Gość: Xanatos IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.11.03, 14:12 Czy ktoś mógłby nakreślić o co w niej chodzi i do jakich wniosków doszła komisja. Krótko i treściwie, bez zbednej ideologii. Byłbym wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia.basia Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 14:20 Gość portalu: Xanatos napisał(a): > Czy ktoś mógłby nakreślić o co w niej chodzi i do jakich wniosków doszła > komisja. Krótko i treściwie, bez zbednej ideologii. Byłbym wdzięczny. Przeczytaj sobie wywiad z Ziobrą w ostatnim Przekroju. Tam jest bardzo dużo inforamacji nt. sprawy Rywina. wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=1660435&kat=9811&ticket=6056018374103089Ci6GvFBa6KilJWGWvY4MfQPIBbGXuMdeQMc p6zGtUd%2FjAgQKIl1wZtUflmHUsnjCadUqylMYS0bQ% 2BS4qG9OtHxw4GTBEMf7L1Yegw6XYfxp1Ta%2F8rfEyiEFPXMjroBgx taki długi link, bo to jest z witryny wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutchence Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:26 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1662692 Mój jest krótszy ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 15:15 Ostrożnie, Xanatos! To co mówi p. Ziobro nie jest bezstronne! Ten inkwizytor od pierwszego dnia śledztwa założył, że Rywin, człowiek żądający od Agory (wydawcy Gazety Wyborczej) 17,5 miliona dolarów łapówki - jest jedynym który mówił prawdę, kiedy dla uwiarygodnienia swoich możliwości zaoferowania wzamian korzystnych dla Agory zmian w ustawie o radiofonii i telewizji powołał się na rzekome poparcie wysoko postawionych w kręgach rządowych osób, używając bezprawnie (jak to udowodniono!) nazwiska Premiera i twierdząc, że łapówka jest nie dla niego, tylko dla SLD. Mimo, że w ciągu prawie rok trwajacego dochodzenia przez specjalnie dla tej sprawy powołaną Sejmową Komisję Śledczą - nie znaleziono dowodów że Rywin mówił prawdę, a niewiadomych jest coraz więcej - p. Ziobro upiera się przy obwinianiu o współudział Premiera, rządu, SLD, a nawet Prezydenta który ze sprawą ma związek tylko taki, że Rywin szukając wyjścia z sytuacji wręczył mu w publicznym miejscu, bez żadnych wyjaśnień, niezaadresowaną odręczną notatkę w której napisał że jest niewinny i w ogóle prześladowany przez zły los... P. Ziobro jest posłem Prawa i Sprawiedliwości, partii której członkowie dawniej należeli do AWS-u, a po sromotnej klęsce wyborczej na rzecz SLD - zmienili szyld i jako nowa partia zwalczają wszelkimi metodami zwycieskiego konkurenta w walce o władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 15:25 inaww napisała: > Ostrożnie, Xanatos! To co mówi p. Ziobro nie jest bezstronne! > Ten inkwizytor od pierwszego dnia śledztwa założył, że Rywin, człowiek żądający > > od Agory (wydawcy Gazety Wyborczej) 17,5 miliona dolarów łapówki - jest jedynym > > który mówił prawdę, kiedy dla uwiarygodnienia swoich możliwości zaoferowania > wzamian korzystnych dla Agory zmian w ustawie o radiofonii i telewizji powołał > się na rzekome poparcie wysoko postawionych w kręgach rządowych osób, używając > bezprawnie (jak to udowodniono!) nazwiska Premiera i twierdząc, że łapówka jest > > nie dla niego, tylko dla SLD. > Mimo, że w ciągu prawie rok trwajacego dochodzenia przez specjalnie dla tej > sprawy powołaną Sejmową Komisję Śledczą - nie znaleziono dowodów że Rywin mówił > > prawdę, a niewiadomych jest coraz więcej - p. Ziobro upiera się przy obwinianiu > > o współudział Premiera, rządu, SLD, a nawet Prezydenta który ze sprawą ma > związek tylko taki, że Rywin szukając wyjścia z sytuacji wręczył mu w > publicznym miejscu, bez żadnych wyjaśnień, niezaadresowaną odręczną notatkę w > której napisał że jest niewinny i w ogóle prześladowany przez zły los... > P. Ziobro jest posłem Prawa i Sprawiedliwości, partii której członkowie dawniej > > należeli do AWS-u, a po sromotnej klęsce wyborczej na rzecz SLD - zmienili > szyld i jako nowa partia zwalczają wszelkimi metodami zwycieskiego konkurenta w > > walce o władzę. Ostrożnie inaww, nie zapominaj, że Rywin wpadł w pułapkę i jak cipa dał się nagrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 15:41 > Ostrożnie inaww, nie zapominaj, że Rywin wpadł w pułapkę i jak cipa dał się > nagrac. > No bo tak to już teraz jest. Nawet wypróbowanym partnerom biznesowym nie można ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 15:45 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > > Ostrożnie inaww, nie zapominaj, że Rywin wpadł w > pułapkę i jak cipa dał się > > nagrac. > > > No bo tak to już teraz jest. Nawet wypróbowanym partnerom > biznesowym nie można ufać. Racja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:46 inaww napisała: powołał > się na rzekome poparcie wysoko postawionych w kręgach rządowych osób, używając > bezprawnie (jak to udowodniono!) nazwiska Premiera i twierdząc, że łapówka jest > > nie dla niego, tylko dla SLD. Czy mogłabyś przypomnieć kiedy i w jaki sposób to udowodniono? Bo chyba coś ważnego mi umknęło. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 15:50 > Czy mogłabyś przypomnieć kiedy i w jaki sposób to udowodniono? Bo chyba coś > ważnego mi umknęło. > > > Ay. To było podobno na tej zaplątanej tasiemce (od kalesonów?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:04 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > To było podobno na tej zaplątanej tasiemce (od kalesonów?) Widzę, że podobnie jak premier lubisz żarty kręcące się w rejonach poniżej pasa. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 16:10 > > To było podobno na tej zaplątanej tasiemce (od kalesonów?) > > Widzę, że podobnie jak premier lubisz żarty kręcące się w rejonach poniżej pasa > . > > > Ay. A czyżby w tej całej historii cokolwiek wystawało powyżej tegoż pasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:16 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): Nie wiem czy nie mylę seriali telewizyjnych, ale o ile dobrze pamiętam, dla Papy Smerfa wszystko jest powyżej pasa. I nie tylko pasa. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 16:23 > Nie wiem czy nie mylę seriali telewizyjnych, ale o ile dobrze pamiętam, dla > Papy Smerfa wszystko jest powyżej pasa. I nie tylko pasa. > > > Ay. Ayran, litości! Ja jestem tylko mały Smerf (choć papa), pisz trochę prościej bo mi się moja maleńka czaszeczka pod czerwoną pfuj! czapeczką przegrzewa Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 16:25 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > > Nie wiem czy nie mylę seriali telewizyjnych, ale o ile > dobrze pamiętam, dla > > Papy Smerfa wszystko jest powyżej pasa. I nie tylko pasa. > > > > > > Ay. > Ayran, litości! Ja jestem tylko mały Smerf (choć papa), > pisz trochę prościej bo mi się moja maleńka czaszeczka > pod czerwoną pfuj! czapeczką przegrzewa W trosce o Twoją czaszeczkę podrzucam trop. Wzrost papy Smerfa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 16:28 > > Ayran, litości! Ja jestem tylko mały Smerf (choć papa), > > pisz trochę prościej bo mi się moja maleńka czaszeczka > > pod czerwoną pfuj! czapeczką przegrzewa > > > W trosce o Twoją czaszeczkę podrzucam trop. Wzrost papy Smerfa :) Och Bóg zapłać! Wiedziałem, że mogę liczyć na dobre słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 16:21 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > > To było podobno na tej zaplątanej tasiemce (od kalesonów?) > > Widzę, że podobnie jak premier lubisz żarty kręcące się w rejonach poniżej pasa. Przyczyny okołolędźwiowego dowcipu pana premiera wyjaśni być moze ten fragment zeznań Michnika: "służby specjalne kierowane w owym czasie przez ludzi orientacji niechętnej SLD i premierowi Millerowi naświetliły go do spodu." Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 16:36 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: Ayran napisał(a): > > > Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > > > > To było podobno na tej zaplątanej tasiemce (od kalesonów?) > > > > Widzę, że podobnie jak premier lubisz żarty kręcące się w rejonach poniżej > > pasa. > Przyczyny okołolędźwiowego dowcipu pana premiera wyjaśni być moze ten fragment > zeznań Michnika: > > "służby specjalne kierowane w owym czasie przez ludzi orientacji niechętnej SLD > > i premierowi Millerowi naświetliły go do spodu." Mnie się wydaje, że przyczyna leży gdzie indziej. Millerowi po prostu wszystko się z jednym kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 15:56 Gość portalu: Ayran napisał(a): > inaww napisała: > > powołał > > się na rzekome poparcie wysoko postawionych w kręgach rządowych osób, > używając > > bezprawnie (jak to udowodniono!) nazwiska Premiera i twierdząc, że łapówka > > jest > > > > nie dla niego, tylko dla SLD. > > > Czy mogłabyś przypomnieć kiedy i w jaki sposób to udowodniono? Bo chyba coś > ważnego mi umknęło. Chyba Ci rzeczywiście umknęło. Niewinność premiera udowodniono ponad wszelką wątpliwosć na podstawie zgodnego oświadczenia premiera i Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Mam prośbę dotyczącą sprawy Rywina 14.11.03, 16:09 Gość portalu: Ayran napisał(a): > inaww napisała: > > powołał > > się na rzekome poparcie wysoko postawionych w kręgach rządowych osób, > używając > > bezprawnie (jak to udowodniono!) nazwiska Premiera i twierdząc, że łapówka > > jest > > > > nie dla niego, tylko dla SLD. > > > Czy mogłabyś przypomnieć kiedy i w jaki sposób to udowodniono? Bo chyba coś > ważnego mi umknęło. Grupa niezależnych ekspertów udowodniła, że używanie nazwiska premiera jest bezprawne. Nawet jeśli chce się w jego imieniu wręczyć łapówkę. Odpowiedz Link Zgłoś