Dodaj do ulubionych

służba zdrowia

13.04.11, 19:49
Skąd przyjeżdża karetka do Serocka,i jak długo trzeba na nią czekać i gdzie jest najbliższy szpital?
Obserwuj wątek
    • aganiok32 Re: służba zdrowia 13.04.11, 20:41
      karetka stoi w centrum Serocka. Nie wiem tylko czy we wszystkie dni. Najbliższe szpitale to Nowy Dwór Maz i Pułtusk.
      • tomek7826 Re: służba zdrowia 14.04.11, 00:01
        karetka stoi w centrum serocka codziennie( podwórko przy SKOK'u)
        Czas dojazdu karetki zależy od tego czy jest w "terenie" czy nie ma interwencji. Może zdarzyć się też tak, że będzie w ciągu 5 minut albo inna będzie musiała aż z legionowa przyjechać albo.. nie przyjedzie szybko bo nie będzie wolnej karetki
    • bishke Re: służba zdrowia 14.04.11, 10:03
      Przedmówczyni ma rację. Katerka stacjonuje w Serocku, jest to baza wyjazdowa i bardzo możliwe, że będzie stacjonować w tym miejscu przez dłuższy czas. Serock znajduje się w miejscu z którego odległość do więszych miast (Legionowo, Nasielsk, Pułusk, Wyszków) jest bardzo zbliżona a cała sieć rozplanowana jest tak, że karetka ma dojechać na miejsce zdarzenia w czasie nie przekraczającym 7 minut. Z powodzeniem pokrywa teren pomiędzy czterma wymienionymi przeze mnie miastami. Myślę, że mieszkańcy Serocka czują się pewniej wiedząc, że karetka może być u nich praktycznie natychmiast po zgłoszeniu. Poza tym jest to swego rodzaju nobilitacjasmile
    • beatyta Re: służba zdrowia 14.04.11, 10:16
      Karetka przyjeżdża z Legionowa, o ile jest dostępna. Ostatnio - miesiąc temu czekałam 50 minut na karetkę - przyjechał samochód prywatny z lekarzem i ratownikiem medycznym. Innym razem ok. rok temu do mojego synka przyjechali w 11 minut.
      W pierwszej kolejności proponują Szpital Bródnowski lub w Nowym Dworze Mazowieckim.
      Do Szpitala Dziecięcego w Dziekanowie Leśnym jest ok godziny - samochodem.
      • bishke Re: służba zdrowia 14.04.11, 12:57
        beatyta, mylisz się. Katerka stacjonuje w Serocku. Do Twojego wezwania sprzed miesiąca przyjechał ambulans z Legionowa bo najpewniej ta serocka była przy innym wezwaniu (swoją droga oznaczenia na serockiej karetce wskazują, że przynależy do odziału pogotowia legionowskiego).
        • di-laila Re: służba zdrowia 14.04.11, 19:27
          Tak, jak powiedzieli przedmówcy- karetka stacjonuje w Serocku, ale jeśli jest na wyjeździe (bo ona chyba jest na powiat też), to przyjeżdża z Legionowa.

najbliższe szpitale- w Nowym Dworze, Pułtusku i Wyszkowie, w Wieliszewie- niepubliczny onkologiczny, ale ma na część usług podpisane umowy z NFZem. Poza tym jest kilka prywatnych placówek w okolicy z w miarę szerokim wachlarzem usług.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka