bij_bolszewika 28.07.09, 16:13 będzie to dzień szczęśliwy dla milionów Polaków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubala11 Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:22 Za wcześnie. Przecież rok 2010 to wybory prezydenckie, bardzo wazne dla premiera Donalda. Wtedy to Waldek będzie miał pole do popisu. Premier Donald, żeby mieć święty spokój w koalicji będzie spełniał wszelkie fanaberia chłopów. Ci się nachapią i na jakieś pół roku przed nastepnymi wyborami parlamentarnymi wyjdą z hukiem z koalicji twierdząc, że oni z tą władzą nie mieli nic wspólnego. Wszelkie pretensje to do Tuska i jego ferajny. Szczerze nie znosząc ekipy premiera Donalda chciałbym, żeby dali łupnia chłopom. Amen.;) Odpowiedz Link Zgłoś
bij_bolszewika Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:27 e Walduś :) boi się kryzysu który da po dupie POPSuLowi:) --------------------------------------------------------------- jesień 2009 r. wybory parlamentarne Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:31 Nie gadaj, Waldus to nie w ciemię bity gostek. Zresztą jak większość mieszkańców wsi o swoją pupe potrafi zadbać. Jesli będzie się opłacało wyjść wczesniej to wyjdzie. Jednak moim zdaniem nieuchronne wyjście chłopów z koalicji to najpóxniej pół roku od następnych wyborów parlamentarnych.:) Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:47 I ja się podpiszę pod tym scenariusz, i mam nadzieję że po moim "poparciu" nadal Ci się będzie podobać. Bardzo by mnie zdziwiło, gdyby po grudniu 2010 rząd PO (Tuska?, pół na pół w tej chwili) nie był mniejszościowy. PSL miał kłopoty w 2005, możliwe że wiosną 06 nie dostałby się do parlamentu, ale w tej chwili sytuacja jest opanowana i na te swoje 6-7% liczyć może zawsze. Inna sprawa, że chyba tylko PSL byłby w stanie przetrwać wylot z parlamentu i jeszcze tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:51 a.adas napisał: > I ja się podpiszę pod tym scenariusz, i mam nadzieję że po moim "poparciu" nada > l > Ci się będzie podobać. Jesli było nam dane się kiedyś nie zgadzać (nie pamietam) to pewnie chodziło o odmienne zdania. Jesli wyobrażasz sobie ten scenariusz podobnie jak ja to dlaczego mam się z nim nie zgadzać?;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:59 logiczne;) ale nie oczywiste po klęsce koncepcji tzw. POPiSu. Od 2005, roku pamiętnego, ważniejszego od tego co się mówi, stało się kto to czyni. Niestety także na FK. I wracając na chwilę do tematu. Przyszło mi do głowy, że w sumie może istnieć pokusa by wybory parlamentarne zrobić z prezydenckimi. Choć ciężko wyrokować kto by najmocniej zyskiwał na takim układzie. Piskorski? (jeśli wypali Olechowski, a ja mam tu sporo wątpliwości. Nie tylko charakterologicznych). Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 17:07 Podejrzewam, że wspólne wybory nie byłyby na rękę premierowi Donaldowi, gdyż przyspieszyło by się wyjście PSL-u. A premier Donald za wszelka cenę będzię chciał pokazać, że rzad jest stabilny, silny, nie ma w nim niedomówien, wszyscy się kochają. Nie wierzę, jestem wręcz przekonany, że wyjście Waldka jest nieuniknione, to taki zgrany chłopski scenariusz dla ratowania tych swoich stałych procentów poparcia, zeby nie zostac zjedzonym jak PiS-owskie przystawki. Na razie Piskorski z Olechowskim to zagadka. Ale nie zaprzeczę, ze własnie im mogłoby zależeć na wspólnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt żeby dali łupnia chłopom. Im trzeba 29.07.09, 11:59 dać naprawdę w doop_ę. Łupniowanie to głaskanie po doo_pie - jeszcze oskarżą o molestowanie bo to ostatnio czytate.... kiedy trzeźwe. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu nie sadzę 28.07.09, 16:37 nie uformowała się jeszcze alternatywa, którą Układ mógłby zaakceptować i poprzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: nie sadzę 28.07.09, 16:39 Mozliwe, że w najbliższych tygodniach będziemy świadakami powolnego wzrostu poparcia dla Piskorskiego i jego watahy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:38 Oj będzie, będzie. PSL nie przekroczy progu, a PiS zdobędzie 1/3 mniej miejsc w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 A posłów policzyłeś? 28.07.09, 16:44 Bo nawet PiS, SLD i PSL nie mogą sklecić większości. Takie głupawe gadanie jak wywiad wodza dla Volkischer Beobachter Sakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: A posłów policzyłeś? 28.07.09, 16:48 Walduś za cwany aby go PiS połknął:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: A posłów policzyłeś? 28.07.09, 16:48 Henek, według mojej teorii (wyjście przepadliwców pół roku przed wyborami parlamentarnymi) nie musi byc większości w Sejmie. Niech sobie rzadzi PO rzadem mniejszościowym. Powodzenia.:D Juz sobie wyobrazam te przegrane votum zaufania do poszczególnych ministrów popierane przez obecnych koalicjantów...:);) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika szansa na skończenie z KRUS 28.07.09, 17:05 kubala11 napisał: > > Juz sobie wyobrazam te przegrane votum zaufania do poszczególnych ministrów > popierane przez obecnych koalicjantów...:);) nic to , bo będzie szansa na uwalenie KRUSu. PO już teraz powinna przygotować ustawę. Uda się ja przegłosować przy pomocy SLD (PiS będzie przeciw bo jest mocno wspierany przez elektorat wiejski), veta nie będzie, bo nasz kochany wetołek już z pałacu pogonion będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: szansa na skończenie z KRUS 28.07.09, 17:10 TZw "uwalenie KRUS-u" to moje marzenie, jednak Twój scenariusz zbyt optymistyczny mi się wydaje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
fredericus Re: szansa na skończenie z KRUS 28.07.09, 21:21 republika.republika napisała: > nic to , bo będzie szansa na uwalenie KRUSu. PO już teraz powinna przygotować ustawę. Teraz????? bo Walduś podskoczył? Do tej pory Tusku bał się Waldusia? Powiem wprost,ani Tusk ani PO nie mają przysłowiowych jaj,SLD nie dał się zastraszyć PSL i pozwolił im wyjść z koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
docteur.ravic Żeby tylko nie upadł na PiSuary, bo moga sie 28.07.09, 16:49 obluzować, a nawet oderwac. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:57 Leń i intrygant Tusk ma "rękę" do obalania(Nocna zmiana-Olszewski),wyjście UW z rządu Buzka a potem wyjście z UW(PO).Teraz to chyba obali własny rząd!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 16:59 zoil44elwer napisał: > Teraz to chyba obali własny rząd!! Od obalania własnego rządu ma w swoim gabinecie duuuzo lepszych fachowców (vide wicepremier Waldemar) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Z takim poparciem jak ma PSL ??? 28.07.09, 20:40 Są na granicy, mogą popłynąć. Ale byłoby dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Rząd Tuska upadnie jesienią,PSL wyjdzie z koa 28.07.09, 21:25 bij_bolszewika napisał: > będzie to dzień szczęśliwy dla milionów Polaków Takie przepowiednie krążą i powracają od półtora roku. Nie osmieszaj się kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
goldziaa Tusk z natury jest leniuchem 29.07.09, 10:41 Zapytana przez „Dziennik” (20.7.2009) na kogo oddałaby swój głos w drugiej turze wyborów prezydenckich, gdyby weszliby do niej Jolanta Kwaśniewska z Donaldem Tuskiem - Nelly Rokita odpowidziała . Poparłaby szefa PO. "Dobrze nadaje się na prezydenta, bo jest z natury leniuchem".Trawfiła w dziesiątkę. Bowiem ktokolwiek zna się na naturze człowieka stwierdził by, że Tusk jest leniem!(Kałuski) Odpowiedz Link Zgłoś
wilk_z_wolfow Re: Tusk z natury jest leniuchem 29.07.09, 10:44 goldziaa napisał: >Poparłaby szefa PO. [b]"Dobrze nadaje się na prezydenta, bo jest z > natury leniuchem". Eleonora podglada Lecha Kaczynskiego i stad jej wnioski . Odpowiedz Link Zgłoś
goldziaa Tusk z natury jest leniuchem 29.07.09, 14:29 "Dobrze nadaje się na prezydenta, bo jest z natury leniuchem". Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Tusk z natury jest leniuchem 29.07.09, 16:05 goldziaa napisał: > "Dobrze nadaje się na prezydenta, bo jest z natury leniuchem". Jak obecny! Odpowiedz Link Zgłoś