Gość: Ziuta z Rawy Ja witalam Nowy Rok w kosciele IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:03 Ja witalam Nowy Rok w kosciele na mszy dziekczynnej i modlilam sie o zdrowie i pomyslnosc na Nowy Rok,swoje zdrowie powierzylam swietemu Antoniemu i wiem ze on mnie od wszystkich chorob ustrzeze.Tak powinien robic kazdy Polak,nasze zlotko nic tylko sie modli codziennie z fotela nie wstaje,przykleil mu sie do tylka ale w szpitalach tez nie przebywa,prosze brac z niego przyklad i ma zamiar jechac na cztery pielgrzymki w tym roku.Oto sila wiary,szampany,zabawy,balangi,bachanalie,wyrzucic a do domow wprowadzic codzienna msze,dwugodzinny rozaniec,czytanie katechizmu i zywotow swietych,bardzo to dobre na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Ja witalam Nowy Rok w kosciele IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:11 Gość portalu: Ziuta z Rawy napisał(a): > Ja witalam Nowy Rok w kosciele na mszy dziekczynnej i modlilam > sie o zdrowie i pomyslnosc na Nowy Rok,swoje zdrowie powierzylam > swietemu Antoniemu i wiem ze on mnie od wszystkich chorob > ustrzeze.Tak powinien robic kazdy Polak,nasze zlotko nic tylko > sie modli codziennie z fotela nie wstaje,przykleil mu sie do > tylka ale w szpitalach tez nie przebywa,prosze brac z niego > przyklad i ma zamiar jechac na cztery pielgrzymki w tym roku.Oto > sila wiary,szampany,zabawy,balangi,bachanalie,wyrzucic a do > domow wprowadzic codzienna msze,dwugodzinny rozaniec,czytanie > katechizmu i zywotow swietych,bardzo to dobre na zdrowie. ...a zwariowanej na mysze-y, kochajacej inaczej, przeklinajacej na co codzien, nie szanujacej pracy...w dodatku bluzniacej na madrosc, ktorej nie bylo dane jej poznac ...zycze durzo ...kielbasy w tym nowym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgorszony A CO TO ZA KIELBASA??? IP: *.los-angeles-04-05rs.ca.dial-access.att.net 02.01.04, 06:34 Zyczysz "durzo" kielbasy? A co to jest za dziwolag to "durzo"? Nic dziwnego, ze w Kraju macie bryndze, skoro tam sami analfabeci! Do roboty, cholota, do ksiazek a nie zabieranie sie za dysputy polityczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: A CO TO ZA KIELBASA??? IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 06:52 Gość portalu: Zgorszony napisał(a): > Zyczysz "durzo" kielbasy? > A co to jest za dziwolag to "durzo"? > Nic dziwnego, ze w Kraju macie bryndze, skoro tam sami analfabeci! > > Do roboty, cholota, do ksiazek a nie zabieranie sie za dysputy polityczne!!! ...widzisz...swierszczu wszystko ...pracuje na twa korzysc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Ja witalam Nowy Rok w kosciele IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:31 Przynajmniej dobry uczynek spelnilas. Chwala ci za to. Na przedstawianym obrazku tu na forum widzisz cala oblude, zaklamanie i tepote naszej klasy politycznej. Niewazne czy sa to typy z lewa czy prawa. Te wszystkie ch...i z lpr, sld, po, i innych parti oburzaja sie o holenderskim wydaniu eutanazji (wogole go notabene nie znajac). Te same sqrwysyny zaoferowaly narodowi taki a nie inny budzet z wydatkami na zdrowie. Opowiem ci przypadek, ktory mi sie przydarzyl. Matka dostala 30.12 wylwu krwi do mozgu, oczywiscie szpital nie dysponuje ZADNYMI lekarstwami. Dostarczasz potrzebne medykamenty. Rozmowa wstepna z ordynatorem to koszt 50€, rozmowa na temat skierowan i nastepnych badan to drugie tyle (tego nie powacha zaden inny lekarz w szpitalu) Szczery ordynator wyznal..,ze wlasciwie osobom pow.60 lat...nie bedzie sie w Polsce lekow refundowac. Ja rozumiem i popieram bunt lekarzy rodzinnych czy mlodych prawnikow po studiach, ktorym uniemozliwia sie wykonywanie zawodu. Jesli w tym panstwie musza zyc musza probowac zniszczyc mafie. Kazdemu innemu zycze, wypier.. z tego zawszonego i nie do zmiany panstwa, przesiaknietego korupcja i zlodziejstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 04:28 Nie chcę krakać ale obawiam się prawdziwą intencją Milera i jego ludzi jest doprowadzenie do zgonu tysięcy lub setek tysięcy starszych Polaków. Budżet będzie miał miejsze obciązenia z tytułu rent i emerytów, kosztów leczenia itd. Może to się wydawać nierealne ale patrząc w historię naszych sąsiadów gorsze rzeczy się działy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura Metoda SLD na rozwiązanie bezrobocia. IP: 194.146.248.* 02.01.04, 14:12 Taka taktykę przyjął kiedyś Polpot. Po prostu te trzy miliony bezrobotnych niech zdechnie. Po co chołocie lekarz. Wystarczy że miller z kwachem sie wylecza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: POZNAJMY SIE...NIE PALCIE GLUPA... IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 04:47 ...zeby sie poznac...a co dopiero sie lubic...wiec, zacznijmy rozmawic ze soba w tramwaju, pociagu ,sklepie, samolocie...czy nie czujecie ...,ze sb was zalatwia...czytaj telewizja polska publiczna...sb rozwalila solidarnosc i caly czas rozwala...POLSKE...zdaje sobie sprawe ,ze polakiem byc nie latwo ...ale mimo wszystko lubie bardziej rozgniewanego rodaka...od sb-ka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj po co lekarze IP: 63.164.145.* 02.01.04, 06:34 Po co w Polsce lekarze? Wystarcza przeciez wylacznie specjalisci od kregoslupa. Wylecza i Generala i jego wiernego pacholka tow. Millera. No moze jeszcze jakis znachor by dbal o diete dla tow. Prezydenta w okresie okolo wyborczym. A reszta lekarzy - won! I dac im za porade 15 zl; niech wie cholota ile warta jest ich wiedza. Tepic ta czerwona burzuazje w bialych fartuchach. Co innego ci, co wiedza jak odpalic dole towarzyszom z SLD, tych trzeba chronic. Ale jak tu odpalic z 15 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Nauczka dla wszystkich glosujacych na SLD & UP IP: *.sympatico.ca 02.01.04, 06:39 Pytania: 1. Jak wielu z tych co glosowali te doswiadczenia przezyja? 2. Czy ten eksperyment z SLD & UP wart byl tej ceny zdrowia? 3. Czy Polacy nie powinni wziasc nauki z tego co sie stalo z systemem zdrowia zanim oddadza glosy na Jole Kwasniewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blase Panstwowosc dla Polakow to pomylka przyrody IP: sopot:* / 192.168.0.* 02.01.04, 06:50 Polska nigdy w historii nie dzialala. Po nastepnych wyborach przyjda nastepni Polacy z nowymi "rewelacyjnymi" pomyslami jak organizowac zycie reszcie rodakow. Kretynskie niskie czola, rozbiegane oczka, wasiaste zlodziejaszki, male smieszne cwaniaczki znow z mozolem i od nowa zaczna ciezki wysilek wymyslania kwadratury kola. Gość portalu: Toronto napisał(a): > Pytania: > 1. Jak wielu z tych co glosowali te doswiadczenia przezyja? > 2. Czy ten eksperyment z SLD & UP wart byl tej ceny zdrowia? > 3. Czy Polacy nie powinni wziasc nauki z tego co sie stalo z > systemem zdrowia zanim oddadza glosy na Jole Kwasniewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: K*....TEN KRAJ JA KOCHAM... IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 07:07 ...same bekarty po armii czerewonej...zostaly w tym kraju prawie ze...jednak polska sobie musi z tym g... czerwonym jakos poradzic...no , nie...ps.*K...sami rozumiecie...a jak nie to juz tlumacze...KURWA TEN KRAJ KOCHANY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... R HOSSA W SLUZBIE ZDROWIA W/G -SLD... IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 07:21 ...szkoda tylko ...konii...a wlasciwie koni zal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 07:37 Ten sabotaż jaki uprawia tzw. Narodowy Fundusz Zdrowia jest moim zdaniem celowy. Bo jak to się dzieje, że składka na ubezpieczenie rośnie, a kontrakty maleją - nawet o 20-40% - natomiast pieniędzy dalej nie ma. Rząd, tzn. Premier i Minister Zdrowia Milczą. jak oglądam, te żałosne występy przedsatwicieli władz, ogłaszających, że wywieszą kartki z informacją to chce mi się rzygać. Żrą nasze pieniądze w ilościach i w sposób bezczelny i nie potrafią nic. Sylwestrowy Fakt podał ile kosztuje miesięcznie jeden ministerialny dupek!. To są olbrzymie kwoty! I na to są pieniądze. Są też pieniądze na wojnę w Iraku, a może tak należy szukać naszych składek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: CHLOSTA W SLUZBIE ZDROWIA... IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 07:47 ...gdzie jest miller...nagle ucichlo...ja jestem za millerem...jako zdrowym bolszewiku , ktorgo bedzie mozna oskarzyc za smierc wielu polakow...w ramach zrodniczej organizacji- pzpr-sb-sld...bedzie glupio jak sie miller wymknie do brukseli...za sprawa glupiego ludu...ps. ja z ludem nie zaczynam ...ja lud kocham w swej madrosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr NO Re: Chaos w służbie zdrowia IP: 80.48.189.* 02.01.04, 08:17 Komuchy won! Tego nie można dłużej tolerować. Nieudolność czerwonych szmat naraża wielu ludzi na niebezpieczeństwo utraty życia. Miller wyp...dalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Czerwone szmaty won ! IP: 80.48.189.* 02.01.04, 08:21 Miller ty nieudaczniku. Oby nie miał kto ciebie leczyć! Wyp...razem ze swoimi ministrami na Syberię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Re: Chaos w służbie zdrowia IP: 80.51.103.* 02.01.04, 08:24 wiemy, wiemy droga Pani , ale tak zaplanowane zostało. Tak jest realizowany ten scenariusz - zgodnie z planem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK czy SLD..spadl z nieba ? IP: *.sympatico.ca 02.01.04, 08:39 ..bo ktos go wybrac musial....kto?...krasnoludki? panie i panowie...czas na refleksje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: czy SLD..spadl z nieba ? IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 08:48 Gość portalu: KROK napisał(a): > ..bo ktos go wybrac musial....kto?...krasnoludki? > panie i panowie...czas na refleksje .... ...o czym ty trzepiesz ..naucz sie troche historii...byl okragly stol...komuch dogadal sie z komuchem...a ty lub twoj tata zajadal sie kaszanka ogladajac wiadomosci psioczac na solidarnosc...a teraz palisz glupa...o wolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Na poczattku był chaos... IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.04, 08:45 Pamiętacie taki rysunek Mleczki? Ojciec synowi opowiada hitorię świata: "Na początku był chaos, który póżniej rozwijał się sukcesywnie" Wypisz, wymaluj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Na poczattku był chaos... IP: *.proxy.aol.com 02.01.04, 08:50 Gość portalu: maruda napisał(a): > Pamiętacie taki rysunek Mleczki? Ojciec synowi opowiada hitorię > świata: "Na początku był chaos, który póżniej rozwijał się > sukcesywnie" > > Wypisz, wymaluj. ...to tylko propaganda mleczki- socjalisty...z dziennika baltyckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.karpacz.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 09:02 Profesor Religa, z całym szacunkiem, może sobie pozwolić na niepodpisywanie kontraktu. Chwała mu za to, bo wyraża w ten sposób opinie zdecydowanej większości szpitali. Mój szpital, niepobliczny, został zmuszony do podpisania umowy niekorzystnej (85% zeszłorocznych funduszy i 20-30% więcej pacjentów). Mimo, że otrzymaliśmy certyfikat ISO oraz Akredytację Centrum Monotorowania Jakości, NFZ nie zawarł z nami umów na świadczenie porad specjalistycznych. Nie wiemy, dlaczego. A kontrakt na te usługi otrzymał stary i rozlatjący sie szpital z sąsiedniej miejscowosci. Czyżby względy pozamerytoryczne? Tymczase składka rośnie o kolejne 0.25%, a wszystkie szpitale dostają mniej. Gdzie są te pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordal Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 09:17 apeluję do GW o stworzenie możliwośi napisania czegoś w rodzaju listu otwartego,który będzie protestem przeciwko temu co się dzieje - no bo jaką mamy inną możliwość powiedzenia władzom co o tym myślimy. Ktoś powie: władza lokalna; cha,cha,cha - odpowiadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjem Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.du.se 02.01.04, 09:23 juz ci mowie przemciu kaske zawinela komuna.... a tamten szpitalik to pewnie "rdzen komunistyczny" w waszym regionie (tzn pancio dyrektor musi byc komuchem) i basta teraz... tylko palki do raczek trzeba bedzie butowac i palowac komunistow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.04, 09:30 Szanowni Panstwo, Sprawa odciecia od systemu rozliczen oraz wygasniecia uprawnien do przyjmowania pacjentów przez wszystkie zaklady zrzeszone w Porozumieniu Zielonogorskim trafila na liste dyskusyjna www.ojczyzna/forum w temacie: Zgon z przyczyn naturalnych, czyli EUTANAZJA ruszyla. Dzialanie antypolskiego rzadu i zasiadajacych wrogow Polski w lawach Sejmu RP zaczynaja prowadzic polityke eksterminacji ludnosci polskiej tylko innymi metodami. Jest to kontynuacja zbrodniczych poczynan jakie prowadzili hitlerowcy, zbrodniarze spod NKWD, SB i innych masonskich sil wrogich Narodowi Polskiemu. Celem tych dzialan - po ograbieniu Polakow z bankow, wyprzedazy wiekszosci zakladow przemyslowych i przetworczych, zawladnieciu sieci dystrybucji towarow - jest teraz zmniejszenie ich populacji do kilkunastu milionow. Dlatego Polakom odcina sie mozliwosci nalezytej opieki lekarskiej. Dotyczy to glownie najstarszej, najbardziej patriotycznej czesci Polakow, ktora wrogowie chca wyslac jak najszybciej w zaswiaty. Innymi slowy kto nie z partia zlodziei i szubrawcow trzymajacych wladze w Polsce ten ma podlegac likwidacji. Likwidacja ma polegac na pozbawieniu pracy i srodkow utrzymania. W rezultacie ma to prowadzic do biedy, stresu i laczacych sie z tym chorob co przy braku mozliwosci leczenia bedzie powodowac szybka smierc i szybkie zmniejszanie sie populacji ludnosci - Polakow. Mlode pokolenie - oglupione przez rezimowa propaganda i nauczycieli wpajajacych im te propagande - w ogole nie zdaje sobie sprawy ze skali zagrozen i zla, ktore dzieja sie w Polsce. Mozna nim niezwykle latwo manipulowac poprzez wszelkich osobnikow typu Owsiak rzekomo zbierajacych srodki by wspomoc Sluzby Zdrowia. Pytania czyja on jest i kogo ma ona leczyc? Skala potrzeb jest ogromna a dzialania jak NFZ dokladnie wskazuja jaki jest kierunek tych dzialan. Koniecznym jest poruszenie