ewa583 19.06.09, 08:43 Cóż, jacy posłowie, takie prawo, taki kraj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzyndzello Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 09:16 Jacy ludzie, tacy posłowie... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Człowiek już nawet w lesie nie jest swobodny :) 19.06.09, 09:21 "Przypominamy: nasz nowy poseł to ten, którego w lesie z innym kolegą z PO policja przyłapała na paleniu trawki." Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Człowiek już nawet w lesie nie jest swobodny 19.06.09, 09:36 hummer napisał: > "Przypominamy: nasz nowy poseł to ten, którego w lesie z innym kolegą z PO p > olicja przyłapała na paleniu trawki." > Dodaj jeszcze,że w samochodzie.Obaj palili "trawkę".Prowadzenie po użyciu narkotyków to przecież nie przestępstwo drogowe,choć po zażyciu niektórych leków nie powinno się prowadzić pojazdów mechanicznych. Pewnie ci panowie zamierzali wrócić z lasu taksówką. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Człowiek już nawet w lesie nie jest swobodny 19.06.09, 09:40 fredericus napisał: > hummer napisał: > > > "Przypominamy: nasz nowy poseł to ten, którego w lesie z innym kolegą > z PO p > > olicja przyłapała na paleniu trawki." > > > > > > Dodaj jeszcze,że w samochodzie.Obaj palili "trawkę".Prowadzenie po użyciu > narkotyków to przecież nie przestępstwo drogowe,choć po zażyciu niektórych lekó > w > nie powinno się prowadzić pojazdów mechanicznych. > Pewnie ci panowie zamierzali wrócić z lasu taksówką. Jeszce link do postu: hyperreal.info/node/3164 Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Do czasu jak nie odpalisz silnika 19.06.09, 09:42 fredericus napisał: > Dodaj jeszcze,że w samochodzie. to Twój oddech można skraplać i butelkować pod nazwą destylatu Mendelejewa. :) Nawet jakby mieli odpalony silnik droga leśna nie jest drogą publiczną. Może im zimno było i chcieli się ogrzać? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Do czasu jak nie odpalisz silnika 19.06.09, 09:45 szkoda,że nie stanąłeś im na drodze POwrotnej Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Do czasu jak nie odpalisz silnika 19.06.09, 09:48 hummer napisał: > fredericus napisał: > > Dodaj jeszcze,że w samochodzie. > > to Twój oddech można skraplać i butelkować pod nazwą destylatu Mendelejewa. :) > Nawet jakby mieli odpalony silnik droga leśna nie jest drogą publiczną. Może im > zimno było i chcieli się ogrzać? Dobrze wiesz,że prawo zabrania posiadania narkotyków,a panowie dodatkowo palili. Wjazd samochodów do lasu,również jest zabroniony.Po drogach leśnych mogą się poruszać pojazdy jedynie do tego uprawnione. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Do czasu jak nie odpalisz silnika 19.06.09, 10:02 "Cezary Atamańczuk jest oskarżony o posiadanie narkotyków, prowadzenie samochodu pod ich wpływem oraz próbę przekupienia policjantów. Grozi mu 10 lat więzienia. W "Rozmowach pod krawatem" mówił, że nie jemu osądzać czy ma moralne prawo zasiadać w Sejmie. - Osądzą to wyborcy po pracy, którą chciałbym włożyć w Sejmie. Miałem wątpliwości i była to dla mnie bardzo trudna decyzja. Chciałbym móc jeszcze raz pokazać, ze było warto oddać na mnie głos i ten głos nie został stracony - mówi Atamańczuk." lepszy sejm niż 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: Do czasu jak nie odpalisz silnika 19.06.09, 10:09 jack_sparrow_pl napisał: > "Cezary Atamańczuk jest oskarżony o posiadanie narkotyków, > prowadzenie samochodu pod ich wpływem oraz próbę przekupienia > policjantów. Grozi mu 10 lat więzienia. W "Rozmowach pod krawatem" > mówił, że nie jemu osądzać czy ma moralne prawo zasiadać w Sejmie. - > Osądzą to wyborcy po pracy, którą chciałbym włożyć w Sejmie. Miałem > wątpliwości i była to dla mnie bardzo trudna decyzja. Chciałbym móc > jeszcze raz pokazać, ze było warto oddać na mnie głos i ten głos nie > został stracony - mówi Atamańczuk." > > lepszy sejm niż 10 lat Przeczytaj wszystkie wypowiedzi zwolenników platformy w tym i w innym wątku.Parafrazując słowa Korwina Mikke......ktoś tu rżnie głupa..... Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Człowiek już nawet w lesie nie jest swobodny;) 19.06.09, 09:39 A mógł ich jeszcze leśniczy pogonić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Gajowy Marycha :) 19.06.09, 10:32 trzymilionowy.post napisał: > A mógł ich jeszcze leśniczy pogonić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 09:38 przecież Nitras powiedział,że nie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
onselo Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:00 No to Atamańczuk razem z Donkiem teraz sobie popalą he he Odpowiedz Link Zgłoś
giewart Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:21 Swoją drogą ktoś mógłby na poważnie wziąć się za temat legalizacji trawki. Nie rozumiem czemu to jest zabronione skoro wolno chlać wódę, palić papierosy czy chodzić do kościoła. Każdy ma swój sposób na stratę czasu i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:26 Nie ma takiej możliwości. Już raz Balicki próbował rozmawiać na ten temat, to mało go nie rozszarpano za sam pomysł. I takim sposobem sami tworzymy sobie skazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 15:20 Niestety, hipokryzja to nasza specjalność. Odpowiedz Link Zgłoś
port.bankok Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:25 Nie widzę niczego złego w zapaleniu sobie jointa. To radykalni fanatycy wmawiają temu społeczeństwu że to coś bardzo złego. Lepiej jak naród pije wódę, bo wtedy głupieje i łatwiej nim zarządzać. Wszyscy tyrani znali tę prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:37 port.bankok napisał: > Nie widzę niczego złego w zapaleniu sobie jointa. ciekawe co powiesz, jak cię stutknie taki kierowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:41 A co powiesz jak cię stuknie trzeźwy kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:44 kto ma większe prawdopodobieństwo spowodowania wypadku trzeźwy czy naćpany ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 11:12 Nie naćpany, tylko ten kto sobie zapalił. Jazda samochodem po skręcie jest złem, ale samo zapalenie złem nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Zweryfikuj co rozumiesz pod pojęciem radykalnych 19.06.09, 10:51 fanatyków - zanim tego pojęcia użyjesz. Najlepiej przed a nie po zajaraniu jointa. Bo wychodzi zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-bed Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:56 Powołuje się na innych polityków, tylko że oni palili trawę w młodości, a to co innego... młodość ma swoje prawa, a jak jest się już na jakimś stanowisku trzeba umieć się zachować. Jak bardzo chciał zapalić mógł to zrobić w domu. tiny.pl/3frg Odpowiedz Link Zgłoś
mac-maciej Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 10:56 > > Nie widzę niczego złego w zapaleniu sobie jointa. > ciekawe co powiesz, jak cię stutknie taki kierowca ? tak się składa, że dwa programy motoryzacyjnych pokusiły się o sprawdzenie na torze w bezpiecznych warunkach, czy bycie pod wpływem substancji odurzających zawartych w marihuanie wydłuża czas reakcji na nagłe sytuacje w czasie prowadzenia samochodem. Różnice między trzeźwym uczestnikiem testu a upalonym były znikome, natomiast dla porównania jechał gość odpowiednio po 1, 2 i 3 piwach. Wnioski? po jednym piwie czas reakcji jest gorszy niż po joincie i na trzeźwo. Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 11:07 mac-maciej napisał: > > > Nie widzę niczego złego w zapaleniu sobie jointa. > > > ciekawe co powiesz, jak cię stutknie taki kierowca ? > > tak się składa, że dwa programy motoryzacyjnych pokusiły się o sprawdzenie na t > orze w bezpiecznych warunkach, czy bycie pod wpływem substancji odurzających za > wartych w marihuanie wydłuża czas reakcji na nagłe sytuacje w czasie prowadzeni > a samochodem. Różnice między trzeźwym uczestnikiem testu a upalonym były znikom > e, natomiast dla porównania jechał gość odpowiednio po 1, 2 i 3 piwach. Wnioski > ? po jednym piwie czas reakcji jest gorszy niż po joincie i na trzeźwo. http://209.85.135.132/search?q=cache:Agd9FEYvSyoJ:www.arrivealive.vic.gov.au/downloads/Drugsdriving/DrugsandDriving_Polish.pdf+wp%C5%82yw+narkotyk%C3%B3w+na+prowdzenie+pojazdu&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a