lupus.lupus 12.11.03, 13:28 Tonący homoseksualistów się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oburzony Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:30 'Projekt nie przewiduje możliwości adopcji dzieci przez homoseksualistów' skandal i ciemnogród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstwo ! IP: *.adlex.com 12.11.03, 13:32 Bylyby instrukcje i pokazy jak jeden chlop drugiemu wklada ch... w d... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstw IP: *.interserwer.pl 12.11.03, 14:07 A co? Chciałbyś się nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq NieŁączyćPedałówZLudźmiWJednejUstawie IP: *.ds.ae.katowice.pl 12.11.03, 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka SUPER !!! SUPER !!! IP: *.zur3.speed2online.net 12.11.03, 15:04 W koncu dzieje sie cos ciekawego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: SUPER !!! SUPER !!! IP: *.226.109.219.ap.yournet.ne.jp 12.11.03, 15:42 Partia spada na glowe, lamie kregoslup, a na dole stoi Pann Blochowiak, mowiac," A nie mowilam, PEDAL" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazig Re: Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstw IP: *.osk.pl / *.osk.pl 12.11.03, 21:16 Tobie chyba ktoś ch... w mózg wsadził ! To są tacy sami ludzie jak inni i niby czemu nie mogą po sobie dziedziczyć, skoro wspólnie doszli do tego co mają ? Czemu np. rodzina, która wyparła sie takiej osoby miałaby korzystać z dorobku jego życia ??? P.S. Ty pewnie bez instrukcji byś sobie poradził.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 01:45 dlatego, zwiazki tradycyjne, ktore wydaja na swiat nowych obywateli maja prawo do rozmaitych ulg z tego tytulu. dlaczego panstwo mialo by isc na reke parom homoseksualnym ? wspolne pozycie to troche za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 01:46 chyba pogubilem kilka wyrazow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Casus (zagadka) prawna! IP: 149.156.184.* 13.11.03, 12:08 Casus dla prawników. Andrzej N. i Mirosław W. zawarli związek partnerski. Po upływie dwóch lat Andrzej N. zaczął domagać się od partnera rozwiązania związku. Ponieważ Mirosław W. oświadczył, że ani mu to w głowie, Andrzej N. wniósł o rozwiązanie związku przez sąd. Ponieważ obaj partnerzy prowadzili dalej wspólne gospodarstwo domowe sąd próbował ustalić, czy nastapił rozkład pożycia. Andrzej N. zeznał, że od roku nie miał stosunku z partnerem, przez co czuje się opuszczony i niezrealizowany seksualnie. Mirosław W. zeznał, że owszem - od ponad roku nie miał odbywał Andrzejem N. stosunku analnego, ponieważ seks analny budzi jego obrzydzenie z powodów estetycznych. Oświadczył jednak, że ponieważ jest homoseksualistą o odchyleniu fetyszystycznym, uprawia regularnie seks z pończochami Andrzeja N. za zgodą i wiedzą tego ostatniego. Oceń, czy w związku Andrzeja N. i Mirosława W. zachodzą przesłanki pozwalające stwierdzić rozkład pożycia partnerskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wprowadzic nowy przedmiot do szkoł - pedalstw IP: *.net 13.11.03, 12:27 Tu nie chodzi o ulgi ani o przywileje. NIe rozumiem tez zreszta dlaczego panstwo ma isc na reke i dawac ulge rodzicom- jak nie hcca miec dzieci niech nie maja, a jak chca takze ich sprawa. Pary homoseksualne dzieci miec nie beda, ulg mam nadzieje tez, mam rozwniez nadzieje ze beda mogly miec unormowana prawnie sytuacje i beda mogli po sobie dziedziczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakZ Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.acn.waw.pl 12.11.03, 13:42 Trzeba zdecydowanie pójść do przodu i zalegalizować pedofiliję, niech nas potem dogania ten europejski ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlodyjorg Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 15:53 Gość portalu: jakZ napisał(a): > Trzeba zdecydowanie pójść do przodu i zalegalizować pedofiliję, > niech nas potem dogania ten europejski ciemnogród. Po pierwsze, dlaczego Pan(i) laczy pedofilie z homoseksualizmem, a nie z heteroseksualizmem? A po drugie: ja bylbym ostrozny z sarkastycznymi uwagami o legalizacji pedofilii, bo ktos zlosliwy moglby zauwazyc, ze ona jest juz, jesli nie legalna, to przynajmniej tolerowana, i to wlasnie w srodowiskach, ktore sprzeciwiaja sie legalizacji zwiazko tej samej plci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 198.138.227.* 12.11.03, 17:16 > Po pierwsze, dlaczego Pan(i) laczy pedofilie z homoseksualizmem, > a nie z heteroseksualizmem? bo co trzeci homo nie gardzi dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlodyjorg Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 63.95.26.* 12.11.03, 17:57 Gość portalu: polonus napisał(a): > > Po pierwsze, dlaczego Pan(i) laczy pedofilie z homoseksualizmem, > > a nie z heteroseksualizmem? > > bo co trzeci homo nie gardzi dziecmi A co trzeci hetero nie gardzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mężatka Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 150.254.102.* 12.11.03, 13:43 aco byś chciał, pedale!!!!!!!!Nie będę na ciebie łożyć, ani moje dzieci też nie mają zamiaru pracować na twoją emeryturę, która ci się z resztą nie należy, tylko dlatego, że jesteś pedałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:00 SUKO SMIERDZACA: nie slyszalem o tym aby emeryture dostawalo sie za to ze jest sie homoseksualista albo za to ze jest sie kobieta. dostaje sie ja glownie w zaleznosci od ilosci przepracowanych lat i charakteru wykonywanej pracy. wiec wara od mojej pedalskiej forsy i mojej emerytury PADLINO!!! Gość portalu: mężatka napisał(a): > aco byś chciał, pedale!!!!!!!!Nie będę na ciebie łożyć, ani moje > dzieci też nie mają zamiaru pracować na twoją emeryturę, która > ci się z resztą nie należy, tylko dlatego, że jesteś pedałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: 150.254.102.* 12.11.03, 14:07 ty pieprzony pedale, mam nadzieję ze ten projekt i tak nie przejdzie, i gówno będziecie mieli, szkoda że Hitlera na was zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:11 a wiec zaczne od zyczen: twojemu synowi zycze aby byl gejem, twojej corce aby byla lesba a tobie bys skonal w jakims obozie koncentracyjnym przyszlosci. BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: m napisał(a): > ty pieprzony pedale, mam nadzieję ze ten projekt i tak nie > przejdzie, i gówno będziecie mieli, szkoda że Hitlera na was > zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: 150.254.102.* 12.11.03, 14:14 spieprzaj z tego forum ty spermojadzie, i tak jesteś w mniejszości, jakby się wszyscy internauci tu dowiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:17 to forum nie jest twoja prywatna wlasnoscia... :o))))) oby twoj syn okazal sie byc gejem, twoja corka lesba... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: a napisał(a): > spieprzaj z tego forum ty spermojadzie, i tak jesteś w > mniejszości, jakby się wszyscy internauci tu dowiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as ty ........... kosiarzu IP: 150.254.103.* 12.11.03, 14:20 przeczytaj lepiej inne opinie na swój temat w tym forum i odczep się od mężatki, nie ma tu dla was miejsca w tym kraju, aż się dziwię, kto was tyle naliczył, a w ogóle to jak wy się rozmnażacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: ty ........... kosiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:30 sluchaj mezatka, pienisz sie tu na mnie jak uszczypnieta w tlusty zadek wystepujac pod roznymi nickami. przyznaj sama ze jestes glupia jak warzywo na grzadce. a jak sie rozmnazamy? nie rozmanazamy sie. twoj syn bedzie gejem a twoja corka lesbijka. zobaczysz. i wtedy bedziesz miala bigosik: nienawidzic wlasnych homoseksualnych dzieci - tak jak cie nauczono, czy kochac... ale ty masz plytka wyobraznie a zamiast serca - tylko pompe do krwi...wiec i tak nic nie rozumiesz i chyba nie zrozumiesz... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: as napisał(a): > przeczytaj lepiej inne opinie na swój temat w tym forum i odczep > się od mężatki, nie ma tu dla was miejsca w tym kraju, aż się > dziwię, kto was tyle naliczył, a w ogóle to jak wy się > rozmnażacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: ty ........... kosiarzu IP: *.ppresse.poznan.pl 12.11.03, 14:43 Mężatka ma rację ty pieprzony pedale. Po co ty w ogóle żyjesz. Popełnij samobójstwo i to najlepiej tak, by nie trzeba było grzebac twojego pedalskiego ścierwa - np. utop sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: ty ........... kosiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:52 scierwem i zakala tej ziemii sa tacy ludzie jak ty. uwazaja sie za "lepszy gatunek". jak schludni SSmani w bialych koszulach i czarnych mundurach z pogarda patrzacy "na robactwo" ktore z takim chorobliwym zapalem "tepili" w komorach gazowych, lasach, wiezieniach... oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: Jojo napisał(a): > Mężatka ma rację ty pieprzony pedale. Po co ty w ogóle żyjesz. > Popełnij samobójstwo i to najlepiej tak, by nie trzeba było > grzebac twojego pedalskiego ścierwa - np. utop sie! Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: ty ........... kosiarzu 12.11.03, 15:01 Gość portalu: kosiarz napisał(a): > scierwem i zakala tej ziemii sa tacy ludzie jak ty. uwazaja sie > za "lepszy gatunek". jak schludni SSmani w bialych koszulach i > czarnych mundurach z pogarda patrzacy "na robactwo" ktore z > takim chorobliwym zapalem "tepili" w komorach gazowych, lasach, > wiezieniach... > > > > oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... > > > > BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I > HOMOFOBOW !!! I po co takie mocne słowa? Jesteś strasznie zdenerwowany. Odpręż się jakoś. Zrelaksuj. Może nawet zafunduj sobie wycieczkę na dworzec. Moze uda ci się wyrwać jakiegoś nastolatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: ty ........... kosiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:08 widzisz, pudlo. zdenerwowany nie jestem. po prostu traktuje serio to co mowie. i pudlo po raz drugi. nie kupuje milosci. nie chodze do burdelow. nie zadaje sie z tirowkami. i nie poznaje zuli na dworcach. dosc perfidna insynuacja z twojej strony. oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! lupus.lupus napisał: > Gość portalu: kosiarz napisał(a): > > > scierwem i zakala tej ziemii sa tacy ludzie jak ty. uwazaja sie > > za "lepszy gatunek". jak schludni SSmani w bialych koszulach i > > czarnych mundurach z pogarda patrzacy "na robactwo" ktore z > > takim chorobliwym zapalem "tepili" w komorach gazowych, lasach, > > wiezieniach... > > > > > > > > oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... > > > > > > > > BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I > > HOMOFOBOW !!! > > I po co takie mocne słowa? Jesteś strasznie zdenerwowany. Odpręż się jakoś. > Zrelaksuj. Może nawet zafunduj sobie wycieczkę na dworzec. Moze uda ci się > wyrwać jakiegoś nastolatka. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdx Re: ty ........... kosiarzu IP: 217.11.134.* 12.11.03, 15:12 Pedały do gazu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ty ........... kosiarzu IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 15:55 > scierwem i zakala tej ziemii sa tacy ludzie jak ty. uwazaja sie > za "lepszy gatunek". jak schludni SSmani w bialych koszulach i > czarnych mundurach z pogarda patrzacy "na robactwo" ktore z > takim chorobliwym zapalem "tepili" w komorach gazowych, lasach, > wiezieniach... > z ta roznica ze on napewno nie jest schludny > oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... > > > > BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I > HOMOFOBOW !!! > > > > Gość portalu: Jojo napisał(a): > > > Mężatka ma rację ty pieprzony pedale. Po co ty w ogóle > żyjesz. > > Popełnij samobójstwo i to najlepiej tak, by nie trzeba było > > grzebac twojego pedalskiego ścierwa - np. utop sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: ty ........... kosiarzu IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 15:12 > Mężatka ma rację ty pieprzony pedale. Po co ty w ogóle żyjesz. > Popełnij samobójstwo i to najlepiej tak, by nie trzeba było > grzebac twojego pedalskiego ścierwa - np. utop sie! to ze zyjesz w brudnym zapluskwionym mieszkaniu i jestes scierwe i twoja matka kupa gowna to nie znaczy ze inni tez sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdx Re: ty ........... kosiarzu IP: 217.11.134.* 12.11.03, 15:14 Pedały do gazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: ty ........... kosiarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:17 oryginalna to ty nie jestes, to juz slyszalem. wymysl cos lepszego. chociaz jesli ktos ma na imie paula to zapewne zbyt wiele nie wymysli... :o)))) oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: paula napisał(a): > > Mężatka ma rację ty pieprzony pedale. Po co ty w ogóle > żyjesz. > > Popełnij samobójstwo i to najlepiej tak, by nie trzeba było > > grzebac twojego pedalskiego ścierwa - np. utop sie! > to ze zyjesz w brudnym zapluskwionym mieszkaniu i jestes > scierwe i twoja matka kupa gowna to nie znaczy ze inni tez sa > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 16:01 Wenderlich?,Jaskiernia? a może sam mocny mężczyzna z Żyrardowa już skończył z kobietami a odkrył w sobie prawdziwą ,męską, szorstką miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:14 he he, chyba nie jestes zazdrosny, zabko, co? ;o) BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: PL napisał(a): > Wenderlich?,Jaskiernia? a może sam mocny mężczyzna z Żyrardowa już skończył z > kobietami a odkrył w sobie prawdziwą ,męską, szorstką miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 16:18 O tych baranów z SLD ?Coś ty!!! Wsadzaj im na zdrowie, przynajmniej genów nie przekażecie dalej i świat będzie bardziej normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:45 dzieki za zyczenia zdrowia, ale az takiej "pomyslnosci" ( z baranami z SLD ) mi nie potrzeba. jestem monogamista, chlopaka mam i Oleksy do szczescia mi nie jest potrzebny. a jak bym mial sie przejsc z kims na kawe to wolalbym juz "baranka" z PO lub UW. Gość portalu: PL napisał(a): > O tych baranów z SLD ?Coś ty!!! Wsadzaj im na zdrowie, przynajmniej genów nie > przekażecie dalej i świat będzie bardziej normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 16:50 Chyba chciałeś napisać Barańskiego z "Trybuny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: Kosiarz,kto z SLD korzysta z twojej kosy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:54 widzisz...nie wiem kto to jest Baranski z Trybuny, bo "organu ludu" - w przeciwienstwie do ciebie - nie czytam. Gość portalu: PL napisał(a): > Chyba chciałeś napisać Barańskiego z "Trybuny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo [...] IP: *.ppresse.poznan.pl 13.11.03, 09:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaha Re: ty ........... kosiarzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:00 Treść tej wypowiedzi powinna zostać jak najszybciej usunięta. Czy to forum to miejsce dla nietolerancyjnych idiotów, którzy pod są odważni, bo anonimowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ty ........... kosiarzu IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 15:09 > przeczytaj lepiej inne opinie na swój temat w tym forum i odczep > się od mężatki, nie ma tu dla was miejsca w tym kraju, aż się > dziwię, kto was tyle naliczył, a w ogóle to jak wy się > rozmnażacie? to ty jestes ta mezatka i jeszcze zmoieniasz tylko nicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chil[u]m Re: ty ........... kosiarzu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 19:06 >nie ma tu dla was miejsca w tym kraju A to niby czemu? Bo wam się nie podoba? Tolerancja i szanowanie bliźniego--to miały być wasze wyróżniki,hm? Kazdy ma prawo do życia takiego jakie chce,o ile nie krzywdzi innych. Skąd dane o co trzecim homoseksualiście-pedofilu?? Czasem mam wrazenie,ze nacjonalizm i faszyzm ma się w Polsce dobrze. Stop War on Drugs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 15:01 Gość portalu: a napisał(a): > spieprzaj z tego forum ty spermojadzie, i tak jesteś w > mniejszości, jakby się wszyscy internauci tu dowiedzieli gowno prawada poczytaj sobie rozne ankiety z ktorych wynika ze wsrod wykszatlcoej mlodziezy wiekszosc nie am nic przwciwko gejom i jest co raz mniej tych co sa przeciwko nim.ciemnota jestescie na wymarciu.I do tego nie ma nic BOg ktory napewno nier jest taki jak ty i inni nienawidzacy wszystko co nowe i inne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: det Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: 217.11.134.* 12.11.03, 15:13 Jestem wykształconą młodzieżą dlatego mówię: "pedały do gazu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Tez mi wyksztalecenie... heh heh... Magister Belkotu IP: 63.81.72.* 12.11.03, 15:22 Oj chyba nie jestes wyksztalcona mlodzieza, co widac z twojej wypowiedzi. To ze sie nauczyles skladac komputer na polotechnice albo skonczyles doktorat filozofii z praca o publikacjach Hitlera o Twoim wyksztalceniu nie wiele mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WARA od mojej emerytury PADLINO IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 14:56 Gość portalu: m napisał(a): > ty pieprzony pedale, mam nadzieję ze ten projekt i tak nie > przejdzie, i gówno będziecie mieli, szkoda że Hitlera na was > zabrakło Gdyby rzadzili tacy jak hitler a spoleczenstwo w wiekszosci wbylo takie glupie i ciemne jak ty to nie pisal bys co chcesz na zadnym forum nawet komputera bys nie mial juz bys byl w obozie koncentracyjnym lub na sybirze zdychal a spoleczenstwo by zylo biednie jak w Rumuni czy w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: WARA ...PRZECIEZ HITLER BYL PEDALEM !!!!!!!!!!!!!! IP: *.smartcity.net 12.11.03, 18:12 Gość portalu: m napisał(a): > ty pieprzony pedale, mam nadzieję ze ten projekt i tak nie > przejdzie, i gówno będziecie mieli, szkoda że Hitlera na was > zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: WARA ...PRZECIEZ HITLER BYL PEDALEM !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:25 a ewa braun miala brode, wasy i golila nogi ;o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cobrra Re: WARA od mojej emerytury PADLINO 12.11.03, 17:25 o brawo kosiarz! ostre słowa ale prawdziwe:) poozdro Odpowiedz Link Zgłoś
brydzyt Re: WARA od mojej emerytury PADLINO 13.11.03, 10:43 Rozumiem argumentację i ją popieram, ale jej retoryka nie do przyjęcia!!!!!!! Dlaczego konfrontacja poglądów musi schodzić o poziomu rynsztoka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.crowley.pl 12.11.03, 14:02 Moja droga mężatko, "pedały" to prawdopodobnie najlepiej zarabiająca grupa społeczna w Polsce, tak więc to "pedały" póki co zarabiają na twoją i twoich dzieci emeryturę. Co za ciemny naród ci Polacy!!! Aż się Was nie chce czytać. Skąd w Was tyle jadu i niechęci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Do gościa IP: 150.254.102.* 12.11.03, 14:12 To bardzo pocieszające, mam nadzieję, że nowa ekipa dopieprzy im takie podatki, że im się odechce takich deklaracji, zaraz się zrobią hetero Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Do gościa 12.11.03, 14:38 Gość portalu: m napisał(a): > To bardzo pocieszające, mam nadzieję, że nowa ekipa dopieprzy im > takie podatki, że im się odechce takich deklaracji, zaraz się > zrobią hetero hahaha Swietny komentarz!!!!!! Gratuluje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricky Re: Do gościa IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.11.03, 15:19 Sorki - ale ty jesteś durna, Chryste Panie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 161.53.149.* 12.11.03, 15:45 Twoja opinia jest zbyt ogolnikowa, drogi kolego gosciu. Znam calkiem sporo gejow, ktorzy w ogole nie pracuja, a drogocenny czas marnuja na zaspokojanie swoich hedonistycznych i egocentrycznych zachcianek, o agresywnym i prowokujacym demonstrowaniu swojej innosci seksualnej nie mowiac. Pozdrawiam. P.S.: niektore z wypowiedzi na forum sa potwornie prymitywne i frustrujace. Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk 12.11.03, 14:35 Gość portalu: oburzony napisał(a): > 'Projekt nie przewiduje możliwości adopcji dzieci przez > homoseksualistów' > > skandal i ciemnogród! No i cale szczescie ze projekt nie przewiduje adopcji dziecie. Ja smiem twierdzic, ze skandalem jest proba wprowadzenia rownouprawnienia podatkowego dla par homoseksualnych i heteroseksualnych. Malzenstwa heteroseksualne sa opodatkowywane wspolnie po to aby rodzice placili mniej podatkow a pieniadze ktore w ten sposob zaoszczedza przeznaczyli na dzieci. W przypadku par homoseksualnych taka mozliwosc nie istnieje wiec z jakiej racji maja oni placic mniejsze podatki ?? Tylko dlatego ze sa homoseksualistami ? Nie rozumiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.cec.eu.int 12.11.03, 14:56 Nie chrzań, opodatkowanie dotyczy wszystkich małżeństw - także bezdzietnych. Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk 12.11.03, 15:05 Gość portalu: aw napisał(a): > Nie chrzań, opodatkowanie dotyczy wszystkich małżeństw - także > bezdzietnych. Ktore to malzenstwa bezdzietne moga adoptowac dzieci... Napisz mi wiec jaki jest wg ciebie cel wspolnego opodatkowania malzenstw ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Odpowiedź IP: *.cec.eu.int 12.11.03, 18:13 A czy w ustawie jest zapis o tym, że tylko małżeństwa z dziećmi mogą się wspólnie opodatkować? I jeszcze jedno - jeśli dzieci założyły już swoje gospodarstwa to czy rodzice także nie mogą się wspólnie opodatkowywać? Cel był taki - żeby wyrównywać dysproporcje w zarobkach (np. wtedy, kiedy jedno z małżonków nie pracuje, albo po prostu mało zarabia). I nie ma to nic wspólnego z dziećmi!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Odpowiedź 12.11.03, 20:19 Gość portalu: aw napisał(a): > A czy w ustawie jest zapis o tym, że tylko małżeństwa z dziećmi > mogą się wspólnie opodatkować? I jeszcze jedno - jeśli dzieci > założyły już swoje gospodarstwa to czy rodzice także nie mogą > się wspólnie opodatkowywać? Cel był taki - żeby wyrównywać > dysproporcje w zarobkach (np. wtedy, kiedy jedno z małżonków nie > pracuje, albo po prostu mało zarabia). I nie ma to nic wspólnego > z dziećmi!! "Wyrownac dysproporcje....." Nie rozumiem. A co za roznica czy to jest malzenstwo czy nie w takim razie ?? Jezeli cel jest taki jak piszesz nie powinno to miec najmniejszego znaczenia. Dlaczego jedno z malzonkow nie pracuje ?? To po pierwsze. A po drugie wedlug twojej teorii panstwo nagradza ludzi ktorzy nie pracuja... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 02:01 no wlasnie. popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 156.17.92.* 12.11.03, 15:04 Gość portalu: oburzony napisał(a): > 'Projekt nie przewiduje możliwości adopcji dzieci przez > homoseksualistów' > > skandal i ciemnogród! Raczej uznanie biologicznej prawidłowości, że dwa osobniki tej samej płci gatunku homo sapiens nie mogą mieć dzieci. Z drugiej strony zgadzam się skandal i ciemnogród, cofamy sie takimi pomysłami na ustawy o co najmniej 2000 lat w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.03, 16:22 They are all fagets and U2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Zalegalizować również pedofilię !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 12:59 Dlaczego żydo-komuna chce zalegalizować tylko pedałów - kałogrzebów, a dyskryminuje pedofilów, nekrofilów, itp. jednostki. Toż oni też chcą żyć zgodnie z naturą!!!. Dlaczego grzebanie w kale przez pedała ma być lepsze, od grzebania w trupie przez nekrofila? Albo np. uprawianie miłości z 2 letnim dzieckiem? Jak wolność, to wolność. Nazwijmy to wreszcie po imieniu, bo skutkiem wprowadzenia takiej ustawy będzie adopcja dzieci przez cioty i uprawianie z nimi sexu. Po co więc uchwalać ustawę na raty. A co z zoofilami? Dlaczego zabraniać małżeństw pomiędzy człowiekiem i np. kozą? Toż to ciemnogród, ksenofobia i...antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOGDAN Re: wiwat pedały - nadzieja SLD ! IP: *.hunjan.com 12.11.03, 13:39 A SWOJA DROGA POLSKA TO CIEKAWY KRAJ .JESLI ODLICZYC DZICI (do lat 16) to przy populacji 40 miljonow te 3miliony "fagotow" to daje co siodmego Polaka pedala. Ciekawa statystyka "Gazeto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: wiwat pedały - nadzieja SLD ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:08 nie wiem skad wzial ci sie pomysl ze swiadomosc bycia homoseksualista przychodzi akurat po 16 roku zycia? ja pierwszy raz pokochalem chlopaka majac 14 lat. i nie jestem jakims wyjatkiem. Gość portalu: BOGDAN napisał(a): > A SWOJA DROGA POLSKA TO CIEKAWY KRAJ .JESLI ODLICZYC DZICI (do > lat 16) to przy populacji 40 miljonow te 3miliony "fagotow" to > daje co siodmego Polaka pedala. Ciekawa statystyka "Gazeto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik Jałówek Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:34 A co z prawami dla nekrofilow i zoofilow?! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny od uprzedzeń Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.wesola.com 12.11.03, 13:47 Miłośniku, jak jesteś w stanie udowodnić, że twoja jałówka z tobą śpi,że ciebie tak kocha jak ty ją, prowadzicie wspólnie dom, przytaknie w urzedzie, że zaopiekuje się tobą w razie nieszczęścia, ... to ja jestem w stanie przyznać tobie takie same prawa jak homoseksualistom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychuk Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.11.03, 17:32 Przyklad z zoofilia i nekrofilia jest co najmniej niewlasciwy, ale (czysto z logicznego punktu widzenia) jesli akspetujemy zwiazek dwojga ludzi tej samej plci jako odpowiednik malzenstwa, zeby bylo sprawiedliwie, to prawo powinno akceptowac rowniez zwiazki bardziej skomplikowane np. poligamiczne - jezeli facet zyje z czterema kobietami i umiera to one pozostaja bez srodkow na utrzymanie! Wydaje mi sie, ze jesli chodzi o zaleznosci finansowe, to albo akceptujemy (zgodnie z tradycja i wiara chrzescijanska i nie tylko) ze zwiazek kobiety i mezczyzny jest czyms specjalnym i jako taki ma specjalne prawa, albo powinnismy akceptowac wszystkie, nawet najbardziej skomplikowane zwiazki ludzi (np. w/w zwiazki wieloosobowe). Zaznaczam, ze nie wyrazam swojej opini na temat homoseksualizmu, tylko czysta logike postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoogie zajęliby się pajace ratowaniem gosodarki... IP: *.usv.ro 12.11.03, 13:35 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) 12.11.03, 13:37 Prezydium klubu SLD zdecydowało, że będący na ukończeniu projekt ustawy przeciw bezrobociu będzie skierowany do laski marszałkowskiej - poinformował po środowym posiedzeniu klubu rzecznik partii Jerzy Wenderlich. "Uważamy, że w demokratycznym kraju nie można lekceważyć problemu, który dotyczy ponad trzech milionów osób, nie można ich dyskryminować od strony prawnej - powiedział Wenderlich." Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) 12.11.03, 14:41 basia.basia napisała: > Prezydium klubu SLD zdecydowało, że będący na ukończeniu projekt ustawy > przeciw bezrobociu będzie skierowany do laski marszałkowskiej - poinformował > po środowym posiedzeniu klubu rzecznik partii Jerzy Wenderlich. > > "Uważamy, że w demokratycznym kraju nie można lekceważyć problemu, który > dotyczy ponad trzech milionów osób, nie można ich dyskryminować od strony > prawnej - powiedział Wenderlich." : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Obudziłeś upiory:( 12.11.03, 15:22 A właściwie nie tyle Ty co sld. Przeczytałam to wszystko co tu wypisują i wyjść ze zdumienia nie mogę. Pierwszy raz czytam wątek na temat heteroseksualizmu. Emocje na najwyższym poziomie. A nagromadzenie bzdur przekracza wszelkie granice. Brakuje tylko żądań uchwalenia ustawy o eutanazji, gdzie by był tylko jeden punkt - kochający inaczej oraz wszyscy inni osobnicy, niezależnie jakiej płci, odbiegający od jedynie słusznej normy mają być sukcesywnie eliminowani w drodze publicznego kamienowania aż do skutku śmiertelnego. Nic więcej, kamienie i kaci zawsze się znajdą. A odbiegający od normy jedynie słusznej? Podobnie jak z katami. A mój post nie zainteresował nikogo poza Tobą, choć przyznaję, że są głosy, że nowy/stary pomysł sld to temat zastępczy. I tak chyba jest. Kij w mrowisko, żeby się ludzie emocjonowali nie tym czym powinni:( Pozdrawiam ps W kwestii zasadniczej: mam dość liberalny pogląd na temat heteroseksualizmu ale w społeczeństwie katolickim należy się liczyć ze sprzeciwem dla pomysłów legalizacji a zwłaszcza posuniętym tak daleko. No i pomysł adopcji uważam za idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers w katolickim kraju:)szkoda,ze nie w demokratycznym 12.11.03, 15:51 basia.basia napisała: > No i pomysł adopcji uważam za idiotyczny. PROJEKT USTAWY O REJESTROWANYCH ZWIĄZKACH PARTNERSKICH art.12 2. Partnerzy nie mogą wspólnie przysposobić innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 [Basiu.Basiu]Re: Obudziłeś upiory:( IP: 195.94.201.* 12.11.03, 16:19 Basiu. Twój post zwrócił moją uwagę i pewnie więcej mówi o metodologii socjtechniki uprawianej przez czerwonego niż wszystko inne co tu napisano. Pozdrawiam i czekam na dalsze Twoje komentarze np. dotyczące afery rywinowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Obudziłeś upiory:( IP: 80.48.74.* 12.11.03, 18:20 basia.basia napisała: >W kwestii zasadniczej: mam dość liberalny pogląd >na temat heteroseksualizmu ale w społeczeństwie >katolickim należy się liczyć ze sprzeciwem dla >pomysłów legalizacji a zwłaszcza posuniętym tak >daleko. No i pomysł adopcji uważam za idiotyczny. no właśnie, słusznie; są pewne granice rozwiązań i nie można "przedobrzyć"; ja również uważam, że nie nalezy na to sie godzić, gdzyz byłoby to przyzwolenie ne czysto egoistyczne potrzeby osób homo, kosztem dobra tych dzieci, które przecież potrzebuja i ojca i matki. P. S. Przypomniała mi sie b. głupi artykuł (sprzed jakiegoś już czasu) w "Wysokich obcasach" na temat "legalizacji" konkubinatów (chyba też projekt SLD). Wększego absurdu nie słyszałem. Przecież konkubinat jest "z definicji" związkiem niesformalizowanym, więc jak można go zalegalizować? Wtedy już nie bedzie konkubinatem. Trzeba by wprowadzić dwa rodzaje związków. Małżeństwa i "legalne konkubinaty". Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus obudziłem Basiu :( 13.11.03, 13:32 Czuję się jak Pandora nad otwartą puszką. Paskudny wątek. Taka "dyskusja" z wyzwiskami typu "pedale" czy "faszystowski homofobie" jest bez sensu. Przestałem ją śledzić po kilku wpisach. Kij w mrowisko..być może. To jednak nie zwalnia z odpowiedzialności zajęcia stanowiska. Dla mojego środowiska politycznego ta sprawa jest niezwykle ważna. Mam już po dziurki w nosie tego tematu. Napisałem kilka tekstów o tym i robi mi się już niedobrze gdy o tym słyszę. Zbieram siły na kolejny pomysł Biedronia & Co. Biedroń,Szyszkowska i Sosnkowska z resztą menażerii z Lambdy ruszają w tournee. Będą organizować spotkania uniwersyteckie. Chyba i na nasz poczciwy UJ dopełzną. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers smieszna jestes.smieszna jestes basiu.basiu :))) 12.11.03, 15:35 Przyda sie tobie troche podstawowej wiedzy: Francja,GB,Węgry,Chorwacja,Usa,Brazylia,RPA,Dania,Szwecja,Szwajcaria,Holandia ,Islandia,Norwegia,Belgia,Finlandia,Portugalia,Hiszpania,Kanada – Kiedy Polska?! Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne uznało już w 1973 r., że w świetle przeprowadzonych analiz homoseksualizm nie spełnia kryteriów zaburzenia psychicznego i wykreśliło go ze swojej klasyfikacji tych zaburzeń (Diagnostical and Statistical Manual and Mental Disorders – DSM). Tym samym orientacja homoseksualna została uznana przez światową czołówkę specjalistów w zakresie zdrowia psychicznego za jeden z naturalnych wariantów seksualności. W ślad za APA także Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) usunęła homoseksualizm ze swojej klasyfikacji zaburzeń psychicznych (International Classification of Diseases – ICD). W 1998 r. Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne (APA) opublikowało oświadczenie, w którym sprzeciwiło się jakiemukolwiek leczeniu homoseksualizmu, a zwłaszcza tzw. terapii naprawczej, obiecującej zmianę orientacji na heteroseksualną. Nie dowiedziono możliwości wyeliminowania pragnień homoseksualnych ani wytworzenia w ich miejsce popędu heteroseksualnego – stwierdzili psychiatrzy z całą stanowczością. Specjaliści zwrócili uwagę na zagrożenia równowagi emocjonalnej, związane z wypieraniem się własnej orientacji: depresję, problemy z samoidentyfikacją i zachowania autodestrukcyjne. Nie znaleziono dotychczas genu orientacji seksualnej, chociaż wyniki pewnych badań nad bliźniętami sugerują uwarunkowania genetyczne. Najbardziej prawdopodobne, zdaniem psychiatry i seksuologa prof. Zbigniewa Lwa-Starowicza, są biologiczne przyczyny tej orientacji. – Większość badaczy skłania się dziś ku stanowisku, że przynajmniej część populacji homoseksualnej uwarunkowana jest procesami, zachodzącymi w okresie rozwoju płodowego – mówi profesor. To stanowisko wynika z najnowszych badań endokrynologicznych i badań nad budową pewnych struktur mózgu, które budzą duże nadzieje, ale nie wiadomo, kiedy zostaną ostatecznie podsumowane. Natomiast nie zgromadzono naukowych dowodów na poparcie potocznych opinii, że geje mają większe niż inni tendencje do pedofilii, że osoby homoseksualne są złymi rodzicami, że homoseksualizm jest zaraźliwy albo że wynika z wyboru. Mówienie o moralności w kontekście orientacji seksualnej nie ma większego sensu niż moralne wartościowanie osób leworęcznych lub rudych. Orientacja seksualna jest już prawdopodobnie ustalona u małych dzieci, a ujawnia się najczęściej w początkowym okresie dorastania. Możliwe, że przychodzimy z nią na świat. Jednak ze względu na trudności w badaniu jej przejawów u całkiem małych dzieci nie można ustalić, czy wczesne doświadczenia i sposób wychowania mogą modyfikować orientację seksualną. Statystycznie jeden na piętnastu mężczyzn jest gejem, a jedna na dwadzieścia pięć kobiet – lesbijką. Wedle światowych szacunków osoby o orientacji homoseksualnej stanowią około 7 proc. każdego społeczeństwa. Natomiast wiedza o tej grupie współobywateli jest właściwie żadna, dominują stereotypy. Także edukacja szkolna w tym zakresie właściwie nie istnieje. Projektowano ją w ramach przedmiotu „Przygotowanie do życia w rodzinie”, ale to, co pozostało w wyniku modyfikacji programu dokonanych w drugiej połowie lat 90., jest faktycznie antyedukacją. Zatwierdzone do użytku szkolnego podręczniki i materiały dla nauczycieli stanowią kompilację negatywnie wartościujących ocen. „Należy generalnie uznać, iż związek homoseksualny jest związkiem patologicznym”, „Postawa homoseksualna jest formą zaprzeczenia własnej płciowości i wyrazem lęku przed partnerem płci odmiennej oraz agresji wobec samego siebie”, „Homoseksualiści i lesbijki mają w ciągu życia nawet do kilku tysięcy różnych partnerów”. I tak dalej w duchu wzbudzania niechęci i lęku („Zanim wybierzesz” M. i W. Grabowscy, A. i M. Niemyscy, M. i P. Wołochowiczowie). Już na początku lat 70. dwudziestego wieku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne (APA) zrzeszające autorytety naukowe z całego świata postanowiło – w następstwie coraz liczniej pojawiających się wątpliwości – poddać rewizji wyniki wielu dotychczasowych badań nad homoseksualizmem. Z zakłopotaniem zdemaskowano kompromitujące wykroczenia przeciwko metodologii naukowej, które podważały wiarygodność wniosków wyprowadzanych z tych badań. Jednym z najpoważniejszych uchybień była rażąca niereprezentatywność osób badanych w zestawieniu z całą homoseksualną społecznością. Prowadzono badania nad pacjentami klinicznymi, którzy sami zgłosili się na terapię z powodu poważnych problemów natury psychicznej. Nie badano osób homoseksualnych, które nigdy nie odczuwały potrzeby korzystania z psychoterapii ani nawet konsultowania swojego samopoczucia z terapeutą. Ale wnioski z selektywnych badań uogólniano na całą populację gejowską, ogłaszając jako prawdę dowiedzioną naukowo, że geje są nieszczęśliwymi ludźmi o zaburzonej psychice, którzy nie radzą sobie w życiu społecznym. Tymczasem źródłem konfliktów psychicznych u gejów i lesbijek szukających pomocy nie była ich orientacja seksualna, tylko napiętnowanie społeczne i odrzucenie. Wielu autorów badań dokonywało uogólnień na podstawie tzw. studiów przypadku, czyli opisu losów pojedynczych osób, które ich zafrapowały w praktyce terapeutycznej. Nie można wtedy obronić się przed zarzutem tendencyjnego (nawet nieświadomego) doboru takich przypadków, które pasują do przyjętej tezy lub afirmowanej teorii. Badacze najczęściej nie kryli negatywnej postawy wobec homoseksualizmu, a badani byli tego świadomi. Jeśli pacjenci nie akceptowali samych siebie, musiało to mieć wpływ na wyniki. Nie wytrzymały krytyki teorie, których autorzy poszukiwali rodzinnych lub społecznych uwarunkowań tej orientacji. Celowali w nich zwłaszcza psychoanalitycy i psychoterapeuci. Przygotowali oni cały wachlarz potencjalnych wyjaśnień, z którego dobierali najbardziej pasujące do konkretnego przypadku. polityka.onet.pl/162,1128210,8,,druk.html PRZEDZIAL PROCENTOWY HOMOSEKSUALISTOW W SPOLECZENSTWIE JEST STALY I WYNOSI OD 5 DO 10% . Nie wszyscy homoseksualisci maja wybor, niektorzy sa biologicznie zdeterminowani i nie maja/mieli zadnego wplywu na wybor seksualnosci (dla wierzacych – BOG WYBRAL ZA NICH). Nie wszyscy ulegaja chwilowej modzie, niektorzy nie maja wyboru. Homoseksualizm nie jest domena naszego gatunku, jest on również spotykany u innych zwierzat. WYNIKI BADAŃ NAD DETERMINIZMEM SEKSUALIZMU ) Genetic research using family and twin methodologies has ) produced consistent evidence that genes influence sexual ) orientation, but molecular research has not yet produced ) compelling evidence for specific genes. Fragment ten ( nie bedacy pustym wycinkeim reszty atykulu,ale stanowiacy jego integralna czesc - oddajaca jak najbardziej 'ducha' tekstu - czego dowodem zamieszczony ponizej artykul ) dowodzi, ze badania ostatniej dekady pozwolily wypracowac juz zarysy neurohormonalnej teorii dotyczacej orientacji seksualnej; jej ugruntowana juz czesc (dowiedziona) stanowia wlasnie odkrycia podloza genetycznego odpowiedzialnego za orientacje seksualna - doslownie:'.. that gens influence sexual orientation'. Jedynym problemem jest wytypowanie poszczegolnych genow odpowiedzialnych za taki stan rzeczy: ) but molecular research has not yet produced ) compelling evidence for specific genes. - ale wszyscy wiemy, ze to pozostaje bez wplywu na udokumentowana juz czesc teorii determinizmu seksualnosci - a stanowi zadanie dla dalszych badan molekularnych. Należy również pamietac, iż geny determinuja ilosc, jakosc, funkcjonalnosc wszystkich substancji/czesci/organow naszego Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia śmieszny nicku 12.11.03, 15:55 kkkaczory_piss_brothers napisał: > Przyda sie tobie troche podstawowej wiedzy: To wszystko wiem. Nie wiem dlaczego uważasz, że jestem śmieszna. Powiem Ci tylko tyle, że dla mnie bardziej pouczający niż ten Twój "wykład" był japoński film pt. "Tabu". To wszystko co mam do powiedzenia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers smieszna kobito.basiu 12.11.03, 16:17 Rowniez lubie japonskie kino...chociaz ten film mnie nie oczarowal. Jezeli 'wszystko to wiesz' to przyda sie tutaj twoj glos...osoby wierzacej jednak tolerancyjnej, jak mniemam. Ba i to z taka wiedza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: smieszna jestes.smieszna jestes basiu.basiu : IP: *.226.109.219.ap.yournet.ne.jp 12.11.03, 15:59 "Tym samym orientacja homoseksualna została uznana przez światową czołówkę specjalistów w zakresie zdrowia psychicznego za jeden z naturalnych wariantów seksualności." Czy nie przypuszczasz, ze przeginasz pale. Jak grono oswieconych na ten czas ludzi moglo uznac to za "jeden z naturalnych wariantów seksualności". To jest dewiacja od natury. I taki prowdopodobnie byl duch ich rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers naturalne sa plaby w zebach Streka:) 12.11.03, 16:24 Co to znaczy "naturalne". Czy naturalne jest sztuczne serce? Naturalne jest to, iz podczas rozwoju plodowego, w wyniku dzialania genow i chormonow rodzi sie czlowiek o okreslonej orientacji seksualnej, ba nawet o okreslonej w zaleznosci od tych preferencji budowie mozgu. I zadne pranie mozgu nie zmieni twojej orientacji seksualnej, na chyba, ze uznamy, iz: gdy w wyniku prania mozgu, uznasz sie za kure, to nia jestes. Jednakze obiektywnie nadal jestes czlowiekiem. WYNIKI BADAŃ NAD DETERMINIZMEM SEKSUALIZMU > Genetic research using family and twin methodologies has > produced consistent evidence that genes influence sexual > orientation, but molecular research has not yet produced > compelling evidence for specific genes. Fragment ten ( nie bedacy pustym wycinkeim reszty atykulu,ale stanowiacy jego integralna czesc - oddajaca jak najbardziej 'ducha' tekstu - czego dowodem zamieszczony ponizej artykul ) dowodzi, ze badania ostatniej dekady pozwolily wypracowac juz zarysy neurohormonalnej teorii dotyczacej orientacji seksualnej; jej ugruntowana juz czesc (dowiedziona) stanowia wlasnie odkrycia podloza genetycznego odpowiedzialnego za orientacje seksualna - doslownie:'.. that gens influence sexual orientation'. Jedynym problemem jest wytypowanie poszczegolnych genow odpowiedzialnych za taki stan rzeczy: > but molecular research has not yet produced > compelling evidence for specific genes. - ale wszyscy wiemy, ze to pozostaje bez wplywu na udokumentowana juz czesc teorii determinizmu seksualnosci - a stanowi zadanie dla dalszych badan molekularnych. Należy również pamietac, iż geny determinuja ilosc, jakosc, funkcjonalnosc wszystkich substancji/czesci/organow naszego organizmu (w przypadku tej teorii jest to istotne ze względu na zagadnienie powstawania / produkcji HORMONOW). Należy dodac, iż na zarodek maja wplyw również chormony produkowane przez matke, wiec jej material genetyczny (także substancje chormonalne przyjmowane z zewnatrz – nie produkowane bezposrednio, ani przez matke, ani przez plod). Jednakze, nie ma przekonujacych doniesien naukowych, iz chormony podawane doroslym o uksztaltowanym mozgu(nalezy zauwazyc roznice pomiedzy nieuksztaltowanym mozgiem zarodka/plodu, a uksztaltowanym mozgiem czlowieka) zmieniaja ich zapatrywania seksualne (badania na zwierzetach potwierdzaja taka korelacje). Ten przeglądowy artykuł najlepiej dowodzi faktu wplywu genow na determinacje seksualnosci: A critical review of recent biological research on human sexual orientation. Mustanski BS, Chivers ML, Bailey JM. Department of Psychology, Indiana University, Bloomington 47405, USA. bmustans@indiana.edu This article provides a comprehensive review and critique of biological research on sexual orientation published over the last decade. We cover research investigating (a) the neurohormonal theory of sexual orientation (psychoneuroendocrinology, prenatal stress, cerebral asymmetry, neuroanatomy, otoacoustic emissions, anthropometrics), (b) genetic influences, (c) fraternal birth-order effects, and (d) a putative role for developmental instability. Despite inconsistent results across both studies and traits, some support for the neurohormonal theory is garnered, but mostly in men. Genetic research using family and twin methodologies has produced consistent evidence that genes influence sexual orientation, but molecular research has not yet produced compelling evidence for specific genes. Although it has been well established that older brothers increase the odds of homosexuality in men, the route by which this occurs has not been resolved. We conclude with an examination of the limitations of biological research on sexual orientation, including measurement issues (paper and pencil, cognitive, and psychophysiological), and lack of research on women. www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=7243835&a=7243835 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: naturalne sa plaby w zebach Streka:) IP: *.226.109.219.ap.yournet.ne.jp 12.11.03, 16:59 Co bedzie sie dziala za pare lat gdy nauka dowiedzie, ze jednak jest to nienaturalne, jest to defektem, albo prosciej choroba. Jak na razie nie widzialem jeszcze genu odpowiedzialnego za to odchylenie w zachowaniu sie ludzi. Moge natomiast przypuszczac, ze patomechanizm tego zjawiska bedzie wyjasniony. Chociazby przez bledne dostanie sie substancji odpowiedzialnych za roznicowanie sie komorek do osrodkow mozgu determinujacych orientacje seksualna. Substancje te, np. kwas transretinowy, moga odwrotnie spolaryzowac komorki, i mamy stan patologiczny, czyli chorobe, ktora w tym przypadku moze byc procesem nieodwracalnym, bo zdarzylo sie to we wczesnym okresie zarodkowym. Poniewaz jest to stan chorobowy, wiec osoby nim dotkniete beda musialy byc co najmniej pod opieka. Pozostaje jeszcze jeden problem "naturalnosci", wiele osob wybiera okreslona orientacje seksualna z bardzo prozaicznych powodow, w celu robienia kariery. Czego namacalnym dowodem jest wystepek posla, czy grupy poslow SLD, stojacych w obronie 2 czy 3 milionow niby ucielesnionych. Ile jest hipokryzji w tym wszystkim, glupiego "papuga'iego" wyrachowania. Wszystko to jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: naturalne sa plaby w zebach Longera:) IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 21:57 Znowu pseudo naukowe scinki slowne, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Longer! Jestes moze w tej chwili zywa (raczej wirtualna) reklama KFC, i to ci powinno wystarczyc. Ale do nauki to ty sie dziecko nie zabieraj, bos glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi PEDALSTWO JEST ULECZALNE tak jak inne choroby IP: *.dami.pl 12.11.03, 17:51 W świetle najnowszych badań naukowych (opisywanych niedawno w wyborczej) pedalstwo jest uleczalne. I skuteczność leczenia jest bardzo duża - wbrew starym badaniom ktore cytujesz. Nie będę wsatwiał metra cytatu bo to zbędne, chorych nie należy szykanować tylko leczyć - ale po co od razu ustawa o chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: LECZ SWOJA HOMOFOBIE PIXIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:37 z homofobia, tak jak z innymi fobiami przejdz sie do psychiatry. i pospiesz sie, zanim kogos skrzywdzisz... Gość portalu: pixi napisał(a): > W świetle najnowszych badań naukowych (opisywanych niedawno w wyborczej) > pedalstwo jest uleczalne. I skuteczność leczenia jest bardzo duża - wbrew > starym badaniom ktore cytujesz. Nie będę wsatwiał metra cytatu bo to zbędne, > chorych nie należy szykanować tylko leczyć - ale po co od razu ustawa o > chorobie? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) 12.11.03, 16:14 basia.basia napisała: > Prezydium klubu SLD zdecydowało, że będący na ukończeniu projekt ustawy > przeciw bezrobociu będzie skierowany do laski marszałkowskiej - poinformował > po środowym posiedzeniu klubu rzecznik partii Jerzy Wenderlich. > > "Uważamy, że w demokratycznym kraju nie można lekceważyć problemu, który > dotyczy ponad trzech milionów osób, nie można ich dyskryminować od strony > prawnej - powiedział Wenderlich." A nie chodzi czasem o problem 120 000 osób, które na gwałt potrzebują pomysłu na szalupę ratunkową? Dlaczego SLD ocknęło się akurat teraz? Gruszki na wierzbie nie obrodziły? Nie sądzę, żeby polaryzowanie społeczeństwa było wskazane akurat teraz, kiedy trzeba mu raczej wytłumaczyć dlaczego musi zaciskać pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) IP: 195.94.201.* 12.11.03, 16:24 Jeszcze coś takiego było od "posła" Wendelicha: " To za czasów koalizcji AWS- UW, trzem milionom osób przybyło łez na twarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) 12.11.03, 16:37 Gość portalu: ppp999 napisał(a): > Jeszcze coś takiego było od "posła" Wendelicha: " To za czasów koalizcji AWS- > UW, trzem milionom osób przybyło łez na twarzy". Tamtym trzem przybyło, to teraz on innym trzem obetrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: SLD złoży projekt ustawy przeciw bezrobociu:) IP: 195.94.201.* 12.11.03, 16:47 Tak. Będzie osuszał łzy nawet sześciu milionom [trzem milionom "kochającyh inaczej" oraz trzem milionom bezrobotych (vide: dzisiejsza basia.basia). [Bo nie są to grupy nachgodziace się. Jak napisał jeden z gości dziś, który twierdzi, że homo to wysokozarabiający ludzie, płacący wysokie podatki]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mężatka Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 150.254.102.* 12.11.03, 13:37 Homoseksualiści nie powinni mieć prawa do takich przywilejów, jak inni ludzie zawierający normalne małżeństwa, ponieważ niczego do społeczeństwa nie wnoszą. W normalnych, zdrowych małżeństwach rodzą się dzieci, które potem stają się siłą nabywczą, roboczą i płacą podatki. Dzięki temu ten kraj ma zapewniony byt i rozwój, a tego para homoseksualna do społeczeństwa wnieść nie może. Dlaczego więc ma kożystać z tych samych praw co, rodzina powołująca na świat dzieci i ponosząca trud wychowawczy? Polityka rodzinna w Polsce woła o pomstę do nieba!!!!!!!!!!Niech się SLD lepiej zajmie rodzinami żyjącymi na skraju ubóstwa, a nie na siłę szuka elektoratu w chorych, którzy nic temu krajowi nie mogą dać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Do mężatki IP: *.nat2.kon.tvknet.pl 12.11.03, 13:43 Masz rację ! Twoje argumenty są OK ! Nie czas i miejsce na kolejne konflikty i szukanie dziury w całym. Ludzie zasuwają by wykształcić, wychować dzieci, nijak uzyskać pomoc państwa w postaci ulg, które jeszcze teraz odbierają. Nie oznacza to jednak, że jestem przeciw homoseksualistom, owszem, maja prawo do swoich zachowań, to w końcu ich sprawa i problem, związki takie nie muszą mieć jednak regulacji prawnej, problem dziedziczenia rozwiązkuje testamet. Przecież za chwilę okaże się, że geje i lesbijki mogą adoptować dzieci a to już gruba przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mężtka Re: Do mężatki IP: 150.254.102.* 12.11.03, 14:03 dzięki za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re:A propos legalizacji związkow partnerskich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 15:35 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Masz rację ! Twoje argumenty są OK ! Nie czas i miejsce na kolejne konflikty i > szukanie dziury w całym. Ludzie zasuwają by wykształcić, wychować dzieci, > nijak uzyskać pomoc państwa w postaci ulg, które jeszcze teraz odbierają. Nie > oznacza to jednak, że jestem przeciw homoseksualistom, owszem, maja prawo do > swoich zachowań, to w końcu ich sprawa i problem, związki takie nie muszą mieć > jednak regulacji prawnej, problem dziedziczenia rozwiązkuje testamet. Przecież > za chwilę okaże się, że geje i lesbijki mogą adoptować dzieci a to już gruba > przesada Popieram. Przywileje podatkowe(wspolne opodatkowanie) powinny być tylko dla małżeństw . Małżeństwa bezdzietne nalezy obłożyć podatkierm od bezdzietności( dawniej w 60-ych latach tzw.bykowe dla osob powyżej 28 lat). Jeśli nie chcą płacić bykowego, niech adoptują dziecko(dotycz oczywiście małżeństwa a nie związku homoseksualnego). Aby zabezpieczyć partnera homoseksualnego, wystarczy wykorzystać istniejące prawo(testamant, wspólny rachunek czy mieszkanie kupione wspólnie). Na emeryturę niestety trzeba samemu(samej) zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.cec.eu.int 12.11.03, 15:01 Jasne, jest jeszcze wielu takich, co do społeczeństwa nic nie wnoszą - małżeństwa bezdzietne (jak to możliwe, w katolickim kraju?), bezrobotni (kto im "wypracuje" emerytury?), renciści itd. Zastanów się więc, zanim wytoczysz argumenty godne bezrozumnej ameby (jeśli wiesz, co to jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightkeeper Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 62.93.98.* 12.11.03, 15:37 Gość portalu: Mężatka napisał(a): > Homoseksualiści nie powinni mieć prawa do takich przywilejów, > jak inni ludzie zawierający normalne małżeństwa, ponieważ > niczego do społeczeństwa nie wnoszą. Alez wnosza, droga Mezatko - widac wyjatkowo niezadowolona ze swego zamazpojscia. Daja pieniadze, poniewaz nie musza dawac ich swoim dzieciom, tylko moga wydac je na siebie. A jezeli pienadz plynie, to gospodarka rowniez. Ponadto daja siebie i swoje zdolnosci (z tego samego powodu - nie musza leciec do dzieci, moga i chca dluzej pracowac). Jako ze potomstwa nie maja, to szukaja spelnienia w czyms innnym - czesto pracy, np. tworczej. Zdziwilabys sie, jak wielu pedalom zawdzieczasz interesujace przedstawienie teatralne, dobry film czy artykul w gazecie. > W normalnych, zdrowych > małżeństwach rodzą się dzieci, które potem stają się siłą > nabywczą, roboczą i płacą podatki. Dzięki temu ten kraj ma > zapewniony byt i rozwój Jasne, a najlepszym tego przykladem sa przeludnione miasta Afryki i Ameryki Poludniowej. Dzis nie liczy sie ilosc, lecz jakosc. Ale widac sprowadzasz swoja role wylacznie do rozplodu - wybacz te slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.226.109.219.ap.yournet.ne.jp 12.11.03, 16:13 Lightkeeper, Ladnie to napisales, gdybys nawet byl osoba o innej orientacji, a chyba tak, to powiem, ze takie osoby cenie. Pojawia sie natomiast problem gdy paru krzykaczy chce z Polski zrobic republike PEDALOW. Nie chcialbym aby spelnily sie zyczenia przekazywane przez jednego z nich, ktorzy w poprzednich postach zyczyl kazdemu posiadania corki geya i syna lesby. Chyba zgodzisz sie, ze to przesada. A swoja droga to przezylem juz jeden totalitaryzm, wiec nie spieszno mi do drugiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightkeeper Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 62.93.98.* 12.11.03, 17:07 Gość portalu: JAP napisał(a): > Ladnie to napisales, gdybys nawet byl osoba o innej orientacji, > a chyba tak, to powiem, ze takie osoby cenie. Tak, owszem, jestem pedalem/gejem/homoseksualista, ale staram sie nie robic z tego sztandaru. > Pojawia sie natomiast problem gdy paru krzykaczy > chce z Polski zrobic republike PEDALOW. Projekt ustawy stworzyla prof. Szyszkowska, filozof i senator. Krzykacze by tego nie zrobili. To rozwiazanie, o ile zostanie wprowadzone w zycie, czego bardzo pragne, bedzie ucielesnieniem tak waznych praw, jak prawa czlowieka, na ktorych opiera sie kultura europejska, do ktorej przynalezymy (my - Polacy) i ponoc przynalezec chcemy. To jest dla nas, gejow i lesbijek, przede wszystkim symbol - naszej godnosci. Nikt nie mowi o republice pedalow. > Chyba zgodzisz sie, ze to przesada. Oczywiscie, ze tak. Wymyslac obelgi jest latwo. Obu stronom konfliktu, niestety. > A swoja droga to przezylem juz jeden totalitaryzm, wiec nie spieszno mi do drugiego. W III Rzeszy niektorzy oprocz gwiazd Dawida nosili na ramionach rozowe trojkaty. To byli wlasnie homoseksualisci, ktorych rowniez zsylano do obozow kocentracyjnych i tam ich mordowano. Nie rozumiem, czemu niektorzy Polacy nienawidza Zydow i nas, zapominajac, ze ich pradziadkowie i dziadkowie tracili zycie i zdrowie w walce z nazistami. Nic to, mlodsze pokolenia sa swiatlejsze, na szczescie... Rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychuk Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.11.03, 17:47 Chcialbym bys zrozumial, ze czesc ludzi przeciwnych legalizacji (jak ja) nie jest przeciwna homoseksualizmowi. Mam homoseksualnych znajomych i ich orientacja mnie jest obojetna, choc uwazam, ze jest niezgodna z naturalnym porzadkiem rzeczy (badz co badz spoleczenstwo homoseksualistow nie mogloby przezyc). Dopoki materia homoseksualizmu nie bedzie jednoznacznie naukowo zrozumiala, powinna byc traktowana jak pewne odchylenie od standardu (bez zadnych negatywnych podtekstow!). Ludzie rodza sie z roznymi skazami, np. bez rak i nie jest to ich wada ani cecha to nienawidzenia ich. Jednakze (jak napisalem powyzej) uwazam, ze zwiazki homoseksualistow (z czysto logicznego punktu widzenia) nie powinny miec takich praw jak malzenstwa, choc oczywiscie jestem skrajnie przeciwny wszystkim tym chamom na tym forum, ktorzy wypisuja ohydne rzeczy o gejach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lightkeeper Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 62.93.98.* 12.11.03, 22:42 > Jednakze (jak napisalem powyzej) uwazam, ze zwiazki homoseksualistow (z czysto > logicznego punktu widzenia) nie powinny miec takich praw jak malzenstwa, choc > oczywiscie jestem skrajnie przeciwny wszystkim tym chamom na tym forum, ktorzy > wypisuja ohydne rzeczy o gejach! Gdyby wiekszosc Polakow miala taka postawe i potrafila ja okazywac, powstrzymujac sie od kiepskich dowcipow na nasz temat, to byloby swietnie. Zobaczymy jednak, co sie stanie w parlamencie. Bo faktycznie moze sie okazac, ze SLD slowa nie dotrzyma. Nie mniej jednak sam fakt pojawienia sie takiej propozycji jest symptomem przemian na lepsze. Zreszta ja nie narzekam - otaczaja mnie osoby przewaznie heteroseksualne i tolerancyjne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.ihtys.w-w.pl 12.11.03, 18:13 Gość portalu: Mężatka napisał(a): > Homoseksualiści nie powinni mieć prawa do takich przywilejów, > jak inni ludzie zawierający normalne małżeństwa, ponieważ > niczego do społeczeństwa nie wnoszą. W normalnych, zdrowych > małżeństwach rodzą się dzieci, które potem stają się siłą > nabywczą, roboczą i płacą podatki. Dzięki temu ten kraj ma > zapewniony byt i rozwój, a tego para homoseksualna do > społeczeństwa wnieść nie może. Dlaczego więc ma kożystać z tych > samych praw co, rodzina powołująca na świat dzieci i ponosząca > trud wychowawczy? Polityka rodzinna w Polsce woła o pomstę do > nieba!!!!!!!!!!Niech się SLD lepiej zajmie rodzinami żyjącymi na > skraju ubóstwa, a nie na siłę szuka elektoratu w chorych, którzy > nic temu krajowi nie mogą dać. Wiele głupot czytałem tu, ale ta przerasta wszystkie Pani Mężatko!!!! Czy jedyną rzeczą, którą mozna wnieść do społeczeństwa są nowe zastępy podatków. Pani jakby mysli kategoriami z czasów niewolnictwa. Wtedy właściciele niewolników też byli chętni prokreacji w myśl: więcej urodzeń.. więcej siły roboczej. Pani raczy opamiętać się i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 81.69.180.* 12.11.03, 19:43 A malzenstwa bezdzietne, ludzie samotni, czy oni tez nie powinni miec praw???? Zastanow sie co ty mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 02:22 twoja uwaga nie jest taka oczywista - malzenstwo bezdzietne w kazdej chwili (no ... prawie) moze wydac na swiat nowego obywatela ... a co do samotnych ... to sprawa wspolnego rozliczania podatku raczej ich nie dotyczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:38 Takie związki powinno się leczyć a nie legalizować. W ogóle nie powinno ich być. Chore społeczeństwo z tego wyrośnie.Skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 16:03 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Takie związki powinno się leczyć a nie legalizować. W ogóle nie > powinno ich być. Chore społeczeństwo z tego wyrośnie.Skandal Chore to ono jest juz dawno!Tacy milosierni katolicy a ninawisc to chleb powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.ihtys.w-w.pl 12.11.03, 18:25 Skoro nie powinno mnie być, a jestem, to co mam zrobić Pani Ewo. Zastrzegam, że samobójstwo /z powodów religijnych/ nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox 3 milliony wyborcow? IP: 62.233.151.* 12.11.03, 13:38 Niebezpieczna ustawa. Bo za 20 lat moze sie okazac, ze jednak homoseksualisci beda mieli prawo do wychowywania dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: w3cache.* / 192.168.1.* 12.11.03, 13:39 Inne metody walki o elektrorat nie dały skutku, a może byście przestali sypać piach w tryby gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 212.244.126.* 12.11.03, 13:40 Millerowi zostały już tylko lesbijki i pedały..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Inne metody walki o elektrorat nie dały skutku, a może IP: w3cache.* / 192.168.1.* 12.11.03, 13:40 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawok JESTEM ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:46 Nie mam nic wspólnego z SLD ale jestem za tolerancją i odpolitycznieniem kościoła. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: Co ty lawok bełkoczesz? IP: krecik:* / 192.168.1.* 12.11.03, 13:57 Gość portalu: lawok napisał(a): > Nie mam nic wspólnego z SLD ale jestem za tolerancją i odpolitycznieniem > kościoła. > Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 212.244.126.* 12.11.03, 13:42 Gdybu nie Wenderlich to byłoby tylko 2 999 999 pedałów i lesbijek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: 57.79.9.* 12.11.03, 13:51 Jestem prezkonany, ze Miller nie przewidzial juz zadnej zadnej wizyty kurtuazyjnej ni ubiegania o cokolwiek u Papieza.Szkoda mowic.Poczekajcie czerwone lachy do nastepnych wyborow - to bedzie wasz autentyczny pogrzeb celebrowany przez pedalow z Blochowiak na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.cc.telcordia.com 12.11.03, 13:45 lupus.lupus napisał: > Tonący homoseksualistów się chwyta. Ciekawe co jeszcze ta banda komuchow powyprawia zanim zostanie zlinczowana?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.ciechanowiec.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:47 Pewnie dużo pedziów jest w SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 3 miliony !!! To jest liczba. Z tego co czytałem, IP: 195.94.201.* 12.11.03, 13:59 to według zupełnie podważonych badań jakiś naukowców w USA 10% populacji to homo. Stąd te ca 3 miliony. Następny demagogoczny argument czerwonego. Takie oto są naukowe agrumenty komunistów. Jeżeli to jest 10% to w Warszawie jest ich 180.000. Znam, stosunkowo dobrze jakieś 100 osób; z nich 10% to homo. Trudno uwierzyć. No ale trzeba wziąć pod uwagę kto to mówi. Poseł Wennderlich wywodzi się z cyganerii (SZSP-owskiej SIC!!!) i w takim samym duchu opowiada o liczbie homo jak i opowiadać o tworzeniu prawa przez komisją śledczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk 12.11.03, 13:49 Trzeba przejąć z Zachodu wzorce - im głupsze i im mniej naturalne, tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhaha Parszywce! IP: proxy 12.11.03, 13:54 To ma być realizacja programu wyborczego elektoratu spermochłapów i lizocipek. Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Parszywce! IP: 57.79.9.* 12.11.03, 13:57 Komuna tez przyszla z Zachodu - a zatem jeszcze jeden wzorzec ,co to komu zaszkodzi SLD bierze wszystko - zapytajcie ich co daja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetera Re: Parszywce! IP: *.niva.no 12.11.03, 14:34 Gość portalu: Buhaha napisał(a): > To ma być realizacja programu wyborczego elektoratu > spermochłapów i lizocipek. Gratulacje Nie pojmuje. Napomkniete przez Ciebie praktyki to normalne elementy gry milosnej w ukladach heteroseksualnych a Ty tu mieszasz groch z kapusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN TO TERAZ SĄ NIELEGALNE !???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waluś Laska marszałkowska IP: proxy 12.11.03, 13:58 Pamiętajcie SLD-owcy aby dobrze zrobić laskę marszałkowi, bo inaczej to z niej nic nie wypłynie i nie będzie ustawy. He,he,he ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: Laska marszałkowska IP: 195.94.201.* 12.11.03, 14:08 Tak samo całe to SLD jest ideowe jak Pani Błochowiak i jej skarpetki. Ale, przy raczej powszechnej demoralizacji, warto coś na tym politycznie ugrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:06 Pewnie SLD walczy w ten sposób o większy przyrost naturalny w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Roy Furtka dla Rokity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:06 Wreszcie nasz szanowny jaś maria będzie mógł oficjalnie "czyścić" zadeczki chłopców, ale niech nie zapomina o intercyzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarygodny Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk IP: *.dmpbk.com.pl 12.11.03, 14:10 To juz jest obłęd! Jak oni naliczyli te 3 miliony degeneratów w Polsce - czy to wszyscy członkowie SLD złożyli takie oświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Pedały na księżyc... IP: *.sap.com / 10.31.184.* 12.11.03, 14:11 Wy***lać dupojebce w kosmos - Rzygać mi się chce jak o was myśle zboczeńcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: Pedały na księżyc... IP: 195.94.201.* 12.11.03, 14:18 Mam podobne odczucia. Cemes polega na tym aby uodpornić społczeństwo na to. Będziemy kształtowaniu według innych wzorców estetycznych. Temu służy nowa sztuka {owe instalacje), temu służy także estetyka parad gejowskich. Temu służy także język Urbana oraz jego nihilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: A losie do puszczy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 14:21 rzygac mi sie che na mysl ze z glupim losiem przyszlo mi rozmawiac...ale twoje miejsce jest w dzikiej puszczy z innymi zwierzatkami a nie na forum gazety. Gość portalu: Łoś napisał(a): > Wy***lać dupojebce w kosmos - Rzygać mi się chce jak o was myśle > zboczeńcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: A losie do puszczy !!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 14:45 Gość portalu: kosiarz napisał(a): > rzygac mi sie che na mysl ze z glupim losiem przyszlo mi > rozmawiac...ale twoje miejsce jest w dzikiej puszczy z innymi > zwierzatkami a nie na forum gazety. > Nic w tym dziwnego na tym forum jest tak niski poziom bo kazdy dupek moze pisac i pelno losi tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: A losie do puszczy !!! Hej, Adam .... IP: 195.94.201.* 12.11.03, 14:54 Ty jednak nie podnosisz poziomu tego forum. Jak masz coś ciekawego do powiedzenie to czekam ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: A losie do puszczy !!! Hej, Adam .... IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.03, 15:25 Gość portalu: ppp999 napisał(a): > Ty jednak nie podnosisz poziomu tego forum. Jak masz coś ciekawego do > powiedzenie to czekam ... . Nie mam czasu i ochoty z chamami rozmawiac i dziwisz sie tym? Przeciwnikow opinie znam ale mozna dyskutowac z normalnymi ludzmi ale nie tutaj z glupia cholota .Zreszt to i tak nic nie da.Sa ciekawsze zajecia. Geje to sa normalni luidzie maja prawo ze soba byc i maja prawo zeby im to umozliwic.Ustawa jest potrzebna chocby po to zeby pokazac ze nie sa gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp999 Re: A losie do puszczy !!! Hej, Adam .... IP: 195.94.201.* 12.11.03, 15:43 Nie do końca się z Tobą zgadzam, ale szanuje Twój styl. Swoja drogą, uwierz mi, że to forum, nie jest takie złe. Na przykład podczas przesłuchać przed KŚ, moza przyczytać wiele dobrych komentarzy. Przy tym co dzieje się w onecie czy w wp, to można spokać tu wiele ciekawych osób. Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: A losie do puszczy !!! IP: *.sap.com / 217.153.27.* 12.11.03, 15:16 Lepiej być łosiem niż pedałem... :-) a pedziów powinno się izolować... bo rozpier**ją społeczeństwo.. zaraz zaczną dzieci adoptować i je pedalić... - na pohybel SLDowskim sk***synom za takie poj***ane ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: A losie do puszczy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:25 Gość portalu: Łoś napisał(a): > Lepiej być łosiem niż pedałem... :-) a pedziów powinno się izolować... bo > rozpier**ją społeczeństwo.. zaraz zaczną dzieci adoptować i je pedalić... - na > pohybel SLDowskim sk***synom za takie poj***ane ustawy Oj, bo się biedaku zachłyśniesz z bezsilnej wściekłości. Lepiej sobie potup trochę, ruch to zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: A losie do puszczy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:40 ty, Los, ty juz tu nie rycz. Ile razy z tego lasu bedziesz wylazil? Sio!... :o))) oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: Łoś napisał(a): > Lepiej być łosiem niż pedałem... :-) a pedziów powinno się izolować... bo > rozpier**ją społeczeństwo.. zaraz zaczną dzieci adoptować i je pedalić... - na > pohybel SLDowskim sk***synom za takie poj***ane ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: A losie do puszczy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:44 Oj, kosiarz, kosiarz... Kompromitujesz swoje poglądy takimi nienawistnymi pokrzykiwaniami. I czego się czepiasz cudzych dzieci??? Co ci zrobiły??? Wyluzuj, chłopie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: A losie do puszczy !!! IP: *.sap.com / 217.153.27.* 12.11.03, 15:52 Spadać na drzewo SLDowskie lizodupy; Gdyby nie takie łosie to wasze dzieci wracałyby ze zdeformowanymi odbytami ze szkoły... Oby pedały was wyj***ały SLDowskie śmieci - całe szczeście już niedługo porządzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: A losie do puszczy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:58 pudlo Losiu. nigdy nie lubilem komuszkow. a ty przestan juz ryczec, bo ci ryj ochrypnie - zwlaszcza ze ryczysz bez sensu. za duzo trawy dzisiaj co?...te twoje wizje dzieci wracajacych ze szkoly - co tam, kurna, klebi sie w tym twoim lbie...? oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: Łoś napisał(a): > Spadać na drzewo SLDowskie lizodupy; Gdyby nie takie łosie to wasze dzieci > wracałyby ze zdeformowanymi odbytami ze szkoły... Oby pedały was wyj***ały > SLDowskie śmieci - całe szczeście już niedługo porządzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe DO KOSIARZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:08 Gość portalu: kosiarz napisał(a): > pudlo Losiu. nigdy nie lubilem komuszkow. a ty przestan juz > ryczec, bo ci ryj ochrypnie - zwlaszcza ze ryczysz bez sensu. > za duzo trawy dzisiaj co?...te twoje wizje dzieci wracajacych > ze szkoly - co tam, kurna, klebi sie w tym twoim lbie...? > > > > oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... > > > > BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I > HOMOFOBOW !!! Wreszcie zrozumiałem, kosiarzu. Ty po prostu dobrze życzysz dzieciom pana łosia - no bo przecież nie podejrzewam cie abyś miał złe mniemanie o gejach i lesbijkach. To się nazywa chrześcijańskie miłosierdzie! A na adrenalinkę też uważaj, bo ci serducho z nadmiaru miłosierdzia się rozpuknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: DO KOSIARZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:28 nerwy mam ze stali a serce jak dzwon. ale dzieki za troske hehe. nikomu tez nie zycze zle - z wyjatkiem ludzi ktorzy nie znaja...litosci czy milosierdzia jak to okreslasz, bo tych nienawidze. a formula "oby twoj syn okazal sie byc gejem..." ma sluzyc raczej uruchomieniu wyobrazni niektorych ludzi na tym forum - uruchmienia wyobrazni czyli myslenia - myslenia czyli czegos co jest nie do pogodzenia ze stereotypami i uprzedzeniami. BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I HOMOFOBOW !!! Gość portalu: hehe napisał(a): > Gość portalu: kosiarz napisał(a): > > > pudlo Losiu. nigdy nie lubilem komuszkow. a ty przestan juz > > ryczec, bo ci ryj ochrypnie - zwlaszcza ze ryczysz bez sensu. > > za duzo trawy dzisiaj co?...te twoje wizje dzieci wracajacych > > ze szkoly - co tam, kurna, klebi sie w tym twoim lbie...? > > > > > > > > oby twoj syn okazal sie byc gejem a twoja corka lesbijka... > > > > > > > > BEZ LITOSCI DLA PIEPRZONYCH NAZISTOW, PSYCHOPATOW I > > HOMOFOBOW !!! > > Wreszcie zrozumiałem, kosiarzu. Ty po prostu dobrze życzysz > dzieciom pana łosia - no bo przecież nie podejrzewam cie abyś > miał złe mniemanie o gejach i lesbijkach. > To się nazywa chrześcijańskie miłosierdzie! > A na adrenalinkę też uważaj, bo ci serducho z nadmiaru > miłosierdzia się rozpuknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe DO ŁOSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 16:01 Gość portalu: Łoś napisał(a): > Spadać na drzewo SLDowskie lizodupy; Gdyby nie takie łosie to wasze dzieci > wracałyby ze zdeformowanymi odbytami ze szkoły... Oby pedały was wyj***ały > SLDowskie śmieci - całe szczeście już niedługo porządzicie Co za kultura i troska o nasze dzieci! I jaki piękny przejaw chrześcijańskiego miłosierdzia! Szczególnie dla pedałów, którzy mają mieć wg pana łosia przyjemność dużą z nami. Dbaj o zdrowie, łosiu! Nadmiar adrenaliny szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał Re: A losie do puszczy !!! IP: *.ihtys.w-w.pl 12.11.03, 18:46 ....a mnie rzygać chce się na myśl o matce polce, co to dzieci do beczki na kapustę wkładała...... ...i jeszcze przyszła mi na myśl ta mamusia co Michałka w Wiśle utopic kazała... ..nie zapomnijcie o nauczycielce, która zabiła syna swego kochanka.... ..na koniec całkiem świeza wiadomość: ...w Skierniwicach córeczka trzymała w kuchni zmumifikowane zwłoki matki, a obok leżał ledwie żywy ojciec.. WSZYSCY ONI NAAAPEWNO BYLI HETEROSEKSUALNI I ZGODNIE RZYGALIBY NA MYSL O DEGENERATACH PEDAŁACH.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdx Re: Pedały na księżyc... IP: 217.11.134.* 12.11.03, 15:15 Popieram ... Odpowiedz Link Zgłoś
peterp Re: SLD złoży projekt ustawy legalizującej związk 12.11.03, 14:27 i nie zapomnijcie towarzysze o eutanazji, przerywaniu ciąży, wysyłaniu tabeletki usypiającej (na wieki) wraz z decyzją ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re:"Przebieraniec"- złoży projekt ustawy legalizującej IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 12.11.03, 14:35 Najlepiej jakby sie sami pozenili miedzy soba i zostawili Polske w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Pomijacie to co najważniejsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.85.227.* 12.11.03, 14:58 Komuchy stosują stary manewr - wprowadzają kontrowersyjny temat żeby ludzie rzucili się na niego i zaczęli o tym rozmawiać, kłócić się itp. Tymczasem ma to odciągnąć uwagę ludzi od problemów gospodarczych i biedy. Poźniej wejdziemy do unii i będzie jakiś nowy temat, a o ich nieudacznictwie i braku pomysłu na państwo ludzie zapomną. A niedoczekanie wasze !!! Wy posrane komuchy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Pomijacie to co najważniejsze !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.niva.no 12.11.03, 15:03 Gość portalu: Gościu napisał(a): > Komuchy stosują stary manewr - wprowadzają kontrowersyjny temat > żeby ludzie rzucili się na niego i zaczęli o tym rozmawiać, > kłócić się itp. Tymczasem ma to odciągnąć uwagę ludzi od > problemów gospodarczych i biedy. Poźniej wejdziemy do unii i > będzie jakiś nowy temat, a o ich nieudacznictwie i braku pomysłu > na państwo ludzie zapomną. A niedoczekanie wasze !!! Wy posrane > komuchy ... To sie nazywa zawracanie dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha wc kwadrans IP: *.pp.htv.fi 12.11.03, 15:32 Ja nie wiem skad w polskim narodzie tyle zacietosci i nienawisci. Tu nie chodzi o jakies zacofanie czy ciemnogrod, ale o zwykla prostackosc. Oczywiscie "malzenstwa" homoseksualne sa tematem zastepczym, ale jakze chwytnym! Przeciez malzenstwo jako takie to juz przezytek. Owszem sa pewne nikle korzysci ekonomiczne, ktore i tak mozna uzyskac w inny sposob (np testament). Ludzie pobieraja sie w dzisiejszych czasach nie dla ulgi podatkowej, ale raczej z sentymentu, przywiazania do tradycji, czy (!) milosci. Jesli para homoseksualna chce sobie oficjalnie przyrzec wiernosc az do smierci, to co to reszcie spoleczenstwa przeszkadza- przeciez powinni sie cieszyc, bo wierny homoseksualista to " bezpieczny"- nieprzenoszacy chorob itp. Zostawcie tych ludzi w spokoju i dajcie im zyc. Zajmijcie sie w koncu swoimi sprawami i nie grzebcie w czyichs. Co do dzieci, ktore w przyszlosci moglyby byc ewentualnie adoptowane: moze moralnie to troche nieklarowne, moze troche dziwne i niesmaczne ale : czy nie lepiej dla sieroty, ktora mieszka w domu dziecka , czesto w zlych warunkach, ktora wychodzi z tego domu w wieku 18 lat, bez pieniedzy, mieszkania, wyksztalcenia zeby zasilic grono bezrobotnych lub kryminalistow... czy nie lepiej zeby sie wychowywala w domu, w ktorym rodzice, choc jednej plci, sie kochaja, w ktorym jest bezpiecznie, ktorzy beda placic na jego wyksztalcenie, po ktorych on potem odziedziczy majatek???? Troche wyrozumialosci, cierpliwosci i wysilku myslowego zycze powyzszym pieniaczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chbmp Re: wc kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:40 Nareszcie spokojny głos rozsądku! Chciałoby się, żeby dyskusja na forum tak wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychuk Re: wc kwadrans IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.11.03, 17:58 Choc nie zgadzam sie z pogladami (patrz moje posty powyzej), to popieram - milo rozmawiac sensownie na argumenty a nie obelgi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14 Re: wc kwadrans IP: *.dami.pl 12.11.03, 18:04 No i powoli widać następny kroczek - najpierw dostaniecie małżeństwa a później zabierzecie się za dzieci - dla ich dobra jak piszesz. Sam dałeś argument że jednak nie można. Gdybyście nie deprawowali nie;etnich wyginęlibyście śmiercią naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: wc kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 18:31 bzdura ciemniaku. nikt mnie nie zdeprawowal. a jestem gejem. Gość portalu: 3,14 napisał(a): > No i powoli widać następny kroczek - najpierw dostaniecie małżeństwa a później > zabierzecie się za dzieci - dla ich dobra jak piszesz. Sam dałeś argument że > jednak nie można. Gdybyście nie deprawowali nie;etnich wyginęlibyście śmiercią > naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benedykt [...] IP: *.sympatico.ca 12.11.03, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re:"Przebieraniec"- złoży projekt ustawy legalizu 12.11.03, 15:06 Większość powyższych wypowiedzi była dla mnie niesamowicie przykrą lekturą. Rynsztokowe słownictwo, wulgarne potyczki słowne pomiędzy "przeciwnikami" i "zwolennikami".Trudno mi uwierzyć,że ludzie o tak niskiej kulturze są czytelnikami Gazety Wyborczej. Może podpisywanie się tylko pseudonimem i zapewnienie absolutnej anonimowości sprawia, że każdy może napisać co i jak zechce.Początkowo chciałem nawet umieścić swoja opinię na temat artykułu i zagadnienia legalizacji związków homoseksualnych ale po "owocnej" lekturze wypowiedzi czytelników na łamach forum nie potrafie tego uczynić. Uważam jedynie, ze czytelnicy Gazety, a przynajmniej forumowicze "dyskutujący" nad powyższym problemem nie dorośli do kulturalnej debaty. Maciej Marek Dutkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś