syndyk.iv.rp 19.08.09, 14:09 Jak to dobrze, że w Polsce nie ma kryzysu. Nie ma, nie było i nigdy nie będzie, och. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyborca2323 Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 22:30 w lipcu zawsze wzrastała, kto tak rządzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajcy_po_ojczyzny_zaplaca tu tylko o pisie i o pisie a ty pytasz kto rządzi! 19.08.09, 22:33 wyborca2323 napisał: > w lipcu zawsze wzrastała, kto tak rządzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: tu tylko o pisie i o pisie a ty pytasz kto rz 19.08.09, 22:35 Trzeba namawiać naród do zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca2323 Re: tu tylko o pisie i o pisie a ty pytasz kto rz 23.08.09, 15:52 jak by tak nie było PiS to kogo by obsrywali ? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 22:51 Tylko 4.6%? Gdy dookoła spada po kilkanaście, kilkadziesiąt %%? Pięknie się trzymamy! Byle tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajcy_po_ojczyzny_zaplaca kawa,ty zupełnie nie wiesz co chodzi... 19.08.09, 23:00 porannakawa22 napisała: > Tylko 4.6%? Gdy dookoła spada po kilkanaście, kilkadziesiąt %%? > > Pięknie się trzymamy! > Byle tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: kawa,ty zupełnie nie wiesz co chodzi... 19.08.09, 23:03 zdrajcy_po_ojczyzny_zaplaca napisał: > porannakawa22 napisała: > > > Tylko 4.6%? Gdy dookoła spada po kilkanaście, kilkadziesiąt %%? > > > > Pięknie się trzymamy! > > Byle tak dalej Wiem, wiem! Ciągle się utrzymujemy na powierzchni. Gorzej z sąsiadami - Litwa, Łotwa, Niemcy, Słowacja. Ciągną w dół - zwłaszcza Niemcy bo eksport do nich maleje. Ale jakoś tusie prowadzą to przez ten sztorm. Byle tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:20 porannakawa22 napisała: > Tylko 4.6%? No tak -4.6% to żaden kryzys. Nie owijajmy g.na w bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:25 syndyk.iv.rp napisała: > porannakawa22 napisała: > > > Tylko 4.6%? > > No tak -4.6% to żaden kryzys. Nie owijajmy g.na w bawełnę. Pewnie, że nie byłoby się czym cieszyć w normalnych czasach. Gdy była hossa. Teraz priorytetem jest utrzymać się na powierzchni i nie zatonąć jak ta kaczyńska czwarta. I cieszyć się, że tuskie twardo broniły nas przed idiotycznymi pomysłami Kaczyńskich aby nas zadłużać i spychać w pętlę zadłużeniową. Utrzymujemy się nadal na powierzchni. To jest nieźle. Byle tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:28 porannakawa22 napisała: > syndyk.iv.rp napisała: > > > porannakawa22 napisała: > > > > > Tylko 4.6%? > > > > No tak -4.6% to żaden kryzys. Nie owijajmy g.na w bawełnę. > > Pewnie, że nie byłoby się czym cieszyć w normalnych czasach. Gdy była hossa. > Teraz priorytetem jest utrzymać się na powierzchni i nie zatonąć jak ta > kaczyńska czwarta. > I cieszyć się, że tuskie twardo broniły nas przed idiotycznymi pomysłami > Kaczyńskich aby nas zadłużać i spychać w pętlę zadłużeniową. > Utrzymujemy się nadal na powierzchni. > To jest nieźle. Byle tak dalej! Ja się zgadzam, tylko po co pieprzyć, że kryzysu brak? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:41 > > Ja się zgadzam, tylko po co pieprzyć, że kryzysu brak? > Po to, żeby podnieść optymizm inwestorów i konsumentów. Kryzys rodzi się w głowach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:46 man_sapiens napisał: > Po to, żeby podnieść optymizm inwestorów i konsumentów. Kryzys rodzi się w > głowach ludzi. Tam się te -4.6% urodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 20.08.09, 00:07 porannakawa22 napisała: > Tylko 4.6%? Gdy dookoła spada po kilkanaście, kilkadziesiąt %%? > > Pięknie się trzymamy! > Byle tak dalej. Sąsiad schudł o 20 kg,ważył przedtem 125.No i trzyma się dobrze.Sąsiadka odchudziła się o 5 kg,ważyła 50 kg,a choruje. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Po cholerę trąbią o tym kryzysie w USA 19.08.09, 23:50 Chinach i innych pańswach. Przecież lato jest! Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:24 A jaki mamy zysk z turystyki i pokrewnych dziedzin? Też spadło:)? Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 19.08.09, 23:26 dupetek napisał: > A jaki mamy zysk z turystyki i pokrewnych dziedzin? Też spadło:)? Turyści uciekli. Za drogo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:45 Jest okres urlopowy! Czy znasz dane z poprzednich lat jesli chodzi o przemysł? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:46 Dane z lipca oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:47 dupetek napisał: > Jest okres urlopowy! > Czy znasz dane z poprzednich lat jesli chodzi o przemysł? Wydawało mi się, że pytałeś o turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:53 Ale to twój wątek i bredzisz w nim o lipcowym spadku produkcji! Porównaj wyniki z lipców poprzednich lat i pogadamy! PiSsingujesz najzwyczajniej:( Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 20.08.09, 00:01 dupetek napisał: > Ale to twój wątek i bredzisz w nim o lipcowym spadku produkcji! Porównaj wyniki > z lipców poprzednich lat i pogadamy! O czym? Spadek o -4.6% cię tak podnieca? Napisałem o spadku bo jest, amoże go ku... nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:50 I przedstaw dane, że turystyka przeżyła w lipcu spadek:)) Ja sam lodziarzom dałem dużo zarobić, bo dużo lodów zjadłem:) Nie lubię bredni! Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Picung pacung:)) PiSsing!! 19.08.09, 23:51 dupetek napisał: > I przedstaw dane, że turystyka przeżyła w lipcu spadek:)) Ja sam lodziarzom > dałem dużo zarobić, bo dużo lodów zjadłem:) Przedstaw dane, że turystyka nie przeżyła spadku obiboku. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Czubku!!! 19.08.09, 23:58 Jeśli wygłaszasz tezy, to je udowodnij!! Ja grzecznie pytający mam ci coś udowadniać? Ale Pisdziactwo jest tępe! A jakie chamskie:( syndyk.iv.rp napisała: > Przedstaw dane, że turystyka nie przeżyła spadku obiboku.< Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Czubku!!! 19.08.09, 23:59 dupetek napisał: > Jeśli wygłaszasz tezy, to je udowodnij!! Wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Poczytaj mi mamo 20.08.09, 00:03 Tu masz link. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6942501,GUS__Produkcja_przemyslowa_spadla_w_lipcu_w_ujeciu.html P.S. Wypraszam sobie nazywanie mnie PiSiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Poczytaj mi mamo 20.08.09, 00:07 Prosiłem o dane z lipców lat poprzednich błysku inteligencji!! Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Poczytaj mi mamo 20.08.09, 10:53 dupetek napisał: > Prosiłem o dane z lipców lat poprzednich błysku inteligencji!! Dostał z cyntrali co ma wpisać to i wpisał. Nie ma pojecia ale miał wpisać więc wpisał. Byle dowalić. A że wykazuje się niziołkiem zadowolonym z tego, że jest gorzej to ból dla niego. Im gorzej tym lepiej? Kaczyńskich i ich niziołków pogięło? Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca2323 Re: Produkcja przemysłowa w lipcu spadła o 4,6 pr 22.08.09, 14:46 jak to ? Odpowiedz Link Zgłoś
kon.by.sie.usrnial w czołówce europejskich gospodarek 22.08.09, 15:08 A jak to wygląda w liczbach? Serwis money.pl zauważa, że wprawdzie kryzys nas nie ominął - produkcja przemysłowa w Polsce była w lipcu o 4,6 proc. mniejsza w porównaniu do tego samego miesiąca ubiegłego roku - ale na tle innych gospodarek europejskich wypadamy barzdo dobrze. Najnowsze dane stawiają nas w czołówce innych europejskich gospodarek, wśród których wiele notuje kilkunastoprocentowe spadki produkcji przemysłowej. Np. Niemcy borykają się ze zniżką na poziomie -19 proc., Słowacy prawie -20 proc. Fatalnie wygląda też sytuacja na Węgrzech (-18,8 proc.) i w Czechach (-12,2 proc.). Dynamika produkcji przemysłowej w skali roku (proc.) Kraj Zmiana Estonia -30,1 Słowenia -22,2 Włochy -21,9 Bułgaria -19,9 Słowacja -19,6 Niemcy -19,3 Węgry -18,8 Łotwa -18,5 Litwa -17,4 Hiszpania -16,2 Francja -12,5 Czechy -12,2 Wielka Brytania -11,4 Rumunia -7,8 Polska -4,3 www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/sami;ratujemy;nasza ;gospodarke;kupujac,221,0,521949.html Odpowiedz Link Zgłoś