THC (substancja czynna konopi) powoduje upośledzenie funkcji umysłowych oraz obniża zdolność koncentracji uwagi na prowadzeniu pojazdu. Substancja ta znacznie zwiększa ryzyko wypadku i wpływa na prowadzenie pojazdu nawet, kiedy nie ma widocznych objawów jej działania. Metamfetaminy (speed) oraz MDMA (ecstasy) zwiększają skłonność do ryzykownych i agresywnych zachowań, a często także wywołują u kierowcy wrażenie, że może nadal prowadzić, kiedy w rzeczywistości jest zbyt zmęczony, aby robić to w sposób bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 11:11 przy kierowcy znaleziono rónież amfetaminę Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens A ja go popieram 19.06.09, 11:36 THC czyli trawka jest znacznie mniej szkodliwa niż alkohol. Zarówno w sensie szkód fizycznych w organizmie, jak i psychicznych i społecznych. Trzeba tępić wszelkie uzależnienia, także alkoholowe. Ale obecna legislacja nie likwiduje ani trochę przyczyny "jarania", a tylko kryminalizuje młodych ludzi za szczeniackie wybryki. Policja zamiast z trudem i ryzykiem zwalczać dealerów woli zrobić nalot na dyskotekę czy jakiś koncert reggae i zapuszkować paru młodzieniaszków ze skrętem w kieszeni. Statystyka się poprawia przy minimalnym wysiłku. A że skutek niewielki - to już drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
reggaemaniak Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 11:42 Sadzic Palic Zalegalizowac.. Zalegalizujcie to będzie mniej przestępstw ! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 11:54 Jeszcze nie tak dawno minister w składzie pisuarowego rządu handlował narkotykami i jakoś to moherom nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 12:39 Lepiej jak sobie palą, niż mieliby się spinać po koksie, jak ten pan od prezydenta pisuarowego. Może gdyby więcej posłów jarało trawkę, było by lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
maria18 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 13:20 ale pan premier posiada wykształcenie i ma talent przywódczy, jest uosobieniem kultury i w ogóle daleko odstaje od pana , który tylko jara...............pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 14:52 Niech nawet będzie 460-ciu Cześków Atamańczuków,ale za to zero pis-dzińskich.Tak bym wolał. republika.pl/blog_bi_4484276/6636729/sz/008fec0f00201d9946f5571b.jpg republika.pl/blog_bi_4484276/6636729/sz/nopotato.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 14:58 bogdan331 napisał: > Niech nawet będzie 460-ciu Cześków Atamańczuków, i to słuszna POstawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
port.bankok Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 15:16 Nie powinno się jeździć nietrzeźwym samochodem, czy po paleniu czy po alkoholu.. Prawda jest taka że wódkę możesz wypić wszędzie ale żeby zapalić powinieneś sie dobrze ukryć, Ciekawe że ludzie palili zupełnie spokojnie kilka tysiecy lat, teraz muszą sie chować bo fanatycy pozamykają ich do wiezień. Chciałbym żeby w końcu znalazła się w sejmie reprezentacja która cos zrobi z problemem, naszej ustawy o narkotykach, poza patologiami ustawa nie wnosi niczego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 19:01 Wyniki solidnych badań (w tym raporty UK Transport Deprtment) dowodzą, że marihuana nie odpowiada za wzrost liczby wypadków: www.norml.org/index.cfm?Group_ID=5448 Warto rozpowszechnić. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 19.06.09, 19:04 I bardzo dobrze,niech o to walczy.Akurat on nie ma wiele do stracenia:-)Kariere polityczna i tak ma przetraconą ,a walka o legalizację to jego jedyna szansa aby w niej trwac. Ma poparcie wielu w tej materii.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszczjr Re: "Zostanę posłem, by zalegalizować jointa" 23.06.09, 11:44 niech mu k... byli partyjni koledzy srube przykreca to facet zrzeknie sie mandatu. sa na to sposoby tylko trzeba znalezc na faceta odpowiednie "imadło". to juz jest kupczenie demokracja. swoja droga to powinny odbyc sie wybory uzupelniajace w okregu, a nie branie politykierow drugiej wody z listy . precz z glosowaniem na listy! Odpowiedz Link Zgłoś