Dodaj do ulubionych

Może ktoś przygarnie

14.06.12, 16:03
Witam,
W Izbicy błąka sie suczka w typie owczarka niemieckiego. Może ktoś przygarnie.
Chętnie udzielę informacji gdzie można znaleźć sunię. Tel 512-103-144.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • forumowicz44 Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 11:12
      zadzwon do UG, wrzuca na strone, moze znajdzie sie chetny
      www.serock.pl/493-PrezentacjaAktualnocisamorzdowestae-19935-p_1.htm
      • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 12:33
        to Ci rada! jak zadzwoni do UG to we wskazane miejsce przyjedzie dwóch smutnych Panów, którzy po kilku dniach wstrzykną suni bilet w jedną stronę.

zadzwoń do Azylu pod psim aniołem (lub ich fundacji), bądź tez fundacji "psygarnij"

w razie czego - służe swoją pomocą.
        • forumowicz44 Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 13:27
          Tez mialam "problem" z blakajacym sie psem. Dzwonilam do dwoch fundacji i jedyne co mi obiecali to rozeslanie ogloszen na portale adopcyjne. Jeden z wolontariuszy powiedzial, ze moga psa wziac do schroniska tyle ze nie gwarantuja jego szybkiej adopcji. Maja suke ktora juz 12 lat jest u nich. Myslisz ze wymienione przez ciebie fundacje czynia cuda?? Tez umieszczaja psy w schroniskach. Tyle, ze jednemu zwierzakowi sie pofarci, drugiemu niestety nie.
          • dorotka0602 Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 14:20
            Witam,
            Dziekuję za porady. Sprawa z suczką zakończyła się w środę w niewyjaśniony do tej pory sposób..... Ślad po niej zaginął....

Co do zawiadomienia odpowiednich fundacji, instytucji - przez tydzień dzwoniłam .. Chyba ...wszędzie. Jedyna rada - wziąś psa do siebie i dawać ogłoszenia, moze ktoś przygarnie. Każdy rozkładał ręce.

Jeszcze raz dziękuję za rady i pozdrawiam, Dorota
          • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 15:12
            nie, nie twierdzą, że czynią cuda.

z tymi fundacjami akurat miałam do czynienia, mam z nimi kontakt i wiem jak działają.

nie bij piany, jak możesz pomóc, napisz konkretnie jak, nie wiesz jak, nie masz nic mądrego w danym temacie do napisania, nie marnuj prądu.
            • forumowicz44 Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 15:31
              na stronie UG sa 4 psy zgloszone do adopcji. Masz pole do popisu...
              • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 16:00
                mam pole do popisu? człowieku, ja nie napisałam, że prowadze schronisko dla psów. to po pierwsze. po drugie, niestety zmuszasz mnie do powtórzenia raz jeszcze, nie potrafisz udzielić konstruktywnej rady, szukasz możlwości wylania swoich frustaracji w necie, nie pisz, zapisz się, no nie wiem, może do kółka gospodyń wiejskich? spróbuj pobiegać, rozładuj nagromadzoną energię, zamiast klepać w klawiaturę dla samego klepania.
                • forumowicz44 Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 16:09
                  z tego co wiem jeden pies ze strony UG znalazl dom a drugi jest juz "dogadywany"
                  wiem tez ze wiesz wszystko, na wszystkim sie znasz, dajesz swietne rady i wogole jestes najmadrzejsza
                  • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 21.06.12, 16:36
                    ja natomiast wiem, że frustracja to straszna rzecz.
                    vide Twoje posty. EOT.
                    • tomik.w Re: Może ktoś przygarnie 22.06.12, 09:23
                      Witam
                      A tak miło było i się skończył. Mella przeczytaj swój post z 21.06.12, 16:00 i pomyśl, bo wszystkim na wszystkie tematy udzielasz rad i krytykujesz.

" Mowa jest srebrem, a milczenie złotem "
                      • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 22.06.12, 13:32
                        Tomik, wybacz, ale, jeżeli rozmawiamy o bezdomnych zwięrzetach, tudzież o tym jak zwierzęta są traktowane przez niektórych osobników, błędnie nazywanych ludźmi, wiem co mówię. na codzień pomagam dwóm podwardzawskim schroniskom, adoptowałam sunię z jednego z nich. rada "zadzwon do UG" oznacza, w znakomitej większości przypadków, śmierć psa. 4 psy na stronie UG? rozumiem, że w gminie serock liczba psów dotkniętych bezdomnością zamyka się na liczbie 10? ( 6 dodałam jako te niezgłoszone).

śmiech na sali. takie zachowanie to nic innego jak uspokajanie własnego sumienia, nie ma nic wspólnego z prawdziwą pomocą dla tych psiaków.

a dla nierozumiejących języka obowiązującego w sieci EOT to END OF TOPIC.

pozdrawiam serdecznie

p.s. nie napiszę Ci "zanim odeślesz Kogoś do zastanowienia się nad sobą, zacznij od siebie"
                        • forumowicz44 Re: Może ktoś przygarnie 22.06.12, 14:28
                          mellaverde - jeden z tych psow jest u mnie juz 2 mce i pewnie juz zostanie. Towarzyszy trzem kotom wzietym ze schroniska. Pisalam maile do schroniska w Jozefowie i do Psiego Aniola by pomogli znalezc dom dla pas - nawet sie nie odezwali. Wiem ze maja psow pod dostatkiem i kupe roboty, ale mogli chociaz napisac ze sprobuja cos robic. Najlatwiej napisac EOT i miec pozostalych za bezdusznych idiotow.
                          • mellaverde Re: Może ktoś przygarnie 22.06.12, 20:23
                            A Ty sądzisz, że w Fundacji Psiego Anioła, siedzi sobie Pani sekretarka, która zajmuje sie prowadzeniem korespondencji????????

Litości... a może telefon? ja nie mam nigdy problemów z dodzwonieniem się do nich, są podane telefony komórkowe, jak nie odbiorą za pierwszym razem, oddzwaniają.

bardzo cieszę się, że pomogłeś psiakowi, szczerze, bardzo szanuję takie osoby, nawet jeżeli się z nimi nie zgadzam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka