emeryt2007 02.09.08, 15:01 geotermalnej? kokos.salon24.pl/91336,index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 15:03 emerycie - przy całowaniu rąk ojca malwersanta wyzwala się wystarczająca ilość energii.tylko musicie całować z uczuciem gorącym. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 15:34 Dla interesów paru nuworyszów wydrwigroszów rządowy ciemnogród walczy z postępem. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:35 W Polsce na szczęście jeszcze jest wolna przedsiębiorczość. Jeśli mam pieniądze i pomysł, oraz przestrzegam prawa (np. odnośnie ochrony środowiska), nikt nie może mi przeszkodzić w takim czy innym przedsięwzięciu (np. eksploatacji wód). Co innego, jeśli ktoś chce to robić za publiczne pieniądze (dotacje rządowe lub UE). Wtedy nie ma mowy o torpedowaniu! Co najwyżej o braku poparcia. Ale co to za przedsięwzięcie, co potrzebuje dotacji? A gdy okaże się, że z tego nie ma nic, dlaczego MY mamy za to płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:50 A jak się okaże, że z tego coś jest? Próbować trzeba. Cały czas na coś podatki placisz i g...o z tego masz. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:52 bo za dużo pieniędzy z tych podatków idzie na wielebnych. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:54 Twoja część może iść na odszkodowania dla braci, to innych może na wielebnych. Tylko co się dzieje z tą częścią, która powinna iść na szkolnictwo infrastrukturę czy służbę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:56 jak to co?wszyscy wiedzą a ty nie?Tusk buduje pomniki dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 15:59 Żeby coś budować to się trzeba na czymś znać. Tusk czeka aż się samo zbuduje. Wtedy się może podepnie pod zasługi. A w międzyczasie korzysta z ciepełka i bezpieczeństwa jakie niosą ze sobą składki ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 16:03 budować trzeba.więc niech ojciec malwersant sobie buduje.kto mu broni?nikt,nawet jak buduje wbrew przepisom,zawłaszcza grunty i oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 16:13 jeśli robi to wbrew przepisom to znaczy, ze coś nie tak z przepisami. Niech sobie mendy te przepisy robione pod interesy ich samych w buty wsadzą albo niech je natychmiast zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 17:41 rzeczowa i konkretna argumentacja , ktora przemawia za tym , ze jest uzasadnionym wiercenie poszukiwawcze ciplej wody pod Toruniem. Otóz nie ma takiej koniecznosci aby wiercic trzy tysiace metrow w poszukiwaniu czegos czego nie pozyskanie ale wykorzystanie w zadnym przypadku nie bedzie ekonomicznie na plus:)) Jednoczesnie po pierwsze jest znacznie wiecej przedsiewziec zorientowanych w zagadnieniu i wykonujacych tego typu odwierty w miejscach o wyzszym poziomie pewnosci dowiercenia sie do zbiornika dostatecznie rokujacego , a po wtore dotychczasowa dzialalnosc wymieniaqnej osoby duchownej nie daje gwarancji rzetelnego i uczciwego wykorzystania przeznaczonych pieniedzy. jednak jesli pan Rydzyk jako przedsiebiorca a nie jako duchowny potrafi sklonic osoby do udzialu finansowego w takim przedsiewzieciu to oczywiscie po odprowadzeniu naleznych podatkow i uprzednim zarejestrowaniu wlasciwej dzialalnosci moze to robic....tylko do czego tu sutanna , koloratka i ambona/ Mozna sadzic , ze wylacznie sluzy jako parawan do drenazu kieszeni ufnych:) Dlatego finansowanie wiercen w sposob w jaki Rydzyk sobie zyczyl zostalo zasadnie powstrzymane. ta sprawa nie podlega zadnej dyskusji poza naturalnie placzem tych "zawiedzionych' i "zablokowanych". Tu idzie chyba o blokade umyslow...no ale to jest rzeczywiscie problem dla ochrony zdrowia...a ztym nie jest prosto:) tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 17:44 czy ojciec malwersant przypadkiem nie minął się z powołaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 Re: i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 17:46 on te wode w wino zamienial bedzie i prawdopodobnie gruzinskie... a nie nie minal sie on ma wiele powolan i po nich winien oczekiwac kilku wezwan a potem jak sie wydaje takiego skierowania na precyzyjnie okreslony w czasie wypoczynek z mozliwoscia skrocen za sprawowanie ... tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 19:05 Jak ciebie słucham, to wydaje mi się, że odnajduję pzryklad mentalności takich, którzy obraacaja złodziejskim i ukradzionym kapitałem w Polsce. Kapitałem, ktory powstał na lekcewazeniu uczciwych norm postępowania,na podstawie pisania prawa pod siebie, oraz naginania prawa. Ten kapitał nie będzie szukał nowych dróg zysku, bo jest doskonale osadzony w złodziejskich strukturach. Inny kapitał polski, ten uczciwy, jest za biedny, aby się tracić w takim przedsięwzięciu, które jest niepewne. Zostaje składkowy, bo rozłożony na małe kwoty, w przypadku straty nie odczuje jej tak boleśnie. Nie masz żadnych podstaw do tego aby kwestionować teorie prawdziwych naukowców i znawców tematu. Ani lekceważyć przedsięwzięć pionierskich. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 19:06 A bardziej rzeczowych argumentów znajdziesz dużo, jesli zechce ci się poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: i mniej wiecej tak wyglada 02.09.08, 23:06 > Kapitałem, ktory powstał na lekcewazeniu > uczciwych norm postępowania Chodzi o kapitał Ojca Belzebuba, którego interesy nigdy przez nikogo nie były kontrolowane, bo to byłby 'bezwstydny atak na Kościół i Boga'. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Komu zależy na pieprzeniu głupot 02.09.08, 17:45 żałujesz kościelnym? Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Próbować można za swoje, nie za moje 02.09.08, 23:03 Nie po to płacę podatki, żeby sponsorować biznesmenów podejrzanej konduity. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz4 Re:niech zgadne > np. ruskim i niemcom 02.09.08, 17:46 i ich czlowiek w warszawie zrobi wszystko aby prace nad geotermia storpedowac, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re:niech zgadne > np. ruskim i niemcom 02.09.08, 17:48 no to zgaduj dalej bo na rozum za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Nie krytykujcie! 02.09.08, 18:12 Nie narażajcie się Ojcu Dyrektorowi! Giwi czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 18:13 emeryt2007 napisał: > geotermalnej? A niech sobie wykorzystuje! Ma pieniądze na badania, na eksperymenty, na wiercenia? To niech przecież sobie bada, eksperymentuje i wierci. Byle zgodnie z przepisami. Kto mu broni działać zgodnie z przepisami? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 19:58 przecież to jest odwiert po forsę a nie po ciepłą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 20:07 venus99 napisał: > przecież to jest odwiert po forsę a nie po ciepłą wodę. To tym bardziej niech wierci! Zgodnie z przepisami, aż do kasiory się dowierci. I potem jeden kran do Urzędu Skarbowego, drugi na własne potrzeby! Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 zastanawia mnie tez dlaczego 02.09.08, 21:43 z tym samym przekonaniem o trafnosci wyboru miejsca nie kopie łopatą? On jak Midas i z pewnościa i susz owocowy tryśnie źródłem naprzemian gorącym i zimnym jesli taka wola Dyrektora i do tego ojca... tramwajarz Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No własnie! Ja też chcę ją wykorzystać!!! 02.09.08, 22:02 Dawać mi tu zaraz szmal, nawiercę sobie i będę chałupę ogrzewał. I to szybko, bo zima idzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: No własnie! Ja też chcę ją wykorzystać!!! 02.09.08, 22:15 Dziwne, że jeszcze nie wystapiłes z wnioskiem. Tobie daliby napewno. Nie jesteś Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jasne... 02.09.08, 22:50 Dają wszystkim, tylko biedny ojcaszek z Torunia sekowany strasznie! Nie kombinuj - akurat tutaj sytuacja jest jasna. Dlaczego nie wystąpił o kredyt do banku? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Jasne... 02.09.08, 22:57 A po co kredyt? Złożymy się. O kredyt wystąp ty. Jemu agenci siedzący w bankach nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Bardzo dobry pomysł! 02.09.08, 23:00 elena4 napisała: > A po co kredyt? Złożymy się. To znakomity pomysł. Złóżcie się - ojcaszek R. ma znakomite doświadczenia w zbieraniu (patrz słynne ratowanie Stoczni poprzez zbiórkę świadectw reprywatyzacyjnych :))) Składajcie się! > O kredyt wystąp ty. Jemu agenci > siedzący w bankach nie dadzą. Jasne - agenci :) I masoni! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ale kto potem was rozłoży? 02.09.08, 23:06 elena4 napisała: > Złożymy się. Na dwoje, czy czworo? I długo wytrzymacie w stanie złożenia? Sądzę, że złożeni będziecie sympatyczniejsi. Jak parasol. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Ale kto potem was rozłoży? 02.09.08, 23:08 spoko. Mówią, że parasola nie można tylko rozłożyc w jednym miejscu, wobec tego jakoś się rozłożymy. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Komu zależy na storpedowaniu wykorzystania en 02.09.08, 23:06 emeryt2007 napisał: > geotermalnej? A niech wierci! Ma kasę, ma zezwolenia na badania i eksploatację? Byleby zgodnie z prawem. Utrzyma się przy tym ostatnim warunku? Zawsze jakoś kombinowałstąd marne szanse na zdodę gdyż niezgodnie z prawem. On już tak ma! Samochody traktował jako biekty kultu religijnego! Słyszałeś emerycie2007 coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz7 samochody obiektem kultu? 02.09.08, 23:13 to jasne , nie? a, Bógatti...? albo to nie? tramwajarz tez kultem obdarza pomost a nawet pomostowe te no... Odpowiedz Link Zgłoś
gurru nafciarzom i ich przydupasoem 02.09.08, 23:15 bo oni robia geszefty na wojnach o rope Odpowiedz Link Zgłoś