Dodaj do ulubionych

Tusk nie fair

25.06.09, 09:54
Mnie najbardziej zezłościło że media publiczne muszą reprezentować katolickie poglądy. Czuję się dyskryminowany. Nie jestem katolikiem a moje podatki będą słuzyły promowaniu zupełnie nie moich wartości. Czyli powinienem przestać płacić podatki bo nie chce wspierać poglądów z którymi absolutnie się nie zgadzam. Jeżeli przestane płacić podatki to pójdę do wiezienia.
Czy znajdzie się wreszcie ktoś kto zadba o interesy nie-katolików?
Obserwuj wątek
    • koballt Re: Tusk nie fair 25.06.09, 10:45
      takiego umysłu nam trzeba u steru - w 5 minut potrafi przekonać wszystkich
    • profanum_vulgus Re: Tusk nie fair 25.06.09, 11:06
      do port.bankok
      "propagowanie wartości chrześcijańskich" to nie "reprezenowanie katolickich
      wartości". jeśli nie płacisz abonamentu nie musisz obawiać się więzienia, zresztą pewnie należysz do tych 55% użytkowników, którzy nie płacą abonamentu więc nie lamentuj. ps. 89% Polaków jest katolikami, chcesz ich dyskryminować?
    • iak84 Re: Tusk nie fair 25.06.09, 11:59
      Jasne,że premiera tłumaczy stan finansów państwa-wszystkim tnie a mediom ma dodać i to kwotę nieobojętną dla MF,ale to,że media publiczne można finansować tylko na dwa sposoby:-przez abonament,albo zastępując go dotacją budżetową o charakterze stałym(określonym na dolnej granicy,podstawowej) też było wiadomo od dawna,bo inaczej to nie są media publiczne tylko komercyjne,a premier się obudził w ostatniej chwili. Oczywiście problemem mediów publicznych jest ich struktura-35 podmiotów w tym prog.1,2.reg.3,info,prog.tematyczne,stacje regionalne,radio publiczne-3 stacje podstawowe i jeszcze jakieś dodatkowe,zarząd centralny,regionalny,gaże,odprawy,brak skutecznego zarządzania,twożenie sztucznych etatów itd.,itp. NAS NA TO NIE STAĆ. Trzeba się zdecydować na 1 kanał,1 telewizję info i 1 tematyczny,+1-2 kanały radiowe-zmienić strukturę,zarządzanie i dopiero wprowadzić tam podstawową kwotę finansowaną z budżetu,a reszta niech będzie zadaniowa-otwarta dla wszystkich telewizji(tj reportaże,specjalist.audycje,itp).
      W cały zamieszaniu chodzi o to by przez najbliższe 2 lata budżet tych pieniędzy,nie przeznaczał,bo ich nie ma,a nawet jeśli to ma pilniejsze potrzeby-trudno się z tym nie zgodzić.
      Przykrą sprawą jest natomiast złamanie umowy,bo to robi wrażenie poniewierania partnerem-poza tym jak ci posłowie na czele z Chlebowskim dziś wyglądaja,chociaż stać ich na to by powiedzieć przepraszam-jak Chlebowski wczoraj,bądz są zawstydzeni jak Schetyna. Ale to faktu nie zmienia-współpraca z SLD będzie prawie nie możliwa-tym bardziej ,że skrzydła Olejniczaka prawie nie ma, a Napieralski tego nie wybaczy,coś mi mówi,że przyjdzie się nam szybko o tym przekonać-bo na Lesia zawsze można liczyć.
      A PSL-znowu w koalicji i w opozycji na dniach przed nowelizacją budżetu i kwasy jak zawsze.
      Więcej strat niż pożytku z tej decyzji,zdecydowanie więcej strat(przynajmniej długoterminowo patrząc.)
    • maciejo1980 Re: Tusk nie fair 25.06.09, 12:12
      A czego się spodziewać po takim człowieku ? "Człowiek z zasadami" już w kampanii 2005 pokazał, że o zasadach można zapomnieć, wystarczy, aby tylko przydupasek Konstanty sfabrykował kwity na Cimoszewicza i można było o "zasadach" zapomnieć. A teraz co ? Jak jest wygodnie, to się mówi, że kryzysu nie ma, że rząd sobie radzi itd. A jak wygodnie - jest kryzys, więc mam w pompie ustalenia wielomiesięczne, mam w pompie, że pozostanie Farfał, mam was wszystkich w pompie, bo sobie przypomniałem, że jest kryzys i nie dam kasy !!! Brawo !!!
    • peterliberty Re: Tusk nie fair 25.06.09, 12:20
      Pojmowanie moralności przez D. Tuska jest dosyć zabawne.

liberalnydemokrata.blox.pl/
      • jack_sparrow_pl Re: Tusk nie fair 25.06.09, 12:24
        umowa umową, a
        zdanie ostateczne ma szefo
    • peterliberty Re: Tusk nie fair 25.06.09, 12:30
      @profanum_vulgus:

Tyle że ustawa przewiduje rezygnację z abonamentu i finansowanie mediów z budżetu, więc każdy obywatel będzie się na nie składać. Wpisanie w ustawę obowiązku "wspierania chrześcijańskiego systemu wartości" jest dyskryminujące dla wyznawców innych religii i dla ateistów. Zresztą, duża część katolików także wybiórczo identyfikuje się z rzeczonym systemem wartości. Należe do wspomnianych przez Ciebie 89% i nie do końca się z chrześcijańskim systemem wartości identyfikuję. Takich ludzi jest w Polsce mnóstwo. Poza tym, zapis narusza konstytucję.

Jeśli media publiczne nie byłyby zobowiązane do wspierania żadnego systemu wartości, to oznaczałoby że katolicy są dyskryminowani? Z jakiej racji, skoro żadem system wartości nie byłby wspierany przez te media? Potrzeba ci podstawowych lekcji logiki.

liberalnydemokarata.blox.pl/
    • iak84 Re: Tusk nie fair 25.06.09, 12:42
      Tylko,że niezależnie jaka to by była ustawa,to i tak prezydent ją uwali-trybunał -min.1,5 roku czekania, a decyzja niepewna;weto czyli bye,bye-pozostał tylko niesmak,tak czy siak.
      jack sparrow pl-masz rację-decyzje podejmyje szef-ale styl w jakim to robi jest ważny-trzeba szanować pracę swoich ludzi i ich partnerów-nawet jak je kwestionuje ,bo niby o co mamy wieczne halo do JARKA?
      • jack_sparrow_pl Re: Tusk nie fair 25.06.09, 14:28
        iak84 napisała:

> Tylko,że niezależnie jaka to by była ustawa,to i tak prezydent ją
        uwali-trybuna
        > ł -min.1,5 roku czekania

i o to chodziło, a abonament płacisz nadal
    • zoil44elwer Re: Tusk nie fair 25.06.09, 14:07
      To jest :fair:(fea(r)ijarmark,także funfair-wesołe miasteczko,fair-y
      tale-bajka(kit-mit).
    • intel-e-gent Re: Tusk nie fair 25.06.09, 15:58
      Tusk złamał słowo, gdyż tak kazali mu biskupi. Czemu politycy tak się boją sutannowych?

Ustawa będzie do WC, chyba że prezydentowi też biskupi każą podpisać...

Lewy Sierpowy - lewicowy punkt widzenia
      lewysierpowy.blox.pl
      • zoil44elwer Re: Tusk nie fair 25.06.09, 16:57
        Boją się biskupiego WC bo ich katabasy mogą spuścić jak G w WC-e,w
        kanał(kanalizacyjny).
    • haen1950 Re: Tusk nie fair 25.06.09, 16:06
      Tylu klechów i dewotów wprowadzono do TVP w czasach Kaczorów, że
      żadnych zapisów do tego nie potrzeba. Tak samo z zapisem.

Wartości nie kosztują ani złotówki. Ale Pan Napie.rdalski dostał za
      swoje świństwa i niewyparzoną gębę. Widać to po nim dzisiaj, chlał z
      rozpaczy całą noc.
      • etwas-geheimnis Re: Tusk nie fair 25.06.09, 16:11
        Tusk akurat nie obiecał :-)
    • zapijaczonyryj.123456789.12345 Olej to, to się nazywa komromis.Przecież misieli w 25.06.09, 16:23
      czymś PiS_dogłowym katolom ustapić.
    • anna22290 Re: Tusk nie fair 25.06.09, 16:51
      Poska dyskryminuje ludzi innych wyznan choc sama jestem katoliczka nie ma chyba nigdzie tak chorych ludzi na tle religijnym jak w Polsce od malego dzieli sie dzieci na leprze te wyznajace katolicyzm i gorsze dlaczego w szkolach jest religja to sa zajecia poza szkolne ciemnym narodem lepiej sie rzodzi klerycy i PIS ROWNA SIE SREDNIOWIECZE i wlasnie o to chodzi
      • xenocide To prawdziwa twarz PO z Donaldem na czele 25.06.09, 17:07
        Nie fair mozna powiedziec do kogos kto nieumyslnie w ferworze walki sfaulowal.
        Pan premier Donald Tusk oszukal swoich koalicjantow w/s ustawy medialnej.
        Nazywajmy sprawy po imieniu, takimi jakie one sa.
        Sprawa finansowanie jest jeszcze bardziej idiotyczna i sterowana przez PR
        partyjny PO.
        Zniesiono abonament zeby spoleczenstwo uwolnic od tego podatku n rzecz
        publicznej TV. Stalo sie to jednym ze sztandarowych zadan partyjnych PO w
        wyborach. Wiec ja sie pytam a jak teraz beda finansowane ???
        Wystarczylo zwolnic np. emerytow czy ludzi zyjacych z zasilkow i byloby po
        sprawie. Teraz po walkach, wojenkach i skandalach nadal to my bedziemy nadal
        lozyc na publiczna TV placac podatki.
        I po obrocie jestesmy nadal z reka w nocniku zwanym publiczne media.
        Jak sobie pomysle ile naprawde waznych spraw lezy odlogiem to nie wiem czy sie
        smiac czy plakac.
        Polska to bardzo dziwny kraj, w nim nadal cala para idzie w gwizdek.
    • elfhelm Re: Tusk nie fair 25.06.09, 16:56
      > Mnie najbardziej zezłościło że media publiczne muszą reprezentować katolickie p
      > oglądy.

Zwłaszcza że nic takiego w ustawie nie ma :)
      Ale czytanie ze zrozumieniem jest w odwrocie.

Co do bycia fair... jak najbardziej fair. Media publiczne same się zniszczą. A
      czasem lepiej lecieć od zera niż wchodzić w bagno.
      • zoil44elwer Re: Tusk nie fair 25.06.09, 17:02
        Lepiej lecieć od zera w stylu aferałów-liberałów z KLD(PO).
    • port.bankok Re: Tusk nie fair 25.06.09, 23:53
      do profanum_vulgus- nie płace abonamentu bo nie mam tv ani nie słucham radia publicznego. Wiem jednak że moje podatki opłacają sporą grupę księzy i katechetów. chociaż moje dzieci chodzą do szkoły i w zamian nie dostaja nic.Tylko lekcje na korytarzu.Nie obchodzi mnie co wierzy 89% tego kraju. To ich prywatna sprawa.
      • lech.niedzielski Re: Tusk nie fair 26.06.09, 07:32
        port.bankok napisał:

> do profanum_vulgus- nie płace abonamentu bo nie mam tv ani nie
        słucham radia pu
        > blicznego. Wiem jednak że moje podatki opłacają sporą grupę księzy
        i katechetów
        > . chociaż moje dzieci chodzą do szkoły i w zamian nie dostaja
        nic.Tylko lekcje
        > na korytarzu.Nie obchodzi mnie co wierzy 89% tego kraju. To ich
        prywatna spraw
        > a.
        No to sobie nagrabiłeś. Giwi już powiadomił kogo trzeba ... .
    • okowita Re: Tusk nie fair 26.06.09, 14:18
      Biedni i naiwni SLDi PSL. Układać się z PO to tak jakby kury układały się z lisem, który wpadł do kurnika. Rozszrpie wszystkie.
      • lech.niedzielski Re: Tusk nie fair 26.06.09, 20:24
        okowita napisał:

> Biedni i naiwni SLDi PSL. Układać się z PO to tak jakby kury
        układały się z lis
        > em, który wpadł do kurnika. Rozszrpie wszystkie.
        Masz rację. To przekrety rodem z K.L.-D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka