Dodaj do ulubionych

Przerażające dane PCK!! co 3cie dziecko niedożyw.

11.10.03, 20:01
2 mln dzieci niedojada, 60% Polaków żyje poniżej minimum socjalnego!!!
tak podały Wiadomości TVP powołując się na raport PCK...
oto do czego doprowadziły reformy Balcerowicza i jego następców oto skutki
rządów okrągłostołowej hołoty zwanej elitą! Tak dalej być nie moze dość tego!
odsunąć tych którzy doprowadzili nasz kraj do takęj nędzy!
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik A my budujemy bazylikę w Licheniu 11.10.03, 20:13
      Zapraszamy papieża na kolejną pielgrzymkę, budujemy świątynię Opatrzności Bożej itp. Oto jest mądrość narodu polskiego. Boso, głodno ale po chrześcijańsku!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: A my budujemy bazylikę w Licheniu 11.10.03, 21:16
        wielki_czarownik napisał:

> Zapraszamy papieża na kolejną pielgrzymkę, budujemy świątynię Opatrzności
        Bożej
        > itp. Oto jest mądrość narodu polskiego. Boso, głodno ale po chrześcijańsku!

- gdyby nie kościół te dane byłyby jeszcze bardziej zatrważające..szkoda żeś
        nie oglądał prawdopodobnie programu na dwójce miedzy 19 a 20 (katolickie Noble
        za działalność na rzecz ubogich - dostała je m.in siostra M Chmielewska
        J.Ochojska) -tego to nie potrafisz dostrzec
        • wielki_czarownik A nie lepiej 11.10.03, 22:16
          Zeby KK zamiast budować świątynie całe te środki przeznaczał na ubogich?
          • Gość: 3,1415926535897932 Re: A nie lepiej IP: *.visp.energis.pl 12.10.03, 12:23

> Zeby KK zamiast budować świątynie całe te środki przeznaczał na ubogich?

A Ty zamiast budować dom, kupować samochód, komputer itd. też przeznaczaj te
            pieniądze na ubogich. Nie będzie lepiej?
            • wielki_czarownik Nie - nie będzie 12.10.03, 13:06
              Ja nie mydlę ludziom oczu, że mnie obchodzą głodne dzieci. Mi to zwisa. Zaś KK opowiada, że trzeba pomagać ubogim, że to bardzo ważne etc. a sam wydaje kasę na zbytki.
      • oszolom.z.radia.maryja A Kulczyk? 12.10.03, 13:49
        • wielki_czarownik Co Kulczyk? 12.10.03, 17:38
          Ma pomagać biednym? Z jakiej racji? Czy on jest organizacją charytatywną?
          • Gość: 3,1415926535897932 Re: Co Kulczyk? IP: *.visp.energis.pl 12.10.03, 21:50

> Ma pomagać biednym? Z jakiej racji? Czy on jest organizacją charytatywną?

A KK to wg Ciebie organizacja charytatywna???
            • Gość: Bongo Re: Co Kulczyk? IP: *.it-net.pl 12.10.03, 23:05
              > A KK to wg Ciebie organizacja charytatywna???

w to nie wierze już od dawna. To organizacja mająca na celu wzbogacenie siebie
              samej i swego kierownictwa i uzyskanie jak najwięksego wpływu na życie
              publicznie.

Oczywiście gdy sie pyta po co kościołowi tyle pieniędzy odpowiedź jest jedna:
              zeby pomagać biednym.

• wielki_czarownik A nie? 13.10.03, 10:16
              Czy co niedziela czarny z ambony nie prosi o datki dla biednych?
    • Gość: Hahaha Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,skandal ! IP: 209.234.157.* 11.10.03, 20:15
      • Gość: feline Re: Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,skan IP: *.dial.proxad.net 11.10.03, 20:25
        jakze smieszy mnie w tym kontekscie typowy komunikat nadawany przez radyjo
        £omaryjo do dzieci z "podworkowych kolek rozancowych: zapraczamy na
        comiesieczne spotkanie w xyzowie. po wspolnej eucharystkii odbeda sie gry i
        zabawy przy PRZYWIEZIONYM PRZEZ WAS CIESCIE I SLODYCZACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Wolalabym, zeby zamiast tego moje dziecko zaprosilo do siebie na poczestunek
        kilkoro biednych dzieci z jego podworkowego srodowiska.
        • Gość: Hahaha Re: Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,skan IP: 209.234.166.* 11.10.03, 21:22
          A co mialby z tego lojciec derektor i LPR ? Oni tam maja
          glowki nie od parady i weze w kieszeniach.
        • Gość: Hahaha Re: Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,skan IP: 209.234.166.* 11.10.03, 21:22
          A co mialby z tego lojciec derektor i LPR ? Oni tam maja
          glowki nie od parady i weze w kieszeniach.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,skan 11.10.03, 21:17
        a z tego kośćiół 3/4 tej kwoty daje na cele charytatywne
        • Gość: SLD-UPek PCKman Małachowski na niedożywionego nie wygląda. IP: 195.205.230.* 11.10.03, 21:21
        • Gość: Hahaha te bzdury mozecie mowic sluchaczom radia z ryjem IP: 209.234.157.* 11.10.03, 21:27
          a w ogole jakim prawem panstwo kradnnie pieniadze
          podatnikow dla KK?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: te bzdury mozecie mowic sluchaczom radia z ry 12.10.03, 17:17
            Gość portalu: Hahaha napisał(a):

> a w ogole jakim prawem panstwo kradnnie pieniadze
            > podatnikow dla KK?

-to nie państwo kradnie a ludzie którzy dirwaloi się do włądzy..chciałeś
            komuchów u władzy no to ich masz..a pretensje miej tylko do siebie ześ na nich
            głosował
        • Gość: Hahaha te bzdury mozecie mowic sluchaczom radia z ryjem IP: 209.234.160.* 11.10.03, 21:27
        • Gość: Ed Re: Liczyć też nie umiesz? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:49

oszolom.z.radia.maryja napisał:

Rzad daje corocznie ponad 2 mld zl na KK,
          > a z tego kośćiół 3/4 tej kwoty daje na cele charytatywne
    • Gość: Ed Re: Hipokrytycznie powtarzasz się. Czyżby......... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 21:33
      Dokończ wprowadzony przez siebie wcześniejszy watek, z ktorego uciekłeś z
      podwiniętym ogonem :-))
      • kat-on JANKOWSKI, RYDZYK & SPÓŁKA 11.10.03, 23:04
        Gdyby ks. Jankowski żył w ubóstwie jak na sługę bożego przystało, a nie kupował
        mebli gdańskich, które mają mu podobno rekompensować brak kobiet (czyżby nowa
        mniejszosć seksualna meblofili ? ;-) i nie wyprawiał hucznych przyjęć, to może
        niejedno dziecko głodne by nie chodziło. Nie szukam pieniędzy u innych-do
        obowiązku łożenia na biedne dzieci powinien poczuwać się każdy porządny
        człowiek, ale jak widzę hipokryzję Rydzyka i Jankowskiego to wstyd mi, że
        jestem katolikiem...
        • Gość: Hahaha Re: JANKOWSKI, RYDZYK & SPÓŁKA IP: 168.143.123.* 11.10.03, 23:17
          Mysle, ze uczciwy katolik powinien przestac uczeszczac
          do przybytkow kierowanych przez tych wydrwigroszy. Bog
          jest wszedzie ponoc.
          • kat-on Re: JANKOWSKI, RYDZYK & SPÓŁKA 12.10.03, 11:51
            Gość portalu: Hahaha napisał(a):

> Mysle, ze uczciwy katolik powinien przestac uczeszczac
            > do przybytkow kierowanych przez tych wydrwigroszy. Bog
            > jest wszedzie ponoc.

A czy ja gdzieś wspominałem, że uczęszczam ? ;-)
            • oszolom.z.radia.maryja Ks Janowski prowadzi trzy hospicja oraz.. 13.10.03, 14:18
              klikanaście darmowych jadłodajni w trójmieście
              • kat-on Re: Ks Janowski prowadzi trzy hospicja oraz.. 14.10.03, 20:00
                Co z niczego go nie tłumaczy, wręcz przeciwnie-świadczy o hipokryzji wielebnego
                prałata...Idąc Twoim tokiem rozumowania Oszołomie, można usprawiedliwić np.
                złodzieja, który część skradzionych pieniędzy przeznacza dla biednych i w ten
                sposób można by zalegitymizować złodziejski proceder. Życie "pasterza" pełne
                przepychu w sytuacji skrajnej nędzy jego "owieczek" świadczy o wielkiej pysze
                rzeczonego klechy,a jego wszem i wobec odtrąbiana hojność (nijak znowu mająca
                się do ewangelicznych wskazań o dawaniu jałmużny)w żaden sposób nie może
                usprawiedliwiać łamania wszelkich zasad przyzwoitości i Ewangelii.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Ks Janowski prowadzi trzy hospicja oraz.. 15.10.03, 10:56
                  cokolwiek powiem będzie użyte przeciw mnie...postępujesz hjak faryzeusz
                  cokolwiek by się nie wypowiedziało to i tak będzie użyte przeciwko mnie.. absurd
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Hipokrytycznie powtarzasz się. Czyżby........ 12.10.03, 17:16
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> Dokończ wprowadzony przez siebie wcześniejszy watek, z ktorego uciekłeś z
        > podwiniętym ogonem :-))

-idź sie leczyć zbokolu tylko jedno ci w głowie
        • Gość: Ed Re: Hipokrytycznie powtarzasz się. Czyżby........ IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 22:58

> Gość portalu: Ed napisał(a):
          >
          > > Dokończ wprowadzony przez siebie wcześniejszy watek, z ktorego uciekłeś z
          > > podwiniętym ogonem :-))
          >
          > -idź sie leczyć zbokolu tylko jedno ci w głowie

Ed. Prezentujesz przerażający wypadek pomroczności. Pozostają chyba już tylko
          egzorcyzmy.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Przerażające dane PCK!! co 3cie dziecko niedo 12.10.03, 13:48
      To jesteście cali wy..a kościół a to a siamto..jeszce mi powiedz że winą
      kościoła jest to że polska reprezentacja w piłvce nożnej nie zakwalifikowała
      się do mistrzostw Europy.. z wami pdyskutować a z kaczką wodę pić to na jedno
      wychodzi ..wy tylko golone strzyżone kościoł winien itd gdyby kościół był
      bogaty to biedy by nie była tak uciążliwa, poza tym nie doszło by do planowanej
      licytacji koscioła spod łódzkiej miejscowości (400tys zł odszkodowania )jak by
      koscił ten parafialny miał to by nie było sprawy. kościól to wspólnota wiernych
      i to oni swoim kosztem wybudowali ten kościół nic dziwnego że go bronią bo
      bronią owocu swej pracy ale z drugiej strony trzeba pomóc tej
      dziweczynie..myśle ze kuria powinna tu zadziałać i myśle że tak sie stanie.. ci
      którzy nagłasniają tę sprawę ubierając siew szatki jedynych sprawiedliwych
      wcakle tak naprawdę nie zależy na dobru tej dziweczyny tylko na zdobyciu sobie
      przy tej okazji popularności którą potem będzie mozna przełożyc na polityczne
      korzysci..oto prawdziwy cel nagłośnienia tej tragicznej sprawy. Jedno jest
      pewne to nie kosciół po 1989 roku rządził Polską..co najwyżej starał sie
      wywierać naciski w takiej czy innej sprawie ale nie mozna tego nazwać
      rządzeniem sw klasycznym stylu. Główną odpowiedzialnąść za nędzę 3/5 Polaków
      ponoszą rządzący po 1989 roku co wcale nie oznacza że przed 1989 było super..
      za ten stan odpowiadają wszystkie ekipy kóre przy władzy były w tym czasie.
      moze z wyjątkiem rządu Jana Olszewskiego ale to ze wzgl na zbyt krótki okres
      trwania jego rządu.
      • Gość: Ed Re: Przerażające dane PCK!! co 3cie dziecko niedo IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 14:45

> ...Jedno jest pewne to nie kosciół po 1989 roku rządził Polską..co najwyżej
        > starał sie wywierać naciski w takiej czy innej sprawie ale nie mozna tego
        > nazwać rządzeniem sw klasycznym stylu...
        Ed. A co do diaska robią tysiące funkcjonariuszy kościelnych zatrudnionych w
        administracji państwowej na etatach? Czy ich działalność ogranicza się tylko
        do wznoszenia modłów do Boga o lepsze jutro? Ponieważ nie ma żadnych efektów
        tych modłów - a inna ich praca jest tyle samo warta - pozostaje tylko jedno
        rozwiązanie, wywalić ich wszystkich zasadniczemu kościelnemu pracodawcy sporo
        oszczędzając przy tym na wydatkach budżetowych. Przypominam tylko, że tylko na
        pobory katechetów wypłaca się rocznie niewiele poniżej 1 mld zł. Do tego dodać
        należy jeszcze policję, wojsko i urzędy centralne.

> ...Główną odpowiedzialnąść za nędzę 3/5 Polaków ponoszą rządzący po 1989
        > roku...
        Ed. Potwierdza to tylko zasadność konieczności podjęcia działań wspomnianych
        powużej.

> ...za ten stan odpowiadają wszystkie ekipy kóre przy władzy były w tym
        > czasie. "...Jedno jest pewne to nie kosciół po 1989 roku rządził Polską..co
        najwyżej starał sie wywierać naciski w takiej czy innej sprawie ale nie mozna
        tego nazwać rządzeniem sw klasycznym stylu..."
        Ed. I za te naciski powinien być bardzo solidnie rozliczony. Przyczyn jest aż
        nadto, by przejść obok tego do porządku dziennego.
        • oszolom.z.radia.maryja Co ty za głupoty wypisujesz ED? 12.10.03, 15:18
          Żaden duchowny nie est zatrudniony w strukturach administracji państwowej!
          • Gość: Ed Re: Czytać też nie umiesz??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 16:14

> Żaden duchowny nie est zatrudniony w strukturach administracji państwowej!
            Ed. Spróbuj po literkach:
            free.ngo.pl/stowarzyszenie_wolnomyslicieli/strony/trenker.htm
            www.ii.uni.wroc.pl/~jma/skapiec2.html
            andrzej.kai.pl/ekai/kultura/?MID=3499
            Ponadto w celowej rezerwie budżetowej przeznaczono 17 mln PLN na etatowe
            zatrudnienie od 1 września 1997 r. księży katechetów. Są też w rezerwie
            celowej środki na opłatę czesnego dla studiujących nauczycieli.
            kronika.sejm.gov.pl/kronika/wk-143.htm
            Senator Ryszard Jarzembowski:
            Skoro mówimy o pieniądzach, jestem ciekaw - i myślę, że nie tylko ja - ile
            kosztują lekcje religii. Mam tu na myśli zarówno uposażenia katechetów,
            katechetek, jak też koszty materialne organizowania tych lekcji.
            www.senat.gov.pl/k5/dok/sten/030/33.HTM
            ...zwalniają pielęgniarki, by mieć pieniądze na opłacanie katechetów...
            www.senat.gov.pl/K4/DOK/sten/051-t/512g.htm
            ...księża biorą pieniądze - chociaż deklarowali że nie bedą brali ani złotego -
            za komuny robili to za "bóg zapłać" i w swoich salkach - do tego nikt nie był
            naznaczony niechodzeniem na lekcje - spotkania były po godzinach lekcyjnych ...
            forum.wprost.pl/drukuj/?P=1&O=2590
            A to są tylko linki do niektórych stron internetowych. Z budżetu można
            wyczytać znacznie więcej ciekawych rzeczy, ale o takie umiejetności nawet nie
            śmiem cię posądzać
            • oszolom.z.radia.maryja nie interesuje mnie to co wypisuje antykler. prasa 12.10.03, 17:06

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
              >
              > > Żaden duchowny nie est zatrudniony w strukturach administracji państwowej!
              >
              > Ed. Spróbuj po literkach:
              > free.ngo.pl/stowarzyszenie_wolnomyslicieli/strony/trenker.htm
              > www.ii.uni.wroc.pl/~jma/skapiec2.html
              > andrzej.kai.pl/ekai/kultura/?MID=3499
              > Ponadto w celowej rezerwie budżetowej przeznaczono 17 mln PLN na etatowe
              > zatrudnienie od 1 września 1997 r. księży katechetów. Są też w rezerwie
              > celowej środki na opłatę czesnego dla studiujących nauczycieli.
              > kronika.sejm.gov.pl/kronika/wk-143.htm
              > Senator Ryszard Jarzembowski:
              > Skoro mówimy o pieniądzach, jestem ciekaw - i myślę, że nie tylko ja - ile
              > kosztują lekcje religii. Mam tu na myśli zarówno uposażenia katechetów,
              > katechetek, jak też koszty materialne organizowania tych lekcji.
              > www.senat.gov.pl/k5/dok/sten/030/33.HTM
              > ...zwalniają pielęgniarki, by mieć pieniądze na opłacanie katechetów...
              > www.senat.gov.pl/K4/DOK/sten/051-t/512g.htm
              > ...księża biorą pieniądze - chociaż deklarowali że nie bedą brali ani
              złotego -
              > za komuny robili to za "bóg zapłać" i w swoich salkach - do tego nikt nie
              był
              > naznaczony niechodzeniem na lekcje - spotkania były po godzinach
              lekcyjnych ...
              > forum.wprost.pl/drukuj/?P=1&O=2590
              > A to są tylko linki do niektórych stron internetowych. Z budżetu można
              > wyczytać znacznie więcej ciekawych rzeczy, ale o takie umiejetności nawet nie
              > śmiem cię posądzać

-nie interesuje mnie to co wypisuje antyklerykalna prasa
              • Gość: ciekawy Re: nie interesuje mnie to co wypisuje antykler. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 17:25

>
                > -nie interesuje mnie to co wypisuje antyklerykalna prasa

To poszukaj oszołomie w kościelnej i zapodaj wreszcie rozliczenie o Rydzyka ze
                świadectw NFI cegiełek Stoczni GDAŃSKIEJ
                • oszolom.z.radia.maryja Re: nie interesuje mnie to co wypisuje antykler. 12.10.03, 17:26
                  Gość portalu: ciekawy napisał(a):

>
                  >
                  > >
                  > > -nie interesuje mnie to co wypisuje antyklerykalna prasa
                  >
                  > To poszukaj oszołomie w kościelnej i zapodaj wreszcie rozliczenie o Rydzyka
                  ze
                  > świadectw NFI cegiełek Stoczni GDAŃSKIEJ

-robilem to wielokrotnie na forum w ub roku. szukaj też w zeszłorocznych
                  wydaniach Naszego zdiennika..owocnego szukania życzę
              • Gość: Rzeczowy A klerykalna prasa cos na ten temat pisze ? IP: 209.234.157.* 12.10.03, 22:00
                Czy klerykalna prasa, np. ND podaly kiedys jakies dane w
                tej sprawie ? ND to waszym zdaniem jedyna polska gazeta,
                ktora informuje o tym, o czym inni milcza !
      • Gość: Ed Re: Polityczne korzyści dla biskupiej moralności ? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 16:29

> ...myśle ze kuria powinna tu zadziałać i myśle że tak sie stanie.. ci
        > którzy nagłasniają tę sprawę ubierając siew szatki jedynych sprawiedliwych
        > wcakle tak naprawdę nie zależy na dobru tej dziweczyny tylko na zdobyciu
        > sobie przy tej okazji popularności którą potem będzie mozna przełożyc na
        > polityczne korzysci..oto prawdziwy cel nagłośnienia tej tragicznej sprawy.

Ed. "...Matka Agnieszki prosiła bezskutecznie o spotkanie z łódzkim
        arcybiskupem. Pisała też do prymasa Józefa Glempa i Papieża...."

Poczytaj powoli sylabizując jeszcze raz:
        www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1715530.html
    • oszolom.z.radia.maryja A moze by tak rozdać majątki stu najbogatszych ... 12.10.03, 15:30
      .z listy Wprost??
    • Gość: Tomasz Mielismy być w Pierwszym, a jestemy w Trzecim... IP: *.ibch.poznan.pl 12.10.03, 15:50
      Mielismy być w Pierwszym, a jestemy w Trzecim Swiecie. Zmiana systemu miała
      być szansą kraju i społeczeństwa, ale skorzystało na niej około 20% obywateli.
      Reszta żyje podobnie lub gorzej niż za komuny. Do największych "stratnych" należą
      pracownicy najemni, czyli tzw. klasa robotnicza, którą posłużono się w walce ze
      starym systemem. Wielu byłych działaczy KOR (czyli Komitetu Obrony Robotników)
      los robotników przestał interesować z chwilą obalenia komuny. Jest to grzech głowny
      Solidarnosci, poczynając od Maciarewicza, braci Kaczyńskich a kończąc na Geremku,
      Michniku i Wałęsie.
      Jak wiemy robotników dręczono za komuny, teraz się im jedynie nie płaci pensji i zwalnia
      z pracy. Ale są za to wolni. Tyle że swoją "wolnoscią" nie nakarmią dzieci.
      Swoją drogą jestem ciekaw sondażu dotyczącego głosowania z 4 czerwca 1989 r gdyby
      zadać takie pytanie obecnie?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Mielismy być w Pierwszym, a jestemy w Trzecim 12.10.03, 15:59
        Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Mielismy być w Pierwszym, a jestemy w Trzecim Swiecie. Zmiana systemu miała
        > być szansą kraju i społeczeństwa, ale skorzystało na niej około 20%
        obywateli.
        > Reszta żyje podobnie lub gorzej niż za komuny. Do największych "stratnych"
        nale
        > żą
        > pracownicy najemni, czyli tzw. klasa robotnicza, którą posłużono się w walce
        ze
        >
        > starym systemem. Wielu byłych działaczy KOR (czyli Komitetu Obrony Robotników)
        > los robotników przestał interesować z chwilą obalenia komuny. Jest to grzech

> owny
        > Solidarnosci, poczynając od Maciarewicza, braci Kaczyńskich a kończąc na
        Gerem
        > ku,
        > Michniku i Wałęsie.
        > Jak wiemy robotników dręczono za komuny, teraz się im jedynie nie płaci
        pensji
        > i zwalnia
        > z pracy. Ale są za to wolni. Tyle że swoją "wolnoscią" nie nakarmią dzieci.
        > Swoją drogą jestem ciekaw sondażu dotyczącego głosowania z 4 czerwca 1989 r
        gdy
        > by
        > zadać takie pytanie obecnie?

- nic dodać nic ująć tylko sie pod tym podpisać ...
    • oszolom.z.radia.maryja naród głoduje a Szmajdziński kupuje se nowe BMW za 13.10.03, 10:48
      600 tys zł!!!!!!
      • Gość: olo Re: naród głoduje a Szmajdziński kupuje se nowe B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:21
        A jakim to autkiem porusza się o. Rydzyk oszołomie?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: naród głoduje a Szmajdziński kupuje se nowe B 13.10.03, 11:23
          Gość portalu: olo napisał(a):

> A jakim to autkiem porusza się o. Rydzyk oszołomie?

-to nie jest jego prywatne auto. Jemu auto podarowała polonia niemiecka. Mozesz
          mieć tylko do niej pretensje
          • Gość: Ed Re: naród głoduje a Rydzyk szpanuje IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 14:38

> Gość portalu: olo napisał(a):
            >
            > > A jakim to autkiem porusza się o. Rydzyk oszołomie?
            >
            > -to nie jest jego prywatne auto. Jemu auto podarowała polonia niemiecka.
            Mozesz
            >
            > mieć tylko do niej pretensje

Ed. Kiedy przedstawisz jakieś wiarygodne rozliczenia tego guru bez chowania
            glowy w piasek. Co do darowizny niemieckiej tego autka dla Rydzyka, to też
            taka sama prawda, jak bezclowe darowizny samochodów dla innych księży. Nie
            zaciemniaj i chociaż sprzątaj po sobie wątki chociaż z otwartą przyłbicą.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: naród głoduje a Rydzyk szpanuje 13.10.03, 14:42

>
              > > Gość portalu: olo napisał(a):
              > >
              > > > A jakim to autkiem porusza się o. Rydzyk oszołomie?
              > >
              > > -to nie jest jego prywatne auto. Jemu auto podarowała polonia niemiecka.
              > Mozesz
              > >
              > > mieć tylko do niej pretensje
              >
              > Ed. Kiedy przedstawisz jakieś wiarygodne rozliczenia tego guru bez chowania
              > glowy w piasek. Co do darowizny niemieckiej tego autka dla Rydzyka, to też
              > taka sama prawda, jak bezclowe darowizny samochodów dla innych księży. Nie
              > zaciemniaj i chociaż sprzątaj po sobie wątki chociaż z otwartą przyłbicą.

- ja nie mam dostępu do takich danych..nie jestem jego osobistym
              sekretarzem..zapytaj się jego osobiscie albo ojca Jana Króla ewentualnie KRRiTV
              RM musi skłądać coroczne sprawozdanie ze swej działąlności i to czyni ale ja
              nie mam do tch dokumentów wglądu
              • Gość: Ed Re: naród głoduje a Rydzyk szpanuje IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 16:28

> - ja nie mam dostępu do takich danych..nie jestem jego osobistym
                > sekretarzem..zapytaj się jego osobiscie albo ojca Jana Króla ewentualnie
                > KRRiTV RM musi skłądać coroczne sprawozdanie ze swej działąlności i to czyni
                > ale ja nie mam do tch dokumentów wglądu

Ed. Składa sprawozdanie z działalności rozglośni a nie z prowadzonej
                działalności gospodarczej, z której - dzięki konkordatowi - został zwolniony.
                Działalność rozgłośni jest tylko przykrywką, a nie faktycznym interesem
                prowadzonym na uboczu.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: naród głoduje a Rydzyk szpanuje 13.10.03, 14:43
              lepiej Ed powiedz mi dlaczego Szmajdziński kupuje sobie BMW za 600 tys?
              • Gość: Ed Re: Jak to było z tą słomką ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 16:33

> lepiej Ed powiedz mi dlaczego Szmajdziński kupuje sobie BMW za 600 tys?

Ed. Była mowa o glodujących dzieciach, a nie samochodach. A tak nawiasem ile
                kosztował Mercedes Rydzyka - skoro juz o samochodach mowa - i dla czego ten
                biedny i milosierny Rydzyk nie spienięży go na pomoc dla tych dzieci?

Dla czego Sznajdziński kupuje taki samochód - nie wiem. Widocznie była taka
                potrzeba. A nawet gdyby, to dla czego wysoki urzędnik państwowy 40 milionowego
                kraju ma jeździć gorszym samochodem od guru Rydzyka?
                • Gość: Oszołom z RM Re: Jak to było z tą słomką ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 20:57
                  Ks Rydzykowi polonia niemiecka sprezentowała ten samochód poza tym z tego wozu
                  oprócz niego korzysta takze posłanka Sobecka z LPR
                  • Gość: Ed Re: Jak to było z tą słomką celną ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.10.03, 20:41
                    Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Ks Rydzykowi polonia niemiecka sprezentowała ten samochód poza tym z tego
                    wozu
                    > oprócz niego korzysta takze posłanka Sobecka z LPR

Ed. A cło zostalo zapłacone?
    • oszolom.z.radia.maryja naród głoduje a Szmajdziński kupuje se nowe BMW za 13.10.03, 10:48
      600 tys zł!!!!!!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=8414363
      • Gość: $tefan Ośle-bierz się do roboty-link rozliczenia rydzyka IP: *.CHCGILGM.covad.net 16.10.03, 21:17
        Oszołomie - ty łośle - miałeś wyszukiwać link do rozliczenia rydzykowego.
        Nie udzielaj się tak bardzo w sprawach innych tylko szukaj tego linku.
        A nie pomyl linku rozliczenia rydzykowego z limkiem rozliczenia fundacji
        Owsiaka - ja ten link (rozliczenie fundacji Owsiaka) podałem wcześniej.
        Bierz się za robotę śmierdzxący leniu i wyszukaj gdzie to rozliczenie matacza
        rydzyka. ( i malwersanta)
        Bierz się ośle do roboty!
        $tefan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka