Dodaj do ulubionych

ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 19:27
Giertych zamierza doprowadzić do postawienia Łapińskiego przed Trybunałem
Stanu - pewnie i tak nic z tego nie będzie, Łapińskiemu sie upiecze, jak to
zwykle bywa w Polsce.

A co Wy na to, żeby zmienić przepisy tak, żeby politycy i urzednicy
standardowo odpowiadali prawnie własną głową za swoje błędy polityczne.
Obserwuj wątek
    • indris ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 05.01.04, 19:33
      Jestem za. Nie wiem tylko, czy wystarczy zmienić ustawę o Trybunale Stanu, czy
      trzeba zmienić też Konstytucję.
      • basia.basia Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 05.01.04, 19:41
        indris napisał:

> Jestem za. Nie wiem tylko, czy wystarczy zmienić ustawę o Trybunale Stanu,
        czy
        > trzeba zmienić też Konstytucję.

Żart żartami:) Jestem za tym, żeby zgłaszać wnioski o postawienie
        przed Trybunał Stanu różnej maści psujów. Niech się naród dowie,
        i niech mu się ta wiedza utrwala, że po to jest TS. Nawet, kiedy
        wiadomo, że sld nie dopuści do przyjęcia wniosków.
    • Gość: Mona Kwasniewski ZNIESŁAWIŁ wszystkich Polaków w 2001r IP: *.tnt23.det3.da.uu.net 05.01.04, 20:01
      Aleksander Kwasniewski jako Prezydent RP w WIELOKROTNYCH wypowiedziach
      publicznych w 2001 roku OSKARŻYL BEZPODSTAWNIE WSZYSTKICH Polakow o
      LUDOBUJSTWO, chociaż nie został przeprowadzony dowód sądowy potwierdzajacy TAK
      STRASZNY zarzut !!!

Cokolwiek by mówić o ZDRAJCACH w dziejach Narodu POLSKIEGO, TAKIEJ POTWORNOŚCI
      jeszcze NIE BYŁO w histori świata, aby przywódca pnstwowy BEZPODSTAWNIE tak
      UBLIŻYŁ swojemu Narodowi !!!

Kwasniewski jako Prezydent RP publicznie ZNIESŁAWIŁ Narod Polski narażajac go
      na STRASZNE STRATY!!!

Dochodzenia w sprawie tzw. "jedwabnego" zostało NIE DOKONCZONE, a to które było
      prowadzone wykonanao z POMINIĘCIEM OBOWIAZUJACEGO ELEMENTARNEGO PRAWA z zakresu
      kryminalogi, a BEZPODSTAWNE UBLIŻANIE terminem "ludobujcy" pod adresem CAŁEGO
      Narodu Polskiego jest ZDRADĄ, co powinno być ukaranę NAJWYŻSZĄ KARĄ !!!

• Gość: Mruczek Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 20:18
      A przy okazji proponuję stworzyć krajowy rejestr polityków, gdzie obywatele
      będą mogli sprawdzić - niektórzy zwłaszcza przed wyborami - przebieg "kariery
      zawodowej" polityka i listę kolesiów, wobec których jest "zobowiązany". Czas
      zacząć kontrolować chronioną prawem bandę złodziei (z nielicznymi wyjątkami) i
      rozliczać ich ze WSZYSTKIEGO, co robią za pieniądze społeczeństwa.
      • rolotomasi Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 05.01.04, 22:05
        Temat jest fundamentalny, i jak rzeka. Trzeba go pociągnąć. Wpierw podział
        sektorow dyskusji, potem personalny/grupy->podział zajęć, i do roboty.
        Chętnych do prac, na forum, nie zabraknie.
        Uwaga ! na elokwentnych destruktorów i takichże manipulatorów.
      • Gość: Iza Trzeba załorzyć .... Kup wiec domenę i zoorganizuj IP: *.rasserver.net 06.01.04, 16:58
        karte internetową na wzór tego forum.

Tylko jak oddzielisz prawde od fałszu ?
        • rolotomasi Re: Trzeba załorzyć .... Kup wiec domenę i zoorga 07.01.04, 02:20
          Głową i ludźmi.
          Chętnymi i czystymi.
          Wchodzisz ?
    • Gość: Ed Re: DomniemanODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 03:11
      Chyba tak to powinno brzmieć :-))
      • rolotomasi Re: DomniemanODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓ 07.01.04, 03:58
        Ed Ty jeszcze nie śpisz ? Co tam Panie w religii?
    • Gość: lolo Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.01.04, 10:55
      > A co Wy na to, żeby zmienić przepisy tak, żeby politycy i urzednicy
      > standardowo odpowiadali prawnie własną głową za swoje błędy polityczne.

My na to, że jakakolwiek zmiana nie jest potrzebna.
      Odpowiedzialnośc polityczna polityków nie budzi wątpliwości - wymierzają ją
      wyborcy kartka wyborczą.
      Odpowiedzialność za tzw. delikt konstytucyjny (naruszenie konstytucji) jest
      ustalana przez Trybunał Stanu. Jeśli polityk naruszy Konstytucję - należy go
      przez TS postawić.
      Za naruszenie przepisów prawa karnego polityk może odpowiadać przed TS lub
      przed sądem powszechnym.

Co konkretnie chciałbyś zmienić?
      • rolotomasi Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 08.01.04, 01:41
        rolotomasi 30.12.2003 17:56

Są dwie strony Za i Przeciw>> Lolo alias wymiar tzw.Sprawiedliwości i Pospólstwo
        - środka nie ma. Prawda wcale nie leży po środku -ona jest tam gdzie sensu sedno
        Zamiast z takimi dyskutować, co znaczy tyle co pisać odwołania,skargi i apelacje
        Należy pomóc Pani Krystynie i jej siedmiorgu dzieciom - fizycznie finansowo,
        jak kto może, po prostu.
        O palestrze i chałastrze nie ma co pisać. To ich wzmacnia przez opisanie
        iwskazanie zagrożenia. Przeciwnik w dyskusji,jak Ja, jest obrzucany argumentami
        typu: pijesz autovidol i denaturat, prosto z butelki, sikasz w parku, plujesz
        na chodnik, jesteś menelem, ile siedziałeś>> nie masz U MNIE racji i mieć nie
        będziesz, jesteś taki jak Ona, ciebie też wsadzę:za obrazę,wymachiwanie, za
        wyrazy, za bezdomność*) i to w przyszłości jest całkiem
        możliwe nawet. Wtedy, już jako Pan Krystyn, bez pracy, domu, śodków do życia,
        tym bardziej komputera internetowego> NIE MASZ RACJI permanentnie czyli constans
        Tacy jak Lolo są niezwykle groźni, to Intelektualny Motłoch- rzucają się i
        ogryzają do kości każdego kto słabszy i zagraża Żywotnym Interesom Grupy Inteli
        /ŻIGI/ . Mam tu na forum takiego jednego, dopiero co 'wyłuskanego'<< ta sama
        zasada działania i metody.
        Czas miękkiego = kościelnego gadania skończył się, jeśli uważacie inaczej to
        spytajcie o zdanie Panią Krystynę.
        Przypominam od czego zacząłem > zorganizować pomóc Pani Krystynie.
      • nowytor Tak też się robi!!! 08.01.04, 16:18
        A ty lolo, pipku zafajdany nie widzisz co jest w Polsce. Przez takich,
        przymulonych znawców prawa. Jak przyjdzie czas wieszania, to szykuj szyję, bo to
        co piszesz stawia cię w równym szeregu z Łapiński, Kwaśniewskim, Oleksym,
        Kurczukiem....
        Nowy
    • Gość: Piort Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW IP: *.com.pl 08.01.04, 09:35
      Dziadek Piłsudski potrafił się rozprawić z bandą parlamentarną i rządową. Czas
      i nam wynajać od Łukaszenki Berezę i odtworzyć tam obóz resocjalizacyjny dla
      niszczycieli Polski. Ja mogę ułożyć i egzekwować program wychowawczy uczący
      szacunku dla cudzej pracy i cudzych pieniedzy, którymi teraz tak szafują. Gdyby
      taki obóz, z moim programem sprywatyzować, to przynosiłby niezłe dochody, po
      kilkudziesięciu latach może by ta banda odpracowała choć 1% tego co zmarnowali
      i nakradli.
      • rolotomasi Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 08.01.04, 14:23
        To jest dobry pomysł z obozem. Do pudła wszyscy Oni by się nie zmieścili.
        Prywatyzacja jest też do zaakceptowania + póżniejszy stały nadzór organizacji
        feministycznych. Jako więźnia nr 1 widzę Jaruzela, którego nasz słynny Wymiar
        tzw. Sprawiedliwości opukuje już 34 lata, od grudnia'70 poprzez grudzień'81 i
        lata 82-85. Kazałbym go zamknąć, tak do ogłoszenia wyroku. Przypuszczam, że
        legendarne procedury sądowe uległyby przyspieszeniu, na czym skorzystaliby
        także drobniejsi politycy.
        Należy też rozważyć powołanie Trybunału Ludu - sądzę, że zostałby powołany
        przez aklamację społeczną>>koszty utrzymania minimalne a operatywność maksymalna

--
        już> Dajemy radę

ps.Prezydent Białorusi, Łukaszenka ma kiepską prasę w Europie, nic więcej.Jego
        casus jest nietrafny. Sama Rosja (Michaił Chodorkowski) ma więcej Politycznych,
        nie wspominając Największej Demokracji Świata, w skrócie usa (Guantanamo!)
      • rolotomasi Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ PERSONALNA POLITYKÓW 08.01.04, 14:35
        To jest dobry pomysł z obozem. Do pudła wszyscy Oni by się nie zmieścili.
        Prywatyzacja jest też do zaakceptowania + póżniejszy stały nadzór organizacji
        feministycznych. Jako nr 1 widzę Jaruzela, którego nasz słynny Wymiar tzw.
        Sprawiedliwości opukuje już 34 lata, od grudnia'70 poprzez grudzień'81 i lata
        82-85. Kazałbym go zamknąć, tak, do ogłoszenia wyroku. Przypuszczam, że
        legendarne procedury sądowe uległyby przyspieszeniu, na czym skorzystaliby
        także drobniejsi politycy.
        Należy też rozważyć powołanie Trybunału Ludu - sądzę, że zostałby powołany
        przez aklamację społeczną>> koszty utrzymania minimalne operatywność maksymalna

--
        już> Dajemy radę

ps.Prezydent Białorusi, Łukaszenka ma kiepską prasę w Europie, nic więcej.Jego
        casus jest nietrafny. Sama Rosja (Michaił Chodorkowski) ma więcej Politycznych,
        nie wspominając Największej Demokracji Świata, w skrócie usa (Guantanamo!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka