frau_pranajtis2 29.01.09, 23:22 Polscy naukowcy twierdza, ze jestesmy energetycznie samowystarczalni na dziesiatki lat. Rope mamy jedynie na lat 15. Ogladacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boblebowsky Re: Pospieszalski o geotermii 29.01.09, 23:26 Niestety nie mogę oglądać, bo żona alergicznie na Pana Janka reaguje. Ale jak piszesz o naukowcach to mam nadzieję, że jest w studio ten najbardziej polski z polskich prof. Ryszard H. Kozłowski. Podobno o biją się o niego amerykańskie uniwersytety? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Re: Pospieszalski o geotermii 29.01.09, 23:29 Sa profesorowie z Krakowa - Zimny i i jeszcze jeden, ale ucieklo mi wlasnie nazwisko oraz prof. Kozlowski. Jest tez Witold(?) Mazur. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Pospieszalski o geotermii 29.01.09, 23:34 frau_pranajtis2 napisała: > Sa profesorowie z Krakowa - Zimny i i jeszcze jeden, ale ucieklo mi > wlasnie nazwisko oraz prof. Kozlowski. Jest tez Witold(?) Mazur. Ojej. Podejmuję się dostarczyć polskich profesorów, którzy będą dowodzić, że ziemia jest płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Ale nie z konsomolu na uslugach GW? 29.01.09, 23:42 15 02 bedzie raport UE o koniecznosci rozwoju geotermii. Kazda gmina bedzie musiala informowac mieszkancow o mozliwosciach wykorzystnia wod geotermalnych. :-) Czerwone lewactwo krew zaleje, ze sprawe przegapili. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A "radzieccy naukowcy" twierdzili.... 29.01.09, 23:28 frau_pranajtis2 napisała: > Polscy naukowcy twierdza, ze jestesmy energetycznie samowystarczalni > na dziesiatki lat. Rope mamy jedynie na lat 15. > Ogladacie? Co to znaczy "polscy naukowcy"?? Kto konkretnie? I o jaką energię chodzi: z węgla, z wiatru, czy z modlitw? Jak ja lubię takie puste gadanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Re: A "radzieccy naukowcy" twierdzili.... 29.01.09, 23:29 Wlacz tv. Albo niech koledzy z redakcji przefaksuja. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: A "radzieccy naukowcy" twierdzili.... 29.01.09, 23:32 Jestem zajęty. Myślisz, że nie mam co robic tylko tego puzonisty (czy na czym on tam grał) słuchać?? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Re: A "radzieccy naukowcy" twierdzili.... 29.01.09, 23:34 Spoko. Jutro na Czerskiej bedzie raport. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski5 A czy na Czerskiej pracuje jeszcze Czajkowski 29.01.09, 23:44 Michal? Mogliby go wypozyczyc Thuske; moze jakos by pocudowal i troche te dziure budzetwoa podlatal frau_pranajtis2 napisała: > Spoko. Jutro na Czerskiej bedzie raport. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski5 Re: A "radzieccy naukowcy" twierdzili.... 29.01.09, 23:38 A Ty na czym grasz? na katarynce? w kolko powtarzasz to samo dr.krisk napisał: > Jestem zajęty. Myślisz, że nie mam co robic tylko tego puzonisty > (czy na czym on tam grał) słuchać?? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Kryzys idzie, moze sie trolom myslenie zmieni 29.01.09, 23:43 Papcio AM nie uratuje szmatlawca. Niech sobie folguja do woli. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski5 Re: Kryzys idzie, moze sie trolom myslenie zmieni 29.01.09, 23:46 ciekawym, kto nastepny do odstrzalu? hard core, czyl AM, Stasinski, Milewicz, Luczywo, Pacewicz czy Blumsztajn opuszcza tonacy okret jako ostatni frau_pranajtis2 napisała: > Papcio AM nie uratuje szmatlawca. Niech sobie folguja do woli. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Na czym gram? 29.01.09, 23:45 silesiusmonachijski5 napisał: > A Ty na czym grasz? na katarynce? Na waszych najniższych uczuciach :) To takie łatwe.... I śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski5 Re: Na czym gram? 29.01.09, 23:47 tak, smieszna zaiste sa Twoja bujna wyobraznia i rozbudowane myslenie zyczeniowe; pomarz sobie jeszcze dr.krisk napisał: > silesiusmonachijski5 napisał: > > > A Ty na czym grasz? na katarynce? > Na waszych najniższych uczuciach :) > To takie łatwe.... > I śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Polska jest podobno na 2 miejscu po Islandii 30.01.09, 14:36 w Europie pod względem potencjalnych zasobów wód geotermalnych. Oczywiście daleko za Islandią. Czytałem kiedyś jakiś artykuł w piśmie popularno naukowym. Nie zmienia to faktu, że jak Rydzyk chce wiercić, to musi założyć firmę, zgromadzić kapitał i płacić podatki. Jak każda firma. M. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Ile mamy tych otworów? 30.000 ????? 30.01.09, 00:00 frau_pranajtis2 napisała: > Polscy naukowcy twierdza, ze jestesmy energetycznie samowystarczalni > na dziesiatki lat. Rope mamy jedynie na lat 15. > Ogladacie? > Jestem w szoku! Wystarczy tylko krany odkręcić i hulaj dusza piekła nie ma. Donalda i Putina chyba szlak trafi Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Rewelacja, nie? 30.01.09, 00:11 Ubekistan z lewizna ma chrapke na biznes, a tu sprawa nabiera rozglosu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl jak zwykle u Pospieszalskiego 30.01.09, 00:04 neurotyczny groch z kapuchą – bo ile kosztuje ta „darmowa” energia (geotermalna), tośmy się nie dowiedzieli, a kosztuje (lub do niedawna kosztowała) drożej, niż z paliw kopalnych – i tu jest pies pogrzebany Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: jak zwykle u Pospieszalskiego 30.01.09, 00:05 norek.pl napisała: > neurotyczny groch z kapuchą – bo ile kosztuje ta „darmowa” en > ergia (geotermalna), tośmy się nie dowiedzieli, a kosztuje (lub do niedawna kos > ztowała) drożej, niż z paliw kopalnych – i tu jest pies pogrzebany Zobaczymy co drożej wyjdzie jak przyjdzie płacic za emisje CO2 Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl ze spalania tego gazu z węgla 30.01.09, 00:09 co to ma być naszym drugim narodowym (a nawet eksportowym) skarbem, to emisja też będzie nielicha Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Bzdety o CO2 to hucpa! 30.01.09, 00:13 Wiecej CO2 produkuja krowy pierdzace metanem na pastwiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Niemcy likwiduja do 2020 elektr. atomowe na amen 30.01.09, 00:08 Od 3 lat wierca odwierty geotermalne na pn kraju. My lezymy na zyle wod. Jestesmy najlepiej wyposazonym w ten surowiec krajem. Rydzyk wyczul SUPER biznes, dlatego holota chce pokazac, ze to kiepska sprawa. Niedoczekanie! Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 PO jak zwykle jak tabaka w rogu 30.01.09, 00:12 w 2008 nie wykorzystali 800mln zl z unii na energię geotermalną... PIS budowal juz zespol odpowiedzialny za pelne bezpieczenstwo energetyczne Polski , PO nadal nic nie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Wplacales? To podaj o.Rydzyka do sadu! 30.01.09, 00:26 O ile wiem, ci co zadali pieniedzy z powrotem, dostali zwroty wplaconych pieniedzy. Trzeba miec dowod wplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Wplacales? To podaj o.Rydzyka do sadu! 30.01.09, 17:10 ja nie dostalem aledupe moge tobiezerznac Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl znana powszechnie dziennikarska rzetelność 30.01.09, 10:42 pana redaktora Pospieszalskiego nie pozwoliła mu – przytaczając przykład odwiertu Rydzyka – wspomnieć choćby słowem o jego ekonomicznych efektach, które owszem - są niewątpliwą wartością, tyle że ujemną, i to licząc w milionach Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: znana powszechnie dziennikarska rzetelność 30.01.09, 10:55 "Osiemdziesieciu osmiu profesorow i ojczyzna zgubiona".Tak przynajmniej stwierdzil Bismarck www.slownik-online.pl/kopalinski/7D0CF68F1ACCC9654125658D0055CE93.php Z waszych,po pisiemu durnowatych opini wynika ze tych trzech swietnie by sie zmiescilo wsrod tych 88.Jesli do tego dolozyc dwoch extraordynaryjnych "profesorow" Kaczynskich,Jedwabnika Nowaka,Bendera,Szyszke,Jarosza to nie da sie ukryc.Bismarck sie nie mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl całe szczęście, że w tym błocie… 30.01.09, 11:17 ojczulek z kolesiami umoczyli prywatną, a nie publiczną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Wartosc ujemna? 30.01.09, 13:37 frau_pranajtis2 napisała: > A mozesz to rozwinac? po stronie zysków Ziobro, po stronie strat 27mln PLN. Czyli miliony poszły w pisdu. To własnie jest wartość ujemna biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl cały ten balneologiczny program… 30.01.09, 14:29 był po to, aby profesorskim bajdurzeniem ująć nieco smrodu, jaki ten gorący toruński szlam z siebie emanuje - Baco, a wrzątek macie? - Mom, ino zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Masz kwitek, to smigaj do sadu albo komornika 30.01.09, 14:46 tn świety człowiek bez sądu ukradzionego nie odda? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 II zmiana na Czerskiej? 30.01.09, 14:53 Kto sie zglosil ten dostal bez sadu. Naucz sie czytac. A jak lewizna ma jakies pretensje, to niech biegnie do ubeckiego sadu. Nakaz dostanie w trybie 24-godzinnym. O efekt jestem, spokojna! Lewackie parszy*ce nie maja zadnego dowodu wplaty, bo lewactwo ma to do siebie ze zyje na cudzy koszt i w zyciu na zadna fundacje nie wplaci ani grosza. Pasozyt ma mentalnosc pasozyta. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pospieszalski o geotermii 30.01.09, 14:34 i jak zawsze u radiomaryjnych gó... z tego wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Ha, ha, ha! 30.01.09, 14:51 Niedoczekanie lewackiej swoloczy! Odwiert jest i bedzie wykorzystany! Czy to sie bolszewickiej i lewackiej holocie podoba czy nie. Nie ma szans na odebranie koncesji na odwierty fundacji z Torunia i to boli ubeckie pomioty, bo biznes im smignal kolo nosa. Jak mnie bawi wsciekle i bezsilne wycie wszystkiego, co czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ha, ha, ha! 30.01.09, 14:56 na polarne kąpiele błotne?co w was tkwi-w gó...e toniecie a jeszcze bulgocik kłamstwa się z was wydobywa.miłość do ojca malwersanta rozum odebrała?(zakładam,że mieliście) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Ha, ha, ha! 30.01.09, 14:59 To ty nie rozśmieszaj lepiej swoją głupotą, bo do alfy ci już niewiele brakuje. Biznesem nazywasz naciąganie emerytów? DLACZEGO żaden bank nie chciał go skredytować? Proste pytanie, nie? A tak poza tym to jakim zastosowaniu teraz mówisz? Ciepłych basenach, zastąpieniu energii atomowej czy może chłodniach na mięso? Naoglądałaś się bredni i półprawd u tego pacana wczoraj i teraz piepszysz jak potłuczona. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ha, ha, ha! 30.01.09, 15:03 pomijam już fakt,że z odwiertu na głębokosci 3000 metrów zamiast ciepłej wody popłynęło trochę letniego błotka.pan bóg pokarał ojca malwersanta? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Bezsilnosc i zlorzeczenie! Tyle zostalo czerwonym 30.01.09, 15:07 pacholkom. No i wspieranie budowania elektrowni atomowych z ktorych Niemcy sie wycofuja w najblizszej 10-latce! Czerwona menda byla, jest i pozostanie menda. Bedzie sie cieszyc z nieszczescia Polski. Dlatego miejsce czerwonej mendy jest 6 stop ponizej. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Bezsilnosc i zlorzeczenie! Tyle zostalo czerw 30.01.09, 15:09 Odpowiedz na zadane proste pytania lepiej, bo przez ciebie póki co to bezsilność przemawia. czy jakieś inne argumenty poza czerwonymi menami masz???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Bezsilnosc i zlorzeczenie! Tyle zostalo czerw 30.01.09, 15:14 a co z brakiem tej ciepłej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
norek.pl jaki Pan Bóg? 30.01.09, 15:07 w tym kierunku i na tych głębokościach to już inna jurysdykcja panuje Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 60 pracownikow naukowych pracuje nad projektem 30.01.09, 15:04 Oczywiscie, ze dla lewactwa, dla ktorego ks.Czajkowski byl autorytetem, Helena Michnik pisala najlepsze ksiazki do historii, a wyjazdy jej synalka do Moskwy w 89 to budowanie demokracji, fakt ze Polacy maja niezaleznych naukowcow jest wyjatkowo trudny do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: 60 pracownikow naukowych pracuje nad projekte 30.01.09, 15:08 to już było.znamy z historii producentów kamienia filozoficznego i złota.na czele tych "pracowników naukowych" Bender czy Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
0k0-2009 Geotermia TAK - kasa dla Rydzyka NIE !!! 30.01.09, 14:56 Niech się ojczulek zajmie aniołkami i diabełkami a nie geotermią. Już niejedną kasę "zestoczniowił" i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Boli, ze robia to dla Polski? 30.01.09, 15:01 Projekt jest dobry dla Polski, potwierdza, ze sa w Polsce wody geotermalne. Niemcy pracuja nad wykorzystaniem swoich zrodel. I jak Niemcy robia odwierty, to Tusek ma mokro w majtach, ale jak polscy naukowcy robia to samo, to spuszcza Schetyne i blokuje pieniedzy. Mam nadzieje, ze wystarczy galezi dla zdrajcow Polski i kulek po wyrokach trybunalu Stanu. Kryzys pomoze w rozwiazaniu palacych problemow. Jak menda trzeba byc, zeby zyczyc zle czlowiekowi tylko dlatego, ze jest katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Rydzyk won od publicznych pieniędzy 30.01.09, 15:05 wystarczy ze wykorzystuje radio maryja za którego koncesji nie płaci do reklamy swojego prywatnego biznesu. Mam nadzieję że w końcu kk w Polsce zauważy, że nieustanny spadek powołań w Polsce, to efekt pracy szarlatana z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
frau_pranajtis2 Jakich publicznych? Mozg Ci odebralo? 30.01.09, 15:11 Gdzie masz publiczne pieniadze w projekcie Rydzyka? Na razie prace oplacane sa z wplat osob prywatnych. Czerwona zaraza zeby zebrac tyle pieniedzy musi miec pomoc dzieciakow, program telewizyjny przez caly dzien i pomoc administracji w terenie. Potem rozdarty palant obwieszcza swiatu, ze zebral pod kosciolami, na ktore pluje caly rok, miliony zlotych. Czerwona zaraza mysli, ze skladki z uni sa publiczne, bo poszly ze skladek czlonkowskich. To sa zrabowane przez eurokolchoz pieniadze, ktore wracaja do platnikow na konretne programy rozwojowe do Niemcow, Francuzow, Slowakow i Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jakich publicznych? Mozg Ci odebralo? 30.01.09, 15:17 no to ile naiwni wpłacili ojcu malwersantowi na głupie pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Jakich publicznych? Mozg Ci odebralo? 30.01.09, 15:42 frau_pranajtis2 napisała: > Na razie prace oplacane sa > z > wplat osob prywatnych. niech zbiera, mam nadzieję że nie zapomni podatku od darowizny zapłacić, bo pozwolenia na zbiórkę publiczną nie posiada A jeśli z pieniędzy zbieranych na RM finansuje swój prywatny biznes, to mam nadzieję ze w końcu znajdzie się bicz na tego malwersanta i oszusta Już dawno powinni mu zabrać status nadawcy publicznego, bo nadużywa go reklamując na antenie prywatny biznes oligarchów: Rydzyka, Króla i Kwiatkowskiego. Niestety w KRRiT zasiadają podnóżki Kaczyńskich, którzy dojenie obywateli z mlekiem politycznej matki wyssali Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Boli, ze robia to dla Polski? 30.01.09, 15:07 > Mam nadzieje, ze wystarczy galezi dla zdrajcow Polski i kulek po wyrokach > trybunalu Stanu. Kryzys pomoze w rozwiazaniu palacych problemow. > Jak menda trzeba byc, zeby zyczyc zle czlowiekowi tylko dlatego, ze jest katoli > kiem? Gałąź to się temu cwaniakowi należy, za żerowanie na ludzkiej naiwności. I jeszcze nazywasz go katolikiem? Z tej samej gliny widać ulepieni jesteście. A projekt w sensie ogólnym jest ciekawy, istotnie, tylko że ty pojęcia nie masz o czym mówisz. Ponawiam pytanie: Dlaczego nikt nie chce tego geniuszu sfinansować poza naiwnymi emerytami? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyperek2 Do dzisiaj nie mija osłupienie moje.. 30.01.09, 15:11 > Jak menda trzeba byc, zeby zyczyc zle czlowiekowi tylko dlatego, ze jest katolikiem? Pietrzak w '81 roku śpiewał o tym jak w szkole zobaczył, iż pan profesor jest zwyczajnie pijany. Gdy zwrócił na to uwagę usłyszał "ty gó...arzu lepiej uważaj ! Tobie chyba się ustrój nie podoba !". I dalej w refrenie : "do dzisiaj nie mija osłupienie moje, że ten pijak sie nazywał ustrojem" Odpowiedz Link Zgłoś
0k0-2009 Ty nadajesz z psychiatryka czy co ? 30.01.09, 15:12 Co Rydzyk roibi dla Polski ? Co Rydzyk kiedykolwiek robił dla Polski? Przebrzydły klecha ograbiający staruszków i kapiący się w dobrobycie za ich emerytury. Żyje za cudze, żre za cudze, i ubiera się też za cudze. To sutannowy darmozjad jakich mało. Nie dostanie ani grosza !!! Niech się waźmie za porządną robotę i sobie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Boli, ze robia to dla Polski? 30.01.09, 15:15 portfel ojca malwersanta to jeszcze nie Polska Odpowiedz Link Zgłoś