tego problemu przez patriotycznych poslow rowniez na forum Sejmu IIIRP. Niech kazdy Polak dolacza sie do walki z wrogami Polski. Niech wszedzie i zawsze glosuje na ludzi prawych i sprawdzonych, na tych ktorzy beda dbac o nasz wspolny dom - Polske i Narod Polski. Niech to przeslanie pojdzie przez cala Polske, przez wszystkie listy dyskusyjne, niech dotrze do kazdego Polaka. Czas najwyzszy by kazdy zdal sobie sprawe z w/w zagrozen i skutkow jakie pociagna to za soba - likwidacje Polakow. Jerzy Malinski Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.gl.digi.pl 02.01.04, 10:43 Jerzemu Malinskiemu marzy się socjalizm na opak ;P. Nie chcieli go do PZPRu przyjąć bo nawet na nich był za głupi i zbyt czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chory Re: CZERWONE SZMATY WON ! IP: 80.48.189.* 02.01.04, 12:03 NIECH WAS SZLAG TRAFI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Chaos w służbie zdrowia IP: 195.205.170.* 02.01.04, 11:05 Pewnie to murzyni. Albo zydzi. Albo masoni. Albo cyklisci. Albo motomyszy z marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.udn.pl 02.01.04, 10:09 Ludzie piszcie do trybunału w Strasburgu skargi na rząd za łamanie praw człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek a kto to wymyślił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:41 tę reformę służby zdrowia wymyślili sami lekarze z doktorem Łapińskim na czele i Panasem w NFZ. Dopóki nanlfabeci w zarządzaniu będą robili reformy to będziemy mieli to co mamy. Aby zrobić reformę służby zdrowia należy od decyzyjnego głosu odsunąć WSZYSTKICH lekarzy. Mogą być tylko doradcami. W przeciwnym przypadku będą forsowali rozwiązania dla siebie anie dla pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikapalmer Re: Chaos w służbie zdrowia 02.01.04, 11:06 Ja mam takie zapytanie moze ktos z forumowiczow bedzie mogl mi odpowiedziec. Jeśli prywatnie zawieram umowe o jakiekolwiek ubezpieczenie podpisuje umowe w ktorej okreslone sa zasady ubezpieczenia, do jakich swiadczen mam prawo itp. 1 Czy tak samo jest w przypadku ubezpiecznenia zdrowotnego z ZUS (tzn czy jest jasno okreslone za co place moja skladke)? 2 Czy jesli tak jest mozna na drodze prawnej osakrzyc ZUS o niewypelnianiae warunkow umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Chaos w służbie zdrowia IP: 212.160.234.* 02.01.04, 11:11 chyba zbliża się koniec świata-to się w głowie nie mieści co się dzieje.Po co pLacimy te składki skoro nie mogę iść np do specjalistów.To jest banda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.dolsat.pl 02.01.04, 11:24 i tak prawie wszyscy lekarze powinni trafić na rok do więzienia za brak biuletynu informacji publicznej, ale kogo to obchodzi, a art 23 ustawy z dnia 6 września 2001 o dostępie do informacji publicznej daje taką możliwość, może nfz rozpatrzy taką opcję, nie masz bip nie masz prawa do kontraktu a do tego masz prawo do prokuratora. ciekawe co na to powiedzą lekarze, pewnie że nie było o tym informacji w kontrakcie i że to ich nie dotyczy, bo nikt im nie powiedział, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre_ Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 12:25 Gość portalu: zuzia napisał(a): > i tak prawie wszyscy lekarze powinni trafić na rok do > więzienia za brak biuletynu informacji publicznej, ale kogo to > obchodzi, a art 23 ustawy z dnia 6 września 2001 o dostępie > do informacji publicznej daje taką możliwość, może nfz > rozpatrzy taką opcję, Zgodnie z Art 4 wspomianej obowiązk publikacji