mariner4 28.08.09, 16:27 Zauważyliście, że "klasa robotnicza" "kolebki" protestuje w weekend? Bo by ich właściciel na bruk wygonił, gdyby to było w godzinach pracy. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sclavus Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 16:29 Dziwnym zbiegiem okoliczności, u mnie, wszelakie strajki odbywają się (niemal) wyłącznie w sektorze publicznym i w przedsiębiorstwach państwowych... Znamienne! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 16:31 Zastrajkuj u prywaciarza, to się dowiesz, dalczego się nie da. W Tesco próbowali i zbyt dobrze się to dla nich nie skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 16:34 A stocznia to co, państwowa jest, strikefuszerko? Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 16:30 Otóż nie. Obawiam się, że prąć Guzikiewicz wystawi stoczni kwity, ze zaiwania nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.robaczek Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 17:14 trzecikot napisał: > Otóż nie. Obawiam się, że prąć Guzikiewicz wystawi stoczni kwity, ze zaiwania > nadgodziny. Wystawić to sobie może. Może prędzej go przepędzą ze stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 PRONcie potrzebuje! 28.08.09, 22:24 Pr(on)cie. -- Nic nowego pod słońcem! :) bul. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Zalety prywatyzacji 28.08.09, 16:30 I co w związku z tym? W normalnych kapitalistycznych krajach współczesnych "klasa robotnicza" ma prawo do strajku. W polskim XIXw. nie ma (jeszcze?). Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ale w przypadku dzikiego strajku 28.08.09, 16:31 pracodawca może ogłosić lock out. M. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Świętują dzień święty? 28.08.09, 17:07 A serio, nie mam nic przeciw prywatnym właścicielom, ale przypomina mi się taka historia z filmu o General Motors i zaplanowanym upadku sektora torowego transportu publicznego. Tu jest lista osób, które ma pan zwolnić do południa. Facet idzie z listą i zwalnia swoich znajomych. Po czym wraca i oznajmia dyrektorowi, że zwolnił tych, których mu polecono. Na to nowy dyrektor. A teraz pan jest zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A tu masz link do filmu o który mi chodziło 28.08.09, 17:28 video.google.com/videoplay?docid=-8275720622562586204 Na szczęście GM splajtował. Odpowiedz Link Zgłoś