ave.duce7 09.08.09, 14:04 faszysty/nacjonalisty/antysemity? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego > 09.08.09, 14:07 Tylko proszę nie przenosić tego wątku na Forum Historia > chodzi o teraźniejszość! :p Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 14:50 stawiam na Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 12.08.09, 13:21 Na obu... OBU Giertychów!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 15:19 Wlasnie. Pisalismy swoje posty w tym samym czasie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 15:22 To nie jest takie pewne, bo moj moze byc pod koniec minuty,a twoj na poczatku, a wiec moze je dzielic i ulamek sekundy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Za spokojnie na forum 09.08.09, 15:30 Aktywiści LPR/ONR/UPR/NOP poszli chyba uczcić tę rocznicę tzw. "salutem rzymskim", ewentualnie zamawiając piwo dla 5 osób :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Za spokojnie na forum 09.08.09, 15:37 Na to wyglada. Tylko homoś trzyma fason,ale i tak juz dosc zmiety.;) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 15:47 Ave, wiesz doskonale, że endecja swój kręgosłup ma. Dowiódł tego Giertych obnażając przed całą Polską nicość Kurskiego, nicość jego protektorów i pisowskiej partii. Nie poszli na utrzymanie władzy z tą rydzykową swołoczą. A mogli. Gdyby miał wybierać, to wolę tych od Dmowskiego od tego dziadostwa Kaczyńskich i Rydzyka. Tu jest pies polski pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 15:51 A ja wole Kaczorow od zwolennikow Dmowskiego,zwierzecego antysemity. To juz lepiej z oportunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 15:57 Ze tez ty pozarski nie boisz sie wychodzic z getta "judaica".. Przeciez tu antysemici moga cie zjesc.. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 23:26 Zjesc jak zjesc.Lecz zakapowac z cala pewnoscia tak.Tylko Gestapo brak. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 17:21 haen1950 napisał: > Ave, wiesz doskonale, że endecja swój kręgosłup ma. Dowiódł tego > Giertych obnażając przed całą Polską nicość Kurskiego, nicość jego > protektorów i pisowskiej partii. Nie poszli na utrzymanie władzy z > tą rydzykową swołoczą. A mogli. > > Gdyby miał wybierać, to wolę tych od Dmowskiego od tego dziadostwa > Kaczyńskich i Rydzyka. Tu jest pies polski pogrzebany. Wybierać między dżumą a cholerą? ThnX! :( Chyba błądzisz > to Ojciec Dyrektora ich nie chciał > za słabi byli i są. ps. za TAKI kręgosłup też podziękuję. AmenT. :p Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 17:26 Ave, nie dziw się. Giertych poszedł w koalicję w PO, to jest teraz ich ulubieniec. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 18:25 Jeśli masz na myśli TVP to chyba przesadzasz. :p Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 22:25 A moze nie? Jak widać, dobrze im się współpracuje przy niszczeniu TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 22:37 Jeżeli chodzi o "firmę" i poziom merytoryczny programów to, wg mnie, zaczął ją niszczyć Dworak. A potem już poszło! Teraz programowo jest lepiej, o dziwo! Nie jestem specjalnie zagłębiona w temat, bo mam ciekawsze rzeczy do robienia, niż oglądanie programów telewizyjnych > to moje obserwacje "z doskoku". :p Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 10.08.09, 00:36 Też zbyt często TV nie oglądam, ale podobno finansowo słabo TVP stoi, reklamodawcy pouciekali a abonament się nie chce ściągać po wybrykach PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 10.08.09, 00:50 Gdzieś juz pisałam, że jedną z głupszych decyzji Tuska było oddanie sprawy przygotowania ustawy Śledzińskiej-Katarasińskiej. Teraz są efekty :( :p Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 22:25 Nawet sie nazwał liberałem na potrzeby ostatniej kampanii wyborczej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 17:38 nie mogli.Jarek potrzebował na gwałt alibi. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 22:23 Nie wyszli sobie z tamtej koalicji, tylko zostali z niej wywaleni. Robili co mogli, zeby się utrzymać przy korycie. A "kręgosłup" pokazali w Banku Spółdzielczym, który Hatka z Giertychem okradli. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 17:45 różne są zboczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
salci_rozencwajgowa Re: salci..dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskie 09.08.09, 17:53 Bo Salci nie jest glupia, potrafi docenic wielkiego człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: salci..dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskie 09.08.09, 18:27 salci_rozencwajgowa napisała: > Bo Salci nie jest glupia, potrafi docenic wielkiego człowieka Salci sobie wmawia to i owo ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: salci..dziś obchodzi urodziny Dmowskiego 09.08.09, 22:48 לשון הרע :p Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj_23456789_12345 Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 18:02 pis_czka napisała: > > faszysty/nacjonalisty/antysemity? > > na jak to kto? > forumowi spadkobiercy, zapewne: alfa.coś.tam, ajron.coś.tam, > kikuta.coś.tam, normals.coś.tam, gołda.coś.tam, ossieł.coś.tam i ta > reszta im podobna..;) O nadkaczym i podkaczym zapomniałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
salci_rozencwajgowa Re: salci..dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskie 09.08.09, 18:31 Ty nie bądź taki rapus i gwałtownik. Ty mnie lepiej pytaj o zdrowie i pomyślność w interesach, a nie o klepki. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 No i jak tam zdrowie??? 09.08.09, 22:46 salci_rozencwajgowa napisała: > Ty nie bądź taki rapus i gwałtownik. Ty mnie lepiej pytaj o zdrowie i pomyślnoś > ć > w interesach, a nie o klepki. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
to.ci.pis_da Re: salci..dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskie 10.08.09, 01:14 salci.., tak PO POrządku, interesy na bok..a poza tym wszystKIE w domu zdrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 09.08.09, 20:51 Une są "piłsudskie" ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc [...] 09.08.09, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Rodzina Dmowskich 09.08.09, 22:19 W zasadzie nie ma co obchodzić, ich krewny ZAWSZE popełniał koszmarne błedy w polityce, że wspomnę popieranie Rosji i batiuszki cara Mikołaja II w I wojnie światowej, a po 1933 popieranie niejakiego Adolfa w Niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Rodzina Dmowskich 09.08.09, 22:25 sądząc PO wpisach,to duch Dmowskiego nadal jest straszakiem salonu-może ktoś to jeszcze łyknie Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Rodzina Dmowskich 09.08.09, 22:29 Bo to nie jest zwykły duch, tylko prawdziwy upiór. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Rodzina Dmowskich 09.08.09, 23:29 Mam gdzieś salony, o popieraniu cara-batiuszki pisał sam Dmowski, tak samo jak o jego fascynacji niejakim Adolfem ( tu go usprawiedliwia demencja strcza ). Dopiero jak car upadł, Dmowski został w Paryżu u boku Paderewskiego działaczem KNP. Jakoś mu Francuzi i Angole nie ufali za bardzo. Paderewski został premierem II RP, Dmowski był na marginesie. Endecja przegrała wybór prezydenta RP, przegrywała coraz bardziej wybory, w 1919 35% głosów, w 1922 28%, w 1927 8%, w 1930 12%, w 1938 w wyborach samorządowych poniżej 5%. Pomysły z OWP, hasła Dmowskiego : tylko rzymski katolik to Polak, tylko rzymski katolik jest pełnoprawnym obywatelem, itp. to była porażka totalna. W kraju, gdzie 1/3 ludzi była innego wyznania, gdzie ewangelikami byli premier Sławoj-Składkowski, szef MSZ Beck, takie hasła to była antypaństwowa, antypolska dywersja Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Rodzina Dmowskich 10.08.09, 00:19 Zamach na Narutowicza > ... Niewiadomski był mścicielem krzywd zdrowej większości narodu, zagrożonej przez Piłsudskiego, lewicę, Żydów i masonów ... pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_na_prezydenta_Rzeczypospolitej_Polskiej_Gabriela_Narutowicza#Proces_i_os.C4.85dzenie_zamachowca Skąd my to znamy? :p Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Rodzina Dmowskich 10.08.09, 07:49 zastanawiam się,czy powielanie utartych sloganów Nawiedzonego Proroka ma jeszcze sens i czemu ma służyć?jako straszak,więź plemienna czy chęć zwrócenia uwagi na tych strasznych nacjonalistów,czających się wszędzie,bo wątpię ,że w to da się wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Rodzina Dmowskich 10.08.09, 08:42 Niestety, mylisz się! Tu, na FK, jest przynajmniej kilka osób, które w dalszym ciągu cenią/wielbią "myśl" Dmowskiego. :p Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Rodzina Dmowskich 10.08.09, 09:00 nie zbyt sprytnie starasz się odwrócić kota,chodzi o Twoją wyrocznię,trochę refleksji nad sobą Ci nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Możesz jaśniej? 10.08.09, 09:03 Moją wyrocznię? Wiesz o mnie więcej niż ja sama? Ciekawe. :p Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek nie mam pojecia kto swietuje 10.08.09, 09:45 ale wiem kto przypomina o urodzinach Dmowskiego na publicznych forach by wzniecic nieco plomyk nacjonalizmu i potem moc go dzielnie gasic z wielkiego czerwonego wozu strazackiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Myślisz, że to ten z lewej? ;) 10.08.09, 10:04 unsinn.blox.pl/resource/kaczory.jpg :p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 10.08.09, 10:08 O zasługach zapominamy?:] Poza tym czyjeż to niby urodziny z historycznych postaci się obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto dziś obchodzi urodziny Romana Dmowskiego 10.08.09, 10:21 humbak napisał: > O zasługach zapominamy?:] Poza tym czyjeż to niby urodziny z historycznych > postaci się obchodzi? Nie zapominam (l.p.), ale > wg mnie > te zasługi nie równoważą zła, jakie myśl polityczna Romana Dmowskiego uczyniła. A co to > spytać już nawet nie wolno? ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Jacyś debilni wandale 12.08.09, 11:07 którzy swoimi pacykami zafajdali kilkanaście warszawskich budynków w mojej okolicy. Powinni być za to przykładnie ukarani i ponieść w 100% koszty odnawiania elewacji, dopiero wtedy im się odechce. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Kto obchodzi urodziny Romana Dmowskiego? - każdy 12.08.09, 13:20 nazi głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kto obchodzi urodziny Romana Dmowskiego? 12.08.09, 21:33 Ale pomnik mu swego czasu wystawili, rondo jego imieniem nazwali :( :p Odpowiedz Link Zgłoś