w BIP nie dotyczy PRYWATNYCH PODMITÓW GOSPODARCZYCH jakimi są niepubliczne zakłady opieki zdrowotnej zrzeszone w Porozumieniu Zielonogórskim, których założycielem nie są samorządy. Tak więc głowę daję że 95% POZetów które nie zostały otwarte po 1.1.2004 nie miało tego obowiązku. Niemniej zgodnie z Art 4 par 1 pkt 3 - NFZ jako "podmiot pozycję dominującą w rozumieniu przepisów o ochronie konkurencji i konsumentów" jak najbardziej powinien zamiescic w BIP informacje gdzie pacjenci maja sie leczyć. Tak więc mam nadzieję że prokuratura badająca sprawę (zgłoszone między innymi przed wojewodę podlaskiego) zajmie się NFZem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre_ NFZ a BIP IP: *.acn.waw.pl 02.01.04, 12:29 Gość portalu: andre_ napisał(a): > Niemniej zgodnie z Art 4 par 1 pkt 3 - NFZ jako "podmiot > pozycję dominującą w rozumieniu przepisów o ochronie > konkurencji i konsumentów" jak najbardziej powinien zamiescic > w BIP informacje A oto jakie informacje (a właściwie całkowity ich brak) zamieszcza NFZ: www.bip.gov.pl/index.asp?fid=4425 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem chory Re: Chaos w służbie zdrowia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.01.04, 11:59 Zróbmy marsz na Ministerstwo Zdrowia i Finansów, dośc już tego aby dać się żywcem grzebac. POWSTAŃMY ,,,,PROSZE APELUJIE DO WSZYSTKICH . a może tak położyć się obok Millera .rozpiepszyć uprzywilejowanych! i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galahad DZIALAJ!! gg 1718932 galahad0@SPAMpoczta.fm IP: 195.150.92.* 02.01.04, 12:15 Sluchajcie, proponuje przedyskutowac metody dzialania - trza sie zorganizowac i cos z tym zrobic. Najprostsze to zgloszenie do Prouratury, mozna potem to jeszcze naglosnic, cos innego wymyslec. Załóżmy Organizację Wkur*onych Obywateli!!! Czekam na chetnych do wspolpracy... Pozdrawiam Daniel Bienkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A koszerni się cieszą... IP: *.lublin.mm.pl 02.01.04, 12:16 i dalej uprawiają dywersję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plat22 Łapinski wroc :-)))))))))))))))))))))))) IP: *.chello.pl 02.01.04, 12:35 leki za zeta, kasy chorych be, i co tam jeszcze ?? :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Żyjemy w chorym kraju:-( 02.01.04, 13:51 U mnie w mieście ŻADNA przychodnia nie podpisała kontraktu z NFZ, podpisał tylko 1 szpital w mieście obok! Już sobie wyobrażam jakie tam są kolejki... Akurat pech chciał dziecko mi zachorowało 1 stycznia i co ja mam z chorym 4-ro miesięcznym dzieckim tarabanić się do tego szpitala i czekać nie wiadomo ile w kolejce i żeby jeszcze zaziębiło grypę?! Pozostaje mi leczenie na własną rękę:-( bo na początku miesiąca nie stać mnie na wizyty prywatne, no chyba że w ostateczności... ale przecież ja płacę składki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek DR Kwiaciarnie pierwszego kontaktu? IP: 217.168.136.* 02.01.04, 15:07 Po co WSZYSCY mają dyżurować? Głównym argumentem lekarzy pierwszego kontaktu jest to, że będą musieli być w gotowości 24h na dobę, za te same pieniądze, co w zeszłym roku. Rzeczywiście, to bez sensu jest. W związku z tym chciałbym zauważyć, że w moim mieście jest bodaj kilkaset miejsc, w których można kupić kwiaty. I tylko kilka z nich jest czynnych całą dobę. Te kilka wystarczy. Nie sądzę, bym musiał dodawać cokolwiek więcej. Mądrej głowie dość dwie słowie, jak mawiali starożytni Rosjanie. (tekst pochodzi z www.tomasz.plokarz.com dane o autorze i copyrights - tamże) Odpowiedz Link Zgłoś