Dodaj do ulubionych

Mrówka Serock

10.03.13, 20:15
Witam !

Nazywam się Józef Zaremba. Jestem właścicielem serockiej Mrówki, która otworzy się 16 marca 2013 o godz. 8.00

Stwierdziłem, że dobrze będzie wystąpić pod imieniem i nazwiskiem, bo liczę na Wasze szczere komentarze w kwestii tego miejsca, tak abyśmy wiedzieli co poprawić i czego Wam jeszcze brakuje.

Jeśli mieszkacie w Serocku już dłużej to zapewne zauważyliście jak zmieniał się przez ostatnie lata dawny GS. W 2003 roku otworzyłem tutaj pierwszy market budowlany. W 2009 kupiłem cały ten teren a market rozrósł się na dwie hale. Później wspólnymi siłami doprowadziliśmy do powstania Biedronki, której parkingi są non-stop pełne samochodów.

Teraz następnym krokiem jest Mrówka, bo chcemy, abyście mogli w jednym miejscu zrobić wszystkie zakupy - spożywcze w Biedronce i inne kilka kroków dalej - w Mrówce. Dzięki temu już nie trzeba będzie jeździć po całym Serocku i okolicach.

Zapraszam Was w sobotę 16 marca aby przetestować to co przygotowaliśmy. Bardzo się staraliśmy (ja, moja rodzina i moi pracownicy) aby stworzyć schludne i wygodne miejsce z bardzo dobrymi cenami.

Ps. Podczas otwarcia Mrówki szykujemy dla Was konkursy i niespodzianki . Czekają liczne nagrody , między innymi 40 calowy telewizor Samsung .

Zapraszamy i czekamy na Wasze uwagi!
Obserwuj wątek
    • forumowicz44 Re: Mrówka Serock 10.03.13, 21:56
      ja prosiłabym o poprawę/naprawę wjazdu na parking. jest tragiczny sad(
      życzę powodzenia smile
      • oknonabug Re: Mrówka Serock 11.03.13, 21:22
        Nie mogę się doczekać MRÓWKI w Serocku.Byłam w innym mieście gdzie jest Mrówka i zaopatrzenie było wspaniałe,ceny rewlacyjne.Mam nadzieję,że w Serocku też będzie SUPER MRÓWKA
    • janko17 Re: Mrówka Serock 12.03.13, 14:13
      Panie Józefie mieszkam w Serocku już bardzo długo i pamiętam jak kupił Pan teren GS-u z którego zresztą zrobił Pan ruinę. Tak pięknie Pan tu pisze ile to dobrego zrobił dla Serocka, że wspólnymi siłami doprowadziliście do powstania Biedronki, a teraz mrówki. Prawda jest trochę inna. Rzucił się Pan na wielkie wody a skutkiem tego były duże długi i brak możliwości ich spłacenia i trzeba było wszystko sprzedać. W sumie przyczynił się Pan do tego, że wiele sklepów w Serocku może mieć problemy, a wiąże się to z utratą pracy, której przecież w Biedronce nie dostaną ( nie widziałem osoby z Serocka pracującej w Biedronce), jeżeli mały przedsiębiorca zamknie swoją działalność to automatycznie przestanie odprowadzać podatki, a jak wszyscy wiemy Biedronka płaci podatki, ale w Portugalii.

Oknonabug napisz mi proszę gdzie jest ta super Mrówka tymi dobrymi cenami - chyba w lesie
      • oknonabug Re: Mrówka Serock 12.03.13, 15:12
        ...złośliwiec z Ciebie.W ogóle to widać,że masz jakieś problemy finansowe.Ten najgorszy w Serocku sklep(ceny z sufitu) ,to Twój??? Boisz się konkurencji??? To poobniżaj ceny w swoim markecie.
        • janko17 Re: Mrówka Serock 12.03.13, 15:27
          oknonabug napisał(a):

> ...złośliwiec z Ciebie.W ogóle to widać,że masz jakieś problemy finansowe.Ten n
          > ajgorszy w Serocku sklep(ceny z sufitu) ,to Twój??? Boisz się konkurencji??? To
          > poobniżaj ceny w swoim markecie.
          Bez komentarza
          • whiteluxtorpeda Re: Mrówka Serock 12.03.13, 20:17
            może i Biedronka płaci podatki w Portugalii ale większość asortymentu jest z Polski co za tym idzie umowy ma podpisane z polskimi znanymi firmami jak Hortex, Sokołów, Piątnica a te firmy o ile się nie mylę odprowadzają podatki w Polsce i do tego dostają pieniądze za towar od tej złej okropnej Biedronkowej korporacji ale najłatwiej powiedzieć że to jest złe bo lokalni nie mogą zarobić. Bądźmy obiektywni dużo z ich pieniędzy jednak zostaje w kraju, wiele Polaków ma pracę w tych sklepach nie tylko zwolnienia przez powstawanie nowych marketów.
            • ciekawskazserocka Re: Mrówka Serock 12.03.13, 22:31
              Ja dostrzegam same plusy Biedronki, na pewno jest dobrę konkurencją dla sklepików w Serocku, ale co ważne teren przy Biedronce został uporzadkowany, jest kostka można zaparkować w przyzwoitych warunkach. Ciekawa jestem czy Mrówka również zadba o komfort klientów, czy podobnie jak było w GS temperatura w środku w zimę będzie bliska zera, bo najwazniejszy jest zysk a nie klient, o dziurawym pseudo parkingu nie wspomnę...

• gro-mek Re: Mrówka Serock 13.03.13, 10:31
        Z tymi cenami w Serockich sklepach to przesadzali... ceny normalnie z kosmosu były, jeden przykład: zwykłe jaja fermowe 10 sztuk 7,50zł kosztowały - czy to nie jest przesada? Jak za 80 gr można czasami trafić już wiejskie jaja?!
        Ja nie mam nic przeciwko małym sklepikom ja mogę tam kupować, nie przeszkadza mi to, ale jak mają ze mnie tak zdzierać pieniądze to wole iść do Biedronki !!! Każdy liczy się z pieniądzem. A mali przedsiębiorcy czuli, że nie mają konkurencji i że ludzie nie zawsze mogą pojechać gdzieś indziej na zakupy tylko skazani są na nich...Czuli się za bardzo pewnie... Teraz na szczęście jest trochę inaczej...
        Cieszę się, że BIEDRONKA nauczyła tych przedsiębiorców doceniać klientów !!!
      • serocki_przedsiebiorca Re: Mrówka Serock 27.03.13, 11:05
        no muszę się zgodzić z uzytkownikiem o nicku janko17, również pare lat mieszkam w tym miasteczku gdzie otworzyłem swoj mały biznes, pamiętam GS i również słyszałem o potyczkach finansowych jakie Pan Zaremba miewał, dlatego sprzedał teren pod Biedronke.
        Powiem szczerze, byłem w Mrówce na otwarcie i moje wrażenie jest, hmmm, słabe. Zimno, asortyment stary, mam wrażenie jakby ktoś nazwozil tam odpadkówuncertain
        Jestem przyzwyczajony do serockich sklepow wyspecjalizowanych w danych dziedzinach, wiem że zawsze dostane tam to czego szukam a Serock ogromny nie jest, można sie przejsc lub podjechac rowerem, z cenami rowniez nie narzekam.
        Po armature i wszelkiego rodzaju hydraulike udaje sie do pana klika, naprawde dobre rzeczy, zawsze byłem zadowolony, spory wybor, po sprawy zwiazane z malowaniem, remontem, farby czy chemie budowlana kieruje się do pana popielarza, co prawda w podworzu ale wybor ma wielki, po asortyment metalowy, kazdy chyba zna sklep pani kozlowskiej, wszystko co potrzeba z tej branzy sie tam znajdzie, tylko maly lokal, w wakacje zawsze tlumy. Jak potrzeba cos z drewna jade do tartaku, zawsze znajde to czego szukam. W tych sklepach smialo mozna zrobic dobre zakupy za naprawde rozsadne ceny. Towar jest, wybor jest i zawsze mi doradzaja. Nie musze jezdzic po marketach do Jabłonny czy Warszawy. Szanuje czas i paliwo.
        • forumowicz44 Re: Mrówka Serock 27.03.13, 11:34
          Oczywiście pod warunkiem, że nie pracuję i mogę wszystko załatwić do 17 czy 18. Potem już wszystko pozamykane. Ja wracam z pracy z Warszawy ok 18.30 i wszystkie sklepy serockich przedsiębiorców są już zamknięte. Tylko Wład działa - z czego dosyć często korzystam.
          • serocki_przedsiebiorca Re: Mrówka Serock 27.03.13, 15:50
            no tak, tu sie zgodze...w tygodniu przewaznie wszystko pozamykane po 18, sam pracuje do 16. Dlatego zakupy robie w sobote, wtedy sklepy sa otwartesmile Ale miejsce zlokalizowania mojej pracy pozwala rowniez urwac mi sie w srodku dnia.
        • bendykt Re: Mrówka Serock 28.03.13, 07:18
          Drogi serocki przedsiębiorco ! Dziwi mnie Twoja małomiasteczkowa kultura i zawiść. Rozumiem, że teraz Ty obawiasz się o stan swoich finansów. Potyczki finansowe mnie nie obchodzą i nie to jest tematem tego postu. Interesuje mnie cel, a widać pan Józef jest człowiekiem z charakterem i jak pisałeś pomimo problemów stworzył nam nasze małe centrum handlowe i za to jestem mu wdzięczny. A ceny w tych Twoich ulubionych sklepach pewnie spadną ( w tamtym roku kupiłem 50% drożej niż w Warszawie) więc dla Ciebie z korzyścią, chyba że jesteś jednym z właścicieli. Byłem na otwarciu i dziwię się Twojej opinii - przemawia przez Ciebie zazdrość - czyściutko, poukładane i ładnie wyeksponowane.
          • oknonabug Re: Mrówka Serock 28.03.13, 10:08
            BENDYKT ma rację w 100%.
          • serocki_przedsiebiorca Re: Mrówka Serock 28.03.13, 12:00
            Zawisic? A gdzie dostrzegasz zawisc w moim komentarzu ? Obiektywnie wypowiedzialem sie w temacie. Urodzilem sie w duzym miescie, gdzie również sie wychowałem wiec do malomiasteczkowiej kultury jak to ujales mi daleko. Zreszta bardzo lubie ludzi z Serocka, bardzo miłe otoczenie. Co do moich finansow, to nie narzekam, zajmuje sie zupełnie odrębna branza.
            Nadal jestem zdania ze ceny w Serocku sa OK, przynajmniej z tego typu artykulami. Nie porownywalem cen w Mrowce, poprostu wszedlem i zrobilem maly rekonesans a jesli ceny spadna to jeszcze lepiej. Co do tego ze kupiles cos o 50% taniej to róznie bywa, jak robia promocje w jakims markecie i sprzedaja po cenie zakupu to faktycznie, mozna trafic, tylko wtedy wiadomo, odbijaja sobie na czyms innym. Pare lat wstecz, gdy z żona przeprowadzilismy sie do Serocka, robilismy nie duży remont mieszkania, porownywalem "koszyk" zakupów w Praktikerze z produktami do zakupienia na mijescu, nie dosc ze było taniej to bez jazdy, paliwa i straty czasu. Jak ktos lubi jechac 40 km specjalnie po wiertarke lub toalete gdzie roznica w cenie jest 10,00 -15,00 zł i wcale nie mowie ze taniej to jego indywidualna sprawa.
            I jeszcze jedno forumowiczu bededykt, zadna ale to zadna zadrosc przeze mnie nie przemawia, nie mam czego zazdrościć.
            Pozdrawiam
            • matiasek15 Re: Mrówka Serock 28.03.13, 22:35
              Panie,, Serocki przedsiębiorco,, nie wiem kim jesteś , ale napewno nie seroczczakiem , chyba że jednym z tych właścicieli ,,lepszych i tańszych sklepów w Serocku ,,,. Takie sklepy jak Mrówka dawno powinny już u Nas być , może wreszcie zakup niektórych artykułów dla wielu z Nas przestanie być tylko marzeniem . Jestem rodowitym Seroczczaninem i naprawdę nie jest mi obojętne co się u Nas dzieje ...ps. przepraszam za ewentualne błędy w ortografii
        • kopczyniak Re: Mrówka Serock 28.03.13, 18:00
          A gdzie w serocku były te wyspecjalizowane sklepy ? Jakieś 10 lat temu w modę weszły wiertarki z SDS-plusem, wiertarkę dostałem w prezencie, tak się składało że któregoś dnia była mi potrzebna, a w zestawie wierteł nie było - oczywiście w serocku ich nie mogłem nigdzie kupić.
    • dee.dee.7 Re: Mrówka Serock 14.03.13, 13:53
      Mam uwagi co do parkingu.

Po pierwsze jest za mały nawet dla Biedronki, a co dopiero dla Biedronki i Mrówki?

Po drugie, czy zauważyliście jak ludzie tam parkują? Czasami nie dowierzam własnym oczom smile
      Kilka razy już widziałam jak ludzie ustawiali samochody w trzech rządkach kolejno po sobie, w taki sposób, że Ci z drugiego - środkowego nie mieli szans na wyjazd, bo byli totalnie zastawieni i z przodu i z tyłu! To po prostu kompletny brak wyobraźni.
      I może przydałby się jakiś znak kierunku jazdy, bo każdy wjeżdża i wyjeżdża jak chce, raz z prawej raz z lewej.
      • gro-mek Re: Mrówka Serock 15.03.13, 09:16
        No to akurat nazywa się "kultura"... Ludzi nie zmieni... Tak jest wszędzie....Ostatnio pomagałem się zaparkować pani "kierowcy"... Miała miejsca na dwa samochody i zaparkowała się tak że tylko ona mogła wjechać nie myśląc o następnym potencjalnym kliencie... Na co oczywiście zwróciłem uwagę. A co się okazało ona po prostu nie umiała zaparkować bo się boi.... !!! Dziwie się że takim ludziom się daje prawo jazdy.... Ręce opadają....
    • kopczyniak Re: Mrówka Serock 28.03.13, 17:54
      Mieszkałem parę lat temu w Serocku. Faktycznie aby zrobić zakupy trzeba było jeździć do Legionowa, bo albo nic nie można było dostać, a często było przeterminowane, nie mówiąc już o cenach.
    • aneta.kg Re: Mrówka Serock 01.12.15, 14:35
      moja uwaga-chyba większość towaru pochodzi z Chin,śruby łamią się,gwoździe gną albo odpadają końcówki,mało tego kranik od ujęcia wodnego na zew po 4 miesiącach-po prostu został w rekach!!!(przy próbie zakręcenia go na zimę) widać było po ,,złamaniu się go,, co wypełniało jego wnętrze..to jakiś smętny dowcip...do tego mogę dopisać złączki,kolanka,rurki...co za jakość? jako użytkownikowi domu taki sklep był przydatny,ale jednak po wszystko pora znów wrócić do dawnych sklepów....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka