnej
                  karierze Balcerowicza. Nie jestem taką gwiazdą tego forum jak ty, a tylko
                  skromnym wyrobnikiem, ale może znajdę coś ciekawego.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 18:23
                    musisz jeszcze wziąźć poprawkę na to co w tych mediach pokazują mówią i
                    piszą..one już nie jednokrotnie mijały się z prawdą..jeśli więc przytoczysz
                    jaiś kłamliwy artykuł to dla mnie nie będzie to zaden dowód
                    • Gość: ich1 Oszołom, jestem twoim fanem IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 18:26
                      Masz najbardziej odjazdowe poczucie humoru na tym forum. Tak trzymaj. Aha, i
                      jeszcze jedno - wziąć. Bez "ź"
                    • elojka Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 18:32
                      oszołom zapomniał dodać, że wiarygodne są tylko artykuły z ND... prawie każdy
                      inny tytuł to lewacka propaganda i nagonka na prawdziwych Polaków...
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, przecież Bender to kolejny represjon 07.10.03, 18:38
                        elojka napisała:

> oszołom zapomniał dodać, że wiarygodne są tylko artykuły z ND... prawie każdy
                        > inny tytuł to lewacka propaganda i nagonka na prawdziwych Polaków...

-gdyby tak było jak mówisz to nigdy by nie zdarzyło mi sie skopiować na forum
                        linku do Trybuny gazet lokalnych czy Newsweeka Polityki czy Wprost
                        oto dowód:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8375709
                        tym samym już nie muszę szukać..sama właśnie dałaś mi argument do ręki
                        • oszolom.z.radia.maryja poprawka 07.10.03, 18:40
                          tu fałszywy zarzut postawiłaś do mojej osoby że ja poza ND i RM niczego innego
                          nie słucham ani nie czytam
                          • elojka pogrążasz się coraz bardziej... 07.10.03, 18:51
                            - czy w przytoczonym artykule jest coś na temat Bendera?
                            - czy napisałam, że niczego innego nie czytasz ani nie słuchasz? napisałam
                            tylko, że tylko te media uważasz za wiarygodne (chociaż z wiarygodnością
                            niewiele mają czasami wspólnego)

widzisz, to ty mnie dałeś argument - nie dość, że nie umiesz dyskutować i
                            odpowiadać na to co ktoś ci napisze to masz jeszcze problemy ze zrozumieniem
                            czytanego (ale to w sumie już wiedziałam dawno)...
                            • oszolom.z.radia.maryja chwytasz za słówka? to uważaj 07.10.03, 18:56
                              zaraz to sie moze obrócić przeciwko tobie
                              • elojka Re: chwytasz za słówka? to uważaj 07.10.03, 21:39
                                sprawdź w słowniku (albo gdzieś indziej) co to znaczy 'łapać za słówka'...
                                trzeba wiedzieć co znaczy wyrażenie, którego się używa...
                      • oszolom.z.radia.maryja zeszliśmy z tematu! 07.10.03, 18:56
                        • Gość: Ed Re: Kto zszedł z tematu ???? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:17
                          Przeżucalność podatków jest ogólnie znana. Czyżby ta metoda była też domeną
                          apologetyki kościelnej zaprezentowanej prze ciebie w tym watku. Chociaż nie
                          powinno to dziwić w stosunku do kogoś, kto nie potrafi czytać, pisać, liczyć i
                          myśleć. czy można to potraktować inaczej, jak po prostu następstwa
                          nawiedzenia - i nic więcej.
    • Gość: Mirek jedna z wypowiedzi ojca derektora IP: 209.234.157.* 07.10.03, 19:20
      Tak dlugo, jezeli w katolickim panstwie takim jakim jest
      Polska, od wiekszosci polskich ministrow bedzie czuc
      maca i cebula, tak Polska nigdy nie bedzie Polska."
      Ojciec Rydzyk: "Dziekuje." Tym razem, gdy wypowiadane
      byly rasistowskie brednie, jakoby za katastrofalna
      sytuacje panstwa winnych bylo przeszlo 50% polskich
      ministrow, ktorzy rzekomo (w sierpniu 98 r., w czasie
      rzadow koalicji AWS-UW) byli Zydami - ojciec Rydzyk nie
      tylko nie skusil sie na rozlaczenie rozmowcy (jak sie
      czyni na antenie tego radia czesto), ale wrecz
      odpowiedzial "Dziekuje!" z wyraznym wzruszeniem w glosie
      (sic!). W studiu byl owczesny przewodniczacy AWS -
      Marian Krzaklewski. On tez nie zareagowal na te
      rasistowskie bzdury. Wypowiedz miala miejsce w nocy z
      26/27.08.1998. [18KB]
      "Siedem ministerstw, ktore wogole on chce po prostu
      objac i obsadzic swoimi ludzmi. Zna Pan wogole rozklad
      swiecznika zydowskiego, gdzie jest wogole siedem wogole
      swiec. Tu akurat wszystko pasuje, siedem ministerstw i
      to kluczowych. Ja nie wiem. Wie Pan co, ja sie zalamie."
      W studiu byl owczesny przewodniczacy AWS - Marian
      Krzaklewski, ktorego slychac gdy probuje wejsc w zdanie
      tego antysemickiego monologu. Jednak nie zareagowal na
      te rasistowskie bzdury, tylko na nieprawde, ze
      ministerstwa oddane koalicjantowi sa kluczowe. Wypowiedz
      miala miejsce w 1997 roku, w czasie pierwszego po
      zawiazaniu koalicji AWS-UW spotkania M. Krzaklewskiego z
      wyborcami w studiu RM. [21KB] lub RealAudio5.0 [13KB]
      • oszolom.z.radia.maryja Re: jedna z wypowiedzi ojca derektora 07.10.03, 19:38
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Tak dlugo, jezeli w katolickim panstwie takim jakim jest
        > Polska, od wiekszosci polskich ministrow bedzie czuc
        > maca i cebula, tak Polska nigdy nie bedzie Polska."

- ks Rydzyk wie co mówi bo wielokrotnie spotykał się z różnymi
        ministrami..wielu z nich nie dba o higienę jamy ustnej i stąd te wrażenia ojca
        dyrektora..a gdyby było od nich leciało chili to też byś doszukiwałbys się
        jakiegoś rasistowskiego podtekstu? to już jest paranoja! obłęd!

> Ojciec Rydzyk: "Dziekuje." Tym razem, gdy wypowiadane
        > byly rasistowskie brednie, jakoby za katastrofalna
        > sytuacje panstwa winnych bylo przeszlo 50% polskich
        > ministrow, ktorzy rzekomo (w sierpniu 98 r., w czasie
        > rzadow koalicji AWS-UW) byli Zydami - ojciec Rydzyk nie
        > tylko nie skusil sie na rozlaczenie rozmowcy (jak sie
        > czyni na antenie tego radia czesto), ale wrecz
        > odpowiedzial "Dziekuje!" z wyraznym wzruszeniem w glosie

-to było zmieszanie a dziekuje zabrzmiało tu jak ironia a poza tym faktem jest
        że Geremek ma pochodzenie zydowskie nigdy go się zresztą nie wypierał za co mu
        chwała
        > (sic!). W studiu byl owczesny przewodniczacy AWS -
        > Marian Krzaklewski. On tez nie zareagowal na te
        > rasistowskie bzdury.
        -bo nie było potrzeby
        Wypowiedz miala miejsce w nocy z
        > 26/27.08.1998. [18KB]
        > "Siedem ministerstw, ktore wogole on chce po prostu
        > objac i obsadzic swoimi ludzmi. Zna Pan wogole rozklad
        > swiecznika zydowskiego, gdzie jest wogole siedem wogole
        > swiec. Tu akurat wszystko pasuje, siedem ministerstw i
        > to kluczowych. Ja nie wiem. Wie Pan co, ja sie zalamie."
        > W studiu byl owczesny przewodniczacy AWS - Marian
        > Krzaklewski, ktorego slychac gdy probuje wejsc w zdanie
        > tego antysemickiego monologu. Jednak nie zareagowal na
        > te rasistowskie bzdury, tylko na nieprawde, ze
        > ministerstwa oddane koalicjantowi sa kluczowe. Wypowiedz
        > miala miejsce w 1997 roku, w czasie pierwszego po
        > zawiazaniu koalicji AWS-UW spotkania M. Krzaklewskiego z
        > wyborcami w studiu RM. [21KB] lub RealAudio5.0 [13KB]

- a kto to powiedział? to napewno jeden z słuchaczy..wiadomo otwarty mikrofon
        czyli całkowicie pozbawiony cenzury przyvciaga do siebie rózne męty i
        prowokatorów
    • Gość: Mirek albo sluchacza IP: 209.234.157.* 07.10.03, 19:23
      Polacy, zbudzcie sie! Patrioci, broncie godnosci narodu!
      Sluchacze, odezwijcie sie - czekamy". W studiu dzwoni
      telefon. "Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus i
      Maryja zawsze dziewica". "Teraz i zawsze". Zainspirowana
      monologami panow profesorow interlokutorka mowi krotko i
      zwiezle. Goraco dziekuje za wspaniala, dlugo oczekiwana
      audycje. Konczy dobitnie: "Wielka szkoda, ze Hitler nie
      wyniszczyl tych krwiopijcow do ostatniego. Do ostatniego
      (akcentuje), nikogo nie oszczedzajac. Ani kobiet, ani
      dzieci. Do ostatniego!" Niespeszeni profesorowie
      ostroznie, by nie urazic, mityguja prawdziwa Polke i
      szczera katoliczke. "Rzeczpospolita" - 21.07.2001
    • Gość: Mirek i nastepna IP: 209.234.160.* 07.10.03, 19:26
      My wogole jako Polacy cierpimy nedze, glod wlasnie przez
      tych Zydow, ktorzy nami teraz rzadza i przez ta cala
      masonerie. Tyle. Dziekuje bardzo."Obecni w studiu Radia
      Maryja "Dziekujemu pani, dziekujemy."RealAudio5.0 [8KB]
      • oszolom.z.radia.maryja Re: i nastepna 07.10.03, 19:39

> My wogole jako Polacy cierpimy nedze, glod wlasnie przez
        > tych Zydow, ktorzy nami teraz rzadza i przez ta cala
        > masonerie. Tyle. Dziekuje bardzo."Obecni w studiu Radia
        > Maryja "Dziekujemu pani, dziekujemy."RealAudio5.0 [8KB]

- to też była ironia
        • Gość: Ed Re:Nie, to sa fakty z rozgłośni RM Oszołomie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:30

> Gość portalu: Mirek napisał(a):
          >
          > > My wogole jako Polacy cierpimy nedze, glod wlasnie przez
          > > tych Zydow, ktorzy nami teraz rzadza i przez ta cala
          > > masonerie. Tyle. Dziekuje bardzo."Obecni w studiu Radia
          > > Maryja "Dziekujemu pani, dziekujemy."RealAudio5.0 [8KB]
          >
          > - to też była ironia

Ed. Nie. To są fakty z rozgłosni RM. Nie dziwię się, że chcesz uniknąc
          utożsamiania się z taką publicystyką. Jest to jednak pozorny unik. O reszcie
          wolę nie wspominać.
    • Gość: U Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.75.52.4.Dial1.Boston1.Level3.net 07.10.03, 19:28
      Czemu sie ta dziewica tak meczy.Powinna zrobic alija.Znalazla by sie w swiecie
      jedynej demokracji i totalnej tolerancji.czysty zysk.

• Gość: Mirek Podaje ciekawy link IP: 209.234.157.* 07.10.03, 19:30
      www.republika.pl/otrydzyk/wypow.htm
      • zainteresowany1 Re: Podaje ciekawy link 07.10.03, 19:38
        "Profesor" Bender jest jak zwykle rozczulajacy w swoim kretynstwie. A to jest
        najlepszy fragment:

"Ryszard Bender napisał również w uzasadnieniu, że Waniek próbuje "ingerować w
        zagwarantowaną konstytucyjnie autonomię Kościoła w Polsce".

czyli, ze rozdzial panstwa od kosciola jest cacy. A tyle bylo wrzasku na
        antenie radia maryna, ze to bezboznictwo itp.

• oszolom.z.radia.maryja Podajesz kłamliwy link 07.10.03, 19:40

> www.republika.pl/otrydzyk/wypow.htm

-tzn zmanipulowane teksty z lewackich mediów
        • Gość: Mirek ty glupcze ! IP: 209.234.157.* 07.10.03, 19:52
          Oni maja nagrania audycji ! Wasz klamstwa beda bardzo
          latwo udowodnione !
          • oszolom.z.radia.maryja Re: ty glupcze ! 07.10.03, 19:58

> Oni maja nagrania audycji ! Wasz klamstwa beda bardzo
            > latwo udowodnione !

-te nagrania są sprytnie zmontowane tak aby wyszło na wasze czyżbyście
            korzystali z doświadczeń pana Jacka Fedorowicza? . tam są same colage i misky!
            zestawione fragmenty z rónżych audycji!! i ty to nazywasz prawdą?
            • Gość: Ed Re: Och Oszolomie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:33
              Ile pozoroweanej domyślności w tym poście. A może oprócz talentów fanaberiii
              będziesz łaskawy udokumentować te wypociny?

> Gość portalu: Mirek napisał(a):
              >
              > > Oni maja nagrania audycji ! Wasz klamstwa beda bardzo
              > > latwo udowodnione !
              >
              > -te nagrania są sprytnie zmontowane tak aby wyszło na wasze czyżbyście
              > korzystali z doświadczeń pana Jacka Fedorowicza? . tam są same colage i
              misky!
              > zestawione fragmenty z rónżych audycji!! i ty to nazywasz prawdą?
    • Gość: Informator Fajwisch Berenstein czyli Ryszard Bender IP: 168.143.123.* 07.10.03, 19:36
      Co ten Zydek kreci znowu ?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Fajwisch Berenstein czyli Ryszard Bender 07.10.03, 19:43
        Gość portalu: Informator napisał(a):

> Co ten Zydek kreci znowu ?

-No i kto tu jest antysemitą? Mirek! ty to widzisz i nie grzmisz? szukaj
        antysemitów tam gdzie faktycznie są!
        • Gość: Informator Re: Fajwisch Berenstein czyli Ryszard Bender IP: 209.234.160.* 07.10.03, 19:55
          bender to jest podly przechrzta, a wiec juz nie Zyd.
        • Gość: Ed Re: Poczytaj wypowiedzi Fajwisch Berenstein IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:39
          Fajwisch Berenstein czyli Ryszard Bender - działacz Krk. Ilu jeszcze macie
          takich zasłuzonych?

> Gość portalu: Informator napisał(a):
          >
          > > Co ten Zydek kreci znowu ?
    • Gość: Mirek Ty Zydzie, ty komuchu .. poczytaj osiol IP: 209.234.157.* 07.10.03, 19:50
      www.racjonalista.pl/kk.php/s,1541
      • Gość: Bender Oswiecim nie byl obozem zaglady, lecz obozem pracy IP: 209.234.166.* 07.10.03, 20:00
        Biedaczyna profeserok moze sie paskudnie skompromitowac.
        Przeciez sam to wyszczekal w RM :

"Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy;
        Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką pracą,
        zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze niszczeni, bo są
        relacje, iż w obozie posiłki bywały trzy razy dziennie,
        a chorzy dostawali delikatną zupę, mleko i biały chleb".
        Ciekawe, jak profesor (czyli teoretycznie gość ze
        współczynnikiem inteligencji większym od zera) może
        pieprzyć takie bzdury. No cóż, cytując Rydzyka : "tak
        już jest - jak Bóg chce kogoś pokarać, to najpierw mu
        rozum odejmuje".
        • oszolom.z.radia.maryja To cytat z płk Stadnickiego-kolejna manipulacja!! 07.10.03, 20:06
          Gość portalu: Bender napisał(a):

> Biedaczyna profeserok moze sie paskudnie skompromitowac.
          > Przeciez sam to wyszczekal w RM :
          >
          > "Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy;
          > Żydzi, Cyganie i inni byli tam niszczeni ciężką pracą,
          > zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze niszczeni, bo są
          > relacje, iż w obozie posiłki bywały trzy razy dziennie,
          > a chorzy dostawali delikatną zupę, mleko i biały chleb".
          > Ciekawe, jak profesor (czyli teoretycznie gość ze
          > współczynnikiem inteligencji większym od zera) może
          > pieprzyć takie bzdury. No cóż, cytując Rydzyka : "tak
          > już jest - jak Bóg chce kogoś pokarać, to najpierw mu
          > rozum odejmuje".

- sąd w Toruniu oddalił skargę UP w tej sprawie jako bezzasadną..czyli
          niestwierdzła znamion przestępstwa!!! ile razy bedziecie lewacy się jeszcze
          powoływać na obalone przez sąd dowody?
      • oszolom.z.radia.maryja To ewidentny dowód na manipulacje lewaków! 07.10.03, 20:03
        Autor tekstu: Joe Black; Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1541
        Arcybiskup Tokarczuk : "chociaż mordując Żydów Hitler popełnił błąd, to w jego
        wyniku jesteśmy dziś państwem etnicznie jednonarodowym".

- abp Tokarczuk stwierdził tylko fakty nic więcej! klasyfikacja tej wypowiedzi
        jako antysemicka to bezczelne nadużycie nadinterpretacja i manipulacja! oto co
        są warte te twoje "dowody" na podobnych dowodach bazują FiM NIE oraz wielu z
        forumowiczów począwszy od elojki na Krakenie kończąc
        • Gość: ich1 Arcybiskupie, to może tak? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 20:09
          Chociaż mordując Polaków na Wołyniu Ukraińcy popełnili zbrodnię, to w jej
          wyniku obecnie te tereny są zamieszkane przez ludność jednolitą pod względem
          etnicznym.
          Też dobrze?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Arcybiskupie, to może tak? 07.10.03, 20:11

> Chociaż mordując Polaków na Wołyniu Ukraińcy popełnili zbrodnię, to w jej
            > wyniku obecnie te tereny są zamieszkane przez ludność jednolitą pod względem
            > etnicznym.
            > Też dobrze?

-jesteś Ukraińcem? poza tym w tym czyszceniu nie byli na nasze szczęście tacy
            dokladni..ndal żyje tam jekieś pól miliona Polaków
            • Gość: ich1 Re: Arcybiskupie, to może tak? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 20:20
              Niemcy w swoim czyszczeniu też nie byli zbyt dokładni (słuchacze pewnej
              rozgłośni dodaliby: "niestety"). A co do pytania o moją narodowść: a co to
              zmienia? Ukraińcom nie wolno pleść głupot? A Tokarczukowi wolno? Swoją drogą
              te nazwiska kończące się na - uk... Ajajaj, strach dalej myśleć...
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Arcybiskupie, to może tak? 07.10.03, 20:28

> Niemcy w swoim czyszczeniu też nie byli zbyt dokładni (słuchacze pewnej
                > rozgłośni dodaliby: "niestety"). A co do pytania o moją narodowść: a co to
                > zmienia? Ukraińcom nie wolno pleść głupot? A Tokarczukowi wolno? Swoją drogą
                > te nazwiska kończące się na - uk... Ajajaj, strach dalej myśleć...

- wiem wiem..wg ciebie są niepolskie...no i kto tu jest faszystą? przyganiał
                kocioł garnkowi
                • Gość: ich1 Re: Arcybiskupie, to może tak? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.10.03, 20:32
                  > wiem wiem..wg ciebie są niepolskie...
                  Uczę się od mistrzów. Ale skoro sobie sobie tak gaworzymy, oszołom, jakie jest
                  oficjalne stanowisko ND wobec "Naszej Polski"? Kiedyś podobno były niesnaski,
                  potem przerzuciłem się na inny typ humoru i nie chciało mi się śledzić tego na
                  bieżąco. Mógłbyś mi zreferować?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Arcybiskupie, to może tak? 07.10.03, 20:38

> > wiem wiem..wg ciebie są niepolskie...
                    > Uczę się od mistrzów. Ale skoro sobie sobie tak gaworzymy, oszołom, jakie
                    jest
                    > oficjalne stanowisko ND wobec "Naszej Polski"? Kiedyś podobno były niesnaski,
                    > potem przerzuciłem się na inny typ humoru i nie chciało mi się śledzić tego
                    na
                    > bieżąco. Mógłbyś mi zreferować?

- a czy to takie ważne? to zwykła rywalizacja o prymat najpoczytniejszego
                    tytułu narodowego.. teraz to już przeszłość. Bezapelacyjnie Nasz Dziennik tu
                    tryumfuje
                    • elojka Re: Arcybiskupie, to może tak? 08.10.03, 13:11
                      bezapelacyjnie to możesz sobie twierdzić, że niebo jest zielone... Nasz
                      Dziennik nie jest kontrolowany przez ZKDiP więc bezapelacyjnie mogą sobie mówić
                      co tylko chcą na ten temat i nie należy im wierzyć...
        • elojka Re: To ewidentny dowód na manipulacje lewaków! 08.10.03, 12:56
          oszołom, proszę cię, już mnie brzuch boli ze śmiechu... w manipulacji i
          przekłamaniach wszyscy w sumie tutaj nie dorównujemy tobie a tym bardziej
          o.Rydzykowi...
    • Gość: Informator Kim jest przechrzta Bender IP: 209.234.157.* 07.10.03, 20:09
      Bender
      Ryszard, prof. KUL. Gwiazda rozgłośni. Katolik z
      państwową koncesją w PRL, poseł na komunistyczny Sejm w
      latach 1976-1980 (wszedł do Sejmu po wurzyceniu prof.
      Stommy, który nie zgodził się głosować za zmianami
      konstytucji: dopisaniem sojuszu z ZSRR i kierowniczej
      roli PZPR w 1975 r.) oraz w latach 1985-1989, kiedy
      podziemie ogłosiło bojkot "wyborów". Bojkot był
      popierany również przez Kościół Katolicki, a zgoda R.
      Bendera na mianowanie go na posła wywołała protest Rady
      Wydziału Humanistycznego KUL. R. Bender tłumaczył się
      potem na falach Radia, że Stefan Kisielewski też był w
      Sejmie - należy przypomnieć tylko, że było to 20 lat
      wcześniej.
      W latach 1981 - 1983 był wiceprezesem Polskiego Związku
      Katolicko-Społecznego, który poparł stan wojenny. W 1982
      r. został jednym z sygnatariuszy PRON (prof. Bender
      twierdzi że należał w PZKS do nurtu przeciwnego
      współpracy z PRON). W latach 1985 - 1989 był członkiem
      Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa
      (Wojciechu Jaruzelskim). W 1989 r. Komitet Obywatelski
      odrzucił jego kandydaturę przed wyborami. W wyborach w
      1991 r. kandydował z listy Wyborczej Akcji Katolickiej i
      został senatorem. W 1992 r. zrezygnował z członkowstwa w
      ZChN, zarzucając tej partii zależność od Unii
      Demokratycznej. W marcu 1994 r. Lech Wałęsa powołał go
      na przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i
      Telewizji. KRRiTV pod kierownictwem Ryszarda Bendera
      bezprawnie, jak stwierdziły Naczelny Sąd Administracyjny
      i Najwyższa Izba Kontroli, zmieniła 60 wniosków
      koncesyjnych Radia Maryja dotyczących 117 częstotliwości
      o zasięgu lokalnym (nadajniki małej mocy) na jedną
      koncesję ogólnopolską i obiecała 80% pokrycia
      powierzchni kraju. Najwyższa Izba Kontroli w 2001 r.
      stwierdziła, że było to zobowiązanie bezprawne, a poza
      tym nie było możliwości technicznych pozwalających na
      jego zrealizowanie. Jak mówił w Sejmie przewodniczący
      Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Jerzy Braun
      ówczesna decyzja KRRiTV mogła się utrzymać tylko
      dlatego, że nie została przez nikogo zaskarżona.
      Wiele występów w Radiu Maryja, w tym z dr Ratajczakiem z
      Opola.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Kim jest przechrzta Bender 07.10.03, 20:18

> Bender
        > Ryszard, prof. KUL. Gwiazda rozgłośni. Katolik z
        > państwową koncesją w PRL, poseł na komunistyczny Sejm w
        > latach 1976-1980 (wszedł do Sejmu po wurzyceniu prof.
        > Stommy, który nie zgodził się głosować za zmianami
        > konstytucji: dopisaniem sojuszu z ZSRR i kierowniczej
        > roli PZPR w 1975 r.) oraz w latach 1985-1989, kiedy
        > podziemie ogłosiło bojkot "wyborów". Bojkot był
        > popierany również przez Kościół Katolicki, a zgoda R.
        > Bendera na mianowanie go na posła wywołała protest Rady
        > Wydziału Humanistycznego KUL. R. Bender tłumaczył się
        > potem na falach Radia, że Stefan Kisielewski też był w
        > Sejmie - należy przypomnieć tylko, że było to 20 lat
        > wcześniej.
        > W latach 1981 - 1983 był wiceprezesem Polskiego Związku
        > Katolicko-Społecznego, który poparł stan wojenny. W 1982
        > r. został jednym z sygnatariuszy PRON (prof. Bender
        > twierdzi że należał w PZKS do nurtu przeciwnego
        > współpracy z PRON). W latach 1985 - 1989 był członkiem
        > Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa
        > (Wojciechu Jaruzelskim). W 1989 r. Komitet Obywatelski
        > odrzucił jego kandydaturę przed wyborami. W wyborach w
        > 1991 r. kandydował z listy Wyborczej Akcji Katolickiej i
        > został senatorem. W 1992 r. zrezygnował z członkowstwa w
        > ZChN, zarzucając tej partii zależność od Unii
        > Demokratycznej. W marcu 1994 r. Lech Wałęsa powołał go
        > na przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i
        > Telewizji. KRRiTV pod kierownictwem Ryszarda Bendera
        > bezprawnie, jak stwierdziły Naczelny Sąd Administracyjny
        > i Najwyższa Izba Kontroli, zmieniła 60 wniosków
        > koncesyjnych Radia Maryja dotyczących 117 częstotliwości
        > o zasięgu lokalnym (nadajniki małej mocy) na jedną
        > koncesję ogólnopolską i obiecała 80% pokrycia
        > powierzchni kraju. Najwyższa Izba Kontroli w 2001 r.
        > stwierdziła, że było to zobowiązanie bezprawne, a poza
        > tym nie było możliwości technicznych pozwalających na
        > jego zrealizowanie. Jak mówił w Sejmie przewodniczący
        > Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Jerzy Braun
        > ówczesna decyzja KRRiTV mogła się utrzymać tylko
        > dlatego, że nie została przez nikogo zaskarżona.
        > Wiele występów w Radiu Maryja, w tym z dr Ratajczakiem z
        > Opola.
        -zapomniałeś dodać że był również członkiem Rady Prymasowskiej a NIK stwierdził
        też że KRRiTV dyskryminowała RM w procesie przydzielania temu radiu naleznych
        mu częstotliwości wystarczy zajrzeć do sejmowych stenogramów z III kadencji.
        Skoro decyzja nie została zaskarżona znaczy się nie ma sprawy. tzn że to nie
        było istotne naruszenie prawa zreszta brak było wówczas dokladniejszych
        uregulowań tej materii i tu postępowano niejako po omacku na wyczucie. To nie
        było świadome czy celowe nadużycie równie dobrze można by sie czepiać tego że
        wchodzisz do samochodu i w trakcie jazdy zapinasz pasy bezpieczeństwa...dobrze
        ze w ogóle...
        • neceser Na wyczucie lprackiego zlodzieja postepki. 07.10.03, 20:22

> Gość portalu: Informator napisał(a):
          >
          > > Bender
          > > Ryszard, prof. KUL. Gwiazda rozgłośni. Katolik z
          > > państwową koncesją w PRL, poseł na komunistyczny Sejm w
          > > latach 1976-1980 (wszedł do Sejmu po wurzyceniu prof.
          > > Stommy, który nie zgodził się głosować za zmianami
          > > konstytucji: dopisaniem sojuszu z ZSRR i kierowniczej
          > > roli PZPR w 1975 r.) oraz w latach 1985-1989, kiedy
          > > podziemie ogłosiło bojkot "wyborów". Bojkot był
          > > popierany również przez Kościół Katolicki, a zgoda R.
          > > Bendera na mianowanie go na posła wywołała protest Rady
          > > Wydziału Humanistycznego KUL. R. Bender tłumaczył się
          > > potem na falach Radia, że Stefan Kisielewski też był w
          > > Sejmie - należy przypomnieć tylko, że było to 20 lat
          > > wcześniej.
          > > W latach 1981 - 1983 był wiceprezesem Polskiego Związku
          > > Katolicko-Społecznego, który poparł stan wojenny. W 1982
          > > r. został jednym z sygnatariuszy PRON (prof. Bender
          > > twierdzi że należał w PZKS do nurtu przeciwnego
          > > współpracy z PRON). W latach 1985 - 1989 był członkiem
          > > Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa
          > > (Wojciechu Jaruzelskim). W 1989 r. Komitet Obywatelski
          > > odrzucił jego kandydaturę przed wyborami. W wyborach w
          > > 1991 r. kandydował z listy Wyborczej Akcji Katolickiej i
          > > został senatorem. W 1992 r. zrezygnował z członkowstwa w
          > > ZChN, zarzucając tej partii zależność od Unii
          > > Demokratycznej. W marcu 1994 r. Lech Wałęsa powołał go
          > > na przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i
          > > Telewizji. KRRiTV pod kierownictwem Ryszarda Bendera
          > > bezprawnie, jak stwierdziły Naczelny Sąd Administracyjny
          > > i Najwyższa Izba Kontroli, zmieniła 60 wniosków
          > > koncesyjnych Radia Maryja dotyczących 117 częstotliwości
          > > o zasięgu lokalnym (nadajniki małej mocy) na jedną
          > > koncesję ogólnopolską i obiecała 80% pokrycia
          > > powierzchni kraju. Najwyższa Izba Kontroli w 2001 r.
          > > stwierdziła, że było to zobowiązanie bezprawne, a poza
          > > tym nie było możliwości technicznych pozwalających na
          > > jego zrealizowanie. Jak mówił w Sejmie przewodniczący
          > > Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Jerzy Braun
          > > ówczesna decyzja KRRiTV mogła się utrzymać tylko
          > > dlatego, że nie została przez nikogo zaskarżona.
          > > Wiele występów w Radiu Maryja, w tym z dr Ratajczakiem z
          > > Opola.
          > -zapomniałeś dodać że był również członkiem Rady Prymasowskiej a NIK
          stwierdził
          >
          > też że KRRiTV dyskryminowała RM w procesie przydzielania temu radiu naleznych
          > mu częstotliwości wystarczy zajrzeć do sejmowych stenogramów z III kadencji.
          > Skoro decyzja nie została zaskarżona znaczy się nie ma sprawy. tzn że to nie
          > było istotne naruszenie prawa zreszta brak było wówczas dokladniejszych
          > uregulowań tej materii i tu postępowano niejako po omacku na wyczucie. To nie
          > było świadome czy celowe nadużycie równie dobrze można by sie czepiać tego
          że
          > wchodzisz do samochodu i w trakcie jazdy zapinasz pasy
          bezpieczeństwa...dobrze
          > ze w ogóle...
    • neceser Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 20:21
      skocz mi, debilu rydzyka.

> www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20031007&id=po21.txt
      > - Skończylismy się juz z wami patyczkować oszczercy. Ci z was którzy
      > notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też mogą niebawem
      > znaleźć sie na sali rozpraw
      • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 07.10.03, 20:27
        sam sobie skocz..jak ci brak odwagi mogę ci załatwic proszki po których
        Janowski skakał w sejmie jesli się krępujesz
        • Gość: Informator PZPRacko-katolicka propaganda RM IP: 209.234.166.* 07.10.03, 20:36
          Wasza bezczelnosc i buta godna jest waszych
          propagandzistow rodem z PZPR. Gomulszczyzna,
          poslugiwanie sie dawnymi Ubeckimi materialami waszych
          liderow, to glowne cech tej neoPZPRacko-katolickiej
          rozglosni, utworzonej przez pseudokatolickie szmaty
          Polski Ludowej na czele z Benderem,Gierychem,Nowakiem,
          Pajakiem ..Rydzyk tez zwyt latwo wojazowal na Zachod jak
          na tamte czasy, zwlaszcza, ze ponoc prowadzil jakas akce
          wolnosciowa wsrod studentow. Szkoda, ze SBeckie archiwa
          sa niedostepne. Moznaby sie wiele dowiedziec w nich o
          was, bydlaki z Bogiem na pyskach.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: PZPRacko-katolicka propaganda RM 07.10.03, 20:42

> Wasza bezczelnosc i buta godna jest waszych
            > propagandzistow rodem z PZPR. Gomulszczyzna,
            > poslugiwanie sie dawnymi Ubeckimi materialami waszych
            > liderow, to glowne cech tej neoPZPRacko-katolickiej
            > rozglosni, utworzonej przez pseudokatolickie szmaty
            > Polski Ludowej na czele z Benderem,Gierychem,Nowakiem,
            > Pajakiem ..Rydzyk tez zwyt latwo wojazowal na Zachod jak
            > na tamte czasy, zwlaszcza, ze ponoc prowadzil jakas akce
            > wolnosciowa wsrod studentow. Szkoda, ze SBeckie archiwa
            > sa niedostepne. Moznaby sie wiele dowiedziec w nich o
            > was, bydlaki z Bogiem na pyskach.

- co za słownictwo co za brak kultury i co za piana tryska z twoich
            ust..czyzbyś złapał wścielkiznę? nie będę sie odnosil merytorycznie do reszty
            twojej wypowiedzi..nie chcę nobilitować chamstwa i pomówień bo sobie ta to
            absolutnie nie zasługują...poza Luśnią(który jest u Macierewicza) i wywalonym
            Kopczyńskim nikt nie kolaborował z SB
            • Gość: Informator Re: PZPRacko-katolicka propaganda RM IP: 168.143.123.* 07.10.03, 21:46
              Ty jestes trylko tepym pacholkiem, ktory nie chce
              przyjac do wiadomosci nawet ogolnie znanych informacji,
              bno boi sie, ze to zwichruje jego ustabilizowany
              swiatopoglad pozwalajacy na posiadanie w miare pelnego
              swinskiego koryta, dzieki malym PZPRacko-katolickim
              oszustom, ktorzy sprytnie znalezli sie w
              postkomunistycznej rzeczywistosci.
    • Gość: radca [...] IP: 80.51.57.* 08.10.03, 13:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: aram Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 18:17
        O! Rany! To ich można obrazić??????
        • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 15.10.03, 13:47
          Gość portalu: aram napisał(a):

> O! Rany! To ich można obrazić??????

kogo?
      • oszolom.z.radia.maryja [...] 09.10.03, 11:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • oszolom.z.radia.maryja Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą? 09.10.03, 12:32
          Nie było tam żadnego wulgarnego sło3wa więc nie było podstaw by mój wpis usunąć!
          • elojka Re: Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą 09.10.03, 12:41
            ale był tamten post panie spostrzegawczy...
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą 09.10.03, 12:48
              elojka napisała:

> ale był tamten post panie spostrzegawczy...

-jaki czyj? w moim wpisie nie było nic co by upoważniało admina do jego
              usunięcia
              • elojka Re: Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą 09.10.03, 13:03
                myślenie chyba jednak nie przychodzi ci łatwo...

robisz oszołomie zawsze 'odpowiedz cytując' (czy jak to tam się nazywa) a to
                znaczy, ze w twoim poście był zacytowany post, który został usunięty a to
                znaczy, że twój post też musi być usunięty... kapisz?
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą 09.10.03, 13:08
                  elojka napisała:

> myślenie chyba jednak nie przychodzi ci łatwo...
                  >
                  > robisz oszołomie zawsze 'odpowiedz cytując' (czy jak to tam się nazywa) a to
                  > znaczy, ze w twoim poście był zacytowany post, który został usunięty a to
                  > znaczy, że twój post też musi być usunięty... kapisz?

- to cytować też nie wolno? myślałem ze usuwa sie tylko tego kto wyraża jakąś
                  nie zgodną z regulaminem tekt jako swoją własną wypowiedź..teraz już wszystko
                  jest jasne..dla lewaków cytowanie = utożsamianie się z cytopwanym wcale tak być
                  nie musi ale widać że dla was ta subtelna róznica jest trudna do
                  pojęcia..podobnie UP postapiła z Benderem zaskarżając rzekomo jego wypowiedź o
                  tych obozach (że mieli dobre warunki itd). Prof Bender zacytował tylko pułk
                  Stadnickiego by pokazać jakie to absurdalne rzeczy można wyczytać w zeszytach
                  literackich gromadzonych przez paryską kulturę J.Giedroycia...tymczasem ci z
                  UP usłeszeli ten cytat znaczy prof Bender sie z tym utożsamia..na szczęście
                  prokuratura okazała się bardziej iteligentna od tych intelektualnych bezmózgów
                  z UP i oddaliła ich wniosek jako bezzasadny
                  • Gość: Hahaha Bender,stary Gietych to przeciez lewacy, palancie IP: 130.94.107.* 09.10.03, 15:07
                    Co oni robili u boku wladzy komunistycznej ? Dlaczego ja
                    popierali ? Nie wspominam juz o takich chlubach LPR jak
                    tow. Pajak czy Nowak. Wam w tym LPR to sie chyba
                    pomieszaly strony swiata i lewe rece z prawymi.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Bender,stary Gietych to przeciez lewacy, pal 09.10.03, 15:11
                      Gość portalu: Hahaha napisał(a):

> Co oni robili u boku wladzy komunistycznej ?

-ani jeden ani drugi n9ie byli u boku tej władzy, co więcej prof. M.Giertych
                      wlatach 1945-62 był na emigracji w Londynie
                      Dlaczego ja
                      > popierali ?
                      -nie popierali
                      Nie wspominam juz o takich chlubach LPR jak
                      > tow. Pajak czy Nowak.
                      - Pająk nigdy do LPR nie należąl Nowak też nie był członkiem...poróznilismy
                      się...
                      Wam w tym LPR to sie chyba
                      > pomieszaly strony swiata i lewe rece z prawymi.
                      - nam się nic nie pomieszało to wam się pomieszało no bo jak można inaczej
                      onenic legailzację zboczeń skreślenie z listy WHO pedalstwa i wpisanie nań
                      ludzkiej ciąży?
                      • Gość: Ed Re: Bender,stary Gietych to przeciez lewacy, pal IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:25

> - Pająk nigdy do LPR nie należąl Nowak też nie był członkiem...poróznilismy
                        > się...
                        > Wam w tym LPR to sie chyba
                        > > pomieszaly strony swiata i lewe rece z prawymi.
                        > - nam się nic nie pomieszało to wam się pomieszało no bo jak można inaczej
                        > onenic legailzację zboczeń skreślenie z listy WHO pedalstwa i wpisanie nań
                        > ludzkiej ciąży?

Ed. Trudny temat. A może poszukamy żródeł tego zjawiska w Testamentach? Dla
                        mnie ze względów naturalnych jest to zboczenie. Co można powiedzieć o tych,
                        którzy zaperzając się praktykują te zboczenia na co dzień zasłsniając się
                        dyspozycjami papieskimi?
                  • elojka Re: Admin czy ty aby nie przesadzasz z tą cenzurą 14.10.03, 11:05
                    czy ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz? sorry, ale ręcę opadają do
                    samej ziemi jak się czyta takie głupoty... pomyśl czasami, zapewniam, że to nie
                    boli...

jeżeli ktoś nawrzuca '.urwami' i podobnymi a ty to potem zacytujesz to figuruje
                    to w dwóch miejscach - w jego poście (oryginalnym) i twoim (zacytowanym)... w
                    związku z tym, jeżeli admin to wycina to nie dziwne, że wytnie i twój post w
                    którym to jest (post oryginalny zacytowany)... rozumiesz teraz?????? czy jakoś
                    jeszcze trzeba ci to wytłumaczyć???? poproś RM albo ND żeby cię na jakiś kurs
                    wysłali...
    • oszolom.z.radia.maryja Jestem zaskoczony popularnościa tego wątku 09.10.03, 18:51
      Aż takie emocje w was wywowłują: pani Waniek i prof Bender?
      • venus99 Re: Jestem zaskoczony popularnościa tego wątku 09.10.03, 19:16
        nie bierzesz pod uwagę,że to z twojego powodu?
        czyż twoja głupota nie jest fascynująca?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Jestem zaskoczony popularnościa tego wątku 09.10.03, 20:28
          venus99 napisał:

> nie bierzesz pod uwagę,że to z twojego powodu?
          > czyż twoja głupota nie jest fascynująca?

-gdyby tak było jak mówisz to wszystkie moje watki cieszyłyby się tpodobna
          popularnoscią a tak nie jest..np ten o art z Newsweeka o kondycji katolicyzmu w
          Polsce i na swiecie nie znalazł żadnego zainteresowania
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Jestem zaskoczony popularnościa tego wątku 10.10.03, 17:53

> Aż takie emocje w was wywowłują: pani Waniek i prof Bender?

- popularność tego watku zaniepokoiła redakcję i natychmiast zabroniła swoim
        zwolennikom wypowiadanie się w tym temacie
    • Gość: mels Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.nsm.pl 09.10.03, 19:30

> Ci z was którzy notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też
      > mogą niebawem znaleźć sie na sali rozpraw

Na szczescie czasy plonacych stosow minely.

MELS
      • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 09.10.03, 20:29
        Gość portalu: mels napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
        >
        > > Ci z was którzy notorycznie opluwają radio Maryja kłamliwymi zarzutami też
        >
        > > mogą niebawem znaleźć sie na sali rozpraw
        >
        > Na szczescie czasy plonacych stosow minely.
        >
        > MELS

-co wcale nie oznacza że w ogóle nie poniesiecie zadnej odpowiedzialnosci
        • Gość: Ed Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:19
          Czekam na oskarżenie :-)).
          Może prawniku z RM powiesz mi jak się mają groźby w kk?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie 14.10.03, 18:08
            Gość portalu: Ed napisał(a):

> Czekam na oskarżenie :-)).
            > Może prawniku z RM powiesz mi jak się mają groźby w kk?

-zniesłąwianie oczernianie i powielanie kłamliwych informacji o księżach
    • Gość: wikul Prof. Bender powinien oskażyć sam siebie IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 00:02
      Bender Ryszard, prof. KUL. Gwiazda rozgłośni RM . Katolik z państwową koncesją
      w PRL, poseł na komunistyczny Sejm w latach 1976-1980 (wszedł do Sejmu po
      wurzyceniu prof. Stommy, który nie zgodził się głosować za zmianami
      konstytucji: dopisaniem sojuszu z ZSRR i kierowniczej roli PZPR w 1975 r.)
      oraz w latach 1985-1989, kiedy podziemie ogłosiło bojkot "wyborów". Bojkot był
      popierany również przez Kościół Katolicki, a zgoda R.Bendera na mianowanie go
      na posła wywołała protest Rady Wydziału Humanistycznego KUL. R. Bender
      tłumaczył się potem na falach Radia, że Stefan Kisielewski też był w
      Sejmie - należy przypomnieć tylko, że było to 20 lat wcześniej.
      W latach 1981 - 1983 był wiceprezesem Polskiego Związku
      Katolicko-Społecznego, który poparł stan wojenny. W 1982 r. został jednym
      z sygnatariuszy PRON (prof. Bender twierdzi że należał w PZKS do nurtu
      przeciwnego współpracy z PRON). W latach 1985 - 1989 był członkiem
      Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa Wojciechu Jaruzelskim).
      W 1989 r. Komitet Obywatelski odrzucił jego kandydaturę przed wyborami.
      W wyborach w 1991 r. kandydował z listy Wyborczej Akcji Katolickiej
      i został senatorem. W 1992 r. zrezygnował z członkowstwa
      w ZChN, zarzucając tej partii zależność od Unii Demokratycznej. W marcu 1994
      r. Lech Wałęsa powołał go na przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i
      Telewizji. KRRiTV pod kierownictwem Ryszarda Bendera bezprawnie, jak
      stwierdziły Naczelny Sąd Administracyjny i Najwyższa Izba Kontroli, zmieniła
      60 wniosków koncesyjnych Radia Maryja dotyczących 117 częstotliwości o zasięgu
      lokalnym (nadajniki małej mocy) na jedną koncesję ogólnopolską i obiecała 80%
      pokrycia powierzchni kraju. Najwyższa Izba Kontroli w 2001 r. stwierdziła, że
      było to zobowiązanie bezprawne, a poza tym nie było możliwości technicznych
      pozwalających na jego zrealizowanie. Jak mówił w Sejmie przewodniczący
      Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Jerzy Braun ówczesna decyzja KRRiTV mogła
      się utrzymać tylko dlatego, że nie została przez nikogo zaskarżona.
      Wiele występów w Radiu Maryja, w tym z dr Ratajczakiem z Opola .
      • Gość: Rzeczowy Malo, ze Bender lizal d.. komuchom IP: 130.94.107.* 10.10.03, 00:43
        to jeszcze notorycznie oszukuje. Najpierw sprawa
        licencji, a potem sfalszowane listy wyborcow.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Malo, ze Bender lizal d.. komuchom 10.10.03, 15:07
          Gość portalu: Rzeczowy napisał(a):

> to jeszcze notorycznie oszukuje. Najpierw sprawa
          > licencji, a potem sfalszowane listy wyborcow.

- jakiej listy jakie fałszerswto? co ty pieprzysz?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Malo, ze Bender lizal d.. komuchom 14.10.03, 18:09
          Gość portalu: Rzeczowy napisał(a):

> to jeszcze notorycznie oszukuje. Najpierw sprawa
          > licencji, a potem sfalszowane listy wyborcow.

jakiej listy wyborców? firanki w domu?
    • Gość: polishAM Re: prof. Bender oskarża D.Waniek o zniesławienie IP: *.nas15.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 14.10.03, 05:50
      Oczywiście powinniśmy zawsze uważnie słuchać Radia Maryja, a nie
      kryptożydowskiej wyborczej.
      • Gość: Ed Re: słuszne są sugestie, by prof. Bender IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 07:11
        wcześniej popatrzył na swoją przeszłość. Nie wsezystko jest u Glempa.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: słuszne są sugestie, by prof. Bender 14.10.03, 18:11
          Gość portalu: Ed napisał(a):

> wcześniej popatrzył na swoją przeszłość. Nie wsezystko jest u Glempa.

-lepiej żeby w przeszłość zajrzeli Michnik Kuroń Szymborska ale głębiej tzn do
          czasów wcześbniejszych poprzedzajacych rok 1968 a własciwie to powinni sięgnąc
          do przeszłości swojej lub swoich rodziców do dnia 17 września 1939 roku
          • neceser o czym ten nazista pisze? 14.10.03, 19:11

> Gość portalu: Ed napisał(a):
            >
            > > wcześniej popatrzył na swoją przeszłość. Nie wsezystko jest u Glempa.
            >
            > -lepiej żeby w przeszłość zajrzeli Michnik Kuroń Szymborska ale głębiej tzn
            do
            > czasów wcześbniejszych poprzedzajacych rok 1968 a własciwie to powinni
            sięgnąc
            > do przeszłości swojej lub swoich rodziców do dnia 17 września 1939 roku
            • oszolom.z.radia.maryja o nazistach będzie za chwilę mowa w prog TVN Uwaga 14.10.03, 19:39
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka